A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell.
Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után.
Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk.
De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és õ majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted õ mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetõen élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk.

Kép
szilcsi

Szilcsi, Panni nem babaruhákat vettem, mert ha lány, akkor is csak pár db kell, de amíg nem tudom meg hogy mi van, vagy nincs a lábai közt addig nincs vásárlás :)
Igazából hónapok óta kőrözök normális pamut, kényelmes melltartót és most az egyik árusnál megláttam és megvettem. Rékának vettem 2 micimackós pólót, apának zoknit, meg egy vékony pamut melegítőgatyát magamnak, de csak azért mert a csaj már majdnem félárért adta oda. De nagyon megérte, annyira kényelmes, nem szorít, nem nyomja a hasam. Úgyhogy már mondtam is a férjemnek ha legközelebb megy Pestre bemegy a piacra és vesz még egy ilyen gatyát. :D

Szilcsi, a görbéd hááááát, most vagy a mensit jelzi, vagy holnap az egekbe megy és akkor beágyazódás volt. Szurkolok, hogy az utóbbi legyen.

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi, beágyazódásnak sztem nagyon késői a 12. dpo,, a pé meg tuti akkor volt, ezermillió %. Mensinek meg nagyon korai sztem, sosem volt 14 napnál rövidebb a luteális fázisom. :cry: Na majd holnap reggel kiderül...
Jaj én imádok vásárolni, nagyon!!!!!!!!!! :D

Kép
szilcsi

én is mindenkinek szorítok, hogy bebabásodjon bavallom augusztus óta olvasolak benneteket, és sokszor érzékenyültem el. a legjobban Áfi esetében.
zoldi, kapaszkodjanak a kis cocák :lol:
Vendég

Sziasztok!

Boniko! Üdv!

Zöldi! Elmesélnéd az én kedvemért is, hogy mi volt, meg most mikor mi lesz? :?:

Kata???? Elnyelt a kreatívkodás????

Lili??? Hogy vagy? Rég láttalak!

Szilcsi! Jó kis story! :lol: :lol:
Ha neked mensi jön, akkor így esik le a hőd??? Mert ha nem, akkor ez nagyon nem mensi jel! :wink:

Szirom! De jó babás tüneteid vannak!

Snufi! Dehogy nézünk hülyének, és tök jó a gólyád! :wink:

Robcsi! Mindig mikor meglátlak előttem van a pocakos képed! Furi, hogy ha látom itt a neveket, akkor nem arcok ugranak be, hanem pocakok! :lol:
Rékával nincs újabb vicces storid?

Jaj talizmán! Tegnap nagyon kísérteties volt ám ez a dolog, mert a barátnőm nem tudja, hogy most mi volt, meg hogy megjött, meg vetem magamnak ilyen izémicsodát, csak tudja, hogy szeretnénk babát (de nem kérdezget, mert tudja, hogy milyen idegesítő)! Mivel egy házban lakunk ő a 10-en én a 4-en ezért gondoltam felszaladok babázni egyet! Erre ő közli velem, hogy szeretne adni valamit, de ne nevessem ki! Nem is tudja, hogy egész nap a papucskás micsodát emlegettük itt! :lol: Mikor megláttam, hogy nekem adja azért kirázott a hideg, hogy olvas a gondolataimban!

Mfpan! Hurrá mensi! És akkor mindent bele ebben a ciklusban!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
bettike
Eger

Most vettem észre, hogy el van csúszva a tickerem meg a görbém is! Javítottam!
sonjus

Sziasztok!

Robcsi! Kösziiiii a biztatást!
Coca! Tessék pihizni. +++++
Boniko! Szia! Még én is új vagyok, a lányok sokat segítenek.

A mai görbém Csajok:
Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

üdv Bettike!
Vendég

Robcsi, Neked is köszi!

Kíváncsiszilcsi!
Most 2 hét türelem jön. Fájogatás van, de nem gáz.
Csúúúúny, rossz, engedetlen görbe!

Boni! És nincs pesti ismerős?

Eliza! Ez szupeeeeer!

Pipi! Miért nem ez a hónapod?

Kép
zölddisznó

szirom,
Tehát akkor sem kell megijedni, ha még nem hallatok szívdobit!!!De hátha már hallani!!!
Apa akkor hős volt!!!! Szerintem minden Apuci fél egy kicsit tőle, de aztán mikor végigélik ezt a csodát, azt mondaná bármelyikük, nem hagyták volna ki semmi pénzért.

szilcsi,
Ez nagyon édes!!!! Így van holnap kiderül, de semmi para!!!

robcsi,
Szóval akkor sok hasznos rucit vettél!!!???? De Apának mondd meg, hogy ebből a gatyóból már lehet hogy egyel nagyobb szám fog kelleni!!! :wink: Hiszen szépen gyarapodtok, napról napra!!

bettike,
Vagy titokban a babaneten van, valami fedőnévvel!!!! Nagyon aranyos!!!
mfpan

Bettike, de így szokott leeseni, de azért változó, hogy mennyit esik, van, amikor csak ilyen kicsit, van, hogy 36.2-3 ra lemegy. De mensinek azért ez korai, nem???
Mindegy, teszt lefújva egyelőre, majd látom, milyen lesz a holnapi hőm.
Beágyazódás lehet a 12. dpo-n?????????????????????????

Kép
szilcsi

Hanna, húúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!! Igazi szép szabályos beágyazódás!!!! ++++++++++++++++++ Drukkok mennek!!! Ez jó jel, nagyon szép a görbéd!!!! :D

Kép
szilcsi

üdv Hanna!
Vendég

hanna,
Tényleg szép beágyazódási esés!!!!! DRUKKKKK!!!!
mfpan

sziasztok!
hazaértem...

íme az igért görbe:

Kép
katica30

Sziasztok!

Lebetegedtem,... :( fáj a torkom.... Hál'Istennek még nem vészes, ezért kúrálom magam kakukkfűteával.

Sonjus, :lol:

Panni, akkor hajrá!!!

Boniko, üdv.

Monyó, Veled vagyunk!

Robcsi, engem kihagytál! :roll:

Szilcsi, nem ér feladni, amíg meg nem jön!!!! Ez a 3. alapszabályunk, elfelejtetted???? :wink:

Katica, ne hajszold túl magad!

Eliza, :D

Szirmi, a gólyát vissza/továbbadom, amint bebabásodtam. Hogy másnak is sikerüljön. :idea:

Hanna, húha!!!! :wink:

Coca, hogy vagy?

Lili???

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

ha egyszer lányom lesz, akkor HAnna lesz a neve
Vendég

Snufi!
Gyógyulj meg hamar!!!!!

Eliza!
KÉPET, KÉPET, KÉPET :)

Hanna!
Hűdehajde beágyikozódás!!! :)

Szilcsi!
Szerintem a tiéd is az, és nincs vita :lol:

Panni!
Szóval újra tipeg a csibéd :) drukk!!!!!
sonjus

boniko,
Hanna, vagy H Anna??? :wink:

snufi,
Kúrálódj!!! Kergesd messze azt a fránya lebetegítőt!!!! :evil:

katica,
Jól van!!! Mászik vissza!!!! Hajrá tovább!!!!

sonjus,
Ja, tipeg..... Bekaphatna valami turbósítót, hogy a 12-14. c.nap legyen már!!!!Hűűűű, de türelmetlen vagyok.... :shock:
Veled mizu??
mfpan

Boni,
beloptad magad a szívembe!!! :wink:
Szirmi,
nem tudom mikor megyek dokihoz, lehet hogy jövő hét utáni kedden mert gyógyszert kell íratnom (Utrogestan-t) csak az a gáz hogy nem is tudja hogy használom, ugyanis nem volt alkalmam elmondani neki. Azért remélem felírja...
Hanna,
ígéretes!!!
Snufi,
jobbulást!!! :)
Robcsi,
én is folyton így járok, nézelődni megyek és apa morog hogy elég lesz már a vásárlásból! :D
Vendég

Panni!
A mai hőm az első hsz-ben van ma :wink: az van velem, meg a tegnap óta tartó fájdogálásom :?
sonjus

sonjus,
hsz??? Kicsit gyagya vagyok ma, ne haragudj!!!
mfpan

áfi! Ez volt a célom :wink:
de a többiek is a szívemhez nőttek, 1/2 év alatt

zcoca! van ismerősöm, csak nem engedi, hogy bejelentkezzek az ideioglenes címre

Panni Hanna (bárcsak békén hanna) idióta szóvicc :oops: :lol:
Vendég

Ha nekem lesz lányom, Emma Liliána vagy Emese Liliána lesz. :D

Snufi, tudom, hogy nem szabad feladni, de így szokta csinálni: lezuhan, aztán pár napig eltötyörészik, aztán megjön. :(

Kép
szilcsi

hsz = hozzászólás :)
Ma én voltam az első, gondoltam, ha meg szeretnéd nézni akkor ott megtalálod :oops:
sonjus

Szilcsi, de most nem azért csinálja!!!!!

snufi

Most nincs työtyörészés és megjövés!
BABA van és punktum! :wink:
sonjus

sonjus,
Robogok is vissza, hogy megnézzem..... De hát megnéztem....Lassan mocorog felfelé, nem?? Vagy rosszul emlékszem,....... vagy nem is emlékszem,...... ki bámul vissza rám a monitor épernyőjén.....? :shock: :lol:
mfpan

Sonjus, egy húron pendülünk! :wink:

snufi

Sziasztok!

Bocsi, nem nagyon tudtam és tudom most követni, kivel és mi is történik, úgyhogy csak nagyon szűken!

Boniko, üdv itt! Remélem, szerencsét hoz neked ez a topic!
Nincs ismerősöd, akihez be tudnátok jelentkezni? Én szívesen segítenék, de sajna nincs önálló lakásom! Anyóséknál dekkolunk! :?

Katica, szép görbe, csak jó lenne, ha jobban vigyáznál magadra! A szúrkálás nálam is megvolt, amikor teherbe estem! :wink:

Szilcsi, meglátjuk, mondta a vak is. Én úgy tudtam, hogy a beágyazódás max. a 10. napig befejeződik, de nálam is pl. a 11. DPO-n történt meg. :)

Hanna, nagyon tutin fest a görbuszod!

Csikken, átmentem a kreszvizsin, igaz, majd infarktust kaptam a végére! :lol:

Panni, akkor hajrá ciklus!

Eliza, azt ugye tudod, hogy túl sűrűn nem szabad UH-ozni a bébit!
Nehogy megbántódj, csak én így tudom!
Vagy ez most genetikai vizsi nálatok?

Cocus, pihizzetek csak a kisröffencsekkel! :D

Ezer millió bocsánat annak, akinek nem írtam! Puszika
Vendég

szia Athiz! én is remélem, hogy nekem is szerencsét hoz a TOPIK!

lehet, hogy becsöngetek a szomszédokhoz, hoyg ideiglenes címre van szükségem, vagy irok a FÓKUSZBA, AKTÍVBA! :lol: :lol:
Vendég

Athiz, gratu!!!

snufi

Hahó!

Boniko! lehet, hogy hamvába holt volt az ötletem, de szerintem nem láttad: ha nagyobb cégnél dolgozol, ott köll lennie üzemorvosnak. Sőt, valszeg nőgyogyinak is. Ezt korábban én se tudtam, scak amikor dolgoztam egy multinál. És akkor a céges dolgozó jogán lát el, nem a lakcím alapján.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Áfi! Most olvasom, amit belinkeltél az Aspirinről!

Nálunk (lombikosok) a therápia részeként 100 mg (gyerekadag) aspirint javasoltak.
http://quad.bdtf.hu/Kaali/kezelesek.html#aspirin

Kép
zölddisznó

Szirom, az álomkór még mindig jobb, mint a hányinger. Tényleg Miksával hányós voltál?

Bettike, Réka imádja a lovakat, van egy NG-os filmünk a lovakról. Az előbb felébredt, érzem, hogy húzza a szagot maga után. Első szava: anya, paci! Mondom neki először cseréljük ki a pelust, aztán nézheted a pacikat. Válasz: nem, paci! Szóval most trónol a kakás pelusában és nézi a pacikat. :?

Hanna, szerintem jó ez a görbe, csak maradjon is így. :wink:

Snufi, gyógyulj meg hamar!

Kép
Kép
robcsi03

szirom, bocsi, még kezdő irgató vagyok, azért nem reagáltam.utána nézek.elmentem haza, holnap jövök. puszi mindenkinek
Vendég

Robcsi! Van azért némi émelygésem, amit nem is nagyon lehet eldönteni, hogy émelygés vagy egy állandó rossz szájíz. Ilyen volt Miksával is. És a teszt után kb. két héttel erős émelygés jött, és a 14. hétig a hányás határán voltam egész nap. Viszont én hányni nem tudtam, bár már volt, hogy szerettem volna inkább :roll: :wink: És rettenetesen undorodtam bizonyos szagoktól. Gondolom így lesz most is, hisz eddig minden hasonló.

Boniko! csak azért mondtam, mert hátha segítek vele, és úgy láttam, nem vetted észre. Járj sikerrel :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, tudom milyen, az előző babával én is így voltam, de akkor a 11. héten abbamaradt.
A Rékával úgy mint most a 14-15. hétig hánytam, bár a 12. hét után valamelyest csökkentek a rosszullétek. Aztán másodszorra nekem is csak az állandó egész napos émelygés volt, hányás nélkül. Ebből ki is következtettem, hogy fiú lett volna :shock: És mivel most a tünetek ugyanazok mint Rékával voltak, ezért gondolom, hogy megint leányzó lehet odabenn. :D

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi! Anyám végighányta a 9 hónapot a bátyámmal, még kórházban is volt emiatt, majdnem az elvetetést javasolták, mert már 50 kg alatt volt. Velem alig hányt. Szóval nála nem állt ez a "lányokkal hány az ember, fiúval nemigen" teória :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom, nekem is volt olyan munkatársam, aki a fiával hányta végig a terhességét, a lányával meg semmi baja nem volt.
Én is úgy vagyok vele, hogy inkább reménykedem a lányban, aztán majd úgyis kiderül :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Megjöttem, ime a képek: :)

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Eliza nagyon jók a képek, de most te hány hetes is vagy, mert az uh-n 26+3-at látok, a tickered meg 29+2-őn áll.

Én még nem hallottam olyanról, hogy bárkinek is a szülését 3 héttel korábbra hozták volna a baba mérete miatt :shock:
1-2 hét difi lehet, de azért 3 :wink:
Pont a múltkor olvastam valahol, hogy lehet, hogy egy 36 hétre született baba 3 kg-os, de attól még koraszülött, mivel a tüdejének és egyéb szerveinek kevesebb ideje maradt felkészülni.

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi, az uh-on mindig a legutolsó mensi szerinti dátumot irják fel...de a papíromon a fejmérete alapján meg a kg-alapján 29.2 van...úgyhogy a dokinéni is megerőssítette a máj. közepei szülést!

Kép
elizabeth25

De ha nem hiszel nekem, szivesen átküldöm neked azt az uh-ng képet! :)

Kép
elizabeth25

Kép

Kép

Kép

Kép
bettike
Eger

Ja és Robcsi, nincs három hét, csak 17 nap :)

Kép
elizabeth25

Elizabeth én nem azt mondtam, hogy nem hiszek neked, de én eddig mindenhol azt olvastam, hogy az első 12 hétben tudják megállapítani legpontosabban a szülés időpontját, mert a 20. hét után már egyéni méretek vannak.

Pl. a házban van egy házaspár mindketten magasak, a kisfiúk normál úton 70 cm-rel és 5 kg-mal született a kiírt időben. A csaj tesójának akkor született kisfia, amikor a Réka 4 hétten korábban jött a baba 4! kg-os volt, és mégis koraszülöttnek számított.

Én ezek miatt mondom neked, hogy attól, hogy nagy még nem biztos, hogy hamarabb is fog megszületni.
Végül is úgyis ő fogja eldönteni mikor akar jönni, és nem is ez számít, hanem hogy egészséges legyen.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok

Boni, hi üdv köztünk.

Zöldi, jó hogy jelentkeztél, azért pihenj is néha. Izgis 2 hét :oops:

Liza, teljesen mindegy mit mondd a doki, az a gyerek akkor fog jönni, amikor érettnek érzi magát, és persze, amikor akar :lol: Max majd kicsit várat magára. Édesek a képek.

Még nem voltam dokinál, pár óra múlva kell mennem, de szerintem nem lesz UH, eddig 1 db készült a 8. héten, majd szerintem csak 4 hét múlva. De majd beszámolok.

Pussz mindenkinek.

Purc

Kép

Kép
purc

Robcsi, pont azt írtam, amit te, van empátia naaaa :lol:

Purc

Kép

Kép
purc

Hát én is ezt mondom! Tök mindegy, mi a szülés dátuma, vagy hogy mekkorra...és az egy dolog, hogy megállapítják, hogy a méretei alapján 29.2....az is lehet, hogy előbb fogant és a mensim még megjött...ezt már csak a Jósiten tudja :), de az is lehet, hogy nem...szóval majd jön ő ha akar...de remélem azért pontos lesz :)

Kép
elizabeth25

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: