A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Helló Tickergyáros! :lol: Köszi a képeket. Végignéztük Snufiúval, nagggyon jók!!!! :wink:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Lányok, ha ennyire bírjátok a halászlét, akkor az én uram igen jó halászlét főz. Apukámtól tanulta :wink: Bajai típusú, semmi passzírozás vagy ilyesmi. Esetleg a talin?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

gaby: biztosan nem leszünk, azon a hétvégén esküvőre kell mennünk.
a babanetes tali meg az egri tali egybe esik.

kati
katica30

Szirom
én a bajai halászlét is szeretem :D jöhet :P :wink:

Kép
gaby25

Snufi! Milyen típusú helyekre akartok menni Krétán? Kérdezzél tőlem is nyugodtan :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

szirmi: én a szögedi halászlére esküszöm, de azért a bajai is jöhet :lol: :lol: :lol:

kati
katica30

Katica! A szegedi pontosan milyen? Tiszafüreden ettem még halászlét, olyasmi lehet? Passzírozott, kicsit sápadt, de finom. Csak nekem meg a másik az igazi :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

szirmi: szerintem nem hasonlít a tiszafüredire. van benne nagyobb darab hal is, nem sápadt, hisz szegedi paprika van benne. gyere le szegedre, és elviszlek titeket is enni. :D

kati
katica30

Szirom
én Elafonissi-t ajánlottam, az nekem nagyon bejött :D , viszont messze lesz tőlük, és csak 1 hétre mennek :? mi Plakias öbölben szálltunk meg, és az alábbi helyeken voltunk: Matala, Gortis, Festos, Mires, Chania, Kournas tó, Chora Sfakion, Frangokastelo, Preveli, Rethimno, Margarites, Arkadi, Melidoni, Knossos, Heraklion, Malia, Agios Nikolaos :D szóval körbe kasba karikába, és még így is kiamradt Spinalonga, Vai, és még sokan mások :lol:
csodálatos volt, igaz párom, a . romnézeghetésnél már csak annyi tmondott, na, újabb köcsög, mégegy köcsög :lol: azért "lelkesen végignézte :lol:

Snufi
jut eszembe, nemzetközi diák nélkül mentem be ingyen pár helyre, mivel EU-s diáknak ingyenes. Pl. Heraklionban a múzeum, és Knossos is :wink:

Kép
gaby25

Szirmi,
azért fürödtünk ám trutyi idő ide vagy oda! :D Igaz volt hogy vacogtunk, de belementünk! :lol: Amúgy meg nagyokat kirándultunk, ahhoz nem is jó a kánikula. Meg Hévízre is lementünk, az melegvízű gyógytó, abban lehet rossz időben is fürödni, szóval nem panaszkodom, én még soha sehol nem voltam 1 hetet nyaralni.
A halászlét is szeretem, így az is lehet a talin, de a lángosodról le nem mondok! :P
Kati,
amikor megyünk hozzátok (merthogy rég meg van beszélve) minket is elvisztek halászlevezni? :wink:
Vendég

Szirmi
én olyan piros halászlevet még nem ettem, mint Katicáknál :wink:

Kép
gaby25

Katica! Jó, majd eccer tényleg, szeretem azt a várost :wink: És tényleg, a szegedi paprika az rendes paprika. Bár amarra is van rendes paprika, csak az az érzésem mindig hogy keveset használnak belőle. Fehérek a főzelékek, irtóra fura nekem (az uram odavaló a környékre, de mivel nem szereti a főzelékeket egyáltalán, ezért nem is tudom, a fehérek hogyan készülnek pontosan.

Nagyobb darab hal ebben a halászlében is volt azért, de nekem ez furi. A miénkkel nem kell semmi flikkflakkot csinálni, a lé szép vörös, szépek benne a halszeletek, egyben vannak, és kb. 45 percet fő az egész ha jól emlékszem erős tűzön, mármint szabad tűzön. karácsonykor is, ha hó van, akkor is :lol: Hal, víz, hagyma, só és bor. Asszem ennyiből áll :wink: De nem főztem még, nálunk ez a pasik dolga :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom
passzirozni csak a halalaplét szokták, utána rendesen tesznek bele halszeleteket :) én szoktam paaszirozni karácsonykor, márha van kedvem :lol: ha nincs, akkor veszek mélyhűtött halászlé sűrítényt :wink:

Kép
gaby25

Pár képet felteszek:
keszthelyi Festetics kastély belül:
Kép

balatoni hattyúk:
(etettük is őket :D )
Kép

sümegi vár:
Kép

Enikő ágyún lovagol a sümegi várban:
Kép

Lovagi torna Sümegen:
Kép
Kép
Vendég

Gabi! Nekem is tetszett Elafonissi, de nekik az nem lesz olyan közel, igazad van. Egy napra biztosan bemennek Iraklionba, Knosszoszba és hasonlók, aztán közel viszonylag a déli part, szóval Preveli elérhető és Matala is, és ha meg nagyobb túrára is vállalkoznak, akkor tényleg megmászhatják a Szamariát. Azt én nagyon bírtam, de az uramat nem tudtam rávenni. Én annak idején hátizsákkal mentem rajta végig :lol: És bármelyik szigetcsúcsot választják (egyik sincs közel, ugye, mert középen lsznek nagyjából), klassz lesz! Vai is nagyon tuti, de az az igazság, hogy Gramvousa a nyugati oldalon félelmetesen jó, nekem az az egyik legjobb emlékem. Pedig fizetős kirándulás volt, aminek nem vagyok a híve, de irtóra bejött. És jobb mint Elafonissi, az az igazság :wink:

Snufi! Jól megbeszéljük nélküled, ugyi? :lol: Ezt találtam nektek:
http://www.kalimera.hu/kreta_2006/index.html

Áfi! Tényleg örülök, hogy jó volt! :lol: Meg hogy végülis volt fürcsi, meg minden. Nekünk annak idején éjjel 7-8 fok volt júliusban, már a fűtésen is elgondolkodtunk. Döbbenet volt, tényleg. Miksa meg csak 8-9 hónapos.
Lángos miatt ne aggódjál, megígértem :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nézd csak, Snufi:

http://www.sarok.org/users/lacxox/m_644 ... cd=1&gl=hu

http://images.google.hu/images?hl=hu&q= ... a=N&tab=wi

Ja, és ide egyénileg nem tudtok bemenni, csak szervezett kirándulások vannak, védett az egész terület és lakatlan, a szigetre nem vezet út. Napi egy hajó mehet be állítólag, ezt mondta az idegenvezető. És tényleg nem láttunk többet.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom
hát a 40 fokban a Szamaria szurdokot kihagytuk :? :lol: Gramvouza is tervben volt ám, hogy Elafonisi felé menet, előbb oda megyünk, de aztán túl mentünk rajta :oops: mondtam is apának, hogy nem jó fgele mentünk, de már nem fordultunk meg :( így is egésznapos lett Elafonisi :P mi 2 hétig voltunk, ti?

Kép
gaby25

Áfi! Irtóra édes Enikő az ágyún! És hogy megnőtt a haja! :shock: :wink:

Gabi! Igen, hallottam ezt az alaplédolgot, csak nálunk ilyen nincs, szóval alapvetően nem vagyok vele tisztában.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Gabi! Én Krétán először 1990-ben voltam hátizsákkal, akkor az egy hónapos görög túrából kb. 2 hetet, aztán következő évben szintén hasonlóan (stoppal, alvás a tengerparton) ismét kb. 2 hetet, aztán a jugoszláv háború miatt a következő évben Olaszországban voltam, majd a következőben Portugáliában építőtáborban, utána már ismét Kréta, de onnéttól repcsivel (felnőttünk :lol: ), csajokkal, bulizni, az asszem 5 alkalom volt (egyszer 2 hét, a többi egy hét, mindig Chersonissos), egyszer elvittem anyut egy hétre, amikor elhagyta az apám, és egyszer voltam a leendő urammal egy hetet Plataniason. Szóval én Kréta-rajongó vagyok :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom
jéé, ezt nem is tudtam, hogy szervezetten lehet Gramvoussa-ra menni :shock: mondjuk nekem az volt a trerv, hogy a partról megnézni a szigetet, mert az is gyönyörű kép :wink:

Kép
gaby25

Szirom
hát akkor te már jobban ismered Krétát, mint én :P :wink: Chersonissos-t is megnéztük Agios Nikolas felé menet :wink: ott van az a mozaik a téren :P na, most lefárasztjuk a jónépet Kréta élményekkel :lol:

Kép
gaby25

Gabi! Nem baj, hátha kedvet kapnak a többiek is! :lol:
Chersonissos különben egy jó nagy buli az egész, reggel mentünk haza mindig, délelőtt aludtunk, délután strand, este buli és így tovább. Volt ott egy helyi pasim is :wink: Psszt! :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

No, lányok, én miután elárasztottam Krétával a topikot, húzok medencét pumpálni, mert felébredt a kölyök :lol:

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Köszi a drukkokat, a rámgondolást és szorítást :wink:

Áfi! Az én dokim annyira tutira megy, hogy ha gubanc van, semmi ne legyen a beleimben, csak vákuum. :lol:

Szilva! Részvét a veszteség miatt. :cry:

...jelentem én a világ összes halászléfajtáját imádom! Nem kicsit...

Kati! A ti halászlevezős helyeteket is ki akarom próbálni ám! Megyünk majd arra is bicajozni pár napra,

...és majd bevillan én párom balatoni halászlével - ha kész lesz a ház...

...én meg Magas Tátra fun vagyok. Ki jön velünk?

Kép
zölddisznó

Magas Tátra? Ott lehet fürödni? :lol:
Vendég

Lehet, a tengerszemekben, de akkor soha többé nem lesz nemzőképes apa. Pont annyi fokos a hegyi patakok vizem mint ahány cm-re összemenne tőle a kukija :lol:

Kép
zölddisznó

coca:téged is várunk ide. én imádom a hegyeket. mikor és hova mentek?

kati
katica30

Még képlékeny a mikor és a hol is, csak kb van meg. Nem szoktam elsietni az ilyet :lol: Valahol a Tátra tövében, Stary Smokovec és Lomnic közelében leszünk, de még többesélyes a dolog.

Kép
zölddisznó

Eltűntetek?

Kép
zölddisznó

coca: én vagyok néha....

kati
katica30

Én takarítom az 1 hetes mocskot amit a macskák csináltak... :? :x
Ember 3 hónap nem-takarítás után hagy ennyi dzsuvát! :shock:
Vendég

Gonosz macskák! Le velük! És tényleg, egy hétig egeret fogtak? Vagy hogy zajlik ilyenkor a táplálásuk?

Oké Kati!

Kép
zölddisznó

Jajj, de aranyosak vagytok Szirmi és Gaby!!!! Elmentettem a linkeket, a hozászólásokból pedig jegyzeteltem!!!!! :wink: Köszi!!!! :D :D :D :D

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Coca,
szomszédnéni átjárt etetni a kutyát-macskákat. Anyós meg macskaalmot takarított, csak nem cserélte ki így hazaérkezésünk után ez volt a legsürgősebb teendőnk :shock: :evil: De semmi nem pusztult ki a petúniáimon kívül.
Vendég

KAKUKK!

Kép
zölddisznó

Na jó, akkor én elbúcsúzom. Legjobb esetben csüt. du. jövök.

Addig is szaporodjato kedvetekre!

Cső!

Kép
zölddisznó

Hihi, én vagyok az első!

Hát az én drága jó uram ma egész éjjel horkolt, aludtam úgy két órát. ...szerintem nem kell holnap aneszteziológus sem :wink: :lol:

Ma megyek, csak még egy pusz mindenkinek!

Kép
zölddisznó

Zöldikém! Nagyon drukkolok neked!
Puszillak

babaimádó
Kép
babaimado

zöldi pusszantalak Én is!
Vendég

Babim JÓ reggelt! :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Zöldikém! Lélekben veled! Drukkolunk! :wink:

Áfi! Bent voltak a macskák? Mi ilyenkor kicsukjuk a Bélát, csak nem fázik meg :wink: És szintén a szomszéd etet.

Snufi! Szívesen, akármennyit tudnék Krétáról beszélni :wink:

Szezso?

Szia Babaimi!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Sziromka!
Meggyógyult Miksa?

Szezso????????? Tessék jelentkezni azonnal!! :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

asszem én ma már nem jövök
Vendég

Babaimi! Teljesen meggyógyult, égetnivaló rosszcsont ismét :wink: És önfejű és makacs. Épp tegnap ígértem be neki, hogy mától amint fölkel az asztaltól, elveszem előle a kaját. Tudniillik elrohangál kaja közben, meg föláll a széken, így tegnap 1 órát reggelizett, újabb 1 órát ebédelt és 2 órát :shock: vacsorázott! Az én idegeim meg cafatokban. De én is hülye vagyok, mert nem szeretném, hanem enne, ezért várok ennyit.
Ez sajnos anyukám bűne is (már nem az én idegeim miatt bűnös, hanem az elrohangáló gyerek miatt), mert ő az, aki utána viszi a kaját, ha a kölyöknek nincs ideje enni, met fontos játszása van. Két napig csinálja, aztán én két hétig küzdök. Anyu nagyon rendes és megértő, túlságosan is, muszáj majd beszélnem vele, ha a hónap végén Miksa egy hétig nála lesz. Meg bemegy hozzá hatvanháromszor, ha lefekvés után kiabál neki, aztán én mehetek hatszor föl a lépcsőn, csak azért, hogy közölje mondjuk, hogy "Mama, az ágy szélén fekszem mit szólsz?" vagy hogy megigya azt a vizet, ami ki van neki töltve, legyen hozzá társasága. Fürge vagyok, de a lépcsőn azért ki tudok fulladni. Szóval ilyenek vannak :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Boni! Miért nem?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Zöldi: gondolok Rád!

Köszi csajok, megvagyok :-) Este szokásos görcsölgetés, szóval semmi érdekesről nem tudok beszámolni. Éjjel a mensi előtt szokásos rémálmodás, úgyhogy ennek megfelelően jó sz@r kedvem van…Bocs, de használhatatlan vagyok.

Puszi

SzezsoKép
KépKép
szezso

Sziromka! :lol: :lol: :lol:

(((((((((((Boni)))))))))))))))))puszi

Szezso! Ne izgulj, sikerült az..én is görcsöltem, emlékezz csak..

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy csak igy betolakodom közétek, de 820 oldalt visszaolvasni lehetetlen, és mivel ez hőmérős topic, gondoltam, hátha tudtok nekem segiteni.

Sirkici vagyok, 24 éves, január-február óta szeretnénk babát a férjemmel, de eddig még sikertelenül. Igaz, a múlt havi és ebben a ciklusomban nem is próbálkoztunk, mert időközben kaptam munkát, és igy majd jövő hónaptól próbálkozunk megint élesben. A lényeg, hogy elkezdtem mérni a hőmet( hogy megtudjam van-e peteérésem, elegendő-e a sárgatestem, stb.),ami szerintem nem túl biztató, de nem sokat értek hozzá. Szerintem alacsony, stb.
Minden reggel ugyanakkor, szájban mérem kb. 5 percig, analóg hőmérővel. Egyébként azért kezdtem el hőmérőzni, mert az orvosok sorra elutasitanak, azzal a sokat hallott indokkal, hogy még nem próbálkozunk 1 éve. Pedig nagyon érzékeny vagyok, állandóan felfázással, gyulladással,... küszködök!

Nemtudom, volt-e már szó nálatok a cickafarkról és a palástfűről?! Érdekelnének ezek a teák, hatásaik, stb.

Ime a múlt havi görbém (itt nem ittam semmilyen teát):

Kép Mult havi gorbe

Ime az e havi görbém eddig (itt ittam végig a cicka+palástfű teák keverékét, kivéve tegnap és ma csak palástfüvet ittam, holnaptól meg nem akarom inni, mert nem tetszik a görbém, vagy lehet, hogy nincs is rá kihatással?):

Kép E havi gorbe

Remélem tudtok segiteni!
Előre is köszönöm!
sirkici

Üdv köztünk!Szerintem az első görbéd tuti!

babaimádó
Kép
babaimado

Coca,
ezer és még egy drukk neked!!! +++++++++++++++++++++++++++++++
Szirmi,
a mi macskáink sziámik, féltem őket. Meg az egyik pl sose volt lakáson kívül, és olyan de olyan szinten hülye, mintha erre lenne tanítva. Ezeket nem lehet kicsukni.
Miksán jót derültem (bocsi érte) tényleg égetnivaló :D De ha a reggelit 20 perc után elrakod, ebédre éhes lesz, és nem kell órákat mellette ülnöd. :)
Szezso,
fel a fejjel, és ne feledd: te vagy minden reményünk! :wink:
Bonika,
miért nem jössz ma már?
Sirkici,
szia! A múlthavi görbéd szuper, semmi baj nincs vele! Valami erősen hozzáértőt kéne megkérdezned gyógytea ügyben, mert szerintem nem keverve kell inni, de nem értek a témához. Csak úgy emlékszem ciklus egyik felében egyiket, másik felében másikat szokták...

Én megjöttem védőnőtől, vérnyomás 110/70, vizelet oké, súlygyarapodás összesen +4 kiló, haskörfogat 140 centi :shock: a baba még mindig faros, a szívhangja jó, és 2 hét múlva újabb cukorterhelés, szám szerint a negyedik! :?
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: