A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » PCO-sok teherbeesési nehézségei és megoldások

Monácska: nevetni fogsz, de elkezdtem írni neked egy üzit. de inkább kitöröltem, nehogy megbántsalak. de ha már ,,kierőszakoltad,, a dolgot....
ezt írtam majdnem neked: Monácska, rólad írnak a hírekben. milyen híresnek lenni?? :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

monácska: Gratulálok! Gyere egy kis buksisimiért :lol:
Komolyan, ez tök jó hír!

Miért kellett ennyire rohannod tegnap?

Kép

Kép
bettica

[quote="sunshinexyz"]S írta:sunshinexyzziasztok

Most regisztráltam, tegnapelőtt voltam laborban, tegnap nőgyógyásznál, és a látottak-hallottak alapján PCO szindrómám van, bár ezt egyik orvos szájából sem hallottam. Jártam a www.pcos.hu oldalon, és meglepődve tapasztaltam, hogy a tinédzserkortól kísérő tünetekkel nem vagyok egyedül. Tudna valaki Keszthely környékén olyan orvost javasolni, akinek van fogalma erről a betegségről, és nem zárkózik el a metforminos kezeléstől?

Köszi

sunshine

Üdv Nálunk! Nézted már a pcos.hu-n az orvos ajánlót?

Kép

Kép
bettica

Czinke!
híresnek........... ugyan! És nem rólam, hanem egy Mónikáról! És nem vagyok megbántódós. Asszem.... :):):):):):):):):)

Egyébként én a súlyom miatti dícséretekre gondoltam ám!!! :)

Bettica! Köszike! No, mert a genetika kedd és csütörtök Pesten, a védőnő kedd délután, és ha nem adom le a betegpapíromat időben, akkor fizut sem kapok...... Hát ezért rohantam!
Vendég

Szia Bettica!

Igen, már néztem, zalaegerszegi a legközelebbi, csak reménykedtem, hátha itt találok közelebbit:)

sunshine
sunshinexyz

jajaj, én most már teljesen összezavarodtam! :oops:
de megy a dícséret! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

ÉS MEGY A DÍCSÉRET NORKÁNAK, H HÍRDETI A PCOS-T MINDENHOL!
REMÉLJÜK MINÉL TÖBB NŐ ÉS DOKI (FŐLEG!!) OLVASSA MAJD A CIKKET, ÉS TISZTÁBA KERÜLNEK A DOLGOKKAL!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Áhhhhhh! Elszállt az üzim :evil:

MONÁCSKA! NAGYON ÜGYES VAGY! MEGDÍCSÉRLEK! SZÉP TELJESÍTMÉNY!

Egyébként nagymamám volt aki "meglátta" unokatesóm áldott állapotát. Tudom elég zavarosan írtam le... mindig ezt csinálom, aztán csodálkozom, ha mások nem értik mit akarok :D Biztos már megszoktam,hogy anyu elöbb tudja mit fogok gondolni mint én magam. Nagymamámat majd letesztelem ha itt lesz az ideje :wink:

Lona
lona1

Monácska!
Nagyon ügyi vagy! Odafigyelsz nagyon, vagy hogy csinálod???

Megyek cikket olvasni.

Képzeljétek!A férjem már teljesen kész van, hogy szerinte állandóan itt lógok(pedig nem is, ma pl már festettem csövet a vadonatúj konyhánkban és főztem is!)azt mondta, ha terhes leszek, nem jöhetek! Hi-hi, nem tudja, hogy akkor jön majd a java!!! :wink:
zazzy

Zazzy! Csak annyira figyelek, mint mikor még nem voltam várandós! Szénhidrát minimum, illetve 99%-ban lassú felszívódású, gyümölcs kevés (bár ezt főleg mióta elszaladt egyszer miatta a cukrom), sok zöldség, napi 5-6x-i étkezés, és a lehető legtöbb mozgás, ami az én esetemben hatalmas kihívás, mert naggggggyon lusta vagyok. :oops: Így marad az, hogy mindnhova gyalog járok, sé mindent kézben cipelek, no persze azért vannak kivételek!
Hetente egyszer van egy este, mikor mindent lehet, ilyenkor általában párommal és a fiammal elmegyünk vacsizni valahova, és krumplit eszem...... khm. Pedig tudom én, hogy nem lehet!
Vendég

Köszi a kedves sorokat!

Pogi, tudod, hogy a babákat nem befolyásolhatják vírusok, gyomorrontások! :wink:
Átírnád nekem az avandát! köszi! (2X2/500mg)

Rejo, az avandát ma kezdem vacsinál, a bromot holnap este. (utóbbinak a met-hez hasonló mellékhatási vannak, és holnap nem akarok 2 percenként kis Vukkal hadakozni)

Apple, nekem sokat jelentettek a rajzok, nem csak azért, mert könnyebbn érthető, hanem maga a tény, hogy végre egy orvos, aki nem latin kifejezésekkel dobálózik, hanem tényleg szeretné, ha a beteg is megértené.

Lona, én azzal az eltökélt szándékkal léptem be az ajtón, hogy bromót nem fogok szedni (még), inkább kikönyörgöm, hogy adjunk időt az avandának. Ha 3 hónap múlva nem változik a prolaktin, akkor hajlandó leszek bromózni, de most még nem. Viszont annyira érthetően elmondta, hogy mi a helyzet velem, hogy még vitatkozni sem akartam! Belenyugodtam, hogy erre szükségem van. (Azért az fontos, hogy kb 3 hónapról van csak szó! ;) )

(Mielőtt Rambóka felháborodva feddne meg, a magyarázat: ;) a pcos diagnosztizálása előtti időszakot bromoval kezdtem, nem szerettem, és rossz időszakra emlékeztet, ezért ágáltam ellene ennyire.)

Szóval Lona, próbál átprogramozni magad! A met is nagyon jó gyógyszer!

Babszika! Nehogy elszomorodj! Te messzebbról indulsz, de az nem jelenti, hogy nem érsz be idővel minket!

Monácska, azért az emelgetéssel, és cipelgetéssel vigyázz!!!
És gratula a kilók, és a cikk miatt is!

Monee, én azért továbbra is drukkolok!

Ja, és egy kérdés: 2X1 2/500 avandát kaptam. ez most azt jelenti, hogy gyakorlatilag 1500mg helyett csak 1000-met-et szedek most?

Kép
mamint

Monácska!
Ez igen! Ez így még jobb hír! Gratulálok!És maradjon is így! :wink:
zazzy

igen mamint azt jelenti. én 2X 1/2 2/500-at eszem belőle.

de ez máshogy hasznosul, máshogy jut be a sejtekbe, máshogy veszik fel, úgyhogy valszeg ezért kellett ilyen adagban adni.

Kép

Kép
rejo

Babszika, boldog névnapot!
Vendég

Mamint!

Tudom, h. a Bromo egyeseknél nagyon durva mellékhatásokat okoz.
Ha nagyon nem bírod szedni van helyette a Norprolac, ha jól tudom, azt csak akkor írhatják fel a dokik, ha vki igazoltan nem bírja a Bromo-t.
Ha lehet a Bromo-t is este fél-ben kezdd el! Úgy talán kevésbé okoz hányingert.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rejo, köszi, már megijedtem, hogy valamit félreértettem, esetleg ugyanúgy szednem kell meleltte a met-et.... :oops:

Rambóka, a bromot elég jól tűrhettem, mert csak az első bogyótól akadtam ki, de az egy egész volt. Nem szólt ugyanis a bácsi, hogy kezdhetném 1/4-del, vagy 1/2-lel.
Amúgy most csak napi 1/2 az adagom.
A rossz emlékek inkább az időszakra vonatkoznak, amikor szedtem. A bácsi nem bíztatott sok jóval, ijeszgetett azzal, hogy nem lehet babám soha. Nagyon el voltam keseredve. Szóval a bromo iránti ellenszenvem inkább ebből ered.

Kép
mamint

Nagyon szépen köszönöm Lafi!!!!!!! :wink:

babszika

Lányok!
Mennyire vakmerőség, hogy szedem a 3x850-et?
2. napja és semmi bajom! :D Tegnapelőtt még csak délben vettem be, délután éreztem is a jó öreg émelygést és étvágytalanságot, nem is mertem aznap többet, de tegnap és ma már igen, és minden oké!
Mindenkinek jó kis pihit és tartalmas "lazulást" kívánok! :wink:
zazzy

Valaki segítsen!!!
Hogyan tudom beilleszteni a vonalzót, amit kreáltam? Tudom, hogy valamikor régen volt erről szó, de nem találom! Nagyon béna vagyok!SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!!!!
zazzy

Fent a "segédletek"-et lenyitod, ráklikkelsz a "Profil"-ra. Azon belül az aláíráshoz beilleszted azt a kódot, amit a vonalzós honlapon kaptál és balodalon engedélyezed a HTML-t v. a BBCode-t.

rambóka

Köszi Rambóka!Remélem sikerül! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Jó ez így szerintetek? Fog "működni"???

Kép
Kép
zazzy

Holnap kiderül! :wink:

Aranyos lett!!!! :D

rambóka

Jó reggelt mindenkinek!

Okr-től üzenetet kaptam: "Örömmel tudatjuk, hogy megszületett Drottya Emma 2007.11.02-én 00.08-kor 3700gr 52cm-vel. Mindketten jól vagyunk!"

GRATULÁLUNK!!

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

GRATULÁLOK!!!
Működik a vonalzóm!!! De jó lenne, ha nem kéne hosszabbra csinálni! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Okr: Gratulálok! Egészséges, örömteli életet kívánok!

Kép

Kép
bettica

sziasztok!

Okr:GRATULÁLUNK SZÍVBŐL!!!!
Kép Kép Kép

Kép

Kép
lecso

BABSZIKA Kép

Kép

Kép
lecso

OKR! Hatalmas gratula Dorottyához!

Babszika! Boldog névnapot!!!

Kép
mamint

Sziasztok!

OKR! SZÍVBŐL GRATULÁLOK A KISASSZONYHOZ! LEGYEN NAGYON SOK ÖRÖMETEK BENNE! :D:D:D

Csajok!

Hogy telik ez a 4 napos láblógázás?
Én az elmúlt napokban késő iccakáig Dr. House-t néztem. :D

Talán emlékeztek még, Csakegy felrakott nem rég a honlapra egy magyar céget akik a kipróbálásért és a tapasztalatok átadásáért cserébe küldenek ingyen teszteket. Én is jelentkeztem és még tegnap előtt megkaptam őket. Hát.... eddig 4 napja nega...
Az mondjuk nem derült ki hogy 10-es vagy 25-ös a teszt, de nem ujjongok az örömtől... :cry: Szerintem megint nem sikerült! :cry:

És már megint rosszul vagyok (hypo), pedig napok óta nem szedtem metet. Miért lehet ez?

Zazzy!

Jó lett a vonalód! :D

Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Gratula Okr!!!! Képeket minél előbb majd!!!!!! :D :D

Mamint, valamit nem értek. Eddig 2x1000mg volt beírva, és most azt mondod írjam át 2x2 500mg-ra. Ez mennyiben változás? Vagy eddig metet szedtél és most avandát? Ne haragudj nem vagyok képben, de bármit szívesen átírok :oops: :oops:

Hogy telik a hosszúhétvégétek?

Kép
krumplis pogácsa

Monee, ne legyél szomorú! Csak egy ici-picit, majd HA megjön!
A 4 napos szünet betegen telik...meg munkával :evil:

Pogi, eddig 2X1000mg meforalt szedtem, most meg 2X(2mg rozit+500mg metformint), mindkettőt tartalmazza az avandamet, és így volt ráírva a receptre, hogy 2X 2/500mg avandamet. :)
Tehát most gyakorlatilag fele annyi metet szedek, mint régebben(igazából szeptember óta már csak 1500-t szedtem), viszont napi 2X2mg rozi-t is. mindezt Egytlen egy pici gyógyszerben.

Lassan nyithatnék egy gyógyszergyárat, vagy felvehetném a versenyt saját nagyszüleimmel, annyi gyógyszert szedek! A vicces, hogy fele hasmenést, a másik fele székrekedést okozhat. Kiegyenlítik egymást! ;)

Többiek?

Kép
mamint

Okr! Gratulálok a kislányodhoz!

Pogika, átírnád a cnapomat? Köszi!!!
lyutka

Mamint!

Tök jól esnek a szavaitok. :)
Rambókával találkoztam valamelyik nap és valami olyasmit mondott, hogyha így haladok, hamarosan nem is tudok mást tenni mint hogy terhes legyek. Hogyha fejen állok akkor is úgy maradok. :lol: Ezek a mondatai annyira jól estek! Olyan természetes lelkesedéssel mondta ezt hogy tökre meg is lepődtem rajta... még sosem mondott ilyet nekem senki. :D:D:D

Sajnálom a dolgozást, meg a betegeskedést! :(
Semmi esély nincs rá hogy más legyen a program?

Lyutka!

Most hogy van ez a vonalzó?
Ez most az 5. DPO a 9. ciklusnapon vagy 5 nap van vissza még a PÉig :?:

Monee

Monee

monee85

Monee! :D

Boszorkány énem hamarosan babát jósol neked. De ezt csak halkan mondom, mert nem vagyok hivatalos banya, csak általában bejön.

Mivel nem érzem magam annyira jól, így a hazahozott munkát félretettem! ;)
Helyette netezgetek.

Borzalmas hányingerem van. bromo.... pedig csak egy 1/4-et vettem be tegnap este.

Olvasgattam bromoról is, a második doki, aki bromoról átigazoltatott a dianéra, nem említette, hogy a bromot fokozatosan kell abbahagyni...

Kicsit sok volt a hsz-ban a bromo szó :?

Most, hogy Dorottya megszületett, időszerű lenne egy újabb zebracsorda!!! Gyerünk lányok, elő a titkolt kétcsíkosokkal! Örömködni szeretnék!

Kép
mamint

Monee!

Én is elcsodálkoztam, eddig még nem sikerült ilyet kreálnom. Elvileg a 9. cn-en vagyok. fogalmam sincs, honnan vette az 5-öst?! Az én értelmezésemben is azt jelenti így, hogy még 5 nap a peteérésig. Majd holnap kiderül, hogy milyen értékekre vált.
lyutka

Lyutka: day pre ovulation? ;)

Kép
mamint

Mamint!

Teljes együttérzésem a bromo miatt. Két éve én is szedtem, szerencsére csak 30 szemet.
A harmadik fél szem után az éjszaka közepén felugrottam és lehánytam( már bocsánat9 a lábamat meg a falat :shock:
Tiszta "Ördög?zô" volt.
Igen sak fokozatosan lehet abbahagyni, mert ha nem újra megugrik a prolaktin. Kívánom, hogy ne kelljen sokáig szedned!

Monee!

Kitartás, jó?
Erôs vagy, oké? Kibírod, ha most megjön, de azt is ha nem és kilenc hónap múlva esélyed se lesz arra évekig, hogy kialudd magad! :lol:

Lona
lona1

Hi!

Okr!
Gratulálok Dorottya érkezéséhez!
Képeket kérünk, mihelyt lesz egy kis időd!!

Zazzy!
Jó lett a vonalzód!! "De jó lenne, ha nem kéne hosszabbra csinálni!"
DE mit szólnál egy 40 heteshez?!! :wink:

Monee!
Én nagyon optimista vagyok!! Drukk!

Kép
lara26

Okr!
Sok-sok egészséget és boldogságot nektek!!!!

Köszi csajok a köszöntést!

Ma vettem egy hiper-szupi mérleget.... csúcsmodell :lol: :lol:
Először nem mertem ráállni. De mikor Bálint elment a közelből, csak meglestem.
És most már hivatalos eredményem is van arról, h teli pocakkal (ebéd után) - 5kg-ot fogytam a met elkezdése óta.
Kevesebb, mint jópár emberkének, akit olvastam, de ha azt vesszük alapul, h hányszor magasabb némelyőtöknél az inzulinom, akkor nem is olyan rossz.
Sőt, én valójában felhőtlenül boldog vagyok!!!!

babszika

Lara, Mamint, Lona!

Köszike!
Tényleg tök jó amikor van aki bátorítsa az ember lányát! :D:D:D

Lyutka!

Lehet hogy a ticker beállításánál van elszúrva valami.
Hát ha úgy nézzük, végül is 9+5=14 elvileg lehet hogy az ovulációig visszalevő napokat számlálgatja...
Day pre ovulation = DPO és a Day past ovulation is DPO a tickerfactorynál? Kicsit furcsa. :lol:

Monee

Monee

monee85

Babszi!

Ez tök jó! :D

Én Google Earth-özök épp. :D
Tök király! :D Kár hogy Pécsről, Ócsárdról nincs részletes térkép... :?

Monee

Monee

monee85

Monee!

Én még emlékszem, amikor Lara és a párja szorongott a kanapénkon és kesernyés félmosollyal nyugtázták, amikor azt mondtam, h. igenis lesz kisbabájuk és ne adják fel a reményt!
Aztán nézd meg, Lara már a 33. hétben jár!
Te sem fogod megúszni!!!!! :wink: :lol:

Babszika!

Ne szerénykedj! Az 5 kiló az nagyon jó!!!! :D

Okriszta!

Itt is gratulálok Dorottya megszületéséhez!

rambóka

Sziasztok!
Látom, csak előbújt mindenki a barlangjából szépen lassan. :wink:

Babszika!
Gratulálok! Tényleg ne szerénykedj!
Nekem a 13 hét hónap alatt ment le. És az sem mellékes, hogy volt miből! :(

Lara!
Köszi! Milyen igazad van! Idáig jut az ember lánya, hogy ez a megoldás az ilyen elszólt mondatoknál be sem ugrik!
Annyira bízom most a javulásban, tudom, hogy nem holnap lesz, hogy zebrát hozzak, de most annyira lefoglal a javulás gondolata, hogy észrevétlenül türelmes lettem.

Pogi!
Hogy vagy? Rendbe jöttél?
Ha esetleg most megjön duphaston nélkül(mit esetleg, igenis meg fog jönni!Ugye???)bekerülhetek én is a "bűvös" táblázatba? :wink:

Ha hiszitek ha nem, mióta abbahagytam a dianét(jan.)most a napokban éreztem újra először, hogy működök odabent. Pontosan nem tudnám megfogalmazni, mit érzek, de érzem, hogy lassasckán csak elkezdek működni! :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, hogy elújságoljam a hírt: MEGJÖTT!!!!!!!! Igaz, hogy norcival, de tök örülök.
Amúgy baromi szarul vagyok szerda óta, betaknyosodtam. Szal most kúrálom magam. :) És tök jó mert nem vagyok rosszul a 2x850 mefitől, de még a délit nem mertem megemelni, merthogy ugye a cél 3x850.

Szó mi szó:

[size=18]POGI DRÁGA KÉRETIK 1. CN!!!!!!!! [/size]

hajni...
Budaörs

Ahh én butus:

OKR!

Igaz, hogy nem nagyon ismerjük egymást, DE!
Szívből gratulálok Dorottya Emmához és kívánok minden szépet és jót nektek!!!!!!

Monee: Drukkencsolok ám néked!!!!!! :wink:

hajni...
Budaörs

Helló csajszikáim,

Babszika, nagyon ügyes vagy ám, hogy már ennyit fogytál, miközben az inzulinod az egekben még mindig.... !! :lol:

OKR, GRATUÁLOK ÉN IS !! ISTEN HOZTA DOROTTYÁT ITT A ZŰRÖS KÜLVILÁGBAN !! :lol: :lol: :lol:

Mamint, én is szedem a bromót már másfél éve, szerintem meg lehet szokni, kitartás !! Sokat javít(hat) ám a helyzeten, ha tényleg hatni kezd...! :wink:
zsizsik

Babszika, most visszaolvastam az irományom, és természetesen a :lol: nem az egekben levő inzulinodnak szólt, hanem a fogyásnak.....bocsi, ha félreérthető voltam....

Pogi, kérlek szépen ,nekem is cserélj cn-ot, ma a 8 cn van.... köszönöm szépen !
zsizsik

Zazzy!
Ezen én is átestem! Már az is siker, ha nem tolódik ki a ciklus 30 napnál tovább (nembabás esetben) és lehet érezni a tüszőrepedést!
:D

Babszika!
Gratula az eredményhez! Én 7 kg-ot dobtam le márciusig (met szedése aug. + norprolac dec. óta) és a melóhelyen az egyik nő megjegyezte, h mennyire át vagyok szakadva. :roll:

Kép
lara26

Rambóka!

Mi is emlékszünk arra a napra! Nekem nem volt egyszerű az esetem és nagyon betoji voltam abban az időben. Első fontossági lépés az volt nekem, h megbarátkozzon velem a met., nehogy megint egy pozitív teszt után jöjjön a kemény pofára esés. :twisted:
Szerencsénkre még egy MR- re is sikerült bekerülnöm! Még akkor is, ha rossz lett az eredmény, így legalább megtudtuk azt is, h hogyan tovább.
:D :D

Kép
lara26

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: