A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Nelli Kép
Persze, hogy iható együtt a tea a gyógyikkal, de csak a 14.cnig igyad. Én is ittam eddig, és gyógyikat is szedtem.
A hasznos topicban vna errõl.
Nikie
nikie

Nelli Kép

Sajna, én nem értek hozzá, csak a teát iszom. De a józan paraszti eszemmel én innám, hiszen gyógytea. Remélem, nem írtam hülyeséget. A helyes válasz egyébként engem is érdekelne.

Tinka
tinka

Hihi, mire megírtam a levelet, addigra ott volt a válasz is.
tinka

Na és az én kérdésem???:Lerövidíti a ciklust=elõbbre hozza a pé-t???Kép

krisztinke
krisztinke

Krisztinke Kép

A hasznos topicban van a cickafarkról. Ha beállítja a ciklust, akkor le is rövidíti, akinek hosszabb.
"Elõbbre hozza a pé-t?" A pé az a peteérés, ezt már sok helyen, topicban olvastam, hogy a peteérést és a tüszõrepedést is egy sík alá veszik, pedig nem biztos, hogy akinek van peteérése annak ugyanakkor meg is reped. Vagy a dokik is így neveznék a tüszõrepedést? Nem hiszem.., az enyém legalábbis nem.
Szóval inkább a gyógyikban bízzunk(ha még tudunk), a tea csak rásegíthet.

Nikie
nikie

Köszönöm a választ, érthetõ volt.

Nelli
nelli2

LányokKép

Nikie jól mondja, hogy gyakran keverjük ezeket a fogalmakat. A pé az a tüszõérés fázis, és maga a tüszõrepedés, és a petesejt leválása az ovuláció. És attól, hogy valakinek pé-je van, még nem biztos, hogy meg is reped.

Cat

Cat
Kép
cateye

Aktuális szép kis hosszú tali-listánk:
CATEYE
HURKI
ORSI
LUJZA
NIKIE
BOGÁR
ZSUZSU
MARCSI
VIRÁG
Virág

Sziasztok

Még új vagyok köztetek. Jöhetek? Kép
A topic neve ma nagyon aktuálissá vált számomra sajnos. Kép
Olyan türelmetlen vagyok, amit elhatározok, azt azonnal szeretném megvalósítani. Sajnos már másodszor nem sikerült kismamónak lennem. Tudom, hogy ez még nem sok idõ, de nehéz.

Sziasztok
Gigi
gigi1

Sziasztok
MEgkérdezhetem, hogy mi az a pé serkentõ gyógyi? Engem is érdekelne.
Én a 14. nap mindig érzek fájdalmat, akkor lehet, hogy nekem se volt peteérésem.
Egyszer rákszûrésan a doki az eredménybõl magállapította, hgoy nem volt peteérésem, de akkor még gumival védekeztünk a páromnak, és nem tulajdonítottam neki nagy jelentõséget. Azóta 2 sikertelen kísérlet, lehet hogy azóta sincs peteérésem??? Kép
Szerintetek?
Magamról egy kicsit:
Szegedi vagyok és ifjú házas Kép.
A babanetet most fedeztem fel.
Gigi
gigi1

GIGI:amíg minimum egy fél évig nem próbálkoztatok spontán siker nélkül addig szerintem ne is stresszeld magad ezzel a topiccal. Itt mindenki évek óta szeretne babát és mindannyian tudjuk, hogy még fél év sikertelenség sem mindig jelent bajt. Az viszont igen, ha görcsölsz rögtön az elején! A szurkálás az jó jel, tüszõrepedést jelent és ha ez megnyugtat (többeket inkább stresszl) mérd a hõdet minden nap ugyanabban az idõpontban (hétvégén is!) rögtön ébredés után hüvelyben. Amikor az alaphõd leesik azon és a rákövetkezõ 1-2 napban feltétlenül akciózzatok!
Sok sikert!
Virág
Virág

Biztos hülyét kérdezek, de mitõl szurdalhat az ember méhe egy napig?
Aztán elmúlt.
De egy napig pontosan a méh környékén lüktetett olyan 5-10 percenként.
Ez a 16. napon volt, 26 napos ciklussal számolva.

Mára semmi, úgyhogy megnyugodtam.
De azért, nem értem.

Van ötletetek?

Bubi
Névtelen

Szia Gigi!

Valóban nincs okod még izgalomra. Ha 6 hónapig sem lesz semmi, akkor spuri a dokihoz. A felettünk lévõ topikban sok hasznos információt megtalálsz. Remélem nem maradsz sokáig itt ebben a topikbanKép
A rákszûrésbõl szerintem nem lehet megállapítani, hogy ovulációs volt-e a ciklusod vagy sem. Ráadásul ha gumival védekeztetek, akkor azzal az ovulációt nem blokkoljátok, csak a fiúkat nem engeditek a petesejt közelébeKép Az nem lehet, hogy ultrahangozott a doki ? Abból inkább látja.
Tüszõérésserkentõ gyógyszerek vannak, ilyen a nép-Clostilbegyt (legtöbb lány ezt szedi), de autodidakta módon nem lehet szedni, csak orvosi utasítás, és ellenõrzés mellett, mert számos mellékhatása van (cisztásodás, nyh-át vékonyítja, túlstimulálás). Ez még nem jelenti azt, hogy meg is reped a tüszõd. Van aki megérzi a tüszõrepedését, de nem mindenki (én például nem). Én a hõ mérését tartom nagyon hasznosnak, esetleg középidõben a nyák figyelését.

Szia
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Segitseget szeretnek kerni, Cat utolso mondata epp ezzel kapcsolatos. En meg szoptatom a 7 honapos lanyom, igy meg nincs havi verzesem, viszont ezen a heten /szules ota eloszor/ volt ez a "nyák"-dolog. Ez pontosan mi is? Es eszerint 2 het mulva verzesre is szamithatok? Koszi elore isKép
-Afonya
afonya

LányokKép
Nem értelek benneteket, a hasznos topicunkban szerepel, hogy már terhesség elõtt érdemes elvégeztetni egy csomó vizsgálatot. Egy orvos felsorolta. Nagy százalékban(állítólag 80-90%) nincs baj, de nem lehet tudni. Orsi volt a nagyon okos, hogy megcsináltatta ezeket, és látjátok a spermaszámmal volt gond. Minek várni, szerintem GigiKép ne várakozz, de Te döntöd el, a Te életed. Az efeletti topicban keress rá a terhesség elõtti vizsgálatokra feltétlenül.
Látszik, hogy semmiféle felvilágosítás nincsen nekünk, nem tudom, hogy Orsi honnan gondolta, hogy kellenének vizsgálatok, de nekem akkoriban meg sem fordult a fejemben, és a dokijaim sem mondtak errõl semmitKép Kép
Sajnos.

Nikie
nikie

Kép Kép Kép
belepirultam Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok Kép
mit tudtok a Gynevac injekcióról???
Cat Kép mintha te említetted volna, hogy neked adtak be ilyet.
Igazán az érdekelne, hogy ez egy általános gyógyszer, vagy csak valamilyen betegség esetén adják. Jó megelõzésre is?

köszi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Mail ment magánba.

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
[url=http://www.elender.hu/gynevac" TARGET="_top]http://www.elender.hu/gynevac[/url]
Immunrendszer erõsítésére, gyulladások ellen.
Én is kaptam.
Nikie
nikie

köszönöm az infókat.
Lányok Kép Hétfõn valószínûleg csak 6 körül érek oda a Vistába, ugye még akkor is ott lesztek? Kép Kép

további kellemes hétvégét

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok,

Olvasgatni szoktam a fórumot, de most egy kérdésem lenne és szeretném ha válaszolnátok:
a dokim (most váltottam) PCO-t állapított meg nálam (elég rendszertelen a havi ciklusom, mondhatni katasztrófális, valószínû ettõl alakultak ki a ciszták).Babát szeretnénk és már elég régóta nem jön össze...KépKép
Leírnátok hogy milyen mûtéttel lehet tõlük megszabadulni, mi a mûtét menete, mennyi kiesést jelent a munkából, egyszóval minden érdekelne ebben a témában.

köszi a segítséget
mono
mono

MonoKép
nézd meg az efelett lévõ topikot : ma megint megjött hasznos, és abban találsz infót a PCO-ról. Én nem vagyok érinett ezügyben, így többet nem tudok segíteni. Akik érintettek valószínûleg holnap többet tudnak majd mondani.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
köszi, már kb. 2 órája csak ezt a témát kergetem a neten, a fenti topikba is eljutottam, ki is nyomtattam 1-2 dolgot. Szeretnék igazán felkészült lenni a kérdésben, hiszen tudod milyenek a dokik: olyan egyértelmû nekik az egész, hogy nem mindenrõl tájékoztatnak.
mono
mono

Mono!
Ha valóban PCO-d van, és gyógyszeresen nem befolyásolható, akkor a legjobb, legkorrektebb megoldás, ha a Szent Margit kórházban Dr Fábián Sándor fõorvost keresed meg emiatt, aki lézeres laparoszkópiával a legeredményesebben tudja megoldani ezt a betegséget. Többféle megoldás van, de 32 éves szülész-nõgyógyász orvosi tapasztalatom alapján feltétlenül ezt a megoldást javaslom!
Más is volt ebben a topicban (2001. nyarán Krisztinka), aki tanácsomra felkereste, szeptember elején volt a fenti mûtétje, és novemberben terhes lett.
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Kedves Erazmusz
köszönöm válaszát, megnyugtatott hogy nem vagyok reménytelen eset.
mono
mono

Jó reggelt LányokKép

Este a Vistában tali ! Már alig váromKép Gyertek sokan !!!!

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nincs új babásunk?

Cat! Hogy vagy? Most Te vagy a legesélyesebb közülünk!

Szerdán megyek tüszõrepire ha minden jól megy. Ilyenkor már hülyére izgulom magam, hogy minden rendben menjen. Legyen szép petécském, vagy petécskéim. A 3. próbálkozásnál volt
3 is 1 balról, 2 jobbról. (aztán a 4.-nél nem volt mit repeszteni...) Remélem most is hasonló eredményeket produkálok...
Csutka
Csutka

Sziasztok!

Nincs új babásunk?

Cat! Hogy vagy? Most Te vagy a legesélyesebb közülünk!

Szerdán megyek tüszõrepire ha minden jól megy. Ilyenkor már hülyére izgulom magam, hogy minden rendben menjen. Legyen szép petécském, vagy petécskéim. A 3. próbálkozásnál volt
3 is 1 balról, 2 jobbról. (aztán a 4.-nél nem volt mit repeszteni...) Remélem most is hasonló eredményeket produkálok...
Csutka
Csutka

Sziasztok!
A csudába, Marcsi nem jön a talira Kép

CsutkaKép Ne izgulj, lesznek szép petécskékKép

ErazmuszKép Köszönjük.

Nikie
nikie

CsutkaKép

Ne izgulj, mert a babák nem szeretik a stresszes mamákatKép

Én jól vagyok, de még csak a 18. napon, tehát sok mindent nem érezhetek. Jövõhét hétfõn megyek HCG vérvételre. A hõm nem mérvadó, mert Utrogestant használok, de egyébként is csak 37 fok.

Cat

Cat
Kép
cateye

És Hurki sem jön a talira ... Kép

Szia CatKép Remélem Te tényleg jössz!

Nikie
nikie

Sziasztok Lányok, Kép

Kérlek segítsetek. Teljesen ki vagyok bukva.
Írtam, hogy a dokim felírt Clostit. Azt mondta két hónap múlva menjek vissza. Semmi nyomonkövetés uh-n. Magánszorgalomból elmentem ma a kórházba uh-ra, ahol az ügyeletes uh-s megállapította, hogy túlstimuláltak, ciszta van mindkét petefészkemben.
Ezt írták: rendes nagy uterusban 9 mm vastagságú nyálkahártya. Mindkét oldalon az ováriumban egy-egy 25 mm átmérõjû kerek echomentes képlet. Szabad hasûri folyadék nincs.
Lányok! Mi van ilyenkor? A dokim éppen a mûtõben van, nem tudtam vele beszélni.
A Clostiból a 2. cn-tõl a 7 cn-ig napi 2 x 1 szedtem.
Nagyon félek, hogy mi van; mit lehet tenni? Ma vagyok a 14. napon. A ciklusom rendszeres 30-31 napos. Ti mit gondoltok? Aki szedett Clostit tájékoztasson, hogy mi a teendõ ilyenkor. A második Clostis hónapot nem vagyok hajlandó elkezdeni. Úristen csak minden rendbe jöjjön.
Mérem a hõmet, ma leesett 36,3-ra 36,6-ról. Most már nemsokára kéne repednie. De szokott-e ilyenkor megrepedni?
Vagy hogy fog ez innen eltünni?

Nati
nati

Nikie!Cat!
Köszi a bíztit, nem akarom stresszelni magam, de már nagyon várom a babót. Remélem már nem kell sokáig!

Most az ünnepek alatt nem is igen gondoltam rá, de most megint elkapott a dolog...

Hajrá Cat remélem minden rendben lesz nálad is! Csak vigyázz magatokra mintha már ott lenne!

Csutka
Csutka

Sziasztok!
Ma mégsem tudok menni a talira, mert közbejött egy csomó elintézni való, meg alig tudok lépkedni annyira feszülnek a petefészkeim Kép. Tegnap voltam az utolsó tüszõfigyelõ UH-on. Van 6 nagy és 4 kicsi (de még lehet belõle valami) tüszõm és 9mm volt a nyálkahártyám (12. napon). Este 1/2 11-kor kaptam 2 ampulla Profasit, holnap reggel 9-re megyek punkcióra. A beültetés valószínûleg pénteken lesz. Nagyon izgulok!!!Szorítsatok!Elég vastag ez a nyálkahártya?
lujza

aláírás lemaradt...
Lujza
lujza

Lujza! Igen, mert még a punkcióig vastagszik, nekem is ennyi volt ezen a napon. Nyugi, a nyh-val nem lesz gond! Remélem neked sok petesejted lesz!!

Pénteken ird meg mennyit kaptál vissza, nagyon drukkolok!

Én jövö hétfön megyek a dokimhoz, akkor beszéljük meg a köv. kezelést és döntöm el maradok-e nála.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

NATI:ne idegeskedj, az nem segít! Feltétlenül beszélj a dokiddal és semmi Closty többé!! Ha szerencséd van fel fognak szívódni!
Virág
Virág

NikieKép
Én megyek a talira. Biztos pont vagyok! KépKép Sõt BogárralKép beszéltem ma, és Õ is jön.

LujzaKép
Sajnálom, hogy nem jösz, de meg tudom érteni. Nagyon fogok szurkolni Neked holnap, hogy sok petécske legyen. A nyh-d szerintem is jó, ezért ne izgulj.

NatiKép
Tudod már én akkor is csodálkoztam, hogy UH nélkük szedetik Veled a Clostyt.Kép Szerintem hagyd ott a dokidat sürgõsen. Több Clostyt meg ne szedj be, mert túlreagáltad. Biztos fel fog szívódni, de ezt UH-n nézni kell. Látod még jó, hogy megnézetted.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat, Kép Virág Kép

köszi a választ. Marha ideges vagyok. Ha nem erõsködöm és nézetem meg mással, hát ki tudja mi lett volna késõbb.
Idõközben sikerült beszélnem a dokival. Kissé nem értem a dolgot. Csak annyit mondott, hogy éppen ezt akartuk elérni.
Ezt??? Mit a cisztát? Kérdeztem mit lehet most csinálni. Válasz: semmit. Várjunk. Menjek vissza 6 nap múlva és megnéz uh-n. Kérdeztem: mi van ha nem fog eltünni onnan? Nem baj-mondta. És nem fog ott gondot okozni a továbbiakban? Nem.-válaszolta. Hát nem értem.

Lányok ez még megrepedhet? Vagy túl nagy ahhoz, hogy megrepedjen? Csak reménykedjek, hogy felszívódik? Hát az agyam eldobom. Igencsak fel vagyok háborodva. Nem értem a dokit. Nem szokott ilyen lenni.
Aki közületek Clostit szed és uh-n nyomonkövetik: mekkorák az érõ peték? Ez a 25 mm nagyon sok?

Nati
nati

Nati Kép
Mail ment!

Lujza, Karmen Kép Nagyon drukkolunk NektekKép

Nikie
nikie

Sziasztok!

LUJZAKép
nagyon drukkolok Neked! Ezek nagyon jó hirek, ennyi szép tüszõ, meg a ny.hártyád is jó, ebbõl babó lesz biztosan! Kár, hogy én már nem leszek itt a hét második felében, meg utána 3 hétig, de valahogy biztos eljut hozzám a jó hir!

NATIKép
ez a doki nem semmi Kép! Ha ilyen flegmán áll hozzá, akkor hagyd ott a csudába, és keress egy lelkiismeretest!

LányokKép
jó bulizást a talin, egyetek helyettem is fini sütiket.
Én megkaptam már 3 Suprefact-ot és 2 Gonal-F-t, szerencsére a hasfalba adott injekció nem fáj (Gonal), de a felkarba adott igen, de már kezdem megszokni, meg hát mindent a babáért. Kiváncsi vagyok, a holnapi UH-n mit fog látni a doki, a 6. cn-en leszek. Holnapután még dolgozom, de aztán már nem, SMS-ben majd adok hirt magamról.

KARMENKép
lehet, hogy jövõ hétfõn találkozunk, ha engem is épp akkorra hivnak majd vissza, ha igen, akkor küldök SMS-t. Meg irok még ma levelet is, remélem, belefér még az idõmbe.

CATKép
Neked is nagyon szurkolok!

Pusszancs mindenkinek!

Rita
knérita

Nati

A 25 mm nem sok, az még megrepedhet!! Nekem anno annak örült a doki, ha min. 20 mm-es petécskéim voltak! Nekem is ilyen sok petém érett, de szépen megrepedtek és eltüntek a Profasi hatására.

Hermi
Hermi

NatiKép

Nekem a Clostitól max. 18mm-es tüszõm volt repesztésre. Most a Metrodintól lett 25mm-es, de ez egy sokkal koncentráltabb gyógyszer. Azt nem értem, hogy a tüszõ latinul folliculus, az echomentes képletet meg nem tudom mi. Az ovarium a petefészek. Nekem mindig a folliculus méretét írja fel. A dokidat otthagynám a francba, fõleg, hogy ilyen flegma volt veled. Szerintem keress a kórházban egy lelkiismeretes orvost, aki elmagyarázza a helyzetet.

Túlstimulálásnál sajnos gyakori, hogy meg sem reped. Nem görcsöl a hasad ?

Cat

Cat
Kép
cateye

RitaKép
Várjuk a szuper híreidet, már a holnapi UH-ról is!!!!! Nagyon drukkolok, és feltétlen kérünk értesítést a webre.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

CATKép
aranyos vagy! Szerdán még feltétlenül jelentkezem!

Pusza,
Rita
knérita

Nikie Kép

még nem jött meg a mailed. Csak holnap tudom majd elolvasni. Most mennem kell.

Hermi Kép

most nekem is tüszõrepesztõ szurit kellene kapnom, hogy eltünjenek?

Cat Kép

fájogat a hasam, de nem sokkal jobban, mint normál állapotában. Érzem mindkét, de fõleg a bal oldalon a szúrkálást. Érzetre nem vészes.

Most várnom kell szombatig, míg a dokim újra megnéz uh-n.

Drukkoljatok nekem!
Be vagyok tojva.

Puszi
Nati
nati

RITA:ha szeretnél tudni a friss hírekrõl írd meg magánban a mobilszámod (címem kijön ha rákattintasz a nevemre) és akkor tudjuk tartani a kapcsolatot. Dorissal is mûködik!
Virág
Virág

Nati!
A 25 mm-es még nem cysta, hanem tüszõrepedés elõtti tüszõ. Lehet, hogy így egyszerre 2 tüszõ fog kiszabadulni - így szoktak létrejönni a 2 petéjû ikrek. Holnapra talán már emelkedni is fog a hõ, ami azt jelentené, hogy ma meg is repedtek.
Üdv. Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Rita! Én 14 órára megyek hétfön. De jó neked, nekem a hasba fáj a szuri, de a többi nem vészes. Nem egyformán érezzük ugy látszik. Még jó hogy a karba csak pár napig kell kapnod.

Erazmusz! Én is nagyon örülök hogy idönként válaszolsz itt, sok hasznos dolgot tudunk meg töled. És pontosat is.

Nati! Drukkolok meg is repedjen.
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nati! Lehet, hogy a kórházban ijesztettek meg, és tényleg minden rendben. De azért a dokid megnyugtathatott volna Téged! Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Én a köv. menzinél kezdem el szedni nem a clostit, hanem a másik gyógyszert. Annyit írtatok a cisztákról, hogy be vagyok tojva, mi lesz az eredmény. De az se jó, hogy nincs pé-m.

Ittam a teát 15 napig, és most olyan alacsony a hõm, mint még soha. Minden nap 36.6-36.7. Nem tudom, jót jelent-e.

Nelli
nelli2

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: