A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Hurki, itt vagy még? Megkaptad a mailt?
nikie

Sziasztok Lányok!

Jelentkezek én is, hogy még megvagyok... jó fáradtan, a gépet szinte be se kapcsolom...
Az adataim valósak a táblázatban. Ma 13. napja magas a hõm és kezdõdött egy kis barnázás, ami jobban letört, mint a mensi tudata, mert már fél éve nem volt ilyen... ezért én is vettem néhány anyagot, holnap irány a varrónõ, elõtte fodrász, pénteken meg vásárolgatás...KépKépKép Kell a lelkemnek, bár az én férjemnek se hiányzik, de õ is kap új ingeket...
Mennyi cickafarkot szoktatok egy csésze teába tenni? Elkezdem inni én is. Palástfüvet is szoktatok?

Hermi
Hermi

Szia Nikie!!!

Hogy állnak a gombák??? Úgy veszem észre a diéta+Floragyn nagyon hatásos!

Hermi
Hermi

Szia Hermi!
De jó hogy jöttél.
Még idõben kaptál el, épp indulni készültem.
Most mensi van, amúgy a Colpo kezd bevállni, de csak egyszer használom naponta, többször már nem jó, este nyeldekelek 2-3 kisgerezd fokhagymát, semmi édesség, ilyesmi, holnap majd írok neked mailt. Gyere már sûrûbben, kéne egy Candida topic, nem is tudom van?
Holnap majd bõvebben!

Itt írtam róla.
A floragyn-t hányszor használod, és egyszerre hányszor fújsz?

Nikie
nikie

Oké, azért én írok, mert lehet holnap nem tudom jönni, péntekenn itt lesznek anyósék, hétvégén náluk leszünk, tehát legközelebb hétfõn...
Augusztusban kezdtem diétázni és használni 2 naponta Floragyn hüvelyöblítõt+kúpot. Most már hetente egyszer, csak mensi után 2-szer egymáután.

Hermi
Hermi

Ja és igen, fehérnemût+törölközõt 90 fokban mosom, nem használok öblítõt, külön törölközõt használok intim helyre, amit naponta cserélek..
Hermi

Doris! Itt a törvény, nyomtasd ki és dugd az orvosod orra alá! Endonál indokolt a lombik, nem kell elõtte 6 inszem!!
Nézd meg a 2. mellékletet/1, 4 pontban is benne van!

Éppen 2 napja irtam meg a linket az endos forumra, a mellékletek megvannak neten is, a többit megpróbálom ide bemásolni.
törvény a lombikról melléklet

A törvény darabolva, hátha igy megengedi végre beszúrni:
30/1998. (VI. 24.) NM rendelet

az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások végzésére vonatkozó, valamint az ivarsejtekkel és embriókkal való rendelkezésre és azok fagyasztva tárolására

Az egészségügyrõl szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) 247. §-a (2) bekezdésének p) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következõket rendelem el:

1. § (1) Az Eütv. 166. § (1) bekezdés a) – d) pontjai és f) pontja szerinti emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárás (a továbbiakban: reprodukciós eljárás) házastársi vagy különnemûek közötti élettársi kapcsolatban álló személyeknél, illetve az Eütv. 167. § (2) bekezdés szerinti egyedülálló nõnél (a továbbiakban: kérelmezõ) akkor végezhetõ el, ha
a) legalább két egymástól független – a meddõség tényének és okának megállapításához szükséges orvosi vizsgálatokon alapuló – szakorvosi szakvélemény alátámasztja, hogy a valamelyik félnél vagy mindkét félnél együttesen fennálló egészségi ok(ok) következtében a kapcsolatból természetes úton nagy valószínûséggel egészséges gyermek nem származhat,
b) a nõ a reprodukciós kor felsõ határát nem érte el,
c) a kérelmezõk nem állnak egymással olyan rokoni kapcsolatban, amely a házasságról, a családról és a gyámságról szóló 1952. évi IV. törvény 8. § (1) bekezdésének a) és b) pontja szerint a házasságot érvénytelenné teszi, és ezt írásbeli nyilatkozatukkal alátámasztják,
d) a kérelmezõk hitelt érdemlõen igazolják
da) a meddõség kezelésére irányuló egyéb módszerek eredménytelenségét, és
db) a (2) bekezdésben foglalt kizáró okok nem állnak fenn,
e) a 2. § (4) bekezdés szerinti feltétel teljesül,
f) valamennyi feltétel együttes fennállása esetén az alkalmazott eljárással orvosilag megalapozott esélye van egészséges gyermek fogamzásának és megszületésének,
g) a kérelmezõk a 6. § (1) bekezdésében foglaltak szerint egyes egészségügyi, illetve személyazonosító adataik kezeléséhez hozzájárulnak.
(2) Nem végezhetõ el a reprodukciós beavatkozás,
a) ameddig bármelyik kérelmezõ a gyermek életét, egészségét, testi épségét közvetlenül fenyegetõ
aa) valamely megbetegedésben szenved, vagy
ab) fertõzõ megbetegedés kórokozóját hordozza;
b) ha a létrejövõ terhesség a kihordó anya életét súlyosan veszélyezteti, illetõleg abból nagy valószínûséggel egészséges gyermek nem születhet.
(3) Amennyiben a kérelmezõk vér szerinti rokoni kapcsolatban állnak egymással, illetve a kórelõzményi adatok alapján az egyébként indokolt, a reprodukciós eljárás elvégzésének elõfeltétele, hogy a külön jogszabály szerinti Regionális Genetikai Központ szakmai véleményét a (4) bekezdés szerinti szakorvos a javaslat kialakítása elõtt kikérje.
(4) A reprodukciós eljárás elvégzésére irányuló szakorvosi javaslat megadására szülész-nõgyógyász szakképzettségû szakorvos jogosult andrológiai jártasságú urológus szakorvos véleményének figyelembevételével.
(5) A reprodukciós eljárás – a (2) bekezdés szerinti kizáró ok hiányában – akkor javasolható, ha
a) a nõ rendelkezik megfelelõ méhhel, és – a pete, illetve embrióadományozást kivéve – legalább egy, tüszõérlelésre alkalmas petefészekkel, és
b) rendelkezésre áll
ba) a méhûr alkalmasságát, a negatív hüvelyváladékot igazoló, és az alaphormon vizsgálatát tartalmazó eredmény,
bb) a férj vagy az élettárs hat hónapnál nem régebbi spermiogrammja.

2. § (1) Reprodukciós eljárásként az 1. számú mellékletben meghatározott egyes eljárások végezhetõk, úgy, hogy két reprodukciós beavatkozás között
a) a házastárs, illetve élettárs ivarsejtjeivel vagy adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitel esetén legalább 20 napnak,
b) egyéb beavatkozás esetén legalább három hónapnak
kell eltelnie.
(2) Az embrióbeültetéssel végzett eljárások alkalmazása során legfeljebb három embrió ültethetõ be egyidejûleg. Legfeljebb négy embrió ültethetõ be abban az esetben, ha
a) elõzetesen legalább egy, embrióbeültetéssel végzett sikertelen beavatkozás történt,
b) a kihordó anya 35 évnél idõsebb,
c) az anya alaphormon vizsgálatának eredménye a petefészek korai kimerülésére utal,
d) további, azonos személyektõl származó ivarsejtekbõl keletkezett embriók a fagyasztva tároláshoz – a 4. § (2) bekezdésben foglaltakra figyelemmel – nem állnak rendelkezésre
azzal, hogy a javallatot az 5. § szerinti programdokumentációban indoklással együtt minden esetben fel kell tüntetni.
(3) Az egyes reprodukciós eljárások elvégzésére irányuló szakorvosi javaslat a 2. számú mellékletben meghatározott indikációk esetében adható meg, az abban foglaltaknak megfelelõen.
(4) Az adott egészségügyi szolgáltató reprodukciós eljárás elvégzésére jogosult szervezeti egységének (osztály, részleg) felelõs vezetõje, ha nem maga adja meg a reprodukciós eljárás (3) bekezdés szerinti indikációját, vizsgálattal vagy vizsgálat nélkül meggyõzõdik a javaslat helyességérõl és ezt a programdokumentációban rögzíti a beavatkozás megkezdése elõtt.

Ivarsejt-adományozás

3. § (1) Ivarsejt-adományozásra az a személy jogosult, aki az adományozás 3. számú melléklet szerinti egészségügyi feltételeinek megfelel, és ivarsejtjei orvosi szakvélemény alapján egészséges utód létrehozására nagy valószínûséggel alkalmasak.
(2) Az adományozónak az adományozás során
a) a jövedelemkieséssel, valamint
b) a nyilatkozattétellel,
c) az utazással
összefüggésben keletkezett indokolt és igazolt – a társadalombiztosítási jogviszony alapján meg nem térülõ – költségeit az egészségügyi szolgáltató utólag megtéríti. Az egészségügyi szolgáltató vezetõje a költségek megtérítésére költségátalányt állapíthat meg.
(3) Az igazolt és szükséges költségeket akkor is meg kell téríteni, ha az adományozó hibáján kívüli okból az adományozás nem vezet a kívánt eredményre.

Ivarsejtekkel és embriókkal való rendelkezés, valamint azok fagyasztva tárolásának szabályai

4. § (1) Ivarsejt, illetve embrió a 4. számú mellékletben meghatározott esetekben, az ott meghatározott céllal tárolható fagyasztva. A fagyasztva tárolás során az egészségügyi szolgáltatónak az 5. számú mellékletben meghatározott feltételeknek eleget kell tennie.
(2) Adományozott hímivarsejtet reprodukciós eljáráshoz történõ felhasználását megelõzõen legalább 6 hónapig fagyasztva kell tárolni, felhasználni a hímivarsejtet abban az esetben lehet, ha a donor – a 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 24. § (3) bekezdésében foglaltak szerinti – szûrési eredményei negatívak. A fagyasztva tároláshoz ugyanazon személyek ivarsejtjeibõl származó embriók közül egyidejûleg legalább kettõt kell lefagyasztani.
(3) Ivarsejt nem tárolható, ha az nem felel meg a 6. számú mellékletben foglaltaknak.
(4) Az adományozó, illetve a letevõ a 7. számú melléklet szerinti ,,Rendelkezési nyilatkozat ivarsejt felhasználásáról'' elnevezésû nyomtatványon gyakorolja az adományozott, illetve letétbe helyezett ivarsejtekkel kapcsolatos rendelkezési jogát.
(5) A kérelmezõk együttesen – az Eütv. 168. § (2) bekezdés szerinti tájékoztatás után – a 8. számú melléklet szerinti ,,Rendelkezési nyilatkozat fagyasztva tárolt embriókról'' elnevezésû nyomtatványon gyakorolják az embriókkal kapcsolatos rendelkezési jogukat, és azon megjelölhetik, hogy a rendelkezési joguk megszûnése esetére
a) hozzájárulnak az embrióadományozáshoz, illetve
b) hozzájárulnak az embriók tudományos kísérlet céljából történõ felhasználásához, vagy
c) kérik az embriók megsemmisítését.
(6) A tárolt ivarsejteket, illetve az embriókat, azok kiadását, felhasználását, illetõleg megsemmisítését folyamatosan kell nyilvántartani a Fagyasztási Naplóban, amelynek meg kell felelnie a 9. számú mellékletben foglalt elõírásoknak.
(7) Amennyiben a fagyasztva tárolás helyérõl az ivarsejtet vagy az embriót nem a letevõ kívánságára szállítják más egészségügyi szolgáltatóhoz, az egészségügyi szolgáltatónak a szállítás során biztosítani kell a sérülésmentességet, továbbá a letevõt az átszállításról haladéktalanul tájékoztatnia kell.

5.,6. § a program dokumentálással kapcs. kihagyom innen.

7. § (1)
(2) Az embrión, a magzaton – ideértve a halva született magzatot is – végzett kutatással kapcsolatos szabályokról külön jogszabály rendelkezik.
(3) Az Eütv. 166. § (1) bekezdés e) pontja szerinti reprodukciós beavatkozásokkal kapcsolatos szabályokról külön jogszabály rendelkezik.

8. § (1) Ez a rendelet 1998. július 1-jén lép hatályba, egyidejûleg a mûvi beavatkozással történõ megtermékenyítésrõl szóló 12/1981. (IX. 29.) EüM rendelet hatályát veszti.
(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejûleg
a) a kötelezõ egészségbiztosítás keretében igénybe vehetõ meddõségkezelési eljárásokról szóló 49/1997. (XII. 17.) NM rendelet (a továbbiakban: Fr.) 1. §-ában a ,,– figyelemmel a mûvi beavatkozással történõ megtermékenyítésrõl szóló 12/1981. (IX. 29.) EüM rendeletre –'' szövegrész helyébe a ,,– figyelemmel az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások végzésére vonatkozó, valamint ivarsejtekkel és embriókkal való rendelkezésre és azok fagyasztva tárolására vonatkozó részletes szabályokról szóló 30/1998. (VI. 24.) NM rendeletre (a továbbiakban: R.)'' szövegrész lép;

b) az Fr. 2. § (1) bekezdésében a c) pont helyébe az alábbi rendelkezés lép:
[A meddõség kezelése körébe tartozik]
,, c) az emberi reprodukcióra irányuló különleges beavatkozások közül – de legfeljebb az elsõ eredményes szülésig –
ca) a testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés (R. 1. számú melléklet 1. pont, 4. pont, 5. pont),
cb) ivarsejt adományozásával történõ testen kívüli megtermékenyítés és embrióbeültetés (R. 1. számú melléklet 2. pont),
cc) embrióadományozással végzett embrióbeültetés (R. 1. számú melléklet 3. pont), valamint
cd) a nõi ivarsejt megtermékenyülését, illetõleg megtermékenyíthetõségét, valamint a megtermékenyített ivarsejt megtapadását, fejlõdését elõsegítõ egyéb módszer (R. 1. számú melléklet 6–7. pont)
körében legfeljebb öt teljes, az embrió beültetésével végzõdõ beavatkozás – ideértve a felsorolt eljárások során keletkezett, fagyasztva tárolt embriók beültetését is, ha azok a korábbi eljárások során kerültek fagyasztásra (R. 1. számú melléklet 8. pont) –, illetve
ce) a házastárs, illetve élettárs ivarsejtjeivel végzett mesterséges ondóbevitelbõl (R. 1. számú melléklet 9.1. pont) legfeljebb hat,
cf) adományozott ivarsejttel végzett mesterséges ondóbevitelbõl (R. 1. számú melléklet 9.2. pont) legfeljebb hat beavatkozás.''

c) az Fr. az alábbi 2/A. §-sal egészül ki:
,, 2/A. § (1) A 2. § (1) bekezdés c) pontja szerinti egyes beavatkozások, továbbá a (2) bekezdés szerinti letét térítésmentesen akkor vehetõ igénybe, ha az R. 1. §-ában foglalt feltételek a (2) bekezdésben foglalt kivételekkel fennállnak.
(2) A kötelezõ egészségbiztosítás terhére nem vehetõ igénybe az (1) bekezdés szerinti szolgáltatás, ha
a) a kérelmezõ férfi a 60. életévét betöltötte,
b) az ivarsejtek letételére nem egészségügyi indokból kerül sor,
c) az egészségügyrõl szóló 1997. évi CLIV. törvény 20. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen a kérelmezõ az ellátás visszautasítását megalapozó állapotban van.''
karmen

Hermi!
Naponta?
Hétfõn gyere, és majd dumcsizunk!!!!Írok azért mailt, mert egy csomó kérdésem van!!
Szia!
nikie

Ez elõbbihez, sikerült a teljes törvényt beszúrni, nem daraboltam el.

Nelli, Kismaci, Jovi! én évekig szégyeltem ezeket a gyulladásos, gennyes valamit, míg végül elmentem a nõgyógyászhoz. Azt mondta szõrtüszõ gyulladás, kenegessem krémmel. Nem mentem vissza, de újra rendszeres volt. 2 évre rá, tavaly rászántam magam, szégyen ide vagy oda, elmentem egy bõrgyógyászhoz. Több doki is rendel ott, egybõl azzal kezdtem mindegy kihez osztanak, csak nõ legyen. Hát furcsán néztek rám. A dokinõ is megvizsgált, miután elmeséltem a másik doki válaszát, erre azt mondta hogy ez faggyúmirigy gyulladás. (én is azt nem értettem, hogy nem mindig ott jött ki ahol szõr is volt). Kaptam rá kenõcsöt, meg vasat is felirt, mert ha alacsony az is fokozza hogy elõjön. Azóta szinte sosics. Elõtte 2-3 havonta volt, megvallom nekem annyira fájt, hogy én fecskendõ tûvel kiszurtam ha birtam, kinyomni egy kín volt.
Azt is elmesélte, hogy a szexuális aktus közben a faggyúmirigyek beindulnak, fokozottan termelnek, és utána szokott begyulladni. Magyaráztam alapos tisztálkodás. A baba miatt én is aktus után órákig kefüdtem, amióta rögtön tusolok nincs ilyen baj. Amugy õ akneroxid kenõcsöt irt még fel. Szóval ez bárkinek lehet, nem kell szégyelni, szerintem ti is elmehettek vele a bõrgyógyászatra.
karmen

Nikie, amolyan kicsi kb. 20*30-as törölközõket szereztem be, amit naponta cserélek.
Hermi

Hurki! Én is jártam igy, amikor reklamáltam, a patikus azt mondta, hogy csak 1 havi adag gyógyszert adhatnak ki, kivéve ha a doki ráirta a receptre hogy 2 havi adag. Ezért én már mindig 2 receptre iratom, csak nem szabad 1 napon kiváltani. A doki szerint Kép

Ja és bocsi, az elõzõ leveleimnél lemaradt az aláirás.

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok!
Olvasó üzemmódban így estefelé...
Sajnos munkahelyemen kitört a szokásos fõszezon-dili, folyton bent "éjszakázom". Persze nem nagy áldozat, mivel nincs igazán hova hazamenni. végre elkezdték a felújítást, illetve a bontást. De legalább történik valami.
JOVI, HURKI: bárcsak már olyan közel állnánk a költözéshez, mint ti - még az újabb be-ki dobozolást sem bánnám!
CATEYE: én is vásárlással dobom fel magam. A férjemnek csak keveset mondok el (pedig nem harapós, de nem kell mindenrõl azonnal tudnia)és amikor felveszem az új cuccot és észreveszi(legtöbbször nem!) akkor azzal jövök, hogy már régen megvan, dehát mit csodálkozik, mindig mire hazaér már csak háziruciban lát.Kép
HURKI: nem váltottam még orvost, azt hiszem már csak akkor fogok, ha elkezdjük a lombikot. Az orvosom biztos beutal, mert ha jól tudom elzáródott petevezetõ+méhenkívüli felment az inszem alól. Most már nem pattogok, amíg túl nem leszek a költözésen, de persze addig is reménykedem, hogy magától valami csoda folytán összejön!
OFF:azt olvastam, hogy a gyertyázás hülyeség(és a túl magas párna sem jó)mivel ebben az esetben a kismatyik befolynak a méhszáj mögé, fõleg hátrahajló méh esetében!
Ha viszont kifolynak, az nem számít, mert akik feljutottak a méhszájon, vannak elegen és õk már nem pottyannak ki!
Holnap csak délután tudok jönni, addig is sok puszi mindenkinek és már nagyon várom az újabb babás híreket!
Virág
Virág

Sziasztok, új vagyok itt, és szeretném, ha segítenétek!
Még csak két hónapja próbálkozunk, de valahogy úgy érzem, kéne valami rásegítés. Olvastam errõl a "macá"-ról. Mi ez tulajdonképpen, mindenki szedheti, hol lehet beszerezni, van-e mellékhatása?
Minden segítséget köszönök!!

Krissi
krissi

Krissi!

A Maca Vibe gyogyhatasu keszitmeny nem minosul gyogyszernek.
Hatasat tobb mindenben kifejti. Javallt mind ket felnek szedni, mert a ferfiaknal javitja a spermiumok motilitasat ill. minoseget, a noknel serkenti a peterest es az esetleg szabalytalan hosszusagu ciklust leroviditi es rendszeres szedesevel szabalyozza is. Bar a ciklus barmely szakaban el lehet kezdeni, az a legjobb, ha azert megis inkabb a ciklus elso napjan kezdik el.
Barhol beszerezheto: patika, gyogynoveny drogeria...
Az ara kicsit borsos, azt hiszem 5000 ft korul van egy doboznyi, s mivel ket ember szedi eleg szep summa egy honapra nezve, de mindenkepp megeri, mar sokan koszonhetik ennek a ket csikot Kép
Elso lepeskent mindenkepp ajanlom, hogy szedd, van kinek csupan ennyi eleg a sikerhez Kép

kamilla
kamilla

Jó estét, bocs Nikie, itt voltam a gép mellett és dobozokat tömtem ész nélkül Kép nem kaptam mailt és még mindig nem tudom hol dolgozol, nem mintha ez lenne a legfontosabb kérdésem, sokkal inkább, hogy milyen tünete van a candidanak? Én voltam az egészségfarmon és humbuggal megállapította, hogy van candidám (az mindenkinek van) és ilyenolyan diétát javasolt, meg persze a méregdrága bogyóikat. Tény és való segített a kajamód váltás de nem fogytam le ettõl sem, és hajam sem lett több. És amikor vérvételen voltam hormon+ált vérkép abból nem derülhetett volna ki?
Virág hajrá hajrá óriási rumli, éljenek a dobozok! Kép
Krissi, üdv itt, remélem csak infóért ugrottál ide be és hamarosan babástopikban leszel, 2 hónap próbálkozás az semmi, persze az ember azt hiszi, hogy na akkor most egybõl összejön, de teljesen természetes hogy 2 ciklus nem elég a babához. Kitartás, 2 naponta akció és nem lesz semmi gond. A maca vibét drogériákban lehet kapni, a srácoknál a matyikat buzdítja Kép a nõknek is jó valamire de nem tudom mire, ártani nem árt, de borsos az ára. Ne ragozd túl a dolgot, nyugi ne stresszelj és ne olvass mindenféle meddõségi okot mert még elhiszed. Kép
Lányok ezzel az állandó akciózással szerintem jelentõsen javítjuk a szex-gyakorisági statisztikát Kép
Kistigris, igazán szupi, hogy felraktad a törvényt, ki is másolom, aztán remélem nem lesz rá szükség . Kép
Olyan rossz, hogy nem voltam amikor az új lányok érkeztek a topikba teljesen lemaradtam és nem is tudom mi a bajotok!
MOst megyek szundizni, holnap fogorvoshoz megyek! Kép
remélem jók a fogaim
üdv Laci
ja nem Hurki Kép
hurki

Nikie,

írhatnék neked magánban? Küldenék neked egy mailt.
A véleményedet szeretném kérni.
Segítenél?

Nati
nati

Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek! Kép

Szuper a kedvem ma, remélem nektek is!

Hurki!
Azért nem kell túlzásba vinni a dobozolást! Kép

Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Bocsi!
Lujza már a 13. napon, Éva pedig már a 6. napon tart az inszem után!!! Kép Lemaradt a javítás. Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Jó reggelt Lányok!

Gitta!Ma nekem is jobb a kedvem, mint mostanában.

A hõm hülyül velem. Eddig nem akart felmenni 37-re, tegnap, a 26. napon viszont 37.1 volt, és mai is. Lehet, hogy késõn, de mégis volt pé-m? Csak mikor? Biztos lemaradtam errõl, de ez legyen a legkisebb gond. Ha rendbe lennék, nagyon örülnék neki. De majd kiderül.

A maca vibe tényleg nem árthat? Segíti a pé-t?

Nelli
nelli2

LányokKépSzép jó reggelt MindenkinekKép Bocsi, hogy tegnap úgy eltüntem, de megvolt a nagy interjú az új fõnöknõmmel aki nagyon-nagyon kedves volt és várnak szeretettelKép A sors fintora, hogy épp a szemben lévõ irodában lesznek azok, akik visszavonták az ajánlatukat...Kép
ÁdiKép
Ez nagyon bíztatóKép Hogy áll ma a hõd?
RitaKép
Velem is volt már olyan, hogy a ciklusom elsõ fele is elég egysíkú volt csak a pé.környékén volt látható ingadozásKép
KarmenKép
Nagyon-nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot és leírtad mindeztKép Ez a legfrissebb törvény? Hogy lehet, hogy a Kaáli intézetben mégis mást állítottak...?
HurkiKép
KitartásKép

Puszi: Doris
doris

Jó reggelt CsajokKép

Nelli: én is eldöntöttem, hogy a köv. ciklustól szedek maca-t. A férjecskémnek hálisten nem kell (vagy, mit gondoltok, szedessek vele is?). Kérek mindenkit, hogy erõsen drukkoljon, hogy rendesen, 25 napra, holnap megjöjjön (ha nem, akkor ugye csúszik minden és apci pont akkor lesz megint külföldön, amikor itthon kéne lennieKép).

Doris: biztos átsiklottál felette (vagy én a válsz felett), de feldobtam egy lev.lista ötletet.

Ma lesz lakáskulcsunkKép Holnap és hétfõn nem jövök, a többi nap még rejtély, de a felújítás indul ezerrelKép Lehet, hogy egy hét múlva nem fogok ilyen nagyon vigyorogni?Kép

Puszi:

Jovi
Lányok: Mit szólnátok hozzá?

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szép,jó reggelt mindenkinek!!Kép

Gitta:Ha ez a hónap sem jön össze,akkor feliratkoznék a táblázatba,ha lehet(remélem nem lesz rá szükség).
Ki látott már ilyet?:A 12.cn-en járok és az a bizonyos nyák rózsaszínes színezetû.Nem vér,nem barna,de nem is színtelen.Ez most vajon mi lehet???Majd'szívbajt kaptam,mikor megláttamKép

krisztinke
krisztinke

Nelli!
Semmi sem lehetetlen! Kép Akkor fog kellemes meglepetés érni, amikor nem is számítasz rá! Kép

Doris!
Pukkadozhat a majdnem fõnököd, hogy mindennap láthat téged, és mégis ott dolgozol! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Bocs: szal, a "Lányok: Mit szólnátok hozzá?" a levlista ötlethez tartozikKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép
Ne haragudj, valamirõl tényleg lemaradtam... Mi ez a lev.lista és mi van a lakás ügyetekkel???Kép Bocsi, úgy szégyenkezem miatta, hogy nem olvastam elég körültekintõen...
GittaKép
Bizony-bizony, majd szépen mosolygok az arcukbaKépKép
KrisztinkeKép
Én úgy tudom ez a rózsaszínes nyák normálisKép

doris

Helló lányok!

Jovika Kép
Ha laminált parkettáról van szó, akkor tudok jó szakembert!

Nati Kép Várom mailed!

Sajna, alig tudok jönni...
pusz
Nikie
nikie

Krisztinke!
Akkor tüszõrepid volt, mert olvastam hogy nyák lehet ilyenkor rózsaszínû is. Ne izgulj nincs semmi baj.

Nelli!
A Maca Vibe tényleg nagyon jó, nekem mindig volt tõle nyákom is.

Hurki!
Éva még nem üzent, gondolom pihenget otthon. Kb. jövõ héten derül ki van-e baba.

Virág!Kép
Ha veszek valamit én sem mindig vallom be, nem kell neki mindenrõl tudni igaz? Ma együtt megyünk vásárolni nekem veszünk kabátot, meg lehet hogy neki is veszünk valamit.

Csajok!
Ma hányingerem volt a clostitól, nem bírom én ezt.

Puszi

Andy
Andy

Nikie: kedves vagy, de ha laminált parketta, akkor lerakjuk magunkKép
Doris: ne szégyenkezz, mindenki (én is) szokott átsiklani dolgok felett.
A lev. listáról kifaggatok majd vkit, hogy hogyan lehet létrehozni, stb. Kb. úgy mûxik, hogy aki rajta van a listán, az megkapja a többiek leveleit, hasonlóan ehhez a topichoz, csak éppen nem nyilvános a dolog. Tehát, ha Neked netelérésed csak korlátozott (csak leveleket tudsz küldeni-fogadni), akkor is napi kapcsolatban lehetsz azokkal, akik a lev.listára írogatnak. Remélem nem túl kacifántosan írtam le (szokásomKép).

Puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jó reggelt csajszikKép

DorisKép
Örülök, hogy a munkahelyeden így révbe értél. Mikor kezdesz ott?

JoviKép
Azért a két létra és festõpemzli mellett néha benézhetszKép Gratulálok a lakáshoz!

LányokKép
Ma csodás a kedvem, mert délután megyek varratszedésre. Azután már nem csak a light sex lehet.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Jovi!
Rendben én benne vagyok! Ki akarja írni a címeket? Ha gondoljátok megcsinálom a listát, csak írjátok ide a címeteket!

Üdv:
Gitta
gitta

Jovi! Jól hangzik a lista. Felkerülnék szívesen.
Akkor jövõ ciklustól kedjük a macát, és legyen sok-sok babukánk!
Doris! Tényleg érdekes lesz minden nap látni azokat, akik nem szerettek volna. És még ha végig is nézik majd a növekvõ pocakodat!

Nelli
nelli2

DorisKép
Van egy olyan cím, amire he elküldesz egy mailt akkor bizonyos topiccím megadásával az aktuális topic oldalt elküdi Neked mailbe. Ezt onnan tudom, hogy volt olyan munkahelyem ahol csak email-em volt web hozzáférésem nem, és ezzel a Fórum topicjait rákértem az emailemre. Hozzászólni nem tudsz, de olvasni a híreket igen. Ha érdekel megkérdezem a páromat a pontos címrõl.

VirágKép
Mi lesz Veled karácsonykor, ha már most csúcs van Nálatok ? Azért ne dolgozz látástól vakulásig!
A vásárlásnál egyébként én sem vallok be minden egyes alkalommal minden ruhadarabot a páromnak amit megvettem, hanem rafináltan elsüllyesztem a szekrényben. Sajnos az enyém mindig felismeri ha újat veszek fel, de azt szoktam füllenteni, hogy á, drágám ezt régen vettem, csak megint visszajött a divatba.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Gitta,

kérlek javíts a táblázatban. tegnap megjött Kép így végre kezdhetek egy jó ciklust, ahol remélem nem rontom el a hőmérőzést.....

Doris,
köszönöm a jótanácsokat, már két napja úgy mérem,a hogy írtad, és egész más eredmények jönnek ki, mint pl. 1 hónappal ezelőtt.

Adi,
remélem zebrákról fogunk hallani Kép

puszi mindenkinek

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi a megnyugtatást,így már szebben látom a jövõt.Ha meg tényleg tüszõrepit jelentett...Kép
Andy,te mindig Szegeden éltél?
Doris,képzeld el az arcukat,mikor majd nagy pocakkal elkacsázol az ajtajuk elõttKép
Jovi,ez a költözködés hátha elindítja a fészekrakó ösztönt és vele együtt a fészekalj is gyarapodikKép

krisztinke
krisztinke

LányokKép
De aranyosak vagytok... Egyenlõre még önmagamat is nehéz elképzelnem pocakkal, nemhogy azt elképzeljem, hogy néznek majd rám akkor mások... Lényeg, hogy gyõzött az igazság mégha rögös úton isKép
JoviKép
Én szívesen bekerülnék a lev.listába. A nevemre kattintva látszik a címem.Kép És annak is örülnék, ha mondjuk olvashatnám a hozzászólásokat ha nem lesz net hozzáférésemKép
OrsiKép
Nagyon szívesenKép Hidd el én is hitetlenül fogadtam a dolgot majd mikor mindkét helyen mértem két-három hónapon keresztül, akkor megdöbbentem a különbségtõlKép
CatEyeKép
Még nem tudom mikor kezdek az új helyen. Majd a mûtét után kiderül, mivel nem tudom meddig leszek táppénzenKép

doris

Doris: örülök, hogy ilyen jó szívvel fogadnakKép Én nem bánnám, ha 6 órás munkám lenne. Legalább lehet "sûríteni" valahogy ( pl. több napon egymás után 8 órázol, aztán es. egy napot nem mész)?

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép
Ilyen részletekrõl még korai lett volna beszélniKép

doris

Nikie,

email ment.

Várom válaszod.

Puszi
Nati
nati

Kedves Lányok!

Beszéltem Évával, azt üzeni, hogy egyenlõre nem érez semmi különöset, bár az elsõ lombik után mások voltak a megérzései, érzései. Nem nagyon bírt halat enni, amit egyébként nagyon szeretet. Mindenkinek szorít.

én pedig puszilok Mindenkit

Ányez
Anyez

Üdvözlök Mindenkit!Kép
Újra itt vagyok. Vidéken voltam egy pár napot munkaügyileg, emiatt nem tudtam írni. Reggel viszont már mondtam a férjemnek, hogy jó lesz bemenni, mert a lányokat elolvashatom végre. Ja, ja hiányoztatok Kép Nem tudtam visszaolvasni az elmúlt napok termését. Nagyon sokat írtatok. A fõnököm meg persze elárasztott mindennel. Most kellene bepótolnom. Nem mondom szívesen elmennék már babázni a sajátommal.

Nálam még semmi (lehet, hogy most szólom el magam), de még most vagyok a várományos idõszakomban. A hõmet azért felsorolnám. Kiváncsi vagyok mit mondanak a profik. Egyéb pici tüneteim is vannak, de hát ugye már tanultam az elmúlt idõszakokból. Beleélni nem fogom magam semmibe.
17. 36,7
18. 37,2
19. 37,1
20. 37,2
21. 37,2
22. 37
23. 37
24. 37
25. 37
26. 37,1
27. 37,1
Még, ha semmi sincs a dologban, annak viszont örülök, hogy gyógyik nélkül produkáltam ilyen hõt. amikor gyogyit szedtem (2 hónapig) nem volt ilyen magas. Most vizsont kiváncsi vagyok mikor csökken?!

Megígérem, hogy most már jönni fogok. Megint megpróbálok bebkapcsolódni a csevejbe. Aktualizálom magam Kép

puszika addig is
Bogarancs
bogár

BogárKép
A hõd eddig szépen alakul, a folytatást majd meglátjukKép
ÁnyezKép
Köszi a beszámolót ÉvirõlKép Reméljük a halundor "azt" jelentiKép Puszilom ÕtKép

Doris
doris

Bogár!
Csökken??? Miért akarod, hogy csökkenjen?! Csak ne csökkenjen le még vagy 9 hónapig! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Krisztinke!
Mindig Szegeden éltem miért kérdezed?

Bogarancs!
Szuper a hõd csak le ne essen!Kép

Doris!
Örülök hogy megoldódott a munkahelyi problémád!Kép Ez is fel tudja dobni az embert!Kép

Puszi

Andy
Andy

Lányok,

végülis nem tudom ki fogja szervezni a lev.listát, de szívesen felkerülnék rá. Nekünk az egyetemen van, és az a yahoo-n keresztül megy- Nem tudom hogyan, de megkérdezhetem a srácot, aki csinálja. a címem:
kovacs.orsolya@balzer.hu

Már nagyon várom a babás híreket!!!!

puszi mindenkinek

Orsi

ps. Gitta: az elõzõ név nélküli én voltam.... csak most vettem észre. tehát: 2.c.2.cn. Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi: jó a yahoos, de én nem tudok annyira angolul, hogy ott megtaláljam, stb. Remélem kapok választ egy ismerõstõl, aki magyar levlistán van és akkor pikk-pakk megcsinálomKép Ha nem ma, akkor jövõ héten, ha jövök melózniKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jó reggelt lányok!

Nekem az 1. kávé után még mindíg reggel van.

Doris!
Beszúrni én nem tudtam, de karmen megtette. Köszi karmen!

Hurki!
A törvények, és rendeletek mellékletekkel együtt több oldalt tesznek ki, de kerestem, és találtam egy jogi oldalt, ami szerintem jó, mert naprakész, és ez a cég csinálja a COMPLEX Jogtár cd-ket is:
www.jurix.hu , bejön egy beköszönõ oldal, majd 30 mp. után automatikusan átvált a HVG Demo oldalára, ott a Demok közül a Jogkódex CD-re kell kattintani, és a balra lenti keresõbe beírni:" emberi reprodukcióra " szavakat.

Mindenkinek jó keresgélést!

Nekem is az a problémám, mint itt mindenkinek: ma megint megjött!, pedig csak eggyet szeretnék, egy kékszemû kistigrist! Minden probléma, hercehurca, környezeti ártalom(bárányhimlõ, méhen kívüli, allergia, szívbetegség) nélkül.
Sajnos lassan kezdünk kicsúszni az idõbõl. A lányommal belecsúsztunk a nyárba, azóta (6 éve) minden nyáron súlyosabb az allergiám, a mély viszerek a lábamon maguktól robbannak szét, iszonyú fájdalommal. Nyáron karanténban vagyok, szinte csak dolgozni járok.

Lenne még egy kérdésem:
Azt tudom, hogy az alacsony progeszteronszint gond, de ha magas, az is probléma?
A ciklus végére megnõnek a melleim, nagyon érzékenyek, és fájnak. Mensi után 5 nappal már kezdõdik, akció után fokozódik, és a végére olyan, mintha be lennének gyulladva a tejmirigyek. Az utóbbi 1,5 hónapban kijöttek a kék erek rajta, és kinõttem az összes melltartómat.

A hõmérsékletemet sikerült elalvás (mármint a mérés után aludtam vissza) nélkül mérnem ma hüvelyben. A 17. napon 36.9, nincs viszonyítási alapom, idáig csak szájban mértem, ott 36.0 36.3 között szokott lenni.

Sziasztok!

kistigris
kistigris

Sziasztok Lányok!
Nagyon köszi mindent, amit a macáról írtatok, csak azért kérdeztem, hogy mik a mellékhatásai, mert én még a napi egy cickafarkfûtõl is hamarabb menstruálok, mint kéne. Ez most vajon azt jelenti, hogy túl sok bennem a nõi hormon, vagy azt, hogy kevés, vagy azt, hogy valami nagyon nagy baj van, ti olyan okosak vagytok hormonilag! Mostanában (egy éve...) rendszeres, hogy peteéréstõl fájogat a cicim a mensiig, elõtte azért csak úgy néhány napja kezdte. Egyébként elég rendszeres.

Annyira örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, elég egyedül vagyok a "problémámmal", a barátnõim már vagy megszültek, vagy még férjhez se mentek.

Ha valakit érdekel a Holdnaptár szerinti fogamzás, szívesen küldök infot.
Furcsa, nem, hogy akik nem akarnak babcit, azoknak rögtön becsúszik...

krissi
krissi

Ádi
Nagyon drukkolok. A jelek jóóóók.

Hurki
Jövõ hónapban.
Hogy állsz a pakolással. Dobozok, a dobozok. Jó is az.

Virág
Ne dolgozz túl sokat, csak mértékkel.

Cateye
Ó tegnap én is vásároltam magamnak. Kell ez. Megnyugtat. Pénteken meg a fodrászkodás a napirendi pontok között van.

Doris
Örülök, hogy most már sinen van a munka. Nem baj, csak mosolyogj rájuk széles vigyorral.

Jovi
Kulcsok, nagyon jó. Dehogynem nevetni fogsz 1 hét múlva is, mert akkor gyönyörködni fogsz már a lakásotokban. A fáradság pedig akkorra már elmúlik, amit egy felújítás okozott. A férjedet pedig állandóan kérdezgetni fogod, hogy „ugye milyen szép, neked is tetszik” – én ezt tettem. Azóta is folyamatosan a boltokat járom és csinosítgatom.
Engem is érdekel ez a levlista.

Bogár
bogár

KistigrisKép
Köszi az infokat meg, hogy voltál olyan kis szorgos és összegyûjtögettedKépÉn úgy gondolom a 17.napi hõdbõl, hogy lehetett már pé-ed, mert majdnem 37 és ez nagyon jóKépSajnálom az allergiádat, nekem is viszeres a lábam már 16 éves korom óta... Sajnos a hormonra nem tudok mit írni, mert azzal még nem volt gondom.
KrissiKép
Bocsi, de hormonokkal kapcsolatban nem tudok segíteni, mert nem volt vele problémám... Engem érdekel a Holdnaptáras infoKép

doris

Sziasztok!
Szia Doris!
Kérdezted a hõm. Ma 37,1 körül volt. A mellem még mindig fáj. Ez ma a 19. nap a pé.-tõl számítva.

Nem is merek semmit mondani...

Puszi mindenkinek!
Ádi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: