Caroline,
Úgy érted a ciklus elején, hogy a menzesz elmúlásával? hát nekem ugy fejeződik be hogy az utolsó nap vagy 2 már csak ilyen pecsételgetés őszintén nem emlékszem most tisztán de szerintem teljesen normális volt, nem elhúzódó vagy ilyesmi.. de ennek nem hiszem hogy köze lenne a babához de még a peteéréshez sem.. Talán annyi, hogy a méh hogy tudja magát 'tisztitani', kilökni a felesleges levált méhnyálkahártyát.
Ritus,
csak óvatosan a nagy munkákkal, meg az erős festékszagot is kerüld. Emlékszem az AVIVA tornás nő mondta hogy mindenféle vegyszert erős szagú anyagot is kerülni kell!

Adele,
A hormonprobléma csak egy kis szelete a lehetságes problémáknak.. Nekem az itteni nőgyógyász fel sem irt semmi hormonos vizsgálatot. Mondjuk az alapján döntötte-el hogy a két vetélésem is nagyon koraiak voltak, inkább kémiai terhességek. Igy amit megcsináltunk:
- genetikai vizygálat = kromoszoma mappa (párommal együtt)
- Vérből egy jó kis lista de csupa alap mint kolestrerin, keratinin, ilyenek plusz a toxo sorozat.
Igazából ennyi. Hormon gondra (ami a vetélésnél szinte mindig sárgatest/progeszteron elégtelenség) nem is gyanakodott, én adattam hozzá magán uton a vérvételhez és a 21. nap mentem direkt, és valóban, teljesen normális, sőt még inkább magasabb mint az átlag.
A sárgatest miatti vetélés inkább 6.7.8. hét körül van és nem kémiai terhesség. Barnázással kezdődik (nekem nem igyvolt hanem egy óra alatt óriási görcsök majd elindult rögtön a vérzés..) - ilyenkor ha rohannak a nőgyógyászhoz ahogy látom vizsgálat nélkül általában azonnal Utro/Duphaston-t adnak hogy megtartsák a terhességet.
Szóval attól függ neked hogy végződött / mikor a dolog, ez alapján lehet gyanakodni a sárgatest elégtelensére.
- Vannak még az immunologiai gondok, hogy ilyen antitestek kilökik a bébit. Pl ilyen a nagyon egyszerű glutén érzékenység is vetélést is okoz.. Ezeket is fel lehet iratni dokival hogy megnézze bár egy eset után nem hiszem hogy szükséges..
- Aztán vannak a véralvadási problémával összefüggő problémák - ilyne pl a Leiden mutáció. Itt nem tudja a szervezet fenntartani a bébit mert nem ugy áramlik a vér nagyon leegszerűsitve. Ezt is szerintem csak már 2-3 vetélés után vizsgálják ki.
- D-VITAMIN! szerintem nem is muszáj kivizsgálni, mivel tél és ősz a hátunk mögött alig ért mindket fény, nem fog megártani.. azonnal 2000 NE-t lehet szedni naponta (én is ezt csináltam). Habár, vannak olyan súlyos hiányok, akiknél tényleg ez okozza a vetélést olvastam róla cikket és ha ennyire durva ahiány, akkor ilyen iszonyat magas dúzisú kúrűval szokták pótolni, hetekig valami 10.000 NE ez rémlik...
Ami még lehet hogy a párodnak, amennyiben dohányzik, stresszes munkája van, esetleg előrébb jár a korral, kicsit fregmentált (roncsolt) a kiskatonák ill azok DNS-e. Ezt lehet vizgsálni de nagyon drága meg hosszadalmas. Mi nem tettük de én abszolut erre gyanakodtam. Mert ilyenkor létrejön a megtermékenyités, de a roncsolt DNS miatt már az osztodásnál gondok lesznek és be sem ágyazódik rendesen a bébi. Erre a kezelés nagyon egyszerű vitamin/antioxidáns kúra. Januárban kezdtem szedetni párommal a vitaminokat: egy multivitamin tablettát, kiegészitve 1000 C-vel és 400 E-vel. (az E-t csak februárban tettük hozzá).
Még nem kiabálom el hogy használt dehát talán úgy tűnik...