A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kisbogacs! Isten hozott odahaza!!! :D Bele fogsz jönni a fejésbe ne izgulj! MIvel csinálod? Nem is biztos, hogy végig fog kelleni!

Nagy itt a csend lányok! Mindenki alszik még? Én is csak elindítottam kiscsaládom és dőlök vissza aludni. :wink:
Majd jövök bővebben, reagálok tegnapra.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kisbogács de jó, hogy már otthon vagytok! A fejésen ne izgulj majd belejössz, kell egy kis idő mire megtanulod a módját és a cickóknak is hozzá kell szokniuk a strapához. Egy idő után megy majd reflexszerűen csak nem szabad feladni!

GIzella! Ha itt az idő nyugodtan caplassatok be a kórházba ahova tartoztok, szülő nőt sehonnan nem küldenek el! A mentő-kocsi kérdés meg azon múlik, hogy hogyan indul be. Ha nagy sugárban távozik a magzatvíz akkor előre sodorhatja a köldökzsinórt, vagy ha nagyon vérezni kezdesz. Ilyenkor tuti a mentő. De ha csak fájások kezdődnek akkor nyugodtan csüccs be a kocsiba.
Arra szeretnélek megkérni, hogy nem tennéd egymás alá a vonalzóid? Én pl nem látom rendesen amiket írsz, mindig lapoznom kell oldalra. Köszi!

Csíkok: na nekem is van egy kettő a hasam alján. Mátéval megúsztam, most nem sikerült. De klasszisokkal nagyobb is a pocakom....az éjjel azt álmodtam, hogy terhes vagyok de a ahsam elveszett...tök szar érzés volt.

Batkata! Jó, hogy minden OK! Az hagyján, hogy emberes adagot evett meg a palacsintából, de tegnap látni kellett volna mennyi melegszendvicset bevágott! Egyfolytában azt hallgattam, hogy hamm hamm hamm.(ezt csak akkor mondja ha valami ízlik és ide vele)

ERika! Nyugi ha a párod félt akkor nálatok is valszeg az lesz, hogy inkább nem hagy magadra. Egyébként meg attól mert kint fél attól neked még ugyanolyan szar lesz....én nem tudnám megbocsájtani magamnak, hogy magára hagyok valakit egy nehéz és nagy pillanatban pláne ha történik is valami. De nem vagyunk egyformák! Bízom benne, hogy a végén úgy alakul majd ahogy szeretnéd!

Andrea! mI a helyzet a görcsökkel?

Picuranyu! ó nagyon édesek voltak az ikrek! ééés roppant picikék...segítség nélkül szerintem kivitelezhetetlen....szokott lenni a travel &livingen egy család ahol 8 gyerek van...egy rakás iker. Na az nem semmi!!! de olyan szuperül csinálják, pedig csak ketten vannak apával.

Gombócmakka! a cici vissza fog menni nyugi. Van akinek kicsit nagyobb marad, mnt szülés előtt volt, de az az általános, hogy inkább kisebbedik...sajna.
katuska79

Sziasztok, a februári topikból ugrottam át egy kicsit örömködni:

Kisbogács, nagynagy gratula a gyönyörű Ági babához, megnéztem a képeket, amiket férjed belinkelt. Sok örömöt kívánok hozzá, nagyon boldog családnak látszotok!

Egy régi munkatársad :D (Syn.)

KépKép

KépKép
stelly

Batkata: te melyik kórházban is szülsz? nekem is vagy 12-e vagy 13-a lesz :D :D császáros lányok ha van egy kis időtök leírnátok hogy mi vár ránk..... úgy sorrendbe???? :wink: ha megtennétek nagyon hálás lennék mnden részlet érdekel köszike :lol: Kisbogács: üdv újra itthon :D Sahli babája egy tündérke :D többieknek nincs még csaszi időpont????? Katuska: te még egyben??? hehe :D :D pénteken hidegfront lehet akkor készül kibújni :D
erzsebet0312

Sziasztok!

Szerencsére mára a görcsök elmúltak. De este még olyan erősek voltak, hogy azt hittem, a kórházba kötök ki. Nem tudom, mi lehetett, lehet, hogy csak picúrkám nyomott ennyire valamit. Bár azért nem hiszem, mert olyan tipikus görcsök voltak, nem nyilalás v. ilyesmi. De mivel ő mocorgott, így nem rohantam a kórházba. Még szerencse, most elég hülyén érezném magam, hogy semmi bajom.

Erzsébet: én múltkor kérdezgettem az orvosomat, hogy mi vár ránk, de azt mondta, ne rohanjak úgy előre, mindent megbeszélünk a maga idejében. Hát... én azért szeretek előre tisztában lenni a dolgokkal, gondolom azért halogatja, hogy ne parázzak már előre annyit. :-)

Kép
jandrea

Jandrea: az tuti igen ezzel én is így vagyok hogy akinek már volt az tudja mire számíthatunk infúzió, katéter, epidurál vagy spinál és utánna műtő, és az kb mennyi ideig tart meg minden érdekelne engem is .......... fosok ám meg nagyon várom ám :lol: :lol:
erzsebet0312

Sahli és Patrik Apuka, gyönyörű Patrik, és tényleg szép kis husis.

Kisbogács, alig bírtam abbahagyni a sírást, mikor elolvastam a férjed élménybeszámolóját. Még mindig a hatása alatt vagyok.

Kata, mennek a drukkok!!!!

Mágnes, sokat gondolok Rád is.

Kép
petne

Erzsébet :lol: ja még egyben....bár hazafelé jövet a boltból a buszsofőr gyönyörűen odacsukott bennünket! Máté hisztizett, hogy nem akar leszállni erre felnyaláboltam és mentem le vele a lépcsőn. A köcsög meg nem várta meg, már az alós lépcsőfokon voltunk mikor csukta az ajtót! AZ volt a szerencse, hogy a régi buszon vissza lehet nyomni az ajtót, meg elég lassan is csukódik. Ja meg hogy Máté a kezemben volt különben hasba vágott volna simán..... hú olyan dühös voltam....Máté meg folytatta a hisztit ahogy leszálltunk, úgy rángattam hazáig, hogy potyogtak a könnyeim.

Én éjjel annyit kínlódok, nem tudom ti hogy vagytok vele. Nagy nehezen elalszom, erre elzsibbad a csípőm. Felébredek, hogy meg kéne fordulni ehhez gyűjtök egy kis erőt. NAgy nehezen átfordulok, közben kőkemény lesz a hasam, megfájdul alul. Sikerül átfordulni akkor meg totál ki vagyok fulladva, a szívem ver ezerrel...nagy nehezen elalszom majd rövid idő múlva kezdődik elölről.
katuska79

Tudjátok mi a legjobb abban amit Ágiapu írt? HOgy leírta!!!!! Nem sok pasi meri bevállalni az érzéseit és azt szavakba is önteni. A legtöbb még mindig ciki dolognak érzi....én pl nagy nagy elkerekedett szemekkel néznék ha a párom ilyeneket írna....nem mondom, hogy nem esne jól meg valszeg örök emlék maradna. Még tizenéves koromban az akkori barátomtól kaptam egy naplót. Az első oldalra leírta egy kis verses mese formájában a kettőnk kapcsolatát, hogy Ő hogyan érez. A mai napig emlékszem minden egyes sorra...
katuska79

Katuska, az éjjeli szenvedéssel ugyan így vagyok. Akkor nem csak nekem fáj a csípőm. Már nem is számoltam, hogy hányszor keltem fel wc-re. Fordulni az jó kényelmetlen.

És én elkezdtem parázni. Az ismerőseim minden 2. kérdése az, hogy félek-e a szüléstől. Én próbálok ezzel kapcsolatban lazának tűnni, hogy most mi a fenétől tartsak. De a fenébe is, az utóbbi pár napban folyamatosan ez jár a fejemben, és azt hiszem igen is félek. Ma éjjel, amikor éppen az a ritka eset volt, hogy aludtam, akkor már szülni indultunk álmomban. És amikor felkeltem azonnal azt néztem, hogy folyik-e a magzatvíz stb.

Megszült kismamik, és még egyben lévő kismamik, de már gyakorlott anyukák. Az éjszakai szoptatás után is fejtek? Ez a hülye kérdés most jutott eszembe.

És még egy kérdés a megszült kismamikhoz. A betétek amiket vittetek menyire volt elég?

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Kisbogács! Mégegyszer Gratula!

Patrik gyönyörű, édés pici kis kezei vannak:)

Ma voltam CTG-n. A lányka az elején próbálta lerúgni a tappancsokat, majd rájött, hogy nem megy, így bealudt. Megint meg kellett dudálni. Egyszerűen szegénykémnek a fél 9 még hajnal.
Meg persze 11 és 1 között folyamatosan engem rugdalt alvás helyett, nem csoda, hogy kimerült volt. :twisted:

A dokinéni megnézte a CTG, és kérdezte, hogy észrevettem-e, hogy volt két "kontraszelekciós?" fájásom. Hát, én nem éreztem semmit.
Meg se vizsgált, a s. szűrésem is negatív lett. A szülésznő még vért vett.
Jövő szerdán köv. CTG és UH.
Aztán elégedetten hazagurultam.

Ja, és vettem málnalevél teát. A patikában úgy nézett rám a gyógyszerésznő, mint egy ufóra. Ugye málnalevelet kellett vennem?
Egy csészéhez mennyit füvet rakjak? Egy evőkanál van ráírva, de azt túlzásnak érzem három deci vízhez.

Kép
gombócmakka

sziasztok,

Sahli, hatalmas gratula Patrik babához, ha még nem írtam!

Kisbogács, üdv otthon! Kitartás a javulgatáshoz, és a fejéshez. Ági baba szopizik? Olvastam a blogot, nagyon megható a párod bejegyzése.

Ercsi, én nem fejek, nappal sem. Csak ha érzem, hogy nagyon tele van. Egyébként Manó gyönyörűen kipucolja mindig :D
Betét: napi 7-8 db kell szerintem. Első két napra valami extra Tena, utána elég egy sima mensis betétből a nagy méret.
Bugyiból nekem a tena hálós jött be, a papírbugyitól hülyét kaptam.

Katuska, buszsofőr kapja be :evil: :evil: :evil: sajnálom az éjszakákat. Dejavou érzésem van :) én is mindig a lábam közét tapogattam ébredéskor, hogy folyik-e a magzatvíz.

Andrea, örülök, hogy jobban vagy! Ne paráztassátok magatokat, úgyis majd jön minden magától! Tudom, könnyű mondani...

Kép
vickybabe

Ja, súlygyarapodás a végén: hát, én mérem magam rendszeresen, de az utóbbi időben ez a vizesedés teljesen megzavarta szerintem a mérés hitelességét. :shock:

Kép
gombócmakka

Katuska, micsoda hülye buszsofőr!

Kép
gombócmakka

Ja, és egy jó tapasztalat. A patikában előre engedtek. Én meg mint a hülye, mondom a pasinak, hogy dehát előttem jött, menjen csak.
Két perc múlva esett le, hogy udvarias akar lenni, mert terhes vagyok :) Úgy látszik kezdem teljesen megszokni, hogy terhes vagyok, furcsa lesz, ha nem :shock:

Éjszakai fordulás: felébredek, hogy pisilni kell. Akkor kiaraszolok, és memorizálom, hogy melyik oldalamon feküdtem, hogy visszafele a másikra feküdjek, és a lábamközi kispárnát odahelyezem.

Ha rájövök, hogy inkább nem megyek pisilni, akkor
1. megkeresem a kispárnát
2. átrakom a kispárnát
3. hátamra gördülök iszonyú nehézségekkel.
4. pihenek a hátamon, mint egy felfordított teknőc
4/b, ha a lányka felébredt, akkor itt elkezd rugdusni, hogy utálja, ha a hátamon fekszem
5. tovább gördülök a másik oldalra
6. kispárnát beigazítom
7. takarót elrendezem
8. hálóinget pocak alól kihúzkálom, simítom.
9. gyereket próbálom nyugtatni, mert ennyi mozgástól rendesen pörög, és próbál felrugdalni, hogy ne érjen a pocak az ágyhoz.
10. megnézem mennyi az idő, és reménykedem, hogy legalább másfél óra múlva kell ezt megismételnem a másik irányba.

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Kisbogács: örülök, hogy már otthon vagytok, és jobbulást! Hamarosan olyan fitt leszel, mint voltál. :lol:

katuska: na, az átfordulás nem egyszerű eset. Nekem olyankor egész lent belenyilal, szúr, úgyhogy nagyon lassan, és óvatosan tudok csak megfordulni.
Hajnalban meg úgy tudok csak kimenni pisilni, hogy alul fogom a pocakomat, mert olyan érzésem van, most fog leszakadni.

gombócmakka: gyógyszertárban én sem kaptam málnalevél teát, bioboltban tudtam venni. De még a homeopátiás bogyót is csak a sokadik gyógyszertárban tudtam megvenni.
1 kiskanál kb. 2-3 dl vízbe.
Vendég

Na! Most ment el a védőnő.
Tegnap hívott, hogy jönne látogatni. De legalább hívott. Most már csak a szülés után találkozunk! :-)
Mondtam neki ezt az alhasi fájdalmat, szerinte emésztés miatt volt.
Holnap még küldd valami szoptatós videókazit is, még szerencse, hogy valahol megvan a videónk, csak éppen nincs összekötve a tv-vel.

Katuska: ezek az éjszakai átfordulások nekem sem mennek. Ezért ilyenkor inkább felkelek pisilni (ha már úgyis felébredtem), majd a másik oldalamra fekszem vissza. :lol:
A buszsofőrös sztori nem semmi!!!!

Gombócmakka: a vizesedés miatt tényleg nem sokat árul el a mérleg.

Kép
jandrea

Én az utsó tasakot hoztam el a málnalevélből, de úgy nézett rám a patikus, mintha nem minden terhes nő ezt inná...

Kép
gombócmakka

Kisbogács: irigykedem, hogy már otthon is vagytok!!!! És mégegyszer nagy gratula nektek!!!!
Ezt várom a legjobban!!!! Hogy már túl legyek az egészen és már jöjjünk haza.

Kép
jandrea

Jandrea, és minek jött a védőnő? Megnézni, hogy hogyan laktok?
Én az enyémmel tisztáztam, hogy nem jön ki, majd csak a babához. :)
Inkább mindig én mentem hozzá.

Kép
gombócmakka

Erika! Vickybabe-nek igaza van! Jön minden magától. A félelem meg természetes reakció...szerintem az 5. szülésen is fél az ember hisz mind más.Csak arra ügyelj, hogy ez természetes félelem maradjon, ne veszítsd el a fejed. Az a kis félelem meg javadra válik és hidd el abban a pillanatban oylan bátor leszel, hogy magadon is meglepődsz! Csak juttasd eszedbe, hogy nem tart örökké és másnap már egyel többen lesztek! Legyen ez a mantrád:)
AZ ismerőseidtől meg nem szép, hogy iylet kérdeznek! Kérdezz vissza, hogy: Miért? Kellene? VAgy vágd rá, hogy NEEEEM!!!!!!

Fejni én is akkor fejtem ha maradt még bent meg amikor úgy éreztem többre van szükség, hogy kicsit jobban termelődjön. Éjjel akkor fejtem ha éppen nem ébredt fel szopizni és nagyon feszült. DE oylankor elég csak annyira, hogy megkönnyebbülj. VAgy ha túl sok maradt bent és nem votlam nagyon fáradt akkor is fejtem. HA úgy érzed kevesebb a tej akkor érdemes minden szopi után egy picit próbálkozni, jelezni a cicinek, hogy legközelebb bizony kicsit több kell. Erőltetni nem kell persze.

Gombócmakka! igen azt kellett venni! Én annyit teszek bele. Van egy olyan teaszűrő gömbféle, abba pont egy evőkanálnyi fér bele.

Lebukott a csimotám....az asztal tetején levette a pelenkát és "kukizott" nem korai ez még?????? Igazi pasi....ne tudjátok meg hogy tud csókot adni!!!!! HA így folytatja Kaszanova lesz belőle :D :D

itt levette:
Kép

itt meg büszke magára lököttke:

Kép
katuska79

Picuranyu! igen pont így érzem én is mikor megyek ki, hogy tartanom kell különben leesik....és tényleg olyan szúró érzés fordulás közben....

Gombócmakka jót nevettem....oylan jó, hogy más is kínlódik :twisted: :twisted: :twisted: a teknőc hasonlat a legjobb....

Én azt se tudom vannak-e még hasizmaim....vagy hogy azok hol vannak.... :?

Kéne csinálnom egy kis borsófőzeléket a fiatalembernek de most vágott be egy fél zacskó kekszet....
katuska79

Vicces, hogy már csak páran maradtunk és kínlódunk:)
katuska79

Máté nagy vagány már most is, mi lesz később? :D

Kép
gombócmakka

Halihó :)
Hoztak be nekem laptopot :)
Még mindig egyben..... Fájás sehol, péntekig nem akarnak indítani, de én egyre fáradtabb vagyok, aludni nem tudok, ötkor reggeli ébresztő, ctg, flow, ezek a nap fénypontjai.... Sorra szülnek mellettem, csak az én fiam nem óhajt.. Viszont szegénykém már csak vergődik, nincs helye, a ctg-k sem az igaziak, de az áramlás ok...
Én már csak csökkentett üzemmódban vagyok, hízlalom a gyereket, és várok...
Visszaolvasni nem nagyon van módom, laptop sem lesz bent sokáig....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Naaa, én nem kínlódom, én kellő humorral próbálom felfogni a terhességet :D :D :D

Teljesen meg vagyok elégedve a dolgok állásával, nem is siettetném a lánykát. Ilyen élményekre is szükség van.

Hasizmaim régen voltak, én határozottan emlékszem. De most? Egy mélyebb székből a kezeim segítségével állok fel, a kanapés felkelésem pedig a legjobb műsor a férjemnek, többet röhög rajta, mint a szilveszteri kabarén :D

Kép
gombócmakka

Hajrá Mágnes!

Péntek mindjárt itt van :)
És szép, egészséges gyerek lesz, max. egy kicsit lusta, még nem kiváncsi a külvilágra :)

Kép
gombócmakka

Lányok, köszönöm szépen a megnyugtatást. :D
Egyébként az ismerősöket pont így próbálom leszerelni, hogy most akkor mégis mitől kellene félnem?

Gombócmakka jót nevettem a leíráson, mert gyakorlatilag ugyan ezen megyek keresztül minden éjszaka. Mintha azt írtad volna le, hogy mit csinálok. Szóval akkor mindenki ugyan úgy próbálkozik. Nálam egyetlen egy dolog nincs, ha éjszaka felébredek kislánykám nem kel fel. Néha izgulok is, hogy meg sem moccan. De rendes tőle, hogy nem ébreszt fel.

Ma reggel pedig, amikor vissza akartam aludni, már nem volt ilyen jóságos. Olyanokat piszkált, hogy már fájt. Egy órán keresztül próbáltam jobb belátásra bírni, de hiába. Utána felkeltem. Majd délután megpróbálkozom megint.

Kép
Kép
cs_erika

Mágnes, drukkolok! De jó, hogy kaptál laptopot. Ne aggódj mindjárt itt a vége. Ahoz képest, hogy szilveszter környékén akartál szülni......

Gombócmakka, én is csak nevetek magamon. Ezt kellőhumorérzék nélkül már nem lehetne jól viselni szerintem. Bármennyire is Mi vállaltuk, és csodálatos egy élmény, de a vége nem egy leányálom valjuk csak be.
Tegnap volt kolléganőm azt mondta, hogy simán el tudja képzelni, hogy végig röhögöm az egész szülést. (erre én is kiváncsi lennék)

Kép
Kép
cs_erika

Erika, nem mindig ébred fel, de ha igen, akkor mindig meg akar győzni, hogy eleget aludtam. Egyszerűen nem értem, hogy miért jó neki, ha én fáradt vagyok:) Szerintem több helye van, ha álló helyzetben tartózkodom, de nem alhatok állva, mint a lovak!

Na, tőlem is kérdezgetik félek-e a szüléstől.
Ez pont olyan remek kérdés, mint amikor bejelentettem a munkahelyen, és kb. 30 kolléga megkérdezte: És a férjed mit szólt hozzá? Örült neki?
Másik kedvenc kérdésem az elejéről: Ugye nagyon rosszul vagy?
Fantáziadús kérdés a második trimiszterből: Ugye sokat fáj a hátad?

Na, és akkor ezekre mondhatod: Nem, nem félek a szüléstől. Miért is félnék? Meg ha vannak is aggodalmaim, nem veled osztom emg.
A férjem örült, mivel ő csinálta a gyereket. Nem, sajnos nem tudsz kárörvendeni, nem vagyok rosszul és a hátam se fáj.
BRRRR, mintha beléd akarnák beszélni, hogy a terhesség egy pocsék, nem várt, fárasztó esemény, ami egy borzalmas szülésbe torkollik.

Kép
gombócmakka

katuska: Máté nagyon édes. :lol:

mágnes: még kettő az egyben? :shock: Azt hittem, hogy már rég a karodban van a pici. ... De Péntek mindjárt itt van! :)
Vendég

Én is kapom a kérdést, félek-e a szüléstől. És bevallom, hogy mivel nem tudom mire számíthatok, milyen lesz, így természetes módon igen.
De a kedvencem eddig az volt, mikor ezt kérdezték, "És mondd, nem zavar, hogy ott van benned?" :lol: :lol: :lol:
Vendég

És bűnöztem

Ittam kólát. Sokan mondják, hogy kávétól, és kólától beindult a csemetéje. Hát az enyémnek meg sem kottyan. Anélkül is aktívkodik. Ha meg sztrájk van, akkor csinálhatok bármit. Akkor még a kólára sem indul be.

Csak annyi van, hogy kívánom a szénsavasat. Pedig régebben nem ittam szinte csak szénsavmentes dolgokat. Most meg néha meghalnék egy korty kóláért. Hát ez van.

Kép
Kép
cs_erika

Hát, ha nem is röhögjük végig a szülést, tuti lesznek jó részek, amiket később viccesen lehet mesélni. Inkább a vidám részekre emlékeznék a terhességből is:)

Kép
gombócmakka

picuranyu, ez aztán jó kérdés. És ffi vagy nő tette fel? Mert egy ffi-től még meg tudom érteni.

Kép
Kép
cs_erika

cs_erika: ó, ha a kóla bűnözés, akkor ne tudd meg, hányszor bűnöztem eddig. De néha úgy megkívánom, hogy csorog a nyálam utána. :lol:

Nő kérdezte. :)
Vendég

Hát, szerintem egy kis kóla nem árt nekik:)

Én a 100/60-as vérnyomásommal kávét is szoktam inni, és nem pörög be tőle. Ha pörögni AKAR, akkor teljesen mindegy mit csinálok, pörög. Ha alszik, akkor alszik, max. egy álmos rúgással válaszol:)

Kép
gombócmakka

Leghülyébb kérdés: (nőtől): És a hasizmaid a gyerek alatt, vagy felett vannak? Nem is tudom, mit gondolt, hogy a hasizmok és a bőr közé növesztettem a gyereket? :shock:

Kép
gombócmakka

gombócmakka: Ez "édes". :lol: :lol: :lol: Tőlem is kérdezték már, hogy ilyenkor hová kerülnek a belső szervek. :roll:
Vendég

Erika! nekem kifejezetten jól esik időnként kólát inni!

Mágnes! megy a drukk nagyon sok! Jön a hidegfront hátha!!!!!
Épp eszmebe jutott, hogy vajon Anna hogyan viseli, hogy nem vagy vele? HOgy sikerült-e megoldani a felügyeletet?

A humorérzéket meg elő kell venni a legnagyobb nehézségek idején is mert sokkal könyebb. Két fájás közt pihenő időben viccelni kell mindennel :) Ilynekor jön jól, hogy van ott valaki aki tereli a gondolatokat és esetleg játszik egyet az ággyal ha állíthatós :)
katuska79

Picuranyu! Hova kerülnek? azok a szekrénybe a hátsó polcra:) Miért mit gondoltak??? :D
katuska79

Gombócmakka: szerintem csak körülnézni jött, hogy mégis hova hozom haza a gyereket. Egy kicsit váratlanul ért, mert előtte nem volt róla szó. Szerencsére tisztaság és rend uralkodik nagyjából, úgyhogy még örültem is neki, hogy most nem nekem kell bemásznom. :-)

Katuska: Máté már nagyfiú!!! :-) Lassan viszi haza a csajokat!!!

Mágnes: szorítunk neked!!!! Már nem sokat kell kibírni!!!!

A terhesség alatti kérdések nekem már meg sem kottyannak.
A mostani általános és kedvenc kérdés: de nagy hasad van!!! Csak nem ikrek!!!!

Amikor férhez mentem, akkor ez ment: csak nem terhes vagy???? És mindenki leste, hogy mikor nő már a pocim, mert az lehetetlen, hogy "csak úgy" férjhez megyek! Vagy "csak úgy" elvesznek!!! :lol: Ennek már 4,5 éve, azóta is szinte napi téma volt, hogy na akkor mikor jön a baba. Ez csak akkor volt a legszarabb, amikor megtudtam, hogy tényleg nehezen fog összejönni természetes úton (vagy egyáltalán nem) és nem akartam nagydobra verni. És mosolyogva válaszolgattam, hogy hát majd jön, amikor úgy akarja a sors.

Kép
jandrea

NA az iyleneket lehet hülyíteni oylannal, hogy ilyenkor ketten a babával közös szerveket használunk, a sajátunk nem működik csak a babáé, Ő emészti meg a mit megeszünk megiszunk. Tuti van aki beveszi :lol: :lol: :lol:
katuska79

Nálunk vicces volt, mert amikor összeházasodtunk, akkor mindenki kérdezte a melóhelyen, hogy terhes vagyok-e, és mikor akarunk babát. És mondtam, hogy nem vagyok terhes, és maaajd, akarunk babát.
Persze, akartunk jó hamar, de ezt nem veri az ember nagydobra.
De ügyesek voltunk, és már az esküvőn kéthetes terhes voltam, csak nem tudtam:)
Így utána meg nem hitték el, hogy nem "baleset" a baba, hiába, az emberek imádnak kombinálni, és olyanba ütni az orrukat, amibe nem kellene:)

Kép
gombócmakka

katuska: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez nagyon jó! :lol: :lol: :lol:

jandrea: engem az ilyen kérdések kiakasztanak. Gyerek nélkül már nem lehet férjhez menni, vagy mi a fene? :shock:
Szerencsére minket nem is zaklattak a "mikor jön a gyerek" témával, aztán egyszer csak előrukkoltunk vele, hogy "jön". :D
Vendég

sziasztok.katuska:szivesen egymás alá rakom a vonalzót ha elmondod hogyan kell,mert én nem tudom :roll: az éjszakai forgolodás nekem se megy ,sőt szegény párom is issza a levét mert egész éjszaka ő is fordulgat velem meg a kispárnámmal együtt :lol: hízás:én 16 kg-nál tartok bár nem tudom hova raktam mert igazándiból nem nagyon látszik meg a pocakomon kivül... :roll: málnalevéltea:az első két terhességemnél azt sem tudtam hogy ilyen létezik...most is ebben a topicban hallottam róla,remélem hatásos de ha nem akkor sem veszitettem semmit :D kisbogács:örülök hogy otthon vagytok és jól vagytok,gyönyörü kislányod van és persze a férjedre is büszke lehetsz,olvastam a blogodban az irását,hát én sem láttam még férfit így irni :D sahli:gyönyörü a kisfiad,és nem semmi méretekkel született :D betét:én úgy döntöttem kipróbálom a vatta-géz variációt legalábbis az első 2 napban mert nagyon jó puha és biztos lehetek benne hogy nem csurran-cseppen mellé,utána jöhet a sima betét...csajok lehet hogy csak én vagyok így de olyan furcsa tudom hogy terhes vagyok,és nem sokára szülni megyek de igazándiból még fel sem fogtam hogy nemsokára egy pici babát fogok tartani a kezemben,aki az enyém,lehet hogy csak azért mert bogi annyira lefoglal egész nap hogy nincs idő mellette gondolkozni,nem tudom...Bogi:olyan édes amikor hozza a kis cumiját és tuszkolja a köldökömhöz hogy "tesó nyami"meg tudnám zabálni.. :D

Kép
gizella82

gombócmakka: na igen, baleset. Nálunk sokan egyből azt kérdezték, hogy "besikerült?". Ilyenkor fel tudtam volna ordítani, "Nem, terveztük! Vagy nem lehet gyereket tervezni 24 és 28 évesen?". :roll:
Vendég

Picuranyu, teljesen egyetértek.
A párom 35 én 31. Mit gondoltak, mire várunk még?
Miért furcsa az, hogyha két ember szereti egymást, akkor összeházasodnak, majd gyerekük lesz? (és mindketten elmúlták már 20 évesek...)

Kép
gombócmakka

Hát jó kérdés. Lehet azt hiszik, elvetemültnek kell lenni a mai világban egy gyerekhez. :lol: :lol: :lol:
Engem ez tényleg kiakasztott, mert van lakásunk (bőven elfér a kicsi, hisz 3 szobás), állásunk, biztos keresetünk (na igen, én félidő óta itthon vagyok, de nem volt probléma), fiatalok vagyunk, szeretjük egymást, akkor mire vártunk volna? Az idő meg repül.
Vendég

Gizella, igen, a terhességet már megszoktam, de néha így elgondolkozom, hogy hamarosan a lányka kint lesz, és akkor már nem ketten, hanem hárman leszünk egy család, és nekünk kell róla gondoskodni, egész bele tudok borzongani:)

Kép
gombócmakka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: