A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Akkor elhatároztam, hogy beszedem! :lol: Pirinek van egy órája! :lol:

Szezso! A dokimnak nincs UH-ja, az SZTK-s beutalós rendszer meg túl bonyolult itt! :lol: A múltkori closty, UH-s (régi rendszeres) ciklusban igazolható pé-volt, görbém kafán ki is adta, ezért most az UH kimarad, de szigorú hőmérőzést kell elkövetnem! Pont mikor már egy hete nem mérem és feladtam! Hát erről ennyit!

Az a gyanús, hogy a doki eléggé hangsúlyozta, hogy várjuk meg a természetet, meg most ne nyúljunk bele mesterségesen, ha lehetne! :roll: :?
bettike
Eger

Eddig 3:0!
bettike
Eger

bettike! ez az! egyébként én is goondolkodtam azon, hogy lehet elkezdek fogigátlótszedni.aztán abbahagyom és... :lol:

babaimi értem, drukk++++++++++++++

snufi drukk++++++++++++++++++++++
Vendég

jó éjt!BEttike piripiripiripiri :oops:
Vendég

Sziasztok lányok!

Teljesen új vagyok itt, eddig csak olvasgattam, de most szeretnék tőletek kérdezni is, ha nem gond. :oops:

Ez az első éles hónapunk és ez a 3. hónap, amikor mérem az ébredési hőmet. A grafikonom eddig nagyon jónak tűnik, a mensim évek óta 30 napos.

Most vasárnapra várom (vagyis nem várom) a mensimet és tegnap este egy nagyon pici rózsaszínes vért találtam, ami eddig soha nem volt. Azóta semmi és ezt nem tudom hová tenni, mert ez az első ilyen eset. Gyenge hasfájás is kísérte, de már elmúlt.

9-10. napon előfordulhat ilyen esetleg a beágyazódás miatt?

Ha esetleg megtörténik a fogamzás/beágyazódás, de a baba valami miatt elmegy még a várható mensi előtt, annak lehet ilyen tünete? Ha ez történik pl. a 10. nap körül, akkor a hő másnap leesik, vagy a mensiig fent marad?

Ma délben csináltam egy tesztet, ami egyértelműen negatív lett, bár ez nem jelent semmit, mert a 10-11. napon vagyok és mégtalán ki sem tudja mutatni (20-as érzékenységű). Reggel 37,3 volt a hőm.

Ne haragudjatok a sok kérdésért, de még nagyon kezdő vagyok!

Mindenkinek minél előbbi zebrásodást és boldog babavárást kívánok!!
lemona

Lemona!

A hőd nagyon jó!

Beágyazódási tünet ugyan úgy lehet, mint mensi előjel! De pozitívan állunk a dologhoz, ezért beágyazódás! Jó lenne látni egy hőgörbét! A teszt pedig túl korai volt! Ha jót akarsz magadnak akkor várható mensi első napja előtt ne tesztelj! Tudom nehéz, de jobban jársz! És drukkolok, hogy baba legyen a dologban!

Ja! A hő leesés vagy fentmaradás az egyén kérdése! Nekem már kb. 2 nappal előtte leesik, így tudom meg fog jönni! Van azonban, akinek csak aznap esik le a hő, sőt van akinek mensi 2. napján esik csak le! Ezt mindenki szerintem magának tudja kitapasztalni!

Boniko! Édi vagy, köszi pirit!

GABYYYY!
Nem akarok hülyeséget írni neked, de most, hogy szó szerint elolvastam a closty tájékoztatóját van benne egy olyan, hogy férfiaknál csökkent ivarsejttermelés (oligospermia) esetén 6 hétig lehet szedni a closty-t! Ezt nem mondták? Kérdezzetek rá! Szerintem! Vagy ez nektek nem segít? :roll:
bettike
Eger

Bettike, nagyon köszi a gyors választ! Én is pozitívan állok hozzá, de nem merem magam beleélni! Az egyetlen reményem, hogy ezelőtt még sosem tapasztaltam ilyet és most próbálkoztunk először!

Görbét sajnos nem tudok csatolni, mert kézzel szerkesztem. :) Pontosan a 16. napon volt pé, ez biztos, mert az LH teszt és a hő is ezt jelezte, plusz én is éreztem a jellegzetes, szurkáló érzést. A 16. napig a hőm 36,4 és 36,6 között volt általában, a 17. napon felment 36,95-re, azóta pedig 37,1 és 37,3 között mozog, de sokkal kisebb az ingadozás, mint a ciklus első felében. Ma délben kíváncsiságból megmértem és 37,55 volt, ami már soknak tűnik egy kicsit, nem tudom.

Hány nap magas hő után lehet reménykedni? :)
lemona

elkezdődőtt áfi okítása.... :D :D :D

katica
katica30

Lemon!

www.fertilityfrien.com

Itt tudod vezetni a görbét, használati utasítás a felettünk lévő topicban találsz, oda tesszük a hasznos linkeket!

14 vagy inkább 15 nap magas hő után jobban! De addig is!
bettike
Eger

bettike
Eger

na akkor majd 3-szorra

www.fertilityfriend.com

Katica! Ilyenkor? :shock:
bettike
Eger

Bettike
kösz ari vagy. Nálunk márciusban a helyzet OAT szindróma - mindhárom paraméter eltér a normálistól. És a szűk keresztmetszet a mozgás és aszerkezet, februárban a szám az ok volt, szóval ezek szerint az ingadozik.

Oligozoospermia - alacsony spermiumszám.
Asthenozoospermia - kevés mozgó spermium.
Teratozoospermia - sok kóros szerkezetű spermium.

Tanácsot adni nem tudok, nekem még sosem volt ilyen, hogy ennyi ideig nem jön meg :?

Katica
hogy ment Áfinak az internetes okítás? :)

Ha holnap is ilyen lesz a pocim, lehet nem megyek be, nem jó sokat sétrálni vele meg mozogni, köhögni meg pláne. :? Nem görcsöl, ha fekszek akkor tök jól elvagyok, és most ülve is :wink:

Kép
gaby25

Gaby! Holnap már sokkal jobb lesz! Nekem is irritiálta a belsőmet kicsit a hasüregbe kifolyt kontrasztanyag, olyan feszítő érzés volt pár napig...

Bettike: azért lenne jó az UH, mert akkor meg tudnák nézni a nyálkahártya vastagságot (is), meg azt hogy milyen pé-t csinál a Closti, elég-e/túl sok-e/ a mostani adagolás, vagy változtatni kell következő ciklusban... (Progeszteront nem írt pé utánra? )

Jó éjt, megyek alukálni!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Köszi a drukkokat!!!

Bettike, szerintem,... most már mindegy mit írnék, bevetted. :D

Gaby, örülök, hogy nem vagy szarul.

Nem jegyzeteltem, nem nyitottam sem még egy ablakot, sem jegyzettömböt,.... öreg hiba. Majd holnap. Sorry.

Jó éjt!!

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Sziasztok,

Bettike, nekem se volt még ilyen de én is beszedném.

Gaby, jó hogy átjárható vagy :) Legalább van valami abszulút pozitív.

Megyek aludni mert kidőlök innen. Jó éjt.
Csikken

KépKép
Kép
csikken

...és most ért véget.
Megyek és agyonalszom magam.
Katica, köszi itt is!!! Te vagy eddigi legjobb matektanárom (és az egyetlen akit tegezek :D )
Vendég

sziasztok!

gaby: örülök, hogy minden oké. :D szerintem holnap is pihenj még!

liza: mit mondott a doki? jobban érzed már magad?

klarissza: újra küldtem mailt.

szezso: jó hőmérőzést! :D

kata: nagyon tetszenek a képek, szépek vagytok. miért vágattad le a hajad? :roll:

bettike: használt a gyógyszer?

csikken: dobtam neked mailt.

áfi: köszönöm :D holnap este folyt.köv. remélem, nem szöksz meg. :D

coca: eltűntél? hiányollak!

lányok: kata képei is fenn vannak, de arra külön kell mailt küldenem, aki meg akarja nézni. persze, a talis lányok azokat is elérik enélkül.

rólam: szórakoztató volt áfi okítása. szépen haladunk. holnaptól tavaszi szünet, így elkezdem takarítani a lakást. :?

jó éjt, szép álmokat!

katica
katica30

Jó reggelt!

Stipi stop! Én vagyok az első!!

Kép

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt!

Katica: kicsit irigyellek a tavaszi szünet miatt! A takarítás miatt nem! :lol:

Babaimi: látom, jön a melegfront :lol:

Rólam: Valami bajom van, mert iszonyú házias lettem hirtelen, tegnap este csirekcombot sütöttem, meg majonézes kukoricasalit csináltam, hétvégére bevállaltam 2 fajta süti megsütését, és ma este almalevest fogok kreálni... :lol: Apa szerint sem stimmel valami Velem :lol: :lol: :lol:

Na, mindenkinek szép napot!

Csók

SzezsoKép
KépKép
szezso

BAbaimi drukk++++++++++++++++++++++++++++++
Snufi drukk+++++++++++++++++++++++++++++
Nekem is felment ma 36,9re a hőm, :oops: talán nem lesz giga ciklusom. :lol: csak 32 napos a szokásos :oops:

Szezsokám biztos érzel valamit a hő mérős ciklusodban :lol:

gaby pihenjél. de legalább jó hírt kaptatok! :lol:

katica áfi kismama, ne legyél szigorú :lol:

lemona üdv közöttünk szép a hőd drukk+++++++++++++++++
Vendég

sziasztok.van itt valaki?

Kép
monyo83

igen
Vendég

Jó reggelt

Na, már valamivel jobb, még mindig feszít, de nem annyira. Az 1 óra közlekedés nem biztos hogy jól esne melóhelyre :roll: Ti bementetek másnap? Már akinek volt ilyen.
Apa tegnap 10 szál cigit elszívott :twisted: mivel tegnap előtt megláttam a cigit (hamarabb értem haza), így tegnap már nem is próbált nem cigizni mikor együtt vagyunk. Ha nem bukott volna le, akkor job lenne, mert velem nem cigizne. Mondtam neki, tegyünk úgy mintha észre se vettem volna, és előttem továbbra se cigizzen. Hát nem jött be :(

Áfi, KAtica
sokág tartott az okítás :shock: nagyon ügyesek vagytok, ezek szerint jól működik ez a kamerás dolog :wink:

Szezso
jöhetsz ide is háziaskodni :P

Kép
gaby25

gaby irtam privit neked.

Kép
monyo83

Babaimi
hát érdekes helyre tette ferty a pét :shock: hogyan tovább nem beszéltünk dokival, azt sem tudni, hogyan tovább lesznek ők. Szóval lemásoltak minden leletet, a HSG-ről az eredetit adta oda a végén :roll: (én azért kértem a többiről másolatot, mert azt gondoltam csak azt adják oda, és hátha mégis ott maradnak, és hátha mégis lehet inszem ha javul az eredmény) és május 8-án úgyis megyünk a kaáliba, így a káosz miatt simán megszereztem a leleteket, nem kellett magyarázkodni.

Kép
gaby25

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Dokinál tegnap minden ok volt, nem rövidült tovább a méhszáj és zárt, azt mondta, hogy szerinte nem a nyákdugó mehetett el...és Domcsi még két hétig bent marad, DE utána bármikor jöhet! Most 2200 gramm és premier planba mutatta a kukiját :oops: , kaptunk is képet róla! Továbbra is pihenni és a 36 hétig Magne B6oznom kell!

Kép
elizabeth25

Gaby itt is koszi:)

lanyos az anovus ciklusombol vegul lett pe :shock: hogy mikor nemtom de igy azt sem mikor fog megjonni :cry:

senki nem tesztel mostanaban?reg lattam zebrat.

Kép
monyo83

Gaby: én nem mentem be a HSG másnapján, mondjuk jól voltam, de engem felvettek a kórházba 2 napra (csüt-péntek), csütörtökön volt a HSG, úgyhogy pénteken nem mehettem be semmiképpen…

SzezsoKép
KépKép
szezso

Halihó!

Kezdek kihűlni. :shock: Tegnap 36.2, ma 36.3. :oops: Nem viszi túlzásba a hőm... :roll:
Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy mi az oka, ha valakinek átlagnál alacsonyabb a hője??? Hátha tudnék rajta segíteni.
(A talisok tudják, hogy milyen fázós vagyok. Igaz, Katica?) Szóval ez így nekem nagyon rossz, ma éjjel is két takaró alatt szétfagytam. :roll:
Ma hívom a dokit, hogy egyeztessünk jövő keddre vagy szerdára időpontot tüszőleső uh-ra. Izgulok! :D

Kép
szilcsi

szilcsi nem akarok hulyeseget irni de asszem ugy olvastam hogy a pajzsmiriggyel van az ilyen kapcsolatban.
van aki nagyon fazik es aki mindig meg a akar sulni.
az egyik pajzsmirigy alulmukodesre a masik pedig tulmukodesre utal.
nezz utanna,mert nem emlekszem pontosan.

Kép
monyo83

Szilcsi
hát fagyos szent vagy :P én nem hiszem, hogy probléma, hogy alacsonyabb az átlaghő :roll:

Szezso
hát engem is felvettek volna a kórházba, ha nem kavarnak be :? te benn is aludtál? Tegnapra csak egy orvosi igazolást kaptam fene vigye, ma megyek a körzetihez, tegnap délelöttös volt :? azt sem tudom, hogy az igazolás alapján ő tegnapra írhat e visszamenőleg táppénzes papírt :roll:

Kép
gaby25

monyo ez jó, nekem melegem van sokszor :cry:
Vendég

Gaby, az én házidokim asszem mindig hét elején adja le az előző heti táppénzes papírokat, szóval sztem egy-két napra visszamenőleg is írhat.

Monyo, basszus, ez ijesztően hangzik. Pajzsmirigy??? Tejóég! :roll:
nemisfázomnemisfázomnemisfázom :D

Kép
szilcsi

gaby jobban vagy?

Szilcsi én nem tom mi lehet, remélem, hogy nem az.amit monyo írt :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Gaby, szerintem ne menj be!!!!

Szilcsi: én is fázós vok, tudod???? :wink:

Kata: a képek 1 részét megnéztem, gyönyörű voltál!

Monyó, mikor van ciklus vége?

Ancsa?

Vakond?

Macspacs?

Zöldi?

Lili?

...?

Ma kézműves foglalkozásokat tartok a játszóházban, készülünk a húsvétra.

Pusssssz.

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Boniko
jobban vagyok, kevésbé feszít, de azért jobb pihengetni, mint bemászni melóhelyre. De ha már úgyis csütörtök van, lehet hholnapra is kiiratom magam, aztán meg ott a húsvét hétfő :P

Kép
gaby25

Snufi Jó kézműveskedést!
Vendég

Gaby De milyen jól döntöttél! Én sajna holnap is dolgozom, de utána megyünk haza Anyukámékhoz! végre! :lol: :lol: :lol: talán ott is lesz sonkaszaurusz
Vendég

Szicsi
Hőmérőzés
A pajzsmirigy működési zavara meglehetősen sok embert érint még akkor is, ha az orvosi vizsgálat, a laboreredmények esetleg nem utalnak konkrét betegségre. Ennek magyarázata az, hogy a hormonszintek vizsgálata a vérben nem elég érzékeny jelzőműszere a rendellenességnek: a hipotireózis enyhe formája nem mindig mutatható ki vele. Ha meg akarunk bizonyosodni arról, hogy nincs-e kezdődő pajzsmirigybetegségünk amely helyes táplálkozással és életmóddal még visszafordítható lehet , érdemes ellenőrizni a testhőmérsékletünket. Ez azért is fontos, mert több más betegség hátterében a pajzsmirigy alulműködése állhat.

Rázzuk le a hőmérőt 35 fok alá, és lefekvés előtt tegyük az ágyunk mellé. Ébredéskor, mielőtt felkelnénk az ágyból, 10 percen át hőmérőzzünk a hónaljban, és eközben kerüljünk minden mozgást. Három napon át, lehetőleg azonos időpontban mérjük meg és jegyezzük fel a hőmérsékletet. Menstruáló nők a menzesz második, harmadik és negyedik napján végezzék a mérést. Férfiak és menopauza utáni nőknél ez bármely időpontban lehetséges.

A normál testhőmérsékleti érték 36,4 és 36,8 °C között van. Ha ennél alacsonyabb, az a pajzsmirigy alulműködésére utalhat. Ha viszont az alap-testhőmérséklet meghaladja a 36,8 °C-ot ez kevésbé gyakori , akkor a pajzsmirigy túlműködhet.

Kép
gaby25

Bettike, írd be kérlek a táblába, hogy április 10. tüszőleső uh! :lol: (a 12. cn-en leszek)
Este fél 6-ra kell mennem, úgyhogy majd csak másnap jelentkezem, hogy mi újság. Addig lyukadjon az oldalatok!!! :lol: :wink:

Kép
szilcsi

Gaby, jól döntöttél! :lol: Minket meg úgy néz ki, elengednek holnap a melóból, be sem kell jönnünk, mert délelőtt áramszünet lesz valami felújítás miatt, úgysem tudnánk dolgozni.
Gaby, akkor nekem ezek szerint pajzsmirigyalulműködésem van??? :shock: Na neeeeeeeeeeeeeeee! Majd kedden megkérdezem a dokitól.

Kép
szilcsi

gaby köszi, ez tényleg érdekes .

Szilcsi kegyetlen vagy :wink:
Vendég

Utánaolvastam ennek a hipotierózisnak, bakker, gyorsan abba is hagytam, mert a tünetek mindegyikét felfedeztem magamon és megállapítottam, hogy maximum 3 napom van még... :shock: :lol: És hogy az AIDS-en kívül gyakorlatilag minden betegségem megvan, ami csak elképzelhető, és csoda, hogy egyáltalán élek még. :lol: :lol: :lol: Úgyhogy letiltottam magam az olvasgatásról.

Boni, tudom! :wink: :D Na most komolyan: nincs otthon netem, doki után meg sztem rohanok haza.

Kép
szilcsi

Szilcsi nincs semmi bajod! punktum
Vendég

Gaby: nem aludtam benn, befeküdni nem kellett szerencsére, csak papíron :-D csütörtökön megcsinálták a HSG-t, pénteken meg kiadták a zárójelentést…Én szabival oldottam meg…

Szilcsi: egyszerűen Neked tényleg alacsonyabb az alaphőd…a görbében a változások számítanak, nem maga a hő magassága…nézegess terhesgörbéket a ferty-n, simán fogsz taláni olyanokat, ahol pl. 36.5 volt a hő pé után…A pajzsmirigy nem ennyire egyszerű, ha baj lenne vele, valószínűleg pé-d sem lenne. A 3.napi vérvételen szokták nézni azt is…(TSH, kortizol szint).
Ja, különben meg a fázósság és az alaphő nincs is összefüggésben. Én is tök fázós vagyok, aztán elég magas az alaphőm...

SzezsoKép
KépKép
szezso

hu lanyok mar megbantam ezt a pajzsmirigyes dolgot :oops: latom szilcsi beijedtel.nem kell,ha ezzel van gond siman lehet gyogyival kezelni.

szezso akkor neked ez stimu nelkuli honap?

snufi.37 ik napomon vagyok a ciklusaim 35naposak,mar egy jo idelye.
most nemtom mi van.mertem egy darabig folyton 36,4-36,5 volt,meg a doki is mondta hogy nincs petem.
erre 3 napja kivancsisagbol megmertem,36,8 :shock: tegnap is ennyi ma meg 36,9 (egy oraval korabban merve)
szoval ezek szerint megis volt pe-m.az hogy mikor kesz rejtely,mivel nem mertem mar egy jo idelye.
most meg varhatom hogy mikor jon meg,de legalabb tudom hogy elobb vagy utobb meg fog jonni,mihelyt letelik a luth.fazisom.

Kép
monyo83

Monyo, semmi baj, volt már tapasztalatom ezügyben, összevissza olvasgattam és beparáztam teljesen, jól össze is szidott a dokim meg a családom, azóta tudom, hogy nem szabad ilyet csinálni.
Nincs semmi bajom és kész. Maximum fagyosszent vagyok, az meg olyan jól áll, nem?! :lol: :lol: :lol:

Kép
szilcsi

monyo néha az orvosok azt sem tudják mi van. remélem tényleg volt PÉ ed!
Vendég

jol van szilcsi akkor megnyugodtam.)

boniko,volt egy nyamvadek kis 7mm esem lehet hogy az not meg :P fene se tudja.
mostmar meg a cickom is elkezdett fajni.
tuti volt pem :lol:

Kép
monyo83

Sziasztok!

Szilcsi! Ha vigasztal, én mostanában esténként 35,9-et mérek, és szétfagyok. Tegnap este volt az első hetek óta, hogy zokni nélkül aludtam, de az uram szerint tegnap lejjebb kellett volna venni a fűtést, csak én nem hagytam, mert végre nem fáztam. Ahogy leülök vagy lefekszem, azonnal a vacogásig fázok két takaró alatt. Ha az uram éjszakás, még azt a báránybőrszerű takarót is rá szoktam dobni a paplan tetejére. Pedig emlékeim szerint a terhesség alatt mindig melege van az embernek. Egy másik topikban is mondta egy lány, hgy ő is fázott az elején. Tök érdekes, nem?

Monyó! Mér vagy biztos benne, hogy előbb-utóbb megjön? :wink:

Gabi! Ki tud írni a doki viszamenőleg, ha úgy van nála a leadás, hogy belefér neki. És ha jó fej. Örülök, hogy rendben vagy!

Szezso! Máskor nem szoktál főzni? :lol:

Bettike! Nem tudom, én nem szavazok, nem baj?

Áfi! Én valahogy fiút gondolok neked :D

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: