A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

a párom egy curkofalat. Megcsinálta nekem édesanyja ősi vitaminbomba receptjét, sztem majd ettől gyógyulok meg! :-)
Banán, reszelt alma, dióbél, méz, citrom leve összekuty , hűtőben összeérlel , aztán fogyaszt.
Vendég

Tücsök
dejó látni, már hiányoltalak!
Remélem úgy lesz ahogy szeretnéd a szülés, nagyon drukkolok.
És most majdnem el kezdtem kérdezni, hogy az előzőeknél hogy volt... :oops: 8)
Vendég

Gio, ez nagyon jól hangzik, és ha az összetevőket nézzük, tuti használ. Remélem most már sikerül kilábalnod ebből a nyavalyából.

Elolvastam a levlistán is a termést, rengeteg volt. De nagyon jó volt végig nézni az esküvős képeket, mindenki olyan szép rajtuk. Esküvős képeket és babásakat bármeddig képes lennék elnézegetni. Én sajna még egy pocakfotót sem tudtam küldeni, mert a fényképezőgépről nem sikerül a gépre áttölteni a képeket, mert a mi Windosunkat nem szereti a fényképezőgép programja. A férjem talán a héten a munkahelyén kimenti őket. Addig majd keresek egy esküvőit, legalább azzal szolgálhassak, ha már én is olyan szívesen nézem másokét.

Briell! A ctg-n az alsó görbék jelzik a fájásokat. Pontosabban a kiugrások. Ha nagyon erős a gép szerint, időt is ír rá, így tudja a doki megállapítani a sűrűségét.

Hát én is elég tunya voltam a terhesség alatt. Remélem ettől függetlenül nem lesz nehéz a szülésem, vagyis emiatt.

Az egyik szülésznő, akivel beszéltem, mondta hogy a málnalevél és a homeós bogyók nem hozzák előbbre a szülést, csak puhítanak, így aki emiatt nem issza, az ne féljen tőle.

Tegnap este mi már a szülőszobán kötöttünk ki. 7-kor fájásaim kezdődtek, de totál rendszertelenül 2-4-5 percesek voltak össze-vissza, majd menet közben lecsökkent 10-15 percesekre. A dokim azt kérte, menjünk be a kórházba. Ott a ctg szintén jelezte a fájásokat, de a szülésznő szerint gyengék voltak még a szüléshez és nagyon rendszertelenek. A méhszájam zárt, viszont elsimulóban kezd lenni. Ha 1 órán át rendszeres 5 perceseim lesznek, akkor kell visszamenni. Ez lehet akár ma is, de lehet, hogy vár még Zéti. Mindenesetre már 1 órája megint fájdogálok, de ismét rendszertelenül 10-7-6 perceseim vannak. Olyan örömmel mentem be pedig tegnap, olyan jó lett volna szülni. A férjem nevetett is, hogy nem sok kismama lehet ilyen, hogy fájásai vannak, és ahelyett, hogy parázna, totál feldobott. Pedig, ha olvasná ő is a fróumot, tudná, ez nem így van' :D
Vendég

o'hara! Nahat....es ezt csak igy, a mondandod vegen irod? hat ez nagy hir...lehet, hogy hamarosan szulsz? A babas keped igy hamarabb megerkezik majd, mint az eskuvois, vagy a pocakos :):) Ha ilyen sokaig, ilyen surun fajasok vannak, en nem tudom, meddig lehet huzni a dolgot, de gyanitom, hogy nem sokaig...foleg, hogy mar megint elojottek!!! Huuuhhhh, de izgatott lettem! Azert irj ki egy teloszamot!

Kép
pumipumi

O'hara
MIcsodaaaa? :o
Azta, szép csendben majdnem beelőztél mindenkit:-)
Ez most nagyon izgalmas!!!
Vendég

m&g
Még jövő hét elejére jó időt mondtak nem? Én azért, ha lehet 25.-e után szeretnék szülni, ezt már próbálom megbeszélni az illetékes kis pocaklakóval is, remélem ő is így gondolja. A Joellel sikerült januárban megbeszélni napra pontosan.

manocskak

Izgulok én is, kíváncsi vagyok anyukává válok-e a héten a kismamából. Jó lenne! :D De a mai fájásaim is annyira rendszertelenek, hogy nem tudom lesz-e belőle valami. A szülésznő tegnap azt javasolta, igyak kis alkoholt. Az ellazítja a méhet, így ha jóslófájások vannak, az elmúlik, a rendes fájásokra nem hat. Hát este a borozgatástól 20 percesekre lecsökkent, el nem múltak teljesen, szóval nem tudom mi várható. Főleg, hogy Olga is hasonló panaszokkal küzd már egy ideje.
Vendég

O hara
és Neked milyenek ezek a fájások? Hol fáj?
Vendég

hat, fogalmam sincs, miit gondoljak...de vegulis nem arrol van szo, hogy tartott x oran at, es aztan elmult, hanem elkedodott, es azota tart, csak rendszertelen. EZt az alkoholos dolgot en is hallottam mar (bar nem probalnam ki, annyira szarul vagyok tole...nna jo, egy kis vorosbor estenkent lecsuszna :) ), de ha attol is megmaradt...haaaaat...izgi. Es mit csinalsz most? Elvagy, mint rendesen, vagy stoperrel a kezedben a divanyon? Kivancsi vagyok :oops:

Kép
pumipumi

o'hara! Es ez az egesz csak ugy elkezdodott a semmibol? Ugy ertem, hogy mit mondott a doki mostanaban, mennyire vagy zart/nyilt...voltak-e ilyen erosebb elofajasaid, vagy barmi fajdogalas? vagy egyszeruen csak igy hirtelen rakezdett?

Kép
pumipumi

Kata (labkat)
MÉg a gyógymódok. Vicces, tegnap a háziorvosom mondott köhögésre, felszaggatónak egy jót: feketeretket kivájni, a mélyedésbe mézet csöpögtetni, mely félóra alatt feloldja a maradék retket és szívószállal kiinni. :shock: 8)

O'hara
jól felcsigáztál minket:-)
Vendég

o'hara,
ez nagyszerű!!! :D
Én már úgy várom, hogy valaki indítsa a sort, és jöjjenek a babaképek!! 8)

Kép
apkata

o'hara de jó neked lehet estére már babázol :D

Kép
Kép
anitaaa03

Hétfőn a ctg 4 erősebb fájást mutatott több kicsi mellett. Ebből háromhoz írt időt, amik pontosan 15 percesek voltak.Így a dokim már mondta, hogy könnyen lehet, hogy bármikor beindul a szülés. A méhnyakam már a 30. hét óta 1 cm-es, ez kezd elsimulni. De még zárva volt a méhszájam.

A fájásaim nem igazi fájások, hanem keményedések. A dokinőm fel is hívta a figyelmemet még régebben, hogy ne szó szerinti fájást várjak, hanme csak keményedést. Valószínűleg ez összefüggésben áll azzal, hogy nekem menzifájdalmam sem volt soha? Szóval nekem nem ez a derékból hasba sugárzó fájásom van. Hát itthon csinálom, amit mindig szoktam, minden fájásnál egy pillantás az órára, és izgalom, hogy vajon ma mehetünk-e újra a kórházba?
Vendég

Gio, a fekete retek nem hülyeség, már hallottam én is róla, csak még sosem próbáltam. Nekem a tantumverde, a sok tea, napi 1000 mg C-vitamin, és sós-vizes inhalálás segített, de nekem lázam nem volt, csak torokfájás, köhögés, és nehéz légzés. De így is két hétig kellett kúrálni magam, mire elmúlt.
Vendég

O'hara, jaj de izgi!
Most már tényleg bármikor várhatjuk az első babát. Olga sem jelentkezett ma még.

Gio! Dehogynem félek a szüléstől. Mert bár gyorsan zajlott, a burok nem is repedt meg magától, mindkét gyerek burokban született volna, ha a kitolás első fájásánál nem repesztik meg. De ahogy beértünk a szülészetre éjjel és sikerült meggyőznie a szülésznőnek, hogy én bizony tényleg szülök és jó fél óra múlva a gyerek már a kezembe lesz, épphogy fel tudtam ülni a szülőágyra már jöttek a tolófájások. A dokinak azt sem kellett mondania, hogy nyomjon, mivel a tolófájás egy elementális erő, az jön magától, nem én tolom ki a gyereket, hanem a méh préseli ki.
Szóval azt egy szóval nem írtam, hogy nem fájt a 4 kiló feletti gyerekeimet megszülni és pont ugyanúgy emlékszem a fájdalomra, mintha tegnap lett volna. Ezért nem is vágyom szülni, simán benne lennék, ha csak úgy odaadnák...valahogy...szülés nélkül. :wink:

Viszont az ismerősömnek aki két napja szült, azt mondta csodás volt, szinte rezzenéstelenül csinálta végig, olyan könnyű volt. :shock:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sprite
merre vagy??...

Kép
apkata

Pokica! Az elso szuleskor, amit eletemben kozelrol lattam (kulfoldon, otthon) a baba burokban szuletett ...es vizben. Nagyon erdekes volt, bar nem lattam jol, messzirol kukucskaltunk csak. Nem hiszem, hogy ma mar ilyen letezik, marhogy engedik, de mindenesetre lehetseges.

O'hara! Mi tortenik azota? SZegenyt most meg fogjuk bolonditani ezekkel az allando erdeklodesekkel...de olyan izgi! Remelem, kimentettel azert egy telefonszamot!

Kép
pumipumi

Sziasztok!
Mik történnek itt egy délelőtt alatt?!
O'hara, nagyon nagy drukk, remélem nem kell már sokat várnod, mert a vaklárma után mindig be szokott indulni, legalábbis eddig mindenkitől ezt hallottam Hajrá, hajrá, hagy jöjjenek csak a gyönyörűséges babák! Szerintem csak valakinek el kell kezdeni és onnatól meg se lehet állítani a babalavinát. :wink:

Én a hízásomat 15 kilónál feladtam számolni, már le..rom! Ez volt 2 hete... :lol: A vérnyomásom, vizeletem, vérképem tök jó, így nem érdekel már a dolog.

Eda: én nem tervezem, de azt sem mondom, hogy tuti, hogy nem. Ahogy Judyka is írta, szerintem ezt a helyzet , és a pillanatnyi állapot befolyásolja.

Málnalevéltea: Írtátok, hogy sokan nem mertétek igazán elkezdeni inni. Én olyan szorgalmasan iszom a 36. hét óta , már a második csomagot fogyasztom és semmi nem történik. Szóval kizárt, hogy valamit is megindítana, szerintem és a szülésznőm is ezt mondta. Csak a puhulást, lazulást segíti elő a méhszájnak.

Most jöttem haza NST-ről. Babám nagyon szuper eredményt produkált, mindenki meg volt vele elégedve. Ma reggeltől nálunk is látogatási tilalom van beveztve, de megkérdeztem, attól még anyum bejöhet szülni velem, ahogy azt eredetileg terveztük. CSak látogatni nem jöhet majd senki az osztályra, a földszinti előtérben azért lehet majd találkozni a családdal. Egyedül a császáros mamik, akiknek feküdni kell nem tudnak találkozni senkivel, de sajna ez van. :?
Vicces volt, mert amikor a dokimnak meg akartuk mutatni az NST eredményt nem találtuk sehol és a mobilját sem vette fel. Erre megnéztük a szobájában és nem nyitotta kis elsőre az ajtót. Ekkor aszülésznőm már zsörtölődött, hogy miért tűnik így el a doki, stb. Erre hirtelen kinyitja az ajtót és ott áll előttünk félmeztelenül! :D Anyum úgy el kezdett röhögni, hogy majd megfulladt! :lol: Adokim meg csak lazán megnézte az eredméynt még pár kedves szót is intézett hozzám, majd széles mosollyal jó hétvégét kívánt! :lol: :lol: :lol: Bírom a pasast! :lol:
Persze az NST közben megint hallottam megszületni egy bébit és annyira szeretnék már én is ott feküdni és hallani ahogy az enyém visít.... :oops: Még 11 nap! ez maga az örökkévalóság!!! :roll:

Gio, a párod tényleg édes és nagyon jól hangzik ez a vitaminbomba recept!

Kata(labkat), eddig én sem tudtam ezeket a homeós dolgokat hova tenni, de eléggé elgondolkodtatott amit a múltkor írtál. Lehet az is a baj, hogy nem hiszek erősen ezekben, de valahogy nem működnek. Szóval valahol én is a te álláspontodon vagyok. Pedig nem vagyok eg yracionális típus, inkább emocionálinak mondanám magam , aki a föld felett jár egy fél méterrel. (Ami a halak csillagjegyemből is adódik. :D )
Vendég

Pumi, á, nem engedik, hogy burokban szülessen, állítólag nagyon veszélyes. A dokijaim szerint akiknél szültem, mindketten azt mondták, hogy nagyon vastag a magzatburok. Szerintem emiatt is nem voltak fájdalmas vajúdásaim, azt mondják, hogy onnantól kezdve, hogy megreped a burok, nagyon bedurvul. Én ebből szerencsére mindkétszer kimaradtam.

Hízás: 17 kilónál tartok. Teljesen elégedett vagyok vele, csak az a 10 kiló induló plusz ne lenne. :oops:

Homeo: ezen a beleképzelgős elméleten szoktam mosolyogni, mert mindig elképzelem, ahogy az 5 hónapos fiam beveszi a golyót és mondogatja magában:jaj, csak hasson! :lol: És lám, egy hónap alatt meggyógyul! :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát LÁnyok, esélyem sincs... igyekszem követni a fórumot meg a levlistát is, és mégha sikerül is végigolvasnom, reagálni már nem tudok... :lol:

Úgyhogy most akkor írok én is pár sort magunkról.

TEgnap voltunk nst-n, meg uh-n, minden oké, csak nagyon nagy a baba, most így több mint három héttel a kiírt időpont előtt már legalább 3.600 g ( nagyobb már most, mint amekkorának a fiamat mérték a kiírt időpont után pár nappal, és hát ő is közel 4 kg-mal született, nem tudom, mi lesz most... dokim is mindig azzal kezni, hogy Te jó ég, mekkora ez a baba). Érzem is, alig férünk már el így együtt. Ehhez azt is tudni kell, hogy én alapból 157 cm vagyok, és 48 kg.... szóval az arányaink nem éppen ideálisak... nehéz a mozgás, és a hátamon egyáltalán nem tudok feküdni, mert szó szerint nem kapok levegőt... tegnap is a 2 perces uh végére már rosszul voltam, nem is kicsit. CSak remélni tudom, hogy nem húzunk rá, mint a kisfiamnál. Egyrészt a súlya miatt, másrészt mert a méhlepény már 3. stádiumú ( a fiamnál még terminus után is csak 2-es volt), harmadrészt félek, nehogy a heggel valami gond legyen, így is érzem, ahogy összevissza feszít belül a pici, nincs helye már.

A vicces az, hogy párom miatt nov-ben nem kéne szülni, mert próbaidős,nem jöhet el, erre hétvégén bejelentette, hogy dec. 7-től 11-ig szintén ne, mert akkor olyan munka van, hogy megintcsak nem jöhet el, apukám, aki még tudna minket szállítmányozni, ő is szólt, hogy nov. 25-től dec. 2-ig külföldön van, akkor megint ne, tegnap pedig a dokim szólt, hogy a köv. 2 hétben szabin van... hát :lol: ár csak röhögni tudtam. :roll: :roll: Azért megkérdeztem tőlük, szülhetek-e egyáltalán valamikor.... HOgy ki visz be a kórházba majd, és addig mit csinálok a kisfiammal, na azt meg innentől végképp nem tudom.... De ami érdekes, hogy valahogy nem izgatom magam rajta, nem vagyok tőle ideges, csak úgy azért mókás a helyzet... :D

Ne haragudjatok, hogy most csak így magunkról írtam, de nem tudtam felfogni, annyi mindent írtatok.

A képeket megnéztem, gyönyörűek... bevallom, engem a hozzájuk fűzött kommentárok zavartak időnként, majd azt is leírom, miért, de inkább azt a levlistára csak. Úgyse írtam még oda, majd most megpróbálom, remélem, elmegy.

Kép

Kép
nóna

pókica nekem is burkot kellett repeszteni.és bizony én se bánnám ha valaki megszülné helyettem babócát lehet ezért várom már hogy minél előbb túl legyek rajta.
anna látogatási tilalom ettől féltem remélem vácon megvárják míg haza jövünk babócával

Kép
Kép
anitaaa03

Én vagyok!Nyugi!Ma még csak keményedtem.Nme lesz itt még baba.Megbeszéltem Hubussal,hogy 11-én születik és punk-tum :lol:

O'hara viszont valóban gyanús vagy...LEhet,hogy Zéti már csak pár napig lesz pocaklakó?
Ülj be egy kád meleg vízbe és ha igazi fájások,akkor felerősödnek,ha nem akkor pedig elmúlnak tőle.

Mustyi sem jelentkezett azóta sem....de táncsak üzent volna valahogy.

hízás: Én örülök ha 80kg-nál megállok.Bár ahogy ismerem magam lesz az most több is.Szerintem simán elérem a plusz 20kg-ot.Majd kedden megyek a védőnőhöz,akkor lesz méricskézés.

málnalevéltea: Képzeljétek épp most írta nekem egy cajszi,hogy az ő orvosa letiltotta amálnalevél teáról.Állítólag aki vérszegény,annak egyáltalán nem szabad innia mert véralvadásgátló hatása van.Én ezt eddig még nem hallodtam,de mindjárt elkezdek keresgélni a neten.

Pumi!
Vannak kórházak ahol hagyják,hogy burokban szülessen meg a baba,csak olyankor az orvosnak/szülésznőnek gyorsnak kell lennie.
Öcsém éppen nem burokban született.
Vendég

Igen, valoban veszelyes...es szerintem ilyeszto is.
Anna! most latom, hogy te is mar terminusban vagy...akkor tlan mar nem kell sokat varnod...neztem a novemberieket is, tok sokan megszultek hamarabb/joval hamarabb.

Kép
pumipumi

O'hara, én is drukkolok! Tényleg itt az ideje, hogy meglegyen az első baba, végül is már 20-a van!!

Voltam a gyerekorvosnál, egyelőre nagyon szimpi, ideadta a recepteket is. Meg hazafele elléptem a bankba ügyet intézni (természetesen ez volt a hosszabb program), de igyekszem a folyó ügyeket lezárni a szülés előtt.

A feketeretket én is hallottam már megfázásra, biztos nem hülyeség!

/
lemonsong

Nem lesz front valamikor a napokban? Nem tudtok erről valamit?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sprite! nem gondoltam, hogy meg hagyjak igy megszulni a babat...erdekes...

Lemon! Persze, hogy szimpi, mert most igy pocakodban meg nincs hangja, meg nem is hanyja le :lol: bar akiket en ismerek gyerekorvosokat (persze csak igy haversagbol), azok altalaban mind nagyon szimpik...szerintem nekik valami hihetetlen turelmuk es jo pozitiv hozzaallasuk van...tudjatok, en mikor lennek gyerekorvos...vagy ovono...vagy barki, aki gyerekekkel foglalkozik...Pfffff...

Nona! Es mit mond a doki? Bar a 3.6 kilo nem hiszem, hogy kulonosebben zavarna, inkabb a mehlepeny erettsege. Eleg huzos ez az idobeosztasosdi, nem lehet konnyu...mindenesetre a baba tutira megszuletik, akkor is, ha egyedul leszel, bar nyilvan jobb lenne valakivel. ES te hogy vagy vele? szeretnel mar szulni?

Kép
pumipumi

Írtam a levlistára, nem tudom, elment-e, nekem nem jelent meg semmi. Jelezzétek majd légyszi, hogy sikerült-e!

Kép

Kép
nóna

De, hétfőn állítólag erős hidegfront jön!

/
lemonsong

Front? Mi az Pokica, mennel szulni?

Kép
pumipumi

Nóna, megjött a leveled!
(és tök igazad van :) )

Nem tudom, hogy valaki számon tartja-e, de dec. 2-án meg telihold lesz. Mivel nekem 4-én "kéne" szülnöm, remélem hatással lesz rám és másodikán megérkezik Réka-baba. Vagy szerintetek ez a "holdállás" csak babona? :?:

Kép
apkata

Mikor Zizut vártam,egy hülye front se telihold,se szex,se szekrény cipelés,se semmi nem hatott :D
Vendég

sprite találtál vmit amálnalevélről?,mert én is vérszegény vagyok!

Lemon: a feketeretket kb nyolcadszorra sikerült kiolvasnom :lol:
Amúgy én is hallottam megfázásra!

Nóna :Nekem is átjött a leveled!Kár,hogy ilyen ritkán jársz erre,viszont a te képeidre is kiváncsiak vagyunk!!!Hát úgy néz ki mentővel kell menned szülni?És a picit addig hova rakod?Arra már van terv?
Vendég

Nóna
én is megkaptam! (sztem nincs teljesen igazad :-) )
Vendég

Pumi, a 3,6 kg jó lenne, csak nem most, hanem a szüléskor... merthogy az kb. 4 hét múlva várható, és a babók átlag 250 g-ot híznak hetente.... szóval bőven 4 felett várható. Őszintén úgy érzem ( ahogy írtam a méreteimet is), hogy alig fér már el bennem... és így tényleg nehéz a kis másfél éves mellett, hogy levegőt is alig kapok. Amúgy várom, hogy megérkezzen, remélem, a család valahogy megoldja majd a kisfiam elhelyezését, merthogy őmiatta főleg nem mindegy, hogy lesz-e aki éppen tud vigyázni rá... nálunk ugye nemcsak a szülés van, hanem a kis betyárunk is. :) December elejével ki lennék egyezve, a november nem szimpi, nem tudom, miért... :D Nekem nincsenek fájásaim, dehát igazából nem is vártam, a fiamnál is az volt a gond, hogy még 1 héttel a terminus után sem volt semmi. Azért az nagyon jó lenne, ha legalább magától indulna el, mert ha nem, akkor még a kiírt időpont után is várnom kell legalább egy vagy két hetet, és akkor felajánlják a császárt ( a korábbi miatt). Szóval szeretném, ha legkésőbb dec. 12-ig megérkezne. Utána már nst is naponta lenne, és hát ahogy írtam korábban 30 km-nyire lakunk a kórháztól, reggel 6-kor kell indulnunk a kisfiammal ahhoz, hogy odaérjek az időpontra. És ez minden nap, hát nem mondom hogy lelkes lennék tőle, meghát megint csak hová teszem addig a fiamat... Na szóval dec. 12-ig bezárólag szeretném, ha megérkezne a kismanónk egészségesen!

Kép

Kép
nóna

Tulipános, hát nem tudom pontosan még, hogyan lesz, a szomszédunkban szintén otthon van az anyuka egy egyéves kisfiúval, ha minden kötél szakad, addig átviszem, amíg ideér valami családtagom. CSakhát a kisfiam mostanában olyan anyás, hogy félek, végigüvöltené ezt az időt :( Egyébként is mindig jön és bújik, szeretgetni kell, és nekem olyan rohadt bűntudatom van, hogy itt kell hagynom, még sose voltunk külön. És pont most ilyen anyás, már ha erre gondolok, rendszeresen jön a gombóc a torkomban... :cry:

Akinél már van gyerkőc, Ti ezzel hogy vagytok? Bennetek nincs ilyen érzés? Vagy az én lelkivilágom ennyire túlérzékeny csak? :oops: Nagyon rossz tud lenni, azzal együtt is, hogy most nyilván alapból is érzékenyebb vagyok.

Kép

Kép
nóna

Én sem bírom követni a listát sem, a fórumot sem. :shock:

Tulip,
Pollenallergia, júl végétől szept végéig. De ez már jó, mert tizenévesen májustól volt. Vannak jó szurik, de egy idő után immunis lesz rá az ember és ami először jó egy szezonra, később már csak 2 hétre.

O'hara,
Micsoda izgi van, drukkolok!

Málnalevél:
elkezdtem én is, hétfőtől, nekem kifejezetten ízlik, minden nélkül iszom. A Laktoherbtől viszont félek, mert ánizsos, és azt utálom.

Gio,
aranyos a Párod, egy ilyen mixet én is tolnék, lehet meg is csinálom, csak a dió marad ki. Meg a párom. :lol:
Vendég

Dehogynem,Nóna.Én is teljesen kész vagyok,Dénes nélkül napokig...de ez van.Az a szerencsém,h ők apjával nagyon imádják egymást,anyuval is anyósomékkal is jól megvan.Öcsémre is mindeig lehet számítani,ők ugyan Pesten élnek,de ki tudna venni szabit,ha úgy alakulna.Így azért nyugodt vagyok,mármint tudom,h ő nem szendved majd hiányt,de nekem nagyon rossz lesz...

Én nem iszom még málnateát,de jól jönne a hasfogó hatása :o én megint állandó hasmenéssel küzdök,mint az elején...már 2 hete minden nap.Kicsit megterhelő ám,lehet inkább választanám a székrekedést...

Kép Kép
meli1118

hú kezdek kicsit fáradni reggel óta pakolok takarítok főzök
ja és persze morgok.ti mit csináltok a gyerkőcökkel hogy összepakolják a játékokat?mostanában nagyon nem akar pakolni.
szóval nem is jó a málnalevél én is kicsit vérszegény vagyok,akkor most lehet inni vagy nem?kíváncsi vagyok hétvégén megérkezik-e az első baba.mi holnap megyünk megvenni az új étkezőnket :) vaterán vettem visszárus az asztal egyik sarkánál van egy kis karc de nem vészes és ha terítő van rajta nem is látni és ez miatt sikerült megvenni 12 ezerért :D már alig várom hogy megnézzem a konyhába.aztán délután akár mehetnénk is szülni,de nem úgy néz ki mintha babóca kiakarna jönni pedig ma kiteszek magamért :oops: és semmi bár még éjjel fájdogálhat.

Kép
Kép
anitaaa03

Hű, látom gyakrabban kell benéznem, mert a végén még lemaradok a nagy eseményekről. :D O'hara, azóta valami új hír? Bocs, hogy zaklatunk, de tényleg olyan izgalmas. :oops: :lol:
csillag25

Nóna : Én is nehezen passzolom le a picit,mert ő is nagyon anyás,de általában amikor muszály akkor sír egy 10-20percet és utánna eljátszik!Én is nagyon sajnálom őt,de néha muszály...amikor orvoshoz megyek!

Anitaa: Én azt szoktam,mondani a fiamnak,hogyha összepakoltál akkor leveszem neked ezt vagy azt a játékot.....erre ő azonnal nekiáll pakolni!Vagy ha összepakoltál eszünk memmét....szintén gyors pakolás következik! :)
De néha fejre is állhatok,akkor sem pakol össze....ekkor meg szoktam kérni a nagyobbikat,hogy segítsen neki!
Vendég

Szép estét mindenkinek!

Gio: az ismeretlentől való félelem tényleg sokat számít. Én második szülésemnél, ahol már nem kértem EDA-t, könnyebben néztem szembe a fájdalommal, hogy már tudtam mi az szülni!!!
Jól hangzik az a mézes cucc, amit a férjed csinált :)
Köszi a fekete retkes tippet. Lehet hogy akkor hétfőn veszek is párat, és kipróbálom!!!

Lemon: igen, a dokim az a fajta, aki nem piszkálja a kismamát, ha nem érzi annak szükségét. Engem sem fektet be, bár sok ikres kismamát automatikusan befektetnek a 36. hét betöltése után. Én elvileg csak akkor kell hogy befeküdjek, ha kinyílik a méhszáj 2 ujjnyira.
7-e még korai lenne, de mondjuk 10-ben kiegyeznék :) Na de majd meglátjuk!!!

akella: szerintem teljesen jól csináltál mindent. Te ilyen vagy és kész :)
Én is hétfőn megyek uh-ra és dokihoz. Nst nekem még később lesz :oops: :)
Nagyjából én mindennel kész vagyok, várom a fiúkat :D

O'hara: TE CSAJ, itt suttyomban szülni készülsz??? :wink: Nahát de izgalmas, talán már ma éjjel lesz valami??? Meglesz az első fórumos baba????

Nóna: én féltem attól, hogy mi lesz a 20 hónapos Vera reakciója, amikor bemegyek szülni. Na a nagyon ragaszkodó kislányomat egyáltalán nem viselte meg a dolog. Sőt, bejött anyukámékkal látogatni, és simán haza is ment, minden hiszti nélkül. Én se voltam nélküle sehol azelőtt. Szóval ne izgulj, időre elrendeződik minden!!!

Anita: nekem se palolnak a csajok. Olyan morgást lerendezek, hogy csak na, mire összepakol. És persze kikapcsolom a mesét, és jön a szigor! Sajnos csak így sikerül. Mert nekem már nem megy a hajolgatás, ők meg percek alatt szét tudnak mindent szórni!!!

Kata
labkat

ja és a játékok dobozokban vannak elrakva.Szóval kb 30db kacat van csak kéznél,pont az állandó kupi miatt!Így csak kissebb rendetlenséget tud csinálni....és nagyon örül amikor megkap valamit a másik dobozokból.......!Amúgy ha mind kéznél van akkor nem értékeli őket!Érdemes negyed évente cserélni őket!Unokatesóm így csinálja,és mióta mondta én is!:)
Vendég

hát tuli nálunk a zsarolás már nem használ ha aztmondom hogy kidobom a játékait akkor aztmondja hogy dobjam ha aztmondom hogy többet nem kap semmit akkor rávágja hogy nem kell.nagyon rossz lett mostanába André lehet érzi hogy hamarosan nem egyedül lessz?hát már nagyon fáradt vagyok és még az alsószint csak félig van felmosva és a rántotthús is vár még már kiolvadt a húsom.majd beszakad a hátam.éjjel vagy jól fogok aludni vagy még úgyse mint máskor.

Kép
Kép
anitaaa03

Nóna,
hugimnál is másfél éves a nagyobbik gyermeke, kislány. A legnagyobb aggodalma ő volt, nem is a szülés - lehet ezért szült gyorsan :-) Mikor hazamentek nem volt látható hogy megviselte volna anya 3 napos távolléte pedig igen anyás korszakát éli amúgy.
Azóta pedig szerelmetes kapcsolat van öcsivel. Szoptatáskor sem zavarja őket, max. annyira hogy odamegy és megsimogatja a picit. Meg mindig puszilgatja is. Ő egy nagyon szociális természet, tehát a játszótéren is állandóan odamegy a gyerekekhez és játékot kezdeményez. Ha a te gyermeked is hasonló akkor örülni fog tesókának és nem veszi a szívére ha távol maradsz pár napot.

Kata
én meg kipróbáltam a kamillás-sós inhalálást. Olyan jó lenne már ha normálisan érezném magam...Holnap adventi koszorúkészítés lesz a templomba és úgy elmennék, de most dilemmázom. Lehet totál hülyének néznének hogy takonypócként, köhögve ott fűzöm a koszorúkat. Mindenesetre talán most hogy már nem vagyok lázas, talán nem is fertőzöm.
Elfelejtettem, pedig tudom hogy írtad már, hogy az első EDas szülésnél Te kérted vagy javasolták a gyorsabb tágulás miatt?
Vendég

Pumi, á, én még nem mennék szülni, csak épp nagyon megérzem a frontokat, ráadásul a hidegfrontra extra érzékeny vagyok. Mindkét gyerek akkor éjjel érkezett mikor a front is.
Azt mondják mikor nagyon sok kismama megy egyszerre szülni, hogy biztosan front van. Lehet valakinél már elindítja az első babócánkat. :wink:

Nekem is összepakol a fiam, de csak egy feltétellel: ha ő adogatja, én pakolom. Viszont a lányom... :roll: na őt rendesen kell abalygatni emiatt, pedig az ember azt gondolná, hogy évről évre jobb lesz. Aztán a fenét!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Én is úgy nekiállnék már a dísz és koszorú készítésnek, de sehol nem láttam még ágakat. Max. temetőnél, de ott valamiért most nem akarnék venni.
Pedig ilyenkor már szokott lenni. Nem?

Mikor az én hugim született, nem voltam még 6 éves, nagyon vártam, mindent felfogtam, megértettem, s mikor hazahozták, utáltam, mint állat :lol: Féltékeny voltam.
Pár nap múlva, el sem lehetett szakítani mellőle. Egész nap néztem, figyeltem és szaladgáltam Anyuhoz, hogy most pislogott, most mosolygott, stb...
Vendég

Hááát amikor az én hugom született én három éves voltam.Anyumék elmondása szerint: amikor hazahozták a korházból én duzzogva ültem a fotelben,és azt mondtam nekik minek hoztátok haza ezt a majmot!?
Szegény anyámék biztos rossz volt nekik,hogy így "örültem"!
Aztán amikor öcsém született ,akkor 12 voltam...és madarat lehetett volna velem fogatni!Az iskolában jelentkeztem csecsemőápolási szakkörre és amiben csak tudtam segítettem anyumnak!Igazából mindent csak én akartam csinálni!:)
Vendég

Judy
mi tavaly pl. nem is ágból csináltuk, hanem körbefontuk vmi lenféle szöszmösszel (Obiban vettül asziszem) a koszorút és narancssárga lett a hétköznapitól eltérően de sztem nagyon klassz volt. MIndjárt keresek róla képet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.20 18:23-kor.
Vendég

Kép
Kép

Nem tudom mennyire látszik, a képfeltöltés itt elég gagyi..

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: