A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Szóval túlparázom a dolgot??? :-) Előre tudom, hogy idegbeteg anyuka leszek, mert túl fogom félteni a picit. Ezért rossz ilyen "későn" szülni. A nővérem 21 évesen szülte az elsőt, teljesen másképp állt a dologhoz.

biga.csiga: természetesen meg volt a feljelentés. Mivel próbálkozott vásárolni a csajszi egy ékszerüzletben (erről kaptam sms-t) lett volna bizonyíték, hiszen minden ékszerüzletben van kamera. A pontos időt is tudtuk az sms-ből. De persze még csak utána sem jártak.

Kisbogács: gyönyörű Ági-baba!!!!!!!!! Hihetetlen, mennyi haja van!!!!

Vickybabe: sajnálom, hogy nem vagy jól. De most már napok kérdése... Gondolom napról-napra jobb lesz a helyzet. És köszönjük a listát, hasznos!!!!

Mágnes: megy a drukk!!!!!!!!!!

Peni: szerintem minden ügyintézéshez vigyetek meghatalmazást. Inkább menjen a kukába, minthogy emiatt feleslegesen álljon a párod sorban. (írja alá két tanú is!!!!!)

Horkolás: én is horkolok már vagy 2-3 hónapja. Remélem, elmúlik, mert szegény párom nem győz keltegetni éjszaka, mert nem tud tőlem aludni. :cry: De érzem is, hogy nehezebben kapok az orromon levegőt.

Kép
jandrea

Sahli

Kép
Vendég

Na, vagyok én is.
Mérgemben kitakarítottam. :twisted:

Vickybabe! Köszi a hasznos infókat!

Krisz! Még jó, hogy segítőkészek az emberek.
Pihenj egy nagyot. Olivér is nagyon feszít.

KisbogacsApu! Csodaszép Ági baba!!!

Antekirt! Mennek a drukkok Máginak!!!! Ügyesek legyenek!

Katuska! Simi Máténak!

Kata! Tuti, hogy a koboldok tüntették el a rucit.

Peni! Nagy drukk péntekre.

Vicky! Ja...

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jandrea
Alexet hagytam már sírni addig, míg WC-re mentem... :wink:
Hordozót szereti :lol:
Én is későn szültem...

Biga.csiga
Tűzoltók... elismerés nekik :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicky
Gátsebre... jégzselé... árnika krém...
Látogatók... az első 6 hétben érdemes minimalizálni...vagy azokat beengedni, akik valamiben segítenek...
Légzésfigyelő.... nem beállítási gond lehet?

Kisbogács
Ági baba gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörű hajasbaba Ági!!!!! Gratulálok hozzá!

Shalinak is nagy gratula! Nem semmi méretekkel érkeznek mostanában a fiatalemberek!

Javulást a betegeknek!

Én már hónapok óta szenvedek az orrdugulástól, lehet hogy allergiás lettem valamire, így gyakorlatilag alig alszom :(

Lányok! Olyan hányingerem lett, amilyen még az elején se volt! Ez jelenthet valamit?????

Krisz: ment pü
magdolnasz

Magdolnasz: nekem a szülés előtti nap volt iszonyat hányingerem...el sem múlt csak a szülés után..........szerintem jelenthet valamit... :wink: .

Katuska: szegény Máté.......amikor az enyém kap oltást vagy vérvételre kell menni a szívem megszakad úgy sajnálom....bőgni tudnék....persze visszafogom magam :roll:. Elévgre az anya feladata a vigasztalás nem a hangosabban bőgés.

Picuranyu: írtam neked egy pü-t mert kinézem a szemem de nem találom Hanna táblázatában a számod......ráfogtam a kialvatlanságra ( iszonyúan rosszul alszom 3. éjszakája) de valószínűleg szimplán figyelmetlen vagyok :roll:

KépKép
peni

magdolnasz: ment p.ü.

krisz78

Kata: amiket küldtél, nem tudom megnyitni, mert a g-mail-es jelszót és felhasználónevet kér. (nekem olyan nincs)Ha ráklikkelek, a g-mail kezdőoldala jön be. Megpróbálod még egyszer. Csak, ha ráérsz.

krisz78

Magdolnasz! Peni! Akkor már nekem is szülni kellett volna. A hányinger megvan folyamatosan. :)

Csajok! Aki be akar kerülni még az értesítős táblába küldjön privát üzit.

Kép
hanna30

Peni: még nem akarooooook!!! A jövő hetet olyan jól kilőttem :)

Hanna: három ágyasak a szobák, jössz erzsébettel és velem? :D

Krisz: nem jött még semmi
magdolnasz

Magdolnasz: talán most átment. Köszi.

krisz78

Gyors esti bekukk.

Tolmácsoltam Apácskának, hogy miket írtatok, olyan aranyos volt, csak annyit kérdezett: "Tényleg?" és mosolygott, mint a vadalma :D
Arról a politikusról ők is hallottak, és meg is hívta a főgóré, hogy vonuljon velük egy napot. Ha minden igaz az említett politikus (nem tudom ki volt az) nem megy el, de valakit küld maga helyett. No comment!

Kisbogacs Apa: Nagyon édes Ági baba, és ő sem apróka! Micsoda haja van! :D

Vicky: Köszi a hasznos infókat.

jandrea: tanúkihallgatás nem is volt? :shock: A kamerák csalókák ám, nagyon sok nem rögzít, mert az olcsóbb, vagy pl.: csak 24 óráig van meg, aztán újra ráveszi a következő napot... Én biztos utána mennék, hogy miért állt meg a történet, de gondolom van jobb dolgotok is.

Katuska: nagy cuppanós pusz Máténak.

Mágnesnak mennek a drukkok!!!!

Na, megye,k vár a vacsi, már olyan mindegy mennyi kilóval zárom a babavárást... :roll:

Jóéjt!

biga.csiga

Magdolnasz! Ok. De Erikát se hagyjuk itthon ám. :)

Biga.Csiga! Apához egy kérdés az én párocskámtól, ha nem gond: A CS melyik tűzoltóság jelzése?

Kép
hanna30

Krisz! Megkaptam. :wink:

Kép
hanna30

Krisz: ment mail

Hanna: ok, kérünk pótágyat!!! (erika, bocs, elfelejtettem, hogy Te is ott szülsz!)

Biga.csiga: férjed és társai HŐSÖK! Kívánom, hogy egy nulla kerüljön még a fizetésük végére és havonta max. egy napot dolgozzanak!!!
magdolnasz

Magdolnasz! Na azért. :)
Tényleg mókás lenne, ha együtt lennénk bent páran.

Kép
hanna30

Mágnes, mennek a drukkok!!! Ügyes legyél!

Kép
petne

Vicky: nem vagyok szakmabeli, nekem ezt mondta a doki....lehet, hogy valami szakzsargon és nem szó szerint értendő. Mivel azt mondta,hogy a prosztaglandin termelődés fokozása várható, így gondolom ezért mondta,hogy spontán 1-2 napon belül meghozhatja a fájásokat.... :roll: lényeg, hogy mindjárt itt lesz,Martin!

Magdolnasz: húúúúúha!!! :wink:

Krisz: akkor megpróbálok valamit alkotni majd :wink:

Katuska: puszi Máté oltás-bibijére :)

KépKép

KépKép
kata8110

Vagy lehet, hogy így látja majd a buroksapkát és ebből tudja majd a méhszáj érettségét és konkrétabbat tud mondani, hogy mire is számítsak :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: Neked már nagyon célegyenes!!! Szorítok, hogy gyorsan meglegyen Martin!

Hanna: szurkoljuk ki! :) (Jobban vagy?)
magdolnasz

na Hanna te is ott szülsz a Mávban??? nekem ez kimaradt ja tök jó lenne együtt lennénk. Magdolnasz várj még nehogy beelőzz nekem :D :D
erzsebet0312

jajj lányok küldjétek már át mégegyszer az e-mailt a tecsiszámokkal véletlenül kitöröltem őket és akkor nem tudok értesíteni senkit. Piskota0312@citromail.hu köszike
erzsebet0312

Magdolnasz! Igen. Apa itthon van és nyugtat.

Erzsébet! Holnap küldöm újra a táblát. :)

Kép
hanna30

erzsébet: megvárlak! A héten még van egy csomó dolgom :)

Hanna: nekem is küldd el mégegyszer a tel.számokat légyszíves! Köszi!
magdolnasz

Holnap mindenkinek megy újra a tábla. :wink:

Kép
hanna30

Magdolnasz: köszi, átjött minden :)
Hanna: mit mondtak a rendőrségen? Vagy csak felvették a jegyzőkönyvet?

krisz78

krisz: :)

Hanna: köszi!
magdolnasz

Krisz! Körözik az autómat. És hogy 20 autóból kb 2 lesz meg. :(

Magdolnasz! Szivi. :)

Kép
hanna30

Most csak gyorsan a táblát dobom fel, megyek aludni, annyira kóma vagyok.
Szóval ha mára nincs több jelentkező akkor így állunk: :lol:

Kép

Jó éjt!!!

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Átadtam Máténak a puszikat...nekem is a szívem szakad meg mikor sír a dokinál. Szerencsére nincs neki megszokva mert oltásokon meg a kötelező ellenőrzéseken kívül még nem voltunk. Lehet veszek egy olyan játék doki felszerelést és néha meghallgatózom, hogy ne féljen. Utána motorozott egy nagyot a barátnőjével, sütöttünk egy rakás palacsintát. Be is vágott 8 db-ot!!!!! én csak 5-öt bírtam. Fél nyolckor meg elájult a tv előtt és ülve elaludt ruhástól. Most is alszik a macifej fenekű harisnyában az ÉN ÁGYAMBAN!!!!

Krisz! nemrég csináltam végig ezt az egész procedúrát és tök rendin elmagyarázták annak idején. Most meg újra kellett utána járnom a dolgoknak mert munkáltató váltásunk volt. Ne tudd meg hányszáz fórumot szakértői oldalt elolvastam....meg van könyvelő barátnő aki segít sokat.

Kata! lehet nem kell már "sapkázni" mert MArtin inkább úgy dönt kikukucskál.

Az jutott eszembe Vickybabe tanácsai kapcsán a kancsóval, hogy gátsebet tök jól lehet lemosni oylan sportkupakos palackkal! És az mégiscsak kisebb és lehet vele spriccelni célirányosan.

Vicky! nem is szültén későn.....sőt :D :D :D

Majd az lesz a legviccesebb, hogy a héten sokan babáznak már, mi meg itt ülünk egy páran még pocakdíszben :wink:

Andrea! a féltésnek semmi köze az életkorhoz...egész egyszerűen józan keretek közt kell tartani! Amikor felnőtt lesz akkor is izgulni fogsz miatta mert örökre a gyermeked marad!
katuska79

Bartika! Köszi a táblit.

Katuska! 8 palacsintát evett Máté? Nem semmi.
Holnap én is sütök. Annyit beszéltetek róla.

Na, megyek, hátha alszom egy picit.

Kép
hanna30

Kata
A burokrepesztés kedvezően hat a prosztaglandin szintézisre :wink:
A szülésmegindítás egyik lehetséges módja. Amin én csodálkoztam és nem értek, az az 1-2 napon belül várható szülés :roll: :roll: :roll:
Burokrepedés után nem ajánlott túl sokáig várni... nagy a fertőzésveszély...
Amnioszkópiát szokott csinálni a dokid?
(a mi gyakorlatunkban elég kevés a szülésmegindítás... ha nincs valami sürgető tényező...)

Katuska
Van nagyon jó orvosos, fogorvosos játék :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Igen-igen, engem se hagyjatok ki a csoportos szülésből. :lol:

Most megyek de. orvoshoz+ CTG, de én az ÁEK-ba a Papp Károly utcában. Múlt héten 1111 volt a méhszájam.

Úgy érzem magam, mint egy időzített bomba, csak senki sem mondta meg, mikorra időzítették. :D

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!!! Sehol senki? :wink:

Erika! Jelentkezz ha megjöttél a dokitól! :) DRUKK!

Én is most indulok NST-re, meg is akarom vizsgáltatni a méhszájam, bár annak ellenére, hogy 3 napig folyamatosan görcsölgettem, most semmi nem történik odabent, törpe is belassult. Most MÁS miatt nem alszom. Pötyi egész éjjel köhögött, szárazan... :cry:

GYAKORLOTT MAMIK! Ti mit adnátok csakis éjjeli száraz köhögésre? Nappal nem köhög, csak picit reggel és éjjel. Már én is rákezdtem, de nekem fáj is a köhögés, mit lehet bevenni ilyenkor? Még így sosem jártam, hgy CSAK köhögtem és semmi más tünetem nincs. :shock: De nekem kicsit hurutos is. :cry:

Na majd jövök dél körül, tutti megint ott töltöm a délelőttöm. :?
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! nem lehet, hogy száraz a levegő? Lehet nyitott szájjal alszik és ingerli valami azért köhög? Én is éjszakai köhögős vagyok, a doki ajánlotta, hogy meg kell emelni a párna fejrészét és tényleg igaza volt! Lehet Pötyinek is meg kellene kicsit döntenie az ágyát, mint sok köhögős kisbabának! Könyvet vagy egyebet szoktak a fejrésznél az ágy lába alá tenni.
Hurutos megfázásos köhögésre én babylufot kentem a mellkasára.

Erika :lol: :lol: :lol: időzített bomba :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicky! Neked meddig lehet otthon maradni Alexel? Mennyi idős koráig?
Az lesz a legjobb, hogy mikor majd egyszer visszamész dolgozni, majd tudod hasznosítani az összes parát, félelmet, kérdést stb ami itt a fórumon összegyűlik.
katuska79

jó reggelt!

Köszönöm az együttérzést, ma már jobban vagyok, Apa vállalt egy éjszakai műszakot, csak szopizni hozta Manót, minden mást ő csinált (büfi, peluscsere, altatás...). Jól esett végre több mint 3 órát aludni :lol:
Elhatároztuk, hogy korlátozzuk a látogatókat, igen, tényleg úgy van, csak az jöjjön, aki hozzáad valamit a dolgokhoz. Sajna volt egy, aki nagyon felzaklatott, azóta vagyok szarul...

Kata, örülök a jó hírnek! Drukkolok továbbra is, szerintem Martin baba tutira magától fog elindulni, nem kell indítani. Egyébként próbálj ne parázni az indításon se, állítólag csak városi legenda, hogy oxitocinnal nagyobbak a fájások...
Gátseb-párna: szerintem jó lehet. Én a kórházban összecsavart törölközőből csináltam kört és arra ültem, itthon is ezt csinálom, vagy nagyon puha párnára ülök.
Burokrepedés: nekem a szülésnél 6 óránként antibogyót adtak miatta, és 24 órán belül kell, hogy baba legyen, én is így tudom...

Katuska, hát ezt jól megfogalmaztad, hogy "mintha ki lennék alul fordítva", pont így érzem...A spriccelős flakon nagyon jó ötlet!!!!Ki is próbálom! :wink:

Mágiékra is sokat gondolok, remélem most már tényleg beindulnak náluk az események...

Drukk csajok a ctg-khez! Olyan izgalmas, hog bármelyik pillanatban, bárki szülhet!

Bartika, nagyon ügyin csinálod a táblát :wink: :lol:

Vicky, köszi a gátseb tippeket. Jegelést még nem próbáltam. Homeos bogyót szedtem rá (staphisagria).

Megkukkantottam Leventét, olyan édesen alszik, el kell tőle olvadni.
Megyek, majd még benézek baby-newst olvasni :lol: :lol: :lol:

Kép
vickybabe

Nálunk sem volt túl sok alvás. Máté felébredt 10-kor és lekezdtett nyűglődni, sírni. Ha elmozdultam mellőle akár csak vettem egy nagyobb léevegőt máris olyan ordításba kezdett....azt hiszem a tegnapi nap kicsit megviselte és kijött rajta a dokipara. NA meg este kicsit elszakította a cérnát mindkét szülőjénél és volt egy kis haddelhad....gondolom ez is kellemetlen emlékeket ébresztett benne....
katuska79

Vickybabe! mivel zaklattak fel?

Igen ezt időnként így kell csinálni, hogy apa is kelljen fel s legalább hozza szopizni a babát. AZ első hat hét nem véletlen gyermekágyas időszak!
Éjszaka mindig pelenkáztok? Mert ez alapszabály, hogy ha nem muszáj éjjel nem csinálunk az etetésen kívül semmi faksznit. A kajálást is úgy kell megoldani, hogy lehetőleg sötétben (pici fény mellett) teljes csendben és unalomban, hogy ez most nem showműsor.... Így nem ébred fel és könnyen visszaalszik. Pelenkázni csak akkor ha tényleg nagyon muszáj!
katuska79

Batkata merre vagy mi van veled????
katuska79

Jó reggelt!

Már megjártam a házidokit.

Erika! Várom a hírt! :) Csütörtökön én is a Honvédba megyek.

Bartika! Sajnálom a köhögést. :(
Én most egy üveg pohárba tengeri sót tettem, rá pedig vizet. (1/3 só, 2/3víz) talán segít a száraz köhögésen.

Venni akartam málnalevél teát és nem kapok. :twisted:

Kép
hanna30

Vickybabe! Csatlakozom Katuska kérdéséhez! Mi a baj?

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Biga.csiga: semmi sem volt. Legalábbis minket nem értesítettek róla. Az a baj, hogy ilyen összegnél (ami az átlagembernek igenis sok) nem foglalkoznak vele. Úgyhogy marad a belenyugvás, hogy egyesek milyen könnyen tudnak majdnem egy havi keresetet összeszedni. Sajnos ez a helyzet!!!!

Csajok: várjuk az újabb baba-híreket!!!!
Milyen jó lesz, amikor már beindul a "hazamenősek" tábora is és tele leszünk baba-fotókkal!!!! :-)

Hanna: ugye megnyugodtál már egy kicsit????? Olyan igazságtalan ez világ!!!! Miért kell, hogy valami mindig elrontsa a boldogságot???

Kép
jandrea

Jó reggelt!

Látom az éjjel nem született újabb babánk:-). Én minden éjjel azt hiszem megindul magától a szülés...és nem várom meg a kiírt pénteki időpontot de minden éjjel tévedek..........

Most is fent voltam párszor, minden bajom van gondolom nektek is...sehogy nem jó feküdni, hol fulldoklom, hol a savam jön vissza, hol begörcsöl a vádlim.....minden percre jut valami őrület :) .

Sajnálom szegény MÁtét Katuska......tuti azért volt nyugtalan mert szegényt megzavarta a doki....Soma is ordított mindig az oltástól....hiába nagy fiú azért tart tőle. Nemis fizikai fájdalom az ami zavarja hanem a kis lelkét megzavarja a félelem.....
Mára tuti kiheveri Máté...........

Vickybabe szegény........ismerős a helyzet.....majd lesz nekem is a jövő héten kialvatlanság meg éjszakai menet.Meg mindneki másnak is itt.......dehát ez a természet rendje......
5 évesen majd már jól lehet mellettük aludni...az én fiam lefeküdt aludni este 9-kor és ma reggel 8-kor úgy kellett kikönyörögni az ágyból hogy talán oviba kéne menni....
Csak idáig el kell jutni:-):-)

KépKép
peni

Magdolnasz: anyám mindkét szülését kompletten végighányta...
Három és fél év van köztem és az öcsém között, de a főnővér emlékezett anyura. :wink:

Így a hányinger lehet a szülés jele is, ha eddig nem volt. Anyu még a terhessége elején volt hányós, kb. egy hétig fel se tudott kelni, aztán csak a szülésnél. :)

Én ezt nem örököltem, eddig alig volt hányingerem, és az inkább a második harmadban.

Ma ügyesen felkeltem 8-kor, mert jön anyós, takarítani:)

Megyek is, előpakolok :)

Kép
gombócmakka

Ja, mozgalmas éjszanánk volt nekünk is, kb. 8-szor ébresztett fel a kisasszony. Pörgött, mint a motolla. Persze, most alszik. :twisted:

És 5-ször voltam pisilni. Azt hittem legalább, akkor kisebbek lesznek az elefánt lábaim. Na, nem.

És valahogy megint áthelyezkedett. Egy nagy púpot nyomott a köldököm fölé. Ajánlom, hogy a feneke legyen, ne a feje!. Ha a 33. héten koponyavégű volt, akkor nem illik megfordulni a 37-diken. :!:

Kép
gombócmakka

Igen Peni....odaáig kell eljutni....épp azon filóztam, hogy mikor lesz már ennek vége? Hogy mikor lesz, hogy végre amit a fejébe vesz azt nem akarja mindenáron???? Olyan kis dinnye...jót akarok neki erre csak azért is dacoskodik....lesz majd olyan is, hogy kommunikálok a csepp fiúcskával és nem az lesz hogy beszélek, mint a falnak?????

Andrea! mi mindig azt modnjuk mikor sok rossz dolog történik, hogy a kerék most alul van....de majd elindul felfelé csak kurva nagy az a kerék!

Hanna! először én is így jártam. Alig kaptam gyógynövényboltban málnalevelet. Mintha mindenki azt vett volna....aztán sikerült.
katuska79

Bizony Gombócmakka nem illik már forgolódni!

Nekem azt mondta s zzülésznő mikor hánytam szülés előtt a tágulási szakasz legdurvább szakaszain, hogy ezt a hormonok okozzák.

AZt hiszem ideje lenne kiugrani a pizsiből....
katuska79

Hanna, nekem maradt málnalevél-teám, szívesen átadnám :wink: Egyébként az Örsön a sugárban a gyogyitárban volt, az talán közelebb van Nektek.

Katuska, pelenkázás: nem feltétlenül, de ha sok rotyi van, akkor igen, szegényemet nem lenne szívem kakisban letenni aludni...
Nálunk több felvonás egy szopi, kb 10-15 percet bír egyszerre, utána büfi-séta, aztán újabb 10 perc és így megy kb másfél órán át. Közben szoktam pelust nézni is, ha már úgyis "ráérek" :lol:
Villanyt én sem kapcsolok, kis éjjeli lámpa ég folyamatosan és ilyenkor suttogva beszélek hozzá.

Idejött és nem volt tekintettel a szabályokra, amiket egy egy hetes babánál illik betartani (pl kézmosás, hangerő, tv-zés egyebek), amikor meg szóltam neki, elkezdett velem bunkóskodni. Utána két napig bőgtem, de már megnyugodtam asszem

Peni, hát igen...de nem akarom én siettetni az időt, ezek a pillanatok sosem jönnek vissza, amikor éjjel ott a kis csomag a kezedben és csak Te tudod megnyugtatni. Imádom ezeket is, csak ne lennék mindig álmos...

Hanna, hogy vagy? Olivért nem viselte meg a stressz?

Egyébként Levente nagyon mintababa, 3 órákat alszik egyhuzamban a kiságyban. Ilyenkor (pl most) van időnk Párommal egymásra, pihenni, kajcsizni.
A szomszédok már reklamáltak, mert még nem hallották sírni...tényleg nem sír a drágám, hihetetlen türelemmel szemléli, ahogy bénáznak a szülei :lol:

Kép
vickybabe

hányás: nekem is volt, amikor mentünk be a kórházba, meg kellett állni...az út szélére, mint a részeg bulizó fiatalok. Szombat éjjel is volt ráadásul :lol: viszont olyan jól kijött minden, hogy a szülés közben már egyáltalán nem volt hányingerem :wink: :lol:
Jut eszembe ideje lenne megpucolni a cipőmet, ami akkor rajtam volt :lol:

Kép
vickybabe

Katuska! Ma Laca még körülnéz. Remélem talál.

Vickybabe! Köszi az infót. :) A teát átvenném, de nem zavarlak.
A látogató jó bunkó volt! :twisted:
Én el is mondtam, hozzánk biza nem jön senki.
Sajna a család, rokonok messze vannak, ha jönnek, akkor jó sokan.
Szerintem elég a babának a szűk család.
Nem véletlenül találták ki a 6 hetet.
Nektek össze kell szokni, azért a szülés sem egy sétagalopp.
Aki nem érti meg, az meg ne jöjjön.
Olivért megviselte. Lapított... Este Laca simogatta, beszélt hozzá, na meg én is és akkor kezdett oldódni.
Sajna, ami bennünket megvisel, a babákat is.

És itt a kis dinnyém:

Kép

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: