A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Judy
megértelek ebben az összekészülődésben. Múltkor mi is készültünk ugye házassági évfordulón. Kiöltöztem, besminkeltem és mire leértem a kocsihoz totál felfordult a gyomrom, rosszullettem - nem tudom miért és nem tudtunk elmenni :shock: :? Elég komoly csalódás volt nekem, még szerencse hogy a párom nem vette a lelkére.
Egyetek szaloncukrot!! :twisted: Hú már betöltötted a 37. hetet Te is. Tényleg Judy, Te nem is szoktál nyavalyogni:-)
Nincs semmi ittszúrás, ottszúrás hasleszállás?
Vendég

Gioia...igen én fúrtam ma,mérgemben reggel.....a baldahint a plafonba....!Vagyis csak lyukat,mert utánna nem találtam kellékeket...mivel apjuk mindent szanaszéjjel rak!
Eddig viszont hozzá sem mertem érni a fúrógéphez.... :oops: .....hát a düh és a dac sokmindent kihoz az emberből! :lol:
Azért féltem közben......de ne kérdezd mitől,mert nem tudom...... :lol: :lol: :lol:

Hát Judyka,én sem mennék már el szívesen vacsizi,pont az öltözködés miatt!
Úgy hiányzik azért,hogy Bpesten volt mindig gyros vagy Mc...itt csak pizza van! :(
Meg volt egy kedvenc helyünk ahol indiai ételek voltak!nyamiiii!De ennék most ott!
Vendég

Nézegettem a családineten a kismamis képeket és azért van nagyon sok igazán csinos valszleg műtermi fotó és sok dögös kismami. Bár mi már sztem nem lépünk el műterembe, majd csak a kiccsajjal, de hihetetlen mekkora különbség tud lenni egy jól megválasztott háttérrel és egy jó sminkkel a képeken.

Jah,. és olvastátok? A tegnapi kövér-nekövér téma apropóján:
https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0911201
Vendég

Sziasztok!
Tudom, hogy nektek csak hamarosan lesz majd aktuális, de azért bemásolom, hátha van akit érdekelne, nagyon sok kitartást nektek ahhoz ami előttetek áll, és nagyon sok boldogságot a sok-sok pici csodához, ami a pocakotokban lakik!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jézusom, ez a cikk! Engem ez stresszel.

Na, jó, tényleg nem szoktam úgymond nyavajogni, mert tényleg nincs mit. Egyszerűen fogalmam sincs, mit kell érteni keményedés alatt, kivéve, mikor Manó itt-ott kitolja valamijét. Nincs fájás, nem tudom, mikor lesz, úgyhogy tényleg nincs min.

De persze a szokásos dolgok, nálam is játszanak.
-éjjel min.2 pisi
-nehéz megfordulni, felkelni
-nehéz elaludni
-nehéz ülni a kocsiban
-felvenni a cipőt, csizmát, zoknit
-levegőt venni...........

Gio, igen, emlékszem a házasságitokra, hogy elmaradt a vacsi.

Na, megnézam én ia a családinetet.
Vendég

Judy
nehogymár bestresszeljen ez a hülye cikk! Jó nagy baromság az egész. Igazából amolyan poénként tettem fel, mert tegnap ugye jól megbeszéltük hogy itt senki sem kövéér.
Vendég

Lányok,
ma azt mondta a boltban az eladó csaj, hogy nem akarok még szülni, úgy lent van a hasam.. :shock:
hajajj, közel az idő! :lol:

Kép
apkata

Gio, na jó, akkor nem stresszel, de azért milyen köcsögség már!
Mire esküdtek fel ezek?
Na jó, befejeztem. :D

Kata, de jó neked, az enyém még teljesen fent van.
Pedig jövő hét végét beszéltünk meg babóval. :lol:
Vendég

Ó, lányok, úgy el vagyok keseredve! Most olvastam, hogy ahol szülök, a Szt. Imrében, tegnap óta látogatási tilalom van. A SOTE I és II-n is és még 13 kórházban.
Teljesen magam alatt vagyok. valahogy úgy érzetem, hogy ha dec. közepére mondják a nagy járványt, addig talán megszülök és legalább volt remény. De már nincs. :cry:

Itt is köszönöm a dicséreteket. :oops:

Tulip, de ügyes vagy. Én még csak-csak bedugom a fúrót, de használni már nem tudnám. Pedig nekünk is kellene baldachint felszerelni a plafonra, de én is hiába kérem a férjem, igazi Pató Pál.

Pumi! Teljesen jó méretei vannak a kislányodnak, igaz a hosszú comb. :D

Ez a lakás ügy. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki
hol olvastad?
Ezért fogunk szülni lányok 3-4 hét múlva :wink: Majd mi túlhordunk és addigra lemegy ez az influenza hiszti is
Vendég

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát látom a János még nem szerepel a listán
Így betegen megvallom jónak tartom a látogatási tilalmat. Úgyis csak 3 nap, extrém esetben 5. Addig bárhogy-bármit kibírunk és a baba egészségét sem kockáztatjuk.
Én így is rettegek minden nap hogy újabb vírust hoz haza a férjem a tenger ember közül és ő csak röhög a félelmeimen, holott 5 napja nem múlik nálam ez a vírus...Jópofa egy ember....Akkor mit várhatnék egy idegentől. Szóval én örülnék ha a János kórház is felkerülne a listára
Vendég

Persze, igazad van, így a babáink egészsége nagyobb biztonságban van.
De olyan jó érzés volt 3 éve, mikor a férjem behozta a lányunkat másnap megnézni a kistesót és olyan jó volt látni őket. Teljesen feltöltődtem. Na és az a két nagy mekis hamburger is jól esett a kórházi éhhaláli koszt után. :D :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jah igen, pont akartam is írni, hogy akinek már vannak gyermekei biztos hogy sokkal nehezebb ezt kibírni, úgyhogy Neked is igazad van Póki.
Én már lassan ott tartok hogy az sem biztos hogy papás szülést akarok - mert valahogy azt figyeltem meg hogy idegesít nagyon hogy a férjem olyan intézkedős típussá válik a kórházban...És nem rámfigyel, hanem másokkal poénkodik. Nyilván őígy vezeti le a feszültséget, de nekem ez így nem túl jó előjel...
Lehet a szülőágyon fekve ez jól jöhet, de amúgy meg bosszant, úgyhogy legszívesebben a hugom jelenléte lenne számomra igazán nagy segítség no de ő szoptatós anyuka ugye 8)
Vendég

Szép estét!

Ma nem vagyok túl jó kedvemben. Egész nap morogtam :x A gyerekekkel most a férjem küzd, Johi nem nagyon akar elaludni. Már több mint fél órája le vannak fektetve. Remélem nem lesz beteg, mert alig evett ma valamit... :(

Ma csináltam egy összehasonlítást a pocakomról, és egymás utáni sorrendbe raktam a pocakokat. Az utolsó két pocakot összehasonlítva úgy tűnik, hogy most kissé oldalra gömbölyödik a hasam! Gondolom előre már nem tud nyúlni :shock:

Egyébként zárlatról csak annyit, hogy az egyik suliban a zárlat 3 napig tartott! Ha a kórházak se viszik túlzásba a dolgot, max 1 hétig lesz zárlat, vagy másfél. Akkor meg már decemberre talán pont véget ér a tömeghisztéria!!! Talán nem is kell aggódnunk, hogy a férjek nem jöhetnek majd látogatóba... Bár nem tudom mi ilyenkor a szabály.

Szép estét!

Kata
labkat

Anyócák: ti hogy altatjátok a gyerkőcöket? Vagy elalszanak maguktól? Nekünk ezek az altatási mizériák a legrosszabbak. Ott kell szobrozni, mert különben viháncolnak, és így is sokat dumálnak, de legalább hamarabb elalszanak. Kivéve ha nem :( Igazán ez aggaszt, mert ha megszületnek a fiúk, biza nem lesz idő a lányokkal fél vagy egy órákat ott ücsörögni, hogy hát mikor is hajlandóak végre elaludni! Mindent kitalálnak, vagy inkább most még csak Verus (pisi, kaki, fél, mesét mondjunk, beszélgessünk, énekeljünk...) Johi meg inkább állandóan kitakarja magát :x :x :x Kriminálisak :(

Kata
labkat

Túl vagyunk az utolsó anyóslátogatáson. 8) Valahogy megnyugtató, hogy nem kell már sehova kötelezően menni, az én szüleimnek is megmondtuk multkor, hogy lehet most látnak utoljára 2in1. Bár ők még próbálnak egy rövid látogatást kicsikarni.
Férjem vinne több helyre, de már én sem vágyom rá, maximum egy kis karácsonyi vásárban való sétálgatás érdekelne, ha fel lesz díszítve a város és még mozgékony leszek.

Anno beszéltünk itt a köldökökről és írtam, hogy mióta nő a pocim és kicsit széthúzódott a férjem állandóan bele akarja dugni az ujját a kráterbe. :shock: :oops: Tegnap viszont megállapította, hogy összement és már nem is érdekli őt. Most ahogy nézegettem tényleg összehúzódott és nem értettem miért. Aztán leesett, hogy lehet, babóca került lejjebb a pociban és már nem feszíti/telíti ki ott a hasam.

Póki, ne keseredj el, nálunk is tilalom van, de én bízom benne, hogy mivel ilyen korán bevezették, addig talán fel is oldják.

Gio, mi is kicsi lakásban élünk, ráadásul egymásból nyílnak a szobák (2) ami egyáltalán nem célszerű. :roll: Mi lesz ha nő a gyerkőc és pénz hiányában nem tudunk nagyobba költözni? :shock: Cuccunk így is annyi, hogy már most zsúfolt és még egyikünk sem hozta el az összes holmiját a szüleitől. Persze erre mondják, hogy ha ennyi ideig nem volt rá szükség, akkor már nem is kell...
csillag25

Póki, kösz a listát, az én kórházam is rajata van, nem is tudom örüljek-e vagy ne.

Én azt szeretném, ha Apa vajúdás alatt velem lenne, de mikor jön a "tarantinós" rész, akkor nem.

Anyu, jó lenne, ha kéznél lenne, de olyan sok a ha, sokmindennek kéne klappolni. Még az is lehet, hogy Apa lecsúszik róla :(

Húgom kilőve, ő folyton fikázna, persze nem rosszból,csak hogy oldjon, de akkor lehet, kibírnám röhögés nélkül.

Kata, nem lehet könnyű a terhesség sem két picúr mellett, nemhogy még jön hozzá kettő :lol: :shock: :lol: :shock:
Le a kalappal!!
Vendég

Csillag, férjed aranyos ezzel a köldök-mizériával. :lol:
Vendég

Kata, minden elismerésem a Tiéd! Mikor elkap a félsz hogy boldogulok majd a picivel, mindig Te jutsz eszembe és akkor inkább befogom a szám. :oops: :oops:
csillag25

Köszi Judy, tényleg édi. Olyan jó érzés, hogy tetszik neki a hasam, főleg, hogy csomó ideig amíg nem nőtt igazán nagyot, addig nekem nem volt szép, babás. :( Most azon nevettünk, hogy mire megnőtt és már nekem is tetszett, akkorra valószínű leszállt, mert most újra laposabb, nem igazán kerek... Hát nekem nem a naagy, babás poci jutott, de nem baj, már elfogadtam és a benne lakót nagyon szeretem. :D

Szülés: nővérem sem tudta eldönteni, hogy kit szeretne igazán maga mellé a szülőszobára. Anyukámat is akarta, engem is, a férjét is, de csak a vajúdás idejére, így mindannyian be voltunk izzítva. Mindenki ugye nem lehet bent egyszerre, gondolta váltásban leszünk. Végül anyukám volt bent végig, mert miután bementem 10 percre, kijelentette a szülésznő, hogy nincs ki-be mászkálás, így mivel ő volt bent elejétől, ő is maradt. :x Pedig én úgy készültem többet leszek ott, legalább látom mi hogy történik, lesz egy kis gyakorlatom. Hát nem így történt. A folyosón ültünk vagy 5 órát... A poén, hogy amíg bent voltam lejött, hogy igazából a szülésznőre támaszkodik -szó szerint és átvitt értelemben is- mert anyukám túl sok(k) volt neki. :twisted:
csillag25

Igen, talán az a legjobb, csak szülésznővel.
Nemsokára okosabbak leszünk!
Vendég

Azt hiszem anyukám nekem is túl sok(k) lenne annak ellenére hogy már szült, mert nem tudná levetkőzni azon aggodalmát hogy az ő kicsilánya most szenved és szerintem nekem kéne nyugtatgatnom...Ezért lenne király a hugom.Ejh...Mindegy. Úgyis férj lesz bent, max. ha idegesít kiküldöm, ehhez azt hiszem jogom lesz ott akkor abban a kiszolgáltatott terpeszhelyzetben :) Persze készítgetem már 6-7 hónapja hogy majd hogy kéne nekem segítenie, de ez a rossz az újrakezdő pasikkal akiknek már van valamiben tapasztalata azt hiszi hogy mindent tud, holott az ex totál más típus volt, neki arra kellett figyelni ki ne essen a gyerek idő előtt...Hát vhogy úgy érzem, hogy az én rendszerem inkább zárt mint nyitott, tehát hülye laza poénkodásnak helye nincs, hacsak nem külön ezért könyörgök (ami kizárt...) :)

Csillag
a párod nagyon cuki tényleg! A derékfájdalmaid megvannak még?
Szerintem vmit nekem is helyezkedett babóka, mert valahogy nem fáj annyira, sőt olykor nem is érzem.

Kata
remélem azóta sikerült gyermekeidre ráküldeni álommanókat és már Te is pihengetsz
Vendég

Már pihengetek! :) Azóta sikerült lezuhanyoznom, és bebújtam a jó meleg ágyba. :) Egy babával lányok az újdonság miatt lehetnek majd némi fennakadások. Amikor Verust haza hoztuk, annyira ideges tudtam lenni a fürdetés meg ilyenek miatt. Aztán ez elmúlt, és jó volt nézni hogy aludt, meg ilyenek. Az első gyereké a gyönyörködés. A második, ha már alszik, hát akkor van idő az elsőre :)

Hogy ki legyen bent? Nálunk első szülésnél jött velünk anyu is. Aztán amikor az eda-t megkaptam a férjem kiment egy kávéra, és akkor bejött anya. Nekem a barátnőm is bejött a kórházba, mert közel lakott hozzá. No épp hívni akartam, mikor már jött a baba, úh a férjem maradt - közben ugye vissza ért a kávézásból. A Szabolcs utcában nem volt ebből gond. Második szülésnél meg a közeli Auchanba is leugrott egy-két dologért, bár akkor csak ketten mentünk, mert anyué volt az itthoni felügyelet :) Most talán apum jön velünk, mert rokkant nyugdíjas, és van kártyája. És nem kell így majd vagyonokat fizetni a várakozásért, ha netán tán nappal akaróznának kibújni a kölykök. Tudom, ez elég számítóan hangzik, de hát ő felajánlotta, anyum meg elbír egyedül a lányokkal.

Na lassan megyek aludni, csak épp még van 4 perc a letöltésből... a lányoknak lesz Csingilingi új kalandjai... Legalább elrágódnak pár napig valamin :D

Jó éjt!

Kata
labkat

LABKAT!
Mi letesszük Zizut a mi ágyunkra,ott egyből megpilled,aztán mikor elaludna előtte fogja magát átbattyog a saját ágyába lefekszik és alszik.Délután ugyan ez.Ő nem alszik el rögtön ebédelés után,inkább olyan 1-2 között,de akkor is lefekszik magától és elalszik.HA "küzdeni" kell vele,akkor is max 10-15 perc és alszik.

PÓKICA!
Ne legyél elkeseredve!Kérdezz rá,hogy mi a szabály látogatási tilalom esetén.Ki mehet be és mégis mennyi időre,hogyan.

GIO!
Én pl azon aggódom,hogy mi lesz velem Zizu nélkül addig pár napig.Főleg ha zárlat lesz,mert akkor ő tuti nem jöhet be.A szívem majd megszakad ha belegondolok,hogy napokig nem látom,este nem hozzám bújik :cry: És a legnagyobb félszem,hogy megharagszik rám,mert több napra elmentem.Bár az is lehet,hogy egyáltalán nem fogja megviselni.
A férjed meg egyáltalán nem biztos,hogy "intézkedni" fog.Az enyém is legalábbis eléggé megvolt szeppenve a helyzet miatt.Azért ők is érzik ott a dolgok súlyát és szerintem nem lehet előre tudni melyik férfiből mit hoz ki a szülés.

MILLA!
El is felejtettem írni levlistán,de szavaztam én is!

Műtermi fotók: szerintem nagyon-nagyon szépeket tud egyik-másik fotós csinálni,de én valahogy sajnálom rá a pénzt.Zizunál sem voltunk így meg aztán főleg nem,hogy ha az ő idejébe csináltattunk akkor most se.
Bár anyum munkatársa eredetileg fotós,ráadásul itt lakik az utcán másik végén kb 5 házzal arrébb és ő iszonyat jó képeket csinál.Ráadásul nem horribilis összegért.

Na én meg tegnap beraktam a 2 pár papucsot a kórházi pakkba és felfedeztem,hogy nem bírom összehúzni :oops: Pedig elég nagy gurulós bőrőnd.Ja és még a fehérnemúk és a tisztálkodási szerek nincsennek is benne.Az is igaz,hogy az 1csomag pelus,meg a Tena jóóó sok helyet foglal.

Jól emlékszem,hogy holnapra frontot mondanak meg teli holdat mostanságra?Én bízom benne,hogy az hoz pár decemberi fórum babát :D Már olyan kíváncsi vagyok a kisemberkékre,akikről eddig csak beszéltünk és elképzeltük :D
Vendég

Jajjj,Olga,te beszélsz szívemből!!!!A kórházi tilalom nem érdekel,dokim azt mondta,h szülni bejöhet K,utána mega portán velem találkozhat,behozhat csomagot és én(ha nem vagyok császáros és tudok menni 8) )lemehetek hozzá.De DÉNES nélkül....meghalok.No,jó,nem nyilván és ne si az aggaszt,h mi lesz vele(mi lenne)hanem,h nem fog majd neheztelni rám???Többedik babát várók???Nem volt elfordulás az anyától utána???

Kata,nálunk úgy zajlik,h nappal lefekszünk vele egy heverőre a szobájában(nem saját ágy,nappal soha,vallom,h nem tesz jót az éjszakai alvásnak,ha nappal ott alszik,ahol éjjel)és mesélünk,énekelünk neki.Kb.5-15 perc és bealszik.Este nálunk nagyon beváltak a ceremóniák.Minden este ugyanaz,2,5 éve.Vacsora,kis játék amíg mi letusolunk,ő fürdik,utána töölközés,pizsama,hálózsák,villany le és egyikünk elmond neki néhány rövid mesét,vagy megbeszéljük it csináltunk aznap.Aztán viszontlátásra.És elalszik,többnyire 1-3 perc múlva nincs már zaj,néha iszik...És ha nem kell pisilnie éjjel,akkor csak reggel megyünk be hozzá újra.De erre meg kellett tanítani és hozzá kellett szoktatni.
Működik,én meg tudok este filmet nézni,meg sokat aludni..

Gio,most lehet,h irritál,ha apárod fura lesz a szülőszoba környékén,de hidd el,h lehet,h üdítően hat majd rád két fájás közt egy poén.Velem apa jött be,meg persze öcsém,ő csaka folyosóra.Aztán este befutottak szüleim,ami tök vicces volt,lévén elváltak és nem is beszélnek.Ültek 3-an a folyosón és szurkoltak
:lol: amíg volt erőm és nem voltam az eda miatt mozgáskorlátozott,kimentem tesómhoza folyosóra és mindenki azon nevetett,h mennyit röhögünk.Amikor fájt,ők poénkodtak,amikor tudtam,velünk nevettem....

Folyt.köv.felébredt!!!!

Kép Kép
meli1118

Szép reggelt!

Ez engem is megnyugtatott, hogy a Sotén apa bejöhet a szülésre, és utána is hozhat cuccokat. Gondolom az nem számít, hogy be van-e oltva vagy sem?

Az altatás valóban akkor válik még nehezebbé, amikor két kicsi van. Nyaranként amikor egész nap dolgoztam, sok délutáni altatást csináltam végig. Persze közben mindig azon gondolkodtam, hogy a saját gyerekemmel tuti máshogy fogom csinálni :lol: Viszont azt megfigyeltem, hogy mindegyiknek más dolog kell. Meg az jutott eszembe, hogy anno mi öcsémmel mindig mentünk 8kor aludni. Volt mese, jóéjt puszi. De ha az megvolt, akkor utána már semmi. Mi is sokat beszélgettünk, de szüleink csak ritkán jöttek be. Előbb utóbb úgyis elaludtunk magunktól.

Én már úgy ébredek két napja, hogy rohanok reggel megnézni, nem szült-e meg valaki az éjjel :D

Eddig is azt írta ki a vonalzó, hogy About x days to go? Eddig azt az about-ot nem vettem észre.

Gio: amikor mi voltunk az apás felkészítőn, akkor nekem is egy csomó minden bevillant, mi idegesíthet majd a páromban, ha ott leszünk. Már megbeszéltük párszor, mit NE csináljon. De azt hiszem, nekünk is kell még majd pár beszélgetés, mert különben "rutinból" hozza majd a megszokott formáját :lol:

briell

Judyka!Ne aggodj! latod, az en pocim is fent van meg, de csimi mar beillesztette a koponyajat. Nem mindig "szall le" a poci...bar ebben a behelyezetthelyzetben is telhet el meg 3 het is :(

Kép
pumipumi

Jajj de draga, ezt irja a vonlazom a hetre: Csao anyuci, kezdesz a szulesre gondolni? Ne aggodj, ha eljon az ideje, mindketten nagyot alakitunk! 3 kilos vagyok, most mar a terminusban levo ujszulott. :):)

Kép
pumipumi

Jóreg!
Már 3 kg körüliek a gyermekeink? Wow!! Dejó!
Igaz nekem most kezd ismét erőteljes nyomás nehezedni a hólyagomra. Meli eszembe is jutottál mikor vmikor írtad hogy félsz lemenni a játszótérre mert egyfolytában pisilni kell.
Bár nálam a több liter tea is gondolom bekavar, de egész hihetetlen hogy azon kívűl hogy már "csak" hőemelkedésem van a takony nem múlik. Beállt egy szintre, rekedt vagyok és náthás és immár sztem vitamindúladagolt:-)

Sprite
én is remélem hogy legalább kicsit megszeppent vagy meghatott lesz a férjem...De ő ebben már tapasztalt mondhatni, bár mondogatom neki hogy én nem így bánjon velem úgy mint aki először jár szintén szülőszobán 8)

Meli
nagyon tetszett ez a nagy közös röhögcsélés:-) Ez buli lehetett. Én most valahogy nem tudom elképzelni, no meg a szülést még tolom-tolom amíg meg nem gyógyulok, mert nem tudom elképzelni hogy lehet lélegezni náthásan??!! :shock:

Most hidegfront jön, ugye? Vagy már megjött? Úgy vettem észre az én kicsim inkább a melegre reagál rosszabbul, a hidegben jólérzi magát.
Vendég

Gio! lassan csak kilabalsz belole, legalabb lazad nincs mar, bar az allando orrfujas borzalmas lehet...nekem olyankor mindig valami herpesz-szeruseg jon ki az orrom alatt...nna jo, addig talan 2-szer volt eletemben, de mar fel nap utan :(

MI is mar jol begyakoroltunk mindent, amit szules kozben akarunk egyutt alkalmazni...nna de meg szep, hogy pl az erintesek ilyenkor jolesnek, de ki tudja, hogy akkor nem-e fognak idegesiteni? Multkor ki akartam probalni, hogy reagalok, ha szarul vagyok. Jol bezabaltam es tok rosszul voltam a kocsiban vagy fel orat...gondoltam, ha hazaerunk, akkor most legalabb kiprobalhatjuk, mi esik rosszul, mi idegesit ilyenkor...persze amint kiszalltam a kocsibol es levegohoz jutottam, minden elmult...ugyhogy tudatlanul megyunk...majd legfeljebb ott orditozom vele, hogy hogyan kepzeli, hogyu nekem iluenkor jolesnek a nyolcasok? :)

Kép
pumipumi

Csajok mi történt, én még ilyet nem láttam. Mos a gép, egyszercsak el kezdett 10 cm magasra ugrálni, majd kivágódott a teteje (felültöltős) kiugrott belőle a mosó és öblítőszertartó és el kezdett kispriccelni az x liter víz. A döbbenettől kb. 2 percig mozdulni sem tudtam, tök olyan volt mintha életre kelt volna egy gép...... :shock: :shock:
Vendég

Gio, ez komoly? :shock:

Ilyet még én sem.
Vendég

Pumi
ez aranyos! :) Mármint ez a próba:-)
Egyszerűen ha a kismamiságodat és a szülési helyszínedet nézzük illetve a férjed hozzáállását szerintem tökéletes szülésed lesz. Legalábbis ezt várjuk! :wink:
De tényleg, egyre jobban hiszem hogy sokminden döntés kérdése is. Oké sokmindent nem tudunk kiszámítani de akinek ilyen saját testtudata van mint Neked előre jár jópár lépéssel mint az átlag.
Vendég

Judy
én mondjuk nem bánnám ha új mosógépünk lenne, de most inkább abban reménykedek hogy a bambaságom miatt nem áztattam el az alsó szomszédot...Meg még jó hogy a babarucik ki vannak már mosva. És egy drapp takarót mostam, nos ennek a leve ami kifröcskölt ritka gusztustalan!Mintha teleszarták volna a fürdőt :-O
Hogy aludtatok? Én most rekordszinten 3ig nem tudtam elaludni, pedig semmim nem fájt. Lassan már zombi leszek és totál összekeverednek az éjjelek és nappalok 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.22 10:09-kor.
Vendég

Barcsak igy lenne Gio, de sajnos a szules tenyleg annyira mas vilag...annyira nem szabalyok szerint mukodik...azert persze en is nagyon bizom benne :):)
Ilyen akciozast meg en sem lattam...valami van a levegoben. Nekem csak nagyon riszalni szokott neha, amikor nagyobb dolgokat (agynemu, nagy torolkozo) teszek bele, es azokat nem lazitva, hanem ugy egy darabban bedobom, es vizzel telve forgaskor elmozditjak a sulyukkal a gepet a kozeppontbol. De a tied valami extra lehet :)

Kép
pumipumi

En 9 korul mar aludtam es fel 8-kor keltem :oops:

Kép
pumipumi

ÓÓ de szerencsés vagy Pumi! Akkor kipihent és üde vagy! :-) Ott milyen az időjárás? Még mindig 15 fok felett?
Lehet benne valami- mármint amit a mosnivaló cuccról írsz. Takarót mostam és lehet nem teregettem szét eléggé csak bevágtam.
mindenesetre átmosom most üresen, meglátjuk micsinál.
Vendég

Gio, nem hangzik túl jól. Ha a súlypont áthelyeződik aatól még nem kellene, hogy kiessenek a tartályok és az ajtó kivágódjon nem? De remélem valóban csak az volt a baj, gondolom nem jönne msot jól egy plusz beruházás.

Kata, szerintem nem hangzik számítóan, hogy pénzt próbálsz meg spórolni. Mi is ledöbbentünk a férjemmel, most hogy a szülészeten voltunk, hogy akkor is van parkolási díj, ha az ember nem látogatóba, hanem szülni megy. Az Istvánban 300 Ft minden megkezdett óra, azért az egy hosszabb vajúdás esetén szép kis összeg tud lenni. És még hozzájön az EDA 5000 Ft. Ezek azért a szép kis hálapénzek mellett már abszolút bosszantó kiadások tudnak lenni.

Pumi, nagyon aranyosak a kiírásaid mindig. És el is várjuk tőletek, hogy nagyot alakítsatok az eddigiek alapján! :D

Most kezdtem el gondolkodni a mosható pelenka vásárlásán. Tudom, hogy volt már téma, de elég régen, ezért érdekelne, hogy ki milyen típust vett, és hány darab célszerű.

A látogatási tilalomnak én személy szerint örülök, mert így legalább nyugi lesz a kórteremben. Parám, hogy sok hülye van, akik hiába nem egészségesek, képesek bemenni egy újszülöttet meglátogatni. Én meg nem szeretném, ha a csöppem a kórházban kapna el valami idiótától valami jó kis bacit. De nyilván más az én helyzetem, mint azoknak, akiket kisgyerkek(ek) várnak otthon.
Vendég

SZerencsere midnig nagyon jol alszom, soha nem ebredek ejjel, csak amig atfordulok a masik oldalamra :) reggel nagyon hideg van itt mindig, de nappal meg 20 korul van..remelem, igy lesz meg jo darabig...bar karacsonykor is minidig poloban maszkaltunk kint eddig, inkabb jan-febr-ban van hideg. Roma eszaki reszeben lakunk, de valojaban egy tipikus kis olasz falu, 30 mr-re, es dombokkal korbeveve...itt mindig szelsoseges az idojaras, mas, mint roma belvarosaban sokszor...ezek a dombok itt bezavarnak...de itt legalabb mindig melegebb van...en Nicola eleteben meg csak 1-szer esett a ho :)

Megprobalok betenni egy kepet, bar mobillal csinaltuk, lehet, pici lesz...tegnap talaltunk egy reklamot, valami szepsegszalone, es azt modja, hogy naluk 40 nap alatt veszitek 2 meretet, es masfel euroba kerul csak naponta...vicces: en tutira veszitek 2 ruhameretet 40 nap alatt, es meg penzembe sem kerul :):)

Kép

Kép
pumipumi

Hát valóban nem jönne jól most egy ekkora kiadás...Fogalmam sincs mi baja van a gépnek, most átmosom ecettel üresen. Ha így is ugrik akkor nem tudom mi lesz. (azonkívűl hogy újra felmosok). Van az úgy amikor az ember úgy érzi hogy az egész világ összeesküdött ellene....És már a gépek is lázadnak- mátrixban vagyok. Lehet jelek ezek, csak nem értem őket..(akik nem hisznek ilyesmiben nyugodtan nevessenek ki:-) )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.22 10:34-kor.
Vendég

Szerintem azért ne menj át depibe Gio. Bosszantó lehet a dolog, az tény, de ne keress valami negatív rossz dolgot mögötte. Pumi, adj át Gionak kis pozitív energiát!
Vendég

Jó a kép Pumi! :D
Vendég

Jah, nem mentem át depibe:-) Csak nem ment át a szarkazmusom a hozzászólásban :)
Vendég

ok, megnyugodtam! :D
Vendég

Gio! Szerintem ha nem muszaj, ne probald ki most meg egyszer a gepet, mara mar eleg volt...varj, amig a ferjed is otthon lesz, akkor legalabb feltakarithat o is :)...sot...berakathatsz vele ruhat, es rafoghatod, hogy o tette tonkre :lol: (nna nem mintha ez a penzkiadason sokat valtoztatna...)

Kép
pumipumi

Sprite: nagyon ügyes akkor ez a ti leányzótok :) Nálunk ha letennénk őket az ágyunkon, akkor max itt elaludnának, és át kellene őket vinni az ágyukba, de nem sokkal ezután visszajönnének :(

Meli: semmiféle elfordulást nem tapasztaltam Verusnál amikor Johival haza jöttünk a kórházból. Sőt ellenkezőleg, azóta sokkal jobban rám van cuppanva. Szerintem most is azért ilyen kis ragaszkodós, mert valahol emlékeiben él, hogy elmentem anno Johit megszülni a kórházba.
Jól hangzik a kis altatási ceremóniátok. Az a baj, hogy mikor Verust megtaníthattam volna, már úton volt a kistesó, és nagyon fáradt voltam vele éjszakákat túrázni. Aztán ahogy jött a kistesó, velünk akart aludni, és ezt meg is engedtük - persze idővel csak az ő ágyában a mi szobánkban. Aztán most megint ez a szitu. Sokszor ha az egyikőjük elaludna már, a másik dumál, és nem hagyják egymást elaludni :( Valahogy fürdés után mindig nagyon felpörögnek, de a szó szoros értelmében. Táncolnak a tv előtt, és pörögnek. Nem tudom honnan ennyi energia. Azt terveztem, ha már az ikrek miatt úgyse tudok úgy aludni, szépen összefogva férjemmel, folyton vissza vissza visszük őket a helyükre, ha átjönnek, és elalváskor én is bevezetek valami procedúrát - bár most is van imádkozás, kis beszélgetés... Na és talán így sikerül leválniuk. Kiváncsi vagyok azért hogy majd két gyerekkel hogy alakul nektek is az altatás, és mennyire lesz másabb Dénes, ha megjön a kistesó!

Briell: remélem idővel a lányok is úgy fognak tenni, ahogy te az öcséddel. Egyenlőre viszont még rohangálnak, és sikonganak, meg kijönnek a szobából...

Pumi: nekem még csak 2 kg körüliek a srácok, de együtt már 4 kg-ok :D

Gio: húúúúúúúúúú, nem semmit produkált a gépetek :shock:

Kata
labkat

Már azt várom,mikor romlik el a mosógépünk,ez a topik nem szerencsés mosógépek terén :shock: :shock: Gio,ez nagyon durván jött ki most...
Szülés-vajúdás alatt ha hozzáteszem,h a dokimis egy nagyon humoros ember(az akkori)akkor sejthetitek,h mennyi vicc elhangzott....én kifejezetten jól éltem meg,de tény,h ehhez kell egy alapvető optimizmus is.

Pumi,ez a reklámos tényleg vicces.2 mértete tényleg veszítünk,de azért belekerül egy kevés zsébe....ahogy O'hara is írta....tök sok a bosszantó kiadás.Parkolás egy tragédia ráadásul a sote környéki utcákban.Volt,h K addig keresett parkolóhelyet,h én végeztem benn :shock: Remélem éjjel kell bemennem....akkor tuti lesz hely.

Én ma olyan,de olyan farkasétvággyal küzdök,h a megengedett szénhidrát mellé most is tízóraira még ettem egy halom mást is...párizsit,sajtot,kolbászt :roll: fel tudnék falni egy lovat....

Tegnap köszöntöttek anyósomék,sógornőmék.Na még szép,h a sógorom,sógornőm is taknyosan jöttek el.....igaz előzékenyen közölték,h nem adnak puszit,de Dénes mellett ott játszottak földöm és köhögtek a fejére....nem voltam ideges.........

Kép Kép
meli1118

Bocs hogy ezt mondom Meli, biztos jófejek amúgy a sógorok, de szerintem ez felháboríó hogy betegen látogatnak meg kismamát és azt hiszik hogy azért mert nem adnak puszikát akkor nem fertőznek.
Én nap mint nap szembesültem ezzel a mhelyen, a gyülekezetben , ezért helyeztem most magam karanténba, mert nem a puszin múlik.hanem akár beszéddel is a levegőbe küldi.
Pedig amúgy nem vagyok ennyire parajelenség, ha nem lenne pocilakó nyilván nem túráztatnám az agyam, de így.... :shock: Meg láttam azt hogy a férjemen, majd a gyerekein , majd azok osztálytársain hogy sepert végig ez a trutyi egy hét alatt
Vendég

Kata,hát igen,két gyerekkel más...azok már gondolom húzzák egymást a rendetlenkedésbe....Dénes is biztosan változik,ha hazahozzuk Gergőt.Remélem nem hátrányára....örülök,h ezt írod,mármint,h nem volt elfordulás.Kicsit félek tőle.Tudom,nagyon türelmesnek kell majd lennem....
Az a tapasztalatom,h a szülők a saját (napi,heti)kényelmük miatt feladják azokat a dolgokat,amik jól beváltak.Egy gyerek nagyon könnyen átszokik a jóra,jobbra és ha a szülő nem következetes,akkor néhány évre el van cseszve az éjszakája.Szinte minden kisgyerekes barátunknál ezt látom,elég egy kis takony,a szülő beviszi a gyereket az ő ágyába,a gyerek pedig az addig felépített szokásokat egy óra alatt felrúgja és hetekre vége.Van egy ismerősöm.2 gyerek köztük az ágyban,5 éve nem aludta ki magát és totál depis.Ez csak egy véglet,de én ebben szigorú vagyok.Ha beteg,képes vagyok ott ülni a szobájában,vagy a heverőn gubbasztani egész éjjel(szerencsére sosem kellett pár óránál tovább)de nem változtatok a szokásokon.

Energiájuk honnan van ennyi??????Gondolj bele,az agyuk rohamosan fejlődik és nem sokkal kisebba miénknél(térfogatra)viszonta tüdejük kb.az ötöde a miénknek.Egy ekkora tüdőfelülettel kell elegendő oxigénnel feltölteni egy fejlődésben lévő agyat....jó,hogy egész nap ugrálnak.Dénes is egész nap szalad,mászik,ugrál....

Kép Kép
meli1118

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: