A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

TinkaKép
HAJRÁ!

GittaKép
A párom sajnos tényleg sokat utazik, de most kicsit jobb a helyzet, mert egy hét külföld után egy hetet itthon van. A tanfolyamot megnézem, bár nekem nem jár semmi, azon kívül, hogy fizetik, mert nincs itthon munkaviszonyom már több mint 5 éve. Szeptembertől indul egy szakfordítói képzés a tanárképzőn, azt szívesen bevállalnám és 2 éves.
Remélem a ciszta-dolog hamarosan megoldódik, nem irigyellek.

Egcsi
egcsi

BEA:hány milis a tüsződ?
Virág
virag

Gitta!

A kolléganőd hülye. Utánanéztem egy kalóriatáblázatban hogy ténylegesen mennyit eszik egy nap. 100g csirkehús 110 kcal, 100g olaj (ha sült volt a hús) 900 kcal, 100 g 1,5% zsírtartalmú 40 kcal, 100 g burgonya 90 kcal.
Szerintem húsból bőven megevett 300 grammot és burgonyából is. Az olajból a hús nagyon sokat felvesz. Ha panírozott volt akkor meg még többetKép Tehát 3x 110kcal sült hús, 3x90kcal burgonya, min 40kcal tej nem hogy nem 400 kcal alatt van, de 640 kcal legalább, mivel az olajat nem is számoltam! Kétlem, hogy ennyit enne egész nap. És a reggeli kis kávé tejjel? Na és a vacsora? Vagy ő csak ebédel? És a gyümölcsök? Kétlem, hogy ne enne vacsorára akár gyümit. Az alma is 30 kcal rendelkezik... Gyanús a te kolléganődKép Valami hibádzik az agyában és ne is foglalkozz vele! Ha legközelebb cseszeget és hasonló kaliberü dolgot eszik legalább tudod mondani, hogy amit ő eszik az sehol sincs 400Kép Ne izgasd magad lükeségek miatt! Szar-szar, de az nevet a legjobban, aki utoljára nevet!
Ja egyébként innen néztem ki gyorsanKép
http://www.lefogyni.hu/ (táplálkozás menüpont alatt van a táblázat)

Ezt ismerted? Én most találtam:
http://fogyokura.lap.hu/

puszi és fel a fejjelKép

Kép
sasha

Sasha
teljesen igazad van, egyetértek!Kép

Virág
Hát amilyen hülye vagyok, elfelejtettem megkérdezni!Csak annyit mondott, hogy az nagyon szép, meg a nyh is. Annyira csak arra figyeltem, hogy nincs e ott még egy. Schwarzit is idegesíti a dolog, látszott rajta, még morgott is magában. Előre félek, mi lesz, ha lombikra jutok. Egy vagyon lesz a szuri.

Bea
Bea

Gitta!

teljesen ki vagyok akadva, mióta olvastam , amit írtál a kolléganődről, aki szerintem nem butus, hanem ostoba, és szemét! Nem érdemli meg, hogy egy csepp rosszkedved legyen tőle! Fel a fejjel! Nem a kilók számítanak! Klassz csaj vagy te akárhány kilóval! Kép
shine

Gitta!

A kolléganőd egy ostoba, primitív liba. Eszébe se jut, hogy valakin nem azért vannak plusz kilók, mert egész nap sült oldalast, csülköt, zsíroskenyeret és sütiket zabál, hanem gyógyszerek, hormonok is okozhatják. Csak nehogy egyszer ő is megtapasztalja! Nehogy komolyan vedd! Mindenki úgy szép, ahogy jól érzi magát! Kép Kép Kép

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Ritkan olvasgatom mostanaban a topicot, de ehhez mar hozza kell szolnom.
Gitta :-)Sajnos a jelentos tulsuly okozhat hormongondokat, ami neheziti a babasodast. Emlekszem, hogy irtad, akkor lettel terhes, amikor lefogytal. Ehhez tudok neked, meg persze barkinek, aki ilyennel kuzd, ajanlani egy jo modszert: AKUPUNKTURA. Nekem nem volt nagy tulsulyom, csak 5 kg, de az borzasztoan ragaszkodott hozzam, plusz lusta dog vagyok, aki utal tornazni. Emellett meg szkeptikus is, ezert akkor szantam ra magam a dologra, miutan lattam, hogy a kolleganom - akinek kb. 30 kg feleslege volt, emiatt mensije sem volt – ezzel a modszerrel kb. 20 kg-ot fogyott, a mensije megjott vegre, egesz kicserelodott. En is belevagtam a dologba, a tervezett 5 helyett 6 kg-tol szabadultam meg, kb. 2 honap alatt, es tartom a sulyomat, jol erzem magam. Biztos, ahol te laksz, ott is van erre lehetoseg. Nem mondom, hogy fajdalommentes, ha az emberbe tuket szurkalnak, de hatasos. Ja, az etkezesemet is meg kellett valtoztatni – tobb zoldség, hus, keves szenhidrat, cukor.
Remelem nem veszed bantasnak, hogy ezt leirtam. A kolleganoddel meg ne torodj. Vannak alkatilag olyan emberek, akik barmennyit esznek nem hiznak. Az emberek tobbsege sajnos nem ilyen, en sem. :-)
Udv, Szamoa
szamoa

Lanyok!
Ma elmentem uh-ra. Semmi nyoma semmifele cisztanak.Ennek elvileg orulnom kellene, viszont semmi nyoma a mensinek sem.Na, ilyenkor mi a teendo? Letezik, hogy clostival sem jon meg?
Mert akkor ott tartok, ahol elkezdtem.Mar sirni tudnek.
A mai doki szerint terhesseg sem lathato, bar az nem is latszodhat meg. Igaz ez? Huvelyi uh-n nem latszik a terhesseg a 29.-ik napon? (van egy negativ tesztem tegnap reggelrol)Szoval elhiszem, hogy nem vagyok terhes, de erdekes amit mond, hogy meg nem latszodhat.Mit gondoltok?
Akkor most se ciszta, se terhesseg, se mensi...ez vagyok en.
-szoszi-
szoszi

SzösziKép

A nagyon korai terhesség tényleg nem látszik még UH-n sem. Örülj, hogy nincs cisztád! Mit mondott a doki?

Lányok!
Ma bejelentkeztem a dokimhoz, mert olyan furcsán fájdogál az alhasam már egy hete. Sajnos csak jövő csütörtökre kaptam helyet.Kép Lehet, hogy petefészekgyuszim van? Nem fáj vészesen, csak érzen, hogy "van" és nem is állandó a fájdalom.
Mindegy, majd kiderül. Szeretnék egy Gynevac kúrát is. Gynevac mellett lehetek babás-nem mintha nagyon nagy lenne az esély-vagy védekezni kell?
Egcsi
egcsi

SzösziKép
Utánanéztem,a megtermékenyülés után 18-21 nappal,kb. a ciklus 32-35 napján lehet látni a terhességet a legkorábban!
Egcsi
egcsi

EgcsiKép
Gynevac mellett lehetsz babás, mivel semmilyen hormont nem tartalmaz, így nincs hatással a hormonháztartásodra.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Köszi! Jó, hogy néha benézel!
Egcsi
egcsi

Egcsi,
a mai doki nem mondott semmit, csak az uh miatt mentem hozza, ma latott eleteben eloszor.Mondta, hogy semmi nyoma cisztanak, ha volt pe, akkor meg is repedt a tuszo, mert nincs semmi.
Hat, akkor rosszul gondoltam, ha nem latszik, hat nem latszik, akkor elvileg meg "az" is lehetne, nem igaz? persze nem elem bele magam, nem vagyok en az a fajta, akinek elso honapban osszejon.(ugy ertem elso clostis, mert probalkozni 1.5 eve kezdtunk)
Nem tudom meddig birom a tesztelest, megint van egy a taskamban, tudom, hogy par napot meg varni kellene...
-szoszi-
szoszi

Sziasztok lányok!
Nagyon ritkán jövök erre, jobban mondva nincs hozzáférésem, és csak néha "tudok" benézni.
Karmen, légyszi javíts, ma van a 2.cn.:-(
Lányok!PCO-m van, most szeptemberben műtenek megint vele, novemberben már volt egy műtétem, azóta koppra megjön egypár napos csuszi van csak, a férjem fickói dupla mennyiségűek az átlaghoz képest.
Nem jött össze még a babó....csak várok...várok...
Szóval pld.még petevezeték átfújásom nem volt, csak azt szeretném tudni, hogy szerintetek ha az lenne a bajom, hogy el van záródva, akkor az járna panasszal, úgy értem fájna, vagy késne a mensim?
Laparoszkópiás műtéten megnézik azt is?
Szerintetek műtsenek, vagy pedig menjek inszemre?
Összesen 3 éve próbálkozunk....
Gitta,ne törődj az ilyen tahókkal!!Már a kolleganőddel.Mutasd meg neki a mi véleményünket, és mond meg neki, hogy én azt üzenem, hogy ne avatkozzon bele más dolgába, ne legyen szívtelen, mert előbb-utóbb megbosszulja önmagát az ilyen hozzáállás, és különben is, ha tényleg csak ennyi kalóriát enne, akkor nem tudna veled beszélgetni, mert már rég az intenzíven szürcsölné az infulziós papikát!
ilduci :-D
Névtelen

És egy vers.
Óda a gólyához.
Gólya, gólya, fehér tollú istenség,
piros csőrű, madárféleség,
fekete a farkad vége,
GYERE MÁR EL HOZZÁNK VÉGRE!!!!!

Imádkozok néha neked,
De te lehajtod a fejed,
sunyin röhögsz a képembe,
A POFÁDAT ÉN TÉPEM BE!

GYERE IDE MERT SZÉTVERLEK,
DARÁLÓVAL SZÉJJEL SZEDLEK!
Kicsi gólyám gyere már,
Sok leányka téged vár!
MOST!!!!!!!!Ilduci :-D
Névtelen

IlduciKép
Szerintem vágj bele a műtétbe. A petevezeték elzáródást nem érzed, tünetmentes, és nem befolyásolja a ciklusod hosszát. Viszont nem esel teherbe mellette. A laparoszkópiás műtétnél megnézik azt is, nekem megnézték, és az endometriózist is. Így egy kalap alatt letudtam mindent. Inszemre így nincs értelme menni, amíg ezeket ki nem zárod, mert az inszem sikere is kétséges.

GittaKép
Mit mondott a doki ? Nagyon izgulok ám érted!!

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok LányokKép
Mégsem tudott a Párom most szabira jönni, ezért visszautaztunk hozzá, igy a héten még tudok veletek konzultálniKép
Bocsánat, hogy nem tudok mindenkinek válaszolni mert nem volt időm visszaolvasni a topikot viszont van két hozzászólás amit nem hagyhatok szó nélkülKép
IlduciKép
Elsőként nem szabad nekikeseredned, hidd el PCO-s petefészkekkel is lehet babádKép Feltétlenül javaslom a laparoscopos műtét elvégzését és az inszemet én HSG vagy lapar elvégzése nélkül teljes egészében feleslegesnek tartom... Persze nem vagyok orvos csak paciens. A laparoscopia során feltárhatnak mindent és rendbe tudják tenni a petefészkeket, a petevezetők állapotát is felmérik és egyéb összenövésekre is fény derülhet. Persze mint minden műtéti beavatkozásnak, ennek is vannak kockázatai de én a helyedben biztosan konzultálnék erről a nőgyógyászommal, mivel az inszemnek semmi értelme például elzáródott petevezetők esetén, de a hormonális stimulálás sem túl hatékony amig tele van cisztákkal a petefészked. Egyszóval irány egy megfelelő orvos, aki 3 év után végre hajlandó komolyan kezelni a problémátokat és elvégzi a szükséges beavatkozásokatKép Ha lapar mellett dönt az orvos, akkor HSG-re nincs szükség.
Drága GittaKép
Nagyon-nagyon szomorúan olvastam a kolléganőd viselkedését... Sajnos mindannyiunk környezetében vannak ilyen buta, primitiv emberek akik úgy itélnek elsőre, hogy nem ismerik a hátteret. Én azt gondolom egyáltalán ne foglalkozz az ilyen emberekkel mert ezek szánalomra méltóak és lelkileg sivárak. Te sokkal több vagy Náluk és ez nem a tökéletes külső kérdése, hanem a belső értékeid határozzák megKépKép Fel a fejjel és kitartás a fogyidhozKépKép
Virág?)
Most már elérhető vagy? Irok Neked mail-tKép

Puszilok Mindenkit: Doris
doris

Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek! Kép

Lányok!
Köszönöm a kedvességeteket! A kolléganőm biztosan sokat csuklik, annyit emlegettétek az elmúlt pár napon! Kép

Cat!
Ma megyek a dokihoz, délben idnulok a vonathoz. Remélem, tud valami megnyugtatót mondani. Kép
Drukkoljatok nekem! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Doris!
Köszönöm, már nem érdekel, de akkor nagyon berágtam rá. Majd csak lefogyok, ha meg nem, akkor nekem ez van rendelve.
Jól vagytok mindnyájan? Kép

Üdv:
Gitta
gitta

DorisKép
Jó, hogy jöttél! Mi újság a babákkal? Voltál UH-n?

A változatosság kedvéért már megint azért szorítsatok, hogy vasárnapig ne legyen tüszőrepim, mert akkor érkezik az apajelölt. Elvileg van rá esélyem, de majd meglátjuk. Engem nem a hőmérőzés stresszel, hanem az, hogy mindig csak egy hajszállal csúszunk le a megfelelő időpontról.Kép Ettől függetlenül még jövő hónapban mérem a hőmet és utána szünetet tartok. Szerintetek, ha eddig mindig volt tüszőrepim az elmúlhat csak úgy minden ok nélkül?
Egcsi
egcsi

Egcsi

Örülök, hogy vasárnap jön a kispapajelölt haza, és drukkolok, hogy addig tartson ki a tüsződ. (Már csak 2 nap)Ha eddig mindig volt rendesen tüszőrepid, miért pont most ne lenne.
Már szívesen látnálak a Pár hetesben, és persze a többieket is.

Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kitty
kitty123

Lányok!
Drukkoljatok nekem, indulok Pestre!

Egcsi!
Késő tüszőrepit kívánok! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

KittyKép
Mindig benézek hozzátok, remélem hamarosan csatlakozhatok is.

GittaKép
Köszi és drukk megy!

Egcsi
egcsi

Lányok!

Ezt még muszály leírnom!
Megvolt az elégtételem! Drága kolléganőm jött panaszkodni, igaz nem nekem, hogy hullik a haja, és a fodrász azt mondta neki, hogy a fogyókúrájától van! Én erre mondtam neki, hogy a 400-as fogyit csak orvosi felügyelettel lehet csinálni, erre ő vérig sértődött, hogy neki nincs szüksége rá, mert nem éhes! Hát ez csúcs! Nem éhes, de a haja hullik... Neki nem kell doki, mert semmi baja. Na, majd meglátjuk. Csúnya dolog a káröröm, nem is azt érzem igazán, csupán bánt, hogy most én voltam kellemetlen.

Na, most már tényleg megyek, mert ha lekésem a helyijáratot, akkor a vonatom is elmegy.

Üdv:
Gitta
gitta

GittaKép
Off leszek:
Volt egy osztálytársam. Kb. napi 300-400 kcal-on élt hónapokig. 17 évesen műtötték a gyomrát a fogyókúra miatt.

Az ilyen kolléganővel ajánlom ne beszélj meg semmi magánjellegű dolgot. Ő csak a saját dolgával törődik és ráadásul tipikusan az a "fajta" aki továbbadja az infót amit Te átadsz neki, esetleges hormonzavarról, gyerekre való készülésről stb.

Drukkolok Neked és a többi lánynak a babásodáshozKép. És hidd el egyátalán nem érdemes az ilyen alakokon idegeskedni.

Pusszancs Mindenkinek
Móni
mj__móni

Sziasztok lányok!

Egy ideig nem írtam, mert pihenni szeretnék ami a babaügyet illeti. Augusztusban telik le az 1 év próbálkozás, és a dokimmal megbeszéltük, hogy akkor el is kezdik a kivizsgálásokat. Hacsak addig valami csoda folytán...
De most egy kérdésem lenne amit ciki volt eddig bárkitől is megkérdeznem. Szóval, nektek szeretkezés után ki szokott folyni az ondó a hüvelyetekből? Nekem még másnap is kifolyik, ha például előző este szeretkezünk. Ez most lehet, hogy egy buta kérdésnek tűnik, de én most azon gondolkodom, hogy valami alkati bajom van és a kis " ebihalak" el sem tudnak jutni ahova kellene.
Egyébként továbbra is szorítok mindenkinek. Annak is aki itt van még és azoknak is akik átjutottak egy vidámabb topic-ba.
Köszi a válaszokat előre is.

Bandy
Bandy

BandyKép
Mindenkinek kifolynak a fiúk egyrésze, de hidd el amennyi a babához kell az fentmarad. A sokmillióból kevés jut csak el odáig, és el is cseppfolyósodik egy idő után, és kifolyik. Nem nálad van szervi probléma, ne ijedj meg. Ráadásul az aktus után a megtermékenyülés negyed óra alatt bekövetkezik, így a többi felesleges is. Egy kispárnát az aktus után azért a feneked alá tehetsz, így nehezebben folyik ki.

DorisKép
De jó, hogy itt vagy. Hogy vannak a picurok ? A nemüket tudjátok már ? Nagy a pocód ? Olyan örömteli lehet az állapotod mostmár!!!

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat,
köszi a megnyugtató választ!

Bandy
Bandy

GittaKép
Ne idegeskedjKép Babó után majd lefogysz ha most nem is sikeredneKép Köszi jól vagyunk mindhármanKép Nekem nagyon csúnyán vizesedik a lábam de a babácskákkal minden rendben van és ez a lényegKépDrukkolok a dokihozKép
EgcsiKép
Ne stresszeld MagadKép Ha eddig a hőgörbédből ki tudtad venni a tüszőrepit akkor nem fog elmúlni magától csak vigyázz MagadraKép Egyébként Zsuzsuék épp peteérés után voltak együtt mert tudod, Ő az új munkahelyre menet nem akart akkor teherbe esni, erre nem becsúszott Neki pont az első hónapban????KépKép Épp ezért ne idegeskedj az időpontot illetőenKépKöszi, jól vagyunkKép Az egyik babácska most is kisebb de nem bánom mert szépen fejlődik mindkettőjükKép
BandyKép
A kérdés amit feltettél egyáltalán nem ciki és nagyon is fontos. Gyermekre vágyó pároknak szokták javasolni, hogy szeretkezés után ne keljenek fel minimum 2-3 óráig de én ilyenkor már egész éjjel igyekeztem fekve maradni. Kifolyás ellen segithet még egy kispárna a popsi alá, hogy segitse a "matyikák" haladásátKép Sok sikert kivánok és tudod - Csodák mindig vannakKépKép
CatKép
De édes vagyKép KösziKép Tudod nem szeretek itt irni a Babáimról, mert tudom Nektek mennyire más problémáitok vannak és nem akarok senkinek a lelkébe gázolni hisz évekig sóvárogtam én is a "friss"-be. Köszi jól vagyunkKép A pocakom 92-93 cm-es és elég kerekded vagyokKép No meg persze nagyon-nagyon boldogKép Babucikról annyit tudok (bár nem kérdeztemKép), hogy egyikük fiúcska de azért mi továbbra is 4 neven gondolkodunkKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Igaz Doris ide is írogat, de gondoltam átmásolom a "friss"-be írt néhány sorát.

"Sajnos Karmenről nem sokat tudok. Gondok léptek fel Náluk és be kellett feküdnie a korházba. Utolsó információm szerint él a baba és jól vannak...Drukkoljunk"

Drukkoljunk!
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Kicsit nem voltam. Az ok az alábbi kép, és egy negatív beta HCG... most az önújraépítés fázisában vagyunk. Pedig három fázisú, ugye?

Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SZILVI:köszönjük az infot és Karmennek nyugodtan mondhatom, hogy mindenki szívből drukkol. Sokat emlegetjük őt/őket nem csak itt a topikban, hanem személyesen is!
Mindenkinek jó hétvégét!!
Virág
virag

Sziasztok!

Megjöttem. Hát nem sok jó hírem van. A ciszták nem csökkentek, sőt, az egyik már akkora lett, hogy a doktorúrnak el sem fért teljesen a monitorán. Kép Hétfőn megyek vissza, műtételőkészítő vizsgálatokra, és ha minden jó lesz, akkor 22.-én lapar és kiveszi a cisztáim.
Kicsit félek és izgulok az egésztől.
Azt mondta a Fábián doktorúr, hogy egyből megnéz mindent odabben, átjárhatóságot, PCO-t, egyebeket. Legalább mindenen túl leszek.
Eléggé neheztelt rám, amiért a páromnak nem volt eddig még vizsgálata. De hát mit csináljak, ha nem akarja???!!! Én nem mehetek el helyette. De majd megpróbálom rávenni, remélem, hallgat már rám.
Egyébként meg egészen másképpen vizsgál, mint a másik dokim. Nála a csillagokat láttam minden vizsgálat után, most meg szinte meg sem éreztem.
Csak egy valamit hiányoltam. A bíztatást, hogy lehet gyermekem, vagy hogy mekkora esélyem lesz rá a műtét után. Ennek ellenére is szimpatikus orvosnak tűnik. Kép

Kármen!
Jobbulást kívánok! Remélem minden rendben lesz mindkettőtökkel.

Doris!
Kép Szépek a babóid, megnéztem őket! Kép Próbálj meg sok almát enni, az állítólag csökkenti a vizesedést. Állítólag. Kép De azért nem garantálom, de próbálkozni lehet. Kép

Késöbb még visszanézek, vagy majd csak holnap, még nem tudom.

Üdv:
Gitta
gitta

GittaKép
Hidd el jó kezekben vagy. A műtét után gyógyszeres kezelést fogsz kapni, és nagy esélye lesz a teherbeesésnek. A kis izgulás persze természetes, mégis csak egy műtét, de legalább történik valami. Szerintem ülj le a pároddal komolyan megbeszélni, hogy Te mit vállalsz, és ahhoz képest mennyivel kevesebb amit tőle kérsz. Meg kell értenie, hogy egy gyerkhez két felelőségteljes gondolkodású ember kell.

DorisKép
Engem egyáltalán nem zavar, ha valaki babás lesz, és mesél róla. Örülök mindenki áldott állapotának. Főleg, hogy tudom, hogy ebből a topikból indult mindenki, és sajnos megszenvedett a babáért.

Puszi

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányok!

Hébe-hóba még én is olvasgatok, de most már egyre kevesebb az idöm. Viszont Karmennek én is nagyon drukkolok, remélem minden rendben van-lesz velük!Kép

Bandy, a kifolyásról nekem is van egy kis irnivalóm...Soha nem csináltam semmiféle praktikát, mert ahogy itt is irták a lányok, ez úgy ahogy van normális. Van ami bejut igy is, van ami nem, annak meg úgysemtudsz mit csinálni.
Viszont az egyik hónapban valahogy úgy jött össze, hogy együttlét után gyertyaállásban voltam (na jó, eredetileg tornáztunk a párommal egyet, és az fordult át másbaKép) Ha már igy alakult, úgy gondoltam nem veszitek semmit, azt hiszem kb fél órát maradtam fal mellett felemelt lábakkal...
És abban a hónapban terhes lettem...NEm tudjuk a mai napig, tényleg ez volt a dolog kulcsa, hogy idáig nem volt tornamutatvány, de ha csak ennyin múlna??..hát mégegyszer igy próbálnám meg.
Csak leirtam, nem tudom tényleg másnak mennyire jön be.

Gitta, neked is nagyon szurkolok, kolleganö megéri a pénzét, hamarosan ronccsá megy a fogyókúrájában. A mütéthez szoritok, minden rendben legyen!!!KépKép

Lányok, most már ha néha szurkolnátok, nem bánnám, alig 3 hét van a kiirásig...Jézusom.
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

CatKép
Ne haragudj, hogy belekotyogok, de én azt olvastam, hogy a spermiumoknak el kell tölteni bizonyos időt a méhben, hogy "aktivizálódjanak", nem termékenyíti meg az első hímivarsejt a petét amikor találkoznak. Azon a weblapon volt ahonnan a másik cikket is fordítottam a "hasznosban".

DorisKép
Örülök, hogy minden OK. Az ikreknél általában az egyik baba mindig kisebb, de majd behozza idekint!Kép

OrsiKép
Sajnálom!Kép Tényleg három fázis látszik, de majd legközelebb baba is lesz a háttérben!

GittaKép
Hát nem túl jó hírek, de minden rosszban van valami jó. Ha már laparozni kell, legalább mindent alaposan szemügyre vesznek "odabent".
Tudom milyen nehéz rávenni a papajelöltet a vizsgálatra, de beszélj a fejével, nyugtasd meg, hogy ha esetleg nála van a baj attól te még ugyanúgy szereted stb. Szegények nagyon érzékenyek övön alul és társadalmilag is a nőket tartják felelősnek, ha nem jön össze a baba. Pedig a férfiak is lehetnek veszélyeztetettek. Ráadásul az ő vizsgálatuk közel sem olyan kellemetlen és bonyolult mint a miénk!

KarmenKép
Drukk, hogy minden rendben legyen veletek!

Egcsi
egcsi

Barbi

Kép
Kép
barbi

BarbiKép
Húha! 3 hét az szinte már semmi! szorítok és tudasd az eredményt!Kép
A gyertyaállás trükköt már én is hallottam!
Egcsi
egcsi

GittaKép
A Margitos Fábiánról irsz? Mert az én laparom alatt Ő is asszisztált és a cisztáimat (petefészek luggatást Ő csinálta)meg az MJ.Móniét is aki azután talán 3 hónappal spontán lett terhesKépEgyszóval a lapar nagyon jó, mert minden egyéb elválltozást is orvosolni lehet. Viszont a Párod elég értlenül viselkedik (kérlek ne haragudj, hogy igy fogalmazok...) Ő akar egyáltalán gyermeket? Mert egy szimpla matyivizsgálat igazán nem nagy ügy... És addig bizony felesleges Téged agyonhormonozni amig ki nem derül, hogy nála mi a helyzet. Egyszóval üljetek le komolyan beszélni a dologról. Neki nem is megalázó ez az egész bezzek Neked ki kell tárulkoznod millió alkalommal idegen emberek elött...Kicsit komolyabban is állhatna a kérdéshez.Köszi az almás tippetKép
CatKép
KösziKép Szivből kivánom, hogy mielöbb Ti is költözhessetek a Friss-beKép
EgcsiKép
Lényeg, hogy egészségesek legyenekKép
BarbiKép
Nagyon drukkolok NektekKép

doris

"Ovuláció - nemcsak egyszer egy hónapban?
Lányok!
Most találtam aFigyelőnet-en ezt a cikket. Elég érdekes.

2003. július 11.
FN

Előfordulhat, hogy egy nő egy hónapban kétszer, vagy akár háromszor is ovulál – állítja egy kanadai kutatócsoport. Hogy egy hónapban több petesejt is kiszabadulhat a petefészekből, azt eddig is sejtették az orvosok, ez az első eset azonban, hogy kiterjedt kutatás támasztja alá a teóriát.
A kanadai University of Saskatchewan (Saskatoon) kutatócsoportja által vizsgált nők tíz százalékánál fordult elő, hogy egy hónap során két érett sejt is kiszabadult a petefészekből. Sőt, minden vizsgált nőnél a petefészkekben a peteérés legalább két hulláma volt megfigyelhető ugyanazon ciklus során, és a vizsgált nők 30 százalékánál három peteérési hullám is elindult.

Érthető, miért megbízhatatlan a fogamzásgátló tabletta

A felfedezés egyrészt magyarázatot adna a fogamzásgátló tabletták megbízhatatlansági faktorára, másrészt a jövőben sokkal kifinomultabb termékenységi eljárások kidolgozását tenné lehetővé – írja a New Scientist.
A hagyományos nézet szerint minden menstruációs ciklusban egy ovuláció, magyarul peteérés következik be. Minden éretlen petesejt a petefészek felszínének hámjában található tüszőben vár a sorára. A ciklus kezdetén egyszerre több tüsző is növekedésnek indul, de csak egy marad talpon, a többi elsorvad. A ciklus tizennegyedik napján a tüsző megreped, és útjára bocsátja a petesejtet. Egyébként, ha egyidőben érik be két vagy több tüsző, többpetéjű ikrek foganhatnak.

A kutatócsoport hat héten keresztül 63, 18 és 40 év közötti, normál menstruációs ciklusú nőt vizsgált nagy képfelbontású hüvelyi ultrahang készülék segítségével. A hat hét alatt az egyes nők tüszőérési folyamatát követték lépésről-lépésre.

Van úgy, hogy egy pete sem érik meg a ciklus során

A vizsgálat ideje alatt ötven nő a ciklus során egyszer ovulált, hat kétszer, hétnél pedig egyetlen peteérés sem következett be. A kutatás következő fázisa annak kiderítése, hogy egyes tüszők érési folyamata miért, másoké viszont miért nem vezet repedéshez, azaz a petesejt petefészekből való kiszabadulásához. Ennek megértése sokat segíthet a laboratóriumi körülmények között történő megtermékenyítések pontosabb időzítésében.

Tüszőrepedés után a petesejt a hasüregbe, majd hamarosan a méhkürtbe kerül. Itt megkezdi útját a petevezetéken keresztül a méh ürege felé, és várja a nagy találkozást. Mire a petesejt ideér, a megrepedt tüsző sárgatestté alakul és elkezd progeszteront termelni. A méhnyálkahártya ennek hatására alkalmassá válik a megtermékenyített pete befogadására.

A petesejt azonban csak ritkán veszi igénybe ezt a szolgáltatást. Többnyire elmarad a nagy találkozás, a hoppon maradt petesejt felszívódik, a sárgatest "elvirágzik", a méhnyálkahártya leválik, bekövetkezik a menstruáció. A kanadai kutatócsoport szerint valószínűleg a progeszteron termelődésnek és a sárga testeknek meghatározó szerepük van abban, hogy egyes nőknél újabb peteérési folyamatok is elindulnak a ciklus során, ám csupán töredéküknél szabadul ki második petesejt is a petefészekből. "

Kitty
(Bocs, most vettem észre, hogy inkább a hasznosba kellett volna betennem)
kitty123

Sziasztok!
Szép jó reggelt mindenkinek! Kép

Cat!
Köszönöm a bíztatást, jól esik. Majd megpróbálok beszélni a párommal, amint tudok. Egyenlőre tegnap nagyon összevesztünk a műtéten. Kép

Barbi!
Drukk megy! Kép

Egcsi!
Kép Majd megpróbálok beszélni vele. Velem meg minden rendben lesz. Kép

Doris!
Milyen volt a lapar egyébként? Mit csinálnak elötte és közben? Nekem nem sok mindent mondott el az orvos. Igen, a Margitos Fábiánról beszélek. Lehet egy indiszkrét kérdésem? Te mennyit adtál a műtét után vagy elött neki? Nem muszály itt válaszolnod, e-mailen is leírhatod, ha úgy gondolod. Mi pont ezen vesztünk össze a párommal. Szerinte biztosan rengeteg pénzt fog elkérni tőlem az orvos, nekünk meg igazából nincs sok pénzünk, csak amennyiből éppen kijön a hónap. Én mondtam neki, hogy a pénz szóba sem került. Az e havi tartalékainkat is sikerült felélnem az elmúlt két hét alatt a magánrendeléseken és a gyógyszerekre költve (ez majdnem 20000 Ft volt) és egy kicsit kiakadt tőle a párom. Mondjuk én is sokallom egy kicsit, de hát ez van.

Üdv:
Gitta
gitta

Szia GittaKép
Lapar: Elötte egy nappal fektettek be engem. Ebédelni már csak üres levest szabadott. Este két beöntés és borotválás, reggel beöntés. Nem olyan vészes, ne félj tőleKépA műtét elött kaptam egy katétert és a műtét napján korházi hálóinget is adnak amolyan hátul kötős tipust de ez jól is jött akkor. Aztán amikor rám került a sor betoltak a műtőbe. Onnan már csak arra emlékszem, hogy felfektettek, hideg volt és utána jött az ébredés amikor az orvosom már az ágyam szélén állt.Azt elfelejtettem irni, hogy az aneszteziológus is megvizsgál még a műtétet megelőző napon. Nekem elmaradt az első műtéten nátha miatt mivel nem vállalták az latatásomat, mert a tubussal letolhatták volna a torkomon a bacilusokat. A műtét után arra ébredtem, hogy fáj mindenhol. Infúziót kaptam és kába voltam meg hányingerem volt az altatástól. Az első nap még bent hagyták a katétert de ez jó is volt, mert jártányi erőm sem volt. A második napon kivették az infuziót és mivel jól voltam haza is engedtekKép 5 nap múlva mentem vissza varratszedésre. Velem mindenki nagyon kedves volt, úgy a nővérek mint az orvosok is egyarántKép Pénz kérdés: Ez egyedi. Én a nőgyógyászomnak adtam amennyit gondoltam de másnak nem. Fábiánnal nem is találkoztam de száz százalékig állithatom,hogy senki még csak célzást sem tett erre vonatkozóan. Nem jött oda senki, hogy ennyivel-vagy annyival tartoznék egyszóval ezek rémhirek. Ha úgy gondolod adj amennyit tudsz. Ha nincs mit adnod akkor köszönd meg a munkájátKépKép Hidd el az orvosok is emberekKép

doris

Sziasztok!
Régen jártam már erre, de azért remélem emlékeztek még rám ... Kép
2003. július 7-én 14.00-kor megszületett kicsi fiam, Máté. Csütörtök óta itthonvagyunk és szokjuk egymást. Úgy tűnik jól megleszünk ... KépKépKép
Mazsi
kismazsi

KismazsiKép
Szivből gratulálok és sok-sok boldogságot meg tejcsit kivánok NektekKép (persze, hogy emlékszem RádKép)

Lányok akik még ismertétek innen ZsuzsutKép
Ez az sms érkezett ma Tőle: "Csütörtökön este megszületett Zsófi, 4300 g, 57 cm GYÖNYÖRŰ!Én komplikációk miatt két napig az intenziven voltam de már jól vagyok.Már szoptattam isKép"

doris

Kismazsi Kép
Gratulálok a pici fiadhoz... én emlékszem rád.

Doris Kép
Zsuzsunak is nagyon gartula.

Mindkettőtöknek sok tejcit kívánok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

MazsiKép
Hatalmas gratula! Sok-sok tejcsit és mihamarabb átaludt éjszakákat kívánok!

DorisKép
Gratulálok Zsuzsunak is!

Lányok!
Párocskám elindult hazafelé, sajnos a babaproject szempontjából kicsit későn.Kép Na mindegy, nem emésztem magam, majd talán a köv. ciklus... Különben sincs valami rendben velem, mert fájogat a hasam, már alig várom a csütörtököt, hogy a nődokihoz jussak!
Egcsi
egcsi

Kedves Lányok!

A szex utáni testhelyzet befolyásoló hatásával kapcsolatban írok egy tapasztalatot. (Akár a hasznos topicba is betehetitek.)

Nálam a meddőség kezelésének-kivizsgálásának egy fontos mozzanata a PCT-teszt (postcoitációs teszt). Ez azt mutatja meg, hogy a termékenyülésre alkalmas időpontban a spermiumok milyen mennyiségben tudnak feljutni a méhbe. Akkor csinálom, ha a spermaszám jó, a petevezeték átjárható, és a hormonszintek jól be vannak állítva. A vizsgálat szükséges időpontját több hónapi alaphőmérséklet mérésből lehet megállapítani. Akkor kell csinálni, amikor a tüszőrepedés van. A vizsgálat előtt 8-9 órával kell szeretkezni. Előtte viszont 2-3 napig nem szabad, de 3 nappal előtte feltétlenül kell!.(Hogy miért, most nem magyarázom hosszasan, de ha érdekel benneteket, egyszer azt is leírom.)
A teszt abban áll, hogy egy közönséges nőgyógyászati vizsgálat során a méh-nyakcsatornából nyákot szívok ki, és mikroszkóp alatt vizsgálom a nyákban található spermiumok számát, mozgását.
Évek óta csinálom, és a tapasztalatok kicsit befolyásolták a kivitelezést.
Egy fontos tapasztalatot írok most le a testhelyzetről.
Egy alkalommal nem láttam egyetlen élő-mozgó spermiumot se, de még mozdulatlant se. Kiderült, hogy a hölgy sex után mindíg felkel megmosakodni, e vizsgálat előtt is ezt tette, és mindig "kifolyik". 1 hónap mulva megismételtem a vizsgálatot, de szigorúan meghagytam, hogy reggelig ne keljen fel, és még a szex előtt tegyen kispárnát a feneke alá. Az eredmény: a következő vizsgálatnál látóterenként 30-40 élénken mozgó spermiumot láttam. Következtetés: a PCT vizsgálat előtt mindenkinek felhívom a figyelmét erre (kispárna, nem felkelés).
Következő tapasztalat: egy 9 éve sikertelen házaspárnál. Megbeszélve a PCT teszt, de nem tudtam megcsinálni, mert éppen szülést vezettem abban az időben. Gondoltuk, megcsináljuk legközelebb. Erre nem került sor, mert az elmaradt PCT idejében sikerült a terhesség. Kiderült, hogy ahölgy is mindíg felszokott kelni megmosakodni rövid idővel a sex után.
Azóta több terhesség is bekövetkezett akkor, amikor a PCT tesztet csináltuk.
Következtetés: Célszerű az "irányított coitus", ami abban áll, hogy a tüszőrepedés várható időpontjában kell szeretkezni (amit legalább 3 hónapi jól kivitelezett alaphőmérsékletből lehet megállapítani), előtte legalább 2 szeretkezés nélküli nap kell legyen, de 3 nappal előtte feltétlenül legyen (hogy mind frissek, életképesek legyenek a spermiumok). Ebben az időpontban szex előtt kispárna a popsi alá, egész éjszakára, nem felkelni reggelig.

E topicnak is van olyan tagja, akinek így sikerült.

Ha a későbbiekben is lesz köztetek olyan, akinek ezzel a módszerrel sikerül, írjátok meg.

Üdvözlettel
Erazmusz
erazmusz

Erazmusz,

köszönjük, hogy írtál! Mivel megengedted, ezért rögtön be is tettem a hasznos topicba.

Kismazsi, Zsuzsu,
gratulálok a babáitokhoz!

Tinka
tinka

Jó reggelt!

Gitta Kép
A lapar nem olyan gáz, csak kellemetlen. Bár nekem nem ott csinálták, ahol Dorisnak és neked fogják és nekem egy méhen kívüli miatt volt, de a végülis ugyanaz a műtét. Hálistennek én csak egyszer kaptam beöntést a műtét hajnalán, aztán egy gyogyit kellett bevennem, majd meztelenre vetkőzni, bekötötték az infúziót és vittek a műtőbe. A katétert már altatásban kaptam, nem éreztem. Következő kép, hogy ébresztgetnek a műtőben és tolnak vissza a szobámba. Felébredve a torkom fájt a tubustól és kába voltam. A vágások (3) sem fájtak nagyon. Délután kivették a katétert, lekötöttek az infúzióról, nővérke felöltöztetett és felkelhettem az ellenőrzése alatt. Este már sétálgattam. A legkellemetlenebb az egészben, hogy a gáz, amivel feltöltenek még napokig ott marad a "testedben" és szúr a lapockádnál, kulcscsontodnál, de erre a mozgás a legjobb, hogy "feloldódjon".
Engem szerdán műtöttek és pénteken reggel már vihetett haza a férjem.
Kitartás! Kép

Noémi
noémi

DorisKép
Az a Zsuzsu akit én vittem el Fábián dokihoz? Jól emléxem?

Gratulálok neki.

B. GittaKép
Fábián ilyen, de ha rákérdezel, hogy mennyi esélyt lát a babásodásra bíztatni fog. Ilyennek kell elfogadni, de nagyon jó, hidd el. Hamarosan pocaklakód lesz.

KismazsiKép
GratulaKép

Pusszancs mindenkinek
Móni

Ui: nekem nem volt laparom, mert pont lapar előtt lettem zebraKép
mj__móni

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: