A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Gio,hát igen!!!Nem si csak magam és Gergő miatt,hanem Dénes...aki most volt taknyos és ők ezt tudják,de azért idejönnek így is....amúgy nem is vagyok jóban velük,sógorom egy ostoba majom,sógornőm jófej,csak egy kicsit magának való.....ezek nem az én kedvenc embertípusaim,nincs is velük sok közös témám....

Kép Kép
meli1118

Ja,Briell,nekem is feltűnt az about...szerintem sem az volt eddig.

Teleírom az oldalt.Fiúk lementek a parkba,é is akartam menni,de aztán a sok pisi győzött :roll: :roll: pedig nem ártana egy kis séta,3.napja vagyok itthon fogságban....

Kép Kép
meli1118

Kata a Viasaton volt (vagy lehet hogy van is még?) egy műsro, amiben problémás gyerekek szüleinek segített egy dadus megoldásokat keresni pl. alvási problémákra. És abban is az volt a módszer, hogy a gyerkőcöket minden este, ahányszor kijöttek az ágyból szó nélkül visszatették. De az, ha jól rémlik, fontos volt, hogy tényleg nem szóltak a gyerekekhez. És minden nap egy kicsivel kevesebb időbe telt az elalvás. Végül megoldódott, de ahogy Meli írja, fontos a következetesség.

Nekünk csak egy macskánk van még ugye, de nevelési tapasztalatszerzésnek ő is jó volt. Nagyon igényli a társaságot, nem szeret egyedül aludni, csak a közelünkben. Onnantól kezdve, hogy megengedtük neki, hogy egy kis pokrócon a kanapén alhasson, küzdeni kell vele. Most ugye le szeretnénk Zéti miatt szoktatni erről, de nem egyszerű, mert olyan keservesen tud sírni, hogy az ember szíve megesik rajta. És felkuporodik a kis plédjére picire összekuporodva, és néz ránk, hogy ő csak ekkora helyet foglal. Imádjuk, és nem tudunk rá haragudni. De azt megtanította nekünk, hogy Zéti esetében ha valamit nem szeretnénk, hogy megtegyen, azt sosem szabad megengedni neki, mert onnantól jön a küzdelem.
Vendég

Meli, valóban jó fejek a sógorodék. Amiatt külön szomorú, hogy ha a rokonok ennyire figyelmetlenek, mit lehet idegenektől várni.
Vendég

Anyukák
had kérdezzek valamit. Hugim ugye nemrég szült. MOst ahogy nézegeti másodszülöttjét azt vette észre hogy az egyik szemét nem tudja úgy nyitni mint a másikat és már azt is látni véli hogy azona szemhéjon több a bőr. Mindenféle horrort összeolvasott már a neten....Dokinéni már ugye 2x látta, nem mondta hogy bármi lenne, a kórházban is csak nézegetik őket. Volt vkinél ilyen vmelyik babánál? Kell aggódnia szerintetek?
NIncs is könnyfacsaróbb mint amikor gyermekeinkért aggódunk...
Vendég

Sziasztok!

Látom van azért élet hétvégén is.

Gio, este már kidőltem, így most válaszolok. Szerencsére az a fajta derékfájás teljesen elmúlt, én babó befordulásának tudom be. Csak ilyen általános kismamis pingvinkedés van, ha már nagyon fáradt vagyok.

Képzeljétek este gátmasszázs közben hogy elkeseredtem. Pedig nagyon óvatosan csinálta a párom, de valahogy könnyek szöktek a szemembe és a vége egy kiadós sírás lett, "Hogy fog ott egy baba kijönni? és Inkább vágjanak!" szöveggel. :cry: Nálam most borult ki a bili. Ha jól rémlik egész 9 hónap alatt nem is bőgtem, max. ilyen filmeken elpityeredés volt. Aztán persze bedugult az orrom és nem kaptam levegőt, gondoltam is Rád Gio, hogy milyen rossz lehet Neked... Végül a férjem megvigasztalt, de reggel meg arra ébredtem, hogy nem mozog babó. :shock: Azóta persze már megmozgattam egy kis kakaós csigával, de valahogy belém jött a félsz. Az idő is trutyi szürke, lehet kezdek depis lenni. :(

Mosógép témában én is úgy tudom, hogy ha nem egyenletes a súlyeloszlás, nagyon nagy darabok vannak benne, akkor kezd el ugrálni. De azért kivágódni nem kellene! Lázadnak a gépek! :evil:

Meli, jó hogy írod ezeket, így még inkább megpróbálunk következetesek lenni, mert úgy látom elég meghatározó a jövőre nézve, mit enged az ember és mit nem.
csillag25

O'hara: én is néztem azt a sorozatot, és abból próbáltam ihletet meríteni. Bízok abban, hogy ha majd nem leszek terhes akkor lesz energiám a lányokat rendre tanítani. A következetesség szerintem is nagyon fontos, de a mi Verusunk sajna olyan, hogy képes ordítani az éjszaka közepén is... Mi se alszunk végig már jó rég óta egyetlen éjszakát sem. Azt hiszem ez jobbára annak a következménye, hogy túl gyorsan jöttek egymás után a gyerekek. Tényleg ott látok hasonló "gondokat" ahol kicsi a korkülönbség a gyerkőcök között! Amúgy ha már nagyon kifáraszt minket a két gyerek, biza mi is engedékenyebbek vagyunk. Bár jobbára a férjem az, én vagyok a nagy szigorka!!!
De majd a fiúkkal nem leszünk ilyen engedékenyek :)

Gio: vigyék el gyerek sebészhez, szemészetre, hogy nézze meg. Nálunk Johinál van egy nyirokcsomó duzzanat a nyaktőben jobb oldalon - azt hiszem. Én is megnézettem több orvossal, mert nem voltam nyugodt ez ügyben. De a sebész annyit mondott, hogy akkor lenne baj, ha sok lenne, mert az valami betegségre utal, de így nem.

Kata
labkat

Kata, az biztos, hogy az ember eltervezi mit, hogy fog csinálni mások példájából okulva, aztán az élet mást hoz. Tuti én is mindent elnéznék a gyerekeknek a helyedben, csak kis nyugim legyen. Nyilván nagyon fárasztó két kisgyerek még terhesség nélkül is, így meg... Arra én is emlékszem gyerekkoromból, ha unokatesóimmal összezártak minket a nagyszülőknél, tuti később kezdtünk aludni, valahogy a hülyéskedés este esett a legjobban!
Vendég

CSillagVirág
annyira megértelek. AZt hiszem biz. értelemben már mindannyian a végét járjuk.
Én már elsárkányosodtam szerintem, azaz a legjobb úton haladok és nagyon nehezen viselem hogy ennyire belassultam, minden kiesik a kezemből, már attól féltem minap mikor harmadszor esett ki a kés a kezemből hogy a eccermajd belémáll ha nem figyelek :shock: Sosem voltam egy kacska ember, állandóan gyorsan elvégeztem a feladataimat és úgy tűnik nem tudok az anyatermészetnek megfelelően lassulni. És persze ilyenkor nálam is eltörik a mécses :oops:
Vendég

Én is Téged. :wink: Ma abszolút a nyüszi napja van. Biztos a front miatt is, már fáj a fejem és a derekam is, holott most írtam, hogy minden oké vele. Pedig még semmit nem csináltam ma! :shock: Ha "rossz" napot kellene választani a szülésre, a mai nyerne. Most minden sz.r, bármelyik percben elbőgöm magam hangulat van.
csillag25

most akkor van front?
Mert akkor legalább arra próbálom fogni én is akkor
Vendég

Sárkányosodásról jut eszembe: valamelyik nap már én is kezdtem házisárki lenni, kérdezte is a férjem, hogy most miért szekálom?! Mi a bajom? Így visszagondolva nem sok okom volt rá, de majdnem laharaptam a fejét a drágámnak. :oops:
csillag25

Hát a köpönyeg azt írja vasárnap nem várható fronthatás. :shock: Akkor viszont nincs mire fogni és eszembe jut az amit valaki írt, hogy ha már nagyon közel a szülés előtte kiakadós hangulat stb. :idea:
csillag25

Én is pont ma buktam ki rajta, hogy minden kiesik a kezemből. Már nincs mosogatás törés nélkül, bár a mai gépbe pakolás egész sikeresnek mondható a múltkorihoz képest, mert most csak egy tényér sarkát csaptam le a múltkori két pohár veszteséghez képest. És különösen szeretek olyan cuccokat elejteni, ami után hosszan lehet takarítani, pl. a múltkori lekvár után mindennapos a nyitott tejföl eldobása, de az tényleg szó szerint mindennap megvan, meg a tál kaják is rendszeresen a földön landolnak, a csúcs a múltkor egy tál halászlé volt a nagyszoba közepén, nagyon gusztusosan nézett ki a halszelet a padlón, és azóta megszáradt ikrák tenyésznek a parketta repedéseiben. Ha a férjem itthon van még oké, mert feltakarítja (szerintem nem bírja nézni, hogy milyen ideges leszek tőle, vagy depresszívebb napokon milyen bánatosan állok felette), de nagyon várom, hogy visszakapjam a mozgáskoordinációmat. Még az is eszembe jutott, hogy remélem a gyereket nem ejtem el!

Viszont két jó hír is van: egyrészt végre sikerült erőt venni magamon és kifertőtleníteni a gyerekcuccokat, másrészt végre 36 hetes vagyok! :)

/
lemonsong

Szerencsére nekem a kiesik a kezemből téma elég lightos. Amikor mégis megtörténik, a férjem szól, hogy nem kell kapkodni. :lol: Én meg mondom neki, hogy nem kapkodok, nem azért esik ki, hanem mert béna vagyok. :oops:
Gratu a 36 héthez!
csillag25

Basszus,ti is mindent elejetetek??!?!?!?!?Azt hittem,már balek lettem,de ezek szerint életkori sajátosság ennyi idős terhesen??? :lol: Ha olyan esik le,amit könnyen felszedek a lábujjaimmal,egész profi vagyok már...az akkor nagy öröm(teregetéskor zokni,zsepi,hajkefe 8) )de a törős az nagy kín...És mostanában bizony,ami leesik,az nagy eséllyel ott is marad.....ha K nincs itthon persze.Bár mostanság Dénest szoktam megkérni,aki olyan édes kis készséges(még)

Kép Kép
meli1118

Lemon,éljen a 36.én is 3 nap és töltöm,hihetetlen.K már károg,h lehet,h túlhordom és aztán lehet januárban szülnöm(NEEEEEEMMMM)
Én persze akkor leszeka legboldogabb,ha dec.1-én még 2in1,aztán már teszek is róla,h jöjjön :lol: :lol: télleg,valaki elküld nekem priv.ben egy mobilt????Mármint számot 8) mert nincs meg a lista :oops:

Kép Kép
meli1118

Na jó hülyét csináltam magamból. Már vagy kétszer hívtam a Casco-s biztosítónkat, mert bónuszt kaptunk még júliusban. Csoportos besz. megbízással hívják le a havi díjat, én azt gondoltam, hogy utalni fogják az esedékes bónuszt. Erre hívtam, és közölték, hogy hát majd ekkor, hát majd akkor. Aztán így tényleg abban a tudatban is voltam, hogy nem is utalták még. Hát végül is ez így igaz, mert nem utalták, csakhogy nem vonták le az esedékes díjakat, és így szépen csepegtetve megkaptuk a bónuszt. :? Tök rossz, mert két ügyintézővel is beszéltem, és egy se mondta volna, hogy te hülye, azt már ilyen olyan módon tulajdonképpen megkaptad. Mi meg számítottunk rá, de hát most akkor nincs semmi se :( :( :( Pedig jól jött volna az a pénz... No mindegy. Még jó hogy a harmadik telefonálásom előtt szépen végignyálaztam az előző évi és az idei folyószámla kivonataimat, így legalább rájöttem a módszerükre!

Amúgy is tök rossz kedvem van. Leültem hogy megnézzek egy filemet, amit már jó rég letöltöttem, kb egy óra alatt átkonvertáltam, és kiírtam dvd-re, erre vacakol az újraírható dvd, a 11. percnél megállt a film :x :x :x

Mindenkivel ordibálok, és egyszerűen nem vagyok ma szeretetre méltó :cry: :cry: :cry: :cry:

Bocs a nyavalygásért, de most rám jött és muszáj volt ezt leírnom!

Kata
labkat

Azért jó olvasni, hogy Csillag és Gio is ilyen sárkányos hangulatban van. Én is szekálom a családomat :oops: :cry: Tiszta nem normális vagyok!!! Nekem amúgy a bordáimnál nyom a méhem... annyira rossz, hogy nem tudok rendesen levegőhöz jutni, és ez az állandó szorító érzés.
Na de azért Csillag, én még nem szeretnék szülni mostanság, legalábbis jó lenne még legalább 3 hetet! Akkor már a 36. héten jöhetnek a fiúk!

Lemon: ami azt illeti, azért én is több dolgot ejtek el, és hajolni már kész kínszenvedés számomra. Egyetlen örömforrásom, hogy holnap lesz uh és doki is, és láthatom a babákat :D

Kata
labkat

Hű,ti aztán gyártjátok a hozzászólásokat....

Gabi ma még nem jelentkezett,de sms sem jött tőle.Lehet,hogy szülőszoba "látogatáson" van?

Én nem elejtek mindent hanem elfelejtek.Minden,de minden kimegya fejemből.Elrakok valamit,de olyan helyre,hogy BIZTOS emlékezzek rá.Na nem ér semmit,ugyanúgy elfelejtem.

Csillag!
Én nem elkeseredek gátmaszázskor hanem kiakadok.Annyira utálom csinálni....Mondjuk így,hogy magamnak kell,elég jól elfárad a kezem.Meg eleve utálom,alig várom mindig,hogy leteljen a 10 perc.

Lemon!
Gratula a 36. héthez!Már csak 1 hét és már koraszülöttnek sem számít a babó.Vagy nálatok hogy van ez?Itt 37. hétig koraszülötteknek számítanak.

Meli!
együttérzésem a "buta" rokonokért.előadják: a nem adok puszi dolgot,de a lakást azért tele krákogják. Olyan hülye helyzet tud lenni,hogy mégis hogyan közölje az ember,hogy: betegen nem kell menni/jönni....

Nekem ma délután volt egy akkora jóslom,hogy majdnem elsírtam magam.Jó sokáig is tartott és olyan igazi: "össze kell görnyednem" fájás volt
Na de holnap doki (remélem most nem lép le szülni) kíváncsi leszek mit mond.Remélem legalább 2 ujjnyira nyitva vagyok :roll: :D

Hétfőre hideg frontot mondott az időjárás,3-án pedig telihold.Hajrá babók!!!! :lol:
Vendég

ASikerült félre állítanom a kiemeléseket.Bocsi! :oops: :oops:
Vendég

3-án telihold is lesz?
Jahj, én még ugyanúgy szeretnék kitartani 3 hétig mint Kata.

És Kata
hát igen...Sárkánykodom. MOstmár legalább a férjemmel megbékéltem és még ebédet is főztem mialatt persze úgy estek ki a kezemből a dolgok tele kajával hogy csak álltam és nem hittem el hogy ez én vagyok :shock: Kb. mint Lemonnál a halászlé:-)

Én sem érzem magam szeretetreméltónak, de azért azt látom, érzem hogy ennek ellenére szeret a férjem :oops: De már ő is visszaszámol, ma már mondta hogy csak max. 3 hét :)

Sprite
Kitartást. Nagyon kíváncsi vagyok mit mond a dokid!
Ilyenkor Neked sugárzik ide-oda le a fájdalom vagy "csak" a pocid rándul görcsbe?
Nálunk is úgy van hogy a 37-től nem koraszülött a bébi.
Vendég

Sziasztok.
Bocsi megint eltűntem.
Még nálam sincs semmi, amikor utoljára voltam dokinál (múlthéten) akkor már a C: 2111 volt és azt mondta a dokim, hgy 1 ujjnyira kivagyok tágulva.
Remélem még kibírok egy pár napot legalábbis addig amíg a párom a nagy munkáját befejezi.

manocskak

Én úgy szeretnék már szülni. Most lett elegem a tehetetlenségből, a munkanélküliségből, a nőietlenségből(na jó, ezt már túlbeszéltük)
meg mindenből. És mostmár tuti, hogy nekem van a világon a legnagyobb hasam. :oops:

Gio, mi lett végül a mosófrásszal?

Olga, tényleg, le tudnád írni, milyen is a fájdalom?

Kata, mi az a film amit letöltöttél?

Apa elaludt, lehet, én is nézek valami filmet.
Vendég

Altatás: A fiunk kb 2 éves kora óta nem igényli a nappali alvást. Mivel a lányunk minden nap (kivéve a péntek és szombat) este 8-kor megy aludni és 6:50-kor kel, ezért a fiunk is elkezdett este 8-kor vele aludni menni és reggel ugyanakkor kelni. Így elhagyta a nappali alvást, mivel az éjjelt egyhuzamban végig aludja. Altatni nem kell, lefekszik és elalszik. Ez azóta is így megy. Mi is korán kelők vagyunk, csak még fekszünk az ágyban úgy nézzük a TV-t reggelente 8-ig. 8)

Csillag, nekem is tegnap este volt a fordulópontom, de pont ellenkező irányban. Már igen régen voltunk együtt a férjemmel, mert utoljára fájt. Azóta tiszta para voltam, hogy szüléskor mi lesz. De tegnap este megint nekiveselkedtünk és annyira nagyon jó volt, hogy teljesen új életerőre kaptam, jöhet a szülés, nem lesz itt gond! :D

Olga
, gyere holnap a hírekkel mihamarabb, szerintem te már nagyon tágulsz ilyen fájások mellett!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Judy: az a címe a filmenk, hogy A Nők... Jónak tűnt, barátnőkről szólhat, de majd holnap, megveszek magunknak ajándékba egy olyan dvd lejátszót, ami "divixet" is tud lejátszani, és akkor nem kell konvertálgatnom.Sőt olyat is láttam, amin van USB port, és akkor elég csak átraknom a filmet az USB-re, és arról megnézzük :) Valami szutyokm olcsót veszek, és azok tán nem is olyan érzékenyek!!!

Póki: hát remélem előbb utóbb mi is eljutunk erre a szintre. Nálunk viszont ha Vera nincs altatva, olyan zsizsi lesz este, hogy csak na. Éjjel meg annál többször ébred fel :shock: :roll: Furi ez az egész!

Kata
labkat

Tuti van vmi a levegőben ha még Téged is utolért a hiszti Judy, mert szerintem Te tök higgadt csaj vagy - legalábbis ez jött át.

Én is csak aludnék ma egész nap, ugyanakkor meg takarítanék is, ugyanakkor húz a poci, olyan mintha minden órában nőne egy centit :o Tegnap fizikailag valahogy jobban éreztem magam. A zone reality vagy mi csatornán mennek olykor születéstörténetek...Hát ma megnéztem egyet. És most megint úgy érzem hogy én nem is fogom kibírni ezt a fájdalmat. Ugyanakkor meg olyan kíváncsi vagyok már DÓrira. EGy paradoxon az életem.
Vendég

jah, a mosógépet átmostam üresen, ecettel és bírta, úgyhogy nincs új gép, valszleg a takarót nem akarta a dög :evil:

Ti már cumisüveget, cumit, ilyesmiket sterilizáltatok?
Vendég

Na, úgy ahogy helyrejöttem csajok. Depimet vad mosogatásba, sütőtisztításba fojtottam majd felfrissítettem magam egy zuhannyal, most pedig benyomtam 3 narancsot. Babó is megélénkült, aminek nagyon örülök. :)

Kata, teljesen megértelek, nálunk még gyerkőcök sincsenek és mégis elfogy néha a türelmem, nem is tudom miért. Hajolni már nekem is nagyon nehéz, olyankor úgy érzem mindenem összepréselődik és várom, hogy újra természetes legyen egy zoknifelhúzás. Persze, maradjanak még bent a fiúk nálad, drukkolok a holnapi vizsgálathoz.

Olga, én magamnak nem is próbálkoznék, egyszerűen szenvedés lenne az egész. Alig érem el, elfáradok, nem tudok ellazulni és hasonló okok miatt. Most úgy érzem inkább akkor fájjon, mint addig minden nap! :x Persze most az elkeseredés, rossz emlék beszél belőlem, nem szabadna ilyen hamar feladnom. :oops:
Tényleg, milyen volt a fájás? Nekem csak keményedés van, de én is reménykedek tágulásban. :D Pénteken majd kiderül. Megy Neked is a drukk a dokihoz! Várunk majd a hírekkel. :wink:

Manócskák, irigylem a 2111-es értéket, bár Te már időben is vagy, én még ráérek.

Judy, kitartás, már tényleg nincs sok hátra. Azt már fél lábon is...

Póki, örülök hogy Neked ilyen kellemes élményed volt! :)
csillag25

Gio, belém látsz, pont én is a sterilizálást akartam kérdezni. :lol:
A mellszívót is kéne, meg a cumisüveget, cumit( bár nem erőltetném, azért legyen csak), meg a kiskádat.
Azt sem tudom, hogy essek neki, megvallom, még nem csináltam ilyet.

Kéééérek tanácsot!!
Vendég

Egyébként, oké, várom a szülést, de már látom azt a pánikot, amikor esetleg rájövök, hogy menni kell, elmegy a víz, vagy jönnek a fájások, hát azt visszanézném utána videón.
Úgy szeretném, ha pl. köv. hétvége lenne, mert akkor Apa tuti itthon lesz. De ha hétköznap, akkor Apukámat kell hívni, és amúgy sem szeretnék egyedül lenni az ominózus pillanatban.
De mindent összevetve, azért már jöhetne, be vagyok sózva és sz.rva is.
Vendég

én is várom a tanácsot a fenti témában a már steril anyócáktól!

Nekem mostanság olyan van a pociba, hogy egész a hasam alja húz egyet, mintha fészkelődne a fejével a kicsi és az fáj, olyankor nem tudom tovább csinálni amit épp csinálok, hanem meg kell állnom és egy "jahj" sóhajjal megtalálni a legközelebbi széket. EZ pár napja van. Az ilyen jellegű történet már tekinthető jóslónak?
Vendég

Kata, én sem konvertálgatok már, van egy pici lejátszónk, divx-es, azt használjuk csak.

Mostanában nehéz jó filmet találni, én azt hiszem, előszedem az Igazából Szerelem c.-t.
Évente 2x tuti megnézem, meg Karikor valószínűleg a tv-ben is lesz. Imádom azt a filmet.
Vendég

Sprite, szerintem mindenhol a 37. héttől nem számít koraszülésnek, de én még jó régen mikor megkaptam a fenyegető vetéléses papírt, eldöntöttem, hogy legalább a 36.hétig kellene kihúzni, mert gyakorlatilag már akkor sem lehet semmi gond. Szóval azért ilyen nagy szó ez nekem, mert a terv teljesítve! :lol:

A fertőtlenítést én úgy csináltam, hogy raktam a kiskádba vizet meg fertőtlenítő folyadékot, és beledobáltam a cumikat, mellszívóalkatrészeket meg egyebeket, hagytam fél órát, aztán jól kiöblítettem. Nem maradt fertőtlenítő szaga a dolgoknak, igaz áztattam tiszta vízben is kicsit utána (szintén az immár fertőtlen kádban).

/
lemonsong

Oké Lemon, asszem ez nekem is megfelel, köszi!
Vendég

Lemon
ez király 5let! A kiskád! Arányaiban mennyi víz-fertőtlenítő folyadék?
Vendég

Olga még itthon :lol: pontosabban már itthon, szülőlátogatáson voltam, ezért nem jelentkeztem.
Jósolgattam, görcsölgettem egész nap, frontérzékeny vagyok :(
Ígérem, ha valami akció lesz, gyorsan jelentkezem!

Üdv. Gabi
Vendég

Gio, azt írja a használati utasítás, hogy a kupakon levő beosztás szerint kell adagolni. Nos, az én kupakomon nem volt beosztás. :lol: Nem tudom, hogy gyári hibás-e vagy a tiéteken sincs. Ezért úgy csináltam, hogy megtöltöttem félig a kádat és két kupaknyit toltam bele, így valószínűleg hígabb lett, mint az ideális, de gondolom a bacikat így is legyilkolja.

/
lemonsong

Ezt az okosságot most olvastam:
Mennyire fáj a szülés?

Képzeljék el a következőt. Ön odalép kollégájához, s borzasztó nagyot rúg a bokájába. Ugye nem kétséges, hogy hatalmas ordítás lesz a válasz? Ha ugyanez egy focimeccs hevében történne meg, a sértett talán észre sem venné a dolgot, csupán utólag csodálkozna rá ellilult lábfejére. Mert egész másra figyelt. Pedig a rúgás ugyanakkora volt! Azt is nap mint nap tapasztalhatjuk a mindennapi életben, hogy sokkal jobban fáj az, amitől előre rettegünk. Aki azt hallja már jó előre, hogy a szülés borzalmasan fáj, sőt, nincs is semmi az életben, ami ennél elviselhetetlenebb lenne, ráadásul eleve szorong a kórházi környezetben, annak jó esélye van arra, hogy előzetes elvárásai teljesüljenek. Ha ráadásul egy-két egyéb körülmény is kedvezőtlenül alakul, valóban lidérces élmény maradhat a szülés. Ezzel persze korántsem azt akarjuk elhitetni kedves olvasóinkkal, hogy kizárólag képzelődés lenne, ha a szülés nagyon fáj. Valójában a legjobban előkészített, legsimább szüléseknél is csak ritkán fordul elő, hogy az anya nem érez jelentős fájdalmat. Nagyon sokat számít azonban, hogy tudatosul-e bennünk egyáltalán, hogy fájdalmat érzünk. Számos nyelvben, így az angolban is, a méhösszehúzódást jelölő szónak semmi köze sincs a fájdalomhoz. A magyarban és a németben viszont egyaránt a fájás szót használják a szülés közben jelentkező kontrakciókra.

A fájdalomérzetet befolyásolja:

a lelkiállapot, a ráhangoltság mértéke,
a gyermek utáni vágy,
a partnerkapcsolat minősége,
személyes biztonságérzet és önbizalom,
a lazítás képessége (mennyire tudom magam átadni a bennem zajló folyamatnak, mennyire tudom kikapcsolni a zavaró tényezőket)
Vendég

Ebben lehet valami, pl. Pumi-nál, tuti, hogy ő , még ha fáj is, nem úgy fogja megélni.
B.nőm is azt mondta, hogy a végén már nem fog érdekelni, mennyire fáj, vagy nem fáj, csak lássam már a gyermeket.

Az önbizalmamat, csak a doki veszegeti el szép lassan, de többet nem adok!!
Vendég

Ezzel a császár dologgal?

Én meg valahogy azt hiszem az a típus vagyok - talán az elején történt veszélyeztetett állapot miatt - hogy képtelen vagyok belelazulni és befeléfigyelni. Olykor pillanatokra sikerül, főleg ha a férjemmel együtt csináljuk lefekvéskor ,de amúgy nem. Pedig lenne rá időm mostmár hisz itthon vagyok...Olyan fura ez. Lehet akkor kezdődik el nálam az igazi anyaság ha kint lesz
Vendég

Hello! Ma én is nagyon nyűgös voltam. De jó olvasni, hogy a legtöbben már ilyen "idegbetegek", és szerencsétlenkedők vagyunk :lol:

Mi lakásunk úgy néz ki, mintha épp költöznénk. És borzasztó, hogy alig bírok valamit csinálni. Férjem viszont fantasztikus. Felpakolt egy csomó cuccot a padlásra, elmosogatott, és most a kisszobát porszívózza, meg szekrényt mos, hogy neki tudjon állni a komód összeszerelésének :D Nagyon drága ma.

Hálából csináltam neki (ööö meg magamnak :oops: ) megint máglyarakást. Ettől kicsit jobb kedvem is lett :) Meg attól, hogy a gyerekszobából majdnem minden kikerült, ami nem Picinyke cucca. Igaz, hogy a nappaliban csak ösvényeken tudunk közlekedni, de alakulunk :wink:

Jó ez az írás a fájásról! Én is már régóta így állok hozzá. Csak ott helyben el ne felejtsem :lol:

briell

Kata! Azért azt ne felejtsd el, hogy nálunk nagy húzóerő a nővére. Mint a kiskacsa megy utána egész nap és lesi, mit hogy kell csinálni. Ha a lányom feláll az asztaltól, akkor ő is, ha a nagy tanul, akkor ő is firkálgat, ergo tanul. 8) Imádják egymást, állandóan bújik egyik a máikhoz. Így mikor elkezdődött nála két évesen ez a tesóimádatos korszak (ami remélem így is marad mindkettőjük részéről), akkor magától elment aludni a nővérével, mivel ő is ment. Ha nem lenne a lányunk vagy nem sulis lenne, akkor biztosan másképp lennének a dolgok. Ő elég érzékeny kisfiú, a lányunk ennyi idősen magabiztosabb, önállóbb volt, nála azért nem volt gond az alvással kiskorában, mert ha elálmosodott, befeküdt az ágyába és aludt. De a fiú teljesen más személyiség.

Valószínű én működöm fordítva, de nálam ez tényleg épp fordítva van ez a szülés fáj-nem fáj téma. Az elsőnél mindenki azt mondta, hogy fáj, fáj, de kibírható és a végén mikor megszületik ott van a gyönyörű baba és a fájdalmat elvágják. Na, én erre készültem, mármint, hogy nem olyan egetverő dolog, tele voltam optimizmussal, meg hogy több milliárd nő megcsinálta, így nekem is menni fog. Aztán akkora fájdalmat éltem meg, amire nem voltam felkészülve. Aztán jött 7 "üres" év, addig tartott a sokk. A másodiknál már nagyon vágytam gyerek után és borzasztó nagy fájdalomra készültem, hát, ahogy megmaradt bennem az első. És kellemesen csalódtam, mert bár fájt, fájt, de nem annyira mint amire emlékeztem. Íme már megint itt vagyok pocisan és most is a borzalmas fájdalomra készülök, hiszen akkor ismét csak pozitívan csalódhatok.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

De jó, hogy a fájdalomról leírtad ezt Pókica! Ebbe nem nagyon szeretek belegondolni, mi lesz, ha mégsem fogom bírni úgy a fájdalmat, ahogy képzelem magamról, meg készülök rá. De az is biztató, hogy azért ez nem vette el végleg a kedvedet egy második, sőt egy harmadik szüléstől :)

briell

Igen, de azért nem mindegy mekkora a korkülönbség! Imádják egymást a gyerekeink, de akárhogy nézzük a nagy korkülönbség jó oldalát, a legnagyobb negatívja, hogy olyan mintha két egyke gyerekünk lenne. Ezt majd kompenzálja a kicsi esetében a baba, de a nagy már "egyke" marad, 8 évig az volt és teljesen más egy kamasz érdeklődési köre mint egy 3 és 0 évesnek.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio,

jó hogy leírtad ezt az "okosságot" a szülési fájdalomról! Biztosan van benne valami.

Kép
apkata

Igen és bárcsak én is ilyen okosan fognám fel:-)

Pesszimistább hangulatban hihetetlen fájdalomra készülök, optimistább hangulatban a "sokmillió nő végigcsinálta" gondolat motoz bennem is. Olykor az élet dolgaiban is - amúgy is passzol a magyar mentalitáshoz - az ember elképzeli hogy "ááá úgyse sikerül" mondjuk egy vizsga, majd kijön ötössel és ezért a többiek persze utálják :twisted: Holott van az a helyzet amikor tényleg úgy érezni, hogy nem tudunk semmit.
Vendég

Én a 9 hónap alatt szándékosan kerültem az olyan kolléganőket és barátnőket akik a hihetetlen-túlélhetetlen-felülmúlhatatlan kínszenvedés kategóriaként élték és mesélték x év után is a szülésüket. De azért érdekes hogy mindegyik mégis belevágott többször :lol: A hugom hozzáállása tetszett nagyon, abszolut nem lihegte túl, felőle szerintem bárhol lehetett volna ugyanígy szül, mert a maga természetességében kezelte az egészet, annak ellenére hogy totál különböző 2 szülése volt.
Vendég

Nahát, tudtátok hogy Érden volt 2002ig születésház? Miért zárt be vajon? Pedig egy-két képet látva olyan színvonalú lehetett mint ahova Pumi is jár Rómában.
http://www.birth.hu/new/archivum/erdihaz.html
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: