A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Sziasztok lányok!

Köszönöm a jókívánságokat a nyaralásra. Holnap reggel indulunk, de már lassan megyek haza hajszárítózni a még vizes ruhákat.

Mire visszajövök, legalább 18 zebrát szeretnék látni, úgyhogy hajrá...
Anyukák, még pocakosok csak ügyesen a kisbabákkal. Aztán lesz itt egy-két új-bébi is mire visszajövök júli 17-én
Vendég

Junko! Ígérem, mi megteszünk minden tőlünk telhetőt, de ha az én poz. tesztem is látni akarod mire visszatérsz, akkor még 2 hétre utazzatok el valahová, mert még csak ma kezdtem a zúj ciklust!!!

kacsa14

Nekünk is idegbetegek a szomszédaink, ill. csak az egyik. De ez most komoly, olyan zavart tekintete van, hogy nincs kétségem efelől. Sajnos sokszor át kellett már menni hozzájuk veszekedni egy kicsit, hogy kuss legyen, mert szerintünk nem feltétlenül kell hajnali 3-kor falat fúrni, vagy porszívózni, vagy rádiót bömböltetni. Volt, hogy ajtót se nyitottak, de rögtön elhallgattak. Tudják, hogy mi rosszat csináltak, és mégis csinálják. Aki ilyen paraszt, az költözzön ki egy tanyára, ne társasházba.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Junkó!

Ne felejtsd el, amit megbeszéltünk! Odafelé apával megy a lurkó, de visszafelé már te hozod! Érezzétek jól magatokat, és csináljatok sok-sok fényképet!!! :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi! Én már kigondoltam, hogyha lesz baba és nagyon elkapatjuk és nem akar majd egyedül megmaradni, akkor leszoktatásképpen hagyjuk majd bömbizni, amíg rájön, hogy nem minden úgy van, ahogy ő akarja és ilyenkor majd abba a szobába teszem, amelyik falszomszéd zajong. Aztán egy idő után majd csak veszi a lapot!!!

kacsa14

Kacsa!
Hát ezek igencska szép képek. nagyon irigyellek ám.

Évi!
Nálunk si ezt csinálják, én már ki sem nyitom számat, mert megbánom.

Egyébként írtam választ pasim húgának. elolvasná valamelyikőtök. Nem akartam sértő lenni, csak a véleményemet laírni. Szerintetek sikerült?
" Szia!

Azért nem gondoltam volna rólad, hogy egy merő sértésekkel teli üzenetet kapok, illetve kapunk tőled. Nagyon sajnálom, hogy így gondolkodol, de én semmi sértőt nem írtam neked. Ha mégis így történt, akkor sajnálom, és bocsánatot kérek. Betudom ezt annak, hogy az anyukád irántam való gyűlölete átragadt rád is. Viszont, hogy leendő pap létedre ki mersz adni egy ilyen levelet a kezeid közül, azt nem gondoltam volna. Hogy fogsz így egy közösségnek lelki békét adni? Hogy fogsz egy házasságot összetartani. Mondjuk nem véletlen, hogy Tóth Vikiék nem akartak papnak javasolni téged, és ezt is zsarolással kellett anyukádnak kikövetelnie. de már nem csodálkozom.
Gondolom az nem jutott eszedbe, hogy ezzel nem csak engem (bár én nem vagyok neked senki), de a testvéredet is mélységesen megbántod. Nyugodtan vagdalkózzál csak, ahogy gondolod, tőlem ezt nem fogod megkapni. Pedig Tamás büszke volt rád, és szeretett téged, sajnálom, hogy fájdalmat okoztál neki.
Súlyos dolgonak tartom, hogy olyanról mondasz véleményt, ahol nem voltál ott. Gondolom ezt is anyukád mondta el neked, úgy ahogy ő gondolta. Ezek után mi leszek még? Szar feleség, rossz anya? Ki tudja még mi. Sejtettem már régebben is, hogy a hátam mögött mást mondotok, mint a szemembe, ahogy Tamás Keresztapjával is viselkedtek, de eddig csak homályos elképzeléseim voltak erről. Most már bizonyos vagyok. Így jobb, is, hogy akkor nem mentem be. Bár úgy tűnt, hogy nem hiányzom, mert még Tamást sem kísértétek ki.
Szeretném még azt megkérdezni, hogy mit fizetett anyukád a pénztárcájából??? Gondolom arról nem hallottál, hogy Vasárnap az összes költségüket kifizettük Apukádnak a kezébe (kb 10 tanúnk van rá). És mire kellett még 170000 Ft? Mondta Tamás, hogy készülődik valami, mert előtte egy hónappal anyukád már elkezdte kérdezgetni, hogy mennyit is keresünk valójában, de Tamás őszintén megmondja. Így a semmiből hirtelen előbukkant egy nagyobb összeg, ami épp annyi, amit ki tudunk fizetni, plusz az egy éve libegő áramszámla. Érdekes, és felettébb elgondolkodtató, úgy, hogy mindent mi fizettünk, és hangsúlyozom, hogy vasárnap mindent megtérítettünk apukád kezébe.
Szóval János sértegetett titeket?? Jó gondolat volt akkor, hogy az egész családomat végigsértegettétek... Ténylg, most már én is belátom, hogy nálatok csak kiegyenlítetlen számlánk van, amire föl van írva az összes befőtt, az össze fuvar, meg minden, amit elhoztunk. Bár most már sajnálom, és úgy gondolom ezzel csak ismét Tamásnak okoztál gondot, hiszen mit fogsz gondolni, mit érez majd? Hazamegyünk az anyukámhoz, aki adott nekünk egy valag pénzt az esküvőre (nem kérte vissza), adott egy csomó befőttet (soha szó sem esett róla). Mit gondoltál, hogy mit fog érezni a testvéred, aki felé testvéri szeretet kellene érezned, ha ezt állandóan szóvá teszitek???
Egyébként anyukád meglopatásos téveszméi már nagyon régen észrevehetőek voltak. Az hogy felhívott minket, hogy ne legyen a diákotthonban a lagzi, mert akkor úgy járunk, mint Emeséék, azaz nem jön el, csak erről szólt, mert azt hitte, hogy ott majd a konyhások mindent el fognak lopni. Erről szólt az egész vasárnap az esküvő után. semmit nem vihettünk el, mert az az övé, és anyukám meglopja őt. De ne félj, semmi nem került fel hozzánk az esküvői maradékból, mindent a ti tyúkjaitok ettek meg, csak tudjál róla. Az összes süteményt, kaját, mindent. Ezt is azért kaptuk, illetve kapta a fia, meg én, mert János mondott valamit?
Nem gondolod, hogy mindkettőtök részéről korrektebb lett volna, ha elmondjátok, hogy mi történt, mint az, hogy megsértettetek egy csomó embert?
Köztük most már azt is elértétek, te is, és anyukád is, hogy Tamás végképp berágott rátok. Gondolom megérte.
Azt, hogy az orvossá avatásomra nem fogtok eljönni, azt sejtettem. Végülis bármit csináltam volna, az rossz lett volna. Anyukád nem mert kiállni olyan emberek elé, akiket megsértett. Így végül is elmondhatjátok, hogy voltatok is, meg nem is, vagyis a szándék meg volt. Okos ötlet.... És hogy gondoltátok, hogy anyukádtól segítséget kérek, amikor mindig az megy, hogy mennyi befőttet hoztunk el. Még a végén ez is felíródott volna a számlánk közé. Inkább köszi, de nem.
Az, hogy az esküvő előtt enm voltatok kipihenve, az nem az én hibám. Mi mondtuk, hogy ne ott legyen, hanem a diákotthonban. Mi engedtünk, mert szent a béka. de hát így sem lett jó. Az se lett volna jó, sőt igazából van egy sejtésem, hogy bárhol lett volna, ti akkor is belekötöttetek volna.
Tanácsot csak egyet tudok adni: ha neked lesz esküvőd, akkor vagy kicsi legyen, vagy csak ketten legyetek, mert anyukád a tiéden is ugyanezt fogja csinálni. Ahogy csinálta azon az éven júniusban Pányokban (már nem tudom milyen rendezvény volt, nem is érdekes). Na annak is meg volt a visszhangja. nagyon csúnya volt.

Ezek utén igen gyenge elképzelés volt a részetekről, hogy majd én személyesen lemegyek, és mintha mi sem történt volna, örömmel bejelentem, hogy baba lesz. Hát persze.... De végül is mindegy nem? nem mintha azóta is izgatna titeket a dolog. de hát nem is vártam. Nem gondolod, hogy egy olyan családnak fogom bemutatnia gyermekeimet, ami cska a pletykákkal, meg mások ócsárolásával van elfogllava, köztük engem is, illetve a nagynénjük olyan e-mailt ír nekem, hogy helyébe kisülne a szemem. De hát ahogy gondoljátok. Te majd biztosan nem leszel olyan szar feleség, meg rossz anya, mint én leszek. Nem is baj, ha nem talákozunk többet, igaz???"

Köszi: N

Kép
narco

Ezzel az elmélettel egy aprócska gond van csak: nem lesz szíved hozzá, és nem a szomszéd nyugalma miatt :wink:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Szia Narco!
Bár vannak homályos foltok, meg nem olvastuk az előző levelet, nem tudjuk annak hangvételét, de szerintem nem fogalmaztál sértően. Kemény voltál, őszínte, de nem durva, nem sértő.
Az utolsó mondatot én azért lehet, hogy lehagynám, mert azt még csúnyán a visszájára tudják fordítani. Bár, ha akraják tényleg mindenbe bele tudnak kötni, bármit is írsz, mondassz vagy teszel!

Továbbá én még azt tanácsolnám, hogy próbáljátok meg lefelejteni őket egy időre, ne is vegyetek róluk tudomást. Mert az Neked most nagyon nem tesz jót, hogy csak idegeled és marod magad!!!

És még valami. Biztosan csodálatos Feleség vagy és Anya leszel! És, ha mégsem, akkor sem az ő véleményük számít, hanem egyedül, az, hogy Te, az életetd Párja és a Gyermekeitek mit gondolnak majd!!! Mert, ha Nekik Te csodálatos vagy, akkor onnantól kezdve már senki más véleménye nem számít!!!

kacsa14

Évi! Tudom, de tudom azt is, hogy el fogjuk kapatni és egy idő után majd nem lehet bírni, hogy folyton kézben legyen és akkor muszály lesz az ember vmi-vel megnevelni!

kacsa14

Narco!

Neked kell dönteni, én mégis azt mondom, hogy Tomi küldjön levelet az ő nevében, amiben kiáll melletted, és megvéd, és ugynezeket elmondja benne! Te pedig diplomatikusan nyeld le a békát.

tjuca

Narco!

Amit Juca írt abban van vmi.! Szerintem is hatásosabb, ha a férjed áll ki értetek! Végülis az ő családja! Ha Te írsz, úgy is kiforgathatják, hogy a párodnak OK minden, csak Te akarod őket megfúrni ...

kacsa14

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon jó pihenést kívánok hétvégére. Sajnos zűrős volt a mai napon így nem igazán tudtam felvenni a fonalat, de azért próbálkoztam. :D

Junkó!

Érezd jól magad és kívánom, hogy teljesüljön a vágyad! :D

Nárcisz!

Elolvastam a levelet és az a véleményem, hogy most ezt kiírtad magadból, de ne küld el. Ha felhúznak inkább gyere és tombold ki magad velünk, ne enged, hogy e körül forgjanak a gondolataid. Ha egyszer elkezded nincs megállás és ki tudja, hogy mi lesz belőle.
Kitartást és türelmet kívánok Neked! :)

Sajnos hétvégén nem valószínű, hogy tudok jönni, ezerrel mennek a drukkok Mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsúka
zsúka

Juca, Kacsa!
A párom már írt neki, amiben megvédett. Azokra a kérdésekre már nem tértem ki. Csak úgy gondoltam, hogy eza lelki békémnek jobb, mert itt emésztem magamat, és rothadok. na de ok, szóval semmi gáz nem volt benne. nekem eza fontos, mert már elküldtem.
Köszönöm a véleményeteket.

Évi!
Az inszemes story igen jó volt. Randiznia küblivel. Hát csak aza naj, hogy vizuális típus vagyok. Bocsi. :oops:
De mindefy is nem? Hiszen van egy Dóricicátok. egyébként elmondtátok valakinek, persze rajtunk kívül, hogy inszemes baba? Erre csk kíváncsi vagyok, a reakciókra.

Kép
narco

Dido!

En is az elsöt csinaltam volna, talaltam egy tök jo receptet a neten :)
Nem is tudtam, hogy otthon ez igy van. Otthon mindig egyedül jartam nödokihoz, vagy ha elkisert az exem mindig megvart kint. De tenyleg jo szerintem, hogy igy van föleg a mi helyzetünkben.

Kacsa!

Egyetertek! Csak azt kerem a jo Istentöl, hogy majd emlekeztessen minket ezekre a dolgokra amikor mi leszünk anyosok :D

Egyebkent en Debrecenben születtem, ket eves voltam mikor a szüleim Fehervarra költöztek.
A papam a M.A.V. koloniaban lakott nem tudom most igy hivjak-e?
Mikor meg kislany voltam sokat nyaraltam ott. Majd minden aug.20-an mentünk a viragkarnevalra.
A masik nagymamam pedig a Sinai Miklos utcaban lakott de sajnos mar marcius ota nincs velünk.
Mikor meg ott eltünk, a Csapo utcaban laktunk. Nagyon szep varos Debrecen es nem csak azert mert ott születtem :)

Narcisz!

Tenyleg nagyon nehez volt beilleszkednem, megszoknom az itteni eletet akkor is ha mar volt fogalmam dolgokrol, kulturarol es a nyelvet is jol beszeltem mikor kiköltöztem. Megis egy teljesen mas vilag. Honvagyam szokott lenni, kb. 3-4 honap utan ha nem sikerül hazamenni akkor sokat gondolok Magyarorszagra. Igazabol nem is tudnam megfogalmazni mi hianyzik ilyenkor. Meg a levegö is sokkal job otthon. Nekem nem sok rokonom van otthon, csaladom meg abszolut nincs, talan ezert egy kicsit könnyebb. Van itt egy Trivenetoi olasz-magyar közösseg, mindig összejövünk ünnepekkor stb. Ott megismerkedtünk mas olasz-magyar parokkal össze szoktunk jarni.

Hogy nem engedtek be bennteket az üzletbe ezen nagyon kiakadtam. Nem tudom ez hogy lehetseges mindenesetre felhaborito! Az viszont igaz, hogy mint mindenhol sajnos itt is vannak nem tul kedves emberek akik ha meghalljak (az elsö mondatnal kiderül), hogy nem olasz vagy, maskepp neznek rad vagy bunkon viselkednek. Sok tudatlan ember el itt akiknek Magyarorszag az egyenlö a Balkannal. Szerencsemre en eleg jol feltalalom magam. Egyszer fordult elö a piacon, hogy az elado nem ugy beszelt velem, ahogy kellet volna. Sirva jöttem haza, következö hetfön az anyossal együtt mentem a piacra ugy kiosztotta a palit, hogy azota mindig ad kedvezmenyt :lol:
Egyszer pedig a gyogyszertarban kezeltek le, meg aznap delutan visszamentünk a ferjemmel, gondolhatod milyen nyajasak voltak. De azert az üzletbe nem beengedes az nagyon durva. Primitiv emberek.

A baratnöd miatt pedig nem vagy rohadt dög. Az olyan embereket akiknek a stilusa, eletmodbeli viselkedese nagyban elter az enyemtöl en is nagy ivben elkerülöm es ezert nem vagyok rossz.

Junko!

Hat mar hogyne beszelnek magyarul :D

Nagyon szep nyaralast Nektek! Varom a hivasod!

Judit
jucmuc

Zsúka!
Mit csinálsz hétvégén? Mi volt zűrös? Remélem nincs semmi baj.

Csajok!
Isteni tojásosnokedlit csináltam. nagyon fincsi. Az első adagot véletlenül hideg vízbe szaggattam bele, mert elnéztem a gázt, hogy ég-e. És képzeljétek undorító massza lett, így a a lefolyóban landolt. Most iszonyatosan röhögök magamon. Mondtam már Tominak is, hátha jó kedve lesz. :lol:

Kép
narco

Nárcisz!

Kolléganőm szabira megy és a feladatit én csinálom ilyenkor és fordítva is így működik. :(

Otthon nem mindig megy a net, ezért nem tudom, hogy fel tudok-e menni.

Most már megyek.
Sok-sok puszi Nektek.

Zsúka
zsúka

Judit!
Aha!
Egyébként nem mindenhol voltak ilyenek. Sajnos állítólag azért van, mert a szlovák, román, magyar cigányok (remélem nem sértek meg senkit, de tudjátok kikre gondolok) kijártak észak Olaszorzságba, és nagyon sokat loptak. Viszont elmondom, hogy beljebb, tehát padova, verona már nem volt ilyen, csak ott Velence környéke. állítólag ide már lusták voltak elmenni. Olyan kis üvegfigurákat akartam venni, kicsike állatok. Végül is Padovában sikerült megvenni. Készletenként 10 ezer líráért. :lol: Azóta is meg vannak, mert akkor még ilyeneket nem lehetett Magyarországon venni. Bizotsan láttál ilyet, anyukám tudja a nevét is. Ezek állatcsaládok, nagyon pici üvegből. Van teknősös, hattyús, kutyás nekünk. Még mindig igen szép emlékek nekem.
Ami nagyon tetszett a Gardaland. Hát az nekem gyerekként (14 voltam) igen élvezetes volt. Főleg, hoyg egy belépő volt, és mindenhová be lehetett vele menni.

Kép
narco

Narco! A tojásos galuskát én is imádom! Küldessz???
Én tegnap előtt borsólevest csináltam vajgaluskával, de kicsit szétfőtt a galuska, így tegnap délben már főzeléket ettem!!! :D

Jucmuc! Én Bp-n születtem, de csak azért, mert ANnának sok-sok vetélése volt előttem és a Klinikán feküdt 7 hónapig. De egyébként Hódmezővásárhelyen laktam. Viszont Apukám Székesfehérváron született!!!

A MÁV kolóniát nem tudom, hogy mi. Viszont a Sinaival szemben, a Lehel utcán laktunk. most meg a Nagyerdő tövében. 5 percre van tőlünk egy csodálatos játszótér az erdő szívében!

Én nagyon imádom az olaszokat! Jó pár éve voltunk Rómában, még mikor ment a Játék Határok Nélkül! És 5 éve a Sorrentói félszigeten! Terveztünk idénre egy római városnézős körutat, télen lett volna retúr rep.jegy 10e Ft-ért, de a szállás nagyon-nagyon drága, így végül lemondtunk róla ... + a rep.jegyről is lecsúsztunk ...

kacsa14

Na most már jövök.

Narco!

Nekem erős a levél hangvétele, gondolom az előző hiperdurva volt. Igazából nálunk nincs gond, de ha egyik vagy másik anya rosszat szól, vagy hülyeséget, mindig a sajátgyerek védi meg a párját. Nekem kezdetekkor volt dolgom, de minden szépen elrendeződött. Tudod, bibliában is írva van: mikor megházasodsz, a szülőket elhagyod a párodért és ketten lesztek egyek! Ne ereszkedj le arra a szintre ahol ők vannak, hagyd, hogy Tomi azt mondja, hogy anyám ha tetszik, ha nem ezt a lányt választottam minden tulajdonságával együtt, szeretem, és ne akarja, hogy választanom kelljen kettejük között, mert a feleségemet fogom választani. Kemény beszéd, de egyszer meg kell lépni!

Syry!

Tudod a hosszú ciklusnál úgy kell számolni, hogy egy kb. ciklust veszel levonsz kb 14-et, és annyi idős a baba. Úgyis az UH alapján fognak számolni. Ok, hogy nem szószátyár az orvos, na de azért ennél több kommunikáció kellene. Még most sem késő másikat választani!

Kacsa!

Kingának most tiszta ragya a feje, és pont tegnap néztem a bőrbajokat. A rubeolára azt írta a könyv, hogy a legtöbbször enyhe lefolyású betegség, apró pöttyökkel, és enyhe lázzal vagy hőemelkedéssel, és a gyerek nem is akar feküdni :-) Lehet ezért nem maradt meg anyukád emlékezetében!
Bárányhimlőt láttam tegnap, gáz!

Jucmuc!

Velem mindig jött Kofa az orvoshoz, mert bár mi egy nyelvet beszélünk, nálunk is voltak kommunikációs gondok, így növeltük a szájak és fülek számát. Uh-t nézte, a vizsgálatoknál pedig van egy jótékony paraván, ami ápol és eltakar, viszont hallani lehet, amit az orvos mond. Szülésnél is benn volt, és nem csak a fejemnél, de bírta.
Ja én nehezen tudom elképzelni az idegen nyelvet, orvosi szöveget még magyarul is nehéz megérteni. Idéznék a szülésemből: Judit hall engem, itt van, érti, amit kértem, ne nyomjon, jó ügyes, akkor most azt kérem, hogy ne nyomjon, Judit, figyeljen, na ez nem sikerült, nem baj, Judit, tud most rám figyelni, lélegezzen mélyeket, figyeljen rám!.... Ezt Kofa mesélte, én nem állítom, hogy mindenre emlékszem, és hogy ezt angolul is kb. ugyanannyira fogtam volna mint magyarul, az hót ziher :lol: Most Kingának szoktam ezeket mondani, amikor kakál, olyan gonosz vagyok :twisted:

Évi!

Én annyit tanulok tőled, hogy el sem hiszed!

Zsú!

Bízz az orvosodban, vagy válassz másikat! Ha bízol benne, akkor az ő tanácsait kövesd feltétel nélkül!!! Engem feszélyezne egy ismerős adott kórházban, hát nem vagyunk egyformák.

Biztosan sokmindent kihagytam meg elfelejtettem :evil:

Lányok!

Délelőtt bevittem Kingát a munkahelyemre, nagyon édike volt, elég jól tűrte a strapát! A sok ötvenes pénzügyes fente a műprotiját :twisted:
Szintén a babaszobáról szereztem egy kengurut. Világ legjobb találmánya!!!ez volt a harmadik utunk. Nagyon bevált. Az, hogy hallja a szívem, leköveti, ha elrabolják a cickót, hogy érzi ahogyan járok! Egy nyikk nélkül viseli, általában bealszik, de van, hogy csak pislog, mint egy kis béka. Kengu tartja a fejét, még, ha alszik is, de én is szoktam fogni. Tudok vele BKV-n is utazni. Persze nem tartom benne sokáig, nehogy a gerince bánja, de ahogy elnéztem, kb. úgy van rajtam, mint, amikor büfizteti az ember a vállán, na meg utána órákig paripázik az ember föl-alá. Ja, hogy ezt még nem kifogásolták az ortopédusok??? Altassa el éjszaka az ember lánya üvöltő kisdedét, stabil gerinccel, na erre kérek megoldásokat :twisted:
Na jó, azért mostanában jókedvű a drága ím egy bizonyíték:
Kép

tjuca

Juca! Kingának gyönyörű a mosolya! Mióta vigyorog? Látom, hogy pörsenéses a kis feje. Nem a melegtől van?

Mostmár kezdek megnyugodni. Egy orvostanhallgató ismi is utána nézett, azt mondta, hogy a bárány után maradnak a hegek, a rózsa után nem, legalábbis nem írták, hogy maradna. Szóval, akkor ha van heg, volt bárány. És nekem ven heg. A rózsáról meg ugye orvosi papírom van!

Ez jó felvetés! Mindneki csak a szállításra figyel, de büfinél + karban nyőgitlenítésnél tényleg nincs stabil gerinctartásban.

Bár az egyik ismink jó pár hónapig úgy etette a picit (tápos volt), hogy a 2 combjukra fektette az etető a babát és a lábát tette fel székre, hogy emelkedett legyen a baba testhelyzete, de amúgy totál egyenes volt a kicsi. Én meg is ilyedtem, hgoyha ezt tényleg így kell, akkor ne mondja senki, hogy nem törik a baba, mert ha így kell etetni, akkor igenis nagyon-nagyon törékeny!

kacsa14

Szia Kacsa!
Háromféle ragya van rajta. Egy a tejtől, egy a melegtől és van egy harmadik féle. Ha nem múlik, akkor jövő szerdán megmutatom gyerekbőrgyógyásznak, mert most már nagyon ronda, és kezd sebes lenni egy-két helyen.
Puki közben mindig vigyorgott, de teljesen tudatosan kb. két hete. Most már nagyon huncut, figyel, és, ha megdolgozol érte, akkor nagyokat vigyorog!

tjuca

A tejtől általában ragyás vagy csak, ha vmi. olyat ettél, ami nem tetszik neki?
Kis huncutak ezek a babák! Vigyorog, aztán meg az orrod alá ereget! :lol:
Kb. 15 éve volt egy kislány, akire néha vigyáztam. Ő csinálta azt, mikor már járni tudott, hogy mindig bebújt egy sarokba kakilni, ja és ekkor még pelusos volt.
Viszont az egyik barinőm tesója ezt pelus nélkül is csinálta, végigpotyogtatta a lakást!

Annyira kis tündérek ezek a manók! És én annyira sajnálom, hogy nincs a közelünkben, se rokon, se barát babája, akivel egy kicsit lehetne babázni!!!

kacsa14

Juca! Most néztem me a képeiteket a lakásról + Kingáról. Mekkora a lakás? Olyan sok helyiség van benne egy panelhez képest!

kacsa14

Most mutatták Britney Sipirc terhes akt fotóit. Nem tudom, hogy miért fikázzák. Szerintem tök ízléses képek készültek!!!

kacsa14

Sziasztok!

Kacsa!
Gyönyörűek a képek!
Remélem most már megnyugodtál a himlő miatt?!

Narco!
Szerintem jól tetted, hogy elküldted a levelet. Nem volt durva,
csak határozott! Én is úgy gondolom, hogy hanyagoljátok Őket,
hidd el nyugodtabb leszel, és most ez fontos! Jutna nekem is a tojásosnokedliből?
Nyitva az ajtó :lol:

Juca!
Kingababának gyönyörű pofija van!

Junkó!
Megpróbálunk teljesíteni, de nektek is kell!
Érezzétek nagyon jól magatokat, és csináljatok sok képet!
Kíváncsian várjuk!

Anikó!
Köszönöm a segítséget, nagyon aranyos vagy!!!

Márta?????
Lehet írtad, hogy nem leszel, csak lemaradtam róla.
Hiányzol, mert mindig itt vagy :(

Szomszéd téma!
Vannak normális szomszédok, de azokból kevés van.
Nekünk is sz@r volt, még a panelba laktunk, állandóan
csak a jó pofizás, vagy a "köpködés" ment.
Most teljesen jó, mert jobbról a jegyző lakik, vele még nem találkoztam. Balról a Parókia van, szembe "szomszéd" a templom.

Kép
Kép
Ági279

Mátra!
Bocs, de össze kevertem a betűket :oops:

Kép
Kép
Ági279

A bébik is korán kezdik az ismerkedést! :lol:

Kép

Kép

kacsa14

Ági! Igen, megnyugodtam már! Főleg azért is lettem ideges, mert már fél éve erre készülünk, hogy itt álljunk a startvonalnál (hormonvizsgálatok, rubeola, toxo vizsgálat, Elevit+folsav, stb.). És akkor az utolsó pillanatban még jön vmi. amit még meg lehetett volna nézetni, ha tudja az ember, de nem tudta ... De mostmár tényleg megnyugodtam!

Látom, Te most vagy középidőben!!! Hajrá!!!

kacsa14

Kacsa!
A tesóm kisfia 2 éves, és amióta tud közlekedni
mindig elbújik amikor kakil. Most is elmegy olyan helyre,
ahol nem látja senki, vagyha éppen úgy jön ki, akkor
mozdulatlanok és némák vagyunk. Mert ha észreveszi,
hogy ott vagyunk akkor feláll és abba hagyja :D

Kép
Kép
Ági279

Ez is nagyon aranyos! Vizuális képzeletemben máris itt a kakira koncentráló kisfiú és körülötte a halálra merevedett család! :lol:

Nincs róla fotód? Csak, hogy még teljesebb legyen a vizualizációm! /van ilyen szó egyáltalán vagy csak én alkottam?/

kacsa14

Kacsa!

Köszi. 74 nm2-es a lakás. Mi is az elosztásába és a fekvésébe szerettünk bele. Tejfolt, kajától, de szinte minden nap van :cry: Lassan nem tudom, hogy mit egyek.

Ági!

Nagyon édi lehet a kicsi. A húgom mindig a függöny mögé bújt, Aztán egyszer megdícsérték, hogy milyen ügyesen bilizik, és úgy kinyílt a csipája, hogy mindenkinek ezt újságolta, és állandóan csak a bilin trónolt :twisted:
Anyu szerint mi átlagos gyerekek voltunk, én pl. a heverőt kentem ki kakival. Remélem Kinga nem lesz ennyire kreatív :twisted:

tjuca

Én nem kentem kakit sehova. Viszont Apumról mesélték, hogy egy du-i alvás után nagyon csendben volt és mikor már gyanús volt a nagy hallgatás és az anyukája bement, kiderült, hogy a kicsi fia bekakilt és szétkente az egészet a kiságyban, jutott az ágyra, a falra, mindenhova.

Egy osmi kislánya meg magára kent mindent, amit a hűtőben talállt, többek között fokhagymakrémet. És mikor kérdezték tőle, hogy mit csinál, ártatlan pofikával mondta, hogy "hidratálok".

kacsa14

Nekem egész délután nem jött be a babanet :evil:

Nárcisz!

Családnak, barátoknak persze elmondtuk, hogy inszemes a Dóri, de csak utólag. Kolléganőim is tudták, ők is csak utólag, csak a főnökasszonyom tudta előtte is. Semmi különösebb reakció nem volt, büszkék voltak ránk, hogy mindent megtettünk azért, hogy legyen babánk. Szerintem azért volt mindenkinek teljesen természetes, mert mi is úgy álltunk hozzá. Nem szégyen ez, csak megvan az a hátránya, hogy nem hiszem el, hogy szextől terhesnek lehet lenni :wink: Pedig állítólag lehet :lol:

Juca!

Akkor legalább nem irkálok hiába :) Szerintem mindannyian tanulunk a többiektől! Én pl. empátiát tanulok tőled, ahogy megpróbálod beleélni magad valaki helyébe, és tök jó tanácsokat tudsz adni. Főleg ami a családot illeti.
Kinga egyszerűen csodaszép! Ez a mosoly, ezért megéri dolgozni, ha ez a jutalom!
Dórinak is vannak ilyen érdekes vörös foltjai a haja között, de nem mindig jön elő, ez van a melegtől?

Jók ezek a kaka-sztorik. Azé' a fokhagymakrémes hidratálás nagyon ott van!
Ja, egyszer állítólag a kedvenc főzelékes tányérkámba tojtam, és csodálkoztam, hogy anyu utána többet nem engedte főzelékevésre használni :)
Ez nem kakás, de jó: a nővérem meg egyszer összegyűjtötte anyu összes terítőjét, és mindegyikbe belecsomagolt egy darab szenet. Nyilván kibírtam volna röhögés nélkül anyu helyében :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Kacsa, Juca!
Arról pont nincs képem, de ugyan úgy gugol, mint az első képen
és közben mereng :lol: Tegnap itt volt nálunk, nagyon aranyos
és rengeteget beszél.

Tegnapi képek Gergőről
Kép
Kép
Kép

Nálatok is lassú a babanet? Itt sz@raxik :(

Kép
Kép
Ági279

Évi! Az inszem szerintem sem szégyen! Miért is lenne az???
Egy másik topicon van egy csajszi, aki szintén CLosty-s és a csaj napokig depis volt, hogy gyógyszert kell szednie azért, hogy terhes tudjon lenni. Hogy akkor ő már nem is nő! Hát ez nagy-nagy hülyeség! Igaz, hogy tényleg megingatja az ember nőiességébe vetett hitet, de most nem ez a lényeg! A lényeg a cél, a baba!!! És az eszköz lényegtelen!!! Én nem csinálok belőle titkot, a barátaink tudják, hogy Closty-zok, mondjuk, akik tudják, azok egy része doki, tehát szükség esetén még a segítségemre is lehet. De nekem így könnyebb, hgoy nem kell adni, hogy minden tökéletes, hanem igenis meg lehet mással is beszélni, hogy nem mindenkinek megy ez olyan könnyen, hogy csak ránéz a párja, aztán máris nő a hasa!

Szegény főzelékes tányér! Azért ezt nem érdemelte!!!

Szintén Apum volt, aki segített kiszedni a hamut a kályhából az anyukájának, aki éppen mosott és Apu újságpapírra tette a hamut, amit a tiszta ruhás kupac felett emelt át, amikor elszakadt a papír ...

kacsa14

Ági!

Ezek a képek nagyon jók! Tényleg nagyon édi a srác! Olyan kis csintalan, életrevaló lurkó :lol:
Nekem sem szuperál a babanet, már régen döglött, most biztos a front :twisted:

tjuca

Ági! Nem is konkrét kakilós képre gondoltam, csak úgy egyáltalán. Nagyon kis huncut a szöszke buksija!

Jól látom, hogy a háttérben autóbusz ülések vannak?????

Igen, itt is lassú kicsit, du. kb. 4 órán keresztül nem is találta a gép a babanetet ... Biztos, neki is melege van!

kacsa14

Kacsa! Nem semmi apukád van :lol:

Kép
Kép
Ági279

Jól látod, de az a pincében van. Bútorostól és szinte mindenestől
vettük a házat, az is maradvány.

Egész délután én sem tudtam megnyitni a babanetet,
és így Anikót nyaggattam mailben. Pedig ma enyém a gép!

Kép
Kép
Ági279

Ági!

Mikor kell érted izgulni?

Évi!

Nálunk sztori. Kissrác: anya mit szólnál, ha megmosnám a kavicsokat, a csapban? Anya: hát nem örülnék neki. Kissrác: akkor most nem fogsz örülni.
(biológus szülők, négy fiú gyerek:-)) a szenes sztoriról jutott eszembe.

J.

tjuca

Kacsa!

Tényleg nehéz kérdés ez. Én is tudtam, hogy miattam nem sikerült, és rongy érzés ez. Pedig igazából konkrét bajunk nem volt hosszú hónapok óta, de ÉN nem termékenyültem meg, NEKEM jött meg mindig, és a férjem hiába vigasztalt mindig kitartóan, rengeteget bőgtem. Totál belegolyóztam a témába, állandóan azon kattogtam, hogy mi a fenét ronthattam el életemben, hogy nekem még ennyi se jár. Olyan nők is teherbe esnek, akik aztána kazánba dobják a babát, hát ők jobban megérdemlik nálam?! De így visszagondolva megvan az értelme, hogy miért nem sikerülhetett: még nem voltunk a "helyünkön". Még sok dolog hiányzott a boldogulásunkhoz. A mai eszemmel azt mondom, hogy így volt a legjobb. Hidd el, semmi nem történik véletlenül...
Aztán mikor végre sikerült, az mindenért kárpótolt, azért a két hosszú évért, amit végigkínlódtunk. És ha megkérdezte valaki, aki nem ismerte az előzményeinket, hogy nehezen jött-e össze, annak nyugodt szívvel mondhattam, hogy ááá, nem volt vészes.
És sose éreztem annyira nőnek magam, mint a terhességem idején. Tehát nem az a lényeg, hogy hogy került be a pocakba az a picur... Hanem az, hogy VAN nekünk...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Ja, ezt a litániát nekem is elmondták annak idején a tapasztaltabbak. Persze nekem akkor csak az jött le belőe, hogy könnyen beszél az, akinek már van gyereke. :wink: Most már rettentő bölcs vagyok :lol: , és mindkét oldalt megértem.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Juca!
Már izgulhatsz! Kedden volt inszemem, és 14-én csinálok tesztet.
Itt vagyok csak nagyon lassú a net :evil:
Közben vasalok is :evil:

Kép
Kép
Ági279

Évi! Ezt annyira szépen leírtad! Volt már, hgoy mikor elkeseredtem én is a párom fejéhez vágtam, hgoy neki könnyű, nem vele van a baj. Persze mondta rögtön, hogy azt még nem tudjuk, vele is lehet baj. De azért a szívem mélyén én még nem vádolom magam, nem vagyok amiatt elkeseredve, hgoy gyogyit kell szedni. Mondjuk szerintem nekem az is segít, hogy kezdetektől baj volt a mensimmel és mivel Anyunak rengeteg vetélése volt és velem is 7 hónapot fekünk kórházban, már régóta éreztem, hgoy nekem sem fog könnyen menni a dolog. Ezért is kezdtük már el a vizsgálatokat még mielőtt élesben próbálkoztunk volna! Szerencsésnek mondhatom magam emiatt is,hogy egyáltalán szóbaálltak velem, mert sokan mondják, hogy 1 évi sikertelen próbálkozásig szóba sem állnak az emberrel. Viszont én már rögötn úgy indulhatok neki, hogy nem kell hiába próbálkozni. Elindulunk egy úton és csak azt kell figyelni, hogy mi lesz a hatása. Úgy érzem jó kezekben vagyok. És nem érdekel, hogy gyogyit kell-le szednem vagy nem. Csak az érdekel, hogy bent legyen a pocakban az a baba!

Amit a nem kívánt babákról írtál, mélységesen igazad van! Engem is nagyon bánt, ha ilyet hallok. Az egyik isminkenk fél éves babája van, de az egész terhessége alatt és azóta is csak azt hallani tőle, hogy "jaj, jaj" ez nem jó + az nem jó. Karácson estére vitték haza a babát és ahelyett, hgoy a boldog apuka képet hozott volna a babáról (párom esk-i tanuja volt a srác, tehát jó barát), csak azt hallottuk, hgoy jaja jaja és a szülés milyen rettenestes volt és jaj jaj. Hát nem titok,hogy mikor a párom nem volt itthon, könnyek közt díszítettem a karácsonyfát, mert annyira fájt, hogy ott van nekik egy tündéri kisfiú (a terhessége végig problémamentes volt, nem dolgotzott, nincsenek anyagi gonjaik, sőt, apuka most fel fél milláért egy bringát) és csak a gondot látják, én pedig aki mindennél jobban vágyok babára és az ő babájukat is nagyon vártam még annyit sem kapok, hogy legalább egy fotón lálssuk a babát, arról nem is beszélve, hgoy ígérték, hogy a kórházban is meglátogathatjuk őket, majd szólnak, hogy mikor, hát azóta is szólnak ...

kacsa14

Ági! Nem is tudtam! Akkor hajrá!!! Drukkolok!!!

Nekem meg akkortájt lehet peteérésem, ha a Closty is úgy akarja!!!

kacsa14

Brill!
Nagyon örülök az 1 cn-nek!
Végre! Kép

Junko!
Érezzétek nagyon jol magatokat és jo pihenést nektek! Kép

Kacsa!
Gyönyörű helyen voltatok!
Akkor a te menzidnek is örülünk!De csak ennek!A következőt már nem szeretnénk látni! :wink:

Narco!
Nagyon lényegretörő a leveled!De szerintem sem kellene elküldeni mert azzal az ő magas labdáját ütnéd le!Sokkal jobban fogja b….ni a csőrét ha nem reagálsz rá semmit! Most olvasom,hogy már elküldted!Csak ne huzd fel magad semmin mert nem ér annyit az egész!Most te/ti vagytok a legfontosabbak!Ő meg rohadjon meg!

Zsuka!
Nagyon jo hétvégét neked is! :D

Juca!
Gyönyörű ez a lány!
Annyira édesen mosolyog!Szép az idézet és nagyon megszivlelendő! :)

Évi!
Ugy imádom ahogy fogalmazol!
Az inszemes leirástol kész voltam!

Jucmuc!
Én is csak arra tudok gondolni hogy a nem tul inteligens réteg akik kijártak üzleteni Olaszba azok huzták ránk a vizes lepedőt!Egy kaptafa alá vesznek minket!Én sem akarom megbántani a kisebbséget de ha bárhol a világon M.o.-t emlited egyből mindenkinek ők ugranak be!És kérdem én miért?!És igy sajnos nem sok helyen vannak jo véleménnyel a Magyarokrol!

Ági!
Látom nagyon ügyesen megcsináltad! :wink:
Ügyi vagy!

Mátra?
Merre?

Dido!
Remélem most már nem fájdogál a hasad!

KépKépKépKép
aniko24

Ingyenes fogamzás előtti kivizsgálás az Országos Gyermekegészségügyi Intézetben (régi "Czeizel intézet"):

www.ogyei.hu

Itt is sok érdekes info várja a családtervezőket:

www.timmermann.hu
timitomi

Kacsa!
Hajrá a clostynak, biztos lesznek tőle rendes tüszőid :lol:
Nekem az első clostylos hónapban 7tüszőm lett.
Utána egyre kevesebbet termel, és elvékonyítja mnyh.
Ez most a 6. clostylos hónapom, és 3 tüszőm lett és 7mm. mnyh.
És egyben az utolsó! Ha sikerül akkor azért, ha pedig nem
akkor egy kicsi szünet.

Kép
Kép
Ági279

Ági! Ezt nem is tudtam, hogy csökkenő pete mennyiséget termel a Closty. Most csak napi 1 darabbal kezdünk. Remélem, ez is elég lesz!!!
A méhnyálkahártyád tényleg elég vékony. Nekem most, a peteérés nélküli hónapban volt 6 mm.

Egyébként az is érdekes még, hogy tényleg világ életemben 2-3 hónapos ciklusaim voltak. Aztán a fogit abbahagyva az első 3 hónapban a nagy könyvben megírt peteérésem volt, s életemben először 28 napos normális ciklusom. Volt nyák, középidőben hasfájás, a hő ment le és fel, ahogy kell. Már kezdtem örőlni, aztán a 4. ciklustól beütött a krach, se peteérés, se semmi ... Úgyhogy ha a Closty nem hozna hamar eredményt szerintem pár hónapra én is visszaállnék a fogira.

kacsa14

Kacsa!
Úgy tudom, hogy 3 hónap után ellenkező hatást
fejt ki. Ezek szerint Te sem vagy egyszerű eset :?

Kép
Kép
Ági279

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: