Nagyon édes a tökös!

És milyen komoly pasi ruhái vannak.
Azon rötyögök itt magamban, hogy minden baba olyan nyugodt, és édes a képeken, mintha sosem sírnának és nem lennének nyűgösek, és a nap nagy részét így átaludnák.

Cat
2004.12.14 13:33
) De ez teljesen más volt
Tegnap este apája is érezte, odatette a tenyerét a pocómra, és érezte, ahogy kapálózik. vagy bokszol, ezt nem tudom.
Miki-babák
Nagyon murisak!

2004.12.15 02:13

valaki talán még emlékszik rám a régiek közül...
Ha nem gond, akkor ezentúl jönnék, ha lehet. lehet? 
), lassan aktuális lesz a tesó project is, remélem nem kell megint 7hónapot várni a két csíkra, de persze annak is örülni fogok ha csak annyit kell.

2004.12.15 15:20
Amikor látom őket a kis egyforma ruhájukban, kedvet érzek én is 2 babához.
Aztán egy kicsit nyűgösebb nap után gyorsan el is hessegetem.
Nem túl jó hír igy karácsony előtt
, de minden rendben lesz.
Mi meg öregszünk.
Hogy tudsz ilyen éjszakai órában fennt lenni? Brrrr.
De hát a pasiknak mindig is fontos volt a gyomruk, nem?
Azt tudtam, hogy imádja a könyveket, dehát ebben nem sok kép volt.
2004.12.15 16:02

Túlélésre megyek most, és alig várom, hogy 5 hónappal idősebbek legyünk.

2004.12.16 01:53

Szopiznak? bocsi, de nem vagyok képben, archívra meg gondolni sem merek
, remélem nem jön sem a róka, sem a mérgesmacska... 
2004.12.16 02:03
) látom megy a tandemszopi.

. Jó egészséget kívánok! 2004.12.16 11:42
2004.12.16 14:03
, igen mi sem alszunk. POntosabban alszik este 8-tól éjfélig. Aztán jó esteben reggel 6-ig, rossz esetben 4-ig, kaja szunya és újra alvás 7-ig. Hogy mitől van nem tudom, de a kismama újságban is írják ugyanezt. És nem szórakozik mert tényleg éhes, kizabája mind a két cicimet. Szerencsére aztán könnyen visszalalszik. Napközben változó, jól fárasztani kell, birkózás, fetrengés dögönyözés és akkor utána bebambizik, alszik fél-egy órácskát. Délelőtt is, délután is. Kellemetlen, mert már elv oltunk kényeztetve átalvós éjszakákkal. Kivárom a 6 hónapot anyatejjel, de amikor nagyon nem akar kakilni néha bebuzdulok egy kis őszibarackot adtam neki (1 kiskanál), először megette, aztán Marcsiéknál Levike evett krumplit, iciripicirit megkóstoltattuk vele és csudavicces arcot vágott, kiköpte az egészet, aztán már az őszibarackot sem volt hajlandó megenni. Úgyhogy mi még egy darabig anyatejezünk. Mától barack helyett a kamillateát próbáljuk ki kakicsinálónak. Azt hiszem csak januárban fogom elkezdeni a melléetetést igazán, őszibarackot (fagyóba tettem el nyáron) terveztem, meg almát (ez utóbbi hasfogó így lehet hogy mégsem), banánt talán. Aztán majd anyatejjel vagy gyümivel kavart krumplit, répát, sütőtököt. Így gondolom fokozatosan. Hát aztán ha nem akarja nem erőszak.
olyan cuki amikor ilyen kis elesett
2004.12.16 14:41

) Melyik volt az első forgása ? Mikortól fog meg dolgokat ? (pl. a saját zokniját)
2004.12.16 15:12
én azt hittem ez már csak jobb lehet, arra nem is gondoltam, hogy az éjszakai állapot stagnálhat is. 

2004.12.16 15:48

Sajnos nem latom, viszont, mikor lesz ebbol valtozas...
2004.12.16 16:23

2004.12.16 17:35

Úgy látszik elfelejtették az alvás mentes éjszakákat.
2004.12.16 18:29
, Kakukkfu
Mi meg nem ettunk semmit, teat sem akar inni. De van kaka rendesen, napi 4-5 is, rendes nagy adag. Szerintem almat fog kapni, igen. Lehet, hogy nem varom meg napra a 6 honapot, de ott korul fogja kapni o is.
. Ez 4 honapos kora elott egy hettel volt es akkor kezdett el nyulni a targyak utan is, de nem mindig sikerult.Most kommandozva mar kuszik elore, csak ha beszorul maga ala a keze, akkor jonni kell segiteni.
-nak is mondom, hogy az ilyen szuperul beindult tej nem tud elfogyni egyik naprol a masikra, ezt el KELL hinni, mert igy van!!! Legtobbet az aggodas art neki, ilyenkor nalunk Apa, aki kinevezte magat szoptatasi manager-nek mindig hazaallitott egy csomo gyumivel meg teaval es ontotte belem. Persze, nem ettol lett tejem, de olyan jopofa volt, hogy az aggodas elmult.
Majd a masodik ikerparnal jol fog menni!
)! 2004.12.16 18:54
2004.12.16 19:31
Eszter 1 évesen volt 9 kg. A hozzátápi nálunk úgy kezdődött, (persze megvártam fél éves korát), hogy Eszter rámutatott az épp falatozgatott almámra, hogy ő is szeretne…
, Cat
Persze gyerek válogatja, de Eszter a mai napig felsír éjszakánként. Emlékszem 9-10 hónaposan többször szopizott éjszaka, mint 3-4 hónapos korában. Aztán kipurcantam, így csak vizet adtam neki. Cat és nem felejtettem el az éjszakázást

Igazából elkezdtem gyűjteni a tapasztalatokat. Egy ismerős kismama jelölt szerint, hogy már most gondolkozom a leendő megoldásokon, parázok, holott szvsz nem, csak szerintem inkább jobb felkészülni... Persze, azt is mondta, hogy mivel az elsőnél semmire nem gondolt, érték is rendesen meglepetések.
Az első képről hirtelen Nátán jutott az eszembe
Imád bújócskázni és fogócskázni, így néha egy peluscsere 15 percig is eltart
2004.12.16 20:50
)
Szerencsere sem elotte, sem utana nem volt ilyen.
2004.12.16 23:33
Hurki!
A leghosszabb így altatás 25 percig tartott, és közben forgolódott mert nem akart aludni, de általában 5 percen belül elalszik ebben a pózban. Érdekes, hogy amúgy meg mindig hason alszik.
Nappal szinte semmit nem tudok mellette csinálni, mert a betegsége óta nem nagyon enged ki a szobából, mindig egy légtérben kell lennem vele. Meg azt gondoltam, ha már nem 2 óránként fog aludni, hanem nappal hosszabb időt is kibír egyben, akkor majd nem fél órát, hanem hosszabbaat fog nap közben aludni. Hát nem így lett! Naponta 2x, max. 3x alszik de még mindig csak fél órát és szinte percre pontosan ébred. Annyi idő alatt épp csak enni van időm.
2004.12.16 23:43
, csak enyhébb, úgyhogy most megint naponta 3x cseppentünk a szemébe, holnap jár le és hétfőn vissza kell menni kontrollra.
Én meg rengeteget aggódtam nagy tapasztalatlanságomban rengeteget telefonálgattam, hogy mit kéne csinálni, dehát első gyerek első betegsége eléggé meg voltam néha ijedve. Jobb lett volna kihagyni. 2004.12.17 11:13
Antibiotikum ügyben nem vagyok járatos, még nem okosodtam ki a "gyermekgyogyászat" terén, de én alapvetöen ab ellenes vagyok, csak végszükség esetén. Viszont ahogy olvasom, én sem nagyon tudtam volna mást csinálni, több dokit is megkérdeztetek, és ha javulás volt utána, akkor rosszat biztos nem csináltatok. Szerintem.
A párom persze mindenkit körbetelefonált a végén,mintha már meg is született volna. A párom nagymamája, aki amugy is fiúpárti, most istenné avatta (az egyetlen fiúunokája fiút "csinált"
) Az én szüleim persze kicsit visszafogottabbak voltak, láttak ök már karón varjut (anyu családjában minden unoka és dédunoka lány), kiváncsi vagyok, hogy a hétvégi videozás után mit mondanak majd.
), kispapa meg kifelé jövet enyhén párás szemekkel azt találta mondani, hogy ö még sosem volt ilyen boldog, mint odabenn (hmm, a hormonok??? )

2004.12.17 11:48

Elvileg az sem baj, ha 1 éves koráig szinte csak anyatejen él. Nátán sem volt hajlandó először elfogadni semmit, aztán valahol 7,5 hónaposan lehetett először adni neki, addig minden hamira nagyon szoros száj volt a válasz (de jólenne időnként most is
, persze nem evéssel kapcsolatban
). 

2004.12.17 14:26
, de hát a törpikért mindent
! Egyik anyuka szegény akkorát zakózott, hogy ülni sem bírt
. A fürdetés nálam is homály, a többi majd jön magától. Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de Ti előbb a nagyobbat fürdetitek, vagy együtt mindkettőt, és ha egyedül vagy, hogyan oldod meg, hogy szopizik a kicsi, hogyan alszik el a nagyobb. És nálunk is nyári baba lesz és így én is nagyon számítok az elején anyukám segítségére
Konkrétan vasalnivaló? Mikor megunom a nagy kupacot, ráhagyom gyermekünket apjukomra és felmegyek másfél órát vasalni
szegénykém
Én sem vagyok az antibiotikum híve, de akkor mikor a gyerekemről van szó, látom, hogy szenved, többször visszaesik, a dokik hülyék, mert szerintem csak találgatnak, hogy mi baja lehet a gyereknek, szerintem én is beadtam volna neki. Sajna a gyerekgyógyításhoz nem értünk, ráadásul, ha meg a sajátunk beteg...csak reméljük, hogy nem lesz következő antibiotikumos alkalom.
2004.12.17 14:42
2004.12.17 15:32

Remélem nem lesz rá szükség,mert kifakad!!!

Hiába azért ez őket is leveszi a lábáról.

2004.12.17 15:37
-bocs Balika hogy kiröhöglek)Cat az a furi, hogy semmit sem kell tenned és a dolgok maguktól meg fognak történni. Semmi tanítás nélkül is meg fog mindent csinálni. Ő még nem tudja bekapni a lábát. ÉS ha valamit előbb csinál attól még nem biztos, hogy hű de nagy valami van. Az hogy 3,5 hósan átfordult az nagy szó, de látod vissza azóta sem. MAjd ha erre is megérik akkor vissza fog fordulni,. Én amúgy sem vagyok híve ennek a teljesítményorientáltságnak. 2004.12.17 16:49
2004.12.17 20:37
2004.12.17 20:58
A húgom is kipróbálta, ő negyed órán át bírta. Én már ki sem próbáltam, nálunk a gyerkek túl kitartóak.
Vagy mi nem bírjuk eléggé ha sír a baba.
de végül csak rájött, megivott 80 ml-t, aztán felém fordult és elkezdett szopizni.
És tényleg Samunak mennyi haja van!
meg megy a drukk, hogy a kis Dóri kibújjon ha még nem tette meg és együtt karácsonyozhassanak otthon! 2004.12.17 23:28
Szerintem éjszakára kipiheni magát, és éber lesz, úgyhogy mindenre fel vagyok készülve. Remélem, Samu nem haragudott, hogy kitúrtuk a helyéről. 2004.12.18 07:52
! Én is nagyon várom már, hogy a karomban tarthassam! 2004.12.18 08:09

2004.12.18 09:22
2004.12.18 16:14
mar 3 honapos lesz, es "csak" 6700 gr korul van, ami az o szuletesi sulyahoz (5300) keveske
de nem baj
majd elkezd Dana enni ha akar.
ne haragudj a mail miatt, igazsag szerint eccer megirtam, aztan egy kattintassal eltuntettem
megirom meg ma (ha nem felejtem el a lukas agyammal). 2004.12.18 18:04
nem ti voltatok a schöpfiben csütörtökön a Soma-Sára babákkal (hosszúhajú a férjed?).Mert nem ismerjük egymást, de a táblázat alapján beugrott utólag. Mi voltunk mellettetek a 4 hónapos Bálint baba, akit előrevettek az ultrahang miatt. 2004.12.18 21:34
Sőt, Éppen 1 cn.
Na, de majd az is eljön egyszer.
Idegileg kicsit húzós volt ez a hónap húgom miatt, igy nem is számítottam másra.
Mi is mindent kipróbáltunk, néha azt hittem megtaláltuk a megoldást, aztán persze köv. éjszaka rácáfolt.
Csak azt tudom mondani, hogy kitartás! Egy éves kora előtt nem sokkal egyre gyakrabban előfordult, hogy átaludta az éjszakát (8-től 6-ig), most pedig 14 hónaposan néha ébreszt csak fel.
Jó, hogy már túl vagytok rajta.
Én is beadtam volna az antibiotikumot. Piszok szerencsém van. Gyorsan le is kopogom, a 14 hónap alatt mi egy pici fülgyulladással megúsztuk, csak egy fél délelött volt iszonyú. Szurit kaptunk, sokan leszólták ez miatt a dokit, én akkor rettentően örültem neki, hogy ilyen gyorsan segített, mert Péter akkor már 3 órája sírt.
Ja,és akkor dicsekszem is. Nincs egy darab vasalni való ruhám sem.
A vasalóállvány a gyerekszobában, Ő játszik, én nyugodtan vasalok. Esetleg közben mondom a mesét fejből, természetesen azt, amelyik könyvet Péter kiválasztja, mert már ismeri.
Vele takaritok, néha főzök is, ha később ébred, és délelött már nem alszik.
Lehet irigykedni ám! Néha nem is értem, hogy lehet ilyen jó gyerekem. Ja, és Ő mindig magától alszik el. Nincs cipelés, cicizés, és soha, egyetlen percig sem hagytam sírni.
Na, ennyi volt a jóból. Viszont hallgathatom sok kedves embertől, hogy már ennyi idős, és még nem jár.
2004.12.18 22:10
nayon idoben vagytok
de akkor most Balint feszes? jahh, Botondot is elvittem a gyogytornaszunkhoz, sajna o feszes kicsit
ugyhogy megint tornazunk.
2004.12.18 22:32

2004.12.19 01:36
, írok is mindjárt választ, van ezer kérdésem
Bencém 6 hónaposan aludta át először az éjszakákat, kb. 3hétig, mikor is elkezdett jönni a foga és újra ébredt éjjel, azóta párszor tévedésből átaludt egy-két éjszakát, de alapvetően nem alussza végig. Én már megszoktam, elég az a 4-5óra, ezért is szeretnék tesót, simán beleférne alvásilag.

2004.12.19 09:45

Ez abból is látszik, hogy mindenki itt van már a praxisából ebben a topikban.

Mi meg jókat röhögünk rajtuk.
2004.12.19 15:59
Édes kicsi Dana, nagyon nehéz lehetett
-nak nagyon édes a kisfia személyesen is bizonyíthatom. Gyönyörű sötét szemecskékkel okosan figyel a világba.
olvastalak az ősziben, próbálok nem idegeskedni és tényleg az kell, hogy bízzak, higgyek és teljesen ugyanúgy álljak a babámhoz, mint eddig és ne úgy, mintha valami baja lenne és sajnálattal, mert azt megérzi (persze hogyan tornáztatom az más kérdés).
karácsonyi készülődést mindannyiotoknak. 2004.12.19 16:43
Azért tényleg felháborító, hogy nem szóltak Nektek semmiről. 

2004.12.19 17:31
Szerintem ezt a sima gyerekorvosotoknak is ki kellett volna szúrnia.