A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Gitta!

Légyszi majd javitsd a táblázatban a koromat, még anno májusban betöltöttem a 23-at.

Tudtok valamit mondani a hõmre??
1/36,9 16/36,9
2/37,1 17/37,1
3/36,9 18/37,0
4/36,9 19/36,6
5/36,8 20/37,0
6/36,8 21/36,8
7/36,8 22/36,9
8/36,8 23/37,0
9/36,8 24/37,1
10/36,8 25/37,2
11/36,8 26/37,1
12/37,0 27/37,1
13/36,7 28/37,3
14/36,7 29/37,3 ez van ma.
15/36,7

Szerintetek is a 19. napon volt a pé-m. Az utóbbi egy-két hónapban 30-32 naposak voltak a ciklusaim.

pusz mindenkinek
bnemethm
bnemethm

Görbézők,
valamelyik linken megtaláltam a "milyen legyen a görbe" című képet, és azon nem úgy van lerajzolva, hogy 37 fölé kell mennnie... csak magasabb, mint általában volt... Nehogy félreértsetek nem vitatkozni akarok (hiszen nem is tudok erről a témáról vaalmi sokat). ha valakit érdekel szívesen elküldöm mailben a képet... vagy megpróbálom beszúrni, de azt még meg kell tanulnom.

puszi
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

A talin nem készültek fotók, de én, ha vki elküldené a zebrafarmos elérhetõséget, szívesen teszek képet magunkrólKép

CateyeKép drukk-drukkKépKépKépKép

Andi28(29): boldog szülinapotKép

Hurki: jó lenne, szoktam is próbálkozni, hogy mi lenne, ha én (mi, lányokkal) is mennénkKép, de a cég nem igazán hajlik erreKép

FürjecskémKép hazajöttKépKépKép Olyan jó vele aludni, hozzábújniKép

Pussz:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

próba 1

/image{amilyen_legyen_a_gorbe}

Orsi
KépKépKép
icsilya

próba 2

Kép

remelem menni fog mar

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi: én is úgy tudom, hogy nem feltétlenül kell 37 fölé mennie, de legalább 3-5 tized fokos különbségnek kell lennie. Nyilván, ha vkinek 36,2 körüli az alap (ciklus elsõ felében mért) hõje, nem valószínû, hogy 37-ig fölmegy a 2. félidõben.
Én kérem a képetKép

Nelli: remélem ma reggel megemlítetted nekik! BosszantóKép

Jovi
jovika

Orsi! Valoban nem szentiras a 37 fok, bar altalaban mindenkinek felmegy odaig. De ha valakinek alacsonyabb az alaphoje, akkor nem muszaj odaig felkusznia, az a lenyeg hogy a gorbe szepen kirajzolodjon.Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Orsi!
Én kíváncsi lennék rá, küldd el légyszi, vagy szúrd be ide! Köszi!

Orsoly!
Mit értünk alaphõn?

Leone

KépKép
leone

Bocs, Orsi, de valamilyen rejtélyes oknál fogva az elõbb a görbe megtalálásáról szóló hozzászólásod után Orsoly "nem szentírás a 37 fok"-os hozzászólása következett! KépKép
(Az összes többi kimaradt, tehát a kép is.)

Leone

KépKép
leone

a képet beszúrni sikerült.... mint fentebb is látható Kép

OFF: ezen felbuzdulva a profilomba is betettem egy augusztusi esküvői képet Kép

puszi
Orsi

ps. ha nem kell felmennie 37 fölé, az én értékeim akkor is elég össze-visszák... bár az alaphőm valahol 36,1 36,2 körül lehet, de majd higanyossal megtudjuk mi is van valójában Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Kép

Én is olvastam azt az orvosi véleményt amit Karmen idézett, miszerint a hõ sárgatesthormon hatására emelkedik meg. Akkor azoknak akik bármilyen progeszteronpótlást kapnak felesleges mérni a hõjüket, mert a gyógyszertõl akkor is felmegy ha nem volt pé. Így most én sem örülhetek a hõm emelkedésének, mert a Norcolut is sárgatesthormont tartalmaz és pont akkor kezdett emelkedni, amikor elõzõ nap elkezdtem szedni.Kép

Laura
Laura (laura2)

Mennem kell a vonathoz, majd talán még este benézek!

Üdv:
Gitta
gitta

Halihóóó, dobozolok ezerrel de sehogysem haladok! Persze néha benézek hozzátok, ki sem bírnám ha nem! Kép
Doris, eza jó reggelt köszöntés már a régi volt, örülök, hogx okés vagy.
Cateye, kitartás! Tudom hogy nem olvassa de hátha érzi, hogy állati erõsen gondolunk rá! Kép
Zsuzsu végül akkor most védekezik vagy sem? Doris, kérdezd már meg tõle légyszi!
Jovi, hogy állsz? Mikor lesz mid? vérvétel?
Hû de csodás görbe, ilyet én még sosem produkáltam, de nem is mérem már, esélytelenek nyugalmával (pé nyista) valóban gyorsan repül a ciklus 2.fele. De a köv ciklus...január tudjátok, csak addig dolgozunk!!! Kép
Virág, mész Bogár dokijához? Tudod nem depizni, fiatalok vagyunk, és szépek, januártól nem dolgozunk, együtt libulunk mint kismamák, aztán õsztõl szülünk, és tologatjuk a kicsikéket! Ez mindeninek szól ám! Kép
Puszi optimiskaHurki Kép
hurki

Sziasztok CsajokKép

Köszi a nagy drukkot, már itthon is vagyok. Nem sokat teketóriáznak az emberrel, ha már menni tud akkor irány haza. Belekezdek a storyba. Tegnap reggel 7- re rendelt be a dokim, úgy hogy már elõtte nap reggeltõl csak egy kis levest ehettem. 3/4 8-kor végre kierõszakoltam, hogy foglalkozzanak velem, és mondtam, hogy én mai mûtétes vagyok. Felbojdult az egész osztály, hogy miért ilyen késõn jöttem, már elõkészítve kellene lennem a mûtétre. Mondtam, hogy ad.1.ilyenkorra hívott a dokim, ad2. az éjszakás nõvér lusta volt felvenni, megvárta a reggeli váltást. Végre elõkerült a dokim, bekísért a szobába, ahonnan késõbb áttettek egy másikba. Sajnos kaptam beöntést is, de még kellemetlennek sem mondhatnám, meg a hasamba szurit trombózis ellen. Itt kezdõdött a kínlódás, mert csak 13-kor jöttek értem, addigra már vattát köptem. Mielõtt édes álomba zuhantam volna az orvos megígérte, hogy következõ reggel bejön, és elmondja, hogy mi volt. Innentõl csak akkor jött vissza a kép, amikor már az ágyamon feküdtem, két nagy kötéssel a hasamon 14ó 10 perckor. Kicsit szúrt a seb, de nem volt vészes. Kaptam egy infúziót, amikor lefolyt már mentem is ki pisilni saját lábon. Ma reggel vártam az orvosomat, aki baszott bejönni a kórterembe.Már két vizit is lement, és még mindig ott vártam, amíg meguntam a dolgot. A folyosón elkaptam, igaz az én papírom volt a kezében. Mondta, hogy megírja a zárót és hazamehetek. Az epikrízis, hogy nincs endom, és mindkét kürtõ átjárható, szerinte spontán teherbe eshetek. Kérdeztem tõle a PCT összeférhetetlenségi vizsgálatot, és azt mondta, hogy Õk olyat nem csinálnak. Tudom, hogy kamuzott, mert a minitalin mondta valaki, hogy az Istvánba megcsinálták Neki. Persze hétfõn berendelt varratszedésre a magánrendelõjébe. Hát ezek után egy fillért sem fog kapni!
Amint meggyógyulok bejelentkezem BogárKép dokijához a Schöpf-Méreibe.
A röhejes csak az volt, hogy az egész kórterembe én voltam a legenyhébb beteg, mert sajnos ott mindenkibõl kipakoltak valamit, vagy a mellét vették le stb.(amiért mellesleg 30.000-50.000 Ft-okat is adnak a dokinak), és egyikhez sem jött be az orvosa, mindenki kajtatott dréncsövekkel a folyosón a dokik után. Még az én orvosomat dícsérték, hogy a mûtét elõtt kétszer bejött hozzám. Lehet, hogy én vagyok túl igényes ?
Na megyek, mert egy regényt írtam, és kicsit szúrkálnak a sebeim, mert sokat ültem, de ki kellett írnom magamból. Majd délután még jövök.

Puszi
CatEye

Cat
Kép
cateye

Leone! A ciklus elso feleben mert ertekek atlaga kbKép

Laura! Azert ez szerintem nem igy van, biztosan megemelik a hot ezek a gyogyok, de olyan nagyot nem tudnak lenditeni rajta....Bar ez most csak laikus velemenyKép

orsoly
orsoly

megcsinaltam az en gorben kepet.... nem olyan, mint a minta

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatEye, örülök, hogy túl vagy rajta, hát tényleg furi a bánásmód, még ha Te kaptad a lejobbat akkor is, valahogyna én is elvárnám, hogy foglalkozzanak velem, persze a dokiknak csak egy beteg a sok közül Kép Az meg, hogy a magánrendelõben szedje ki a varratot (véletlen nem felszívódó Kép ? ) arról szólhat, hogy jó alkalom meghálálni neki...hát megértem, ha nem akarsz neki adni semmit.
HUrkiKép
hurki

Cateye, ja nagyszerû, hogy nincs endód!!! Kép
akkor mi a baj? hancúúúúr !!!
Hurki
hurki

Orsi, ne kenõdj el, majd a köv ciklus szebb lesz, szerintem ez nem valami jó...Kép
Hurki
hurki

Hurki,

szerintem sem... csak az volt a rossz, hogy azt hittem kis laikusan, hogy, ha lemegy sokat a hõm az már elég... és bíztam, hogy akár a gyógyi abbahagyása után azonnal lesz peteérésem... nem vagyok elkenõdve. Veszek higanyost, és hüvelyben mérem... és addig eltelik még pár nap, a gyóygszer is ürül. Köszönöm a bíztatást. Kép

puszi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Úgy van ahogy a lányok írták, tahát a görbe vonalvezetése (zuhanás majd gyors emelkedés és fenn maradás) a fontosKép
CatEyeKép
Tubusosan altattak? De jó, hogy túl vagy az egészen és hurrá-hurrá hogy nem találtak semmitKépKépKép Gyors gyógyulást kívánok és 3 hét múlva már én is megírom az élményeimetKép
HurikKép
Dobozolni-dobozolniKépKép

Puszi: Doris
doris

Doris,Kép dobozolok, dobozolok, de az olyan uncsi, és hírekre szomjazom Kép zebrás hírekre! Kép Remélem amikor Te mész laparra Neked is jó eredményt mondanak, és helyrehoznak, és aztán tudod ...KépMi hír a munkahelyen?
Orsi, én is így voltam amig meg nem tudtam, hogy nincs is pé. Mindig reménykedtem, és mindig a pofáraesés. AZtán 2 ciklus óta tudom, hogy nincsen pé, és sokkal nyugodtabb vagyok, a hõmérõzést is abbahagytam, köv ciklustól megint nézem, hogy hat-e a bromo.
Hurki Kép
hurki

Érdekel valakit az a görbém ami egy spontán terhességrõl és egy korai (valószínûleg progihiányból fakadó) vetélésrõl szól?
Ha már ilyen "görbe" nap van én is grafikont csináltam belõle, ha kéritek megoszom veletek. Kép

Leone

KépKép
leone

Jovika! Köszönöm! Kép Tetszett a számod a játékokkal.
Azt viszont sajnálom, hogy képek nem készültek.

Cateye! De, hogy semmi gond nalad. hipp-hipp-hurra! Kép egyébként miért javasolta a dokid a lapart?
Szörnyû, hogy a legtöbb helyen igy bánnak az emberrel. Csak a pénz érdekli õket.

Gitta! Azt hiszem este a korommal együtt javithatod a ciklusaim számát is. Ma vagyok a köv. ciklus 1 napján. Kicsit hihetetlen számomra, hogy 25 napos volt a mostani, honapok ota nem produkáltam ilyent. Talán a cisztától? Vagy a nyaralás tett neki jót? Peteérést nem tudom, mert teljesen abbahagytam a homérözést.

Bnémeth! Szerintem gyönyörû a görbéd. Azt az egy napos esést leszámitva, de én nem hiszem, hogy csak a 19. napon volt peteeresed. De jo lenne, ha ezt babas gorbének hivhatnánk.

Andi
andi28

Andi, nekem a doki azt mondta amikor cisztám volt, hogy késni fog. Szóval szerintem nem a ciszta miatt jött meg hamarabb, vagy a fene se érti ezt. A lényeg, hogy jön az új ciklus új reményekkel! Kép
HUrki
hurki

LeoneKép
Engem érdekel a görbéd, légyszi rakd fel. Kár, hogy én amikor terhes lettem egyáltalán nem mértem a hõmet. Mivel valószínûleg ugyanaz a problémánk, most összehasonlíthattuk volna.

Laura
Laura (laura2)

Lányok nem tudok pihenni, olyan vagyok mint a sajtkukacKép

DorisKép
Igen tubusosan altattak. Beadtak elõtte egy Seduxen injekciót, betekerték a lábam fáslival trombózis ellen (én csak spanyol csizmának hívtam) majd a kanülbe benyomtak altatót, és mondták, hogy lélegezzek nagyokat a WC pumpából. Innen nem emlékszem. Az aneszteziológus egy fiatal srác nagyon rendes volt. A mûtét után bekísért a kórterembe, és ült az ágyam szélén, és megvárta míg kitisztulok. Kicsit fájt a torkom utánna, nem vészesen, mára meg be vagyok rekedve. Köhögni azt nem tudok, mert fájnak a varrataim, pedig egész éjjel köhögési ingerem volt, mert száraz volt a levegõ a kórteremben, meg hát csak háton tudtam aludni. Ha mész vigyél be valami torok-bonbont. Pikk-pakk el fog menni a 3 hét, és helyre teszik az endodatKépKépKép Egyébként a személyzet nagyon rendes volt, rájuk nem lehet panasz.

HurkiKép
Gratula a lakáseladáshoz, de azért csomagolj is a topiclátogatás mellett!!! Hát, hogy hogyan tovább azt még nem tudom. A varratokat ki kell szedni, tehát egy vizitet nem úszok meg. Már utalt a doki rá, hogy a következõ ciklusban stimulálna Closty-val, meg UH-n kísérné, és tüszõrepesztõ szurival megtámadná ha már 22mm-es tüszõt látna, de már nincs bizalmam hozzá. Azt hiszem megyek BogárKép orvosához, aki megcsinálja az összeférhetetlenségi vizsgálatot, és majd meglátom. Addig is szorgalmasan próbálkozunk majd, ha begyógyul a hasikóm, merthát ugye most a petevezetõim olyanok, hogy a légy is seggre ül rajta a kipucolástól.

OrsiKép
Ne izgulj, hogy nics pé-d, még nemrég hagytad a gyogyit abba. Majd ha két hónap múlva se lesz akkor érdemes az orvosnak jelezni. Egyéb folyásod van ?

LujzaKépKépKép
Most olvastam csak vissza, hogy milyen szép a hõd !!!! Remélem meglepsz Minket hamarosan egy jó hírrelKép

Jujj de ráérek, megint regényt írtam. Amíg itthon leszek állandóan itt fogok lógni.

CatEye

Cat
Kép
cateye

LeoneKép
Engem érdekel a görbéd, szerintem a többieket is.

AndiKép
Azért javasolt lapart, mert ki akarta zárni az endo-t, és megnézni a belsõ szervek állapotát. Azt mondta, hogy a HSG-t nem tartja túl jónak, mert az esetleges összetapadást nem tudja szétszedni.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Na, akkor nézzük hogy sikerül az elsõ képfelrakási próbálkozásom! (Ezt most jól megaszontam!) Kép

Kép

KépKép
leone

De jó elsõre sikerült! Kép

Egy kis magyarázat: pé szerintem a 17. napon.
Ami biztos: 40. napon (2. mensi 3. napján) nagy szövetdarab távozott. (Utána azért lett volna az a zuhanás?)
43. napon mûtéti befejezés, mert UH-n kimutatták, hogy még mindig maradtak bennem darabkák. Kép

Nekem még csak ilyen rövid terhességeim voltak. Kép
De majd most!!! KépKépKép Remélem!!! Kép

Leone

KépKép
leone

Bnemethm! Szerintem igen. Úgy néz ki, hogy a 19. napon volt. Szép görbe.

Jovi! Sajnos nem voltak még reggel benn, de megkérdeztem volna õket, miért nem jöttek. Még a végén az lesz, hogy én értettem félre a napot. Majd ma beállítanak.

Nelli
nelli2

Sziasztok lányok!

A héten nem is voltam még, mert határidõs munkám volt és dolgoztam ezerrel. Mindjárt visszolvasom az üziket.

Éva küldött SMS-t, hogy volt egy 12, 19 és egy 21 mm-es tüszõje. Ebbõl 2 tüszõt leszívtak neki és holnap lesz a beültetés. Mindenkit puszil.

Az én hõm még mindig magas, de szerintem hamarosan meg fog jönni.

Puszi

Andy
Andy

CatEye,

folyásom volt valamikor a 16-17. nap környékén, de nem igazán jelentõs. Elõtte és azóta semmi.

Várom a következõ ciklust, és bízom, hogy akkor már nem befolyásol a gyógyi és lesz peteérésem.

puszi
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szombaton elutazom Angliába. De ott -1 óra az idõeltolódás. Most hogy hõmérõzzek tovább?
Itthon 7-kor kelek, akkor szoktam mérni. Ha ott hétkor kelek, akkor itthon 8 óra van. Akkor mérjem, vagy keljek fel 6-kor mérni (hogy itthon 7 óra legyen) és aludjak még utána 1 órát?
Mit gondoltok?

KépKép
leone

LeoneKép
Hát elég érdekes ez a görbe. Szerintem a 17.v.18. napon lehetett a pé-d, de nagyon érdekes, hogy a 21.23.24. napon amennyire ki lehet venni az értéket az ovuláció körüli hõket mértél. Nem lehet, hogy alacsony volt a progid, azért ilyen hektikus a görbe ?

CatEye

Cat
Kép
cateye

Cateye! Kép
Valószínûleg alacsony progi miatt volt a vetélés. De ekkor és ez elõtt még semmilyen hormonszintet nem mértek nekem, így teljesen biztosra nem tudom megmondani.

Laura! Kép
Én is sajnálom hogy akkor nem hõmérõztél, tényleg érdekes lett volna összehasonlítani. Neked is ilyen rövid volt a terhességed?

Leone

KépKép
leone

LeoneKép
Nekem a 46.ciklusnapon volt spontán vetélésem, de már a 35. nap körül vérezgettem, gondolom akkor kezdett a progiszint lecsökkenni. Kár, hogy akkor még nem tudtam ezekrõl a progipótló gyógyszerekrõl, akkor biztos kértem volna. Ezért kell egy olyan orvost találnom, aki nem nézi tétlenül, hogy mikor vetélek el.Kép

Laura
Laura (laura2)

AndyKép
Én is beszéltem ÉvivelKép Mindenkit puszil. Holnap lesz a nagy babuka-beköltöztetés a pocijábaKépDrukkol Nektek és mondtam, hogy Mi is NekiKép
CatEyeKép
Köszi a leírást. A munkahelyemen kissé feldagadt az ügyem. Már a HR vezetõjénél van az ügy és elképedt attól, hogy engem ezért akarnak lapátra tenniKép Idõközben ugyanis írtam egy levelet a fõnökömnek és kerek perec rákérdeztem a szitura amire Õ írásban válaszoltKép Ebbõl feketén-fehéren kiderül, hogy a baba-project miatt kerülnék utcáraKép Izgalmas a dolog...

Puszi: Doris
doris

Laura!
Igen, átérzem a helyzetet. Nekem is csak a 3. vetélés után és orvosváltásssal sikerült ezt elérnem. Most Clostival próbálunk peteérést biztosítani, (bár ez eddig elvileg nem volt gond) aztán Duphastont szedek progipótlásként a ciklus második felében.
De csak 2 hónapig lehet szedni, és most izgulok, hogy 2 próbálkozásból egyáltalán teherbe esek-e. Most járok az elsõ ciklus felénél, akciózunk ezerrel Kép csak azt nem tudom pontosan kitalálni mikor kezdjem el szedni a progipótlót.
Mert ha emelkedni kezd a hõm akkor kell elkezdeni. De most eléggé hullámzik, nem igazán tudom mi legyen.

Doris!
Ez érdekes szitu, majd írd meg mi történik, igazán kíváncsi vagyok rá! Jól kibabrált magával (is) a fõnököd, hogy írásba adta hogy ezért küld el. Az elõzõ munkahelyemen én is kb. így jártam, de az én fõnököm olyan ügyesen csinálta, hogy csak tudni lehetett hogy ezért küld el, bizonyítani nem, mert nem csak nem írta le, de még szóban sem mondta. Mégis mindenki elõtt nyilvánvaló volt. Szorítok neked, hátha jó irányba változik a helyzet! Kép

Mit tanácsoltok hogy hõmérõzzek ha elmegyek Angliába? (Lásd feljebb.)

Leone

KépKép
leone

DorisKép
Remélem megszívja a fõnököd, hogy ezt kerek-perec leírta. Ez abszolút etikátlan, és még papírod is van rólaKép Kíváncsian várom a fejleményeket. Azt hiszem ez nem tesz jót a cég image-nek. Nagyon le lehet Õket járatni ezzel, szerintem ezért is van már a HR-n. Drukk-Drukk!!!!

Cat

Cat
Kép
cateye

Gitta! Megse javitsd ki a ciklusom adatait a tablicskuban. A delelotti nehany csepp piros utan most nincs semmi. Kicsit ossze vagyok zavarodva. Koszike!

Lanyok! En holnap nem vagyok. Kép (jutalomnap a cegtol) Es ma is korabban elmegyek. Igy most kivanok mindenkinek jo hetveget! Hetfon jelentkezem.

Sziasztok!

Andi
andi28

Cateye!

Remélem hamarosna felépülsz! Sajnálom, hogy ilyen rossz körülmények voltak a kórházban, de jó hír hogy minden rendben van, és már otthon lábadozhatsz. Feküdj sokat, és vigyázz magadra! Kép

Évi!Nagyon szorítok neked, remélem a pársejtes élvezni fogja a nagy utazást (transzfer) és jól fogja magát érezni az albiban (méhed).

OFF
Orsoly!
Még az óriás schnauzer került szóba otthon. Megkérdezed a kutyás társaidat? Vagy szívesen meglátogatom én azt a topicot. Hol találom?

Lányok!
Vasárnap elutazom 2 hétre. Amíg oda vagyok rosszat ne halljak rólatok, és mire visszajövök sok pici magzatocskával várjatok. (remélem azért még holnap be tudok nézni)

Puszi: Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Találtam egy cikket a toxoplazmózisról, idemásolom, remélem, nem untatlak vele benneteket:

„Toxoplazmózis

Baba Patika 2001. április 1-i szám38. oldal
Írta: Dr. Fodor Kinga állatorvos

A toxoplazmózis az egész világon elterjedt, emberben és állatokban elõforduló fertõzõ betegség. Okozója a Toxoplasma gondii nevû egysejtû élõlény. A kórokozó mikroorganizmus csak a macskafélékben szaporodik, viszont meg tud telepedni bármelyik melegvérû élõlényben, az emberben is.
Az emberi fertõzõdés fõ forrását a macskaürülékkel szennyezett tárgyak és élelmiszerek jelentik.
Amikor a macska elfogyaszt egy fertõzött állatot (pl. egeret) vagy fertõzött nyers húst, a kórokozó szaporodni kezd és pár nap elteltével immáron megsokasodva tömegesen ürülni kezd a székletével. A külvilágra került „spórák” rendkívül nagy ellenálló képességük miatt sokáig fertõzõképesek maradnak és ezáltal szennyezik a környezetüket. Ha egy ilyen „spórával” szennyezett növényt egy állat vagy az ember elfogyaszt, akkor a kórokozó a szervezetébe kerülve, a test bármely sejtjében megtelepedhetve, a sejt pusztulását okozhatja. Ennek ellenére a fertõzõdés általában észrevétlen marad, mert a megjelenõ tünetek a betegségre nézve nem specifikusak (enyhe láz, kisfokú nyirokcsomó duzzanat), és az egészséges, erõs ellenálló képességû emberekben nem keletkeznek súlyosabb szervi elváltozások sem. Azonban az elsõ fertõzõdést követõen a szervezet „áthangolódik”, képes lesz arra, hogy egy késõbbi újrafertõzést követõen a kórokozót idõben felismerve meggátolja abban, hogy az a szervezetben ismét megtelepedjen.
A toxoplazmózis jelentõsége mégis azért nagy, mert ha a fertõzõdés pont egy terhes nõnél következik be, akkor a kórokozó a méhlepényen áthatolva a fejlõdõ magzatban súlyos károkat okozhat. A terhesség elsõ trimeszterében bekövetkezett fertõzõdés általában vetélést, a második-harmadik trimeszterben pedig néha koraszülést, halvaszületést, különféle súlyosságú és megnyilvánulású magzatkárosodást okozhat.
A toxoplazmás fertõzöttség a vérbõl kimutatható, erre várandós nõk esetében akkor lehet szükség, ha másállapot ideje alatt állatokkal (különösen, ha macskákkal) vannak körülvéve. A szûrõvizsgálat akkor is indokolt, ha a terhesség elõtt tipikus városi életet élt, azaz állatoktól távol töltötte gyerekkorát.
A méhen belüli fertõzõdés következményei csak évek múltán jelentkeznek (szellemi fejlõdésben való lemaradás, szemkárosodás, stb.). Azonban azt is tudnunk kell, hogy ezek csak akkor következhetnek be, ha a fertõzõdés éppen a terhesség alatt jön létre, azaz a szervezet a terhesség ideje alatt találkozik a kórokozóval. Mivel a macskák többsége életében legalább egyszer megfertõzõdik és környezetébe nagy számmal üriti a kórokozót, az emberek többsége már gyermekkorában találkozik a betegséget okozó mikroorganizmussal, így az élet további részében védetté válik a fertõzõdéssel szemben. Ennek ellenére nem árt az óvatosság, és a terhes nõk védelme érdekében tudnunk kell, mik jelentenek veszélyforrásokat.
Ragadozó állatok (macska) fertõzött hús nyers vagy félnyers fogyasztásával, a növényevõk pedig a „spórát” tartalmazó növények megevésével fertõzõdhetnek meg. Az emberek leggyakrabban macskaürülékkel szennyezett mosatlan zöldség vagy gyümölcs elfogyasztásával, ill. a higiéniai rendszabályok be nem tartása miatt fertõzõdnek.
Kerülni kell a nyers hõt fogyasztását, ill. macskákkal való föletetését. Kézzel végzett talajmunka, kertészkedés, gyermekek homokozóban való játszása után kezet kell mosni. Lehullott zöldség, gyümölcs csak nagyon alapos mosás után fogyasztható nyers állapotban. A kertben levõ macskaürülékeket távolítsuk el, a lakásban tartott macskák esetében a „macska-WC-t” naponta ürítsük, fertõtlenítsük.
Egyes országokban (USA, Franciaország), a várandós nõk toxoplazma szûrõvizsgálata ma már kötelezõ és az anyasági segély feltétele. Nálunk a vizsgálatot csak a kismama külön kérésére végzik.”

Ehhez az utolsó mondathoz én annyit fûznék hozzá, hogy pl. az én kérésemre nem végezték el, mivel én még a teherbeesés elõtt akartam elvégeztetni, viszont a kismamákat most már a rutin vérvételek alkalmával automatikusan szûrik.

Bocsi, ha Off voltam, de talán mégsem annyira.

Pussz,

Rita
knérita

Sziasztok lányokKép

Bocsi, hogy eddig nem jelentkeztem, de kedden és szerdán suliba kellett lennem, közben úgy éreztem, a poklok poklát kellett kiállnom.Kép

Kezdem a hétfõvel... A doki megvizsgált, és megerõsítette a terhességet, de azt mondta, lehet, hogy méhen kívüli, úgyhogy egy másik géppel is meg akart vizsgálni. Még nem volt teljesen beágyzódva semKép

Másnap suliba kellett mennem, csak szerdára tudtam elmenni a vizsgálatra. A kórházi UH-gép szerint szerencsére méhen belüli, de egy kissé excentrikusnak látták a petezsákot. Szerintük a korai terhességeknél elõfordulhat, de én azóta is nagyon félek, hogy nincs rendben valami. Hétfõn megyek kontrollra. A pocakfájás természetes állítólag, a méh súlya nõ meg, ezért fájdogál.

Persze semmilyen gyógyszert nem kaptam, ez is idegesít. Tudtok valamilyen természetes szert, ami csak segíthet a babának? Mit csináljak? Szedem az Elevitet és a Folsavat. Tehetek még valamit? (Tudjátok: progi-hiányom volt)
És még egy kérdés: a palástfüvet és a cickafarkat is lehet inni kicsi mennyiségben? Biztos nem árt a babának?

Edit
Edith

Marcsi! Hat az orias schnauzer nagyon nagy kutya, es en nem igazan ajanlom. O is inkabb orzo-vedo fajta, azok meg nem olyan szelidek gyerek melle.

Doris! Hihi, kivancsi vagyok ebbol mi leszKép Ugyanis ha ezert elkuldenek, akkora munkaugyi pert akaszthatsz a nyakukba hogy egy eletre megemlegeti a cegKép A jogasz, ha esze van, kerek-perec megtiltja a lapatra tevesedetKép

Toxoplazmozis: a multkor volt a Kismamaban asszem egy cikk errol. Ott szamokra lebontottak hogy 1000-bol hany kismamanal okozhat valamit ha elkapja a fertozest. Minimalis, 1-2 jott ki....ugyhogy en rajottem hogy nem stresszelem ezzel magam, probalok vigyazni es remelem minden rendben lesz.

Pusssz: orsoly
orsoly

Ja, Edith! Rinyald ki az Utrogestant vagy a Duphastont, ha vegkepp nem akarja felirni, menj el Erazmuszhoz! Fo a bekesseg, inkabb szedd feleslegesen....Erazmusz telszamat megkaphatod pl Marcsitol.

orsoly
orsoly

Edit! Sajnálom, hogy ilyen problémáid adódtak. Kérdéseidre nem tudok válaszolni, de egyet javaslok, hogy ne idegeskedj túl sokat. Persze a körülményekhez képest.
Már most beszélj a picikéhez, hogy vigyázzon magára, mert nagyon várnak rá, és jó helyre fog érkezni.
Meglátod, nem lesz semmi baj!

Nelli
nelli2

EditKép
Szomorú, hogy dobálóznak az orvosok felelõtlen kijelentésekkel, amivel a szívbajt hozzák Rád. Szerintem jó ha szeded ezeket a vitamin gyogyikat, de egy kis progipótlás a biztonság kedvéért nem árthat, fõleg, hogy korábban Te is mindig barnáztál.

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

A problémám a következõ: világéletemben rendszertelenek voltak a ciklusaim, 35-50 napig volt mindenféle. 27 éves vagyok, gyerkõcöm még nincs, még nem is szeretnék, de 1-2 éven belül igen. Emiatt mentem el kb. 3 hónapja a õdokimhoz, hogy tegyük ezt rendbe, ne akkor kelljen vele foglalkozni, amikor babát szeretnék. Felírt egy Clostylbegit (vagy valami hasonló) nevû gyógyszert két hónapra, amirõl késõbb tudtam meg, hogy azoknak szokták felírni, akik nehezen esnek teherbe. Biztosan tudjátok, mirõl van szó. Az elsõ hónapban meg is jött a menstruációm 31 napra, most a második hónap van, a 35. napja a ciklusomnak, de még mindig semmi nyoma a vérzésnek. Elvileg terhes is lehetnék, mert csak úgyahogy védekeztünk, de megcsináltam ma reggel egy tesztet, negatív lett. Ennek ellenére mindenféle tünetem van, ami a terhességre utalhat (mellfeszülés, émelygés, stb.), de
ezek talán a gyógyszertõl is lehetnek. Felhívtam az orvosomat és azt mondta, hogy még várjak egy hetet és ha nem jön meg, akkor menjek vissza hozzá. Kerdésem annyi, hogy aki szedett ilyen gyógyszert voltak-e hasonló tünetei? Bocs, hogy ilyen hosszú voltam!

Üdv,
Diemme
diemme

Sziasztok!

Cateye: örülök, hogy minden rendben odabentKép és megértelek, ha ezek Kép után azonnal orvost váltasz. Jobbat nem is tehetnélKép (Javasolnám es. a seggberúgást, de a sebednek nem tenne jótKép) Akartam írni, hogy a Schöpf Méreybe menj, de már írtad, hogy odamészKép

Edith: nyugiKép Minden rendben lesz, az orvos becsukhatta volna a száját, ahelyett hogy ilyeneket mondott!
Asszem az lenne a legjobb, ha a 6. hét elõtt nem is csinálnának UH-t. Még nem lehet rendesen látni a petezsákot és az ember lányára a frászt hozzák a találgatásokkal.

Doris: én is izgatottan várom a fejleményeketKép Ez negatív diszkrimináció lenne, biztos, hogy nem fognak elhajtaniKép

andi28: 3x olvastam el, amit írtál, mire felfogtamKép "számok a játékkal", írtad...ami ugye játék a számokkalKép

Puszi mindenkinek:
Jovi

Ui: 1. még nem tudom, jövök-e holnap (a fõnököm nem nyilatkozott az ügyben, agyrémKép)
2. nem sértõdés, de ha nem akarjátok, hogy zebrafarmra menjek, akkor legalább annyit írjatok, hogy bocsi, nem.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: