A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

no csak hogy a sikerre jöjjön egy kisebb sikertelenség :lol:

13:48kor elkezdtünk szopizni, és 15:05-ig tartott...

na ezt úgy hoztuk össze, hogy

bal ciciből szopizott 25percet

majd büfizett, és bealudt rajtam 8percre

aztán elkezdett sírni

áttettem a jobbra

jobb cicin is töltött 25 percet

aztán büfi

és elkezdett sírni

aztán soft cup-ból adtam neki (60)tápot

10perc után meguntam, hogy csorog a száján ki, és alig nyel belőle valamit, meg ő is elkezdett sírni

így 40et átöntöttem a cumisüvegbe

azt megette, aztán sírt :shock:

majd bukott egy picit

és aztán megnyugodott...

utána már annyira bűzlöttem, hogy letusoltam, ő meg mellettem nézelődött a hordozójában

egy órát volt fenn sírás nélkül

most meg már félórája altattam,

10perce jöttem ki tőle (cumibetámasztás) és azóta meg se nyikkan

remélem alszik, habár az túl szép lenne :lol:

a hátam beszakad

és nagynénémék szerintem másfél óra múlva jönnek babalátogatóba ..juhéééj.. :?
Vendég

Luna,
nagyon király vagy, köszönöm!!!
habár ez most így marha egyszerűnek tűnik, aztán meg majd rohanok Vokhoz, hogy béna vagyok, segítsen :P
nem, sajnos hason alvós ez a fiúcska. és így is tud remegni meg rándulni a ki shamis :P
most hogy kérdezted elgondolkodtam, és rájöttem, hogy Dávid MINDIG hason alszik :roll: remélem nem gond, habár mi még nem voltunk ortopdián... :oops:
szerintem a hátán egyáltalán nem maradna meg... :roll:

Jesszusom, már 20perce nem nyikkant meg, óóóóóó kezdek rá büszke lenni :D
lehet be kéne mennem hozzá megnézni hogy minden oké e, és bekapcsolni a légzésfigyelőt, meg a bébiőrt...
megyek is
Vendég

csajok,
most van a szoptatás világhete :lol:
Vendég

A hason alvas nalunk egyaltalan nem ortopediai okokbol tiltott (illetve engedelyezett szigoru felugyelettel) hanem mert a sids elkerulesenek egyik kiemelt pontja, hogy gyereket hasra sosem. Ugyhogy nalunk akorhazban is mar oldalara tettek, tud ugy aludni vegulis csak sokkal tobbet verdes, de ejjel ugy szokott vagy hanyatt fordul. Nappalra meg hasra teszem... ha hagyja magat :) De remelem meg fogja hagyni.

luna6

bhdetti

Süt a nap és esik az eső. :)

A gyerekkel minden ok. Kaptunk új szemcseppet. 4460g. :)

KépKép
bhdetti

Geoo: Neked írok először, mert
1. teljesen ledöbbentett, hogy Dávid így emeli a buksiját, ez nagyszerű! Szende nap közben szinte mindig hason alszik, emelgeti is a fejét, na, de ííígy, közel sem, ah. Mellkasomon is annyira kitartja magát, én tk. büszke voltam, hogy micsoda erős ;) szóóval nagyon szuper a kisfiad.
Szopihoz csak azt tudom mondani, hogy kitartás, annyit dolgoztál már érte, ne add fel. Szerintem állandó lelkifurdalásod van a táp miatt, és ez elégglé visz előre, és tökjó, ugyanis telejsen más okokból, de ugyanígy voltam. Magyaráztam amagmnak, hoyg "nem ügy" a táp, de közben itt bámészkodtam, olvasva a könnyű szopis történeteket, és titkon csakis azt akartam. Össze is jött. Kipkopp most. Hála az urticának, amit majdnem folyamatosan szedek, és amikor 3 napig nem volt, máris érezhetően csökkent a tejmennyiség. Szóval annyit agonizáltam itt, tudjátok. És ma először a mélyhűtőbe is tettem el tejet. :P Már csak napi 1-2x fejek, és Szende szopi után 1-2 alkalommal kér (kap) a lefejtből . Töökjó. Rövidebb idő lett a szopás, és a fejés is. Jó tudni, hoyg van táp, de még jobb, hogy jó ideje nem nyúltam hozzá. Nem dőlnék a kardomba (nincs is :) ) ha elmennék otthonról és tápot tudnék csak itthagyni neki egy étkezésre, de nem szívesen.
Az viszont igaz, hoyg amikor a szopin kínlódtam, egyszer sem gondoltam arra, hogy hova megyek, mikor megyek, csak arra, hoyg most ez a feladatom, otthon lenni, tejet csinálni, babát ellátni. És lám, ha akarnék, most mehetnék, mert van tej fagyasztva, kihagyhatnék szopit! Ehhez viszont elméletben le kellett mondjak a szabadságról, és cserébe, szabadságot kaptam. Össze-vissza írok, de azért, mert tényleg boldog vagyok.
Amúgy érdekes, hogy alig 2 hetes volt a picúr, amikor mi már kimozdultunk, mert úgy össze voltam azvarodva, erre vágytam. Aztán most meg nem mozdulunk, mármint itthon nem hagytuk mióta, pedig lenne segítség. Érdekes ez, nem?
Engedni kell az éppen aktuális késztetésnek... és az is jó, ha a környezeted, barátaid, akárki támogat a döntéseidben. Engem igen, a táp melegítást is nézte a férjem, meg a szopik alatt is nézi Szendét, és a legmeghittebb nálunk az esti szopi, amit 3-asban töltünk, fürdés után, baba kimelegedve, még nedves "fürtökkel" Apa meséli a napját, és mindenki boldog.
Mindezt jelenben írom, mert nem tudom, hoyg a jövőben is marad-e iylen optimális a tejtermelődésem, d emost egy ideje nagyon jóó.

Bocs, ha hosszú voltam, remélem, azért elolvasod, mert lehet, hogy Neked is van benne olyan, ami használható.

detti_10

Heni: még így "távolból" is nagyon jól látszik, hogy Gergő szeme, vagy nézése, szóval az a rész tisztára olyan, mint Neked. Le sem tagadhatod. És csodálatosan formás a kisfiad! Az éjjeli szopi kihagyásra nem tudok mit írni, talán idővel folyamatosan csökken a melled feszülése, nem?
Amúgy hogyan lehet kihagyni az éjjeli szopit? Nálunk 22 körül van alvás, és 3-4 között, de inkább 4 felé kel Szende, tök éhesen. Ezután szépen alszik, 7-8 közöttig, inkább 8 felé ébred, tökéhesen. :roll: Persze én még bírom, ha nem hagyja ki, csak azt nem tudom, hogy vajon mikor fog ő reggelig jól lakni? Nagyon jó evő. Este üresebb a cicim már szerintem, éppen ezért akkor mindig kap (mert kér) a lefejt tejből kinyekkenésig, mégis éhes hajnalban. Lhet, hoyg még "kicsi" és így kell (l)ennie :?

Egyébként Ti hányszor szoptattok/nap?
Én 6x, nyűgösebb napokon 7x. Valahogy így: 8, 11, 15, 18, 21, 04 - persze ettől eltérések szoktak azért lenni, de ez egy nagyjábóli 6x-os nap. Nálatok?!

Vok: köszi a szuris infót, én nagyon sok progreszteront szedtem - kaptam már, nem tudtam, hogy fogamzásgátlásra is jó. Meg fogom érdeklődni, mert ezerszer jobb lenne, mint ez a félig biztos felnyomogatós krém, 500.-Ft-ért/szex.

Még nagyon sok mident írtatok, most mégis elsősorban ezekre jutott eszembe, hogy írjak.
detti_10

Sziasztok!

Luna:
Hálás köszönet, hogy vetted a fáradságot és belinkelted ide a pihiszékeket. Nos, az egyikre le is csaptam... teszvesz... amire azt írtad, hogy a tiédhez hasonló. Még ma utalom a vételárárat, és remélem, hamarosan ki is próbálhatjuk. Már csak azon imádkozom, hogy Gergőnek tetszen. De ha mégsem válik be, akkor túladok rajta és kész!

Geo:
Ügyi vagy, hogy ilyen szépen alakultok szopi terén. Kitartás, és meglesz a sok erőfeszítés eredménye!

Csilla:
Ledöbbenve olvasom, hogy Léni ismét mennyit bukik. Én igazából nem tudok hozzászólni, mert nekem egyik gyerkőc sem csinált ilyet. Szorítok, hogy csak átmeneti legyen a baj. Szerintem a szuri is okozhatja, mert én azt a tájékoztatást kaptam, hogy lehet tőle hányás és hasmenés is.

Bhdetti:
Szuper, hogy nálatok is minden rendben.

Mi holnap megyünk szurira, remélem megússzuk mindenféle durvább mellékhatások nélkül.
Vendég

Detti, köszi a számot!

másikDetti :) nagyon édi Szendi baba.

Itt ülök bőgve, ugyanis elolvastam a refluxos dolgokat és nálunk 1000%, hogy ez van. És most mit gondoljak már megint??? Hogy én diagnosztizáltam megint és ismét valamit, mint a saját toxémiámat??? Ezt egyszerűen nem hiszem el, nem akarom elhinni.
Gasztroenterológus főorvos kezei között voltunk a kórházban is, elmondtam a tüneteket és nem jutott eszébe senkinek ez a dolog a sok-sok orvos közül??? Hát most már tudom, hogy miért nem eszik Léni és miért sír evés közben, miközben meg enne, mert éhes. Hát mert fáj neki. Komolyan mondom, nem is tudom, milyen érzések kavarodnak bennem ismét. Csalódottság, elkeseredettség, bánat, fájdalom, hogy nem tudok segíteni. Ez a gyermek ma még szinte semmit nem evett, tehát biztosan éhes, de hiába kínáljuk neki, eszik egy kortyot és elkezd visítani.
És Luna, igen, ez a hányás olyan, mint amilyet anyud mesélt, lövell messzire és nagy sugárban jön és rengeteg, tényleg nagyon-nagyon sok.
Tudom, hogy van valami megkötő izé, amit kaja előtt kell kapni, szóval újabb doki, újabb torturák és az a legnagyobb gondom, hogy ezt nekem kell kérnem, nekem kellett rájönnöm. Miért, miért, miért??? Pl. határozottan emlékszem, amikor mondtam olyan tüneteket, amikből azonnal kellett volna legalább feltételezni a refluxot. Hát komolyan mondom, nem térek észhez.

Nem tudom, mitévő legyek, az idegeim romon vannak.

Kép

Kép
***csilla***

Na, találtam egy videót, ilyen a mi hányásunk is:

http://www.youtube.com/watch?v=3aKHoJy3VXI&feature=fvw

Kép

Kép
***csilla***

Prevenar mellékhatása:

"Emésztőrendszeri betegségek és tünetek:
Nagyon gyakori: az étvágy romlása, hányás, hasmenés..."

Mégis bízom benne, hogy ez a baj csak. Hátha...

Kép

Kép
***csilla***

Hát Csilla. Kitartást! Remélem csak a Prevanar a baj!

Jó ez az e-bay, CSAK: tök jó, hogy lelimitálja a napi üziket! Akkor mégis hogyan kérdezzem meg egy csomó embertől, hogy küldi-e MO-ra, főleg ha nincs odaírva, hogy 'pick up' vagy 'collection only' stb?????

KépKép
bhdetti

basszus csilla! no coment! annnyira sajnáállak! és ezt most őszintén irom mindig figyelem hogy alakulnak a napjaitok!!! talán msot megvan a baj!!!! :-( jaj úgy sajnállak de tényleg! néha tényleg 4-5 orvos kell ahhoz hogy megtaláljuk a jót az elhivatottat és aki segit! sajnos! erről tudnék irni de minek.. gondolom mindenki tudja!!! :-(

én fosok a holnapi tortúrától (oltás!) tuti a bőgőroham! :-)
ma kismanó nyügisebb volt - de tuti érezte a frontot! viszont leraktuk aludni az ágyába és röhögött benne 30 percet csúúúcs!

valaki irta hogy nem tudja az ágyába berakni! ... én nem rakom be soha csak este igy tudja hogy mostmár "esti alvás" van lóbőrt kell húznia! :-) napközben a járókát élvezi és a hintaszéket amit Vok írására végre normálisan használunk! megjegyzem UTÁLJA!!! napi 30 másodperceket van benne - biztos túl hiper szuper az a baj! :-)
viszont a járókában elvan 30 percekre! ezek óriási kincsek ám! aztán unatkozik odahúzok egy széket újabb negyedóra! aztán hiszti.. aztán kivezsem ... szóval a szokásos :-) halász jutka még mindig oltári nagy favorit! :-)

na most el is rakom magam!!!!
jön a vihar! ... úúúúgy utálom az ilyen erős dörgéseket! ..

detti: szende írtóóóó cukkki!
Luna: nem is vagy mosott szar! látnál engem :lol: :lol: :lol:

ja reggel túl korán kelt Bobó és beeraktuk a nagyágyba mert a párom szereti ott babusgatni :-) és nem aludt de én igen és berakodt egy jó kis meditációt és a gyerek bealudt! ahhh volt 30 perc pihim tök jó volt! holnap jön anyu! éljen éljen!
:lol:
Vendég

PUSSZANTÁS!
Végigolvastam, ill. végignézeggettem a babáink képeit!!!
CSODÁLATOSAK A CSIMOTÁINK, JÓ CSAPATNAK- SZÉP BABÁK!!!!

LUNA:Nem is vagy 100 éves a képen, csak fáradt!!!!Szép hajad van!!!

GEOOO:Ne rágd magad a szopin, fontosabb egy nyugodt anyuka, mint bármi más!!!András mit mond -e témában???Mi van a szívedben?Úgy látszik, még te sem döntöttél....szerintem a táp neked jobb, nagyobb biztonságérzetet ad, hogy Dávid jól lakik.

HENY:Már nagyon hiányoztál!!!!Jó, hogy jelentkeztél.

DETTI:Ilyen ruhája Lilikének is volt, mint ami Szendének van, a kis farmerruci...igaz, neki 4 hónaposan lett jó.

VOK:Babakocsi nagyon szép, milyen jó áron sikerült megcsípned!!!

Kép
rozsa1979

DETTI:Én is így jártam, mint te, az e.bay-jel.
Samsonite pelustáskára hajtok és nem hagyta megkérdezni, lküdi-e MO-ra, írtó pipa vóóótam.
Ma folytatom!!!

CSILLA:A refluxot hiába nézik UH-val pár hetesen, mikor a kicsik alig esznek 10-30 ml között, napi 10*.
Ha nagyobbak, nagyobb mennyiségeket esznek 30-60 -90 ml, az tud csak sugárban visszajönni, meg hányatni, ami az igazi refluxos tünet egyike...
Tehát most újabb UH kellene...szerintem...

NANETTO:Én nem tudom a kicsit letenni, mert ha földet ér a feje az ágyban, szeme kipattan.
Én csak délben és este teszem be, a többi időt a játékszőnyegen, pihi székben, meg lent a babkocsiban tölti Bazsika.

NIKVIK_Zoé hol vagytok????
No, megyek lecsót főzni, meg vasalni.
Pusszantás!!!!

Kép
rozsa1979

Érdekes, hogy nekem éppen csak minimálisakat bukik Szende, mégis mikor elmondtam a doktornőnek, ráírta a papírunkra, hogy reflux. Azt mondta, ne ijedjek meg, amiket modntam, tök természetes baba tünetek (evés után gyakran folyik a szájából vissza, néha nem is bukik, hanem ereszt, no de szerintem nálunk ha 10 milik jönnek így vissza...), de így talán az UH-ra is hamarabb kap majd időpontot, meg, hogy ne felejtse el. Szóval még nekem is felhívta a figyelmemet, mesélt arról az érdekes tápról, meg, hogy emeljük meg az ágyát, amúgy nem emeltünk, mert nagyon lecsökkent a bukás is nála - szóval csak azt akarom írni, hogy Lénikével lazábbak, mint az én hirtelen meggyarapodott, majd kicsattanós babámmal?! :shock:
Tényleg durva.
Csilla, én nem mertem tegnap leírni Neked, de hogy nem aggódsz a kiszáradás miatt, bocs, igazán nem akarlak még idegesíteni, de amikor azt írtad, még a pisis pelus is minimális :( amikor Szende besárgult a kórházban, a hazahozatala után nem csak, hogy ébresztettem szigorúan, hanem erőltettem a szopást is, a vizet is, mert hogy azt mondták, folyadék-folyadék! Most már le merem írni, hogy tegnap arra gondoltam, ne hagyd egyben aludni annyit, s 5 óra ne teljen el az étkezések között, ha ilyen gondok vannak. És én azt hiszem - kérlek, meg ne haragudj - hogy megpróbálkoznék akár csak vizet, cukros vizet (ettől ő most nem lesz még cukorfüggő, a kórházban a sárgaságnál is mondták, hogy nyomjam Szendébe legalább a cukros vizet (olyan gyógyszertári cukrost kevertek, amit asszem a terheléshez is kellett vennünk) és szerintem az ég-világon nem lett tőle semmi baja, na szóval ez egy halmozottan bővített mondat lett........szerintem erőltetni kellene akár csak a vizet neki, akár egész drasztikusan, kiskanállal hátra... bocs, hogy ilyeneket írok, de igazad van, hogy nem látszik betegnek (édes-drága a képeken valóban és vidámnak is látszik) de ő olyan kis törékeny, hogy mi van ha semmi sem látszik, és a kiszáradás küszöbén van? Tényleg kérlek szépen ne haragudj rám, hogy ilyeneket írok, de annyira szeretném, ha megnyugodhatnál, és szerintem nem szabad Lénikét úgy kezelni, mintha semmi baja sem lenne, hisz egy kisbabánál jócskán baj, ha nem eszik és nem "ürít". Persze nagy betegnek sem kell kezelni, vagy túldramatizálni, ez biztos.
Azt már végképp nem mertem tegnap megkérdezni, hogy hogyhogy beoltották az étvágytalan kisbabát?

Bízz magadban, és a kisbabádban aki nagyon erős, 1000x bizonyította. A reflux tutinak tűnik, de számtalan babának van - és Te kinyomoztad. Hála Istennek.

detti_10

Rózsa: vasalnom nekem is kéne, végre, hogy nincs nagy meleg... hihetlen energiád van, ezt már korábban is megállapítottam. Néha a leglustábbnak érzem magam itt :roll: De összeszedem magam, talán még gyorsan odadobok egy muffint is sülni, az tényleg gyors. Szeretnék már szuperfeleség-szuparanya lenni, de sajna nemtom van-e esélyem...
Szende a frontra soksok alvással reagált, tegnap egész nap, majd este, véletlenül (szerintem csakis az lehet, mert du-este hosszút aludt, ezért jól elhúztuk az esti sétát, a fürdetést és igyekeztük ébren tartani extra későig) szóval véletlenül átaludta az éjjelt. 23-06.15-ig, ráadásul uyganúgy becsomagolva, majdnem azonos pózban találtunk rá reggel, tökédi volt. Na, nem hiszem, hogy ez rendszeres lesz, sőt, szerintem ma egy éberebb nap jön, lehet hisztikékkel. Nem baj.

Ki tudja, hogy mennyi időt "illik" boldogan, ébren töltenie egy nap egy ennyi idősnek? Mert kicsit aggódok amiatt, hogy ő általában szopik után csak kb. fél órát boldog igazán, eközben végig nagyon gügyögök neki, és igaz, láncvigyorgással válaszol.... de utána már gyakran kezdődik a morcogás. Vajon lehet tudni vmi kb. arányszámot, hogy mennyit kéne aludnia, mennyit ébren, stb? Remélem, boldog baba lesz azért, és nem csak a mórikázásunkra fog mosolyogni, ahnem a kis állatkáira is, stb.

Csilla: Lénike montázsa a leges-leglátványosabb! Eleve, hogy olyan jól megcsináltad és midnen kép közt 1 hó a különbség... az 1 hónapos képén a sapiját is meg kell zabálni! Nagyon-nagyon aranyos, és szép 3 hónapos nagylány lett belőle.

Tej: a tejtartó pohárkákon, zacsikon kívül (amiket direkt erre a célra árulnak) van-e valami, háztartásban is, avagy sima közésrtben megtalálható termék, amiben szerintetek biztonságosan tárolható a tej? na, ezt jól megkérdeztem,
detti_10

Tejes kérdésem nem is aktuális, azért kérdeztem, mert ma csak DM felé járok és sima közértben, de rájöttem, arrafelé van patika is, hát ott biztosan kapok tejgyűjtésre edényt. Luna, korábban írtad, hoyg a lefagyasztott tejet felengedés után nem kérték a gyerkőceid, ugye? Ez mennyire gyakori vajon? Kéne próbát tennem? Mert én most úgy belelkesedtem, hogy egyáltalán nem sokat, de ha összejön, néhány adagot tennék el mélyhűtőbe. Én aki eddig minden cseppért vért izzadtam, nem tudom elképzelni, hogy most ne gyűjtögessek még egy kicsit, míg az agyam is megérti, hogy talán végre meg lehet nyugodni.......

detti_10

Rózsa, múlt héten is volt ultrahang Lénánál, mindent rendben találtak.

Detti, megy a cukros víz ;), muszáj...

Kép

Kép
***csilla***

Drukkolok Csilla, hogy egyen Léni. A reflux-gyanuval meg vidd vissza! Ne hagyd magad a kórházban!

Nekünk ma van a házassági évfordulónk! Jó kipihentek vagyunk! :) Este vacsi, Levi anyával.

Hol van Konkri, Talinn és a többi eltűnt???

Luna: te is itt szoktál már ilyenkor lenni! Biztos végre hagy Aron aludni! :)

KépKép
bhdetti

DETTI: Enyim kis mindenevő gyerek megeszi a tejet olvasztás után is.
:wink:
Tejgyűjtésre bébiételes üvegről leszedem a címkét,utána elmosom, gőzsterilizálóval kifőzöm a kupakjával együtt és nem kell drága edényt venni.
Annak idején összegyűjtöttem egy csomót, elmosva eltettem.
Nagyon jó még gyümiket eltenni, mert mire a mi gyerekeink hozzátápisak lesznek , nem lesz őszibarack, meggy,stb.
A bébiételekben már nem bízom, mióta sorra hívják vissza őket a boltok polcairól mikor -mi miatt.(Üvegszilánk, stb...)

Kép
rozsa1979

Egy kérdés Rózsa: nekem is van lefagyasztva tejem! Hogyan olvasszam fel? Simán lerakom a hűtöbe, utána meleg vízben melegít?

KépKép
bhdetti

Detti, en hallottam mar tobbektol, hogy ugyanigy jartak a lefagyuasztott tejjel, de nem mindenki. nem tudom mennyire altalanos vagy csak pech. na de ha van tejed, van fagyaszto igazabol ingyen van, hogy kiprobald :) hatha szendenek bejon :)
fagyasztani meg akarmiben lehet, ha tiszta akko teljesen mindegy, akar jegkocka tartot is vehetsz a celra es utana a kockakat bezacsizod, az elore gyartott celiranyos tarolok, zacskok piszok dragak voltak anno, gondolom most sem mas.
de ilçesmik is jok, ne csak tejnek, kesobb kajanak is, gpndolom odahaza is kaphato sokfele ilyen edenyke:
http://shop.ebay.co.uk/sis.html?_kw=Bra ... 0413295448

luna6

Milyen jó hogy ha nem a gyerek, akkor más miatt lehet aggódni...
Ma éjjel a páromhoz kellett ügyeletet hívni, megemelte magát, és úgy néz ki hogy lumbágója lett. Így éjjel keltem fél 1-kor, majd 3-kor, akkor hívtam az orvost, aztán vmikor fél 5 körül meg is jöttek, közben volt egy etetés is, aztán újra a pasi, majd reggel fél 9 körül vissza jött az orvos, mert vmi gond van az autójával, és hajnalban szóba került hogy párom autószerelő.
Nem egyszerű. Közben jönnek kollégák du. kicsit rendbe kéne kapni a lakást is, de közebn bébi is nyűgi egy kicsit, bár most épp nézelődik.

Csilla, tök édi Léni, vannak ott combok rendesen :D
Egyébként ha jól tudom van kifejezetten reflux-ra is tápszer, mintha vki kapott volna a környezetemben. A sugárban hányás nagyon ijesztő lehet.

Geo, tök jó ahogy Dávid tartja a fejét, mi ennek a közelében sem vagyunk, igaz, nagyon utál hason lenni Dorka. Vmelyik nap is inkább előre küzdötte magát 30-40 cm-vel, de a fejét nem emelte fel, arccal előre ordított bele a játszószőnyegbe.
Találtál hintát?

Na, ordítás van, megyek

KépKép
tatim

Most mondjam, hogy sík ideg vagyok???? :twisted: :twisted: :twisted:

reggel 8!!!! óta írtam egy hozzászólást, és elfelejtettem kimásolni, és elszállt az egész.. :cry: :cry: :cry:
Vendég

röviden annyi volt, hogy:

urtica ide vagy oda, nekem egyre jobban csökken a tejem...
ha a gyerek szopi alatt nem ingerli rendesen, akkor a fejést is cseszhetem...

mert nem igazán haladunk a szopival...
és bocs hogy ilyen negatív vagyok, de annyira szeretném, és próbálkozom, és megőrülök, hogy em megy...

Jenny,
nektek elmúlt már a hasfájás? hatott a szer?

köszönöm Dávid nevében a dícséreteket :wink:

Detti,
-nagyo örülök, hogy sikerült a szopi, bárcsak nekem is menne, de komolyan mondom már örülnék annak, ha "csak" annyi baj lenne, hogy nincs tej...
mert a szopási technikája ha nem javul Dávidnak, a cicik nem gyógyulnak meg, és ha nem ingerli rendesen, tejem se lesz...
-honnan tudtad, hogy mennyit kell Szendének szopi után még hozzátáplálnod?
teleraktad a cumisüveget, aztán amennyit evett, evett? mert gondolom ha már nem kérnek, abbahagyják a kaját )
-mennyit hagytad cicizni?
Dávid kb 15percet tölt szopival, utána pedig még egy órát is képes lenne cicin tölteni, meg bealszik közbe, aztán arra ébred, hogy éhes, és akkor felsír...
mert írtad, hgy most hogy lett tejed, a szopik is rövidebbek...
én nem tudom mit csináljak... mikor vegyem le ciciről, egyálalán levegyem e...
-Szende rengeteget nőtt!!!!!! :D és csodaszép :lol:
-kimozdulás: a múltkor is írtam, hogy nálam ez nem fog egyhamar bekövetkezni, mert nem merem rábítzni senkire, még nem értem meg arra, hogy megbízzak a agyszülőkben :lol:
például én a múltkor az előoszt.találkozóra is akartam vinni, az utolsó pillanatban András meg a barátnőm is azt mondták, hogy ne tegyem ki őt ennek... fhúúú de mérges voltam rájuk.. minek ne tegyem ki? hogy kiülök vele egy teraszra, ő meg levegőzik??????brrr... mindegy... a végén már nem mertem elvinni, mert akkor én lettem volna a rossz...

Csilla,
én is csak annyit tudok erre mondani, hogy KITARTÁS, és hogy minél előbb nézesd meg Lénit egy másik dokival...

Rozsa,
én nagyon szeretnék szoptatni... ezért is nem bírom elfogadni, hogy nem megy...
úgyhogy csinálom, de ha nem csökken a hozzátápi mennyisége, és nem növekszik a tejem, és nem tanul meg szopizni ez a Baba, akkor gondolom ennyi...
András mindenben támogat. az elejénmegijedt, hogy a gyerekünk nem fog anyatejet kapni, de aztán látta mennyit próbálkozom, és ő is segít... ő hívta fel az Orsit is, vett nekem MoreMilk kapszulát (édi) :)

Tatim,
párodnak jobbulást!!!!
igen, talltam hintát, csak még 3közül nem tudok dönteni...

ajj, csajok...
reggel 7óta szopi-hiszti-szopi-hiszti-szopi ment... és anyiszor elaludt már, hol a kezemben, hol a kiságyban, de 10perc után mindig felébredt..
most kapott még 40tápot, és leraktam a kiságyába, ő persze felébredt, viszont kijöttem tőle, és most már fél órája alszik, mert elaludt magától.. úgyhoy megyek én is szundítni...
Vendég

persze most meg ébredezik... :? :D
Vendég

Geo: 2. Ilyen volt az unokaöcsémnek és imádta. Lunának is ilyen van!
bhdetti

De az első is jó, mert ha jól látom, az úgy ringat, mintha bölcső lenne.
FP-ban nem tévedhetsz!
bhdetti

csak a masodikrol tudok nyilatkozni, enyim szereti amikor olyan hangulata van, hogy nem csukott szemmel visit mint egy szoposmalacka :)
Kép

foto utan persze kiszedtuk, hogy ne aludjon ilyen felrecsuszva :) de szeret benne himbalozni es nezni ki a fejebol :)

luna6

Sziasztok!

bhetti
Levi írtó cuki. Nagyon pasi! Amúgy barátnőidhez nem tudnád megrendelni e-bayről a cuccokat? És akkor ők postáznád neked. Nekem a hugom él kint, mi így csináljuk.

Heni
Gergő is nagyon aranyos. Szép nagy baba.

Nikvik
Szuper hogy bevált a külön szoba! Sajnálom a mensi körüli gondokat, remélem gyorsan rendeződnek a dolgok. A szédülés az nagyon durva lehetett! Nálam pont fordított a helyzet, a szokásosnál (ami amúgy sem sok) sokkal kevesebb lett. De mondjuk én még szoptatok valamennyit...

Luna
csini vagy a képen! :lol: Ne parázz, ennél már csak jobb lehet! Az jó hogy a kisember hízik, még ha meg is kell érte küzdened. Azért kíváncsi vagyok hogy a te dokid mit fog majd mondani.

Csilla
Jaj, de gáz ez az egész!Hogy a dokik ennyire nem alaposak! Azért remélem hogy csak az oltás kavart be. De azt nem értem, ha ennek ilyenek a mellékhatásai, miért nem javasolták hogy várjatok egy pár napot!? Azon úgysem múlik semmi...
Én úgy emlékszem eszterxx annó írt a refluxos-dagadós tápról. Ha van időd szerintem keress vissza rá, hogy ha esetleg az, és mész vissza a dokihoz, akkor rá tudj kérdezni.
Tényleg, a kiütések elmúltak?

Geo
Sajnállak a migrén miatt, de szuper hogy rendbejött! A szopival meg kitartás! Én ma kezdtem volna el, hogy csak táp, és akkor mellé még fejek, de még csak egyszer 15 percre tudtam lerakni a picurt, azalatt egy cicivel sem végeztem... Nem tudom mi van, illetve igen: az én lustika gyerkőcömhöz ma ért el a front...

Detti
Szende írtó aranyos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi tegnap voltunk csípő UH-on. Még jó az eredmény. Javasolták a terpeszbetétes pelenkát. Undorító egy darab, még nem is adtam rá :oops: Amúgy rendes volt a dokinéni, azt mondta ha engem megnyugtat, akkor visszarendeli egy hónap múlva kontrollra! Amúgy nem kellene menni (valaki kérdezte itt annó, hogy kell-e menni megint), de biztos ami biztos....

Rózsa
hogy lehet egy pici nőnek ennyi energiája?! Irígyellek...
cicmarek_

Geooo, gyakorlati (veres :D) tapasztalat, hogy a bimbo sebek idovel mindenkeppen begyogyulnak, akkor is ha szoptatsz (persze a legdurvabb fajos egy napot en is kihagytam) Sot bar nem hittem, a gyerok technikasabb lett es mar nem sebesit ki ujra es mar kepes elsore megfeleloen felcsatlakozni... bar neha szabotal ugye :) Valamint a rendszeres fejessel ha esteleg szaporitani nem is (de van olyan is) a hozamot fenntartani lehet. a rendszeresen nem azty ertem, hogy minden nap, hanm, hogy mondjuk 3 orankent, vagy ha tapot kap es 4 orankent jon idonkent akkor 4 orankent fejni.

luna6

en olyat meg nem hallottam, hogy egy oltas mellekhatasakent egy gyereknek ilyen refluxos hanyasa lett volna csak ugy a derult egbol. azt el tudom kepzelni, hogy egy refluxos gyereknel igy mutatkozzon meg a hanyas, mint mellekhatas, de aki nem refluxos az ugye nem igy hany, ivben, sugarban... persze mindez szerintem, ebben siman tevedhetek is, enyimeknek nem volt ilyen bajuk.
(amugy a sima gyomorsav visszafijast a torokig is refluxnak hivjak, errefele mindenkeppen, szoval vannak ennek fokozatai is)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.08.04 12:35-kor.

luna6

Cicmarek: azt hiszem ez lesz a megoldás. Szólok vmelyik kint élő bnőmnek. Bár most már olyannal is próbálkozom, ha nem jön vmire licit, írok neki nagyon szépen, hogy nem küldené-e el!
bhdetti

[quote="bhdetti"][ írta:bhdettib]Cicmarek: azt hiszem ez lesz a megoldás. Szólok vmelyik kint élő bnőmnek. Bár most már olyannal is próbálkozom, ha nem jön vmire licit, írok neki nagyon szépen, hogy nem küldené-e el!

en pl eleve csak olyanokat nezek meg akik latom alistan, hogy kuldik ide is, vagy ha naaagyon nagyonkene, akkor belesek a termekhez, mert neha ott megiscsakkiderul, hogy van esely :) Szoval nekem igy nemkell veluk leveleznem, ezert nem tunt fel, hogy korlatozva lennenek mailek. Bar neha kell veluk egyeztetni errol arrol, de azt meg nem en szoktam, hanem az emberem, ha az angol ebayrol van szo. Nemetekkel/osztrakokkal meg en targyalok :)

luna6

Aron reggel ota megint uvolt es visit felvaltva... ami persze azert nem igaz, mert volt 15 perce a jatszoszonyegen, de sem elotte sem azota letenni nem tudtam :( most is itt obegat,,, ez valam katasztrofa mar, tegnap modjaval ettem mag ittam, mert ecceruen azonnal uvolt ha leteszem, no meg utana is az olemben jo darabig.... ilyen nincs is csak a meseben :) tok be van mar rekedve szegeny :)

Egyebkent egyelore nem, hogy mulna az orditsa meg a hasfajas hanem szerintem most 6 het korul raduplazott rendesen, Ha tulelem ezt az idoszakot, minimum egy kisangyalkent viselkedo hapsikat varok utana!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára luna6 2010.08.04 12:55-kor.

luna6

bhdetti
Nekem volt olyan is, hogy megkérdeztem, nem küldené-e ide is, és mondta hogy de. Szóval egy próbát azért megér...
cicmarek_

CSAJOK!
Engem ma nem szeret a Jóisten!
Múlt héten végig fájt a derekam, meg a császáros seb majd ki suakadt, alig bírtam már estére magam.
Hál Istennek ez hétvégére elmúlt... :roll: , ma meg megjött, és SZOPTATOK :twisted: :twisted: :twisted: .
Mindent megcsináltam mára, kimosva, kivasalva, megfőzve, puják alszanak, anyjuk kinyúvad :roll: :roll: .

Aki e-bay-ezik és szokott szívhez szóló levelet írni...LUNA EZ NEKED SZÓL :wink: ,írnál egy példalevelet?LÉCCIKE, ÉLETMENTŐ...
Szeretnék egy Samsonite pelenkázótáskát, de az angolságom hiányos...írd meg, hogy kell leírni, hogy azt a táskát feltétlenül küldje el az illető, mert meghalok nélküle, és ha lehet tegye fix árasra...szóval érted , mire gondolok?
Ha tudod, írd már le, hogy van a pelenkázólap és a cumisüvegtartó, tudod, ami a pelenkázótáskákhoz tartozék...
EZER PUSZI ÉS HÁLA HA MEGTESZED!!!!
Remélem Áron baba is megszán, és hagyja az anyukáját pihizni,aludni.

Kép
rozsa1979

Alapból nem értem a hülye angolokat. Most is lett volna egy 10 fontos pihiszék. Senki nem licitált rá. Írtam neki, hogy küldje el. Semmi válasz. Hát akkor csessze meg!
bhdetti

Luna, én már tényleg megőrültem volna a helyedben. Komolyan nem is tudom hogy bírod idegekkel. Ráadásul ilyen jókedvűen. Legalább is az írásaid nem lettek rosszkedvűek, kiábrándultak, inkább olyan....nem is tudom. A lényeg, hogy én már egy fél órás sírástól is a falon vagyok és a bőröndömet keresgélem. Bár mondjuk tudom magamról, hogy én extrém módon nem bírom a gyereksírást. Már Lili előtt sem bírtam, erre ugye jött ő, aki folyamatosan sírt. Persze nem véletlen, hogy a végén a pszichiáternél kötöttem ki :lol:
Na, ehhez képest Bence mondhatnám, hogy egyáltalán nem sír. Vagy inkább elenyésző amit sír. Most is alszik a pihenőszékében már tök rég óta. Reggel elmentünk játszóterezni szopi után, aztán mikor hazajöttünk szopizott megint, nemsokkal utána el is aludt a székben. Gondolom most már nemsokára felébred, szopizunk és megyünk a postára, meg fagyizni, meg OTP-be meg persze megint játszótérre. És remélem végigalussza, vagy legalább is nem sír majd. Persze ez egy különleges nap eddig, de nekem tetszik. :lol:

Úgyhogy csak ilyet kívánok neked is, minél hamarabb.

A cicim meg továbbra is fáj és nem múlik a seb :roll: Pedig kenegetem szorgalmasan, de hiába. Lehet hogy már így marad örökre??? :shock:

Ja és gyógyszertárba is kell még menni, mert elfogyott a GripeWater. Mostanában nem hányja ki és úgy látom használ is. Mondjuk most van helyette más, mert azt ugyan nem mondom, hogy jön a foga, de folyik a nyála rendesen és tömi be a kis öklét a szájába és nyűgös is olyankor. Szóval fogalmam sincs mi lehet, de biztos hogy nem éhes. A szájpenész úgy néz ki, mintha elmúlt volna, úgyhogy az sem lehet elvileg. Úgyhogy passzolom.

Kép
Kép
hari

Rózsa:

Would you be so kind and send me this Samsonite bag! I need it so much and it cannot be got here in Hungary!

vagy

If it does not cause you any inconvenience, could yo send me, please!

Ilyeneket írhatsz. Szólj! Angoltanár volnék! :)
bhdetti

Köszike, megy apuszi, nyisd az ablakodat!!!!
A postage to Hun, az ugye az, mennyibe kerül a postaköltség Mo-ra?
Ezek vajon ajánlva jönnek, nem keveredik el út közben?
Bocsi a sok hülye kérdésért :oops: :oops: :oops: .
No, megyek Bazsika éhenhaaaalll...

Kép
rozsa1979

Azt a mindenit!!! Elmegyek a gyerekeimmel az orvoshoz, és tessék erre ti teleírjátok a fórumot.... De nem baj, csak most még nem olvastam végig az irományokat.

Szóval, megkaptuk a 2 hós oltást és a Prevenar-t is. Volt ám sírás... hatalmaaaaaas! Majd megszakadt a szívem. Még Bogi is megkönnyezte (nem sírt, csak könnybelábadt a szeme) annyira sajnálta az öcsit.

Hááát lányok, nem tudom hova hízik és nő ez a gyerek. 6400 g és 61 cm. Nem semmi méretek, szerintem. Ezek szerint hyper-szuper minőségű az anyatej... másra nem tudom fogni, mert mást nem kap, hacsak a levegő nem hizlal.

Most vizes borogatást raktam a combjaira. És csak remélem, hogy a hőemelkedést is megússzuk, a lázat meg pláne.

Jajj, már alig várom, hogy a mi pihiszékünk is megérkezzen.
Vendég

Hari:

Nálunk is van nyálfolyás ezerrel, meg ököltömködés. Én is mindjárt a fogzásra gondoltam... de csak nem. :D
Vendég

Igen Rózsa.

Szegény Gergő! :(
Én is tuti meg fogom könnyezni, ha Levit oltják!
bhdetti

Lányok!
Mi a különbség a pihenőszék és a hinta között. Jó, gondolom a pihenőszék nem tud hintázni, de amúgy.... ?!
Bocs ha hülyeséget kérdezek, de nekem ez nem evidens...
cicmarek_

Bhdetti:

Elmentettem az angol mondataidat, még nekem is jól jöhetnek. Köszi

Lányok:

Akik isztok édeskömény-teát, azt naponta hány bögrével?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: