A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gitka - :lol: :lol: :lol: Akkor fogjam be a szám, mert még nincs csíkom :?: :D :D :lol: :lol: :lol: Majd lesz .. biztos vagyok benne :D És arra a plussz 4cm-re ne vágj annyira fel :lol: teljesen jó hasméret .. bár ebből nem is hiszem, hogy lenne ideális .. ;) mindenkinek az a pont jó, amivel rendelkezik :D

Kép
szösszenet

sziasztok

mary! (én utálok bele szólni, hogy ki, mit, hogy csinál, meg nagyon sokszor megtartom a véleményem, de ezt muszáj. hátha nem tudod vagy csak nem számolsz vele)
tényleg nem látszik a 90kg, és nem nagy a pocid. nem is eszel sokat, a mai még kevés is volt(amit leírtál). de nem számítod bele a "cukros lötyi üres kalória" 2 l őszilét. az egy netes táblázat szerint 2200kcal ,a két liter :roll: egy üres kifli 130 kcal, 20dkg sültkrumpli 275kcal. és így tovább. én lecserélném valami másra az őszilét :oops: és akkor többet is ehetnél.
ez nem ba@ogatás akart lenni. én most 76kg vagyok, tavaly januárban 86 voltam. és mikor kezdtem a baba várást 70 kg voltam. szóval megszenvedtem és tudom, hogy mi az, amit ki lehet hagyni, ha nem akarunk sokat hízni. én a cukros cuccokról lemondtam és helyette eszek valami töltősebbet :lol: . de mindenki más és bocs, csak ez nagyon ki akart jönni :oops:
és mégegyszer bocs, hogy okoskodom
toncsi

toncsi80

Babyteve,
Biztos igazad van. Tudod nekem az fáj, hogy kerek-perec elutasítja. Más az, ha te nem akarod, hogy bent legyen, más az ha, bent van veled és szülés közben kiküldöd és más az, ha a 28. héten az orvosi vizsgálaton közli veled és az orvosoddal, hogy ő majd kint el lesz a folyosón.
Bár nagyon szeretem ezt a babát egyre jobban kezdek elkeseredni. Úgy érzem, hogy mindent egyedül kell megoldanom. Eddig ezzel sose volt probléma, mindig is én voltam kettőnk közül az erősebb, de most nem szeretnék az lenni, szeretnék visszavonulót fújni és élvezni azt, ami a terhességből még hátravan, de nem megy. Folyton bőgök. Azt hittem, hogy ha visszamegyek dolgozni megoldódik a probléma, de sajnos nem... Ma értem jött és fel sem tűnt neki, hogy sírva szálltam be a kocsiba.
Remélem, hogy ha megszületik a baba, akkor minden lelki bajom elmúlik. Azt hiszem beszélnem kell a védőnőmmel. Ő biztos tudja, hogy mitől érzem ennyire szarul magam a bőrömben...

Kép
emi29

Emi!
Párod kezed foghatna az én párommal! :) Ő is már rég megmondta, hogy nem jön be a szülésre. Ő nem bírja látni az ilyeneket, meg azt se, hogy hallja, hogy szenvedek. Egy kicsit abban bízok, megváltozik majd ott a véleménye, de ő kijelentette, hogy biztos nem fog megváltozni. Azért jó lenne, ha bejönne velem. Még arra gondoltam, hogy anyum jön be hozzám, de ő meg annyira aggódós. Sógornőm szülésénél is rosszabbul volt, mint a sógornőm. :lol: Egyébként sógornőméknél is megmondta a bátyám, hogy nem megy be, és a szülés előtt egy hónappal megváltozott a véleménye. Bátyám elég jól viselte, sógornőm még csodálkozott is.

Kép
blani28

:lol: :lol: :lol: Szössz ne haragudj tudom neked is lesz min.1 :D :D
Én meg inkább leszek zebra mint sárkány :lol:
Az én gyermekem akkor inul be mikor lefekszem de nem egyszerűen rugdal sztem kapálózik,rugdos,bukfencezik és légtornázik egyszerre.Általában inkább bal oldalon és a hólyagomnál lehet a feje mert ott is érzek egy "gyengébb"dobbanást.Ha elalszom akkor ő is alszik de kb.9-től éjfélig egyig bumlizik. :D Imádom de néha szint hogyis mondjam belereng az egész hasam az már nem olyan jó. :D
Vendég

Szösszenet!

Nekem már 2-3 napja nyomja a húgyhólyagom. Nem mindig folyamataosan, hanem csak úgy röviden belebökdös, és ez egy kicsit nekem is kellemetlen, amikor meg rajta fekszik, akkor 10 percenként megyek pisilni.
Nekem pont fordítva van, mikor mondom neki,hogy mutasd magad, akkor rug egyet, de mikor páromnak megakarom mutizni, akkor persze nem mozog. Nagyon huncut. :)

Kép
blani28

Emi!

Sajnálom! :(
Mi azt beszéltük meg, hogy bejön velem a férjem, aztán, ha nem bírja, vagy esetleg engem idegesít (nem tudom mit hoz ki belőlem a fájdalom) akkor kimegy.

Szöszi!

Az én hólyagommal is gyakran focizik Lili. De néha olyan érzésem is van, mintha rajta ülne, mert 2-5 percdnként járok pisilni. :shock:

Kép
adri0422

Gitka - lekopogom, az éjszakák nálunk is csendben zajlanak .. okos baba ő, tudja, hogy nap közben kell tombolni :D
És nálunk is éjfélig, hajnali 2ig tart a műsorozása :D (kb. addig vagyunk fent) .. de én 11 előtt fel nem kelek .. és szerencsére ő sem :D

Emi
- Elszomorítasz :(
Fel a fejjel! Élvezd a babavárást ..
Biztosan egyedül érzed magad, és nehéz, hogy minden a te válladra nehezedik. Nem tudom, a védőnő megoldás lenne-e erre..
nem lenne jobb először a pároddal megosztani a fájdalmaid?
Úgy segítenék, mert az jön le az írásaidból, hogy egy lelkis, érzékeny nő vagy .. nehogy depressziós legyél nekünk! Ne fojtsd el, ami benned van .. beszéld itt és otthon is ki .. az segít!!

Kép
szösszenet

toncsi én is iszok üdítőt próbáltam kihagyni de rosszul lettem tehát napi 1 pohár"muszáj".
EDA-főleg első babásoknak üzenem:én nem próbáltam.Igaz anélkül se szültem :D tehát ha rám hallgattok majd ott eldöntitek :D
Ne haragudjatok tiszta kettyós vagyok most nem tudom miért.Asszem ált.normális vagyok.De mit is kínlodunk itt.Nekünk egy gyerek világrahozatalánál nem "szabad szenvedni" de a pasiknak lehet kinnmaradni me "nem bírják"?Hát a mi helyzetünkhöz képest hol vannak ők?Már ne haragudjatok de sztem a mérleg nincs egyensúlyban és nem értem miért kéne ennek így természetesnek lenni?
Na szóval azt akarom kinyögni h ha ők kinnmaradhatnak (mert mié ne) akkor nekünk meg lehet fájdalomcsillapítás.Lehet régen nem volt de még régebben (őskor)még fűszerek meg főzés se volt.Tehát sztem ez nem olyan mint a szilikon- h ki tudja még a következményeit -így én azt gondolom ha lehet miért ne?Ha valaki azt mondja nem vagyok igazi anya annak azt üzenem h nem látom értelmét a mártírságnak.
Bocsi de ennek ki kellett jönni. :D
Vendég

Blani,
Ez van. Végülis van még pár hetem, hogy felkészüljek arra is, hogy senki nem fogja majd a kezem és nem bíztat....

Kép
emi29

Adri! Ha neked is 94 cm akkor ugyanakkora, mint az enyém... most énis 66 kg vagyok... :wink:

Marynek énis akartam irni, hogy abszolút nem látszik a 90 kg, és nem is olyan óriási a poci, úgyhogy no para, teljesen jól nézel ki!!! :wink:

És egyébként is én megfigyeltem, hogy ebben a topicban csak csini kismamik vannak.. :lol: ohh, a szerénység csak úgy ordit rólam... :lol: egyikőtök sem túlsúlyos, sem kövér... egyébként is próbáljátok tudatositani magatokban, hogy nem hétköznapi állapot a terhesség. Növekszik egy manó bennünk, aki mindenkire más hatással van. Van, aki többet szed fel, van, aki kevesebbet! Alkat kérdés, de korántsem mindig számit a kilók száma. Most nézzetek meg engem... még mindig úgy néznek rám, hogy: biztos, terhes vagy? Nagymamám még mindig: husikám, olyan vékony vagy, adj már annak a gyereknek rendesen enni.... stb.stb.... és több eddig mint plusz 10 kiló ami feljött.... de magasról lesz@rom! Bálna még nem vagyok, nem is leszek, és a baba jól van, ez a lényeg. A fogyókúra még ráér majd a szoptatás után!
A pasijaink igy szeretnek, ahogy vagyunk, pocakkal, kisebb plusz súllyal (amiből a szülésnél kapásból lemegy jópár kiló) és akkoris szeretni fognak, ha még feljön pár kiló.... :lol:
No, most aztán jól megaszondtam! :wink:

Emi! Nincs senki, akit szivesen látnál magad mellett? Barátnő, más családtag? Nem csak apuka tud sokat segiteni... ha van, aki közel áll hozzád annyira, hogy ott legyen, akkor kérj meg rá mást, ha ő teljesen hajthatatlan... vannak olyan pasik, akik valamiért nagyon elhatárolódnak attól, hogy bemenjenek a szülésre. Sokan meg sem tudják mondani miért.. egyszerüen nem. Sajnállak, mert biztosan nagyon rossz érzés lehet és ilyenkor triplán érzékeny az ember (én egy érzelmesebb lassú számon gond nélkül bőgőrohamot kapok)...
teljesen normális, hogy kicsit magadba fordulsz néha... ez nem kóros, ne félj!!! :wink:
Vendég

Emi sztem csak a hormonjaid idultak be erősebben.Persze nem csoda főleg ha egyedül érzed magad.Ha akarod várj meg és szülünk együtt.Én nem vagyok a munkatársad de mégse leszel egyedül :D
Vendég

Amit írtok a "hólyag-taposásról" az hónapok óta ismerős nekem .. 5 percebnként pisi .. stb ..
De ez nem az :!: :!:
Ez sokkal rosszabb .. konkrétan belelép a hólyagomba, és olyan, mintha egy kést döftek volna bele .. és azonnal majd bepisilek .. persze semmi nem jön, ha kimegyek a wc-re .. horror ..
Remélem megfordul a lelkem lassan .. mert én biztos vagyok benne, hogy ezt az erősségű rugást csak lábbal tudja végrehajtani .. felül a köldököm környékén érzem, hogy a karjával matat .. :D

Kép
szösszenet

EMi!
Én már csak abban bízok, hogy a szülésznő velem lesz végig.!

Kép
blani28

Ja abba a valamilyen klubba én is jeletkezem.Nem jut eszembe milyen klub de nehogymá kimaradjak :D :lol:
Vendég

Szöszi,
A babavárás minden pillanatát élvezem, csak nem tudom megosztani azzal, akivel szeretném. A párom hónapok óta nem hajlandó hozzáérni a pocakomhoz...
Arra gondoltam, hogy a védőnő talán tud ajánlani egy jó pszichológust. Sajnos én is azt érzem, hogy kezdek egyre jobban befordulni.
Amikor párom előtt kikeltem, annyi volt a reakciója, hogy jól pofon kellene vágni, hogy magamhoz térjek. Fogalma sincs, hogy min megyek keresztül, pedig már mindennel próbálkoztam.
Na most abbahagyom mert már nem látok a könnyeimtől...
Bocs mindenkitől a lelkizésért, de ennek most nagyon ki kellett jönnie....

Kép
emi29

[quote="gitka01"]E írta:gitka01mi sztem csak a hormonjaid idultak be erősebben.Persze nem csoda főleg ha egyedül érzed magad.Ha akarod várj meg és szülünk együtt.Én nem vagyok a munkatársad de mégse leszel egyedül :D

Gitka,
ez annyira édes volt tőled, hogy most egyszere sírok és nevetek.

Kép
emi29

Szöszke,
mostmár hamarosan meg kell fordulnia Alíznak is, addig pedig kitartás.

Kép
emi29

Ezt Szofinak ígértem, hogy újra felteszem:

szülés előtt és után:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi - Ez borzasztó :shock: :cry: :cry: :cry:
Nagyon-Nagyon-Nagyon sajnálom, és nincsen egy okos szavam sem :(
Remélem, hogy párod hozzáállása megváltozik, és csak átmeneti ez az állapot!
Mindenképp beszélgess emberekkel erről ..
És egy pillanatig ne bánd, hogy itt kijött belőled .. néha KELL a sírás .. ki kell hogy jöjjön!
Nagy ölelés! Fel a fejjel .. ha szeretitek egymást, ez nem marad így!
Lehet nagy a teher a párodon is .. ő lesz az egyedüli családfenntartó, ha otthon leszel a babával, ill. sok férfi nehezen kezeli ezt az időszakot. Bízom benne, hogy nem komoly köztetek ez a probléma :)

Kép
szösszenet

Engem tegnap óta tapos odalent eddig mindig fejvégű volt...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Emi
Én is nagyon sajnálom, de szerintem ez még alakulhat! Erőltetni nem szabad, de ő is érik az apaságra és nagyon sok minden zajlik le benne!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jajj Mamacka - ez a kép már akkor is megijesztett .. de most már majdnem akkorák vagyunk, úgyhogy főleg beszartam :lol: :shock: :shock: (na jó, tudom ... ekkora mégsem lehetek :D)

És az a kép nincsen meg valakinek, aki a pici babáról született, aki megfogja a doki kezét műtét közben? Az olyan cukiiiii :) :)

Emi
- Remélem is, hogy Alíz lassacskán pózt vált .. most feküdtem vele picit .. abbahagyta a lenti akciózást ;)

Kép
szösszenet

Emi remélem ha máskor nem legkésőbb szülés után megváltozik.Úgy hallottam h a férfiak nagy része csak akkor fogja fel h apa lett mikor kezébe van a gyerek.De van akinek hetek hónapok kellenek h feldolgozza h most már mekkora felelősség van a vállán.Nekünk meg elég az a kilenc hónap amíg hordjuk ugyanerre az érésre.Nem tudom ebből mi igaz de lehet tényleg idő kell neki.Na persze ez nem vígasz meg nehéz is lehet.Az én párom örül a babának meg akarja meg minden de van h én is rászólok persze mintha a babával beszélnék kb. így:-Látod apa nem is kíváncsi rád!Hazajött és nem is adott neked puszit,biztos baj van a fejével.
Aztán odajön odahajol a hasamhoz és nem győzi kiengesztelni a babót.Bár újabban már nem kell ilyesmihez folyamodnom mert hazajön reggel(éjszakás)és mindketten kapunk puszit.
Nem akarlak még jobban bántani nem azért ítam de bízz benne h jobb lesz. :wink:
Vendég

azért ez a pofozós mondat egy kicsit erős... :(

Másra nem gondoltál, hogy bemenjen veled a szülésre?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
Kívánságod számomra parancs! ;)
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi, a hólyagtaposás még a fiúkról megmaradt emlék, olyantat Zsófibaba még nem produkált nékem, de tudom, miről beszélsz! :)
Egyébként énis azt hittem, hogy keresztbe fekszik, vagy farfekvéssel, de a 4D-n közölték velem, hogy teljes mértékben fejvégü a fekvése a drága gyermeknek, és azért fáj annyira a medencém! Ennél kellemesebb érzés egyébként csak az lesz, amikor a telikajált gyomrodat fogja totálba rúgni és úgy érzed, felküldte a torkodig :lol:

Gitka! A "gyenge nők és rossz anyák vagyunk mert EDA-val szültünk" klubját akarjuk megalapitani... :lol:

Emi, inkább ird ki, minthogy magadban tartsd! És szerintem nincs szükséged pszichológusra, de ha a védőnőtől kérdezed (nem tudom, mennyire túlbuzgó a tiéd) lehet, hogy bólogatni fog, hogy menj csak. Pedig ez normális állapot. Én is kapok hisztirohamokat, olyankor a párom felemeli a hangját kicsit, én bőgök tovább, aztán pár óra és ismét imádjuk egymást. De ez más, mint amit leirsz. Nem próbáltál még leülni vele nyugodt körülmények között és megbeszélni, hogy miért nem közeledik hozzád vagyis a pocakhoz mostanában? Tudod mire gondoltam? Hogy a pasik nagy részének ilyenkor a terhesség közepe felé jön egy löket és megijednek attól, hogy hoppá, nemsoká hárman leszünk, soha vissza nem térnek kettecskén töltött napjaink, mit fogok csinálni a babával, nem-e leszek elhanyagolva, el tudom-e tartani majd a családom, jó apa leszek-e és hasonló gondolatok. Ezt egyszer egy pasi fejtette ki nekem, akinek szintén várandós volt a felesége és kb. a 6.hónap táján volt. Leültek, megbeszélték és rendeződött köztük minden. Amig ránk a fészekrakási ösztön jön, ők megijednek a felelősségtől... nem általánosan minden pasi, de van ilyen, nem is kevés. És nem azért, mert nem szeret! Hidd el!
Nnnna, most aztán nagyon okos voltam, bocsi a hosszúságáért! :oops:
Vendég

Emi örülök h kicsit felvidítottalak de áll az ajánlat továbbra is. :D Ne szomorkodj írd ki ha kell,de inkább valamit ki kell találnod me a picúr is szomorú lesz :cry:
Vendég

Sztem is ha meglesz a babó és látja h attól ő is fontos meg tudtok néha egy-egy napot kettesben lenni biztos helyre jön minden.Csak addig bírd ki valahogy.
Vendég

Pumpóka csatlakozom bár én még EDA nélkül se szültem de ha nincs kitételként benne az alapító okiratba akkor én nem mondom meg senkinek. :lol:
Vendég

Mamacka - Köszi, ez az :) Páromnak megmutatom majd.. mert anno elfelejtettem ;)

Pumpóka - Köszi a bíztatást :D de jelenleg úgy érzem, ennél rosszabb helyen nem rugizhat a drága :D De majd térjünk vissza rá pár hét múlva :wink: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Emi, igen, abban igazad van, hogy más a szitu, hiszen én egyedül vállaltam a babát, tudtam( ó, dehogy tudtam, csak azt hittem, hogy tudom :oops: ), mit vállalok be egy gyerekkel, egyedül. Ebből a szempontból könnyebb volt. De pl. a barátnőm, akinél bent voltam, a férje úgy volt, hogy nem lesz bent. Az elején, amíg 5 percesek nem lettek a fájások, bent volt, aztán felgyorsultak az események, és már nem ment ki...végül a köldökzsinórt is Apuka vágta el..(OKé, utána közölte velem a barátnőm, hogy fel sem tűnt neki, hogy apuci bent maradt :oops:) Még változhat a dolog, a pasiknak több idő kell feldolgozni a papásodást...meg aztán, mostantól osztozkodnia is kell Rajtad, meg a hasonló, be sem vallott féltékenység akár...És itt nyugodtan elmondhatod a bánatod...

Kép
babyteve2

Más topicban olvastam, hogy tartottak fórum-talit .. olyan jó lenne titeket is megismerni.
Nektek mi a véleményetek? Van ilyesmire igény? Érez valaki olthatatlan vágyat, hogy megismerje személyesen a többieket, amíg még közelekedni tudunk? :D :D

Kép
szösszenet

Szössz, pont ezen gondolkodtam tegnap, csak mára kiment a fejemből :oops: Szóval én IGEN, benne vagyok! :D

Kép
babyteve2

Oh, és most nézem a naptárat .. holnap megyünk fogorvoshoz kéz a kézben férjemmel :shock: :shock: :shock:
Én rettegek :!: :!: :shock: :shock:
Talán jobb is, hogy most vettem észre ... így már csak egy fél napot lesz gyomorgörcsöm :shock: :oops: :oops: :?

Kép
szösszenet

Szössz jó lenne de mikor és hol?Bár anyós azért se örül h interneten beszélgetek nem is tudom mitszólna ha találkoznánk is! :lol:
Vendég

Felvettelek Babyteve a "benne vagyok" listára :D

Kép
szösszenet

Mikor és Hol? Jó kérdés .. ha kialakul kik jönnének, jöhetnének a hely-javaslatok, ill. hogy ki mikor ér rá ..
Tuti nem lesz egyszerű megszervezni .. de hátha ....

Kép
szösszenet

Gitka, hozd őt anyóst is! :D :oops: :oops: :oops:

Kép
babyteve2

Na csak azért kérdeztem mer én vidéki vagyok tehát nekem 70km vonattal Pest.Ha apunál vagyunk akkor csak 10km de a belvárosban nem nagyon járok.Úgyhogy vagy rákészülök vagy nem meg a sulit is bele kell vennem.De végül is lehet h megoldható.
Vendég

Én, mint budapesti, igyekszem majd alkalmazkodni .. de szerintem a többiek is :)
Várjuk meg, hányan lennénk nyitottak ilyesmire.. aztán keressünk szabad időpontot (ez lesz a nehéz) :)
Könnyen megközelíthető helyet nem nehéz találni ;)

Kép
szösszenet

Babyteve azt te sem akarnád :lol: Ma voltam vele fodrásznál aki ápr 16-ra van kiírva de elég is volt.Tudunk mi kúltúráltan is elleni de nem erőltetem ha nem muszály.Elég sokat túloz az első unokájáról és ettől a hajam is égnek áll.Nem halad a korral hülyeségekhez ragaszkodik és nem hiszi el h nem csak az a jó amit ő kitalál.Szóval elég belőle 10perc is :?
Vendég

Szösz, jelentkezem a listára :wink: bár szerintem gondolhattad előre, hogy a topic "minden lében kanala" nem fog nemet mondani. :lol: Majd legfeljebb rossz cimet adtok meg pusztán "véletlenül" :lol:
Uhh, ma én is naggyon nemnormális vagyok... 8)
Pedig olyan szinten fáj a medencecsontom, hogy alig birok ülni... :roll:
De nem baj, én akartam... vagyis mi... :lol:

Gitka, az alapitó okirat még nincs kész.. de akkor ezt kihagyom belőle és nem lesz akadálya a csatlakozásnak... :lol:

Babyteve, egy gyógyhirek már van, anya ma adta, meg jól felhúzta magát a beteghordóján, hogy kb. 5x szólt neki, hogy hozzon az aulából újságot, mindig persze Ircsike, természetesen főnővérke, és persze-természetesen nem hozott... ez egy októberi, úgyhogy lesz valószinü novembertől mostanáig is... meg a babapatikát én gyüjtöm... anya nagyon lelkes volt, hogy valakit érdekel a gyógyhirek... :wink:
Vendég

Pumpóka, nagyon köszi! (De azért nem kell mozgósítani az egész kórházat... :oops: )

Kép
babyteve2

Pumpóka engem is érdekel felolvasnád? :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:
Na jó megpróbálok lehiggadni. :D Nehéz lesz :D
Vendég

Csak vicceltem.... :oops: Nekem nincs anyósom, de ezt az írásaitokból szerencsének érzem (néha...)

Kép
babyteve2

Babyteve,anyós már a fodrásznak is elkezdte h ne aludjon velük a gyerek me nem lehet leszoktatni.Hát szted neki mi a túró köze van hozzá? :x
Vendég

Áhh, ez nem mozgósitás, a beteghordó fiú naponta 20x jár el az újságok mellett, igazán nem esik nehezére elvenni párat :wink: különbenis azért fizetik, hogy mászkáljon... :lol:

Csináltam egy pocakképet, úgyhogy lássátok hab testem, hát szerintem a cicit ki kellett volna hagyni (cici????) :shock: ez már lassan nem picicici :lol:

Kép
Vendég

Odadadom az enyémet!Kell? :D Ingyé átküldöm ilyen akció a vaterán sincs :lol:
Vendég

Ingyé.... :roll: meggondolandó, használt... :lol: :lol: :lol: új nincsen??? :lol: :lol: :lol: :lol: de jó állapotban van, ugye? :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: