Czinkeb!
Igen, ez mind jó amit leírtál, már csak be kell tartani!
Legalább 6 órát kell aludni előtte és lehetőleg ugye éjjel (aki éjszakai műszakban is dolgozik, annak ez nem megy).
Amit a hüvelyváladékról írt Bettica az is teljesen igaz, bár nálunk PCOsoknál a hüvelyváladék sem teljesen "mintaszerű"-en jön. Mert mért is lenne ez is úgy mint a "normális" nőknél...
Huhh én végigolvastam a ferilityfriend online tanfolyamát (csak angolul van sajna) és ott a hüvelyváladék mellett asszem a méhnyak magasságát magyarázták, hogy azt is lehet tapogatni, hogy fent van, lent van, kemény, puha, de ez ügyben inkább nem nyilatkozok, mert nem értettem annyira hogy mit is kell csinálni.
A hüvelyváladékot nem nehéz nézegetni. Vagy ugye a bugyin látható az eredmény, vagy ujjal rásegítve is megnézhető az eredmény. A ferty asszem 4 fajta váladékot különböztet meg.
Dry = száraz, tehát nincs semmi váladék.
Creamy = krémes, sűrű, érdes a váladék.
Watery = vizes, folyékony, inkább olyan laza folyás szerű a cucc.
Eggwhite = tojásfehérje állagú, zselés, csúszós a váladék.
Termékenység szempontjából a vizes és a tojcsifehérje lehet a jó. A tojcsifehérje a legjobb, de azért mondom a vizest is, mert nekem pl szinte sosem szokott lenni tojcsifehérjém.
Szóval ha mondjuk leesik a hőd a várható peteérés előtt és van mondjuk vizes vagy tojcsifehérje váladék és apa is előrántható akkor aktuális akciózni legalább 2 naponta, mert közeleg a PÉ. A hőmérő ennek csak megerősítése, mert eltelik pár nap, mire kiderül hogy van-e ugrás a hőben, hogy az bizti PÉ volt, meg ilyenek. Addigra meg már a petesejtnek késő, ugye. Szóval hőmérőre nem nagyon lehet szerintem szeretkezni, mert az olyan utólagos megerősítésnek jó inkább.
A lényeg az egészben szerintem az hogy adj ennek is időt, hogy megismerd a tested. A hőmérő és az hogy lejegyzetelsz mindent (pl. a cicifeszülést, petefészek szúrkálást is) előbb-utóbb segít abban hogy tudd hogy mikor lehet aktuális a pé. Később már talán hőmérő sem kell, mert meg fogod tanulni a jelekből, hogy na most van...
Nekem pl a vizes váladékon kívül nincs semmi jele.

Csak hogy egyszerű legyen a helyzetem.
Egy ideig szúrkált a petefészkem, de az utóbbi két hónapban már nem. A cicim meg le akar esni annyira fáj, minden ciklus végén mióta szedem a metet, pedig előtte sosem volt ilyen.
Jah és ezek az én megfigyeléseim, orvosilag nincs alátámasztva és konyhanyelven van fordítva. Ha valamit nem jól írtam, javítsatok ki!
Jó tanulást!
Monee