A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!
Leóne! Tündéri a kisbabád. Büszke lehetsz magadra!
Udo! Én is óvónő vagyok, mint Orsi
Bea77! Nem tűntem el, csak nem mindig tudok jönni. Azóta kicsit émelygek, de alacsony vérnyomáson kivül, más tünetem nincs. Dokihoz csak 9 hetesen megyek. július 21én. Te jól vagy? Irsz még valahova, másik topikba?
Az nlc-n van egy fórum 2005 februári babavárók, én oda irok. Már van 25 kismama aki februárban fog szülni.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék Tőletek:
barátnőm utolsó vérzésének első napja május 19,viszon ő úgy tudja,hogy a fogamzás kb.3 hét múlva történtTehát a menstruációja elmaradt,a teszt pozitív lett,de hétfő óta barnás pecsételő vérzése van,görcsei nincsenek.
UH-on csak a petezsák látszik.
Vettek tőle vért,a Hcg:4120Kép
A Progeszteron 92-nem tudom,hogy ez jó-e?
A nőgyógyásza még 2 hétig szabadságon van,addig gyötrődhet.Kép
Aki UH-gal nézte,nem sok jóval bíztatta,hiába mondta neki a barátnőm,hogy kb.csak lét hete foganhatott meg.
Mi a véleményetek?

Előre is köszönöm!

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!Kép

Hazaértünk a nyaralásból, sajnos nem pozitív eredményekkel...ma megint megjött...KépKépKépKép
Rám eddig nem jellemző módon nagyon magam alatt vagyok, nem látom a végét.
Ne haragudjatok, hogy itt siránkozok, tudom, hogy sokan közületek sokkal-sokkal több mindenen mentetek keresztül, mint eddig én. Olyan igazságtalan az élet!
A páromnak ma van a születésnapja - szép kis ajándék!KépKép

Puszi, Zita

Ja, lányok! Olyan hiányos a táblázat! Aki tud, segítsen légyszi!!

Kép

Kép
Kép
zituska28

KataKép
A barátnődnek pihennie kellene, és feküdnie, amíg a nőgyógyásza nem ér haza. Addig is Utrogestan hüvelygolyót kellene használnia, napi 3*2-t, de ezt csak doki írhatja fel. Egyébként a progeszteron szintje jó magas, így nem biztos, hogy ettől vérzik, de ártani nem árt, ha szedi az Utrot. Sajnos ha beteg a magzat ezzel sem fog megmaradni.Kép

ZitaKép
Nagyon sajnálomKépKépKép Fel a fejjel, új ciklus, új remények. Hamarosan ott is kopogtat majd a gólya.Kép

Virágnak sikertelen lett a 3. lombik sajnos, beírhatod a táblázatba.KépKép Most pihennek, mielőtt a 4. lombikba fognának.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!Kép

KösziKép Ez a gólya nagyon elkerül minketKép, pedig mikor utaztunk rengeteg gólyát láttunk, de egyik sem foglalkozott velünkKépKépKép
VirágKépKépKépKépKépKép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

VirágKépKépKépKépKépKépKépKép

Zitus Fel a fejjel! Neked mosolygós fejeket küldök hátha jobb kedved lesz tőle!KépKépKépKépKépKép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Sziasztok.
28 évesen jöttem rá, hogy babát akarok. 2 hónapja próbálkozunk, de semmi. Ahogy itt az üziket olvasgattam nem vagyok egyedül a "problémával".
reaand

Kedves Zita!

Szar az élet néha. Kép De néha jó is, nem? Kép Majd lesz olyan is, reméljük...

Kedves Reaand!

Üdv a klubban! De egy év próbálkozás még normális, hat hónap alatt pedig csak keveseknek jön össze, úgyhogy még nincs itt az ideje, hogy elkeseredj! Kép

Szép új hetet mindenkinek
Milena
milena

Realand Kép
Tudom, hogy ez most nem vígasztal, de 2 hónap után még felesleges bármin is aggódni. Azt szokták mondani, hogy fél évig nem kell, annyi a normál idő.
Ha mégis szeretnél valamit tenni, akkor elküldheted a párod egy spermaanalízisre, és te meg megnézetheted a hormonjaidat... de ha nem aggódsz nagyon, akkor ráérsz ezzel várni.

Drukkolok mindenkinek!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Realand!

Normál esetben (tehár amikor mindketten egészségesek vagytok) egy ciklus alatt a megtermékenyülés esélye 20-25 %. Nem több. Feleslegesen ne izgasd magad!Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Zita Kép
A cn: 20.
Köszi Kép
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Jimbone!

Én a 12.hétben mentem el a védőnőhöz. BabonábólKépKép
Én is szoktam ide irogatni, ezen ne aggódj. Itt a csajok fele szerintem babás. Úgyhogy írjál!

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Teljesen új vagyok, de már régi olvasó. Hasonló problémák, eddig 7 hónap sikertelenség. Nekem csak egy petefészek, amit utána egy újabb hasi műtét követett, hentesmunka, borzasztó tapasztalatok. Ezen kívül egy éve pajzsmirigy műtétem is volt. A hátrahajló méhről már ne is beszéljünk...Ráadásul a férjem spermái sem túl fittek. Sok van ugyan, de morfológiai eltérések vannak, olyan 20% az OK. (A defektes pár!) Eddig optimistán azt hittem ettől függetlenül biztos sikerül majd, de hónapról hónapra egyre jobban elkeseredek.
Remélem megoszthatom veletek a paráimat és tudtok majd bátorítani, mert hajlamos vagyok depresszióba zuhanni.
Lenne máris egy kérdésem: HSG-re kell mennem és be vagyok tojva. Mennyire fáj? Sajna a férjem külföldön lesz, egyedül haza tudok majd jönni? Nem leszek utána rosszul?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Enigma
enigma

Szia Enigma!

Soha sem szabad feladni, itt mindenkinek van valami "lövése" ismerjük a problémád. Én is hajlamos vagyok a depizésre, de hidd el az orvosttudomány manapság már csodákra képes.
Mi is 1,5 éve próbálkozunk hiába, de hinni kell!!!
Tudom, hogy ez nem nyugtat és mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, de fel a fejjel és ha nagyon oda vagy csak írj. Nekem sokat segít, már az is, hogy olvasom a többiek írásait.
Remélem egy kicsit segít ez Neked is.

Ildikó
levendula_1

EnigmaKép
Kérlek ne keseredj el! Mi sokan innen indultunk, sőt évekig itt dekkoltunk hasonló lelkiállapotban, és már majdnem mindannyian átkerültünk a babásokhoz, de a többiek is jönnek hamarosan.

A HSG-t nagyon jó, hogy megcsinálja a dokid, sokan utánna estek teherbe. Ha meg nem vagy átjárható, akkor egyenes az út a lombikra. Nem tudok Neked segíteni, hogy mennyire fáj a beavatkozás, mert nekem laparoszkópiával nézték meg, de biztos lesz itt olyan ember, aki átesett ezen.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Levendula!

Köszi a gyors választ, cuki vagy. Sajnos az a baj, hogy látom, hogy teljesen egészséges lányoknak nincs babájuk, akkor mi lesz velem ennyi defekttel! Körülöttem mindenki babás, állandóan cseszegtetnek a tipikus kérdéssel, hogy "nálatok mikor jön az utód?", már megőrülök ettől is... Neked nem volt HSG-d?
Puszi
Enigma
enigma

Szia Cat!

Köszi neked is a gyors választ! Aranyosak vagytok. Remélem igazad van és lesz baba hamar. Már annyira szeretnénk...
Azt esetleg tudjátok, hogy HSG után (persze ha átjárható) lehet-e próbálkozni? A HSG a 11. napon lesz és rá 1-2 napra már akcióznunk kellene. (Vicces, (vagy tragikus?), hogy szerelmi életünk már így van programozva!)

Puszi,
Enigma
enigma

Enigma Kép
Itt van némi infó a HSG-ről.
https://www.babanet.hu/faq/meddo06.php
Panaszkodni még senkit nem hallottam róla; arra gondolj, hogy Te mindent megteszel a babáért és ez adjon erőt + kitartást!!! Mi is pont 7 hónapja próbálkozunk. Az elmúlt ciklus 16. napjától egyfolytában görcsöltem, máig sem tudom, mitől, persze akkor nagy boldogan tűrtem, mert azt gondoltam, talán most összejött és én mindent ki fogok bírni!!! Hát pénteken megjött...De új ciklus, új remények! Kép
Hajni
hajnesz

Enigma!

Nekem igazán még semmi sem volt.
Nem tudom mennyire olvastad az előzményeket. Én 1 évig úgy gondoltam, hogy még nincs veszve semmi, nem tulajdonítottam jelentőséget annak, hogy nem sikerült. Az utóbbi fél évben kezdtem el komolyabban foglalkozni ezzel a kérdéssel. Elmentem agy dokihoz, aki kifejezetten ezzel foglalkozik, de sajnos rossz tapasztalattal jöttem el tőle. Azóta egy természetgyógyásznál jártam, ő kezelt, és most éppen ennek az eredményét várom. Sokan bíztatnak, sokan azt mondják forduljak szakemberhez. Kb ennyi az én történetem eddig.
A "körülöttem babás" sztorit is ismerem, amióta foglalkozom a babakérdéssel, már mindenki szült, vagy éppen terhes a környezetemben. Nehéz elviselni, de annál nagyobb lesz az öröm, ha egyszer sikerül.
Ildikó
levendula_1

Lányok!

Mit szóltok ehhez a hőmérséklethez, szerintetek mi van most?
8. nap 36,4
9. nap 36,55
10. nap 36,5
11. nap 36,6
12. nap 36,7
13. nap 36,6
14. nap 36,45
15. nap 36,55
16. nap 36,5
17. nap 36,5
18. nap 36,65
19. nap 36,3
20. nap 36,55
21. nap 36,5
ma reggel mértem 36,5 (21.nap)
Nem tudok rajta kiigazodni! Nincs valakinek hasonló tapasztalata?
Ildikó
levendula_1

Sziasztok lányok!

Csatlakozni szeretnék hozzátok. A clostis topicba már írtam, de itt is sok információt és erőt kaptam csak a levelek olvasásával.
Tavaly májusban, 12 hónaposan elvetéltem és azóta nem sikerül újra teherbe esnem. A ciklusom, a hormonszintek (amikor nézték)rendben vannak és a páromnál sem találtak semmi bajt. Valószínüleg pszihés oka van a sikertelenségnek. Egyébként ez a 4. clostis ciklusom és holnap megyek HSG-re.

Enigma!
Holnap beszámolok róla, hogy milyen volt. Amit jelenleg tudok az az, hogy egy 20-30 perces kellemetlen beavatkozás. Reggel 7-re kell bemennem (hálóing, papucs miegymás), kapok egy ágyat, és a vizsgálat után megyünk röntgenre. Az eredmény meglesz rögtön és a dokimmal meg is beszéljük a továbbiakat. És ne aggódj az időpont miatt, mert én is rákérdeztem és a dokim azt mondta, hogy akár már másnap lehet "akciózni".

Sajnos nagyon el tudok keseredni és stresszelem magam folyton. Mostanáig! Most igyekszem nem gondolni annyit a témára(?!), bár hogy is lehetne igazán... jövő héten megyünk nyaralni, tengerpart, nyugalom, napsütés és kikapcsolódás.
Aztán hátha...

Üdv és drukk mindenkinek!

judit
naju

Szia Enigma Kép

En atestem mar a HSG vizsgálaton. Keszulj ra, hogy valamennyire fajni fog, es akkor nem lesz olyan veszes. En olyan kb 3-szor ereztem szuro fajdalmat, de nem volt elviselhetetlen. Kaptam kabito injekciot elotte, szerintem az sokat segitett.
Ketfele valtozat letezik: rontgenes atvilagitas és ultrahangos. A rontgenesnel olcsobb a kontrasztanyag (nekem az volt), de a sugarterheles miatt az orvos nem javasolta, hogy abban a honapban probalkozzunk.
Amikor en voltam, akkor elotte tobb lany irta, hogy neki nagyon fajt, ugyhogy en nagyon féltem, de ahhoz képest szerencsére alig fájt Kép

Lányok Kép

Tegnap elkezdődtek a stimulaciós szurik. 2 Gonal-f-et kapok, és egy Cetrotid nevű injekciot irt meg fel a doki. (Az mire is való?)
Penteken megyek ultrahangra.

Puszi

Mandula
mandula

Üdv Enigma a klubban!

Én is átestem már egy HSG-n és hát nem egy leányálom! Szerintem készülj fel naygon rosszra és akkor nem fog annyira fájni. Így visszagondolva nem is fájt annyira, csak nem tudtam hogy meddig tart és én már nagyon leakartam szállni.

Mandula!

Első lombik jól emlékszem? Sajna én nem tudom mire való a Cetrotid, mert én nem kaptam! De nagyon izgulok érted! Ugye milyen jó érzés végre megkapaszkodni valamibe ami lehet hogy sikerre visz? Én májustól csak várok, várok! De már elegem van! Még van egy teljes ciklusom+10 napom hátra és visszakapom a fagyibabáimat! Már alig várom!

Naju!
Lehet hogy igazad van a stresszel kapcsolatban! De tapasztalatom szerint úgyse tud vele mit kezdeni az ember. Vagy akarom azt a babókát vagy egyáltalán nem! Olyan nincs hogy csak kicsit akarja az ember! Már több mint egy éve próbálkoztok sikertelenül akkor lehet hogy érdemes lenne felkeresni egy meddőségi szakembert. (annak ellenére hogy tip-top eredményeitek vannak).Ártani nem árt! Ja és üdv itt! Remélem nem sokáig maradsz!

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Mandula!

Köszi a választ. Biztos mindenkinek máshogy fáj, kinek hol van a fájdalomküszöbe. Mindenesetre ez van, meg kell tenni, a babáért bármit. Csak rossz, ha utána nem lehet próbálkozni, mert az egy újabb hónap...
Neked bent kellett maradnod, vagy hazamentél utána? Én egyedül leszek, haza tudok majd menni, vagy azért fájni fog?
Picit le vagyok maradva: a stimulációs szurikat miért kapod?

Levendula

Én sem mentem volna még dokihoz ha nem lett volna a két hasi műtétem, talán meg sem csinálnák a HSG-t még mert a páromnál sincsenek rendben a dolgok. Néha én is elmegyek a term.gyógyászomhoz. Mondjuk ő inkább masszíroz, bizonyos pontokat stimulál, de ami a legjobb: hihetetlen energiájával és optimizmusával képes feltölteni...sajnos nem sokáig marad ez meg.

Naju!

Szurkolok neked holnap, majd akkor számolj be. Vigasztaljon, hogy már holnap túl leszel rajta, én még több mint egy hétig parázhatok. Nekem csak annyit mondtak, hogy fél 8-ra legyek ott, lehetőleg éhgyomorra és ennyi. Se ágyat nem adnak, se több infot. Jó hogy ti vagytok!
Én is mindig elkeseredem, minden mensinél bőgök két napig, határozottan meggyőződöm arról, hogy nekem tuti nem lehet babám, az őrületbe kergetem a párom, aki végtelen türelemmel bír, de aztán összeszedem magam és ahogy Hajni is írta: Új ciklus, új remények!!!

Hajnesz!

Köszi a HSG infot!

Enigma
enigma

Sziasztok Lányok,
Azért ragadtam most "tollat", hogy leírjam a történetemet. Miután nekem is sokat segítettek a "hogyan sikerült" történeteitek, ezért gondoltam, ha összejön leírom a mi történetünket. Remélem tudok egy kis reményt adni Nektek:
3 év próbálkozás után jött össze idén tavasszal a babó. Most töltöttem a 14. hetet és bár még mindig félek, már kezdek nagyon bízni abban, hogy ez nam egy álom, hanem ebből megszületik a mi kis drágánk. Átestem mindenféle rutin vizsgálatokon (hormon, HSG), párom vizsgálata is megvolt és bár mindent rendben találtak, mégsem kopogtatott be hozzánk a gólya. Tavaly volt 4 inszemem ill. egy inszem felkészítés, ahol nem érett tüsző, de egyik inszem sem volt sikeres. Azután idén januárban úgy döntöttem, hogy nekiugrok egy Gynevac kúrának. Sokan ajánlottátok és miután utánajártam, hogy ártani nem árt, belekezdtem, sőt még a páromat is megfűztem, hogy neki sem tenne rosszat. Így 40 napon keresztül együtt kaptuk az injekciókat. Utána márciusban beleugrottam a következő inszembe, aminél nagy kudarc volt, hogy még érni se érett egyetlen tüsző sem. Magam alá kerültem és mérgemben hátat fordítottam a témának. Belemerültem a munkába, táncolni jártam ezerrel. Közben párommal anyagilag is leterheltük magunkat egy vállalkozással, így elfelejtődött a babatéma. Azután ápr. közepén ráébredtem, hogy márc. eleje óta még nem jött meg. Elmentem a dokihoz egy negatív teszttel a zsebemben, hogy oldjuk meg a dolgot. Megvizsgált, nem látott semmit, Norculutot írt fel és utamra engedett. Hát azon a hétvégén a bányászbéka feneke alatt voltam hangulatilag és szinte 48 órán át csak bőgtem. Majd feltápászkodtam, kiszámoltam, hogy akkor mikor is kezdjem szedni a gyogyit ahhoz, hogy a köv. ovuláció jó helyre essen, közben párommal eldöntöttük hogy elindulunk a lombikolás útján. Egy hét múlvára esett a gyogyi szedés kezdő időpontja, mely nap reggelén valami hátsó sugallatra az első szem bevétele előtt csináltam egy tesztet (mert volt otthon egy kidobni valóm Kép ) és nem hittem a szememnek, mert azonnal két csíkos lett. Nem hittem el, párom sem hitte el, doki sem hitte el, amikor felhívtam, de az UH-n látszódott már egy ici-pici petezsák, majd köv. héten már a dobogó szívecskéje is és azóta számolgatom a napokat és minden este azzal fekszem le, hogy szerencsére minden rendben ment, reggel pedig úgy ébredek, hogy egy újabb csodás napért fohászkodom.
Szóval Csajok tessék nem feladni, mert mindenkinek sikerül. Nektek - nekünk talán több kitartás kell hozzá, mint másoknak, de az eredmény csodálatos és a babák ott toporognak az égi kapunál és várják a percet, amikor beköltözhetnek a pocinkba.
Ne szomorkodjatok és élvezzétek az életet és néha igenis nem árt sutba dobni ezt az egész babaprojektet és csak élni a mának.
Mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok,
Kíra
kíra

Mandula!

A Google-ba beírtam a Cetrotide-ot és ezt a leírást találtam:
"C. is used to prevent premature ovulation in women undergoing controlled ovarian stimulation. It blocks the effects of a natural hormone: GnRH which controls the secretion of another hormone, LH which induces ovulation during the menstrual cycle. During hormone treatment for ovarian stimulation premature ovulation may lead to eggs that are not suitable for fertilization. Cetrotide blocks such undesirable premature ovulation." Nem tudom tudsz-e angolul, de röviden ez annyit tesz, hogy a Cetrotide megelőzi az idő előtti ovulációt, úgy, hogy blokkolja a GnRH hormon hatását, mely hormon irányítja az LH hormon kiválasztását, amely hormon az ovulációért felelős. Hormonkezeléseknél az idő előtti ovulációnál a peték nem lesznek alkalmasak a megtermékenyítésre.
Hát ennyi, nem tudom van-e értelme. A témához nem értek annyira.

Kíra!

Szuper a történeted! Gratulálok!

Enigma
enigma

KíraKép
Nagyon szép a történeted!!! És külön öröm, hogy pozitív kimenetelű. Jó pocinövesztést, és további sok boldogságot Nektek.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Enigma Kép

Koszi a valaszt, meg a forditast, mert azert jol jott. Kép Ilyesmit mondott a doki is, csak en azt hittem rosszul emlekszem, mert mas gyogyszert szoktak erre adni, nem?
Amugy a stimulacios szurikat a lombik miatt kapom.

Nekem a HSG-nél adtak agyat, sot bent kellett volna maradnom ejszakara, de sajat felelossegemre hazajohettem. Azert harom orat javasoltak, hogy fekudjek. De ezt mastol is hallottam mar, hogy kozvetlen utana felkelt, es akkor fajdult meg a hasa. Nekem igy nem fajt, csak azert ereztem, hogy jobb lassan menni, igy aztan vanszorogtam hazaig Kép Maga a beavatkozas szerintem max. 10 percig tarthatott. Vigyel betetet, mert arra szukseged lesz.

Bzsuzska Kép

Igen elso lombik. (Remélem, hogy az utolso is Kép ) Szurkolok, hogy neked meg a 2. sikeruljon! Kép Most hanyat fognak visszaultetni? A multkor kettot kaptal vissza, ugye?

Puszi:

Mandula
mandula

MandulaKép

Látom kaptál már választ arra, hogy mi a cetrotyd. Én azért kaptam mert nálam úgy múködik, hogy érik 10-12, de abból egy mindig nagyon elúzott a többiektől. És azt mondta a doki, hogyha az megérik a többi elött, akkor azt érzékeli az agy és leállítja az egész érési folyamatot. Viszont én úgy tudom, hogy rosszabb lesz a peték minősége tőle. A negyedik lombiknál mondta a doki, hogy szerinte kockáztassuk meg, hogy most nem kapom a cetrodydot. Ez a tipikus melyik ujjamba harapjak!Kép Vagy kapom megint a szurit és ez sem sikerül vagy nem kapom és szétpukkannak. Mondta a doki, hogy készüljek fel lelkileg, hogy lehet ,hogy menet közben leállítja a stimulációt. Na végül nem kaptam és sikerült. Hogy ettől vagy mástól nem tudom. De velem ez történt. Külömben és is kaptam Menogont meg Gonal F-et. Hová jársz lombikra?

Az új csajoknak írnám, hogy tényleg nem szabad feladni! Nekem ahhoz, hogy most kisbabát várjak, öt évet kellett várnom, és 6 inszeminációt és négy lombikot kellett végigcsinálnom. Gondolhatjátok, hogy elég húzós időszak volt. De már el is felejtettem! Mindenkinek sikerülni fog, nem szabad elkeseredni, ha nem jön össze elsőre vagy másodikra! Tovább kell menni.
Én mindenkinek szurkolok!!KépKép
Kitartás csajok!KépKépKépKépKép

KépKép
gigi28

Gigi Kép

Tapolcára járok.
Az mit jelent, hogy rosszabb lesz a peték minősége? A sok tüsző közül csak néhányban van pete? Vagy nem kezd el osztódni? Vagy ránézésre meg tudják állapítani az embriológusok?

Puszi:

Mandula
mandula

MandulaKép
Az én esetem is nagyon hasonlít GigiéreKép. Nekem is elhúzott néhány tüsző az érésben, amíg sok kisebb lemaradt. Így hiába volt 12 tüszőm, csak 5 db-ot tudtak leszívni, mert ennyi volt érett. Volt sajnos üres tüszőm is, mert ahogy Gigi írta az agy leállította a petesejt érést, mert úgy érzékelte, hogy érettek a tüszők már. Egyébként rosszabb minőségű petesejteket is le tudnak szívni, már a színéből is látható állítólag, hogy nem túl jó minőségű, de igazán megtermékenyítéskor és az osztódáskor látja csak a biológus a minőséget. Nem is mindegyik termékenyül meg ezért. Nekem 5-ből 4 termékenyült meg, bár ez jó aránynak számít.

Ne izgulj, minden rendben lesz. Nagyon szurkolok Neked!!!!!!KépKépKépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat: Koszi Kép

Mandula
mandula

Szia Cat,
tudnál írni a laparról némi infót? Fennt láttam, hogy Te már voltál.
Milyen volt, mit éreztél stb.?
Én augusztusban megyek.
Előre is köszi:
Ildi
iii_

Sziasztok!
Elég régen írtam már ide, de mindíg olvaslak titeket. Mi még mindíg próbálkozunk... sikertelenül. Február óta. Van már egy 10 éves fiúnk, aki 3 hónap alatt sikerült.
Januárban levették a spirált, februárban rendesen megjött, március és április eleje 1-2 naposra sikerült, ápr. végén megint rendesen megjött, azóta megint 1-2 naposak. Felhívtam a dokim, a hossza, ill. mennyiségi és minőségi eltérések miatt, valószínűsített hormonproblémát.
Július végén hívom újra, mert szabin van.
Hát ennyi a történetem. Lehet, hogy feladom.
Miért? Mert úgy tudom, hogy 10 év az elég hosszú idő ahhoz, hogy első gyerekesnek számítsak... mert 35 éves vagyok... Azt hittem hamar sikerül...Kép
Ha újra kezdhetném, nem várnék ennyi időt... Csakhogy régebben rendezetlenebb körülmények között éltünk...
Hát ezek munkálkodnak bennem... Elég vegyes érzelmek...
Még annyit, hogy a természet is szórakozik, megint elhitette velem, hogy sikerült. Negatívat teszteltem.KépKépKép
De mit búslakodok, hiszen van már egy fiam!Kép
Bocsi, hogy (meg)zavartalak Titeket. Azért drukkolok ám Mindenkinek!!!! És nagyobb kitartást Mindenkinek, mint nekem van!!!!

Kriszta

mohácska

Enigma!

Sajnos el kellett halasztani a HSG vizsgálatot, mert még van egy minimális pecsételő vérzésem (gyakorlatilag semmi). Úgyhogy holnap reggel megyek vissza és nagyon remélem, hogy addigra elmúlik.

Kitartást!

Judit
naju

IldiKép
A lapart altatásban csinálják. Előtte estétől nem lehet enni, aznap reggel van egy beöntés, és irány a műtő (jobb ha leborotválod magad). Egy ferde ágyra fektetnek, a fejed sokkal lejjebb van mint a popsid, és kikötözik a lábad a kengyelbe. Utánna már a kórházi ágyadban ébredsz csak.Kép Valami gázzal felfújnak, és a köldökben ejtenek 1 pici vágást, és a jobb oldalon lent az ágyékodon egy másik picikét. A köldökön levezetnek egy kamerát, és szétnéznek bent, hogy minden rendben van-e. Feltérképezik a méh és a petefészkek állapotát. Nekem alulról utánna hüvelyen keresztül megcsinálták az átjárhatóságit is, kontrasztfolyadékkal. Amikor felébredtem görcsölt a hasam (közepes mensis görcs), de nem sokáig tartott. Picit véreztem is, de a saját lábamon mentem WC-re. Másnap reggel már haza is engedtek. 1 hét múlva szedték ki a varratokat. Utánna 2-3 napig fájdogált a vállam, ez előfordul, mert a gáz bentreked, és amíg fel nem szívódik, addig feszít, de nem vészesen. Nem kell félni tőle, az egész nem egy vészes dolog.KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat!!!
Sikerült kicsit megnyugtatnod, legalább nincs az a bizonytalanság! A hegek nem látszanak utána? Pocid, oldalad nem fájt, nem volt nagyon érzékeny? Most már nem érzed a helyét? Neked mikor csinálták?
Nekem is megcsinálják rögtön a HSG-t "egy füst alatt".
Minden jót és vigyázz Magadra!
Ildi
iii_

Naju!

Tudom milyen rossz ez. Már lelkileg felkészülsz, hogy hajrá, legyünk túl rajta, aztán "majd holnap". Sajnálom és azért köszi, hogy írtál. Holnap ilyenkor már szuperül túl leszel rajta. Aztén ha majd lesz időd, várom az "élménybeszámolót". Előre is köszi!

Gigi!

..és mindenki más a már babás topikban. Klassz csajok vagytok, hogy ezt végigcsináltátok. Ez erőt ad. Még a 4! lombik után is optimistán..hát le a kalappal. Én egy elég depis tegnapi nap után összeszedtem magam és úgy döntöttem, hogy az nem lehet, hogy nekünk nem lesz babánk! Ennek a párom hihetetlen mód örült. Igazából én talán bármit, bármeddig tudnék csinálni egy picúrért, csak attól félek egyszer valaki azt mondja majd: mindent megtettünk, magácskának nem lehet gyereke... Na de ilyen nem lesz!!!!

Mohácska!

Ne add fel. 35 év nem sok! Én lassan 29 vagyok és még egy babám sincs, pedig régen mindig 3-at szerettem volna. Ha ez a baba egyszer összejön és minden OK, kettő biztos lesz. Az se baj ha már 35 leszek. Amerikában minden "sztár" 35-40 évesen szül!!

Puszi mindenkinek:

Enigma
enigma

IldiKép
A sebhelyek persze picit látszanak, de a lentit eltakarja a bugyi, a köldökömben lévőt meg nem látja igazából senki, csak én. Én már nem járok haskilógatós topokban.KépKép
A sebhely annyir anem volt érzékeny, hogy nekem a 9.cn-en volt a lapar, és rá 3 napra már szexeltünk is, még varratokkal a pocimban. Már rá 2 hétre semmit nem éreztem az egészből, csak a 22cn-en valószínűleg a bolygatás miatt megjött a mensim. Egyébként a sebhelyem 1-1 szúnyogcsípésre hasonlít.Kép

MohácskaKép
Szerintem sem szabad feladnod. Én 32 évesen estem teherbe az első babával, hiába nem így terveztük, hamarabb nem jött össze.Kép Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy most ez a meddőség korbetegség, és minél idősebb az ember, annál nehezebb a teherbeesés. De mi nők mindent kibírunk a babáért.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat!
Üdv:
Ildi
iii_

EnigmaKép MohácskaKép
Én 35 múltam és még egy babát sem sikerült összehozniKépKép ...és nem vagyok sztár Amerikában KépKép, de még lehetek...ez is, az is Kép
Lujza
lujza

MandulaKép

Nekem mindegyik tüszőben volt pete és meg is termékenyültek. Gondolom ott jött ki, hogy nem jó minőségüek, hogy nem osztódtak tovább rendesen. Tehát leszívtak 11 petét, mindegyik megtermékenyült, de viszont már csak hármat tudtak visszaültetni. Most a negyediknél négyet kaptam vissza. És abból csak ez az egy törpe maradt meg. A többi három nem volt jó. (bár most nem kaptam cetrotydot, úgyhogy lehet, hogy ez csak az én okoskodásom)

MohácskaKép
Ne hülyéskedj! Lesz ott baba. Még bőven van időd szülni. Lujza rólad már ne is beszéljünk!KépKép Oprimistán gyerekek!!!!!!!!!!!

EnigmaKép
A mai orvostudomány már olyan fejlett,hogy lassan már a drága papák is ki tudnák hordani azt a kölköt. Úgyhogy nem fognak neked olyat mondani, hogy nem lehet gyereked. Persze, ha nincs meg a méhed,akkor igen. De erről nincs szó!!! Úgyhogy, ne parázz, sikerülni fog. Én meg majd itt fogok röhögni, amikor írod, hogy jajj reggelente milyen rosszúl vagyok...KépKépKépKépKép

Jók legyetek! Puszi mindenkinek
Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Már figyelem egy ideje a topikot, eddig babonából nem akartam írni. Nagyon jó látni, hogy milyen sok kismama lett ebből a topikból, remélem mindenkinek sikerül a várva várt áldás!
26 éves vagyok, 2 éve próbálkozunk a férjemmel, eddig sikertelenül. A BMC-be tavaly decemberben mentünk, semmi konkrét pozitívumot nem találtak, túl vagyunk egy inszemen áprilisban. Még nem volt hangulatom oda visszamenni, megviselt a "futószalag", és persze azóta minden létező ismerősöm babát vár. :-)
Cateye, Gigi28,Icsilya és a többiek történetei nagyon nagy erőt adnak. Nem vagyok elkeseredve, csak hát... tudjátok. :-)

Köszönöm a lehetőséget!

Noémi
Vendég

Sziasztok!Kép

Olyan jó olvasni ezt a sok bátorítást, most nekem is ezekre van szükségem!Kép
Most kicsit elhagyott a fene nagy optimizmusom, ami eddig volt jellemző rám, de a soraitokat olvasva egyre erősebbnek érzem magam - tudom, hogy nekünk is sikerül!Kép

Mohácska!Kép
Tényleg nem szabad feladnod!!! EnigmáhozKép hasonlóan én is 3-4 lurkóról álmodoztam! Én is 29 leszek, és én is bevállalnám símán 35 évesen a sokadikKép babát!

Én most eldobtam a hőmérőt... Elegem lett belőle, úgyis mindíg ugyanazt mutatja, ezzel semmi gondKép.
Megyek úgyis UH-ra, majd ha ott látunk valami igéreteset, akkor mérem pár napot, utána megint eldobom...
Igazából dokihoz sincs kedvem menni, csak a gyogyi mellé kell az UH, és a HSG-re is rá szeretnék kérdezni...

Puszi mindenkinek!
Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok lanyok!

En is itt vagyok. Nekem sajnos nincs meg erot ado tortenetem, de majd remelem mihmarabb elorukkolok eggyel.

Lujza!!!

Te olyan sztar leszel meg, hogy csak na!!!!!!!

Uj lanyok, hajra, nincs veszve semmi!!!! Remelem nem maradtok sokaig, en itt a topicban meg csak fel eve vagyok, de mar 2.5 eve probalkozunk ugy hogy tulkeppen nincs semmi baj azon kivul hogy magatol nem erik tuszo, de egy kis clostitol meg beindulok nagyon, szoval nincs nagy baj... Eddig ugyan majdnem sikertelenul, de nem adom fel, es most tok jo, mert nem is fogalalkozom annyira a dologgal. Azert mondom, hogy majdnem, mert majusban sikerult, csak inkabb ugy dontott a kicsike, hogy angyalka akar lenni, hogy amikor papa meg mama megy fel a menyorszagba, akkor majd fujja nekunk a trombitat nagy orommel...

Egyebkent Zitus, sajna-bajna, de majd maskor tudod nagyobb szerencsevel jarsz!!!! Ossze fog jonni neked is, hidd el!!!!
Szoval jo hir, hogy nekem meg vegre megjott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4. cn!!!!!

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Sziasztok!

Kriszta vagyok.Lenne egy kerdesem,ha tudtok,kerlek segitsetek nekem.
24 eves vagyok.4 honap probalkozas utan aprilisban megfogant a varva vart babank,de 9 hetesen missed ab-om volt.7 hetesen volt kezdetleges szivmukodes,CRL 5mm-2 hettel kesobb pedig olyan picire visszafejlodott,hogy nem lehetett lemerniKépA mutet junius 9-en volt.
Az lenne a kerdesem,hogy mennyi ido utan kell megjonnie egy ilyen beavatkozas utan?A dokim 40 napot mondott.Azert vagyok bizonytalan,mert junius 28-an voltam kontrollon,ahol az orvosom az UH-n latott egy 2 cm-es tuszot-nem kellett volna mar annak kilokodnie?En ugy tudom,a 2cm mar egesz szep meret.Elkepzelheto,hogy a tuszoben nem volt pete?
Orvoshoz legkozelebb az elso mensi utan kellene mennem.
A hasam mar egy hete fajdogal,de meg mindig semmi.

Elore is koszonom a segitsegeteket!

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok lányok!

Sajnos a HSG ismét el lett halasztva, talán holnap... (akkor be kell mennem ismét, ahol már vár az ágyam) Legalább már nem félek, inkább kiváncsian várom, és persze az eredményt is.

Tudom, hogy már korábban írtatok a BMC-ről, de nem emlékszem, hogy mikor, ezért kérdeznélek róla titeket. Mennyibe kerülnek az inszemek ill. a lombik? Csak, hogy tudjuk mire számítsunk, mert azért lehet, hogy szükség lesz rá.

Dodo!
Örülök, hogy új ciklust kezdhettél. Van amikor ennek örül a legjobban az ember.

Zita!
Kitartást! Magamnak se kívánok mást. Én igyekszem kevesebbet gondolni az egészre (?!) és a nyaralásunkra koncentrálok. Talán mindannyiunknak kéne egy pár hónapos vakáció, mert akkor lehet igazán lazítani.

Puszi mindenkinek!

Judit
naju

KrisztaKép
Lehet, hogy ez egy elöregedett tüsző, és nem is fog kilökődni. Emiatt késhet a mensid is. Ha megjön majd, akkor felszívódik. Valószínűleg a műszeres befejezés érthetően megzavarta a hormonrendszeredet, ezért meg sem repedt az a tüsző.

JuditKép
Én bmc-s voltam, de az inszemeket nem ott csináltam. Szerintem Te se csináltasd ott, mert majdnem úgy gyógyszereznek mint lombikra, és szerintem ez a gyogyi mennyiség túlzás. Amíg nekem max. 15 ezer Ft volt egy inszem, addig ott 40-50 ezerre is rúghat. Puregon szurit adnak, ami nagyon drága. Szerintem az inszemnek nem ennek kéne a lényegének lenni, hogy legyen 4-5 tüsző, hanem mondjuk sima clostyval stimulálni 2 egészséges tüszőt. A lombik ára az függ a stimulálhatóságodtól, de bizton állíthatom, hogy 100 ezer Ft felett van a gyógyszerköltség. Maga a leállító szuri a Decapeptyl 40 ezer Ft 28 napra. Aztán jönnek a stimus szurik, antibiotikumok stb, na és a hála. Mondjuk máshol sem olcsóbb, ezzel számolni kell.

DodoKép
Néha annak is örülni kell, hogy megjön.Kép Mostmár új ciklus új remények!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Megyek ma a paksi blues fesztiválra!Kép
Még jól kiélvezem magam (remélem utoljára ) a gyermekáldás előtt! Jók legyetek !

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zsu!
Erezd jol magad! Tudod, az a legfontosabb!

Kriszta!

Nekem tobb, mint 5 hetre ra jott meg a mensim ujra, miutan elment a babam, annyi kulonbseggel, hogy nekem nem volt muszeres befejezes, mert kiurult magatol.
De nekem is fajdogalt mar a hasam joval elotte, es csak nem akart megjonni. Szoval meg varjal. Lehet 5-6- vagy akar 7 het is, mire megjon ujra en ugy hallottam!!!! Sajnos nagyon felbolydul a a szervezet, ugyhogy lesz egy kis ido, mire minden rendezodik ujra.

Judit!

Hat most mar tenyleg kezd izgalmas lenni! Remeljuk az egesznek pozitiv kimenetele lsz, es megerte varni!!!!! Minden rendben lesz!

Cat!

Hat arra mar en is rajottem, hogy az a sok hulye szuri a med. kp-ban felesleges volt. Nekem tok jo a closti is, es sokkal tobb tuszom nott tole!!!! Mig puregontol, fostimontol, merionaltol mindig csak 1 volt, clostitol 2 vagy 3 nagy tuszom is lett, es hat ugy latszik, hogy hajlandok is voltak megtermekenyulni, csak meg csiszolni kell egy kicsit a dolgon hogy vegul minden tokeletes legyen...

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: