A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Helló lányok Kép
Már tudom tegnap, miért éreztem magam furcsának, mert ma megjött. A tényleges vérzés elõtt 2-3 napig volt valami icipici pöttyözés, onnan kellett volna számítani. Így kb.27-28 napos volt ez. Nahát, csak beállt! Csak a kb.14 napig ittam a teát!
Ezt a rossz anov. ciklust végre kidobhatom a kukába.

Új ciklus, új remények - ahogy szoktátok mondani!

Gittus Kép Légyszi javíts ki, és az 1c, az igazából nem 1, nem is tudom mennyi. Tudjátok a gomba miatt, kérlek ne írj oda semmit. A vetélés után volt egy kis szünet, gomba elleni kezelések, próbálkozás is volt, de hogy hány hónap, hány ciklus? Nem tudom, sajnos. Ha mindent összevetünk, a tavalyi terhesség pont 12 cilusra jött össze, így ezt is beleszámítva: 24 ciklus. De sok kezelés volt, úgyhogy hagyjuk is.

Nikie
nikie

Nikie! De jó, hogy jól alakult a ciklusod! Most már jöhet a babuka!
Andy!Szerintem is lépj elõre, beszéld meg a dokival, és halajd elõre! Ne essen ki feleslegesen sok idõ.

Nelli
nelli2

LányokKép

Azért a cickafarkfû-palástfû teából mértékkel kell fogyasztani ! Most, hogy itthon vagyok napjában megittam egy egész kancsóval is belõle. Tegnap el kezdett nyilalni a méhem. Felhívtam egy természetgyógyászt, és azt mondta, hogy napi 2x3 dl-tõl többet nem szabad meginni belõle. Ma abbahagytam az ivását, és elmúlt a nyilalás.

Off. Lányok nincs valami jó tortareceptetek? A páromnak holnap lesz a szülinapja, és szeretném meglepni egy tortával. Sütésben nem vagyok egy kondér-tündér, ezért valami egyszerûre gondoltam.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!

Új vagyok itt köztetek, 3 hónapja próbálkozunk. Nagyon sok számomra értékes, és érdekes infokat tudtam meg tõletek. A munkahelyemen korlátlan a hozzáférésünk, és amikor tehetem (nem téblábol korülöttem senki) benézek hozzátok.
Magamról: 27 éves vagyok, van egy 6,5 éves lányom. Õ eslõre összejött. Egyedül nevelem, de most van egy 42 éves barátom és nagyon szeretnénk babát.
Az elõzõ ciklusom 28. napján lett egy pozitív (kórházi labor) tesztem. Még aznap megjött. Mindig feküdni szoktam a fájdalomtól, de akkor nem fájt, csak a két petefészkem. 2 nap múlva az újabb teszt negatív lett, az UH nem mutatott semmit, csak az egyik petevezeték tágulatát. Nagyon letörtem. Kérdésemre, hogy mitõl lett + a teszt, a doki azt válaszolta, hogy van egy agyalapi hormon, ami ha megemelkedik adhat ilyen eredményt.
Tudomásul vettem, hogy nem vagyok terhes. Csakhogy egy hete rettenetes hányingerem van. Elõször azt hittem romlott volt az étel amit az új házhozszállító hozott. Azóta azt ismételgetem nem vagyok terhes, nem vagyok terhes, közben zabálok, és hízok (mert akkor nincs annyira ingerem).
A háziteszekbõl elegem van, mindegyik - illetve egy nagyon halvány, alig látható 2. csík is látszik (mondjuk néha kibírhatnám reggelig). Holnap reggel megcsinálok mégegyet.

Lenne egy életbevágóan fontos kérdésem: A lányoméknál az oviban bárányhimlõ van. Én is és õ is átestünk rajta, viszont még 3 hétig van egy albérlõnk, aki megbetegedett 2× kapta el! és dolgozik ?!! Ha most mégis terhes lennék árthat -e a babának? Elvileg az ellenanyagok bennem vannak.
A nagytigrisem humoránál volt: "a kistigrisnek nem lesznek sebhelyei, mert nincs még keze, amivel agyonvakarná magát".

Örünék ha valaki tudna választ adni a kérdésemre.
kistigris

Sziasztok! Ugye nem baj ha csatlakozom hozzátok? 31 éves vagyok és 1 hónapja próbálkozunk. Remélem hamarosan sikerrel. Minden jót nektek, igyekszem minél többet olvasni Benneteket!
missoni

Cateye! Én nagyon szeretem a túrótortát. A lapot meg tudod venni, és rá kikeverhetsz egy finom krémet túróból, margarinból, cukorból, citrom héjából, és még ami izlik bele. Még gyümölcs darabokat is tehetsz rá.

Nelli
nelli2

NelliKép
Ez jó ötlet, már csak torta lapot kapjak hozzá.Kép

MissoniKép,KistigrisKép
Köszöntelek Benneteket mint újakat, de ne maradjatok soká. Még elég kevés ideje próbálkoztok, ezért ne legyetek elkenõdve, ha nem jött össze elsõre. KistigrisKép Elég felelõtlen az albérlõd, hogy így bejár dolgozni. Én is kétszer voltam bárányhimlõs, szóval nincs garancia, hogy nem kapjátok meg megint.

NikieKép
Remélem ez lesz az utolsó mensid, aztán 9 hónapig semmiKép

LányokKép
Nem vettétek észre, hogy mennyi új lány csatlakozott mostanában a mi problémánkhoz. Sajnos ez elég szomorú. Mi lehet az oka ? Nagyanyáinknál nem volt hormonteszt,HSG,laparoszkópia, mégis teherbe estek. Még azt sem mondhatom, hogy egészségesen étkeztek.

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép

EdiKépKépKép Olyan jó, nagyon drukkolok NektekKép

Edith: mesélj, mit mondott doktorbácsi?

Virág: köszi, megkaptam, megnéztemKép

Maci, nikie: a chat kicsit másképp mûxik, mint egy fórum. Ott mindenféle ember van, nem egy adott téma köré csoportosulnak. Minden téma felmerülhet. Be kell kapcsolódni a "beszélgetésbe". Ha éppen nem köszönnek vissza Nektek, általában nem azért van, mert bunkók, hanem mert pl. vmilyen "heves" vita van(itt a vitát nem feltétlenül rossz értelemben értem). De ha be sem köszön az illetõ (mert ilyen is van), ráadásul nem is ismerik a csetesek, akkor nem várható el, hogy "kikezdjenek" vele. Vannak olyan lányok, akik minden belépõnek "nekiesnek" és elkezdik faggatni, kicsoda-micsoda, de nem ez a jellemzõ.

Többiek: bocs az OFFértKép

Andy: miért vársz? Ha egy éve a dokid felajánlotta, akkor, gondolom még mindig nyitott a dologra.

Új lányok: remélem, nem maradtok sokáigKép Lányok, itt mindannyian pikk-pakk bebabásodunk és megszálljuk a friss topicotKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

NikieKép
A babás görbéknél az az egy, ami olyan alacsony az szájban mért adat és azért nem éri el a 37-et.!

KistigrisKép
Ne aggódj a bárány hím lõ miattKép Nem fogod elkapni. Az albérlö pedig valami bárányhimlönek nézett valamin eshetett át elsö vagy második alkalommal. Nincs olyan, hogy 2x betegszel meg.

Ha nem vagy biztos a terhességben, holnap reggel légyszíves mérd meg az ébredési hödet hüvelyben vagy popóban. Mozgás és felkelés nélkül ez legyen az elsõ dolgod. Ha 37 felett van a höd akkor mégis esélyes vagy a babára és a szervezeted szórakozik ezzel az "ál" menzivel.

Pusszancs,
Moni
mj

Cateye Kép
Régen azért szült minden nõ szinte simán, mert nem kellett küzdeni nap mint nap, csak otthon elvoltak, és a férfiak le vették a terhet a vállukról.
Nekem meggyõzõdésem, hogy a stressz az oka a sikertelenségnek (kivéve a szervi bajokat, talán) Kép
Nikie
nikie

Cateye, Nelli, Jovi!
Magam sem tudom, hogy mire várok már annyira belefáradtam ebbe az egészbe. Legszívesebben abbahagynám végre. Mindig idegeskedni, hogy megjön, nem jön. A lombikot most én mondjam neki?

Cateye!
Én is észrevettem hogy sok új lány van. Egyetértek veled teljesen.

Andy
Andy

Andy,
csak most olvasom Orsival egy véleményen voltunk. Nem baj, az ha csak egy klinika van, de sok-sok orvos. Az hogy 10 éve (jó ég!) és már "szenilis", hááát én mindenképpen keresnék vkit. És akkor ott van a kórház is. Nem akarok beleszólni, nehogy azt hidd, csak hát.
Most olvasom az uccsó hozzászólásodat isKép, én csak azt mondom, keress egy másik orvost!
Ágci (aki maga is szegedi, és váltott orvost a terhesség alatt-pedig nem nagyon szokás)

Kép
Ágci

Köszönöm a bíztatást. Tényleg nem régóta próbálkozunk, de már az is elkeserít, hogy elsõre nem sikerült! Tényleg igaz az, hogy a gyerek egy nagy CSODA! Sokszor igazsátalannak érzem, hogy míg mások szenvednek avval, hogy babájuk legyen, addig másoknak olyan könnyen megy. Fõleg azoknak akik nem is szeretnék!
missoni

Cateye: ha nem kapsz tortalapot, vegyél mirelit linzertésztát. Azt kiengeded, belenyomkododa formába, úgy, hogy az oldalára is jusson, és turmixban összekutyult masszát öntesz bele. A massza: 1/2 kg túró,2 tojás, 1dl olaj, 1 vaníliás pudingpor, 1-2 vaníliás cukor, 1/2 l tej, 5-6 kanál cukor, csipet só, reszelt citromhéj. Mindent bele a turmixba, után a bele a tortaformába és egy órán át sütni (5 perc nagy lángon, utána takarékon). A végén rakhatsz rá gyümölcsöt, zselét is. Ennek az egyetlen hátránya, hogy legalább 5 óra kell neki, mire kihûl.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sajnos voltam már terhes 17 évesen és azt tényleg nem akartam. Pont kifogtam azt az idõt és pont eltaláltam mindd azt ami a babához kell. Most meg.....szerintem is a sok stressz az oka. Ha nem élném magam bele annyira , talán jobb lenne. Most megpróbálok így tenni.Meglátjuk sikerül-e?!
missoni

Sziasztok, végre itt, de az eszem máshol, megüt a guta, reggel beviharzottam a dokihoz, mert holnapig van bogyóm, sebtiben fel is írta, csak az a fránya pecsét lemaradt, mehetek vissza este, pont most mikor azt sem tudom hol áll..
Kimentem a házhoz szépreményekkel, nem haladtak. másfél hét múlva költözés, és nincs festve nincs fürdõ fûtés...
Ma a topiknév aktuális, Gitta javíts légyszi. Remélem ebben a ciklusban lesz már pé.
A lakásunk olyan mintha bomba csapott volna, most jutottunk el oda, hogy ha rámjön a takarítás legyintek, á úgyis eladjuk.
Kézeljétek, az osztalytarsam.hu -ról rámtalált egy középiskolás hódolóm Kép én olyan jókat röhögtem, olyan marhaságok ragadtak meg egymásról, nekem, hogy azt mondta vastag a vádlim, neki meg, hogy epillepsziás foxink volt.
Hétvégén kigyerekeztük magunkat, 6 és 4 évesek annyira tündérek, jó sokat játszottunk, egész jól elvagyok a tudattal, hogy még nincs baba és remélhetõleg egyszer lesz, de amikor tesóm rákérdezett, hogy mikor lesz már picikénk, hát azért jött a könny, nem gyõztem terelni.
Nem jövök sûrûn amig hadiállapotok vannak, de gondolok rátok, meg szorítok mindenkinek! És hiányoztok is! Puszi Hurki
Üdv minden új kismamajelöltnek, nem kell elkenõdni, jóllehet mindannyian el szoktunk, össze fog jönni a babuka hamarosan.
hurki

Kistigris, Missoni!
Üdv közöttünk, ne maradjatok sokáig! Vár a babás topic! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lanyok!Kép

Off

JoviKép En vagyok az a bizonyos Maci! Tudod Te is jol, hogy mindenkinek koszonok, ugy is mondhatnam en vagyok az "ajtonallo". Sot, bele is folyok (folynek) a tema(k)ba, de szinte soha semmi reakcio. Mar halvagy lila gozom sincs, hogy meg mivel probalkozhatnek! Elhiszem, hogy vannak akik regebben ismerik egymast meg minden, de eleg lelombozo, hogy levegonek nezik az embert.KépKép Na mindegy, hanyagoljuk a temat, mert nem eri meg a billentyuk koptatasatKép es nem is ide tartozik.

CateyeKép Van egy kutyulos receptem, ha van kedved sutni, akkor megirhatom Neked. Szerintem nem lehet elrontani, nagyon egyszeru.

Remelem mindenkinek jo kedve van ma!Kép

Puszi

Maci
macimaci

Sziasztok lányok!
NIKIE:lényeg, hogy jobban vagy és az is kiderült, mi volt a "baj"! Gratula a mértani ciklushoz!Kép
VICA:sajnos csak a topic-os nevem Virág, az eredeti Monika, de már ketten voltak, amikor becsatlakoztam.Kép
ANDY:gratulálok a szép görbédhez. Velem hasonló a helyzet:2 éve felajánlották a babagyártást de én balga reménykedtem. Most már bánom és talán jövõ tavaszra sikerül elkezdeni a lombikot. Persze addig is reménykedem!Szerintem is menj a Kaáliba!
LIANA:spontán peteérésed bármikor lehet, nem tudod elõre kisakkozni mert a fergeteges akciók okozhatják!Kép
HURKI: mi a csuda van már veled - ha jól látom 31cn-en vagy - ugye nem titkolsz valamit???
Virág
Virág

Cateye! A stressz és a légszennyezõdés, a környezeti ártalmak egyértelmûen hibásak a fogamzás nehézségeiért. Emellett nagyon kitolódott a nõk babavárási életkora. Sokan elõször lakást, kocsit vesznek, karriert építenek, és csak utána jön a baba. Régen nagyon korán is szültek, akár 16 évesen. A legjobb kor a 20-25 év közötti idõszak.

Nelli
nelli2

Nikie! Mintha Te lettél volna az, aki azt írtra, hogy lehet, hogy ez a mostani anovációs ciklus. Aztán még se lett az. Elküldenéd magánba a ciklusodat, amire azt hitted, hogy rossz? E-mail cím látszik a nevemnél.

Köszi.

Doris! Merre jársz?

Nelli
nelli2

Hát NelliKép ebbõl az idõszakból kicsúsztam, de én az életreszóló páromat is viszonylag késõn 27 évesen találtam meg, és szerettünk volna a picinek egy kis egzisztenciát. Csak pici nincs...

MaciKép
Megköszönném ha elküldenéd magánba a receptet.

JoviKép
Kösz a receptet. Mi is imádjuk a túrótortát.

HurkiKép
Mindig csodálom az optimizmusodat, és a humorodat. Pedig elég nagy felfordulás van a környékeden, és még hódolóra is van idõdKép

CatEye

Cat
Kép
cateye

Maci!
Sértõdés ne essék, nem direkt hanyagolunk! Kép Én pl. nem mindig tudok hozzászólni, amihez nem értek, abba nem ütöm bele az orrom. Gondold el, már tiszta vörös így is! Kép Örülök hogy itt vagy, bár még jobban örülnék, ha a másik topicban találkoztunk volna! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Maci!
A tablicskuba nem akarsz bekerülni?
Akkor írd meg az adataid!

Üdv:
Gitta
gitta

KistigrisKépMissoniKép
Én is üdvözöllek Titeket és szívbõl kívánom, hogy ne maradjatok itt sokáigKépSajnos a bárányhimlõhöz nem tudok hozzászólni. Úgy gondolom csak egyszer lehet elkapni ezt a betegséget, de egyáltalán nem vagyok benne biztos... Esetleg nem hívhatnád fel a Nõgyógyászodat?
MissoniKép
Korai lenne még bármibe is beleélned MagadKép Próbáljatok meg nyugodtan élni, és egyenlõre nem stresszelni meg idegeskedni feleslegesen. A babukához idõ kell és a türelem majd meghozza az eredménytKép
CatEyeKép
Bizony "szomorúan" tapasztalom, hogy mennyi Új Lány csatlakozott hozzánk mostanában... Kérlek ne bántódjatok meg, azért vagyok szomorú, mert nagyon sokan vagyunk, akiknek gondjaik akadnak a gyermekvállalással... A stressz is fontos tényezõ, de nem szabad elfelejtenünk, hogy borzasztóan egészségtelen környezetben, egészségtelenül élünk, egészségtelen ételeket fogyasztunk, és rengeteg sugárfertõzés is ért bennünket amik mind-mind negatívan befolyásolják a céljainkat. Én biztos vagyok abban, hogy anyáink, nagymamáink is keményen dolgoztak és sokuknak nem igazán segített a férje ezért nem gondolom,hogy könnyebb életük volt de mindenképpen egészségesebben éltek és jobb levegõt szívtak mint mi...
Ugyanakkor nagyon-nagyon jó, hogy van itt egy kis csapat akinek minden tagja igyekszik segíteni a másikonKép Ez az egyetlen dolog amiért azt mondom megéri küzdeni,hisz lelkiekben és érzelmileg gazdagabb vagyok mint néhány éveKép
AndyKép
Emlékszel a múlt héten mennyire el voltam kenõdve? Pontosan azt éreztem mint Te most... Hogy nem történik semmi és csak toporgunk egyhelyben... A mûtét elötti nap megkérdezték, hogy "Nem gondoltam, hogy hamarabb kellett volna megcsináltatni a lapart..."???? meg egyébként is "túl kicsi a méhem"... És én ettõl annyira elkeseredtem. Dehogynem gondoltam, de nem dönthetek az orvosom helyett. Most megfogadtam, ha befekszem a mûtétre konkrétan le fogom Vele tisztázni a folytatást. Elmondom, hogy nem akarom tovább húzni az idõt a spontán próbálkozásokkal meg az inszemekkel, hisz orvosi indokkal belefoghatunk már most a lombikba. Én sem szeretném lecserélni az orvosomat ezért megpróbálom õszintén rendezni vele a dolgot. Szerintem próbáld meg Te is és fel a fejjelKép Én Nektek köszönhetõen kilábaltam ebbõl a mély depibõl pedig azt hittem feladom az egészet de Nektek és a Páromnak köszönhetõen itt vagyok és újra telis-tele reményekkelKépKép
HurkiKép
Remélem elkészül a házatok...elég idegesítõ lehet...

Puszi: Doris
doris

Nellcsi Kép
A görbém szerintem anov.volt, 36,5-36,8 között voltam végig. Most hirtelen nem is tudom, de ha 27-28 napos is lehet anov, igaz? A pontos értékek otthon vannak, ha érdekel, holnap elhozom. De tuti anov. Csak csodálkoztam, meglepett, mert eddig mindig 34-35 volt mostanában (egyszer volt 32), de a teácskát iszom, és mostmár jól. Csak a 14.ig szabad inni és csak 2-3 dl-t. Hormonhatású a cickafarkfû.
Doris Kép
Tényleg jó ez a kis csapat, de egyre csak gyarapodunk, és lassan fogyunk.
Keményen dolgoztak õsanyáink, de nem hiszem, hogy kellett bármi miatt is idegeskedniük, no persze a háborúban igen, de én arra gondoltam, amikor béke van, és csak az otthoni munkájukat látják el, úgy osztja be az idejét, ahogy akarja, nem áll a feje felett pallos. Nem idegeskedik, nem fél semmitõl, csak él. Legalábbis a nagymamám esetében ilyen volt a helyzet.
Nikie
nikie

GittaKépKépKép

Nagyon aranyos vagy, nem rolatok, hanem a chat-rol volt szo!Kép A tablazatba meg nem szeretnek bekerulni, kb. egy fel ev mulva szeretnenk "hozzalatni" a babahoz, addigra Ti meg mar reg nem lesztek ittKépKép, hanem elegedetten novesztgetitek a pocitokat!Kép (Sajnos van nemi problemam, konkretan barna rem, amire Ti hivtatok fel a figyelmemet!)

Cateye!Kép Kuldom a receptet!

Puszi

Maci

Maci
macimaci

Cateye!Kép

Mail ment!

Maci
macimaci

Doris!
Te legalább megértesz engem. Tudod attól félek hogy kiújul az endo és nem eshetek teherbe. Még ezt a ciklust megvárom mi lesz és utána megmondom neki, hogy így sajnos nem megy. Hát ez az nem mi döntünk hanem az orvos. Nekem is úgy volt hogy lesz lapar, de ha õ nem mondja hogy kell akkor nem mondhatom neki én. Nem biztos hogy az a megoldás hogy orvost vált az ember.

Ágci!
Hát nem kívánom hogy a helyembe legyél, mert hidd el nem könnyû csak úgy orvost váltani az én esetemben. A másik orvos se jobb hidd el. Most elmenni egy vadidegenhez és elmesélni az egészet ami eddig velem történt. Hát nem tudom mit kellene tennem.

Virág!
Én is tavaly úgy voltam vele még reménykedem, de nem tudtam akkor még hogy endometriózisom van. Akkor kellett volna menni már a Kaáliba, de úgy megijedtem akkor,hogy már ott tartunk.

Andy
Andy

Sziasztok!

Jólesik, hogy ennyien üdvözöltetek itt!
27 évesen egyik barátnõmnek sincs ilyen problémája. Még ráérnek. Elõbb a lakás, a kocsi mondták. Most meg van mindenük, de még várnak (Mire? ez magánvélemény, én a fiatalon (20 éves) mindenáron gyereket akarok kategóriába tartoztam).

CatEye a nagymamáink azt sem vehették észre ha volt valami nõgyógyászati bajuk: az egyik tanárom mesélte, kb a 60-as években egy faluban az egyik lányka elkezdett gömbölyödni. Mindenki egy dologra gondolt, csak a lányka nem (szûz volt). Amikor már egy ideje 9 hónapos terhesnek nézett ki, elvitték a kórházba, 12 kg-os cisztát operáltak ki belõle, külön hordágyon vitték ki a mûtõbõl.
A nagymamámnak aki most 82 éves nézegettem a viszeres lábát, észrevette, elmesélte, hogy a 3. gyerekkel 8 hónapos terhesen ki kellett mennie a földekre dolgozni.

Moni az ébredési hõmet a következõképpen szoktam mérni:
1.) régebben hónaaljban. Reggel felriadok, megint elaludtam (félálomban kinyomtam a telefont) Nem találom a hõmérõt az ágy mellett, a pólómban sem. A derekamnál volt.
2.) szájban. Ébreszt a telefon, bekapom a hõmérõt, eddig rendben, majd arra ébredek, hogy nem sikerül rendesen kitámasztani, és kiesik a számból. Nem tudom mennyi idõ telt el, visszaveszem a számba, visszaalszom. Rendszeresen fél órás késéssel indul a reggelem.(Gyerekébresztés, reggeli "anya álmos vagyok" cirkusz)

Ma reggeli szájban mért hõm 36.7. A ciklus elején az átlaghõm 36.0, ez a 36.7 az "elvileg" pé.-kor normális nálam, de holnap reggel megpróbálok ébren maradni.

Doris a 3 napos hercehurca után megfogadtam, hogy ha teherbe esnék, csak a 9. hétem megyek orvoshoz. Ez a három nap nagyon emlékeztetett a 7 évvel ezelõtt történt 3 hétre a lányommal. Eljutottunk a "saját felelõsségre nem egyezem bele" papírig.

Megint hosszúra sikerült.

Sziasztok, megyek a délutáni tanfolyamra.
kistigris

Drága AndyKép
Persze, hogy maximálisan megértelek. Nekem sajna el sem múlt az endom és most már pokoli kínokat tud okozni a menzikor de ez még a kissebbik baj. A gond az, hogy attól félek annyira ellepte a méhemet, hogy nem lesz hová beágyazódnia a babukának... Ezért várom már annyira a lapart. Orvost váltani pedig tényleg nem könnyû. Én sem szívesen tenném...
NikieKép
Értem, hogy mire gondoltál. Az én Nagyikám nagy-nagy szegénységben nõtt fel és Neki is a földeken kellett dolgoznia keményen mint mindegyik testvérének is. Én csak a környezetben meg a táplálkozásban látom a különbséget... Mások voltak a problémák, gondok abban az idõben...
KistigrisKép
A szájban mérés nem ad értékelhetõ információt. Inkább ne is mérd, hanem aludj helyetteKép
NelliKép
Aranyos vagy, hogy hiányolszKép Vagyok-vagyok, csak a mûtétig már nincs hosszú idõ (Kép) ezért elõkészítek mindent a leltárra, hogy tiszta lappal menjek el innen mert utána már az új helyemen kezdekKép

doris

DORIS:örülök, hogy ismét itt a régi Dorisunk, bár a múlt hetit is szerettük, de azért Te így vagy az igazi!Kép
HURKI:ne borulj ki az átalakításon, mert ez mindenkinél így megy - vagy még így sem!Biztosan nem lesz zökkenõmentes a beköltözés, de biztosan túl fogjátok élni és biztosan nagyon jó lesz ott, ha minden kész lesz és két perc alatt elfelejtitek a sok veszõdést!Éljenek a felbukkanó régi hódolók (persze csak a mi hódolóink, a párjainké ne!), igazán jót tesznek az ember önbizalmának.Kép
GITTA:ez a táblicsku lassan telefonkönyv terjedelmûKépKép
Virág
Virág

DORIS:lemaradhattam - milyen területen leszel, lesz-e interneted?
Virág
Virág

VirágKép
Köszi ari vagyKép "Így" maradok persze csak ha nem törik le a laparral a lelkesedésemet. A Munkaügyi csoportba fogok kerülni 6 órás állásom lesz. A fizetés kevesebb viszont megmarad a státuszom és így nem kell tartanom a leépítéstõl sem ill. a GYES-GYED is járni fogKép Sajna nem lesz net hozzáférésem, de majd a Párom gépéhez néha odakuncsorgom magam... Sajna jobb nem áll rendelkezésünkre de a levelezési címem a régi marad így tarthatjuk magánban a kapcsolatot és üzenni is fogokKépAzt azért nagyon sajnálom, hogy nem vehetek részt a mindennapjaitokban de mindent nem lehet... Holnap megyek személyes elbeszélgetésre az új Fõnöknõmhöz aki tud a "problémámról" és tolerálni fogjaKép Nagyon izgulok, hogy szimpatikus legyek Neki...

doris

Doris Kép
Biztos szimpi leszel a fõnöknek, nekünk is az vagy nagyon.
Azám a talis képek kész vannak, most jut eszembe, kár hogy keveset csináltam, majd felteszem a zebrafarmra valamikor.
A babuci nagyon jól áll a kezedben Doris, nemsokára a sajátoddal lesz ilyen élményed, és még jobb is lesz. Ha visszagondolok a kis Nátánra, hát olyan jó volt hozzásimulni.Bevallom elõször nem is akartam megfogni, olyan törékenyek még, nehogy valami baj legyen, aztán valami megszólalt bennem, hogy muszáj érezni.Csak óvatosan.
Nikie
nikie

NikieKép
Aranyos vagyKép Bizony most már szívesen tartanám a sajátomat a karomban...eljön annak is az idejeKép Jól tetted, hogy megfogtad hisz a Magadét is fognod kell majdKépKépKép Szólj ha felkerültek a képek, szívesen megnézem õketKép

doris

Doris! annyira tetszett, amit Andynak irtal, hogy majdnem elsirtam magam. Kép sok sikert holnapra! Biztos, hogy el lesz ajulva toled az uj fonokod. Es en nagyon szivesen irok neked barmikor es barkirol.

Andy! Szerintem a helyedben en sem hagynam ott a dokit. Csak tenyleg probalj valami tovabb lepest kicsikarni tole! Es fel a fejjel! Kép

Nikie! Kuldesz nekem talis kepeket? Sajnos a zebrafarmot nem tudom megnezni. Kép Ha van idod, akkor nagyon varom oket a mailbox-os cimemre. Koszike. Kép

Puszi!

Andi
andi28

Andi28Kép
Köszi, bár fogalmam sincs mi tetszett annyira de örülök, hogy így vanKép Az új fõnöknöm...? Hát elég, ha szimpatikus leszek Neki, a többi majd kialakulKépAnnak nagyon-nagyon örülök, hogy tudja a babuka dolgot és így is hajlandó alkalmazni... Azért kicsit tartok tõle, hogy "kényszerûségbõl varrtak" engem a nyakába de majd igyekszem bizonyítaniKép A holnapi randit is én forszíroztam mert kicsit zavart a tény,hogy a hátam mögött elintéztek mindent és nekem semmi tennivalóm, csak munkába állni a megfelelõ idõben... Szerettem volna, ha megismer és látja, hogy kit is vett átKép

doris

Andi28 Kép
Elküldöm neked mailben a képeket néhány napon belül, de a zebrafarmról is lementhetek néhányat és azokkal együtt. A lányok beleegyeznek biztos, ugye?

Én meg azon parázok, hogy ne legyen semmi gáz amiatt, hogy anov. volt a ciklus. jaj, már úgy várom, hogy találkozzak a dokival, de az nem most lesz, majd a mensi után.
Azt hiszem Zsuzsu írta egyszer, hogy érzi azt, hogy a dokijával célba ér. Na ezt érzem én is, végre. dejó

Nikie
nikie

Kistigris! Én is ugy tudtam nem lehet többször lekapni. De. barátnõm 3 éve vágyott a 2. babára, sehogy sem jött össze, majd amikor nagy lett az öröm a kislány az oviban elkapta a bárányhimlõt. Akkor derült ki ikereket vár, a doki azt mondta ilyenkor még sokkal nagyobb az esély hogy valamelyik baba beteg lesz, igy elvették a babákat. Nagyon közeli barátnõm, igy biztos hogy ez történt vele. Szerintem ezt mindenképpen emlitsd meg az orvosodnak hogy lehet hogy fertözött lettél!

Andy! Szerintem is emlitsd meg a dokinak a lombikot. Én is megijedtem amikor mondták oda kell menni, de legalább most már elhiszem hogy sinen van a dolog. Amugy endo nekem is van, nem múlt el a szuritól (vagy ujabb). A törvényt megirtam, olvasd el ott is endora javasolt a lombik. Gondolom nem véletlenül. Én is amugy attól tartok, ha nem jön össze mielõbb akkor megint mûteni kell majd.

Puszi: Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

DorisKép
Végre megint az optimista, bizakodó DorisKép lettél. És látod milyen jól alakulnak a dolgok, csak vannak még humánus emberek, mint az új fõnököd. Azért ha nem is tudsz ide írni a minitalikon remélem ott leszel !!!!

AndyKép
Miért nem javasolhatod az orvosodnak a lapart ? Én mindent a szájába rágok, és ha valami nem tetszik Neki azt szakmailag megindokolja. Egy próbát megér, nem ? Ugrasd ki a nyulat a bokorból.

KistigrisKép
Próbáld hüvelyben mérni a hõdet. Ott biztos nem lesz 7 tizedes emelkedés benne, a hó elejéhez viszonyítva. Ha nem tudod így mérni másnak nincs értelme, csak stresszeled magad vele.

NikieKép
Klassz, hogy végre találtál egy orvost akiben megbízol. Biztos sikeres is lesz, ha hiszel benne.

LányokKép
Bogárral mi van ? Nagyon baba esélyes így HSG után, de nem jelentkezik.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Sajnos csak ilyenkor este tudok bekapcsolódni, mert de., a munkahelyemen állandóan sasol valaki.
Szóval, sokatok javallatára ma lent mértem magam és két azaz: 2 fokkal volt magasabb (36,5).Szerintetek elég, ha 5 percig mérem?
Nem tudom, ti hogy vagytok a dologgal, de én , ahogy telnek a meddõ hónapok, egyre kevésbé bízom az új hónapban.Így két év elteltével ott tartok, hogy a mensi közeledtével már el is veszítem a reményt, hogy esetleg "nem jön meg". Bár most, hogy másik dokihoz mentem, szinte várom a találkozást, hogy mit fog mondani...
most csütörtökre jelentkeztem be. Talán bíztat valamivel.

GITTA: A tatabányai taliban benne vagyok! Már így is sokkal tapasztaltabbnak érzem magam, hogy egy ideje olvaslak Titeket, hát még ha dumcsiznánk... A c-m kb. 21., de volt gombás idõszakom is, nem tudom számít-e. Ja, és a cn.-t elszámoltam, ma:11.

Anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Halihóhejhó! Jó estét, itten vagyok! Macimaci, ilyen tündibündi névvel nem szabad ám mérgelõdni! Kép
Virág a májam hatalmas lett a régi hódoló olyanokat mond hmmm látna most ekkora fenékkel, jobb ha inkognitóban maradok Kép
Nikie, csodaszép 28-31 napos anov ciklusaim vannak Kép fel a fejjel! Attól mert anov még lehet normális hosszú, ezért nem jöttem én rá a hõmérõzésig, hogy baj van.

milyen tünete van az endonak? Ugye ezem nincsen.Kép Eddig sosem fájt amikor megjött, sõt el is felejthettem, na és mostanság 2 ciklus óta amikor megjön hajnalra akkor éjjel felébredek arra, hogy rettenetesen fáj a hasam, fél óra és elmúlik, megjön és minden oké. elõtte nap pici barnarém, de hogy lehet pici a barnarém ha anov ciklus volt és nincs progim? honnan lenne? megint egy dilemma...
Képzeljétek már a dokim , aki nagyon rendes és aranyos édes egy pasas és délelõtt adott pecsét nélküli receptet, este visszamentem pecsétért a magánrendelõjébe a felesége a titkárnõje, micsoda undok pénzéhes egy dög! "ugye ugye aki kerülõvel jön.." ilyen megjegyzése volt. nem reagáltam le bár nehezemre esett. Ma jött meg, jó erõs ha gondolja tunkoljon kicsit Kép bocs lányok undi voltam Kép
Doris, remélem holnap jól sikerül az interjú biztosan jó a híred és sikerülni fog.
Na megyek hiányol a picifürjem Kép
Hurki
CatEyeKép hogy vagy? sebeid?
BogárKép Mikor lesz az inszem?
VirágKép váltassz dokit?
DorisKép mikor lesz lapar?
AndyKép az ivás hogy megy?
hurki

Hurki! nekem sose volt tünete az endonak, csak UH vették észre.

Karmen
karmen

KnéRita! Tudom téged érdekelt nagyon a toxoplazma vizsgálat, engem a háziorvos küldött el a fertõzõ kórházba, ott megnézték a toxoplazmát. Én annyit mondtam mind a 2 dokinak, hogy nagyon szeretnénk babát és ezért szeretném magamat elõtte alaposan kivizsgáltatni. A fertõzõben mondták azt, hogy elkaptam már, de ettõl újra elkaphatom, és a terheseket automatikusan szûrik (tudom mégsem mindenkit!!)

Ja a szegedi fertõzõ kórházban voltam!

Karmen
karmen

Karmen köszi, nem lettem nyugodtabb, bár remélem a dokim megmondta volna ha ilyesmit lát, bár az is igaz, hogy hamarabb tudtam a pco-gyanuról, mint kimondta volna, õ beírta a kis kartonjába de nem kötötte az orrocskámra. Na mindegy, még mindig tartom, hogy januártól menjünk mindannyian terhesnek! KépHurki
hurki

Sziasztok!

Szomorúan állapítom meg, hogy egyre többen vagyunk a topicban Kép, de babásodás miatt csak kevesen hagytak el minket az utóbbi idõben.
Üdv az újaknak, ne maradjanak sokáig!!! Kép

Nagyanyáinknak tényleg nem volt könnyû az élete, különösen ami a fizikai munkát illeti, de a mostani sugárzások, vegyszerek és az állandó stressz szerintem kártékonyabb. A fogamzásgátló gyógyszerek szerintem szintén rátesznek egy lapáttal, akármilyen kevés hormontartalmúak csak mesterséges beavatkozás a hormonháztartásba. És nagyon sokan vagyunk itt, akiknak hormonális problémájuk van.

Orsi!
Mit jelent az, hogy ez az elsõ ciklusod mióta abbahagytad a fogamzásgátlót? Még nem telt le az utána kötelezõ védekezõs 3 hónap? Mert akkor ne aggódj, idõ kell a szervezetednek, hogy rendesen visszaálljon a saját hormonmûködésed. (Bocs, ha rosszul olvastalak vagy félre értettelek.)

Én éppen Angliában vedégeskedem a húgoméknál, egy 4 és fél és egy 15 hónapos baba van a háznál. Nagyon aranyosak, rengeteget játszunk és pihenek. Sajnos a férjecském nem lehet itt velem a munkája miatt, de mielõtt jöttem volt akció ezerrel, pont az esélyes napokon, remélem jó hírrel mehetek haza! Kép Drukkoljatok nekem!

Puszi, Leone

KépKép
leone

OrsiKép

Válaszoltam a múltkor a mail-edre. Megkaptad ?

Üdvözlet az újaknak, remélem hamarosan továbbállhattok a "Friss.." topikba. Persze a régieknek is ezt kivánom.
Tud valaki Editröl ? Ha jól emlékszem ma ment dokihoz. Remélem hamarosan jó hirekkel jelentkezik.

Nagyanyáink idejében tényleg nem volt ennyi stressz és környezeti ártalom, de nem volt ennyi jó dolog sem amit mi élvezhetünk. Az orvostudomány sem volt ilyen elõrehaladott és ha valakinek nem volt babája "természetes" úton, akkor vagy örökbefogadott vagy utód nélkül masradt. Higgyétek el a meddõség mindig is probléma volt és régen nem volt ennyi választási lehetõség.(inszem, lombik, hormonkezelés stb.).
Fel a fejjel. Használjuk ki a tudományt és bizakodjunk.

Egcsi
egcsi

masradt=maradt

Egcsi
egcsi

LányokKép
Szép jó reggelt MindenkinekKép
KarmenKép
Teljesen felcsigáztál... Endora javasolt a lombik??? Én a Kaáliban voltam és az orvosom azt mondta, hogy ebben az esetben is elõírás a 6 inszem amire a nõgyogyim adhat orvosi igazolást, de a törvény szerint kötelezõ... Most mi az igazság?
NikieKép
Örülök, hogy végre megtaláltad a megfelelõ orvostKép
AnnaKép
Nem szabad csüggedniKép Reméljük az új orvos Nálad is csodákra lesz képesKép
HurkiKép
Az endóba pont az a bosszantó, hogy van akinél teljesen tünetmentes ezért évekig ki sem derül...és ami a legrosszabb, hogy meddõséget okozhat. Nálam is tünetmentes volt de egy jó ideje már sajnos pokoli fájdalommal jár de mivel pont a menzikor fáj, ezért az ember nem igazán gyanakszik. Én is csak azóta, amióta tudok róla. Meg persze mivel a végbelem és méhem falán is van, ezért a menzi idején "megduzzad" és olyankor nagyon kellemetlen. Egyébként tünete lehet a megmagyarázhatatlan görcsös fájdalom (van akinél egyáltalán nincs), megváltozott menzi összetétel, szín... Mondhatjuk, hogy alattomos dög... A laprom idõpontja a menzimtõl függ. Vasárnap kénem megjönnie, remélem nem fog késni és akkor a jövõ héten kérhetünk mûtéti idõpontotKép

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: