A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Bkriszta Kép
Utólag is boldog névnapot Kép
Szerintem elképzelhető, hogy pont a 13. ciklusnapodon volt ovulációd, így megmagyarázná a 13+14=27 napos ciklusodat. Kár, hogy pont akkor tört el a mérő. Ha meg van a mensi, "ízlés" dolga mérni, én higiéniai okokból olyankor nem bolygattam magam. De sokan mérik olyankor is (ez hüvelyre vonatkozik).

Vikimi Kép
Szerintem a leírt ciklusodban a 15. napon volt ovulációd, de nem túl egyértelmű. A második fázisod vmi miatt valóban rövidecske, de szerintem nagy jelentősége nincs.

Noémi Kép
Érdekesen olvastam férjed világra jövetelét, képzelem édesanyját az adott szituációban, - viszont azért olyan régen mégsem lehetett ez, nem vették észre az orvosok, hogy két gyermeket vár? A serocriptinhez is hozzá kell szoktatni a szervezetet, mint ahogy Icsilya Kép is írta.
Ne állj le a gyógyszerrel, de a negyed szemenkénti hozzászoktatást (ahogy Potyakmanónak megírtam) próbáld ki. Hidd el, így a kezdeti szédelgést leszámítva nem lesz semmi komoly dolog. Egyél közben, ez is lényeges, mert az étellel együtt szívódik fel, csökkentve annak mellékhatásait. S ha teheted utána nem sokkal már alvás jöjjön, így gyakorlatilag átalszod a kezdeti kellemetlen tüneteket. Sokan szedik ezt a gyógyszert (bromo, sero)és jól tolerálják.

Potyakmanó Kép
Mikor lesz a lombik? Drukkolok, hogy minden rendben menjen.

Pilinke Kép
Megnéztem a görbédet, kicsit pontatlannak tűnik, - pont azért mert hónaaljban méred. Ez alapján nehéz kimerítő elemzést mondani, de pár dolgot leírok. Szerintem a 14. napon Kép volt ovulációd, ám lassan kezd nőni a hőmérsékleted és az is szaggatott (van visszaesés). Ez betudható annak, hogy külső hőmérséklet befolyásolt. Ha hüvelyben méred 37 fok körülinek kellene lenni a luteális (második) fázisnak, s ha nem ennyi, ill. nem egyenletes a hőd általában progeszteron hiány áll a háttérben. Egyébként szerintem szép kétfázisú a görbe Kép A következő ciklusban mérd hüvelyben, meg fogsz lepődni a különbségen! Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Valahogy így néz ki egy áhított, babás ciklusú álom-görbe Kép

Kép

Doris Kép
Az éjjeli baglyok Kép Hová mentek nyaralni?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

VandaKép
Tökéletes a görbeKép Franciaországba megyünk, mert az megfelelő távolságra van innenKépEddig pakolásztunk most meg már alszik mindenki de nekem még lesz minimum két etetésem meg cumi dugdosások igy nem is érdemes lefeküdniKépKépKép Ti mentek valahová? Ha igen, Nektek is jó pihenést kivánokKép

LányokKép
Elfelejtettem irni, hogy aki hormonokat szed annak is felesleges méricskélnie a hőjét mert ez is befolyásolja a görbét.

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris
Koszonom a valaszt.Reggelente,meg agyban merem,azonos idoben,huvelyben.Egyetertek Veled,en is kicsit macerasnak tartom mensi alatt,igy most varom,hogy elmuljonKépRemelem,a kovetkezonel mar azt fogjatok mondani-Kriszta, szerintunk babas vagyKép
Kellemes nyaralast!!

Vanda
Koszonom a koszontestKép
Es ha a 13. napon van,azt jelenti,akkor a legvaloszinubb,hogy megfogan a baba?Csak mert szerintem aprilisban pont a 13. napon fogant...Hmm...minden almom egy ilyen gorbe!!Aprilisban csak akkor kezdtem el merni,mikor mar sejtettem a babat-37 folott volt folyamatosan,a tesztet mar csak eme vizsgalodas utan csinaltam meg.

Indulunk videkre boldogitani a szuloketKép

Kellemes hetveget kivanok mindenkinek!

Sziasztok
Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Doris!
Hormonszint mérésem volt,minden rendben van egy kicsit a progeszteronom volt alacsony,de arra kaptam gyógyszert utrogestant.Dokinál 12.napon voltam UH és akkor volt a dom.follikuluszom 20x20 mm-es.Ő azt mondta 1-2 napon reped.Most totál nem tudom mi van.várok türelmesen aztán átesek a laparoszkópián,és új reményekkel indulok neki az új tanévnek és egyben egy új hónapnak.

Vanda!
Én is ilyen görbét szeretnék!

Kriszta!
sok sikert az újabb hónaphoz.

Ja!És mindenkinek kellemes nyaralást!
Vendég

Doris

Az, hogy sokat szenvedtél és olyan dolgokon kellet átesned ami szenvedést okozott Neked, én azt sajnáltam, de nem akartalak ezzel megsérteni. Ha mégis úgy sikerült azt most akkor megint sajnálom!!!

A VÉGEREDMÉNY AMIT ELÉRTETEK AZ PERSZE, HOGY CSODA! EZ EGYÉRTELMŰ.
De végigolvasva azt a sok szenvedést amit leírtál, azért megeshetett Rajtad a szívem vagy nem? Szerintem ha ezért nem sajnáltalak volna meg akkor egy kegyetlen, szívtelen némber lennék!!!

Üdv Potykamanó

Kép
potykamanó

Henci

Végül, hogy alakult a Gynevac? Hogy van a párod? Az a 39,5 már nagyon magas láz!!! Vigyázzatok vele! Esetleg meg tudom adni a Dr Lázár Erika email címét aki információkat tud adni a Gynevac vakcinával kapcsolatban. Én is kérdeztem tőle korábban emailben és gyors válaszokat kaptam. Nagyon kedves Hölgy. Kérdezz rá a lázra én ezt már annak idején elmulasztottam! info@gynevac.hu

Noémi

Köszönöm a drukkot, remélem is, hogy minden rendben lesz.

Mandula

Hogy vagy? Remélem nem vetted Te is sértésnek, hogy sajnáltam a Veled történteket!

Vanda

Jövő héten csütörtökön megyünk a konzultációra, azután többet fogok tudni és majd beszámolok! Most még csak annyit tudok, hogy egyre izgatottabb vagyok.

Üdv Mindenkinek

Potykamanó

Kép
potykamanó

Sziasztok!

Doris, Vanda,
nagyon köszönöm a gyors és kimerítő választ.
Megnyugtattatok egy kicsit, mert akkor a pontatlanságnak betudhatom a hőm alacsonyságát, és nem filózok rajtam, hogy miért nem elég magas.

A probléma csak az, hogy nekem már van egy csodálatos babás görbém, amit hónaljban mértem, és én azt tekintem "mintapéldának". Ott a második fázisban tényleg 37 fokon maradt sőt fölé is ment. Ezért mértem most is hónaljban, hogy össze tudjam hasonlítani.

Ha megengeditek, ezt a "csodálatos babás görbémet" még idemásolom, ami persze Vanda "álom-görbéjével" nem veheti fel a versenyt. Kép

Aztán most már nagyon izgulok (23.nap!), hogy ne jöjjön meg! Kép

Mindenkinek szép babás görbét (görbéket) kívánok,
Pilinke

Pilinke babás "görbéje":
1
pilinke

Potykamanó

Aranyos vagy, hogy érdeklődsz! Csütörtök délután sikerült lecibálnom drága páromat a háziorvoshoz (nála adattuk be a nővérkével a Gynevacot is). Nem szívódott fel rendesen az injekció, egy pupli keletkezett és gyulladásban van. Kapott antibiotikumot és lázcsillapítót, illetve kenőcsőt. A lázat valamennyire sikerült levinni, ma délelőtt 37,8 volt. Most úgy tűnik nincs láza, de mindjárt megméretem vele. A közérzete is jobb már. Remélem, hétfőre teljesen rendbe jön, mert már mennie kell dolgozni.
Több szurit nem adatok be neki, mert ez a gyulladás nagyon durva volt, csak én fogom kapni.

Henci
henci

Sziasztok !
Remélem tudtok nekem segiteni, mert az orvosomból nehezen tudom kiszedni a kérdéseimre a válaszait és a vizsgálatokra is úgy kell bekönyörögnöm magam. El vagyok keseredve, mert 4 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót és azóta a menszeszem 52-54 naponta jön meg. Az már megtudtam(internetről)hogy igy nehéz teherbe esni és valószinűbb a vetélés is,de hallottam hormonális beavatkozásról(5 nap) ami után minden rendeződik.Járt-e valaki hasonló cipőben vagy hallottatok-e róla valamit ? Az orvost már meg sem merem kérdezni, mert azt hiszi mindenféle hülyeséget olvasok az internetről.Kérlek irjatok bocs ha valakit untattam
hritus

Ritus Kép
Ne ess kétségbe. A problémád valósznűleg gyógyszeresen kb. 1-2 hónap alatt megoldható.
Az első és legfontosabb dolog. VÁLTS ORVOST!!! Mert egy ilyen dokival semmire sem fogsz menni, és a ciklusod beállításához szakember kell.
A gyógyszeres kezelés a ciklus első felében van, és annak hatására normalizálódik a peteérés. Az 52-54 napos ciklus nem normális, és a peteérési zavar miatt a vetélés kockázata is magasabb.
Budapesti vagy? Ha igen, akkor sokan tudnak Neked jó orvosokat ajánlani.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris Kép
Franciaország gyönyörű lehet Kép Igaz már úton vagytok, de azért kellemes nyaralást nektek! Képzelem a két picurral milyen izgalmas az egész, bár a svájci-moi utagzatások után már meg sem kottyan Kép Mi majd ősszel megyünk "nyaralni", most így alakult, de nem bánjuk, legalább nem lesz olyan döglesztő meleg.

Bkriszta Kép
Ha a 13. cnen volt ovi, akkor igen, aznap a legvalószínűbb a megtermékenyülés Kép
Mivel a matyik elélnek akár 72 óráig is a női szervezetben, ha ovi előtt volt a szeretkezés, és annak napján nem, attól még lehet megtermékenyülés (és ráadásul nagyobb az esély a lánykára, mivel az X spermiumok bár lassabban mozognak, de tovább élnek).

Vikimi Kép
Hát én is vágyom már egy ilyen görbére Kép De reméljük nem sokáig várat magára (mondom én akinek ma megjött, de nekem még most meg is kell jönnie Kép)

Potyakmanó Kép
A csütörtöki konzultációról kíváncsian várjuk a beszámolódat. Hol kezelnek, melyik intézetben? Meg vagy velük elégedve?

Pilinke Kép
Ja, aki már tapasztalt KépKép Mindenesetre a hónaaljos-babás görbédben pont a finom kis ingadozások nem vehetőek ki, pl. az ovi napja nekem nem egyértelmű. Viszont egy a lényeg: az "Eredmény", és kívánom hamarosan ismét legyen "Eredmény" Kép

Hritus Kép
Szerintem orvost kellene váltanod, mivel eléggé el van zárkózva a kivizsgálásodtól. Fogamzásgátló után sokan küzdenek mensi problémával, leginkább azzal, hogy nem akar megjönni, vagy sokat késik. Ilyenkor (ha nem akartok várni) azt hiszem Norcoluttal kezdik a ciklus rendbetételét. De én azért tanácsolom Neked, hogy légy türelmes, a természetbe igaz most "beleszóltatok" a fogigátlóval, - hagyj időt még magatoknak rendeződni ciklusod. Milyen fogigátlót szedtél és meddig? Ha a következő két ciklusod is ilyen hosszúra nyúlik, keress egy másik orvost, és neki meséld el problémáidat. Egyébként attól, hogy hosszú a ciklusod, még lehet ovulációd és természetesen gyereked is Kép!
Amit esetleg addig Te is tehetsz, az az hogy méred az ébredési hődet a már leírt módon (picit visszaolvasol a napokban többször is volt szó róla). Ebből egyértelműen ki kell derülnie, ha anovulációs a ciklusod. És ezt legalább Te is viheted az orvosnak alapként. Véleményem szerint egy teljes hormonvizsgálatot kellene végezni Nálad. Remélem segítettem!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Vikimi!
Koszonom!Mindig bizok,amig meg nem jonKépMondjuk a miss ab ota ez volt az elso eselyes honap,de keson tudtam meg,ugyhogy annyira nem viselt meg.

Vanda!
Koszonom a valaszt!Ebben a honapban probalunk "mindent" beleadniKépCsak az a baj,mindenki azt mondja,ne legyek gorcsos,de en nem tudok nem gorcsos lenni...KépValoszinu a tortentek miatt...Annyit gondolkoztam,hogy ez a baba fiu vagy lany lett volna...en mindig lanyt akartam elsonek,de ezt a Prucskot fiunak ereztem,bar lehet,hogy hu.eseg,hisz csak 9 hetet elt...Mindegy,csak lenne marKép

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta Kép
Úgy gondolom, hogy tényleg nem kellene ennyit ilyen dolgokon agyalnod. Tudom, hogy nem könnyű nem odafigyelni, hiszen én is átéltem, de fél év után rájöttem, hogy meg kell tanulni nem ezzel foglalkozni, mert különben beleőrül az ember lánya a várakozásba, a próbálkozásba... és a szex sem lesz már a régi.

A saját kis storym minden várakozónak szól, aki úgy érzi, hogy túlzottan foglalkoztatja a téma.
Amikor észrevettem, elkezdtem tornászni járni (hetente háromszor), kirándulgatni a párommal, és mindenféle hobbyt gyűjtöttem magam köré, amiből sok meg is maradt, és most a fiúknak gyártok minden nap ezt-azt.
Az első és legfontosabb volt, hogy eldobtam a hőmérőt, mert idegesített. Többet ártott, mint használt. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megtartja vagy nem... a lényeg, hogy jól érezze magát.
Próbáljátok meg! És tudom, hogy sovány vigasz, de ha baba nem is lesz tőle Ti sokkal jobban fogjátok érezni magatokat minden hónapban.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Koszi.Tenyleg nem konnyu,de peldaul a Te peldad nagyon inspiraloKépHomerozni azert kezdtem el,hogy lassam,a testem jol mukodik e a mutet utan?Allandoan az jart(jar) a fejemben,hogy biztos nincs is peteeresem es hiaba probalkozunk...Bar a mutet utani 19. napon voltam eloszor ellenorzesen,akkor mar 2cm-es tuszot latott-ez jo,igaz??De most ha akkor latta a tuszot,akkor lehet,hogy nem is a 13. napon van a tuszorepedes??Annyi kerdes jar a fejemben...
Sex kozben azert nem erre gondolokKépCsak utanaKépTudom,nehez eset vagyok...mindig azt gondoltam,velem ez nem tortenhet meg...

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta Kép
Nem vagy semmivel sem nehezebb eset, mint bármelyikőnk.
Ha a 19. napon volt még tüsződ az UHn, akkor nem lehetett a 13. napon a tüszőrepedésed!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Hmm...akkor en most mar nagyon nem tudom,mikor mi vanKépJobb,ha nem is gondolkozok ilyeneken.Mondjuk az a mutet utani 1. ciklus volt,es a szokasos 28 helyett 31 napos lett.Most meg 27...NEM ERTEK EN MAR SEMMITKép
Koszonom a sok-sok segitseget,gondolom,neha olyanokat kerdezek,ami Nektek mar egyertelmu.De beletanulok,igeremKép

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Lányok!

Gyeddel kapcsolatos kérdésem lenne! Azt hallottam hogy a gyed összegét a 3 utsó havi fizud alapján állapítják meg. És mi van ha táppénzre megy a kismama? Akkor a táppénznek kapja 70%-át vagy az egész fizujának? Örülnék ha valaki tudna segíteni.

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Orsi!
Nagyon igazad van a hőmérőzéssel kapcsolatban.Én 23.hónapja méregetem,de nagyon elegem van belőle.Lehet mondani ezzel kelek,álmaimban is hőt mérek főleg az utóbbi időben.Lehet ebbe kapaszkodok,hogy elkerüljem az LSC-t.
Mind a két mellem fáj biztos az utrogestan hatása,de most legalább ebben a hónapban nem híztam tőle.A hőm stabil 36.7 igaz tegnap 36.9 volt de elegem van a méregetésből.
Nekem te vagy apélda!Mától én is elkezdek tornázni,igaz csak itthon,van egy-két DVD.
Örömteli pocakozás neked!Kép

Viki
Vendég

Sziasztok,

PilinkeKép drukkolok, hogy a mostani görbéd is hasonló legyen.

HritusKép csak azt tudom mondani, mint a többiek, válts orvost. Én is most váltottam (pont nyáron, hogy rögtön elmenjen szabira) és már a hozzáállása is más, mint az előzőnek a többit majd meglátjuk.

KrisztaKép ha 27 napos a ciklusod a 19. napon viszont látszott a tüsző akkor lehet, hogy a ciklusod második felével van a gond.

mostanában csak olvasó üzemmódban vagyok, mivel velem most nem történik semmi. A dokim is szabizik, tehát kimaradt az első hónap, mikor nézte volna a pé-t. Ez az a hónap, mikor úgy dontöttem, hogy elég a hőmérőből, mert megőrjít. Adtunk egy hónapot a természetnek.

Mindenkinek szép napot és mielőbbi pocakosodást

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Sziasztok!
Ha már a méricskélés a téma, megpróbálom feltenni ezt a hónapomat.
Eddig szájban mértem digitális hőmérővel, de ha ebben a hónapban sem jött össze a babó, akkor váltok hüvelyre és higanyos hőmérőre, ahogy korábban javasoltátok.
Nekem eddig soh anem esett le a hőm menzi elött, csak két-három nappal azután, hogy megjött.
Ez a 28. cnapom, úgyhogy indulnak az izgalmak, de lehe, hogy most is késik egy csomót, mert úgy még izgibb.

A nyaralósoknak jó pihit, a többieknek jó babásodást.<!--attachment: H_m_r_-100713.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*20.0**H%f5m%e9r%f5%2exls --><center><pre>
Kép
Hőmérő.xls (20.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
stella9

Sziasztok Kép

Potykamano Kép Köszi, már egész jól vagyok, és nem sértődtem meg. Kép De szerintem Doris sem...

Noémi Kép Az én férjem is hasonló körülmények között született. Igaz náluk csak fél kiló volt a különbség, de náluk sem tudták, hogy ketten vannak. Úgy rohant ki valaki az apukájához, hogy mondjon már gyorsan még egy nevet. Kép
mandula

Zsu Kép
A Gyed nem így van. én úgy tudom, hogy az előző éves fizud átlaga az alap.
De... nem vagyok szakember ebben. Menj el a forum.index.hu oldalra ott van egy olyan, hogy Szülői munkaközösség, és azon velül egy Gyes/Gyed topik! Szakbarbár nagyon kedves, és segítőkész, és gyorsan válaszol az ilyen kérdésekre.

Viki Kép
Szerintem a hőmérőzés 1-2 hónapig jó, hogy az ember lássa, hogy minden rendben van-e. DE! Egy vérvétellel és néhány UHval ez ugyanígy elintézhető, és akkor nem nap mint nap találkozik az ember a problémával Kép
Tornára fel!!!

Kriszta Kép
Még azon gondolkoztam, hogy a dokid lehet, hogy nem a tüszőt látta, hanem a sárgatestet. De azt azért tudnia kellene, hogy mit látott Kép

Mandula Kép
Jó story Kép Nekünk meg képünk is van már a fiúkról Kép Mennyit fejlődött a technika... persze ha nem fejlődött volna ennyit, akkor valószínűleg nekünk nem is lehetne gyerekünk... ez azért elég ijesztő.

Stella Kép
Mindjárt megkukkantom Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

StellaKép
A 16. nap lehetett az ov-d, bár a szájban mérés miatt nehéz megállapítani. Bíztató, hogy látszik, hogy nem anovulációs a görbéd, tehát van spontán tüszőrepedésed, bár az ilyen görbéimre a dokim mindig azt mondta, hogy tüszőérési elégtelenségem van, azért húzódik el ennyire a ciklus első fele. Aztán clostyval ez teljesen rendeződött.

Egyébként csatlakozom OrsihozKép, hogy csak pár hónapot érdemes mérni a hőt, hogy kapjon egy képet az ember a ciklusáról, meg hogy egyáltalán ovulál-e spontán. Aztán nem érdemes idegeskedni ezen, "kényszerszeretkezni" a vélt ov-nál, hanem utánna a vérvétel és az Uh lehet a biztos támpont.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Köszi az elemzést.
Veletek mi a helyzet? Nőttök, Te is és a fiúk is?
Bírod ezt a semmilyen időjárást nagy pocakkal?
További minden jót!
Stella

Kép
stella9

StellaKép
Köszi jól vagyunk a fiúkkal, gömbölyödünk. Nem érünk rá pihegni a nagy meleg miatt, mert a jövőhéten költözünk, és sajnos sok a tennivaló, vásárolnivaló.Kép Azért 4-5 fokkal hűvösebbel meglephetne minket a Jóisten.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Vanda, nagyon köszi a hozzászólást. Negyeddel kezdem ma!
A férjemet különben tényleg nem tudták, hogy létezik, akkortájt állítólag még nem volt ultrahang (!?). Ő most 34 éves, úgyhogy tényleg döbbenetes. Azóta pedig már lombikra "járunk". Az első lombik baba pedig 25 éves. Tudtátok? Orsi, lehet, hogy nekünk se "lenne" MAJD gyerekünk... én is bízom a technikában :-))))

Orsi, megnyugtattál a hőmérőzéssel kapcsolatban, én összesen fél ciklust hőmérőztem életemben, szájban. Azóta sem bírom rávenni magam, nekem az is macerás, hogy azt tudom, hányadik ciklusnapon vagyok. Régen csak azt tudtam, hogy jééé, ma megjött, akkor biztos eltelt egy hónap. De hogy ez hányadik napon volt, azt csak két éve nézem.

Tegnap volt LH csúcsom a Babymark teszt szerint. Persze összebalhéztunk este a férjemmel, úgyhogy örülök, hogy legalább tudom :-)))

Cat, küldök neked egy kis hűvöset

Puszi
Noémi
Vendég

Sziasztok!

Anita!
Most megijesztettel.Milyen gond lehet a ciklusom 2. feleben?KépCsak az igazatKép

Orsi!
Hat nagyon remelem tudja,mit latKépHmm...olyat lattam az UH-n,mint amikor 5 hetes terhes voltam es csak a petezsak latszodott-az akkor tuszo vagy sargatest??KépEn meg mar azon gondolkozom,lehet,hogy nem is tuszot mondott,csak nekem remlik ugy?KépNa tessek,mar amneziaban is szenvedekKép

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

KrisztaKép

nem akartalak megijeszteni, de ha a doki a 19. napon tüszőt látott a ciklusod meg csak 27 napos volt, akkor az lerövidült ciklus, mert a ciklus 2. fele az állandó - 14 nap. Ha nem annyi, akkor esetleg sárgatestelégtelenség állhat fenn. Ha viszont a dokid a sárgatestet látta, minden OK. Ne haragudj rám tényleg nem akarlak ijesztgetni, drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Puszi
Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

Anita!

Dehogy haragszom!!!KépKépKépKép
Csak tudni szeretnek minden lehetseges problemat,es Ti olyan sokat tudtok segiteni!!!Nem tudom,mi volt a baj a babanal,lehet,hogy a sargatest volt keves,sokat olvastam mar errol.Mar felallitottam magamnak a diagnozistKépA szovettanbol semmit nem lehetett megallapitani,mert a baba felszivodott...Koszonom szepen a segitsegedKépKépKép
Lehet,hogy a doki is erre gondolhat,mert azt mondta akovetkezo terhessegnel Utrogestant(jol irtam?) kell szednem,az pont a sargatestet potolja,igaz??Koszi minden segitsegetKép

Jo ejt!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

KrisztaKép
Nem tudják sokszor az orvosok a sárgatestet és a tüszőt megkülönböztetni, így szerintem nálad már a sárgatestet láthatta a doki, a ciklushosszból következtetve. A sárgatestelégtelenség egyébként kezelhető, a ciklus első felét ha stimulálják, az megnyomja a sárgatest hormon szintjét is. Emellé szokták még adni az Utrogestant a ciklus 2. felében, de ez önmagában nem elég.

NoémiKép
Nekünk sem lett volna a mai orvostudomány nélkül gyerkőcünk valszeg. Én áldom a technikát, amit oly sokan szidnak.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Én is áldanám az orvostudományt,de ez az állandó várokozás nekem nagyon nem megy.Szombaton kell megjönnie,utána lesz csak a laparoszkópia,amit már nagyon várok,hogy túl legyek rajta.
Remélem ti jól vagytok.Mekkora már a pocid????

Viki
Vendég

VikimiKép
A pocakom egy 8 kg-os görögdinnyével vetekszikKépKép

Sajnos ezt a várakozást mindenki megsínyli. Mi türelmetlenek vagyunk, az orvosoknál meg nem csak mi létezünk, ezért sokszor személytelennek érezzük az ellátást. Neki ugye nem érdeke...

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok !

Még nem írtam hozzátok, de nagyon érdekelne a véleményetek ! Kérlek, ha valakinek van ötlete, segítsen !
3. hónapja szedem a Clostit, napi 2*1-et, 5 napig. Az előző hónapban voltam vérvételen a 19., a 22. és a 23. napon. A dokim szerint tökéletes lett az eredmény. A hőgörbém is azt mutatta, hogy szépen volt pé, aztán végig fent marad a hőmérséklet, tehát úgy gondoltam, hogy most már minden ok, most már bármikor jöhet a "pici". A ciklusom is beállt a 28 naposra !
Ebben a hónapban UH-on megvizsgáltak a 12. és a 14.napon. A 12. napon egy darab 10 mm-es tüszőt láttak, ami a 14. napra 13 mm-re nőtte ki magát ! Kép Doki szerint, ebben a hónapban valami oknál fogva kimaradt a peteérés.
És a kisregény után most jönne a kérdésem:
A hőmérsékletem a 19. napra elérte a 37 fokot, és azóta is fent van. Számításaim szerint a 29. ciklusnapom menstruálni fogok. Hogy a csudába lehet, hogy ha nem volt peteérésem, mégis fel ment a hőm ( sárgatest termelődött ), illetve normális ciklusom lesz.
Remélem értető a problémám !
Olyan sok tapasztalatotok és ismeretetek van, hátha tudtok nekem valamit mondani !
Lehet, hogy valamit rosszul tudok ?

Előre is köszönöm, Kép
Borsó
borsó

Borsó!Kép
Csak éppen bekukkantottam, gondoltam írok neked pár sort megnyugtatásul.
Nem feltétlen igaz, hogy nem volt peteérésed. Igaz, a 13 mm-es tüsző nem túl nagy, de ha csak a 19. napra ment fel a hőd, lehetett később a tüszőrepedés, és akkorra megfelelő méretű is lehetett a tüsző. Ekkor valószínűleg később fog megjönni a mensid. Igaz, hogy azt írod beállt a ciklusod 28 naposra, de minden ciklus más és kivételek mindig vannak.
A ciklusod hanyadik napján jársz ma? Leesett a hőd mielőtt felment volna? Ha igen, hanyadik napon?
Miért szedsz Clostit? Mióta szeretnétek babát?
Nem ártana tudni, hogy mégis mik lettek a vérvételek eredményei, még akkor is, ha a dokid szerint minden rendben van. (Én kíváncsi lennék rá.) Milyen hormonszinteket nézett?

Mielőbbi babásodást!
Leone

KépKép
leone

szia Borsó!
Ahogy Leone is írta lehetséges hogy később volt tüsszőrepedésed,nekem is múlt hónapban és azelőtt a 18-19.napon volt,de a menszeszem nem tolódott ki 28.napra meg is jött.doki kísérte nyomon UH a tüsszőm növését.
A kérdéseim hozzád meg ugyan azok amit Leone kérdezett.
Vendég

Sziasztok !

Leone és Vikimi köszi a válaszokat !
Február óta szeretnénk babát, de ez volt a harmadik Clostis hónapom. A progreszteron szintet nézték vérvételen, az eredmények a következők lettek:

19.nap 34,7
22.nap 28,9
23.nap 30,2

Úgy tudom, minden laborban mások a normál értékek, az én Dokim szerint a három nap átlagában, ha eléri a 30-as értéket, akkor az nagyon jó.
Ma vagyok a 25. napon. Mivel már több hónapja mérem a hőmérsékletemet, valami kis "szabályt" leszűrtem belőlük. Amikor a legmagasabb a hőm, rá a 9. napra megjön. Ezért most úgy gondolom, hogy Péntek 13 lesz a napja. Kép
Persze annak sokkal jobban örülnék, ha nem jönne meg, de nem vagyok valami bizakodó, mert kezd fájdogálni a hasam. Kép

Kíváncsi lennék, hogy Veletek mi a helyzet !
Mióta próbálkoztok ? Milyen vizsgálatokon estetek már túl ?

Szurkolok Nektek, és köszi még egyszer !
Borsó
borsó

Sziaa Borsó!
Én eddig a clostilbegitesekhez írtam,nekem is felírta a dokim rákerestem a neten és kidobta nekem azt a topitot.Szerencsére.Sok sok mindent onnan tudtam meg,és most itt is segítenek a csajok.
Mi 2003 szept.óta nem védekezünk és mivel nem lett semmi elmentem dokihoz áprilisban és végül is azóta próbálkozunk gyerekcélirányosan.A clostit én napi 1(3-7 napig) szemmel kezdtem,majd köv.hónapban napi 2,aztán 1 hónapig semmi,majd ismét napi 2 de,ekkor már utrogestant is szedtem,mert a progim alacsony volt.Ebben a hónapban napi 1 és utrot a 14-28 napig kell szednem.Péntek szombat körül kell megjönnie.
Eddig nekem hormonvizsgálatom volt és minden hó közepén UH.Most ha megjön élvégzik rajtam a laparoszkópiai vizsgálatot,amitől félek is meg várom is.Röviden ez vagyok én.
Szurkolok azért hogy számításaid ebben a hónapban tévedjenek és ne jöjjön meg.

VikiKép
Vendég

Szia Borsó!
Én egyáltalán nem értek a tüsző méretekhez és a Progi szinthez, de üdv a "csapatba" és felveszlek az "akinek drukkolni kell" tagjai közé is.
Kettőnk között talán annyi a hasonlóság, hogy mi is február óta próbálkozunk, viszont dokinál még nem voltunk kivizsgáláson. Ez szeptemberre van beprogramozva, mert a férjem elöbb nem akar hallani róla. Azt mondja, majd ha hazajöttünk a nyaralásból.
Egyre többen vagyunk, akiknek a hét vége felé "kell" megjönnie. Remélem közülünk (Te, Viki + én) jövő hét elején mindenki zebracsíkos teszt hírével fog ujjongani.

Itt mindenki kedves és szinte mindenféle probléma felmerült már, ugyhogy kérdezz nyugodtan, valaki biztosan tud segíteni.

Jó babásodást!
Üdv: Stella

Kép
stella9

BorsóKép
Párodat nézték már ? Nála minden OK ? Ezek a progieredmények tényleg szépek, ott nincs bibi.

LányokKép
A PCT tesztet ne felejtsétek ki a vizsgálatok közül. Egy egyszerű teszt, de ha a méhnyaknyák nem engedi fel a spermákat, akkor elmarad a teherbeesés, hiába bármilyen gyógyszer. Az a baj, hogy nem csinálják automatikusan az orvosok, kérni kell.

Cat

Cat
Kép
cateye

szia Stella!
Remélem a zebracsík lesz a hét divatmintája!!!!!!!!
Kép
Vendég

Vikimi,

Engem meglepett, hogy rögtön laparoszkópiát csinálnak nálad ! Úgy hallottam, hogy először HSG ( petevezeték átjárhatóság ), és ha ott minden rendben, akkor egy idő után a laparoszkópia. Különben hátha megnyugtat, a kolleganőmnek 1 hónapja csinálták. Nagyon félt, nagyon nehezen is vette rá magát, de a végén azt mondta, hogy "semmiség". Bár gondolom, ilyenkor az ember nem csak a fizikai fájdalomtól fél, hanem az esetleges eredménytől is. Legalábbis én ilyen vagyok. Szóval fel a fejjel, lehet, hogy már nem is lesz szükség a vizsgálatra.... Kép

Stella,

Nagyon megtiszteltető, hogy bevettél a "csapatba". Akkor hétvégén ÉN is gondolok rátok, és izgulok, hogy ott legyen azon a fránya teszten az a második csík is ! Kép
Különben szerintem nem kell elkapkodni a dokit, adj időt magatoknak. Nekem teljesen más miatt, még mielőtt babát szerettünk volna, derült ki, hogy alacson a progreszteronom, tehát adott volt, hogy valamit csinálni kell, mert magától nem fog össze jönni.

Komolyan mondom, hogy nagyon kedvesek vagytok, örülök, hogy beszélgettünk ! Kép

Borsó
borsó

Szia Cat!

Köszi a választ ! A párommal szerencsére minden rendben van, úgyhogy legalább ez a rész "kipipálva" !
Nekem mondta a dokim a PCT vizsgálatot, de előtte a HSG-t szorgalmazza ! Kép Még várok vele egy kicsit, adok időt, hátha most már a jó hormon eredményeimnek meg lesz a hatása ! Kép

Olvastam a profilodban a "két kis krumpliról", és nagyon nagyon gratulálok !!!!! Kép Kép Kép
Gondolom a boldogságotok határtalan !!!!!!

Borsó
borsó

BorsóKép
Köszi a gratulációt.Kép Tudod én is itt dekkoltam ebben a topikban 2 évig, amíg átköltözhettem az alattunk lévőbe. Nagyon boldogok vagyunk, remélem hamarosan mindenki ilyen lesz innen, a maga kis 2 csíkos tesztjétvel.KépKép

Azért javasoltam a PCT tesztet, mert ez sokkal fájdalmatlanabb dolog mint a HSG, és sokan abban a ciklusban lesznek babásakKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani, hogy mit jelent, hogy a PG53 nem páfrányosodik ki? Nagyon aggódom
Köszi: Paula
paula

Cat Kép

Hát a 2 év nem semmi !!!! Tényleg türelmesen kivártad, hogy megfoganjanak ezek a kis picúrok !
Le a kalappal a kitartásod előtt ! Én még úgy érzem az elején vagyok, ezért még minden hónapban bizakodok a két csíkban, de nem tudom, hogy ha ennyi ideig próbára teszi a türelmemet, hogy fogok érezni !
Vigyázz magatokra ! Kép

Paula Kép

Én is próbálkoztam a PG53-al, de szerintem sokakkal együtt nekem sem segített. Nagyon megbízhatatlan. Függ az emésztéstől is, illetve a nyál mennyiségétől. Több helyről is hallottam, hogy UH kimutatta a pé-t, viszont a PG53 akkor sem páfrányosodott !
Szóval szerintem egyáltalán nem kell aggódnod, tényleg nem valós információkat ad !!!

Borsó
borsó

Paula Kép
90%ban azt jelenti, hogy rossz. Sajnos a pg53 nem valami jól használható, így én abból nem vonnék le messzemenő következtetéseket, hogy az mit mutat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

köszi az infót. Van valami ovulációs teszt, amit tudnátok ajánlani?
Paula
paula

Sziasztok!

CatKép
Koszi a valaszt,be kell valljam,megnyugtattalKép
Nagyon kivancsi vagyok,ebben a honapban hogy alakul majd a hom(hacsak nem megint eltorom a celszerszamotKép )Holnap remelhetoleg ujra elkezdhetem merni.

Mindenkinek szurkolok,hogy jovo heten zebras tesztje legyenKép

Puszi
Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Paula Kép
Nekem a vizeletes LH tesztek beváltak. ilyen pl. a corax. Úgy működik, mint a terhességi teszt, csak ez az LH hormon csúcsát mutatja.
A Maybe Baby is többeknek bevált, bár ennek elég húzós az ára (10e Ft felett van).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: