Szerintem is van valami abban, hogy a nyár bekavar, szerintem nagyon sok természeti jelenségnek lehet hatása a terhességekre, mert a kórházban is megfigyeltük, hogy minden kórképpel időszakonként egyszerre jön több kismama, pl. van, hogy egy-két hónapig nincs méhen kívüli terhesség, aztán ha jön egy, akkor már várjuk, hogy mikor jön még kettő legalább, vagy kisterhességben vérzés, preeklampsia, fenyegető koraszülés...stb.
Én egyébként tegnapelőtt nagyot koppantam. Akkor kezdtem érezni az ovus fájdalmat és szóltam is a férjemnek, hogy lehet, hogy korábban jön az ovu és holnap együtt kéne lennünk. És ő erre azt mondta, hogy azért most már, hogy próbálkozhatunk, azért még ez nem lesz, hogy paancsra, úgyis fog jönni a baba, ha akar, persze adunk rá esélyt, de ha pl. fáradt lesz (merthogy nagyon sokáig dolgozik) és éppen nem lesz kedve/energiája, akkor nem leszünk együtt pont aznap. És igen, nagyon meglepődtem, mert nagyon-nagyon vártuk már mindketten, hogy próbálkozhassunk újra, sokszor is volt téma, de soha nem beszéltünk a "részletekről", mármint, hogy mennyire fogunk célirányosan próbálkozni. Mindenesetre, most egy kicsit kizökkentett, és talán egy picit felengedtem, és egy kicsit kevésbbé vagyok rágörcsölve a babaprojektre.

De lehet, hogy csak azért, mert saját magammal valahogy sikerült elhitetnem, hogy már ebben a hónapban sikerül. Hiába tudom, hogy mekkorka ennek az esélye, valahogy mégis beleringatom magam ebbe az álomba.

10.cn