A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Fruzsi Kép szorítok neked augusztusra. Addig pihenjetek sokat a pároddal. Nekünk most nagyon jó volt, hogy épp szabi alatt volt az inszem. Mennyire más az egész így!

Szilva Kép nagyon szorítok még mindig! Viszont az eredményre várni nagyon jó lehet szabi alatt, mert a szabi sokkal gyorsabban telik, mint a munka KépKépKépKép

Kisegér Kép megmondom őszintén, hogy én ki se számoltam eddig. KépKépKép De, most, hogy így mondod, lehet, hogy előbb is tesztelek majd. Az inszem a 12. cn.on volt, 28. cn. szombatra esik, szerintem vasárnap tesztelek és hétfőn vizeletvizsgálat. Drukkoljatok, jajj, már úgy várom!!! Sikerülnie kell ennek a babának! Ugye??

Wish Kép ne haragudj, tényleg elkerülte a figyelmemet.

Ági Kép már én is úgy ... KépKépKépKép
Az új lakás nagyon klasz, a gyerekszoba is megvan, a hétvégén lámpát is vettünk bele. Kiskacsásat. Nem vagyok babonás ilyen szempontból. Ha kidobozoltunk mindent (most minden a gyerekszobában van), akkor szerintem nehezen állom meg, hogy ne folytassuk a gyerekszobába való dolgok beszerzését KépKépKép, de addigra úgyis szükség lesz rájuk Kép, ugye? Kép
Nemsokára félidős leszel, de jó! Írj a neved alá számokat lécccci KépKépKépKép olyan jó látni, ahogy nőnek KépKépKép

Remka Kép van egy megmaradt gyógyszerek topik, ott talán többen néznek gyógyszerek után.

Puszik
Noémi
Vendég

Noémi,
Köszi szépen, akkor megpróbálom ott is. Kép
remka

Noémi Kép
Igazad van, sokkal hamarabb telik az idő a szabi alatt. Így nekem nem is lesz olyan idegtépő a várakozás.
Gyerekszobánk már nekünk is lehetne az új házban. Éppen a hétvégén raktuk le a lamináltat a 2. szobába, úgyhogy a feltételek adottak már nálunk is.

Kép
Kép
szilva069

Wish Kép kijavítasz a táblicskuban a megjegyzés rovatban?

3. inszem július 21.

Szilvának 3. inszem július 22. KépKép
Vendég

Kedves NoémiKép
Nagyon örülök hogy jelentkezel, és mégjobban annak, hogy küldhetem a babatapasztó energiákat. Hát küldöm is ezerrel+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++
A kozmetikára visszatérve, nekem bőrgyógyászati kérdésem lett volna...
A pároddal nagyon aranyosak és szimpik vagytok a képen.Kép
Nagyon kívánom, hogy nektek is sikerüjön a kisbaba, jó lenne veled együtt hízni!!Kép

Wish
Sajnálom...de majd legközelebb biztos sikerül.

SzilvaKép
Mennek a drukkok!!!!!!Kép

Rólunk: 11 hetesek vagyunk és 1-2 mm híján 4 cm-esek! És már köldögzsinóron uszkál a kicsi!Kép

A többieknek is hajrá!!!

pusz Alina
Vendég

Alina Kép én is úgy örülök, hogy jelentkeztél! Köszönöm a drukkokat! Nagyon várom már a 8-át! Meg a 7-ét is, akkor otthon tesztelek a 29. napon. Hogy megy az idő! Már 4 cm? Jövő hétre már 5 cm-esek is lesztek Kép! Sok-sok pihenést kívánok neked. Dolgozol még? Meddig tervezed?

Sok-sok puszi

Noémi
Vendég

Alina Kép én is szívesen híznék veled Kép pont 3 hónap lenne köztünk KépKépKép már nagyon várom! Kép
Rólad fotó? Pocakod? Gondolom már szépet nőtt.
Ha nem gond, szívesen megnéznélek titeket.
És mi is éppen 3 hónappal a vetélés után... remélem a testem most már tudja mit csináljon Kép

Puszik
noémi
Vendég

Noémi Kép
Köszi, hogy szóltáala táblával kapcsolatban, Pedig nagyon megnéztem hogy minden ok-e benne, mert jó rég tettem fel utoljára, de ezek szerint csak sikerült benne hagyonom rossz adatokat is.

Köszönöm lányok az együttérzést, igaziból erre számítottam a vérezgetés miatt, mega múlt héten sem kecsegtetett semmi jóvala dokim, de persze azért elég szomorú vagyok. De nem baj szeptemberben sikerülni fog. Azaz most hogy utánna számoltam inkább október lesz az már, de sebaj Kép

wish

NoémiKép

Nagyon drukkolok Neked!!KépKépKép
Sok-sok babatapasztót küldök:
KépKépKépKépKép++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++KépKépKépKépKép

Persze drukk a többieknek is!Kép

AlinaKép

Örülök, hogy minden rendbenKép! Nagyon el voltál tűnve!

Puszi!Kép
Zitus és Boti babaKép
18+3Kép

Kép
Kép
zituska28

NoémiKép
olyan októberig tervezem, mert akkor fogunk költözni az új házunkba, és pakolgatni már ráérősen szeretnékKép. Akkor már lesz elég időm és energiám (ez nem vicc)Kép hogy fényképeket csináljak magunkról, és a pocakomról, és feltegyem egy albumba. Most nagyon sok a munkám, Kép fősulit is most fogom befejezni stb stb..
Igen egy picit már nőtt a hasam, bár mi már apával nagyon nagynak látjukKép
Nagyon fogok szorítani 8-án nektek, jó?
A tested már boztos tudja mit kell csinálni ne aggódj.Kép

Kedves ZituskaKép
Megragadom az alkalmat hogy gratuláljak a kisfiúhoz, jó hamar megtudtátok!!! Egyébként én szoktalak olvasni a magzatkor szerinti topikba, csak nem mertem beírni, pedig olvastam azt is amikor elmondtad hogy tudod a babád nemét.
Örülök hogy minden renben van veletek, és hogy az AFP eredményed is jó lett.
Most már fellélegezhetsz, és élvezheted a kismamaságot! De jó!!!!KépKépKép
Ja, és tök jó az etetőszéketek, (én is ilyet szeretnék), a babakocsi pedig egyszerűen tökéletes!!!!!Kép

puszi Boti babának is!Kép

A. 11+3Kép
(látod Noémi most már ide merem írni?Kép)
Vendég

Képzeljétek csajok ma mit hallottam! és ez tuti igaz!
A barinőm barinője, 19-szer próbálkozott a babó összehozásában, ebben volt inszem és lombik is!!

19-szer! Mikor azt mondta 20-adszorra nem próbálja meg, és következő év tavaszán
természetes úton összejött a babájuk!!
Ez eszméletlen.
Ezt azért írtam le, hogy azonak akiknak nehezebben jön össze babóka mint kéne, soha ne adja fel!!!
Látjátok, mindenkinek lesz kisbabája előbb vagy utóbb, de sajna akinek utóbb, ki kell várni és nem föladni!!Kép
Vendég

Alina Kép
Örülök, hogy jelentkeztél. Nagyon boldog babavárást kívánok neked!
A történet vége jó, de iszonyatos hosszú lehetett kivárni.

Noémi Kép
Nagyon figyelmes vagy a táblával kapcsolatban! Köszi! Én észre sem vettem.

Kép
Kép
szilva069

Zituska Kép éppen tegnap olvasgattalak a magzatok kor szerinti topikban. Nagyon köszönöm a drukkokat, azt hiszem most nagyon rám fér Kép.
Gratulálok Boti babához, és nagyon szép további pocakosodást kívánok neked! Olyan aranyos vagy, hogy még te is ide is írogatsz. Köszönjük szépen!

Alina Kép először is gratula a számokhoz!!! KépKépKép csodállak, hogy októberig dolgozni tervezel, én biztosan már amint lehet otthon maradnék. Ági is az 5-6. héttől otthon van, klasz lehet. Sok sikert a fősulihoz! Mikor államvizsgázol? Azért ne hajszold túl magad, pihenj is sokat.

Szilva Kép úgy látszik ki vannak élezve a szenzoraim Kép

Wish Kép semmi gond az adatok miatt, egyáltalán köszönjük, hogy foglalkozol ezzel itt a topikban! Az október pedig nagyon szép hónap, a júliusi babák pedig forró éjszakákon buliznak szülinapkor Kép, talán épp 365 nap múlva tarthatod a kezedben a kisfiad vagy kislányod. Én nagyon szorítok értetek!

Puszik
Noémi

Ui: az létezik, hogy bebeszélem, hogy feszít a hasam? Még korai lenne, nem? És furcsa mód nem kívánom az édességet és a húsfélét egy pár napja, viszont megőrülök a joghurtért és a gyümölcsökért. Az elmúlt néhány hónapban pedig nem sokat ettem belőlük. A bromotól pedig rosszul vagyok, lecsökkentettem fél szemre. Nem értem.
Vendég

Noémi Kép
Szerintem az jó, hogy ilyeneket érzel.
Én ugyanúgy vagyok, mint eddig mindig, semmi jelzést nem ad a szervezetem!

Kép
Kép
szilva069

Lányok, sajnos negatív lett a teszt. Köszi, hogy gondoltatok rám. Legközelebb sikerülnie kell.

Noémi, drukkolok, hogy ezek az első babajelek legyenek. Amúgy a nem-kívánás meg válogatás nálam is van, meg jó kis hányingerek is. A hormonok is csinálhatják ezek szerint:mióta szedem a duphastont, tiszta kismamás tüneteim vannak. Csak azért nem tévesztett meg a sok tünet, mert már a szedés első napjától éreztem.

Zitus, gratula a nagyfiúhoz!

Alina, de jó, hogy már a 12. hétnél tartasz! Mindjárt lejár a kényes időszak, és akkor már felszabadultan örülhetsz a bébidnek!
kisegér

Kisegér Kép erre nem is gondoltam, lehet, hogy az utrogestantól érzem ezeket? Elképzelhető.
Írtam neked a másik topikba. Lehet, hogy hosszú lett. Kép

Szilva Kép te is kapsz utrogestant? Mennyit? Én 3*1-et.
Vendég

Ha hüvelykúpot kapsz, akkor kevesebb tünet van.
kisegér

Noémi, láttam a leveledet, köszi. Milyen gyógyszerek kerülnek 18-20-ba egy inszemnél? Én KB 5000 ft-ot költöttem a duphastonnal, ösztrogénnel és clostival együtt. +30E a beavatkozás.

A férjem külön történet, utál pénzt költeni. Kivéve, ha elektromos kütyüről van szó.
kisegér

Kisegér Kép hüvelykúpot kapok 3*1-et.
A gyógyszereim voltak ennyi, írom, hogy mi mennyi: Kép
Puregon 300 NE (1 patron, meg egy majdnem teli maradt februárról, akkor kettőt kellett venni)
~ 15,000 Ft / patron
Pregnyl 20000 NE (két ampulla ~ 3000 Ft)
Utrom maradt a terhességről, úgyhogy azt most nem váltottam ki, amúgy ha jól emlékszem 1000 Ft egy doboz.

A www.lombikbaba.com oldalon van egy gyógyszerek link, ahová összeszedték a gyógyszerek árait. Intézmény válogatja, hogy hol melyiket alkalmazzák. Mivel én 2 nap után kidobtam a majdnem teli puregon patront (rá volt írva, hogy 28 napnál nem szabad tovább használni ha már kinyitottad), ezért nekem még kellett egy Menogol az utolsó stimulációs napra (~1500 Ft), mert a 300 egység puregon nem volt elég, bár 400 van benne.
Na, röviden Kép ennyi.
A closty jóval olcsóbb, úgy tudom, bár nem feltétlenül hatékonytalanabb. A Puregon injekció, a closty gyógyszer. Olvasd el az oldalt, én sokmindent onnan tudok.

Puszik
Vendég

A clostit én többet nem akarom látni. 4,5mm volt a nyálkah. a 10. napon, miközben a tüszőm 21-es volt... Nem értem, miért használják egyáltalán a clostit-hiszen ha nem is feltétele, de jó, ha vastag a nyh az inszem előtt. És ez meg pont elvékonyítja...
kisegér

SZiasztok, én csak néha benézek "kukkolni"... Kisegér, a Duphaston ilyen hatással van Rád? Nekem olyan fura ez, én még soha egyetlen hormontartalmú gyógyszernek se éreztem semmilyen hatását...
jitter

Noémi Kép
Nálam is a terhességnél jelentkezett a hús nemkívánása.
Nagyon kevés húst eszek. Inkább zöldséget. Tisztára vega lettem.
Néha eszem de nem viszem túlzásba. Kép
Azelőtt meg soha nm volt problémám a husival.

Kép

Kép
pkagi

Ági Kép drága vagy, köszönöm a bíztatást. Kép
Engem most a fizikai jelek izgatnak, érzem a pocim. Pedig nem szoktam. Talán az is lehet, hogy a két kisebb tüsző később ért meg és azt érzem? Sajna azt nem tudta megmondani a doki, hogy a két kicsi megrepedt-e, én meg butuskán nem kérdeztem.

Alina Kép sajna nem ismerem a clostit, nem tudom, hogy vékonyítja-e a mnyh.t. Talán valaki tud bíztatót mondani. Azért ne add fel. Mégha minden 100%-ban klappol is, akkor is csak 47% az esélye a fogantatásnak. Szóval, a második is az igazi Kép
Nézd meg a honlapon. Kép

Puszik
Vendég

Noémi drágaKép
Én nem is írtam ilyet!!!Kép

KisegérKép
köszi ari vagy.Kép
Vendég

Noémi drágaKép
Én nem is írtam ilyet!!!Kép

KisegérKép
Ari vagy kösziKép
Vendég

2X jaj.

Kisegér
Sajnálom hogy nega lett a tesz. De fel a fejjel, nemsokára biztos sikerülni fog.Kép
Vendég

Kisegér Kép
Sajnálom, hogy nem sikerült Kép

wish

Alina Kép Kisegérnek Kép szántam.
Milyen butus vagyok! Ne haragudj. Pedig tudom, hogy Kisegér a címzett, a kezem mégis téged írt. Úgy látszik keveset írtam az előbb KépKépKép
Vendég

Lehet!KépKép
Vendég

Kisegér Kép

Sajnálom.....

Noémi Kép
Én 3*1 Utrogestant kúpozok.

Kép
Kép
szilva069

Sziasztok!
Kisegér: nagyon sajnálom! A következő lesz a tuti befutó!! Kép

Ma kapom ötödik napja a hormonokat. És reggel azt mondta a doktornő hogy van 6 kicsike petém, 6 cm-es méhnyálkahártyám, meg valami hormonom nagyon alacsony. Így már a harmadik féle szurit kapom. Most ezek nagyon rossz értékek??
Pénteken kell mennem megint UH-ra.

Noémi22: hidd el hogy a babó okozza a tüneteket, hiszen mindaddig terhes vagy amig azt nem mondják hogy nem. Elég akkor szomorkodni amikor biztos a rossz hír! De miért is lenne rossz hír? Kép
Drukkolok!!

KépKép
jiny

Kisegér!

Itt az ideje, hogy új erőre kapj mert nemsokat kell aludni és elmúlik az a fránya ... tudod mi. Aztán azt kivánom, hogy 9 hónapig ne is lásd cserébe legyen BABÁD!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx
Jó gonosz vagyok mi?

Én már csak azt veszem észre, hogy úgy repülnek a hónapok mint a csuda!
Régebben nem múlott el ilyen hamar egy ciklusom sem. Pedig az utobbi nagyon megtréfált! 36cn-es lett a 24-28 helyett.

Kép
lara26

Kép
Kép

wish

Vikimi Kép Mili Kép
Majd írjétok meg hányadik cilusnapon vagytok légyszi.

LaraKép
Bejelentkeztél végül a dokidhoz, hogy elkezdjétek a kivizsgálást?

wish

Lányok mesélnék két kis sztorit, ha nem bánjátok. Kép

Múlt hétvégén megpróbáltuk feltérképezni a budapesti kínálatot babaholmiügyben.
Bementünk egy babakocsiüzletbe, ahol le is csapott ránk egy lelkiismeretes 50 év körüli eladó férfi. Magyarázza a babakocsikat és közben mondja nekünk, hogy hát maguk még olyan fiatalok. Mi csak mosolyogtunk, mire az eladó belendült és próbálta kitalálni a korunkat. 20-21???? Mi még mindig mosolyogtunk, mire ő mondta max. 22. Ekkor megmondtuk neki, hogy 27 és 28. Az eladó álla a földre esett és csak ennyit mondott rá. Hát akkor már ideje van annak a gyereknek.

Egy másik.
Szolnokon voltunk és a párom elment magának cigit venni, ahol is az eladó kérte, hogy mutassa meg a személyigazolványát, mire a párom kérdezte MIÉRT ???
Eladó válasza : 18 éven aluliakat nem szolgálunk ki cigarettával.
A párom nem mutatta meg csak ennyit mondott: Na akkor a 18-hoz tegyen még 10 évet kisasszony és már ki is találta a koromat.
Utána nagyon cikin érezte magát, hogy még annyinak sem nézték.

Ma este utazunk Sopronba és majd csak vasárnap jövünk haza Kép

Kép

Kép
pkagi

Ági Kép

Nagyon kedves kis storik!
Jó pihizést nektek, és vigyázz magatokra!

Kép
Kép
szilva069

Lányok, ne haragudjatok, hogy csak így ismeretlenül berontok:
A segítségetek kellene. A dokim azzal riogat, hogy átjárhatóságit kell csinálnunk. Ez hogy folyik? Nem altatnak? Úgy hallottam elég fájdalmas. kell fizetni érte?

Köszi szépen!

Vica

Kép
Kép
Kép
vica1982

Vica )
Nem kell megijedni a vizsgálattól. Én már túl estem rajta. Pár perc maga az átjárhatósági vizsgálat, ami lehet néhány pillanatig kellemetlen, amíg a kontraszt folyadék megérkezik a méhbe.
Nem altatnak, van ahol rögtön utána hazaengednek, van ahol 1 órát még fektetnek utána. Ha rendes kórházba mégy, akkor nem kell érte fizetni.

Kép
Kép
szilva069

Jiny Kép de drága vagy! Én is így gondolom most. Kép Eddig mindig féltem, most tudom, hogy sikerült és itt is marad velünk. Mert csak ő a fontos Kép
Neked is nagy-nagy drukkokat küldök!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lara Kép az ilyen hosszú ciklusok általában azt jelentik, hogy lett volna valami, de nem lett. Többek mondták már, hogy az ilyen hosszú ciklus utáni hónapban estek teherbe. Nagyon drukkolok a mostaniért neked! A barátnőmnek is egy ilyen pof..raesés után lett a kislánya Kép Drukkolok!!!

Ági Kép akkor nagyon fiatal szülők lesztek!!! KépKépKép
Jó pihenést Sopronban!

Vica Kép az átjárhatósági általában nem fáj, nagyon kellemetlen, és ritkábban fáj. Normál körülmények között nem kell fizetni érte, 10 perces vizsgálat.

Puszik
Noémi
Vendég

AlinaKép NoémiKép KisegérKép

Köszönjük a gratulát!Kép

AlinaKép
Nagyon jól mutatnak a számok a neved alatt!Kép Használd!!Kép

NoémiKép

Nekem is húsundorom lett a terhesség elején, mostanában kezdtem el újra eszegetni húst, de még mindíg nem a régi!Kép
Ill. az édességről szoktam le - na nem teljesen, csak ahhoz képest, amennyit előtte ettem, most a töredékét nem tudom megenni!Kép Na ez éppen nem nagy baj!Kép

Bízz a megérzéseidben, de ne lovald bele magad semmibe!Kép
Továbbra is megy a drukk!Kép

Puszi!Kép
Zitus
18+5Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Már egy ideje passzívan látogatom ezt a fórumot, s most úgy érzem eljött az ideje, hogy regisztráljam magam.
A történetem még nem túl hosszú, csak 3 hónapja próbálkozunk, de mindig is sejtettem, hogy nem lesz egyszerű...
A ciklusom egy éve "normalizálódott" 34-42 napra (korábban volt 70 napos is), viszont mindössze 2-3 napig tart, akkor sem erősen, és még max. 2 tisztasági betétes nap. (Barnázás se előtte, se utána nincs.)
Más probléma miatt voltam hasi uh-on, ahol mondták, hogy mintha mindkét petefészkem kicsit nagyobb lenne, így hüvelyi uh-ot javasolt pco gyanú miatt a doktornő, aminek eredménye a 20. cn-on: 50*41 mm-es uterus (Nem kicsi? Mindenhol 8 cm-t olvasok normál méretnek.), benne 7 mm-es nyálkahártya. Jobb o. 28*30 mm-es ovárium, benne több apró folliculus, legnagyobb 7 mm. Bal o. 35*29-es ov. benne több érésben lévő folliculus, legnagyobb 16 mm. És az orvos hormonvizsgálatot javasolt, mert szerinte a jobb oldali gyanús...(ma megyek beutalóért a szakrendelésre, adnak ott egyáltalán?).
A problémám, hogy ebben a hónapban kezdtem el mérni a hőmet, (melynek eredményét megpróbálom ide betenni, remélem sikerül) mely szerint a 17-18. cn-on volt az ovuláció, ha jól értelmezem.
Hogyan lehet ez? Van valakinek esetleg hasonló problémája?
Kép
klili

Köszönöm a segítséget, aranyosak vagytok.
Már nem is vagyok úgy betojva.Kép Sok rémisztő dolgot olvastam róla (volt, aki üvöltött közben), azért fordultam hozzátok.
Mégegyszer köszi!

A babára váróknak sok-sok zebrát, a pocakosoknak hűvösebb időt kívánok!Kép

Kép
Kép
Kép
vica1982

Zituska Kép köszönöm mégegyszer a drukkokat!
Igyekszem nem belelovallni magam, annyit tudok csak, hogy sikerülnie kell. Ha nem most, a következő inszemkor Kép. Azért jó lenne, ha most már Kép.
Nagyon tetszettek a fotóid az albumban. Tegyél még be képet, olyan jó nézegetni! Kép

LiliKép én sajnos nem tudok segíteni, talán a többiek. Sok sikert és ne maradj itt sokáig. Remélem hamar beköszönt nálad a gólya Kép szép magasan van a hőd Kép
Vendég

Vica Kép ez a beszéd! Jó túl lenni rajta, mert a fogamzás körüli felhőkből egyre több elvész az ilyen vizsgálatok után. Tényleg 10 perces beavatkozás. Nekem egy nem túl kedves asszisztens azt mondta, lófütty a szüléshez képest, és aki szülni akar, annak ezt ki kell bírnia. Utólag tényleg így van, (bár még nem szültem, de a vetélésemnél is 100x jobb volt a HSG) de akkor kicsit elrettentően hangzott. Kép
Nagyon szurkolok, hogy mielőbb pocaklakód legyen KépKép
Vendég

Noémi
Köszi a bíztatást, de még bőven van ideje lemenni a 34-42. napig Kép
klili

Lili Kép Ejnye-bejnye Kép hát így hogy fog ottmaradni a pocaklakó? Igenis minden hónap számít! Még a legreménytelenebb is!!! Kép
Példa Kép
Egy közeli barátnőmnek hosszú hónapokig nem volt mensije, teljesen felmondta a hormonháztartása a szolgálatot. Aztán elkezdett félidőben orvoshoz járni a tüszőérés miatt, még mielőtt gyógyszert kap. Az egyik hónapban félidőben megállapította az orvos, hogy reménytelen a hónap, semmit sem lát, következő hónapban elkezdik a gyógyszeres kezelést. Abban a hónapban spontán megfogant, most már lassan egy éves a kislánya. Szóval nem szabad feladni KépKépKépKép
Vendég

Lili Kép
Találtam neked egy-két dolgot bemásolom neked.

PCO (polycystás ovarium syndroma )

A hormonális működés szabályozásában fennálló rendellenesség következménye a polycystás ovarium tünetegyüttes. Eredménye, hogy gyakorlatilag nem érik és szabadul ki megtermékenyítésre alkalmas petesejt. A laparoszkópos műtétnél a cystás részt eltávolítják és a visszamaradó ovarium (petefészek-) rész így felszabadulhat a ciszták miatti kóros visszacsatolásos reakcióktól és legtöbbször normális működésre vált. A ciszták ugyanis hormontartalmú folyadékot tartalmaznak és ez visszahat az agyalapi mirigy szabályzó rendszerére. Elvben meg lehet kísérelni az un. ovulációt indukáló gyógyszeres kezelést, de ennek nagyon sokszor hatalmasra növő ciszták lehetnek az eredményei, ezért végül úgyis a műtéti megoldás jön szóba.

A betegség nem halálos és jól gyógyítható. Ha valakinek nem célja a teherbeesés, meg lehet próbálni fogamzásgátló tartós adását, mivel az megszakítja a már említett visszacsatolásos ciklust és a petefészkek nyugalmi állapotba kerülnek.

A PCO (de szokták PCOS-ként, illetve PCOD-ként is rövidíteni) a policisztás ovárium rövidítése, ami annyit jelent, hogy a petefészekben nincs normális peteérés, ehelyett számos apró ciszta helyezkedik el a külső kéreg alatt. Lényege, hogy ez egy komplex szabályozási rendellenesség, ami a női hormonokon kívül pl. a cukoranyagcserét is befolyásolja.
A betegség diagnózisa elsősorban a jellegzetes tünetek, a vérzészavar, meddőség, magasabb férfihormon szintek következményei (aknék, hajhullás, szőrösödés) alapján merülhet fel. A betegség hormonális háttere meglehetősen összetett. Peteérés a legtöbb esetben nincs, vagy ritkán van, de ez egyáltalán nem jelent biztonságot, tehát, amíg nem szeretne terhes lenni, védekezni mindenképpen kell.
Sajnos a PCO kialakulásának okát nem tudjuk megmondani. A kialakulásban nincs jelentősége az életkornak, ez a kezelési lehetőségeket nem befolyásolja. Általában ez egy krónikus állapotot jelent, de, amikor szükséges, ki tudjuk kezelni.
A PCO kialakulásában az inzulin érzékenység csökkenésének is szerepe lehet, de közvetlenül a diabétesszel nem függ össze. (Az édességek megvonása nem fogja megoldani a kórképet.)
A diagnózishoz ultrahang vizsgálaton is jellegzetes képet kapunk, a pontos diagnózis a megfelelő hormonvizsgálatok elvégzése után lehetséges korrekt módon. Ilyen kivizsgálás olyan klinikán, vagy kórházban lehetséges, ahol van ultrahang és hormonlabor.
Van, amikor spontán létrejön terhesség, de a legtöbb esetben orvosi segítség szükséges. Általánosságban elmondható, hogy kezelés nélkül a teherbe esés esélye minimális.
A kezelésnek alapvetően három lehetősége van. Ez régen egyértelműen műtétet jelentett. Régen hasi műtétet végeztek, és a petefészkekből kimetszettek egy darabot. Később laparoszkópiával a petefészkek felszínét néhány helyen átégették, ez a módszer ma is széles
körben elterjedt. De (és ezt büszkén mondhatom, hogy klinikánkon dolgoztuk ki és azóta számos helyen átvették a módszert) most már van ennek a betegségnek gyógyszeres megoldása is, az úgynevezett "hormonális ékrezekció", amely teljes sikert biztosíthat műtét nélkül. Ez egy kifejezetten elegáns terápiáját jelenti az egyébként nehezen megoldható kórképnek. Olyan asszonyoknál alkalmazzuk tényleg nagy sikerrel, akiknél az egyszerűbb kezelés nem vezet eredményre, illetve azon is múlik a terápia beállítása, hogy az előzetes hormonális kivizsgálás pontosan mit mutat. Ha tényleg PCO-ról van szó, akkor alig van olyan beteg, akinél így nem tudtuk a peteérést elérni. Ez nem egy gyógyszer adását jelenti, hanem egy pontosan felépített, több szerből álló kezelési séma alkalmazását. A lényege, hogy egy pontos és részletes hormonális kivizsgálás után beállítunk egy testre szabott kezelést, amely egyrészt a petefészek és a mellékvese-kéreg hormontermelésének elnyomásából, majd a
peteérés stimulálásából áll. Ha valóban PCO-ról van szó, akkor az eljárás gyakorlatilag 90%-ban teljes sikert biztosít.
A PCO kezelésénél alkalmazott gyógyszeres eljárás nem krónikusan szedett gyógyszereket jelent, ezért azt gondolom, hogy akkor is szó lehet róla, ha valaki egyébként nem szedhet hormontartalmú gyógyszereket. Ezt természetesen a korábbi leletek ismeretében
lehet csak eldönteni.

Kép

Kép
pkagi

Lili Kép
Addig, amíg nem kezelik ki a PCO-t nálad,nagyon kevés az esélye a spontán teherbeesésének.
Viszont én nagyon javaslom neked, hogy keress fel egy meddőségi szakorvost, aki érdemben tud foglalkozni a problémáddal. Hidd el, aki nem járatos meddőségi témákban sokszor félrekezeli a beteget, szerintem erről sokan tudnának itt neked erről mesélni.
A hőddel ezért nem is kell most foglalkozni.

Hidd el nem elkeseríteni, hanem segíteni akarok.

Kép

Kép
pkagi

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat. A hüvelyi uh-os doki a pco gyanúra azt mondta, hogy az egyik oldalon mivel van tüsző érő petesejttel, ezért az jó, a másik oldal gyanús, ezért kell a hormonvizsgálat.
Tudnátok esetleg jó szakembert ajánlani, mert eddig (bár sok helyen megfordultam) nem találtam egy normálisat sem. Ált. mindegyik elhajtott azzal, hogy örüljek, hogy ritkán jön meg, és 3 út van: 1. elfogadom ilyennek 2. fogamzásgátló, ha nem akarok gyereket és akkor rendszeres lesz (az már nem érdekelte, hogy nem a tünetet akarom kezeltetni, hanem az okot) 3. ha gyereket akarok akkor clostilbegyt, mindenféle vizsgálat nélkül. Erről meg az a véleményem, hogy mint az uh eredmény is mutatja, petesejtek érnek, max. nem repednek meg, de az sem biztos, mivel nem volt több uh. És ha jól tudom a closti érést stimuláló...

Szóval egy jó orvos kellene, aki nem a pénzre hajt. És szerintetek elég nekik a három hónapnyi próbálkozás, vagy inkább várjak még, ne problémázzak előre.
klili

tegyél fel Lili e-mail címet.

Kép

Kép
pkagi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: