A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Én köldöknél mérem az elejétől kezdve, a védőnő meg vhol alatta, de tegnap pl. ugyanannyit mértünk. A lényeg szerintem, hogy mindig ugyanott mérd, és akkor tudod a gyarapodást. (Meg számít az indulási méret is.)
Hááát, így tényleg nem lehet meglógni a védőnő elől, ha a doki is ott rendel...De egy paraszt beszólás! :twisted:

Kép
babyteve2

Blani!
mindjárt jövök, megmérem a pocak méretemet... :oops:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Amennyiben jól tudom legalább 4-5* el kell menni a védőnőhöz, mert különben nem fogsz kapni (gyed-gyes-szülési) a három közül vmelyiket.
Nekem 17 hetesen mozdult meg, de más volt mint a Daninál.
Daninál olyan pillangós volt,
nála meg rendes mocorgást észleltem.

Nálam nincs sok választás valószínüleg megint császár lesz belőle, spinális érzéstelenítéssel....

KépKép
Kép
xsara
Érd

Blani!

Pocakméretem.....116 cm :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

A nőgyógyászhoz kell elmenni 4x, koraszülésnél meg 1x. És az anyaságihoz kell.

Itt egy kelengye-lista, persze, szelektálj bőven!
http://golya-bababolt.hu/index.php?opti ... &Itemid=33

Kép
babyteve2

Mennyi volt a baba előtt?

Kép
babyteve2

Babyteve!

Nálunk ilyenek a védőnők....Nagy SZ*R az egész már bocsi

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Babyteve!

Fogalmam sincs , hogy mennyi volt pontosan a baba előtt...100 alatt volt az tuti. Majdnem lapos volt a pocim. Na jó volt mit fogni rajta, de a pocim soha nem volt hájas inkább izmos...Hű de nagyképű lettem :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Csak nyugodtan! :D

Még egy lista..itt van többféle is az oldalon...
http://www.anyaleszek.hu/mi-kell-a-baba ... zdve--cikk

Kép
babyteve2

Kép

Ilyen volt a 9. hét környékén...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem!Ha annyi, hát annyi. Ne felejtsd el, hogy ott van egy babóka, már te is a 25. hétben vagy, szerintem normális. majd ha már megszülsz, visszanyered a régi alakod!!! :lol:

Kép
blani28

Kép
babyteve2

Erről van szó! Benned van a bébi, kell a hely Neki! :)

Kép
babyteve2

Jaj most nézem az egy héttel ezelőtti poci fotómat, amin látszik a köldököm...és ma már alig van...akkor még azért látszott....hű lassan teljesen kidomborodik.... :shock:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nekem kb. 5 hetente kell menni védőnőhöz, a nőgyogyihoz is havonta. Én is úgy tudom, legalább 4x kell menni a védőnőhöz, hogy megkapjuk a tgyás-t.

Kép
blani28

Babyteve, Blani!

Köszi. Legalább ti vígasztaltok. Anyám mindig elmondja, hogy ő ennél kisebb hassal ment mindig szülni. hogy lehet ekkora.... :shock: Kollegámmal is találkoztam a gyógyszertárban. és megkérdezte, hogy ikrek lesznek, hogy ekkora a hasam... :shock:

Megpróbálok csinálni a mostani pocimról normális képet és felteszem , hogy lássátok egymás mellett a majdnem kezdeti pocit és a mostanit, jó?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!

Szerintem inkább érdeklődj még másoktól doki-ügyben. Az szerintem is biztonságot ad, ha a te orvosod van melletted, de abban a dokiban meg is kell bízni. És aki így félreszámol már az elején... Kérdezgess más kismamákat is pl. a terhesgondozóban. Ott úgyis sokat kell várni.
Az AFP miatt ne aggódj most már! Amúgy sem 100%-os eredményt mutat.

Xsara!

Üdv. itt!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!
A terhesgondozóban mindenki ugyanarra a dokira vár, mint én... :roll: De azért köszi a tippet.
Egyébként barátnőm mind a kettő babáját ott szülte annál a dokinál és teljesen elégedett vele.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Xsara! Üdv a csapatban. Egyre erősebb a kislány oldal!

Szösszenet! Én is bekerülhetek a táblába? Küldöm az adatokat priviben.

Ollem! Bár ez egyáltalán nem vígasztal, de úgy látom, nem csak nekem van használhatatlan védőnőm. Szerintem ne bosszankodj rajta. Mondjuk tudom, hogy nem könnyű, én is mindig próbálok rákészülni, de eddig mindig felhúzott. Otthon a vérnyomásom a padlót veri (90/60 nálam már jónak számít), ehhez képest nála mindig 130 körüli értéket produkálok. Vajon miért?

Babyteve! Én ismerem azt a boltot. Nem személyesen voltam ott, a férjemet küldtem. Azt mondta nagyon jó, ott vettünk csuklóvérnyomásmérőt. Pici, zsúfolt, de olcsó. Érdemes folyamatosan nézegetni a honlapjukon az akciókat, azt mondta a tulaj, hogy gyakran változik a készlet. Én már sok mindent kiírtam, amit ott szeretnék megvenni.

Volt egy-két téma, amiről nem tudom ki írt:

Vizesedés:
Tényleg nem tudom kinél volt ez probléma, de mivel én is sokat küzdöttem vele az elején, sőt a terhesség előtt is, ezért leírom, nálam mi vált be: tudatosabb étkezés és folyadékfogyasztás (orvossal egyeztetve). Valószínűleg másnak ez a normális, nekem erre bizony rá kellett szorítani magam. Szóval 3 óránként eszem. Az étkezések nagy része zöldség, gyümölcs, joghurt, max 2x egy nap barna kenyér. Főétkezésnél elsősorban főzelékek, húsok, könnyű körettel. Tészta ritkán, édesség nagyon minimális (erre nekem sajnos a határérték közeli cukor miatt is figyelnem kell). A folyadékfogyasztást számolom, ugyanis előtte extrém mennyiséget képes voltam inni egy nap (4,5-5 liter simán). Most 2-2,5 l/nap. Nagyon fontos azonban, hogy a min. 2 l mindig legyen meg naponta. Heti egy gyümölcsnap kismamáknak is engedélyezett és nagyon jó vizesedésre. Én csak nagyon ritkán alkalmazon, ha látom, hogy megint visszartja egy kicsit a szervezetem a vizet. Eredmény: pár nap után nem vizesedtem és azóta sem tért vissza a probléma. Ezenkívül 27 hét, + 5 kg, 2 gyerek. A védőnőm ezt persze kevésnek találja, de az orvosomnál is rákérdeztem, szerinte teljesen jól csinálom, a gyerekek még nagyobbak is egy kicsit a koruknál, szépen fejlődnek.

Méhszáj:
Engem sem vizsgált meg eddig a dokim manuálisan, mégis mindig szerepel a leletemen, hogy zárt méhszáj, ezért rákérdeztem. A belső méhszáj állapotát tudja ellenőrizni az UH-n, ami nála mindig van. Amíg az rendben van és egyéb problémát nem lát addig nem szükséges egyéb vizsgálat. Állítólag nem is jó ilyenkor túl gyakran "megpiszkálni" a dolgokat, sokaktól hallottam, hogy barnázás volt méhszájvizsgálat után.

Fizetős kórház???
Megállt bennem az ütő, amikor azt olvastam, hogy a kórháznak is fizetni kell, ha nem oda tartozunk. Hát én Zuglóból nagyon nem a János kórházhoz tartozom, de az ikrek miatt olyan kórház kell, ahhol van PIC, ezért nem tudok a területileg illetékesbe menni. Szóval én úgy tudom, hogy ez csak tervezet maradt és nem fogadták el. Tegnap összeszámoltam mire kell még költenünk. Már attól is kész vagyok, elég nagy érvágás lenne azt még +100.000-el megdobni. Szóval, ha van valakinek 100%-os információja erről, az írja meg légyszi, mert már nem vagyok benne biztos, hogy én tudom jól.

Kép

Kép
szofi74

Ollem!

Hát mostmár leírom: nagy bunkó az a védőnő! :( Ilyen megjegyzéseket... És az a rossz, hogy igazából nem tudsz mit tenni.

Azt tudom, hogy a terhesgondozóba ugyanarra a dokira vár mindenki, de nem biztos, hogy a választott dokija ugyanaz. Nekem a kettő ugyanaz, de azért mindig szoktam érdeklődni másoktól a többi dokiról. Viszont, ha jókat hallottál róla és bízni tudsz benne, akkor maradj nála.

Nekem szerencsém van a védőnővel, nagyon kedves. Bár szívhangot még sosem hallgattak, és a hasamat sem mérték. Nem is tudom mennyi a pocakméretem. :oops: És eddig eszembe sem jutott, hogy megmérjem. :oops: Én úgy vettem észre, hogy a terhesgondozóban igazából a védőnő csak ott van, nem sok vizet zavar, olyan, mintha a doki titkárnője volna. Súlyt és vérnyomást mér. A többit a doki mondja. És én is úgy tudom, hogy 4-szer kell megjelenni a terhesgondozóban.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Kép Kép

Ezek a mai pocakképek. Na ennyit nőtt...bár ezeken valamiért én kisebbnek látom a pocakomat, mint élőben... :shock:
Ahhoz képest, hogy 90 kiló vagyok, milyen???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gumimaci!
Tényleg bunkó a védőnő...utálok is oda menni...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Akkor itt van köztünk a félreértés, hogy nálatok egy helyen van a nőgyógyász, meg a védőnő. A tulajdonképpeni terhesgondozást a nőgyógyász csinálja, hiszen ő felel a terhességért, a védőnőnek képesítése sincs erre (nem orvos). Szülés után a mnőgyógyász ír egy igazolást, hogy megjelentél NÁLA 4 alkalommal, (koraszülésnél 1 alkalommal) terhesgondozáson. Nem a védőnőnél, nem a fogorvosnál, nem a háziorvosnál. Én a dokimhoz a kórházba járok be, a védőnőhöz pedig az illetékeshez, a lakóhely szerint.

Szofi, nem kell fizetni a szülésért a Jánosban :D (én sem oda tartozom).

Kép
babyteve2

szofi!

Nekem is mérte a védőnő a vérnyomásomat hétfőn, miután megmérte a súlyomat és jól lecseszett, hogy sokat híztam....(alig eszek...ma is eddig egy tányér karfiol levest ettem és fél tányér paprikás krumplit és kettő narancsot na meg két liter őszibarack levet..) egész nap szomjas vagyok. Szóval ma még csak egyszer ettem.
Ja a vérnyomásom azok után hogy felhúzott...153/86 volt...
itthon ma meg tegnap is alacsonyabb mint szokott lenni...110/60 meg ilyenek... :shock:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nálunk egy helyen van a nőgyógyász és a védőnő egy rendelőben minden hétfőn 8-10 ig.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem, szép!

Van egyébként gyereke a védőnődnek? (OKé, tudom, hogy nem feltétel, csak talán empatikusabb az olyan, akinek van. Nem kérdeztem még az enyémet, de szvsz neki nincsen, mégis képes normálisan végezni a munkáját.)

Kép
babyteve2

Babyteve!

Azt nem tudom, hogy van-e gyereke... :roll:
Ilyen és ehhez hasonló "bájcseverészésekbe" nem bonyolódik bele... :roll:
De szerintem nincs...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Tegnap lemértem indulás előtt és után a vérnyomásomat, meg ugye, a védőnőnél...Az értékek:
Itthon 126/72
védőnő 120/60
itthon 107/68 Ebből nem következtetek semmire, csak kíváncsi voltam, kb ugyanannyi-e. (Pl. a mérlege 1 kilóval kevesebbet mér, így azt is mérem itthon előtte, ruhában. :D )

Kép
babyteve2

Babyteve!
Az én mérlegem ugyanannyit mér...
hétfő óta fogytam 1 kilót. :oops: hivatalosan ugyan 90 kiló vagyok, de most 89!!! :lol:
Nézted a pocakképem??? Nem is olyan óriási nem???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Hááát, lehet, hogy egy ilyen kérdésre még Neked támadna :shock:
(Nem mintha annyira érdekelne, de most egy kicsit belegondoltam, hogy ők mindent tudnak rólunk, a lakásba is bejönnek, a hüvelyváladéktól elkezdve a hepatitisig tisztában vannak velünk, mi meg semmit sem tudunk róluk... :oops: )

Kép
babyteve2

Sziasztok!

Próbálpk visszaolvasni!

Hétfőn voltunk UH-n, Minden OK! Továbbra is Lili,az orvos azt mondja ,hogy tuti KISLÁNY!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
A súlya 920g! A többi méret is rendben! :lol: :lol: :lol:

A szülés árát megkérdeztem: 60000 ft lesz.

Valamikor hozok pocifotót, már nagyot nőtt. Ma reggel mértem magam, 6,5kg +-nál járok, tudom, hogy nem sok, de utóbbi időben ha állnom kell sokáig egy helyben,pl. vasalok, főzök, hajat szárítok, nagyon fájnak a lábaim. Szerintem érzik a súlytöbbletet. Viszont ha mennem kell, semmi bajom, csak egy helyben ne kelljen állnom. :(

Kép
adri0422

Néztem, arra mondtam, hogy szép! Majd lesz nagyobb is! :D

Kép
babyteve2

Ollem, ez a kép egyáltalán nem vészes. :lol: Szerintem nem vagy kövér, ahogy a védőnőd irta.

Nálunk a terhesgondozóban meg a védőnő dolgozik inkább,a doki meg szinte semmit. Még szerencse,hogy ez a doki nem a választott dokim. Csak aláírja a papírokat, beutalót, vérvételes papírt, kiskönyvet,megkérdi, hogy vagyok, bár kérdéses, mennyire érdekli, mert még a szemébe sem néz az embernek, ez kb 2 perc és ennyi. A védőnőm nagyon kedves. Van, hogy ő jön ki hozzánk a házhoz.

Kép
blani28

Babyteve!

Bizony ez így van. Semmit nem tudunk róluk... :roll:
Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy mit szól az új házunkhoz. remélem, nem fogja kitalálni, hogy ez meg ez nem jó így...
A szobám tetszett neki a múltkor, bár megjegyezte, hogy kicsi és ide már egy baba nem is fér el...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Akkor gratula! Szép súly! (Meg az ár is :oops: Így konkrétan megmondta? )

Kép
babyteve2

Ezt nem mondod, hogy beszólt a szobára is? :twisted:

Kép
babyteve2

Adri!
Örülök, hogy minden rendben!

Már lassan mindenki babája több mint egy kiló lesz!!! Hű de nőnek!!! :D

Babyteve!
Ja köszike. Nem tudtam mire reagáltad, hogy szép. A férjemnek tetszik a legjobban... 8) :lol:

blani28!
Súly ügyileg kövér vagyok 160 cm-hez 90 kiló. bár abból 15-20at simán letagadhatok...Eddig senki nem akarta elhinni, hogy 90 kiló vagyok... :lol: Nem is baj!!! :lol:
Hm...érdekes, az én dokim sem néz soha a szemembe. Ha kimegyek a rendelőből csak néha köszön. Talán egyszer tette meg...hm...érdekes... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!

Már én sem bírom ki, de ez a védőnő tényleg egy nagy bunkó, már bocsánat.

Kép
blani28

Babyteve!

Beszólt bizony a szobára... :evil: pedig jól tudja, hogy költözni fogunk még mielőtt megszületik Bogi .

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szofi - Persze, szívesen beírlak a táblába, ha áprilisban szülsz :) Majd nézek privit :)

Adri - Örülök a jó híreknek és Lilinek :D :D
A láb-fájással vigyázz, nehogy a hirtelen súlytól visszeresedni kezdjenek az alsó végtagok .. :)
Csak azért mondom, mert figyelni kell rá :) Te is nagyon vékony vagy, kis súlyról indultál .. én is .. furcsa a szervezetemnek a súlygyarapodás.

Én pl. az egyik lábamon véltem felfedezni vmi lilás foltot .. szerintem az visszér :shock: :shock: van kb 0,5 cm - páromnak mutatattam és gyönyörűen kinevetett .. Nah, a lényeg, hogy beparáztam, és vettema gyógyszertárban Medhirud krémet, és 4 nap alatt eltűnt, felszívódott :D Azt mondják, ha már pici is előjön, érdemes bekenni, mert minél nagyobb, annál nehezebb megszabadulni tőle ;)

Haskörfogat? Legutóbb (Karácsonykor) volt kereken 90 :shock: :shock: nekem 62-ről indult .. és 110-re saccolom a végét :D De lehet naív vagyok és 130 lesz :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Blani28!
Aki bunkó....az is marad...
Én a védőnőket kedvesnek, segítőkésznek képzeltem...
Nem szörnyetegnek. :evil:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!
Szerintem nem óriási a pocakod. Nagyon formás! Az enyém nagyobb, és én sem voltam pehelysúlyban a terhesség előtt. És mi kb. egyidős terhesek vagyunk.

Adri!

Gratulálok a még mindig Lilihez! Már majdnem 1 kg. :D Várom a fotókat!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!

Hú köszi! Már kezdtem elhinni, hogy tényleg óriási pocakom van!!! Akkor természetes, csak mindig mindenki riogatni akarja az embert a környezetéből...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sikerült eladni az autót :D :D :D :D :!: :!: :!: :!:
Annyira megkönnyebbültem :D
Nem gondoltam, hogy motorhibásan elviszi bárki is .. de IGEEEEEN :D Sikerült! Hát .. nálunk ma ünneplés lesz :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Szöszi, gratulálok az autó eladásához!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=indigo]Sikerült eladni az autót :D :D :D :D :!: :!: :!: :!:
Annyira megkönnyebbültem :D
Nem gondoltam, hogy motorhibásan elviszi bárki is .. de IGEEEEEN :D Sikerült! Hát .. nálunk ma ünneplés lesz :lol: :lol: [/color]

Ügyik vagytok!!! Anno a miénket is motorhibásan vettük (7 személyes Crysler Voyager) férjem már azóta megjavította, darabjaira szedte. tavasszal remélem meglesz rá a műszaki is.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Köszi Csajok :)

Mary - A mienk is egy egyterű volt, 7 személyes Seat Alhambra :) imádtuk .. de csak a gond volt vele .. ez a motorhiba meg aztán betett teljesen mind anyagilag, mind idegileg ..
A te párod tényleg egy ezermester, ha még autót is szerel :shock: :shock: Mondjuk a Crysler Voyager amellett, hogy gyönyörű, nekünk nem jó választás .. mert rengeteget fogyaszt, párom meg naponta megy vele sokat, ill. a zenekart is azzal viszi ..
Mi egy Opel Zafirában gondolkozunk a Seat helyett .. az is 7 személyes, csak nem eszik annyit :)

Kép
szösszenet

Szösszenet!!!

A párom tényleg ezermester!!! :D Már én is rájöttem. Szerel autót, számítógépet, házat épít, szülést vezet le (mert ugye mentős is volt vagyis szakápoló) annyi dologhoz ért, hogy húha....ja és dobol is...szóval zenész a lelkem!!! :)
A mi Voyagerünk nem eszik sokat. diesel és 6-7-8 körül eszik. de pontosan majd megkérdezem , de azt hiszem ezt mondta az ezermesterem!!! :lol:
Egyébként amerikai autó szerelmes... :lol:
A Zafira nem rossz!!! :D Az is szép autó!!! Én majdnem Opel Corsát vettem....nem jött össze rá a hitel. Aztán megvettem a Chevrolett Sparkomat,amit Aveora cseréltem ősszel. De a Voyager a kedvencem!!!! Olyan jó vezetni!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Az én védőnőm normális szerencsére, de szívhangot ő sem hallgatott még! Majd legközelebb szóvá is teszem! Ja és haskörfogatot sem mért.... de most én lemértem köldöknél 90 cm!
Ezért is várom a 4d- t végre, mert eddig kb. 2-szer hallgattunk szívhangot uh-on de csak kb 5 másodpercig... :evil:
Meg eddig még soha nem mondtak súlyt sem. Úgyhogy február 9-én (akkor lesz 4d) addig el nem jövök, míg minden akaratom nem teljesül! :D

Üdv Xsara! Majdnem egy napra vagyunk kiírva! (én május 4.)

Hát Ollem tényleg elég gáz a védőnőd! Micsoda beszólásai vannak! Én is a 16. héten már éreztem a babát! A szobádhoz meg mi köze van? Bár én is védőnőként végeztem igaz sosem dolgoztam benne, de úgy gondolom bizonyos határt nem kéne átlépniük, és beleszólni mindenbe. Még ha meg is van az egyéni véleménye. Mert az kinek nincs.

Kép
gabo001

Szöszke,
Gratulálok és jó ünneplést.

Mary,
Tényleg nem vészes a pocakod.

Adri
UH-hoz és Lilihez gratula :)

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: