A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Köszönjük!!!

És te pihizel????? :x

kispiskóta

Sziasztok!

Kispiskóta! Gratula a babóhoz! Úgy látszik nagyon titkolni akarja a nemét!

Remélem mindenki jól van! Pihizzetek, olyan jó idő van!

Emi

Behalt a vonalzóm, így újat kellett csinálni, már az oldalt se lehet betölteni, pedig olyan jó kis vonalzóm volt :evil:

Kép Kép
emi_25

Ma voltunk egy építészeti kiállításon és nyertunk egy széket:)

Szia Mindenkinek!
Piskóta, jó nektek, hogy voltatok láthatáson, jó, hogy minden okés!

Kinder Andi
Jó, hogy újra itt! Mi a helyzet veletek??

Esztora
Én felsz@rtam magam a sok hülye népeken, ott is hagytuk őket :evil: Látják, hogy nagy pocakkal jövök, de jól nekem jön, majd' fellök, hogy előbb nézzen meg valamit, mint én..Nekem is a púpom tele volt, hogy szinte csak plüss rugik voltak..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi meg a sok babakocsi....én elvből nem vinném ilyen helyre bkocsiban Lurkót...mi is kb 3/4 óra alatt végeztünk.viszont nagyon tetszett a Táncházás bolt kínálata.náluk vettük a matracot,mondta a srác ha nem jó kicserélik mert ezt csak náluk lehet kapni v.mi spéci gyapjú réteg is van benne. elnézünk majd arra.
meg be akarta anyu váltani a kupont de újszültnek nem volt pelenka...

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú :D
Örülök, hogy egészséges és gyönyörű! Fejecskéje szerintem csak kicsit nagyobb, mint a kora szerint, legalábbis nekem ez a táblázatom van:
hetek CRL(mm) BPD(mm) suly(g) hossz(cm)

24. 61
25. 64 800 31
26. 68 900
27. 71 1000 34
28. 74 1100
29. 77 1250 37

Kép
Kép
emma1976

Hát az uh gép szerint 31 hetes a feje, meg találtam egy táblázatot, ami szintén ezt hozta ki:

http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Egyébként te táblázatod is ezt hozná ki, ha lenne 31. hét rajta, mert a BPD az első sor. Mert CRL nem lehet 77mm a 29. héten. :wink:

kispiskóta

Tudom, hogy melyik adat mi, csak kitöröltem az első heteket.
Csak téged akartalak bíztatni................

Kép
Kép
emma1976

nem akartam kioktató lenni, bocsi.... :(

kispiskóta

Zsú
nincs gond :D

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok,
örülök a jó eredményeknek,
Szivvi: köszi kérdésed, nálunk minden rendben sok a magzatvizem, most ezt vizsgálgatták, de minden rendben van. Most kezdtem a vásárolgatást, úgyhogy teljes lázban égek.

Próbálok bekapcsolódni, kicsit nehéz ilyen sok kihagyás után, de bízom benne, hogy sikerül. :-)

Holnap jövök, sziasztok,pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

Milyen bababörzén voltatok?
Vendég

Kispiskóta, nem görcsölt a hasam egyáltalán, csak iszonyat keményedett, annyira, hogy amint felkeltem máris totál kőkemény volt a hasam. Gyakorlatilag 2 hónapot félig ülő, félig fekvő helyzetben töltöttem egy ikeás fotelban, mert ha teljesen lefeküdtem, akkor is keményedett. Csak wc-re és enni keltem fel, és éjjel is gyakran ki kellett ülnöm a fotelba :? .

:D Ezek után meglepetés lesz a baba neme? :wink:

Emit 99-es BPD-vel szültem, vagyis szülés előtt 6 nappal ennyi volt, szüléskor nemtom. 35 cm fejkörfogata lett. Kifér az :wink: . Neki is mindig 2 héttel nagyobbnak mérték a fejét, a combját meg 2 héttel kisebbnek, úgyhogy átlagban pont jó volt :wink: .

Hú, szorítsatok a héten, 2 vizsga, 2 beadandó, minden nap suli.... Kezd elegem lenni. :evil:

KépKépKépKépKép
uxi

.,

Andrea
Kép
kindernay

Jaj Uxi ne haragudj, most látom, hogy ugyanolyan vonalzót csináltam mint a tiéd, ezer bocsánat.
Majd javítom, de már egy órája szórakozom... :-(

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok Csajok!
Köszi az infokat a magneziumrol.

Zsu! Gratula a babohoz! Sztem, egy kis elteres az adatok kozott meg nem jelent semmit. Mostmar ezt mondom, hogy en is atestem rajta es nagyon beijedtem. Tuti, hogy ezen tobbet nem gorcsolok. Nem lehetnek ez a babok egyformak es nem lehet mindegyik atlag. :wink:

Esztora! Ugyesek voltatok!

Mi egy bebihordozot vettunk hasznaltan es csak 3 euro volt. Tegnap kimostam. Olyan edi es olyan hihetetlen, hogy nemsokara benne lesz Picurka.
Hat, ezzel a nevvel nincs konnyu dolgunk. Olyan nehez valasztani, hiszen egy egesz eletre kapja. :D

Nekem is nagyon kemenyedik a hasam es gorcsol is sokszor. Es annyira faradok, hogy sokszor meg levegot venni is nehez.

Andi!Jo, hogy ujra itt vagy!!!! :D
molkata

Bori babaexpo volt itt Szfehérváron.

Megvan a másik topicom első babája tegnap du.-án született!!!! :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Szép napot kívánok minden kismaminak és pocaklakónak!!!
Aki beteg, gyógyuljon meg hamar!!!!Mennek a gyógypuszik!
Ma átléptem a bűvös száz alatti napot, madarat lehetne velem fogatni :lol: Most jutott el a tudatomig, hogy nemsokára szülünk....
JJJJAAAJJJJJ......Kicsit beparáztam...
:roll:

Kép
Kép
christine

Rózsa! Gratula! :D :D :D :D

Esztora! Ès hanyadik héten született?
molkata

Sziasztok,
Molkata én is MgB6-ot szedek, napi 3x1 (valamikor 3x2) feszülget a pocakom, meg keményedik is, a védőnő szerint nagyon jó szedni, "terhességmegtartó" . Olvastam, hogy a 7. hónaptól egyre gyakoribbak a keményedések, ha görcsölsz próbálj meg lefeküdni oldalra és felhúzni a lábad. Egyébként van valami gyógyszer (vitamin) ami kifejezetten erre jó, keményedésre és görcsoldásra kérdezd meg a dokidtól. A fáradás nekem is megvan, fujtatok mint egy gőzkazán. :lol:

Akkora a pocakom (nemsoká teszek fel képet) , hogy megkérdezik tőlem, hogy ikreket várok-e? :cry:

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Èn magnezium citricit szedek. Abban 500mg magnezium van, a magneb6-ban csak 48 mg.
Kivancsi vagyok a pocakodra! :D
molkata

Ma reggel voltam védőnőnél. Azt modnta, 3 vérvizsgáalt szokott lenni a terhesség alatt, ebből a második többnyire a cukorterheléssel együtt. Nekem eddig csak egy volt az elején, úgy tűnik, kimaradt egy. :cry: Nálatok eddig hány volt?

3/4 5-kor meg megyek dokibácsihoz, szorítsatok, hogy minden jó legyen, és mostanra már megforduljon a Kicsi, ne medencefekvésű legyen.

Andi, ha nem olvasol vissza, akkro megismétlem múlt szerdai levelem vonatkozó részét (végül is 8 napon belül vagyunk): BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Kép
nenoke

Kata a 40.héten született Gábor azt hiszem 2 nappal előbb mint a kiírt dátum.

nekem is mondani kell a keményedést este.
Nenoke én a 32. héten megyek a 3.vérvételre (az afp-vel együtt a 4.re) és utána 15.-én a 3.terh cukorra (utolsó lesz)

Bridzsi

Kép
esztora

Nenoke!
Az én védőnénim azt mondta az elején, 3 vérvétel lesz.
Az első: az első megjelenéskor, de a 12 hétig a vércsoport, vérkép, pajzsmirigy.

A második a 22-25. hét :terheléses vércukor+ vérkép.

A harmadik: 35-37 héten: a streptococcus szűrés+ vérkép, ha az előző alacsony volt.

Kép
Kép
christine

Nenoke! Van az AFP, majd a cukor. Ugy tudom, ez a ketto a kotelezo a 28. hetig.
Megy a drukk, de ne izgulj!!!! Nekem meg mindig medencefekvesu Picurka.
molkata

Molkata, nem tudom nekem is ajánlották már a magnezium citricit, de nem merek váltani, a MgB6-ból be tudok kapkodni többet is, ha kell. :roll: ha nem szedem , már elvonási tűneteim vannak.

Lányok, ti mivel kenegetitek magatokat majd nyáron, napsütésben? Magas faktor kell? Én most rendeltem egy 50 faktorosat, kizárólag pocakra és cicire... A többi testrészem a természetre bízom. :wink:

Nenoke: köszi a névnapi köszöntöt, nagyon aranyos vagy. szorítok a dokinál, bár nekem még fogalmam sincs mi az, hogy medencefekvés, és nem ér rá még befordulni?

Nekem egy vérvétel volt az elején (12 hét körül) egy pedig a 24. héten a cukorterheléses vizsgálatnál.
Beszélj a dokiddal, hátha elfelejtette... nekem is volt már olyan,hogy valamire figyelmeztetnem kellett.

Andrea
Kép
kindernay

KÖszi Lányok!Kata, de az AFP-nél meg a cukornál nekem csak az AFP-t meg a cukrot nézték, teljes vérkép nem volt, és ezt hiányolta a védőnő.

Kép
nenoke

Remélem, nem lesz túl nagy ...

Kép mostanság...

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Remélem hallottátok a jó hírt, hogy mégsem kell fizetni a szüléskor, ha választott orvosunk van. Ma írták a Magyar Nemzetben. :lol:

Remélem ez így is marad!!!

Mindenkinek további szép napot!

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Köszönjük a Samu dícséreteket!!

Mindenkinek minden eredményhez gratu!

Zsu!!
Örülök, hogy Bülbike jól van.. :lol: :lol:

Nenoke!
Nekem eddig két laborbvizsgálatom volt, az első a 9-ik a második pedig a 24-ik héten..és a következő a 36-ikon lesz.

Voltam ma védőnőnél, minden ok. Vérnyomás, súly..Samu szívhangja (132/perc)..Ari volt megint, legközelebb 7 hét múlva megyek, akkor már recepteket is kapok (babaápolás) uccsó tali nála..szülés előtt.. :lol:
Egyébként jól vagyunk, szombaton vérzett az orrom.. :evil: meg fáj lent a szeméremcsontom..ücsörgés után..
Szülinapi partin voltunk, jó sokáig..volt egy kiscsákó, aki teljesen levett a lábamról (bulcsú, 6 hónapos)..kész voltam..annyira cuki és szép babus.

Szép hetet!
Gurgi
torolve_20131003125716

Sziasztok Csajok!

Andi
Hogy állsz a sulival? A karambolos helyzet megoldódott?? Sztem nem vész a pocakod, nagyon kis helyes inkább :wink:

Nagy utazós csajok, Kata esetleg Manó
Hogy szoktátok bírni a többszáz km-es utakat?

KépKép

KépKép
szivvi

Andi! Nagyon helyes a pocakod es valoban szep nagy! :wink: :D

Nenoke! Akkor biztos a verkep miatt... Nekem a hepatitis eredmenyt nem adtak ki, amikor az afp-ert mentem. Nem tudtam, hogy az is kell. A vedono elkuldott meg egy hepatitiszre es mikor mentem az eredmenyert kiadtak kettot. Es meg nekem magyaraz a no, hogy miert kellett ketszer megcsinalni. Hat, miert nem adta ki, amikor erte mentem, nekem kell tudni, hogy mit vizsgalnak? :roll: Nekem se volt tul jo, mert masodjara a cukorral egyutt vettek es akkor amugy is 3-szor szurtak 2 ora alatt. Nem hianyzott a hepatitisz is.

Szilvi! Egesz jol birjuk, persze elfaradunk a vegen, de inkabb csak en, mert Picurka kozben is sokat rugkapal. :D
Miert kerded? Utazni akartok?

Gurgi! Gratula az ujabb jo hirekhez! :D A receptekkel miket lehet venni es kb mennyiert? Gondolom, en is kapok legkozelebb.
molkata

Halihó csajok!

Jó hír ez a nem fizetés :lol: (biztos rosszmájú vagyok, de lehet az a szőke p.csa sem akar fizetni, ezért szorgalmazza ezt a kérdést)

Gurgula: hogy-hogy már csak egyszer kell menned a védőnőhöz? A protokol szerint 28 hét után 3 hetente kell jelentkezni. És a kezdő babacsomagot nem a gyerekorvos írja fel a baba születését követően a te TAJ számodból készítve neki egyet? (Persze ezért a papának kell elmennie amíg ti a kórházban vagytok) Nekem ezt mondták a szülésfelkészítőn.

Bori: Nekünk azt mondta a szülésznő, h epidurált csak max 2 ujjnyi-ig lehet kérni, utána felejtsük el. De pénteken(a múlthéten nem tudott jönni) jön egy nődoki előadást tartani az érzésteleítésről, majd rákérdezek.

Kép
szücsi

Szivvi!

Eddig semmi gáz nem volt a km-ekkel. Igaz, most legutóbb egyhuzamban már csak Brassó-Pápa lett lezavarva, hát az sem épp itt a szomszédolással felel meg, de bírja Gréta. Asszem nővérei bekódolták a kis kuckót, s ő vette az adást. Mi már csak ilyen nyüzsgős family vagyunk. S kezdje ám időben, hisz ha kibújik, akkor terveim vannak vele, megyünk ám sokmindenhova.
Igaz, most nem tudom eldönteni, hogy május végén merjek-e még egy Mo-i utat bevállalni, apának még nem is szóltam erről. De asszem majd max 3 hét múlva kiderítem. Ja, meg függ az is, hogy holnapután mit hallok dokinénitől. Remélem semmiféle fenyítésben nem lesz részem.

Rájöttem arra is, hogy a kis műanyag kád, amiben lányaim pici korukban fürödöztek, már nincs használható állapotban. Uhhó azt is kell vennem. Az utazóágy az föltétlen kell, mellszívónál még gondolkodom az elektromosban, s azért teljesen nem töröltem a listámról a hatalmas, felfújható kerekű babakocsit sem. Szal lehet, hogy azért mégiscsak elmegyek egy bevásárlókörútra. Nem tom. Dokinénit nem is akarom megkérdezni ezen ügyben, mett tuti nagyobb az esély a leszavazásra (már puszta kényelemből is), mint arra, hogy elengedjen. Anno ezért nem voltunk apjukkal az eltervezett nászúton, mett kikértem a dokker véleményét. Aztán téma halasztódott kerek egy évet.

Ja, amúgy Szivvi - hova készülsz menni? Nekem még 10 hét s egy nap van hátra. Ebből szívesen lemondok a 10 hétről :wink:

Kép
kissmanó

szivvi: én jól birtam baselt. sűrűn megálltunk (főleg a pisi miatt :) )
fel tudtam tenni a lábam és párna volt a derekam mögött. így még kényelmesnek is mondtható volt..

viszont ha már utazásnál tartunk: nem tudjátok ? hetes korig lehet repülni, ill. engednek fel a repülőre??

KépKépKép
mütyürke

Sztem repülőtársaság válogatja. Legalábbis olvastam olyat is, hogy 4 hósan már papírost kell aláírni (s mi van ha nem látják), volt ahun 6 hó volt kiírva, de ha jól hallottam, akkó tok olyan nőciről is, aki 8 hósan röpködött.

Amúgy tiszta dinka vagyok, nálam ma keddi nap van beprogramozva, de még nem az, uhhó 10 hét + 2 nap van még a papíroson megmaradva.

Kép
kissmanó

Most látom, hogy míg Mütyürke alá volt merülve, addig volt egy Málna névre hallgató gyerkőcének a szülinapja.
8 napba mán nem férünk bele, de annak a duplájába éppeghogy még igen.
Szal akkor nagyra nőjjön a Málnácska.

Kép
kissmanó

manó köszi, akkor utána kell néznem... :lol:

ja és a nem fizetésről csak annyit, hogy várjuk ki a végét... :roll: :evil:

KépKépKép
mütyürke

manó köszi! :P :P :P :P

KépKépKép
mütyürke

Csajok! Hallgat valaki közületek Csilla vagy Noémi névre? Mett akkó az Istenke soká éltesse. Húgom Csilla, unokatesóm Noémi, s tegnap apjuk sikerült bemagyarázza nekem, hogy 21-e. Ma reggel meg mikor az anyám mondja, hogy tegnap felköszöntötte a két csajt, há icipicit sem égett a pofám, áááááá

Kép
kissmanó

Csajok kösz az infókat, akkó viszek párnát :lol:
Nemsokára lesz a 30. szülenapom és aptyuk elvisz Triesztbe, vagy a tengerpartra valahová az Adriára a hosszúhétvégén :lol:
Nagyon várom, de már az összes rokonom aggódik, hogy bírni fogom-e azt a kemény 600 km-et..Gondoltam megkérdezlek benneteket, de akkor no para!!

KépKép

KépKép
szivvi

Kép

tegnapi pocak :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Andi! Szép pocak! Engem is szoktak fárasztani, a húú, biztosan ketten vannak dumával. Én ilyenkor rendkívül tudálékos hangszínen megjegyzem, hogy nem, csak így néz ki egy terhes has a 7. hónap végén. Erre nem tudnak mit mondani általában!
És tényleg boldog névnapot!
A napozás nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Engem is riogattak vele, meg asszem Gurgulát is. Én 1 hete voltam „nyaralni”, ahol vagy a termálvíztől, vagy a leégéstől, de a bokám 3 napig extrém módon bedagadt. Azóta elmúlt, úgyhogy tuti a nyaralás nem tett neki jót! Mondjuk a doki a termálvizet szidta.

Vérvétel. Nekem is vmikor az elején (12-13. hét?) volt teljes vérkép, meg most a cukorral együtt, a kettő között meg az afp.

Szilvi, mi ugyan csak 240 km-t mentünk, de jó volt többször megállni, sétálgatni, kicsit „lépcsőzni” az útpadkán. Én simán nekivágnék a 600 km-nek, de a napra vigyázz, nehogy úgy járj, mint én. Plusz, ha mégis inkább a termálvizes sók voltak a bűnösek, akkor a tengervíz is mumus lehet.
Bár, az is igaz, hogy még 3 nap dagadással is megérte az „utolsó nyaralás kettesben”!
És vigyél intim törlőkendőt, hogy a sok nyilvános wc után fertőtlenítsd magadat! Meg nekem bevált a medence előtt-után a Canesten réteg felhordása is…
Szép pocak!
Vendég

Megint rossz a babanet órája. Szerintetek olyan nehéz megérteni, hogy GMT -1 óra vagyunk mi???? :twisted:
Vendég

Bori
Asszem a pancsizáshoz, még hüvi a víz :lol: Én csak akkor megyek tengerbe, ha min 22-23 fokos..Nap nélkül meg nem tudok lenni, bár most nem fogok egész napra kifeküdni, inkább mászkálós, nézelődős, összebújos napokat tervezek 8)

KépKép

KépKép
szivvi

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! OK! Jó szórakozást!

De lökött vagyok, tényleg gmt+1 óra vagyunk, de akkor mit ront el a babanet órája???

Alkotós kollégák! Újabb honlapot találtam, aranyos, és könnyen letölthető mintákkal! Márkafüggetlen! Igaz, így magyar mesehősök sincsenek :(
http://www.amoskorea.co.kr/ecustom/download.asp
Vendég

nekem jó az óra :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

nekem is jó, de csak az irodában.
Otthon meg nem.
Akkó mi van?
Millen állítás, és hun?
Infómókuskák?

Kép