A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Mikor az én lányomnak született az öcsije, 8 éves volt. Látszólag egyáltalán nem is érdekelte a kistesó, több hónapba telt mire a nevét egyáltalán kimondta és nem volt olyan nap, mikor ne hozott volna egyest vagy fekete pontot. De lehet már ezt meséltem... :roll:
Bezzeg most! Le sem lehet vakarni őket egymásról, állandóan csak játszanak és imádják egymást! A lányom pedig úgy várja a hugit, mint soha Petit. Mondta is, hogy rájött: ez az ő "posztját" nem befolyásolja.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Köszi a drukkokat, és az érdeklődést! A keményedéseim változatlanul rendszertelenek, 6-15 percesek, de nem egész naposak, volt kétszer kb. 1,5 óra kihagyás. Szóval eléggé jóslónak tűnik csak. Tegnap még azt éreztem, hogy ma tuti szülök, de most a szeszélyes fájások miatt nem hiszem. Aztán ki tudja.

Elhiszem, hogy mindenki nehezen hagyja otthon a már meglévő gyerekeket. Igaz, hogy csak pár nap külön, de azért azt anyukát gyerkőcöt egyaránt megviseli, ha eddig mindig együtt voltatok. Mi is kis korkülönbséget tervezünk a gyerekek között, és nagyon kíváncsi vagyok, valóban megviseli-e a gyerekeket ezek a napok, vagy csak mi anyukák vagyunk túl aggodalmaskodók. Lehet, hogy ők még élvezni is fogják, hogy a napjaik eltérnek a megszokottól, és egész nap apukával játszhatnak. Vagy valami különleges programot lehetne nekik tervezni, hogy ne hiányolja annyira anyát, nem?

Gio, jól néznek ki a koszorúk.

Olga, jó hogy írtad a málnalevelet, én is vérszegény vagyok, akkor leállok.
Vendég

Jaj amit még akartam mondani hogy ne mindig a betegségről beszéljek. Igaz emiatt most ki is maradt pár nap.
A tánc a pocakkal. Lányok, ez annyira jó. Párszor voltam kismama hastáncon és előtte is jártam simára és vannak olyan lassú nagy csípőtekerések amik nagyon jók a jóslókra, meg a babát andalítani. Most ismét csinálom egy pár hete, napi egy-két nótára és először olyan furcsa volt mikor megláttam magam a tükörbe, utána meg olyan mintha együtt röpködnénk a kis pocaklakóval:)
Vendég

Sziasztok!

Én nagy duzzogásomba, az idő miatt bealudtam. Baba is durmolt, mert most,hogy felébredtem a szeméremcsontomnál bulizik. :lol:
Hívott tesóm, barátnőm is, hogy na mi újság, én meg mondtam, hogy sajna még egyben vagyok... de már kezdem unni, hogy ezzel nyaggat mindenki... :? Na mindegy végülis csak izgulnak, csak nem vagyok most jó passzban ehhez... :roll:

Gio, én is akarok adventi koszorút csinálni! Úgy csinálnék valami szépet, csak ahhoz megkéne venni az alapanyagokat, a férjem meg nem nagyon enged már ki felügyelet nélkül a lakásból. Ő meg este 8-ig dolgozik, így utána már nem akarom ilyenekért elküldeni, ráadásul a speckó boltok ilyenkor nálunk már zárva vannak. :?
Na nem baj, majd jövőhéten befűzöm anyumat, hátha eljön velem egy dekoros boltba. :wink:

Vicces, amiket írtatok a kistesó érkezésről. Nekem sem örült túlzottan a bátyám még az etetőszékkel is ellökött anno, sőt, amikor anyuék haza vittek, 1 hétre rá megkérdezte mikor múlok már el, mert most már elege van belőlem... :lol:
Vendég

Gio: nem is a fertőzés miatt, inkább azért hogy nehogy még te beszedj valamit! Talán jobb ha most otthon maradsz. Bár ez olyan jó lehet :)
Eda-t nem akartam kérni, de a szülésznő annyira erőszakoskodott, hogy még azt is mondta, hogy fog ez még jobban fájni is anyuka, úh kérjen érzéstelenítést inkább. Bennem azt hiszem a félelem jobban dolgozott, de szerintem, az a legbunkóbb dolog egy szülésznőtől, ha ilyenkor egy ilyet beszól. Szóval én engedtem a nyomásnak. Kistarcsán semmit sem szólt be senki, és én nyafogtam is, hogy hú de fáj, meg ilyenek... aztán már csak inkább a levegővételre koncentráltam. Az jót tett és tényleg enyhíti a fájdalmakat. Meg énekeltem ezt: adj új erőt Urunk... :)

Kata
labkat

Anna, a nagyobb bev. közp.-ban is csomó dekort lehet kapni, ráadásul olcsóbb, mint egy kretívban. Én Baumax-ban, Kik-ben szoktam, de az Obi is tele van.

Gio, tetszik a nari koszorú. Én is csináltam már "rendhagyót", hosszú fahéj volt az alap, most nem tudom, hol van kép, majd keresek.
Az ág nem csak a koszorúhoz kéne, hanem ajtódísznek, asztaldísznek, meg még ami eszembe jut. Ilyenkor a maradékokból mindig jut a családnak is valami.

Jópofi lehet a hastánc, még sosem próbáltam, de Shakira mozdulataival már küzdöttem, több-kevesebb sikerrel :lol:
Vendég

Az majdenm ugyanolyan nem?
Vendég

Mármint Shakira? :-) Naja, csak a csaj extrém jóóó:-) Úgy tudom nyert egy halom hastáncversenyt. Na de kérem...Jó helyre is kell születni:-)
Szülés után lesz az igazi, akkor már lesz mit rázni és hát ehhez a mozgásfajtához kifejezetten előny és nem hátrány. 8)
Ó igen, asztaldísz, ajtódísz. Attól félek,hogyha nem megyek el holnap a férjem nem fog ilyeneket csinálni.
Bár ő azt mondja hogy menje, na igen, ő 2 nap alatt lezavarta ezt a vírust...Persze nem akarok papírkutyának sem tűnni, de ez a pár hét talán nem a hősködésé kell hogy legyen...Ááá, nem tudom micsináljak, mert mehetnékem is van, de nagyon nem szeretném többel bekötni.
Vendég

Gioia majd holnap reggel meglátod,hogy vagy és akkor döntsd el,hogy papírkutya vagy-e vagy vastigris! :lol:
Hastánc: én is jártam kevéskét...az alapokat tudom....de annyira szerettem,hogy amikor még bulizni jártunk és picit többet ittam akkor a csípőm megállás nélkül mozgott... :lol: ....amit párom annyira nem díjazott,mert pasiszemek ragdtak rajta.. :roll:
Vendég

Raktam fel pocifotót ....elment?:)
Gioia megihletett!
Vendég

Igen, átjött!! Nagyon cuki a mosolypocak!
Jó ez a vastigris:-) :-)
Vendég

Elhiszem, hogy jó lehet a hastánc. Talán Milla is írta korábban, hogy érzi mennyire szereti a kisfia, ha táncol. De olvastam is róla, hogy a tánc jót tesz a babának, és a mozgás persze anyának is.
Vendég

Gio! En nem szegyellnek papirkutya lenni ez alkalommal...nna nem intha karantenban kellene elnunk most, de azert talan tenyleg jobb elkerulni masokat, ha nem kotelezo menni...de majd meglatod, hogy erzed magad. nagyon jok a koszoruk, nekem is tetszik a szin..vegulis nincs az sehol megirva, hogy zoldnek kell lennie. Amugy a jogaban is van egy par hastancos elem, ezek a korozesek...en nagyon keszulok ezekbol, mar tokletesitettem mindet magamra, aztan majd meglatjuk, ott mi fog jolesni, mi hogyan adja magat. De biztosan nagyon jok, mert nagyon jol egyutt lehet hasznalni oket a meh emelkedesevel-sullyedesevel.

nagyon jo Tulip a te mosoly-pocid is, meg a Gioe is tetszett multkor...tenyleg nem rossz, amit valaki ajanlott...fenthagyni, es meglatni, mi lesz belole szules utan...muris :) na ezt mondjuk egy lufival is kiprobalhatjuk :)

Multkor mikor nst-n voltam, volt egy halom 10 napos kisbaba, mind egy napon szulettek, pedig egyebkent ez kis korhaz, nem tortenik gyakran ilyen...modtak a kismamik, hogy fronthatas es telihold is volt :)

Most jottem monitorozasrol....pfffff...micsoda szivatas! Mondta a doki, hogy csak fel ora, es ha sikerul, altassam el kb a felenel...elotte beszeltunk csimota viselkedeserol, gondolom, ellenorizni akart :) Az elejen apa egyfolytaban szovegelt, olyankor nagyon tuldobogg a szive...aztan negyed ora mulva elkezdtem altatni, es a ferjem nezte a monitort, es mondta, hogy kb a 18. perctol 120-ra csokkent. elaludt a kis draga :) aztan felfedeztek, hogy a papirra viszont nem nnyomtatott semmit, csak a monitoron maradt meg a gorbe...ugyhogy ujra elkezdtuk, ugyanazzal a keressel, mert persze kozben csimi felebredt...ekkor mar kinyomtatva is megvolt az eredmeny...1 ora utan, mert ottfelejtettek :roll: 20 perc utan megint bealudt a dragam, es szinte egy vonal volt a szivverese, 120-on :):) tartott kb 15 percig, aztan beindult...mi is beszelgettunk persze..olyankor sosem alszik, csak ha en is pihenek es kussban vagyok.

A par hettel ezelotti atlagosan 2 het elonyet szerencsere beerte, es csak par nap elteres van...persze a csontjai most is 2 het elonyben vannak, de szerencsere a fej osszes adata joval kisebb, 2 hettel :):) Hihetetlen, hogy meg ebben is szerencsem van...persze mar megint hallgathattam a ferjem, hogy hosszu comb, kis agy... 53 centis es 3,3-3,4 kilo...ezzel elegedett vagyok, mert ha ki is varja a 3 hetet, meg egyet rahuz, akkor sem lesz hatalmas, mert nagyon visszavett a novekedes utemebol. A pozicioja, bar ezt eddig is tudtam, a legjobb...balra fordult, es arccal hatnak...ami szuleskor nem jelent eros hatfajast :):) A mehszaj teljesen zart, viszont a mehnyak jol megrovidult...elkezdett felszivodni a kis ugyes...mar nem is latni egyebkent, mert csimota feje arra van. Ez a legjobb hir...hogy mar total betette a fejet, vagyis leszallt...annak ellenere, hogy a pocakom nincs lent, sot...de a kis koponyajat mar rendesen beillesztette. Mondta a doki, ne aggodjak, akar hetekkel elobb (vagy akar aznap) is tortenhet ez, nem jelenti azt, hogy 1 het mulva szulunk. En azt erzem, hogy motoszkal bent, de azt nem gondoltam, hogy mar ilyen melyen lenne, gondoltam, hogy az azert faj, de semmi. Ugyhogy Lemon, ha nem erzed, az nem jelenti, hogy nem tortenik semmi! :):):) Azt hiszem, nagyjabol ennyi tortent, ugyhogy elegedett vagyok, kcsit aggodtam a sulya es a feje miatt...de megnyugodtam...a combija meg lehet nyugodtan hosszu, ugyis van egy csomo szoknyas ruhacskaja, azokbol nyugodtan kiloghat :):) Nna, anyja lanya :):)

na, jo ejt mindenekinek, es jo hetveget! Azert neha benezek, hatha O'hara megiscsak beindulsz...vagy barki mas :):)

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Olyan hülyeséget álmodtam: megszületett Huba,de valami nagyon ronda kisfiú volt :D Vörörs haj,iszonyat sok sötét szeplő és tényleg rond avolt szegénykém.De ahogy hozzá szóltam csak mosolygótt megállás nélkül és én imádtam.Soha nem álmodtam még ennyire konkrétan vele :D Lehet,hoyg azért volt,mert este nagyon-nagyon soakt beszéltem hozzá,elmondtam,hogy mikor és miért akkor kellene megszületnie,meg hogy hogy fog zajlani stb.

PUMI!
akkor nálad is útra készen van már a csajszi.tegnap annyiszor eszembe jutottál,mert olyan jól esett volna jógázni,de valahogy mindig az lesz belőle,hogy Zizu beront és játszunk.
Te mindent ugyan úgy csinálsz mint várandósság előtt,vagy kifejezetten kismami jóga?

O'hara!
Valami történés este????????

hastánc: Én is jártam,aztán voltam várandósan is 1x és nagyon-nagyon nem esett jól.Kismami hastánc volt.vagyis mégcsak közel sem olyan intenzív mint a normál,de valahogy akkor sem esett jól,úgyhogy hagytam az egészet.Biztos azért mert fiú :D
Vendég

Olga! Hastáncra nagyon irigy vagyok,szerintem legalább egy audiokurzust elkezdek majd itthon...amúgyis az a riszálós fajta vagyok,széles csípőkkel,nem is tudom,miért nem próbáltam soha. Jógából kismamit csináltam,az adott trimeszterre valót,de jó 3 hónapja kifejezetten szülés-felkészítőt. Van egy csomó dvd,amit picikkel is lehet csinálni,bár gondolom,a gyereket minimum be kéne altatni előbb mesterségesen :) Igen,útban van Azzurra,de ha minden ok (és miért ne), akkor nem fogja elsietni a doki szerint. Azt is mondta,hogy nálam szerinte nem lesz semmi előtte,hanem egyszercsak beindul a vajúdás és mehetek szülni,de max előtte nap érzek majd valamit,addig ne várjak semmit. Aztán szimpatikus módon hozzátette,hogy ennek persze semmi alapja nincs, "csak" a tapasztalat szól belőle.
Én még soha nem álmodtam Azzurrkával úgy,hogy arca lett volna,sőt,még el sem tudtam képzelni,pedig próbáltam. De tutira szép lesz ...ha meg csúnya,majd ő is elbűvöl a vigyorával...remélem,olyan lesz,mint az apjáé :)

Kép
pumipumi

Olga!
Szerintem az, hogy imádod a pocakod, látszik is rajtad, és szerintem igenis jól nézel ki, mégha nem is úgy érzed! Amit írtál, hogy már látszik az arcodon is – erről eszembe jutott megint, hogy anyukám mindig az orromat nézi, mikor jön látogatni. Mert szerinte szülés előtt pár nappal kezd el "turcsisodni". Hugomnál és sógornőmnél sikeresen észrevette, szóval én hiszek benne. Majd számoljuk innen a napokat, hogy mennyire jön be ez a dolog - én még sajna nem vettem észre magamon, de jóslóim sincsenek, Kiskirályfi jól érzi magát odabent és szerintem esze ágában sincs korábban kibújni. Pont ma vagyunk 35. hetesek, tuti kihasználja az időt karácsonyig. De anyu majd úgyis megmondja, ha menni kell :)

Igen, a tánc, pocakkal is nagyon jó dolog! Én írtam régebben, hogy apával sokat táncol(t)unk, és hogy mennyire tetszett a pocaklakónak a dolog. Főleg, hogy közös program volt mindhármunknak!
Mostanában már csak egyedül táncolok itthon, mert apához nem férek oda :D Persze amilyen magas, a pocimat pont az övé alá be tudom tuszkolni, de ha már odafészkeltem magam, akkor már inkább el sem engedem, olyan fincsi odabújni :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Milla!
ez tényleg így van az orral kapcsolatban.Nővérem mind a 2 lányánl,én is Zizunál,szülés előtt 1-2 héttel olyan malac orrunk lett,hogy őrület.
A múlt heti képet néztem össze a tegnapival és hát jelentősen megnőtt a fejem.De szerintem a súlyom is megugrott.Vagy csak most kezdek vizesedni.Zizuval is az utolsó hetekbe jött a víz.

Lányok,itt akkora köd van!De valamiért én ezt annyira imádom :oops: :D

Pumi!
Én ha Hubushoz beszélek mindig az 4d Uh kép alapján képzelem el.Bár én mindig úgy "dumcsizok" vele,hogy amolyan fél meditatív állapotban.Elképzelem améhemben,és csak úgy a fejembe beszélek vele.
Ez elmebeteg dolog???? :roll: Én olyan közvetlennek érzem.
Vendég

Hahó!!!

Nekem alapból sem kicsi az orrom,de most az egész fejem egy nagy krumpli.....hehhe,azért remélem még nem azért,mert bújna kifelé.Az éjjel egyébként görcsöltem,keményedtem :cry: már ébresztettem volna K-t.hogy menjünk be,de szerencsére csak egy újabb hasmenés volt :? Aztán gondoltam figyelek,számolk,de elaludtam és nemrégen ébredtem.Gondolm akkor minden OK...

Én si hastancoltam egy ideig,nagyon tetszett,ez az a tánc,amit mindig szerettem volna csinálni.Aztán vettem dvd-t is,de ez már itthon nem ugyanolyan....így elmaradt...

Kép Kép
meli1118

Dehogyis,egyáltalán nem elmebeteg dolog,sőt! Hangosan beszélni is jó hozzá,mert szokja és szereti a hangot,jól megérti a hangsúlyt,de még más csatornán kommunikál,kezdetlegesebben,így nyílván hatásosabb a tudatalatti használata,meditatív állapotban...mármint ahhoz,hogy valóban értsen...de reagálni azért rendkívül jól tud dgy sima érintésre vsgy hangra is...apát is milyen jól felismeri,pedig ő aztán nem beszél hozzá belső hangon :) De legtöbbször én is azt használom.

Kép
pumipumi

Hali
szerintem az egyik legszebb dolog így magunkban meditálva beszélgetni a kicsikkel. Az elején többet csináltam, pedig akkor még "csak" egy kis pötty volt a pociban és mivel véreztem azt hittem először hogy nem is akar maradni. Aztán ez a jógarelax mindent a helyére tett és csodálatos első 3 hónapunk volt a kicsivel mentálisan kettecskén. Akkor , no meg azóta is csak a férjemnek beszéltem erről, gondoltam ne nézzenek hülyének, no meg ez egy elég intim dolog is.
Szép jó reggelt egyébként és szép napot Mindenkinek. Én is szeretem a ködöt, főleg ha nem készülök sehová:-)
Vendég

Sprite
érdekes mert én is azért hagytam abba a kismamahastáncot mert annak ellenére hogy lightos volt és sok mozdulatot nem csináltunk nem esett jól. Aztán itthon még lightosabb - kifejezetten 1-2 mozdulatot kiragadva már kellemessé vált, főleg ahogy nőtt a pocak.
Illetve azt megjegyeztem, hogy a lassú nyolcas nagyon klassz vajúdáskor. No majd meglátjuk:)
Vendég

Ja,még azt akartam,h amikor beszélek Gergőhöz és szuggerálom,h még csak 10 napot,stb.bírjon benn ki,akkor mindig Dénes-klónnak látom magam előtt.Olyannak,mint amikor D szegszületett.Remélem hasonlítani fognak egymásra.Dénes kiköpött öcsém,meg K keveréke :lol:

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Látom mindenki jól van, és minden rendben, mindenki egyben?:)

Voltam nst-n, és uh-on tegnap, minden rendben fájások sehol.

Vaklármáztam a héten, mert a doki nem közölte, h a páfránylevélteszt után lehet barnás folyásom, ugyanúgy mint rákszűrésnél, erre másnap mikor észre vettem, már biztos szülést sejtettem a közeljövőben:-)

A doki szerint legyek türelemmel, mert van még időm, és a baba sem adja jelét, h ki akarna bújni!

Viszont a lepény elég érett már II-III fokban, és a magzatvíz átlagnál kevesebb lett, eddig mindig átlagos volt.
Emiatt heti 2x találkozunk, és ha indokolt megindítja a szülést, vagy császár lesz, hiába fejvégű fekvésű, ha a magzatvíz kevesebb és nem tágulok ki rendesen, akkor ez vár rám:-(

Olvastam a neten, h a 2111- es kód 2 ujjnyi tágulást takar, ez van a papíromon, de a doki közölte, h ez hülyeség, ebben az esetben egy ujjnyi sincs, szóval zárt. Tuti nem én fogok először szűlni, de nem is baj, mert annál erősebb lesz babóka!

Egy hét és december, a mi hónapunk következik :shock:
Most így állunk, de rögtön írok, ha lesz fejlemény, és olvasgatlak titeket, mert kíváncsi vagyok, h kivel mi történik :wink:

Bogi
mustyi

Pumi, adtak meg adatokat, hogy mi mekkora a picikédnek? (BPD stb)

Bogi! Heti 2x? Jól összemászkáltat így a végén, nem lehet egyszerű a heted. Nekem már ez a heti 1 CTG is megterhelő. Reméljük megúszod a császárt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jó reggelt!

Én azt álmodtam, hogy elment a nyákdugóm. Nem volt kellemes álom, mert megijedtünk, hogy korai még. Ha valóságban történne szerintem nem ijednénk meg annyira, de ki tudja... Remélem azért decembert írunk már mikor elkezdődnek az események. Nem vágyom novemberi szülésre. :roll:

Bogi, a 2111-es kódra 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszájat írnak, de a doki biztos tudja mi van.

"Mit jelentenek az egyes értékek?

A leletre írt négyszámjegyű értékből az első azt jelzi, hány ujjnyi a méhnyak, a másik három pedig a külső, középső és belső méhszáj nyitott vagy zárt állapotára utal. Ha 1-es, akkor nyitott méhszáj, a 0, akkor zárt. A méhszáj akkor nyitott teljesen, ha mindhárom érték 1-es, azaz a nyitott külső és középső méhszáj még semmi komoly problémát nem okoz. Gyakran ezek már a 30. hét előtt kinyílnak, a belső pedig még a 41. héten sem akar )

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj"
csillag25

Elküldtem a férjem reggeliért, addig olvasgatok kicsit, aztán indulunk a dolgunkra. (Kiságyba furnérlap levágatása, vásárlás, stb.) Anyósékhoz is készülünk, de max. 2-3 órára és most már tényleg utoljára. Már ehhez sincs sok kedvem, de megígértük és igazából nem vagyok rosszul meg semmi ilyesmi, csak annyira nincs már hangulatom senkihez. :shock: Valaki aki ugyanígy érez? :oops:

Ja, tegnap vettem ilyen késes kávédarálót amivel mákot, fűszereket is lehet aprítani és olyan fincsi mákos gubát ettem végre. :D Volt ugyan itthon darált, csomagolt mák, de keserű volt és abból nem kellett. Ezen felbuzdulva a férjem este 8-kor kitalálta, hogy ő is megkóstolná a finom mákot, de ő "bögrés mákos süti" formájában. Hát nekifogtam, de mondtam, hogy ha közben babó kipottyan, ő kapja el (végig keményedett a hasam). Szerencsére babó maradt és a süti is jól sikerült. Ilyenkor mindig fékezni kell a drágám, hogy ne zabizza be egyszerre az egészet, mert akkor megfájdul a hasa, meg persze kalóriában sem elhanyagolható. :oops:
csillag25

Sziasztok lányok,ittvagyok már én is,remélem mindenkivel minden rendben!
Köszönöm a sok megértő,támogató email-t,nagyon jól esett!

Jajjj,csajok,nagyon közeleg a mi időnk :)
Én várom is meg nem is.. olyan furi belegondolni,igy majdnem 12 év után,hogy egyszer csak itt terem egy bébi.. néha beparázok saját magamtól,hogy mit fogok én vele csinálni... eszméletlen ... :D
Na,de majd biztos menni fog!

Mit főztök ma?
Vendég

Sziasztok!
Nekem úgy tűnik igencsak vaklárma volt a kb. 1 napig tartó keményedéssorozat. Tegnap este már semmi nem volt, ma reggel egyetlen egy enyhébb keményedés volt csak. Szóval szerintem a héten már nem lesz belőlem anyuka. Pedig örültem volna neki, de ha még maradni akar, hát ő tudja. Csak növögessen még bent egy kicsit.
Ja azt nem is írtam, hogy meglepődtünk a férjemmel, amikor a szülőszobán voltunk. Zéti alukált, és a szülésznő szólt, hogy felkeltené kicsit. Egy műszert tett a hasamhoz, ami rezgett, és egy nagyot dudált. Szegény picim akkorát ugrott, és olyan szapora lett a kis szíve, hogy a férjem is csak nézet, hogy lehet így megijeszteni. Ok, tudják mit kell csinálni, csak rossz volt hallani az ijedtségét. Milla eszembe is jutottál, amit a moziról írtál. Ez nem volt olyan hangos, mint a moziban az effektek, és mégis így megijedt, elhisze, hogy a kisfiad nem örült a mozi programnak. Ok, ott mondjuk nem közvetlenül a fejecskéjénél dudálnak, de akkor is.

Sprite, én is gondolatban szoktam beszélni Zétinek, és mindig csodálom, hogy mintha megértené. Olyan fura ez, hogy a godolatunkat tudják olvasni. Olyasmi dolog lehet ez, mint mikor megéreztem, hogy ő kisfiú. Annyira erősen érzem, hogy fiú, el nem tudtam képzelni, hogy az uh mást mutasson.

Pumi, azért az bámulatos, hogy neked mennyire erős a kapcsolatod Azzurrával. Kíváncsi vagyok, a szülés után is megmarad ez az egymásra hangolás, és jobban fogod-e tudni, hogy pl. mikor miért sír. Aranyos a kicsiány, már készülődik, a túlhordás úgy tűnik neki sem szimpi. A felkeltés gondolat útján nekem is megy, de az altatás nem. Mondjuk annyira örülök mindig ha ficánkol, hogy még eszembe sem jutott kipróbálni, annak is örülök, ha reggel ezzel kelt.

Csillag! Tegnap az én férjem is megkérdezte, hogy nincs kedvem vacsit csinálni? Elkezdtem nevetni, hogy egyfolytában félt a szülőszobai látogatás óta, ne emeljek, pihenjek, a tányérokat is majd ő kiviszi... Aztán lelkiismeret furdalása is lett, hogy alig vánszorgok, és velem csináltatná a vacsiját. De mondtam, hogy nem ettől fog a szülés beindulni, és egy ilyen áldott jó ember igenis megérdemli, hogy vacsit kapjon.
Vendég

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van! Hát igen, 38 betöltött hét...tényleg mindjárt itt a vég.
Tegnap kimentünk sétálni a karácsonyi vásárra: hát, szerintem egy nyugdíjas csoport is gyorsabb nálam. Annyira lassú vagyok :cry:
tedorka

Gabicika, nekem is jó sok parám van. Főleg az öltöztetés terén. Aggódok, mit kell ráadni, hogy ne fázzon, de túl se melegedjen se kint se bent. De csak elboldogolunk mindannyian. A pocit meg ne sajnáld, hisz a férjed (vagyis Sára :D ) már kistesót szeretne, könnyen lehet még részed ebben az állapotban hamarosan.
Vendég

O'hara.. :D:D:D öreg vagyok én már még egy bébihez :D
Ugyhogy szerintem ez megmarad nekik vágy szinten :)
Vendég

Naaa, Gabicika, nem neveznélek öregnek. Ráadásul mindenki annyi, amennyinek érzi magát. Te, ha jól rémlik, még az exeddel kapcsolatos gondok ellenére is problémamentesen hordtad ki Sárát. Úgyhogy....
Vendég

Karácsonyra a párom szüleinek cewe fotókönyvet adunk, most állítom össze hozzá a képeket, ki tudja mikor lesz rá később időm. Megtaláltam a férjem tavaly készített hidegtálát és úgy csurog a nyálam. 8)

Kép hidegtál 2008

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

O'hara.. akkor én néha már 1000éves vagyok legalább :D főleg mikor fel kell másznom ide a harmadikra :D

Jövőhéten a férjem itthon lesz egy hét szabin,már úúúúúúgy várom! :) Nagyon "apa" hiányom kezdett lenni igy a vége felé.. :)
Vendég

Pókica!!!
Ez kínzás!!!!!!!!!!! :D:) Nem fogadnátok be idén karácsonyra vacsira????? :) :oops: :oops: :oops:
Vendég

Jöhetsz, de ezt szilveszteri buliba vittük a barátainkhoz. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jaj, úgy belefáradtam már a kép válogatásba. Leszakad a derekam. De jó lenne egy laptop, most feküdve is csinálhatnám.
Örülök, hogy visszajöttél közénk! :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica! köszike,megyek :)
Vagy gyere te,nálunk számítógép túltengés van :D
Két nagy asztali,és két laptop :D
Férjemmel szoktunk chat-elni,ő ül a fotelban az egyik géppel,a másikkal meg én fekszem az ágyban,az extra meg mikor Ádi is bekapcsolódik az ő szobájából... :D dilis egy banda :D
Vendég

Hú, az kaviár? Ezer éve nem ettem.
Jól néz ki!!

Pumi, de jó, hogy Azzurra behozta magát, ügyes kiscsaj, én még mindig aggódhatok hétfőig, mekkora sapi kell majd! :lol:

Ma még nem ettem, nemrég jöttünk meg a nagybevásárlásból.

Ééééés, kaptam fenyőágat is, úgyhogy Apa ma pihenhet, szegény, úhyis tök fáradt.

Gio, én ma azt álmodtam, hogy Áron pihizik a nagy ágyon, középen, kis csomag, én meg ezerrel tornázok mellette, valami dvd-re.
Ez tök jó, hogy megvolt az önző kis vágyam is, de ő is totál benne volt már.

Gabi, tuti nem vagy öreg, mert asszem kb. egyidősek vagyunk, és, ha én nem vagyok, akkor te sem. Punktum!!
Vendég

Poki! A gyerekek tunderiek, kifejezetten szepek..a lanyod nem fog unatkozni...nna nem mintha petike igen :):)
Ezek a meretek:
DBP: 94,2
DOF: 115
HC:329
DAS:100
DTA: 114
AC: 339
FL: 80

Kép
pumipumi

Póki,
engem is befogadnátok karácsonyra pocival vagy már kettecskén? Nálunk biztos nem lesz ilyen ha előre meg nem csinálom vagy anyám itt nem tartom.
Így sem halad semmi a lakásban...irigykedve olvasom, hogy van akinél már az egész lakás steril. Én tegnap reggeltől estig talarítottam, a férjem meg nézte , aztán elment vmi naggyon fontos egyházi programra...Kicsit azt hiszem besokalltam a helyzettől. Tegnap az is kiderült hogy nyáron mégsem költözünk nagyobb lakásba , így totál kilátástalannak tűnnek pl. az iskolai szünetek ennyi kölökkel. EZen is kiborultam mint a bili és csúf gondolataim vannak. Legszívesebben nem is Pesten szülnék már hanem hazautaznék anyuékhoz Debrecenbe, ott legalább ők tuti foglalkoznának azzal mi van körülöttem.

Nna kinyavalyogtam magam én is:-) Bizonyára ezek a dolgok ahogy közeledik az idő mindennaposak lesznek, egyre csak nehezülünk és ha nincs segítség még rosszabb.
Vendég

Judy
micsoda álmok :-) :-) Nem maradt hatástalan a tegnap mikor ilyenekről írogattunk:-)
Vendég

Pókica nagggyon jó az a fotókönyv :) mi 2 éve karácsonyra mindkét nagyszülőnek ezt ajándékoztuk, és nagyon örültek neki. Azóta is készülök, hogy magunknak is csinálok... de ez valahogy mindig elmarad :(

Gio ollyan szívesen csatlakoznék nyavajgáshoz, eléggé nyűgös vagyok én is... egyre nagyobb pocakommal, egyre kevesebbet bírok :( de még kitartok!
A költözés meghiúsulását sajnálom, ekkora nagy családnak kellene a tér, ahol mindenki jól érzi magát. Nem maradt semmi remény rá, hogy meg tudjátok valósítani költözést?

Nov. 21. és még mindenki egyben 8)

Üdv. Gabi
Vendég

Gio, szegény, hát, ti hárman akárhol ellenétek gondolom, de mikor jöna a többi gyerkőc, akkor nagyon kéne a tér. Nem baj, szép lassan úgyis minden a helyére kerül. :)

Roskadásig tettük a hűtőt, két hétig, a friss pékárun kívül, tuti nem kell semmi, utána is csak zöldség-gyümi.Beficcent egy doboz milka szalon is, pedig veszettül drága ám, de olyan finom. :oops: Kettő darabra kaptam engedélyt. :lol:

Most megdőlünk, utána nekiesek a kreatívnak!!

Pusz nektek, Judy
Vendég

Judy,
de ügyesek vagytok!! Hol vásároltatok? Nagy a tömeg?
Nekünk is kéne még menni, bár egy körre már elküldtem tegnap a férjem, aki úgy jött haza először hogy elfelejtett bemenni a boltba
:shock: , mert épp akkor csípte el a főnöke (nem Isten 8)) hogy elmesélje neki szomorú pillanatait és hogy miért nem sikerülhet a nagyobb kéglibe átköltözni...stb. Azt hiszem a férjemnek annyit kellett volna csupán tennie, hogy kb. februárban mondja el nekem nem most amikor kismamis hormonokkal vagyok telítődve, ráadásul takonypóc is vagyok és pillanatnyilag nincs erőm ahhoz hogy leverjem a főnökét...
És pontosan jól látod Judy, három-négy embernek elmegy a kégli, hisz 60 m2 körül van, bár az elosztása nem olyan tuti, de ennyi emberre át is lehetne kényelmesen alakítani. Sokan laknak ekkorában, de 6-7 főnek hihetetlen zsúfi van és akkor még nem beszéltünk a vendégeskedésekről. Mert a férjem előtte falun 150 m2es házban lakott, állandó volt a a kertiparty, ilyen olyan összejövetel, amit itt nem lehet. Én egyedül laktam a kéglimben ahol szintén jó kis pörgéseket lehetett rendezni. Nos nem volt semmi amikor a 2 háztartás 60m2-en egybesült :shock: :wink:

Mindenesetre bízom benne, hogyha vége a hormontúltengésemnek, akkor már higgadtabban kezelem majd a dolgokat.

Nektek is kevesebbet pörög ma a gyerek? Van vmi front?

gABI
Gyere és nyavalyogj! :-) Mert mindannyiunknak vannak ilyen pillanatai az amúgy örömteljes várakozásban.
Mint ahogy nálamnál sokkal szebben fogalmazta meg a lvlistán Kata (labkat) ezt a boldogságot.

Póki
a gyermekeid annyira de annyira tündérek, hogyha ennyire cukikat látok úgy érzem szülni-szülni-szülni kell, még-még-még:-)
Vendég

Gioia írtam neked!fontos ! :)
Vendég

meli: pedig az arc eltorzulása nagyon azt jelzi, hogy a gyerek ki akar már bújni :)

mustyi: már izgultunk érted, hogy netán szülsz! :wink:

Húúú a december már tényleg a mi hónapunk, és akárhogy nézzük, itt mindenki már 6 héten belül ölelheti a kisbabáját :D :D :D Ha bele gondoltok, akkor 6 hetes terhesek voltunk kb először dokinál :)

o'hara
: pedig én már azt hittem ma arra jövök, hogy te mentél szülni :) Azt a hangos szerkentyűt én is ismerem. Verussal voltam állapotos, amikor a CTG-n jól bealudt, és ő is hasonló megmozdulással reagált Zétihez, mikor megijesztették. Szerintem is elég gáz... Főleg Verusnak pont a fejéhez - talán a füléhez tették akkor azt a vackot :shock: :shock: :shock:

póki: ne már, ez kész merénylet. Úgy kívánom mindig a kaszinótojást....

pumi: hosszú combú lesz a pici babátok :)

Gio: pár napja épp te írtad, hogy ez lesz a helyzet. A férjednek folyton dolga lesz a karácsonyi készülődések miatt! Nem így szokott ez mindig lenni? Biztos nem elhanyagol, csak teszi, amit tennie kell! :)

Kata
labkat

Kata
igen. Teszi amit kell a mhelyen. Itthon viszont semmit. Ez olyasmi kirohanás volt részemről mint múltkor Sprite-nak.
Rosszulesik, mert fáradt vagyok és kimerült, jólesne a segítség, tekintettel arra hogy szekrényt fúrni nem tudok, bár vki (talán Tulip) írta hogy megpróbálta és ment, lehet meg kéne próbálnom:-)
és mint írtam a hormonjaim nyilván a toleranciaküszöbömnek nem kedveznek. mondhatnám nemes egyszerűséggel, hogy zéró toleranciában vagyok pár hete. EZzel azt hiszem itt biztos nem vagyok egyedül:-)
És amúgysem tartozom az állandó alázatosságban ténykedő feleség-csoportba...sajnos...néha tényleg sajnálom, mert tetszenek a klasszikus családmodellek, tulajdonképpen én is abban nőttem fel. Ugyanakkor lázadó lett belőlem :wink:, ami nem mindig passzol azzal a milliővel amiben pl. a férjem tényledik, ugyanakkor ő meg sosem akart palástos vagy teológus feleséget magának, mert ahhoz túlságosan extrém pasas ő is. Hát ezért e sok küzdelem
Vendég

Na, kis visszakukk.

Auchan-ban voltunk és csodák- csodája, nem volt őrület.

Gio, ez a "főnöke, de nem Isten", nagyon nagy volt. :lol:
Csak, hogy egy kicsit vígasztaljalak, mi 38 nm2-en lakunk, és egyenlőre csak gondolatban létezik, a "majd egyszer kertes ház."

Kreatívkodtam kicsit, majd teszek képet, csak ....
mit felejtettem el venni, na, mit? Gyertyákat. Úgyhogy, ha lesz gyertya, lesz kép.

Apa el akart vinni vacsizni, de nekem nincs kedvem. Ez már a vég! :shock:
Nem is ott lenni és enni nincs kedvem, hanem felöltözni, elindulni, odáig elmenni stb....
Vendég

Én is kértem ma kedvesemtől egy csípőfogót, erre megkérdezte, hol a szerszámosláda.
Mentségére legyen mondva, új szekrény van, de akkor is!!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: