A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Adok egy kis életjelet magamról. Visszaolvasni még nem tudtam, most csak iderobogtam, hogy elaludt a törpe.

A topic utolsó babája megtisztelő címet elnyertük :lol: Főleg így, hogy márciusiak lettünk. Szávát pont márc. 3-ra vártuk, amikor Zéti született. :lol:
Tegnap délután jöttünk haza a kórházból. Kissé besárgult, sőt én ma még sárgábbnal látom, de remélem nem lesz semmi gond, az értékei tegnap jók voltak.

Nagyon édes kis vasgyúró baba, valami hihetetlen zabás, tegnap mérték a kórházban, 80 grammot evett egyszerre.
Éjjelre már elfogy a tejcsi, ezért megy a buli hajnal 2-3-ig.
Egyenlőre hullla fáradt vagyok... és nekem is tök sárga meg sápadt a bőröm, tapasztalatok magatokon ilyet?

remélem mindenki jól van és szépen növögettek.
Igyekszem majd jönni kicsit, mikor a törpe alszik, mert nagyon hiányoztatok már!!!!!!!

Majd mesélek a szülésről, egyenlőre annyi, hogy nagyon gyors volt, de nagyon kemény... és a dokim meg a szülésznőm egy angyal!!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Szia Andus!!!!!!!!!!!!
Jó hallani rólad. Ha kicsit összeszedted magad írj.Amúgy a kórházban én is sárgának és sápadtnak láttam magam.

Kép
budabo

Sziasztok!

Nem tudok visszaolvasni. De jöttem képekkel:

Kép Első séta.

Kép Az összes lányommal.

Kép Kendőben jókat alszik. Eddig kétszer kötöttem magamra, Élvezi nagyon! Most rendeltem egy mei tai-t. Így mobilabbak leszünk 3 gyerekkel.

Kép No comment! :lol:

Kép Ma reggeli kép. Először a mi ágyunkban. De lekopogom, hogy a sajátjában szokott aludni!!!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Andus: Üdv újra itt, és még egyszer gratulálok Zétényhez!!!! Nagyon drukkoltam neked, hogy minden simán menjen!!

Panna: örülök, hogy jelentkeztél, és csak csatlakozni tudok a többiek véleményéhez, hogy semmiképp nem szabad lelkiismeretfurdalásodnak lenni, Hannácska gyönyörű baba, és neked is meg kell végre gyógyulnod!!! A bundazsákot mi is kb. ennyire találtuk el, de azért már kezd belenőni a picúr.

A babahaj nálunk is múlóban van, de már ilyen pelyhes kis hajacska nő a helyén :)

Zsu: a mi napirendünk is kísértetiesen hasonlít a tiétekre, akkor a szoptatáson kívül neked sincs sok mindenre időd :D

Dina: olyan szép a családod, öröm nézni benneteket!! Ja, és minden elismerésem a többgyerekes anyukáké, én emellett az 1 mellett is hulla vagyok, nem tudom, ti hogy bírjátok!!!

Julcsi: Marcibogyesz annyira édes a kacsás képen!!!

Zsuzsi: a távoktatásos ötlet szuper, ha van rá energiád, biztos nagy segítség lenne mindannyiunknak! Nagyon jó, hogy a párod ilyen jól áll Lénácskához!!

Szerencsére nálunk is nagy a szövetség apa és fia között!!!

Szép hétvégét mindenkinek!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

ZVera, igen, olyasmi korkülönbséget szeretnénk, mint nálatok van, vagy talán pár hónappal többet. Majd meglátjuk, a sors hogy hozza :)
Hasonlítanak egymásra a srácaid nagyon :D

Zsufi, látom, nálatok is rá van kattanva Marci a monitorra. Nekem is nagyon körültekintően kell TV vagy monitor közelébe ülnöm, hogy Adrit el tudjam tőle fordítani, nagyon érdekli. :)

Millye, nekünk nagyon jól működik a légzésfigyelő a kiságyban - ha kiveszem a babát, és elfelejtem kikapcsolni, akkor riaszt; egyetlen téves riasztásunk volt, mert eltoltuk az érzékenység beállítást, de azóta korrigáltuk, és nem riaszt tévesen. Engem nagyon megnyugtat, hogy tudom, hogy hallani fogom, ha baj van, bár adja Isten, hogy ne legyen.

Amy, korábban egyik ismerősömék egy kenőcsöt használtak fogamzásgátlásra, amit a lánynak kell felkenni, és s.ölő hatása van, állítólag elég megbízható, szerintem a nőgyógyászod biztos ismeri, sajna a nevére nem emlékszem.
Nekünk még érdekes is lesz a beöltözős verzió, ilyen még nem igazán volt korábban :D

Zenélő forgó: Adri is szívesen nézegeti. Nekünk olyan van, ami kb két-három percet zenél, szóval rohangászok újra felhúzni neki fogmosás meg pisilés között, de tetszik neki, és már egész ügyesen követi a szemével a színes bocikát meg egérkét :)

Panna, sajnálom, amin átmentél az elmúlt időben, de ennyi kínlódás után tényleg a szopi leállítása tűnik a legjobb megoldásnak, végülis fél évig minden nap kórházba futkozni, és emiatt egy stresszes anyuval élni a babának sem valami jó, neked meg főleg. Ami fontos, hogy megpróbáltátok, és az immunrendszer erősítéséhez szükséges első időben tudott szopizni a kislányod.
Buksitető miatt ne aggódj, pont most néztem, a babaneten is van erről egy cikk "koszmó-gondok" címmel:
https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0903062
normális, ha kihullik a babahaj, sőt, az is, ha kicsit pikkelyes lesz a búbja, azon olajos kencével lehet segíteni.

Andus, jó hallani rólatok, gyere, amikor Zétény enged, és kérünk KÉPET!!! :D
Ja és én két hétig úgy néztem ki, mint egy vízihulla, mostmár jobb valamivel, majd a napsütés segít még :)

KépKép

KépKép
stelly

Jelentem Vilmos is egy kis zabagép! :) Őrületes tempóban növekszik, és már sokkal több mindent csinál, mint Ricsi ilyen idős korában. Most nálunk is mindkettő alszik! Szóval Hawaii, dizsi, napfény... Elvittük a szemészetre a könnycsatorna elzáródással, de a dokinő szerint 6 hetes korig nem mossák át, mutatott masszírozási technikát, ami esetleg átszakíthatja azt a hártyát. Úgyhogy én még várok vele, volt akinek többször is át kellett mosni, és végül 5 hós korára magától meszűnt szépen a probléma. Bár úgy látom mintha szebb lenne...
Fogamzásgátlás-téma: nálunk is valami tuti-biztos módszer kellene, tekintve, hogy Vilmos is extra gyorsan megfogant, úgyhogy mindketten be vagyunk rezelve a férjemmel! :oops: Szerintem nekünk a gumi sem jelentene önmagában eléggé biztos módszert. A gyógyszert én sem szeretném újra elkezdeni, a spirál nagyon unszimpatikus, pláne, hogy sokan írták, hogy nagyon görcsös és elhúzódó lett tőle a ciklusuk. Van un. hormontartalmú méhen belüli fogamzásgátló eszköz, ami a bogyinál sokkal kevesebb hormont tartalmaz. Nekem még ez lenne szimpi, bár nem szívesen telepítenék semmi mesterséges dolgot oda. :roll:
Az elkötést én is drasztikus és végleges megoldásnak látom, és a férjem sem hajlik arra (érthető módon), hogy esetleg ez nála történjen meg, pláne hogy egyszer majd jó lenne egy kiscsaj is a sok pasi mellé! :wink:
yve

Dina: nagyon édes a "csepp" lányod és a másik két lurkó is.

Kép
budabo

Sziasztok!
Áááá, egyedül vagyok - najó, Bernus alszik élete első sétája után, Bogi anyósomnál, férjem meg dolgozik :shock: szombaton. Visszaolvasni lehetetlen, de azért igyekszem! :)
Edina, én is pont a kendőn vagy valami más hordozóeszközön gondolkodom. Kengurut kapunk kölcsön kipróbálásra a jövő héten, mai tei-t pedig majd kicsit később hozza a barátnőm, mert ő még hordja benne a kislányát (pedig lassan másfél éves). Egyébként ő azt mondta, hogy 3 hónapos kortól lehet benne vinni a babócát... Édesek a lányaid!
Yve, az biztos, hogy a ti esetetekben nincs probléma a termékenységgel :) :lol: :lol: Én is gondolkodtam már rajta... Rákérdezek a dokimnál a 6hetes kontrollon, bár Bogi után a Cerazett-et (azt hiszem így hívják) ajánlotta - ez egy minipill nevezetű hormonális fogamzásgátló, amit szünet nélkül kell szedni, ugyanúgy, mint a sima gyogyit. Nekem ezek az esemény előtt kend fel krémek, habok annyira kiábrándítónak tűnnek... :oops: :oops: Mi kisfiúra gyúrunk harmadikra... :lol: :lol:
Na még jövök, csak ezt elküldöm, nehogy elszálljon :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Szia Andus! Jó hogy újra itt vagy! :D Mesélj mihelyst tudsz!

Stelly én örülök hogy sikerült kis korkülönbséggel hozni össze a babákat, bár most az ájulás határán állok a fáradtságtól, de nagyon jó lesz ha már tudnak együtt játszani. Olyan jó őket együtt látni, Zéti szokta simogatni Olivér haját meg puszit ad a fejére anélkül hogy bárki mondaná neki, nagyon édesek együtt.

Pandus sajnálom a tejcsit de igazuk van a lányoknak, ne bánkódj miatta, a mai tápszerek már tényleg nagyon jók, igyekeznek mindent belerakni ami kell a babának. Aztán pár hónap és lehet adni almát meg krumplit, szép lassan ki lehet váltani a tápszert.

Több gyerekesek nektek van segítség nap közben? Kangu szokott főleg eszembe jutni a 3 kicsivel :) Nálunk mától light verzió fut a családból, Zéti ma anyánál alszik, holnap anyósnál, aztán hét közben nappalra még el fogja néha vinni anyósom, szabadságon lesz. Hiányzik már most a kis vacak sudocrem-zabáló :roll: pedig csak egy órája ment el.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Gyors bekukk. :D
Most mentek el a barátnőmék a kisfiával, annyira édes volt
a két törpe együtt. :D De Oli nem aludt délelőtt :!: óta, nem is
tűnik álmosnak, de most akkor is el fogom altatni... 8)

Kép

Kép
gjéti

Látom, fogamzásgátlás a téma. Én már használtam régebben a korábban említett krémet (a nevére már nem emlékszem),de ez önmagában nem elég biztonságos! :!: Ki kellett egészíteni pesszáriummal. Azt a jobb patikákban a patikus tudja külön kérésre beszerezni, de több méret van belőle. A kellően tájékozott nőgyógyász meg tudja mondani, kinek melyik méret kell, ráadásul szülés után változhat a méret. Hátránya: meg kell tanulni feltenni-levenni, a spermicid krémet muszáj hozzá használni-ami igazán undorító! Úgyhogy én fel is hagytam ezzel a fajta védekezéssel. Ettől függetlenül biztos van olyan akinek bejön... :roll:

Kép
kangu

Kép

Csak, hogy csatlakozzam az anyuéktól kapott bundazsák témaköréhez! :D

Olvasni/írni nincs időm, minket most lepnek be a rokonok!!

ladmon

A bundazsák szép,de hol a gyerek? :lol: :wink:

Kép
kangu

Sziasztok Lányok!

Én használtam helyi fogamzásgátló kúpot régebben, pharmatex a neve, és nem lettem terhes vele, de szerintem sem teljesen biztonságos. :roll: Szóval érdemes kiegészíteni mással, ha az ember biztosra akar menni...

Huhh, Jasmin, Yve: Már a harmadik Gyermeket tervezitek? :shock:
A nagyok egyébként mit szólnak a kicsikhez?

Andus: Éljen, várunk nagyon!!!

Van még olyan gyermek, aki ma ki van akadva??? Alapvetően nagyon jó gyermekünk, aki az ágyában egyedül, vagy kis homloksimivel hajlandó elaludni, ma délután csak 1 órás ordítás, 2 etetés és egy kis komfortszopi (ami persze elveimmel ellenkezik, de az elvek tudjuk mire valók :) ) után a hasamon volt hajlandó elaludni és 1 óra után tudtam lehelyezni az ágyra. :shock: Szerintem ez a front, vagy mit tudom én... Viszont három napja nincs hasfájás, szóval hajrá Zsufi!!! :D Hátha nektek is hat majd az infacol.

Nálunk asszem a Libero nem nyerő... :? Harmadik napja kell azért minden nap legalább egyszer átöltöztetnem a Manót, mert a háta közepéig pisis... :shock: (Ja, és Marci erre érzékeny, és arra is, ha be van kakálva.) Annyira koncentrálok, szerintem nem vagyok teljesen béna és jól adom rá, egyszerűen nem jön be nekünk ez a pelenka. Van valaki, aki így járt a liberoval és utána megtalálta az igazit? :) Gondolkodom, hogy mire váltsak. :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Pandus, Ladmon, ezek a képek nagyon viccesek. :lol:

Csatlakozom én is. :wink:

Kép

Julcsi

KépKép
julcsi-79

julcsi: mi is Liberot használunk, a pisikkel még nincs is gond, bár ott is volt már kétszer hogy a bokájáig tocsogott, ellenben a kaki :oops: . Háromnaponta a bokájáig :oops: . Ma is vendégek, reggel felöltöztettem csinibe, hogy ha már itt lesznek a rokonok akkor ha cseppem kel, csak leviszem és büszkélkedek. Cseppem kelt és büdit éreztem, de valami mega extrát. Kibontottam, de már bokájánál láttam a jeleket, szóltam férjemnek aki megállt a gyerekszoba ajtajában, hogy ő bizony be nem jön. Álltam ott már könyékig kakisan, hogy akkor mégis egyedül szerinte ezt most hogy oldjam meg??? Jó-jó ha egyedül leszünk itthon is meg kell majd, na de most ő itt volt, úgyhogy szépen beállt segíteni. Azóta ázik a zokni,kombi,rugi és az alatta lévő textilpelus. Mire kivakartam a kakiból és felöltöztettem addigra már extra éhes volt, úgyhogy rokonoknak jót üvöltött. Na kisregényemnek a lényege, hogy a Libero az extra kakira nem okés. :D

Kép
budabo

Babókám 3-kor beájult, most kicsit jöttem kérdezősködni...
Lányok, votl valakinek vérző, sebes, repedezett mellbimbója? Mi vállt be legjobban, hogy meggyógyuljon?
Zétinek olyan csepp kis szája van, hogy rosszul veszi a szájába a cicit, így csillagokat látok..... Jó lenne minél hamarabb túlesni ezen a részen, már mindenfélével kenegetem, meg homeós bogyót is szedek rá.

Éjjel általában 2-ig buli vna nálunk, úgyhogy gyűjtöm rá az energiát.
Minden tiszteletem a 3-4 gyerekes anyukáké, én semmit nem csináltam ma, de totál hulla vagyok...
Igaz, lehet közrejátszik benne, hogy Szávával tegnap felrohantam a negyediken lévő fülészetre, azt hittem megpusztulok.. azóta fáj a hasam...
majd mesélek, ha kicsit bővebben lesz időm, és hozok majd képeket is.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Andus: De jó,hogy újra itt vagy! :lol: Mégegyszer gratulálok!
A sárgaság miatt ne aggódj, Bence is besárgult, és én még 2 hét után is sárgának láttam, de a gyerekorvos szerint nem volt vészes!
Az is természetes hogy sápadt vagy, láttál volna engem, kb. 2 hétig falfehér voltam, és olyan gyenge hogy az csak na! :?

Dina: Gyönyörűek vagytok!!! :lol:

Zsufi: Hát tényleg nincs semmire se időm, nem tudom, mi lenne, ha a férjem nem segítene be a háztartásba! :roll:

Gjéti, sok sikert az altatáshoz! :wink: :)

Bundazsák: Látom, nem csak Bencus veszik el a zsákba! :lol:

Julcsi: Nekünk se vált be a Libero, viszont a Pampers eddig remekül működik! :wink: :)

Ma Apa hőstettet hajtott végre! :D Teljesen egyedül kicserélte Bencus kakis pelenkáját! :lol:
zsu83

Nekem volt 3 hétig fájó, sebes mellbimbóm... Aztán elmúlt, szerintem idő kellett, amíg hozzászokott. Már ezerrel gondolkodtam a mellbimbóvédőn (a lányok ajánlották), végóül mégsem vettem, és tényleg idővel rendbejött.

Valaki az avantes krémet ajánlja, és van gy un. lansinoh for cracked skin, állítólag az is bejön pár embernek.

Jobbulást Andus, várjuk a képeket!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: Nekem a Libero 2-vel van gondom, bár ez 3-6 kg-os babáknak jó, és a mienk 3,5 kg, mégis túl nagy neki, és a lába között kifolyik a pisi. Ezért én az újszülötteknek való (2-5 kg) Pamperst használom, az nagyon bevált, de a dm-es is jó.

Apropó, íme egy mai kép :) :
Kép

Crocus
Kép

Kép
crocus

Csak gyors véleménynyilvánítás. :)
Pelus: Huggies nagy kalap kaki, nekünk nagyon nem vált be, Libero egy fokkal jobb, most még elhasználjuk ezt a csomit, de már felváltva a Pamperssel, nekünk ez a nyerő eddig, már az 1-es méretekből egyenlőre.

Andus: Üdv nektek is itthon! :) Nekem a krémezés nem jött be, ahhoz túl gyakoriak voltak a fájdalmas szopik, úgy álltam mint te mellbimbóilag, aztán rávettem magam és vettem aventes bimbóvédőt, mostanra szuperül rendbejöttem, kb. 3 nap kellett neki. De már közben is úgy szoptattam, hogy néha a védő nélkül, el ne felejtsük azért hogy mi az igazi... Szerencsére eddig nem zavart be nálunk se védő, se cumisüveg, se cumi (mert sajna ez nálunk is előkerült, korábbi tiltakozásom ellenére, de manó egyfolytában cicin akart aludni). Ma már visszaálltam a rendes szopira, de a bimbóvédő azért a közelben marad... :)

Édik a csöppek! :D

Kép
Kép
elif

Andus a kórházban extrém szinten szétment a mellbimbóm, az avent szilikonvédvel 2-3 nap alatt mesésen begyógyult, azóta anélkül is megy, de ha fáj felteszem hogy tudjak gyógyulni.

Kérdés: van még baba akinek fehér lepedékes a nyelve és szája belül? Nagyon ijesztő és csak fokozódik, rákerestem és mindenféle rákot meg gombát írak erről... :shock: :roll: plíz help, ügyeletre nem akarom vinni, a hétfő meg messze, az ilyesmi mindig hétvégére kell hogy jöjjön...

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Nekünk jó a liberó, benne marad a cucc.

Jópofák a kabátos bébik!!!Nagyon édesek! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera,
az szájpenész... Bernust azzal hoztam haza a kórházból, és annyira makacsul ott van, hogy még a mai napig kenegetem.
No Para!
Borax-ot kell rá kérni a patikában, ecsetelni a nyelvét és a cicit (meg a cumit) naponta háromszor szopi előtt! A dokinénink a pelus csücskét javasolta az ecseteléshez, nekem a fültisztító pálcika (óvatos) használata jobban bejött.
Hihetetlen mennyit kell ma küzdeni az alvásért... :oops:

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

ja, és az aventes bimbóvédő az isten nálunk is! :) és az avent cicikrémje (állítólag) az egyetlen, amit nem kell lemosni előtte!
Liberót imádom (kaptunk most egy csomót), de utána itt keresem majd (Boginál is bevált): http://www.diaper.hu

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Szájpenész lenne? Örülnék neki mert sokkal durvábbakat olvasok neten, le is állítom magam mert már a szepszisnél járok mint zövődmény :shock: azért hétfőn doki... bár szájpenész lenne. Vastagon fehér a nyelve, le tudom törölni pelus sarkával. Azt hittem azért van mert túletetem, de egyre makacsabb. Azért a borax semmiképp sem árt, asszem van a hűtőben. Köszi Jasmin!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

nincs mit :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Csatlakozom a nem a méret a lényeg bundazsákhoz,amire belenövünk nyár lesz,és anya ezt jól benézte.talán majd a kistesónak jó lesz

Kép

és egy hason alvós
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 15:05-kor.
Vendég

Sziasztok!

Szerdán hazaérkeztünk, mert kicsit besargultunk.
Most van egy kis idom, igy megirom a beszamolot a szules elotti napokrol es a szulesrol:)

Februar 25-en az ultrahang es a flowmetiras vizsgalat meg mindig medencevegu fekvest mutatott, ill. az atlagnal kevesebb magzatvizet, es III. fokban erett mehlepenyt. Ezt kovetoen az orvosom azt mondta, hogy nem varhatunk marcius 1-ig, mert ha magatol megindulna a szules, akkor sem engedne, hogy termeszetes uton szuljek, mivel elso baba, elso szules, az egeszseg a fontos.
Szo szerint kesz tenyek ele allitott, hogy melyik nap legyen a csaszarmetszes, de hirtelen reagalni sem tudtam, mert kb. marcius kozepere vartam, hiszen az UH folyamatosan ket het elmaradast mutatott. Kerdeztem, hogy felhivhatom a ferjemet? Felhivtam Tomit, hogy mikor legyen, szo szerint mi valaszthattuk meg a babank szuletese napjat:)) Utolag mar nem banom a penteki napot, mert vegul az aneszteziologus dontott, es valoszinuleg hulyere idegeskedtem volna magam, ha az azt koveto szerdara tuzik ki a mutet idopontjat. Aznap delutan osszepakoltam, vagyis mar korabban ossze volt rakva a cucc, de kesziteni kellett egy kisebb csomagot az intenziv osztalyra. Masnap, azaz csutortokon be kellett fekudnom a klinikara, este 7-ig ehettem, majd ejfelig ihattam. Penteken a dokim, aki egyetemi docens egyik eloadasa utan terveztek a mutetemet. Reggel fel 6-kor, borotvalas, beontes, majd 10 ora elott bekotottek az infuziot. Feljott ertem es a cuccomert a mutosfiu, majd bekisertek a szuloszobara, ill. a mutobe. Tomi is bejott velem, o is mutosruhaba bujt, de meg kint kellett varakoznia amig engem elokeszitettek. A szuleinknek nem mondtuk meg, hogy mar korabban be kellett menni a klinikara, hogy ne idegeskedjenek:)) Szoval a mutet:
Elotte nap az aneszteziologus megvizsgalt es spinalis erzestelenitest irt elo. Anno meg mondtam a dokimnak, hogy a mutotol jobban felek, mint a vajudastol, de ott es akkor nem is volt olyan borzaszto. Az anesztes no vegig nagyon kedves volt, mondta, hogy mikor mit csinaljak, mit fogok erezni stb. Az erzestelenito injekcio nem fajt, olyan volt mint egy mehcsipes:) Aztan folyamatosan ereztem a zsibbadast a talpamtol egeszen a derekamig. Kozben megerkezett a dokim, egyebkent o apas szules parti es meg is kereste Tomit, hogy valtson vele par szot. Aztan elfuggonyoztek, bejott Tomi es elkezdtek a mutetet. Kb.45 percig tartott, kozben nem ereztem fajdalmat, csak annyit hogy matatnak, meg amikor kiemeltek Emeset egy eros nyomast a rekeszizom alatt. Ja annyi, hogy a kezem es az egesz felsotestem remegett egy tiz percen keresztul, meg az izgulastol eleinte 150-es volt a vernyomasom. Tomival kozben beszelgettunk, simogatta az arcom:) A legszebb pillanat az volt, amikor a doki szolt, hogy "most emeljuk ki a feneket, kint van a laba, jaj de szep szoke hercegno!, na sziaaa:)" Aztan haromszor is felsirt, na ekkor csordultak ki a konnyeink es aztan fel percre meg is mutattak, Tomi keszitett fenykepet, majd elvittek a melegitobe, ahova szinten mehetett Tomi fenykepezni. Aztan a mutet vegen odajott az orvosom, megsimogatta a homlokom es gratulalt:) Az volt a fura ezutan, hogy amikor a mutosfiu attett egy masik agyra, amelyen felvittek az intenzivre, olyan volt, mintha nem az en labaimat emelgette volna, lattam, ahogy megfogja es mintha nem is hozzam tartozna...Aztan az anesztesnek koszonhetoen, mikor kitoltak a mutobol ket percre megkaphattam a babamat, adhattam neki puszit es megsimogathattam...:))
Utana felvittek az intenzivre, ahol 6 ora elteltevel fel kellett kelni. Kozben ahogy ment el az erzestelenito hatasa, tobbszor megnyomkodtak a hasam, haaat az nem volt kellemes, egyenesen borzaszto volt, de szukseges, hogy a mehem a helyere keruljon! A felkeles hat ora elteltevel nem volt konnyu, de elotte eloszor a labaimat, majd a felsotestemet kellett emelni. Megdicsertek a noverek, hogy nagyon jol mozgok, velem versenyt lehetne futni, sot az orvosom hazajovetelkor is ezt mondta. Minden egyes felkelessel konnyebb volt, bar a harmadik napon meg nem tudtam csak nehezen oldalra fordulni. 7 varratom volt, a kiszedese nem fajt:) Az intenziven 1 napot toltottem, akkor fel orara hoztak fel Emeset, amikor Tomi latogatni volt. Aztan masnap lekerultem a csecsemos reszlegre, ahol a baba is vegig velem lehetett:)) Olyan fura volt a kezemben tartani, hogy az enyem, orakig csak nezegettem, nem tudtam betelni vele:)) Ugy volt, hogy hetfon mar hazajohetunk, de a csaszarosok negy ejszakat toltenek a klinikan, aztan Mesike besargult, igy meg egy nappal meghosszabbodott a bent tartozkodas. Kozben szepen a tejcsi is beindult, egyenlore van eleg:) Mesi nyugodt baba, akkor sir, ha ehes, ha faj a pocija, de jokat tud szundizni a kis bolcsojeben:)) A korhazi cukros viz megviselte a gyomrat, aminek utohatasait az elso ejszaka itthon erztuk.
A sargasaga mulofelben van, jol vagyunk, es nagyon jo volt hazajonni:)
Az orvosom minden nap meglatogatott es amikor a mutet utan eloszor bejott hozzam azt mondta: "na hol a gyerekunk?":))) Nagyon orult neki, hogy a ferjem bent volt, es hazajovetelkor is kezet fogtak, na meg mi is es mondtam is neki, hogy remelem a kovetkezo terhessegemet is o fogja vegigkiserni. Ritka az olyan orvos, aki ugy gondoz, hogy kozben nem tart igenyt csuszopenzre..!
A klinikan tobb szobatarsam is volt, nagyon jol osszebaratkoztunk, volt akivel puszival valtunk el egymastol. A csecsemos noverek nem mindannyian voltak kedvesek, de ha szoltunk, akkor segitettek. A csaszarosok 3 napig reggel es este mehosszehuzo injekciot kaptak a fenekukbe, hat az emiatt az egyik oldalamon nehezebb aludni, mert a helye jol becsomosodott:))) Na de a lenyeg, hogy itthon vagyunk, van egy gyonyoru kisbabank akit szeretgethetunk:))) Nagyon pozitivak az elmenyeim, es legkozelebb sem fogok felni, ha csaszarral szulok. Minden elismeresem a vajudoknak, de mindket szulesnek megvan a maga elonye es hatranya:)

Képek:

babafoto.anditomi.fotoalbum.hu oldalon

Andabella

Kép
Kép
andabella

Crocus, Gabi: Nagyon aranyosak a képek! :lol:

Andabella: Örülök, hogy ilyen pozitívan maradt meg benned a szülési élmény! :lol:
Gyönyörű a kislányotok! :lol:
zsu83

sziasztok! Visszaolvasni képtelen vagyok, de aképeket megnéztem, mert kihagyhatatlanok!!!!:):):)
Minden bébibaba csudaszép! Látom, nemcsak nálunk sikerült nagyra a télizsák :) Gabi! iszonyat helyes a nyulfarkinca!!!!!!!!!! :D

Az utóbbi két napban Vinyókánk egész nap ordított, óránként kajált, mértem, 90-100 g-okat, és ha ezt jól összeadom egy napra, hát volt vagy 1000g a napi adag! :) szerintem már túlkajálta magát, és már azért féjt a hasa, de csak cicn volt csendben, én meg már a plafonon :( Biztos az időjárás betett naki...mára viszont lenyugodott, végre aludt is sokat, és csak 3 óránként akart enni :)
Infacolt vettem, hatás egyenlőre csak annyi, hogy sokat pukizik, büfi ugyanúgy lassan jön ki, és visszajön kaja is többször, úgyhogy nem kap minden kajálásnál.

Most megyek, kicsit aludni, már nagyon fáradt vagyok. Szép napsütéses vasárnapot mindenkinek!!!!
És egy kis Vince:
Kép

Kép
Tesóval:Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Jaj, lányok gyönyörűségesek a babák. És ezek a bundazsákos képek... betojás!!!! Jó így kezdeni a reggelt!!! :lol: :lol: :lol:

Hát nálunk minden rendben. Leszámítva az éjszakákat. Mostm ár kb egy hete olyan 3 fele kelés van, aztán nyöszögés, tekergés, röfögés, böfögés, bukás stb. Semmi és sehogy nem jó. Már kezdek nagyon fáradt lenni. Egészen kb 6ig csinálja, aztán mikor a nagy felkel, akkor abbahagyja és alszik tovább. Én nem tudom mi lehet a baj, már mindent kipróbáltam. Hagytam, felvettem, kijöttem, rátettem, itattam stb semmi nem jó. Nem értem... Nincs ötletetek???

Én is gondolkodtam a mei taion, de nme tudom. Végül kengurut vettünk a csajt is abba hordoztam és bejött. Úgy gondoltam, hogy nem vagyok az a kötögetős típus, plussz én szerettem úgy vinni, hogyk ifelé fordul de elől van. Pedig jaj, nagyon nagyon tetszenek a mei taiok!!!! Lányok, ha lesz valakinek, légyszi tegyen fel képeket és kérhetek tapasztalatokat??? Még mindig filózok rajta.

Mennem kell, rájött mit csinálok és ordít! :cry:

Kép

Kép
b79andi

Írtam de elszállt! Mindegy. Andabellának írtam hogy milyen szépen írta meg a császárt, és hogy tök jó hogy ilyen szép emlék maradt! :D Ez a második nekem is nagyon jó élmény volt, az elsőt sajnos nagyon rosszul éltem meg a fáradtság miatt.

A kabátos képek tényleg édesek, lehetne csinálni egy albumot belőle :D Mi csak Zétivel csatlakozhatunk, Olivérnek eltaláltam a méretet :P :D

Kicsit kezdek izgulni, Olivér alig evett éjjel, nem tud szopni a szája miatt :( reggel megelégeltem és lefejtem a tejet, megitta üvegből és annyira de annyira hálás volt. Abból meg tudta inni, ez is hogy van...

Andi nekem ez a vesszőparipám tudom, de nem lehet hogy kevés vagy sok a kaja? Nálunk leglalábbis ez húzza keresztül általában az éjszakákat, Zéti éhes volt, Olivér meg túl van etetve. Na meg a hasfájás is lehet. Remélem megoldódik a gondotok hamar, küldök egy kis energiát az éjszakákhoz!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép egy ma reggeli jóllakott Olivér :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

szia Andabella: jó olvasni, hogy ilyen lelkiismeretes orvosok is vannak, és hogy jól élted meg a császárt.

Kép
budabo

Kép ezért érdemes :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Azt hiszem nekünk is sikerült egy kis szájpenészt összeszednünk! :cry: Holnap jön a gyerekorvos úgyis, majd megnézi!

Verus, nagyon aranyos Vince! :lol:

B79andi: Sajnos nincs ötletem, nálunk azóta nyugisak az éjszakák mióta hasonfektetem!

Zétivera: Olyan édesek együtt a fiúk!!!! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Bele-bele olvastam a hszekbe. Meg a képeket nézegetem, mint Verus! :lol: Olyan aranyos babák vannak itt!!!!
Olyan vicces, hogy mindenkire nagy a bundazsák, Csenge meg kinőtte. Nem nagyon akarok mégegyet venni. Reménykedem, hogy hamar itt lesz a tavasz... :wink:

Fogamzásgátlás: Én erőssen elgondolkodtam (így 3 gyerek után). A védőnő említett egy olyan spirált ami hormont is tartalmaz és gyengül esetleg el is marad a mensi. 5 évig lehet fenn. Kb. 40 ezerbe van. Én gyógyszert nem szedek. Ráadásul elég drága is. Óvesz volt eddig, és ezután is az lesz vagy aez a spirál. Mejd meglátom, hogy a dokim mit mond róla...

Írtátok, hogy a többgyerekesek vajon, hogy bírják...

Na! Szerintem kettővel is könnyebb, mint 1-el! Nekem van segítségem az anyósom ugye. DE!!!! Én olyan vagyok, hogy csak a legutolsó percben kérem én, hogy csináljon ezt vagy azt! Néha megfőz. De takarítani, mosni, teregetni és szoktam. AMi jó, hogy ő vasal! :lol: Ez tök nagy segítség!!! Meg a csajok hozzá is be szoktak menni a szobába és alvannak nála. De úgy gondolom, hogy ha nem lenne itt akkor kevesebb netezéssel és több logisztikával megoldanám egyedül a 3 gyerekkel a napot.
Szóval szerintem nem gáz! Egy gyerekkel nehezebb szerintem.

Ja! Rendeltem egy MEI TAI-t magamnak. Ismeritek? Ez a megkötős kengurú. Van hordozókendőm, de például azt hátra tenni nehezebb. Meg a mei tai-t egyszerűbb megkötni is. Sokkal mobilabb leszek így! Remélem nem csalódok!
Így néz ki:

Kép

Csenge bealudt anyósom ölében.

Kép

Ez meg vicces. Ebből a ruciból mindig kilóg a lába.

Kép

És köszönöm szépen a dícsérő szavakat ami a családomat és a lányaimat illették! Nagyon jól esett! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Olival megint sétáltunk, annyira jó idő van. :D

Kép

Kép
gjéti

Kép de jó hpgy nem raktam el ezt a kismama-kori pulóvert :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Dina: tündéri Csenge baba! :lol: Boldog hónapfordulót Csengének! :lol:

Gjéti: Nálunk viharos szél van! :?

Zétivera: Tök jó a kép! :lol: :wink:
zsu83

Csajok, nagyyyyyon jóóók ezek a bundazsákos képek, nem szorítja el Őket az is biztos, van hely kapálózni!: :lol: :lol:

Szájpenész Vera, tuti biztos. nyugodj meg, nálunk is porondon van legalább 3-4 napja, marad még úgy néz ki sajnos, nehéz eltüntetni...:? :cry:

mi is nyűgösek voltunk néhány napig, borzasztó volt, ma du*tól kicsit javult a helyzet,remélem marad.... :D

Kép
kaandi

2009.03.23. / 19:15
NST-re voltunk hivatalosak, ami igen jól sikerült, viszont mikor kértem a dokit, h mondjon nekem vmi szépet (pl. felpuhult méhszáj stb.), csak annyit mondott: "szépen havazik odakint :)". Vizsgálat közben fura dolgokat éreztem a méhszájamnál, amit addig sosem egyetlen vizsgálat alatt sem. Nem fájt, csak fura volt és onnantól szinte folyamatosan éreztem tompán ezt az enyhe "görcsöt". Majd leültünk és megbeszéltük, h másnap reggel befekszem a khba és kapok méhszájérlelő tabit. A hazafelé úton kissé elkeskenyedtem, mert a dokim szerinti "betonkemény" méhszájamnál nem várható h pár órán belül megindul a szülés, de 48 órán belül biztosan. Bizonyára emlékeztek, h nagy parám volt a "luftra befekvés a khba".

2009.03.24.

03:00-05:45
Megérkeztek az első fájásaim. Enyhe mensis görcsökre ébredtem otthon, de úgy voltam vele, h na nagy dolog, ilyen már volt, majd elmúlik. Kb. 30 perc múlva újra éreztem, kicsit erősebben. Majd 20 perc múlva újra. Innentől 20 / 15 percenként folyamatosan. Párom kérdezgette, h menjünk-e? De hát minek ilyen korán, akkor inkább a saját ágyamban görcsölgetek.

05:45-08:00
Hirtelen 8 percesekre váltottak a fájások. Már biztos voltam benne, hogy ma kisbabánk születik! :) Letusoltam, felébresztettem a párom, h menjen ő is gyorsan, aztán kértem, h borotváljon meg, mert idegentől nem venném jó néven :roll: Majd kiszedtem a szemöldököm (ezt a tesómtól tanultam, ő indult annak idején 1 éjszakára körkefével, hajszárítóval és éjszakai krémmel a khba :)). 08:00-kor elindultunk a kh-ba, teljes harci felszereltséggel (kis bőrönd és nagy bőrönd, kis táska és iratok/leletek + őssejt táska). Nagyon szépen havazott! Imádtam! :) Viszont minden lassú autó kihajtott elénk, így elég lassan haladtunk.

08:30-13:35
Megérkeztünk a kh-ba, a recepción sorszámot húztam, ahogy illik. Leültem a reci mellé, mert jött egy fájás, recis hölgy nagyon kedvesen félretolta a soron következő mókust és kérdezte, hogy vagyok, segíthet-e? Mondtam, 8 perceseim vannak, fel kéne venni :) Minden iratomat elkérte, és mondta h akkor siessek a lifthez (talán megijedt, h megszülök ott neki?) :) liftes bá is jó fej volt, mert nem várta meg, h megteljen a lift, amint meglátott, becsukta az ajtókat és meg sem álltunk az 5. emeletig. Ahol is szembe jött az orvosom, látva az arcomra kiülő "grimaszt" így fogadott: "Jó reggelt Magdikám, csak nem fájásai vannak?". Mondtam doktor úr ördöge van, 8 percesek. Bevitt minket a szülőszobára, azonnal intézett nekünk ruhát, szülőszobát, felvették az adatokat, megvizsgált, azt mondta bő 1 ujjnyira vagyok nyitva. Bementünk a szülőszobába, szerzett nekem szülésznőt is, egy nagyon kedves hölgy személyében. Szülőszobában az ágy isteni volt! Akár a Kispapával is elfértünk volna egymás mellett, össze - vissza dönthető, forgatható. Volt még kád és labda, az utóbbin bohóckodtam néhányszor. Doki néha bejött megvizsgálni. Majd kaptam beöntést. Az nem is volt annyira vészes :wink: Majd magunkra hagytak a Kispapával, h vajúdjunk ahogy nekünk tetszik. Ez nagyon tetszett, h ennyire diszkrét volt! Kispapám nagyon édes, kedves volt. Először barmira izgult, talán félt is kicsit, h most mi fog történni. De aztán belejött! Először csak beszélgettünk, és én nyugtattam, h minden oké lesz. Elkezdte adagolni a Caulophyllumot is, vizet hozott, ha azt kértem. Néztük a hóesést az ablakból, ölelkeztünk, sétáltunk a szobában. Fogalmam sem volt, h mennyi szerepe volt a "gyorsításban" a homeos bogyónak, de a doki és a szülésznő előzetes tájékoztatása szerint 17:00-18:00 körülre mondták, h meglesz a baba. A fájásaim szépen erősödtek és sűrűsödtek. Sajnos a burokrepesztés pontos ideje nem maradt meg bennem, de arra emlékszem h 11:00-11:20 körülre volt tehető. Eddig a pontig, tulképp egy mensis görcsös napnak éreztem az eltelt időt. Innentől azonnal 2-3 percesek lettek a fájások, sokat sétáltam és rugóztam a labdán - mondjuk rugózzon az aki kitalálta, nekem nagyon nem jött be :shock: Mikor úgy döntöttem, h na akkor most elég volt ebből a labdából, mert már baromi erősek a fájások, fel akarok feküdni az ágyra, betakarózni és magamban szenvedni. Felültem.... és abban a pillanatban óriási székelési ingert éreztem! Szóltam - na jó: kiabáltam - a Kispapának, h azonnal szóljon a dokinak, mert erre vártunk, de nagyon! :D Ő szegény megijedt (nem tudta pontosan mire értem, azt hiszem :)), kirohant a dokiért. Erre bejött egy takarítónő :roll: :shock: bíztatott, h az tök jó h már itt tartok! Nagyon örültem a kommentjének, mintha én nem tudnám (egyébként kedves volt...). Jött persze a doki és a szülésznő is. Doki, mondta, h ez nagyon szuper, erre vártunk. Forduljak bal oldalra (gondoltam magamban, fordulj Te ha bírsz :D ) és a kövi fájásnál nagy levegő, szem - száj becsuk, fej lehajt és mintha egy medencét úsznék át egy levegővétellel, olyan nagyot nyomjak végbélre. Tettem amit mondott. Közben Kispapám végig a fejemnél, próbált segíteni, de hát ebben senki nem tud, ugye. De nagyon jól esett a hideg keze a homlokomra tapasztva, az olyan volt, mint a sivatagban az oázis! :) Nagyon hálás vagyok neki érte! Na ebből a nyomásból még vagy 2-őt - 3-at produkáltam, mire kiderült, óriási haja van a Mi kisbabánknak! Picike gátmetszést nem úsztam meg, de bánja fene, inkább, mint repedjek :wink: Majd hátamra fordítottak (na az volt az egészben a legnehezebb mutatvány, a derekam útálta :)). Egy fájás, feje kint, majd vártuk a következőt, h nyomhassak, amire azt mondta a doki, h vége is, kint lesz a baba. Na az a a fájás nem jött. Csak néztem a dokira, és mondtam, h " de nem jöööön". Ő mondta, h de jön az ne aggódjak, picit legyek türelemmel, megdícsért h milyen ügyesek vagyunk és továbbra is bíztatott. Majd egyszer csak jött.... jött a fájás és vele együtt 13:35-kor a mi Édes Drága Kicsi Marcikánk is megérkezett! Mintha kipottyant volna egy kis zsákocskából, egyenest a lábaim közé! Először fura volt, nem néztem oda, mert nem értettem mi történik. Megszűnt minden fájdalom! A világ elkezdett körbe forogni. A hangokat furán hallottam, egyszer csak arra lettem figyelmes, h a párom könnyes szemekkel szól hozzám, h ott a Kisbabánk, nem nézed meg? Akkor fogtam fel, h mi történt és odanéztem, és megláttam a Mi kis Picúrunkat! Tényleg olyan picúrka volt! Felfoghatatlan. Majd megszültem a méhlepényt, levették az őssejtet. Babát a mellkasomra fektették. Kispapám is és Én is teljesen eufórikus állapotba kerültünk és együtt sírtunk! Majd elvitték Marcit, fürcsizni (na nem messzire, csak hogy még a mami is lássa), méricskélni és felöltöztetni. A dokim közben elkezdett összevarrni. A babát megkaptam a karomba, az ágyamba. Kispapám pedig elkezdte értesíteni a családtagjainkat a jó hírről. Kaptunk kb 2,5 órát a szülőszobán 3-asban. Nagyon meghitt volt és csodálatos.
Drága Kispapám! Ezúton is köszönöm neked, h a korábbi tiltakozásaid és félelmeid ellenére velem tartottál ebben a csodálatos utazásban! Nagyon hálás vagyok neked minden korty vízért, amit felém nyújtottál és a segítő karjaidért! Marci is hálás, megsúgta nekem! :)

Hát így történt lányok!
Elnézést a novelláért!
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
hugic

Szép estét és szép jövő hetet!

Andabella: Vannak hasonlóságok a szüléstörténetünkben. Csak nem egy helyen szültünk? :wink: Örülök, h Te is jól élted meg a műtétet és h dokibácsi ilyen rendes volt! :D

Magdi: A tieden pedi legszívesebben sírna az ember. Olyan szép! Köszönjük, hogy megosztottad! :oops:
Tejci szépen alakul?

Crocus: Nem is tudtam, h Attila vakuummal született... :cry: Mi volt az oka? Rosszul élted meg nagyon?
Nekünk nem mondták, h kellene fejlődésneurológiára menni.

Szoni is édes abban a nagy overállban!

Dina, Neked pedig összes lányod gyönyörű!!!

ORSI, Te már soha nem fogsz nekünk írni??? :cry:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja, köszi a pelenkás tippeket, asszem az a baj, h a kettes liberó még nagy nekünk. Veszünk newborn pamperst és utána majd újra megpróbáljuk a kettes liberot.

ZetiVera: Zéti ennyire édes a Tesójával??? Nagyon meghitt az a kép! :oops: :)
Te pedig nagyon csinos vagy Olival a mellkasodon! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Hugic: nagyon szép a szüléssztorid:)

Julcsi 79: hát, igen egy helyen szültünk:))

B79 andi: nálunk is ez a helyzet, hajnalban fél 4-kor ébredés, ma éppen 7-ig, aztán elalszik...napközben pedig 3 óránként eszik, alszik, miért csak hajnalban nyügizik? nem értem...

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

hugic: nagyon jó a történet, férjemmel olvastuk és neki is nagyon tetszett. Jókat kuncogtunk. :D

Kép
budabo

És akkor kezdem én a reggelt.
Tegnap este álomlányom megmutatta, hogy milyen is tud ő lenni. :D Apukája tegnap volt először dolgozni éjszaka, biztos megérezte a hiányát. Esti fürcsitől a köv.4 órás etetésig 30 percet aludt, a többit végig nyekeregte, sírta, de ahogy kivettem magamhoz csöndben maradt. 22 óra körül már ott tartottam hogy ha sír ha nem elmegyek zuhanyozni, mert nem fogom kibírni az etetésig, összeesem. Mire a zuhanyból visszajöttem elaludt, gondoltam én kis naív hogy akkor én is egy órácskát, na 30 perc múlva üvöltve kaját követelt. :oops:
Ma reggel folytattam a hülyeségem. Ugy mi méricskélünk, hogy tudjam mennyi tejecske volt és mennyi pótlás kell. Ma reggel kb. 10 perc alatt bekómált a cicin én lemértem és azt láttam hogy 10-et szopizott, kb. 40 percig próbáltam bele életet lehelni, hogy drága bogaram enni kell, ez nagyon kevés, éjszaka nagyot aludtál..stb. Majd egy óra múlva leesett hogy valamit nagyon rosszul néztem a mérlegen és cseppem 100-at evett, nem 10 :oops: . Szegénykémet full feleslegesen zaklattam. Na ennek örömére azóta is ébren van. :D . Bukott is kicsiket, mert büfi nemvolt, úgyhogy tuti a 100. Olyan jókat tudok magamon nevetni, hogy milyen egy bénuszka tudok lenni :oops:

Kép
budabo

Julcsi: Végül is a vákuumnak az volt az oka, hogy hiába volt a méhszájam teljesen nyitott, és nyomtam ezerrel, a hüvelyem szövetei túl gyengék, rugalmatlanok voltak, és Attila szívhangja gyengülni kezdett. Ilyenkor császározni már nem lehet, hát gyorsan vákuummal kiröppent Attila :) . Azonban a hüvelyem szanaszét szakadt, egy órát és tíz percet varrtak, a végén már hárman csinálták, két orvos és a szülésznő. Nagyon remélem, jó munkát végeztek :wink:

Tegnap napközben nagyon nyűgös, hasfájós volt Ati, még séta közben a babakocsiban is fel-fel ébredt. De már 4 hetesek vagyunk, így remélhetőleg hamarosan javul a helyzet...

Crocus
Kép

Kép
crocus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: