Nemrég érkeztem a Praxisból. Minden rendben van, mindene megvan. Még kukija is

Kisfiú!!! Lujza
2004.10.14 15:13
kérdés.
2004.10.15 12:29

2004.10.15 16:17
2004.10.15 20:02
Addig is kitartás! És melyik-melyik?És a papájuktól van az a helyes csókos szájuk?
Tényleg nagyon szép babák! Gratulálok! És ha tudsz jelentkezz! 2004.10.15 20:09
2004.10.15 20:43
,Soraya
,Hóvirág
,Kriszta
,Kirri
,Szöszi
,Babóca
,Zita
,Rékacs
,Mohácska
Aztán innen nem volt kedvem viccelni, mert sajnos 3x lettem rosszul a műtét alatt. Leesett a vérnyomásom, nem kaptam levegőt, mert mintha ültek volna a mellkasomon, valamint öklendeztem végig. Halálfélelmem volt addig a pár percig, amíg adták be nekem az ellenszereket, meg nem kaptam oxigént. A babákat hamar kikapták, Olivér 11.33-kor, Samu 11.34-kor ordítva érkezett, nekem meg potyogtak a könnyeim közben. A neonatológusok rögtön megvizsgálták Őket, mindketten 10/10-es Apgart kaptak. A párom végig fotózott,(később a gyerekorvos elárulta nekem, hogy egyfolytában potyogtak a párom könnyei is közben). 2004.10.16 06:46

!!Nem is tudod,mennyiszer benéztem, van-e hir rólatok, és föleg van-e már fénykép...

2004.10.17 11:24
Sajnos a fiúk megint átvirrasztották az éjszakát, és nem aludtunk semmit.
Kicsit hasfájósak is, de már meg tudom különböztetni a hasfájós sírást a hisztistől. A cicin megnyugszanak, de utánna ahogy szilárd talajt éreznek a hátuk alatt beindul az ordítás mindkettőnél. Egész hajnal 5-ig ment a dolog este 11-től. Már próbáltuk a kiságyban altatáson kívül a saját ágyban alvást, babakocsiban alvást, nappaliban alvást, egyik gyerkőc apával, másik anyával alvást stb. Semmi sem segített. Nappal semmi gond velük, esznek, böfiznek, alszanak, néha van egy kis nyügi. Nem tudom éjjel miért csinálják ezt. 2004.10.17 11:32
2004.10.17 15:42

Ez a két csodaszép csomag most békésen alszik a babakocsiban. Ez ritka pillanatok egyike.
Eleinte elfogadták, amíg csak kicsit voltak nyűgösek. De aztán rájönnek, hogy nem oldja meg a gondjukat, bemérgesednek, és kiköpik a cumit, és teli torokból üvöltenek. Utánna olvastam itt neten, több helyen azt írják, hogy ne kapkodjuk fel őket, de félek, hogy megfulladnak, úgy belehergelik magukat a visításba. Bezzeg nappal angyali gyerekek, ezt elcserélném az éjszakával. 2004.10.17 17:57

Nagyon-nagyon sok kitartást kívánok nektek. Szívesen biztatnálak, de a magam részéről az első három hónapot nem kívánom vissza. Persze azért napról napra jobb lesz, ahogy egyre jobban megismered mikor miért sírnak. Mindenesetre minden szabad másodpercedet pihenésre használd, még nagy szükséged lesz a rejtett tartalékokra. Remélem nem voltam nagyon negatív, csakhát az emlékek...

Zoli is minden jót kíván nektek, apukának külön plusz energiákat küld. (Naná, hogy apukát sajnálja.
)
Az enyéim ilyenkor már kint voltak, de te még biztasd őket a bentmaradásra!!!
2004.10.17 19:17
Mi szoktuk Martint furdés elott tornáztatni is, az is kivesz egy picit az energiájából
. 2004.10.17 19:39
És remélem gyorsan megoldódnak az éjszakai balhék is.
Drukk hozzá megy, jó? És sok-sok türelem. Én soha nem tudtam a gyerkőcöt sírni hagynai, és mégis egyre gyakrabban megtörténik, hogy átalussza az éjszakát.
És h a csak éjsuaka van gond, akkor nem lehet, hogy esetleg fáznak? Vagy egy pici fény sem segítene. Csak tippek. De hátha . 2004.10.17 19:48
2004.10.17 20:04

Ha időd engedi gyerek át az Ikres topikba is(Gyereknevelés cimszó alatt találod)mert ott mindenki átélte ezt az időszakot, talán tudnak majd okosakat tanácsolni
Én azért nem tudok mit mondani, mert mire az intenzivről hazajöttünk már egyáltalán nem volt tejem (meg sem indult igazán) igy tápszerrel etettük Őket. Az éhség tehát nálunk nem igazán jöhetett szóba, de Lilluska hasfájós volt és az a sirás semmivel sem volt összetéveszthető, éles, panaszos, és nem szünik ölben sem. Drukkolok és kitartás Nektek

2004.10.17 20:34
2004.10.17 20:56
azt semmivel nem lehet öszetéveszteni. Tényleg, fájdalams, panaszos sírás, még a lábacskáit is húzogatja fel, az arcocskája is megváltozik (eltorzul) a fájdalomtól és egyetlen dologra enyhül: lépcsőzés. Függőleges ringatás, mint amikor a lépcsőn mégy fel: ölbe veszed és rugózva magasakat lépsz. Fárasztó, de én nem tudtam elviselni, hogy fájjon neki én meg semmit ne tegyek és csak ez vált be. 2004.10.17 21:44
Ejszakakhoz kitartast, sajna lehet igaza van Edinek, az esti szopi nalunk is tovabb tart, ilyenkor kevesebb a tej (igaz, taplalobb, de lehet ez a babakat nem erdekli
)
2004.10.18 07:41

Na jó, félre a tréfát: ha csak megteheted, ne hagyd sírni őket. Biztosan nem "rosszaságból" sírnak, valami nem jó nekik nem feltétlenül éhesek, de nagyon sokminden lehet, egészen addig, hogy akár csak anyahiányuk van,ikreknél egymáshiány, biztonsághiány (képzeld el, hogy ők eddig szorosan egymás mellett és pluszban még a te meleg és biztonságos pocidban voltak: lehet, hogy sgeítene, ha egymás mellett takarnád be őket szorosan (többször láttam a kórházban, hogy attól nyugodtak meg a babák, ha "alaposan becsomagolták"
őket) egy takaróba?). 

2004.10.18 08:33

, így én voltam nagyon nyugtalan miattuk, és ugráltam 1/2 óránként hozzájuk.

Hónaljtartásban szoptatom mindkettőt egyszerre nagy szopispárnán. Nagyon szépen szopnak, ezzel első pillanattól kezdve nem volt gond. Még a böfinél is úgy néz ki, hogy bealudtak, csak utánna van a rajcsúr. Próbáltam a mellkasomon is altatni őket, félmeztelenül is, de utálnak hason feküdni, és ott is megy az ordítás. Ha közöttünk alszanak az ágyban, és egyiket apa öleli, másikat én, akkor 5-5 percre elhhallgatnak, és aztán kezdik a sírást. De talán jó megoldás lesz az egymás mellett altatás, jól plédbe burkolva, mert ma már Samu végig aludta az éjszakát, csak a szopikra kelt fel.

A szopival nincs gond, le is kopogom, mert 3 óránként kérik a cicit, és akkor komoly mennyiségeket szopnak, igény szerint. A mérlegnek én sem vagyok a híve, szükséges rossz. Nem akarom sokáig mérni, hogy mennyit esznek, de az első pár hétben a doktornő és a védőnő is kérte, mert ha nem lenne elég tej, akkor kaphatnánk anyatejcit ingyen az ikerbabák miatt a kerülettől. Szerencsére nincs rá szükség. Persze emellett fejni már nem tudok semmit, de időm sem lenne rá. 2004.10.18 09:02
Nagyon-nagyon gratulálok nektek. Fantasztikus, hogy ilyen sokáig benntartottad a fiúkat és hogy milyen szép súllyal születtek, valamint azért, hogy szoptatni is tudod őket
2004.10.18 10:02
2004.10.18 10:06
2004.10.18 11:56
2004.10.18 13:33
2004.10.18 14:04
A fiuk virgonckodtak, nekem voltak 40-50es fajasaim is, 20-25 ala szinte sosem ment a gep...

2004.10.18 14:09
)