A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » PCO-sok teherbeesési nehézségei és megoldások

Elkészítettem én is a vonalzómat! (Remélem látható az eredmény!?) Ezentúl minden üzenetemhez csatolnom kell, v. automatikusan meg fog jelenni?

Kép
lyutka

Kavicska, ez szuper!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lyutka, ha az aláírásodba másolod be és bejelölöd hogy az aláírásod mindig megjelenjen akkor minden hozzászólásodnál látható lesz a vonalzó! Ügyes vagy! :wink:

Bettica, annyira szépséges a görbéd! Nem tudom hogy miért tette arrébb a pét a ferti és miért emelte meg az alaphődet, de szokott ilyet csinálni!

Vicky, a te görbéden lehet ám beágyazódási esés is! :wink: 13 és 14 cn miért karika?!

Csipi, hogy voltál ma az 1000 mg met után?! :shock: Én meghaltam volna az tuti...

Kép

Kép
anyoooka

rambóka írtam mélt. de én is ezt érzem..... :?

kavics!!!!!!!!!!! hiphiphurráááá......dibdob, szívecske. nem mész szabira, vmikor pihenni???

anyósomnak ide kéne költöznie pár hétre. egész nap ellenőrízgette a hasamat. szülésznői felügyelet alatt vagyok. és még zserbót is sütött. és még takarít is :)

lyutka, milyen volt a nyaralás??

babszi, ház????

zsizsik, hova tüntél? emil sem jön..... :?

rejo, holnap felhívlak, megbezséljük a hétvégét esetleg.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Anyooka! Köszi a segítséget! Mindjárt kiderül, hogy sikerült-e!?!
lyutka

Sziasztok!

Jaj Kavicska!Akkor ma nagyon nagyon boldog vagy!Gratulálok!Vigyázz magatokra!

Üdv mindenkinek!

Kép

Kép
lecso

Dimet! Szuper volt, 2 hétig voltunk Svájcban, rengeteget túráztunk! vVolt, hogy-4 fok volt éjjel (sátorban aludtunk), 2000 m-en, az egyik hágón pedig a hókotró ment előttünk!
lyutka

Sziasztok!

Dobok én is fel görbét.
Hülyén nézek, ennél többet nem tok kezdeni vele.
Szerintetek mi ez? Lehet PÉ a 9. cn.-on?! :shock:

Kép

A biztonság kedvéért elkaptam a párom reggel :wink: de ez kicsit furi lenne még ilyen "korán".

Szia Lyutka!
Mi még nem taliztunk! :D
(Lecso is és Monácska is bebabázódott még nem voltál itt. :wink:)

Mennem kell, megjöttek a vendégek. :D
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Kép ilyen is volt... Kép meg ilyen is...:-))))
lyutka

Szia Monee! Üdv!

Lecsónak és Monácskának is gratulálok!!!! (Még nem volt időm visszaolvasni... :oops:
lyutka

anyoooka: mert későn keltem és ilyenkor karikát kapok. :?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kavics, olvastam odaát a dobogásról! Gratula! (Látom, ide is beírtad!;)

Rejo, Johanna eszméletlen! :)

Linácska, megyek, nézem. De profi azért nem vagyok, csak próbálkozom. ;) Van kitől tanulni!
Hmmm.
"ESTR: 398.6, testosteron: 0.116, PROG:1.03, PROL:185.8, LH:9.18, FSH:3.83
A pajzsmirigyesek:TSH:1.9, FT-4:9.7, TRAK:0.4"

Annyira se merek biztosat mondani, mint egyébként. A mértékegységeket tudod?
A progi 1nél több, ez teljesen jó mondjuk mensi 5. napján. Előbb is 3. napon is jónak számít azt hiszem még.
A prolaktinra két mértékegységet ismerek, az egyiknél a felső határ 500, a másiknál 24,5. Nos, az elsőbe még szépen belefér!
LH/Fsh arány sok. Ha elosztod a kettőt egymással, 1 közeli eredményt kéne kapni. De ez is csak a 2-5. ciklus nap között mérvadó. Mert ugye a ciklusban először az FSH (ami a tüszőérést serkenti, és a méhnyálkahártyát "növeli") nagy, utána az LH (sárgatesttel kapcsolatos hormon, progeszteronnal függ össze).
Tesztoszteron megint csak mértékegység kérdéses. Pajzsmirigyes hormonokhoz nem tudok hozzászólni.

Kincs! Nem rontod! Ez volt a szívedben! Öntsd ki nyugodtan! Tegnap Dr. Houseban csecsemő betegek voltak. Úgy magamhoz öleltem volna az egyiket. (amelyik nem műanyagból volt). Körölöttem szintén nagyon sokan babásodnak. Remélem nem sokára te is közéjük tartozol!!!

Csakegy, igeeeen! :lol:

Hűűűű! Anyooo! Ez nem semmi! Jó az a görbe!

Czinkeb! Nehogy magad alatt légy! Nem olyan vészes ez, mint amennyire az első napokban gondolja az ember lánya! Tűű doki jó választás, de úgy tudom a doktornő is nagyon jó, Tűű tanítványa volt! Addig is kezdj el mozogni (ha eddig nem tetted volna), és minél kevesebb cukros dolgot, szénhidrátot egyél, lehetőleg 2-3 óránként. Ezek is segítenek!

Csipi, és milyen tickered lesz, kitaláltad már?

Bettica, neked is jól néz ki a görbéd!!! Nem mindegy mikor volt pé? ;) VOLT!!! És még ki is használtátok!

Vicky, ne add fel még ennyitől! egy kis beágyazódós esés? ;)

Dimet, jó fej anyósod van! :) a dokidra nem mondok semmit!...

Lyutka! De irigyellek!

Lányok, tojglifehérje után mikor van pé? Kb.?

Kép
mamint

Monee: Ha 23 napos lesz a ciklusod, akkor elvileg lehet. Az LH fázis fix 12-14 nap egyéntől függően. De azért méricskélj, mert lehet csak megtréfált téged is a szervezeted... Ki tudja. Ezek mindig utólag derülnek ki, ha csak hő alapján nézzük...

Lyutka: Ti csináltátok a képeket. A második qva jó, nagyon tetszik... És persze gratula a szép vonalzódhoz.

Dimet: akkor nagyon jó dolgod van :D És ehettél is abból a zserbóból? (nyami) Helyzet jelentést kérünk mi is minden nap! Kezd izgi lenni a dolog....

Lona: Pü-t megkaptam, amint itt a csomag tudom a pontos összeget és utalom! Még egyszer köszi az ügyintézést!!!

Lafi: Te hogy vagy? Picúrod?

Kép

Kép
bettica

Mamint: Ezt találtam:
Hogyan változik a hüvelyi nyálka a ciklus folyamán?

A ciklus elsö felében: amint vége a menstruációnak, néhány napon belül felléphet egy nedves érzés, de még esetleg nem figyelhetö meg nyálka. Egyénileg felléphet azonnal krémes nyálka is. Minél közelebb vagyunk a tüszörepedéshez, annál nagyobb mennyiségü és jobb minöségü nyálka termelödik. A méhszáj bejáratát a terméketlen idöszakban egy nyálkadugó zárja el, amely a tüszörepedéshez közeledve ösztrogén hatására egyre folyékonyabbá válik. Ahogy német nötársaimtól szerencsém volt megtapasztalni, ennek a nyálkadugónak egy része esetleg egy darabban is leválhat és eltávozhat. Ez nem ok az aggódásra, csak azt jelzi, hogy a termékeny idöszak közeledik.

A tüszörepedés környékén: tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálka, olajos, csúszós érzés közvetlenül a tüszörepedés elött. Egyénileg tarthat ez a szakasz 1-5 napig, de akár tovább is. Az is normális, ha a nyálka csak krémes és sohasem tojásfehérjeszerü (ebben az esetben a mennyiség nö meg). Röviddel a tüszörepedés után kevesebb lesz a nyálka, még néhány napig krémes állagút meg lehet figyelni, aztán szárazság következik be. A félreértések elkerülése végett: a hüvely soha sem szárad ki teljesen, nem lesz olyan, mint a Szahara ;-) A kiszáradásnál inkább az a lényeg, hogy egy tartós minöségi és mennyiségi változásnak kell bekövetkeznie, mégpedig a csökkenés irányába.

A ciklus második felében: 3 nappal a tüszörepedés után szárazságnak kell bekövetkezni. Egy héttel utána a szervezet újra krémes állagú nyálkát termel, ez 2-3 napig is megfigyelhetö. Ez a nyálkatermelés a beágyazódás idöszakára esik ugyan, de ezzel nem függ össze. Ezután a menstruációig ismét szárazság következik. 1-2 nappal a vérzés elött újra vizes, tojásfehérjeszerü nyálka figyelhetö meg, ha nem lépett fel terhesség. Ez a következö vérzés elörejelzöje.

A hüvelyi nyálka a termékenység legjobb jele. Ha semmi egyébre nem figyelsz, akkor legalább ezt figyeld. Amint krémes vagy tojásfehérjeszerü a nyálkád (lehet közvetlenül a méhszájnál is próbát venni), elérkezett a szeretkezés ideje. Lehetséges, hogy csak 1-2 napig van tojásfehérjeszerü nyálkád. A tüszörepedés valószínüleg az utolsó legjobb minöségü nyálkájú napon van, vagy a rákövetkezö napon. A tüszörepedés után egy kiszáradás következik, ami azt jelenti, hogy kb. 3 napon belül eltünik minden nedvesség.

Tipp:
A hüvelyi nyálkát össze lehet téveszteni spermával, ezért a szeretkezés után egy darabig ne figyeld a nyálkát, hanem inkább többször a nap folyamán. Úgy lehet öket megkülönböztetni, hogy a sperma fehérjetartalmánál fogva nem oszlik el a vízben, a hüvelyi nyálka viszont igen.

Kép

Kép
bettica

Csak a korretség kedvéért az infó a http://babatervezok.otthona.net oldalról van.

Kép

Kép
bettica

Mamint,
persze, tudom a mértékegységeket is:
ESTR: 398.6 pmol/l, TEST:0.116 nmol/l (referencia: 0.22-2.9), PROG: 1.03 nmol/l, PROL: 185.8 mU/l, LH= 9.18 U/l, FSH: 3.83 U/l

Na most nekem az a furcsa, hogy eddigi ismereteim szerint PCOS esetén megnövekszik a tesztoszteronszint, na most az enyém meg még határérték alatti is.
Na mindegy, végül is kapom a metet, remélem úgy, mint a lányomnál 70 nap után már meg is fogan a kistesó :D
Azért tervezem, hogy elmegyek endokrinológushoz, vizsgáljon meg rendesen, mert ugye ennél a vérvételnél fogalmam sincs hanyadik napon történ, csak azt, hogy vetélés után 25. napon.

Kavics,
így ismeretlenül is szívből gratulálok a kis pocaklakóhoz!!!

Még egy kérdésem lenne: nézegetem a görbéket: általában úgy működünk, hogy a hőemelkedés előtt van egy konkrét esés?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bettica, köszi! Ez kimerítő volt!!!

Kép
mamint

mármint teljesen érthető, és részletes! :) Nem fáradtam el az elolvasásától :D

Kép
mamint

mamint :D

Kép

Kép
bettica

mamint: köszi, holnap kiderül.
vicky79
Budapest III. kerület

Anyooka!

Meg se kottyant......nem volt se hipo, se has-mas.....:) :) :) - ez fordul elő, ha az embernek 1000 mg tablettája van, és rohan reggel - elfelejtettem elfelezni

Mamint!

Még nem találtam ki, de lehet, hogy a teknőstől gyorsabb állatot választok ( bár imádom őket ) és hátha hamarabb jönnek a ciklusok :) :)

Pusszancs
csipi78

uh, lyutka...ilyen hideget akarok. csak egynapra legalább.....
naná,hogy ettem a zserbóból. iszonyat jól csinálja anyósom. jobb,mint a "zserbó" cukiban.

lecso, ti jól vagytok???

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

[quote="linacska"]
írta:
linacskapersze, tudom a mértékegységeket is:
ESTR: 398.6 pmol/l, TEST:0.116 nmol/l (referencia: 0.22-2.9), PROG: 1.03 nmol/l, PROL: 185.8 mU/l, LH= 9.18 U/l, FSH: 3.83 U/l

Linácska!
Nagyon jól látod a dolgokat.
El kell menni endokrinológushoz. :D Nézzen egy 3. cn.-i hormonprofilt. Inzulint.

Akárhányadik napon is volt a vérvétel az LH/FSH arány nagyon rossz. És biztosan nem zajlott PÉ, mert ahhoz az FSHd alacsony.
A többi hormonod jó.
A PCOS diagnózis felállításában a Rotterdámi kritériumokból 2 szükséges:

-oligo-/anovuláció (ritkán v. nem menstruáló nő)
-hiperandrogenizmus klinikai- (ragyák szőrök v. kopaszodás) v. labor tünetei
-PCO-s petefészkek

Lyutka!
Gyönyörű helyeken jártatok. :D
Vendég

Sziasztok!

Bettica!

Köszi! :D
Nekem mióta mérem a hőt mindig 12 napos a luteális fázis.
Lehet hogy az emelt met kever be, nem tom. Annyira nem is lényeges, csak úgy terveztem hogy majd a 15. cn. körül fognk "aktívkodni", addig kicsit nyugi, nehogy pont addigra ne kívánjuk a ténykedést amikor szükséges lenne. Dehát ugye ember tervez... a szervezet meg működik.
Mellesleg már vagy fél hónapra előre kitöltöttem magas értékekkel a ferty-t, de nem írt pét, uh ez most felejtős. Remélem. Jó lenne nem lemaradni a dologról... :shock: :(

Többiek?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Csatlakozhatnék hozzátok? Lecso adta a topik címét és az ajánlatot, hogy nézzek be hozzátok. Rólam ma derült ki végre valahára 14év után hogy PCOS vagyok.
hajni...
Budaörs

Aranykavics,
köszi, gyorsan kérek is időpontot, hogy mire lesz 3. nap, addigra el is tudjak menni vérvételre, ne kelljen még egy hónapot várni.
Amúgy abból a 3 kritériumból nekem a ragyák vannak, mensi terhesség előtt úgy volt, hogy egy 29 napos, egy 37, de ez így rendszeresen váltotta egymást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Czinkeb!
Ha megírnád, hogy hányadik cn.-on nézték a hormonjaidat és milyen mértékegységben szívesen elemezgetnénk. :D

Lafi nagyon jól elmondta a lényeget neked!
Az MMben megkapod a legjobb kezelést! ott a PCOS szempontjából vérprofik dolgoznak!
Ott a helyed! :)

Volt még valaki, aki írt hormon eredményt, de már nem tudom kicsoda és nem találom. :oops: Olyan hülye vagyok. :oops:

Hajni!
Nálad sem siették el a diagnózis felállítását! :shock: :shock: :roll:

Mamint!
Nekem sosem lett tojásfehérje. Csak sok. :?
Vendég

Sziasztok!

Szia Lyutka, húú de jó lehetett nektek! :)

Hajni Linácska nektek is üdv! Jó helyre jöttetek..hajni ez a 14 év nem semmi :shock: mesélsz?

Délután a tesóm izgatottan hívott hogy ma voltak dokinál,minden okés és 9hetes a babó még a mm-is mondta de elfelejtettem :?
Kezdek igazán örülni és lehet végigizgulok velük mindent? :shock: Vigyáznom kell nehogy túl sokat okoskodjak :roll: :oops:

Ma megkaptam az első szurit :) (nem fecskendős és nem merem dőfni magamat)
Azt hiszem a mensi környékén kicsit ingadozik a hangulatom :oops: bocsi lányok ha kicsit idegesítő vagyok,igérem jó kislány leszek :)
Vendég

hát az úgy volt hogy:
13éves korom óta küzködök a mensimmel, sokszor félévente jött meg, vagy 2-3 havonta.
99ben a sotén diagnosztizáltak PCOSt de nem kezeltek valamiért csak azt mondták hogy fogyjak le és menjek pszihológushoz ja és adtak diane 35öt majd cilestet, ezt 2003ig szedtem.
aztán 2004ben megintcsak ezt diagnosztizálták a jános khban, itt kaptam Adimetet, de belázasodtam és abba kellett hagnyom.itt is azt mondta a doki hogy lhet a gyogyitól volt lehet nem, hagyjam abba, fogyjak le és aztán jelentkezzek.
Azóta többször 2005,2006ban minden uhon ott volt hogy a petefészkeimben sok apró folliizé van. meguntam a dolgot és elmentem 2007.márciusában magán nődokihoz. ő azt mondta egy sima hüvelyi bekukkantás után hogy nincs pcos-m. felírt clostilbegitet először 3x1et, majd később 4x1et. a 2.clostis hónapban kaptam choragon szurit is de nem jó időben kaptam meg, szóval mensi volt de pé nem. mikor visszamentem a dokihoz hogy most milrt nem jött meg closti ellenére sem azt mondta nem tdja emeljük aza adagot. mondanom se kell hogy nem tettem meg mert begörcsöltem. Elmentem uhra ahol kiderült sok apró tüsző van a petefészkeimben és a bal oldali meg van nagyobbodva.

Ígyhát lecso ajánlása után elmentem az endokrinológushoz ma mert most kaptam időpontot. a ciklus 3.napján csináltattam hormonokat és cukorterhelést amiket vittem a dokinak. ő megnézte,kikérdezett a-tól cettig és a véleméyne a a köv: kórelőzménye,panaszai és leletei alapján súlyos fokú inzulin rezisztencia,hyperinzulinaemia, következményes pco syndroma áll fenn. kezelése feltétlen szükséges gyógyszerrel és életmódbeli eszközökkel.

Szóval kaptam meforal 500mgosat amit fokozatosan kell felmelni napi 3x1re. Ja és végre azt mondta hogy el fog indulni a fogyás, nem ő mondta hgy fogyjak le mint a többi doki. (ők nem értették meg hogy nem megy!)
És mondta hogy most jó lenne ha 6hónapig vigyáznánk mert az alacsony progi miatt nem maradna meg a baba, meg kialakulna a terhességi diabetesz.
Ez az én történetem.

De most örülök, hogy végre tudom mi bajom és végre kezelnek. és babás is lehetek majd.
hajni...
Budaörs

Czinkeb neked is üdv!

(olvasok csak nem jegyzetelek :oops: )

Lányok (aki betarja a diétát és nem bűnözik soha, ne olvassssssa!)
ma nem egészen diétás napom volt :oops: és olyan édes ízt érzek a számban,hogy csak na :? Szoktatok ilyet érezni?? felejtsem el az édeset?
Én néha ha cappuccinót iszok akkor is érzem sokáig és csak vizet innék és innék..
Az emelt met ma kicsit dolgozott is :roll: :lol:

Nézegettem kicsit a táblicskut és milyen jó hogy már nincs benne 90 feletti cn!! Pedig voltunk páran akik ilyen számokkal büszkélkedhettek, ugye Kavics!
Örülök a dobogó szívecskének,bőgicséltél kicsit? :)

Zsizsik, Okr, Apple, Backa, Pogi,Kikka???? Mnikit tudom,hogy nyaral! :) de a többiektől igazolást kérek :)
Vendég

csak az aggaszt hogy valahogy meg kell szoknom a napi 5szöri étkezést 3óránként. és még nem tudom mi az a mediterrán típusú diéta.
hajni...
Budaörs

Hajni az én történetem "is" nagggyon hasonló,én 2000-ben kezdtem a dokizást closti tüszőrepivel és még mensim se volt..
(hát persze mert a 14cn kaptam tüszőrepit de mire??mert uh-n soha se néztek) :evil:
Bár én külsőleg nem vagyok tipikus pcos, de a met -től kikupálódtam ciklusilag :)
Lecsót puszild meg , szedd a metet,mozogj figyeld a kajákat
(az előző hsz-m ne nézd meg!!) és jön a javulás!! :wink:

Még mindig dühít,hogy a dokik mennyire nincsenek képben,ha nincs az internet+ Norka + a sok pco-s csaj akik segítenek minden sorstárson, hááát ...:evil:
Vendég

Most nincs időm visszaolvasni, csak rémlik vmi kavar LH és luteális fázis ügyben!

LH: luteinizáló hormon, hirtelen kiugrása :arrow: az LH csúcs váltja ki a tüszőrepedést (PÉ-t), folyamatos magas szinje viszont nem jó!

Luteális fázis: ciklus 2. fele, az ovulációtól a mensi megjöveteléig, ennek hossza lenne standard 14 nap, de ez sem igaz mindenkire (bár, ha rövidebb, akkor sárgatest elégtelenséget szoktak gyanítani!)

Follikuláris fázis: ciklus 1. fele, ELVILEG 14-16 napos, de itt azért jelentősebb szórás van!

Vki kérdezte, h. mindig van-e PÉ előtt hőesés?
Jelentem nálam sosem volt, így én rengeteg LH tesztet fogyasztottam!!!! :evil:
(Meg nálam mensi előtti hőesés sem, volt úgyhogy mindig hidegzuhanyként ért a reggeli bugyivizsgálat! :cry: :evil: )

rambóka

Bettica! Igen, én fotóztam a képeket. A férjem hobbija a fotózás, az ő képei sokkal szebbek lettek, mint az enyémek.

Dimet! Nem fogod elhinni, de esténként gyakran eszembe jutottatok, az járt a fejemben, hogy a fórumos kismamiknak jó lenne valahogy juttatni a hidegből egy kicsit.

Kavicska! 7kincs! Tényleg gyönyörű helyeken jártunk 14 nap 14 csodálatos hely...
még néhány fotó, és befejezem az offolást!
Kép Kép Kép
lyutka

Szia Hajni!

Ne aggódj egy idô után menni fog az ötszöri étkezés!
Akármilyen keveset, de egyél napi ötször!
A neten sok mindent találsz a mediterrán diétáról. Egyszer itt már írtam, hogy szerintem olyan, mintha tengerparti nyaraláson lennél.
Sok hal, tengeriherkenty?, saláták, olivaolaj, sok-sok víz...

Képzeljétek egy hete 3x1 meforalt szedek, és egyenlôre semmi bajom :D . Bár két napja nagyon kívánós és jóétvágyú vagyok, fôleg édeset ennék, pedig már március óta rá se tudtam nézni. Mitôl lehet ez a hírtelen édes kívánalom?

Lona
lona1

hajni Mediterrán diéta szerintem továbbra is pizza, bolognai spagetti, milánói makaróni, tiramisu, görög saláta, halak! :lol: :lol: :lol:

Lyutka!
nem tudnál majd valamikor megdobni a képekkel amiket csináltatok? Férjedé +tied. tudod én föcitanár is vagyok, és nagyon jó ilyen képeket vetíteni a gyerkőcüknek, főleg évvégén amikor már kivannak (meg én is), de mégis valami értelmeset akarok csinálni, aminek még a föcihez is köze van! :D (adok CD-t, majd valamelyik minitalin vagy postán átadhatnánk! na? Egyben viszem a legszebb hímzéseimet is magmutizni! :lol: ja most látom egri vagy, akkor marad a posta, ha benne vagy és nem nagy fáradtság. Szépek azok a gleccserrepedések! :D )

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Szép jó reggel mindenkinek!

Hajni nézzd csak:
Diéta ... http://www.fitt.info/object.fe3f2fd7-1d ... 9b3eb9.ivy

a pcos oldalon is van pár recept http://pcos.hu/pcos_dietatipusok.html[/quote]

Dimet:Köszi szépen jól vagyunk!Egy pár napja mégjobban küzdök a hányingerrel néha.A picurka szépen nő!17 mm-es volt szerdán!
Szeretnék cserélni veled.Olyan jó,nemsokára jön a babóka.Vigyázz magadra!

Kép

Kép
lecso

Bocsi Kincs!

Az előző diétás linkek tőled vannak.Pedig az idézet gombra nyomtam.Azt hittem akkor kiírja a neved!

Kép

Kép
lecso

Szia!

http://pcos.hu/pcos_dietatipusok.html

Talán így már megnyitható!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Hajni!

Ha elküldöd priviben az emil címedet, akkor Neked is átpasszolom azt a diétás anyagot ami nekem van.
Persze ez másra is vonatkozik, aki eddig nem kapta meg! :wink:
Nem tom a többiek mennyire tudták hasznosítani... rendes magyar kaják vannak benne. :D
Nálam a mediterrán diéta egyébként a gyrost jelenti. :lol:
A pcos.hu-n is asszem az van kihangsúlyozva, hogy itten nem eszeveszett diétáról van szó, hanem ÉLETMÓD VÁLTOZÁSRÓL. Szóval ezt nem elég ha 3 hónapig, vagy a babóig csinálod. Át kéne úgy alakítanod a család életét hogy veled együtt tudjanak élni ezzel. Pl. no cukor, barna kenyér, teljes kiőrlésű vagy durum liszt, stb.
Én úgy látom hogy diéta terén én-mi csodát nem tudunk tenni. Én nem vagyok képes arra hogy mindennap valami extra diétásat főzzek, pláne hogy minden este későn esek haza. Nekem az sem megy hogy tartsam az ötszöri kajálást. Hiba, tudom, de én nem tudom csinálni.

Lona!

Egyik nap jött egy üzi az emil címemre hogy privit kaptam, de amikor beléptem nem volt semmi. :shock: Nem Te küldtél véletlenül a tesztek miatt?!

Üdv mindenkinek!
Ma már péntek van! :wink:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Hajni...
a történetedet olvasva én is belegondoltam kicsit a dolgokba, és tulajdonképpen nekem már 13 éves koromtól nem volt rendben valami. Először decemberben jött meg, májusig minden ok volt, aztán semmi, legközelebb szeptemberben. Aztán szeptembertől-májusig megint rendesen, nyáron semmi. Ez így éveken keresztül ment. A nőgyógyász annyit mondott, örüljek neki. Amikor már fogamzásgátlót szedtem, minden ok volt, fogytam is..., aztán az akkori barátom annyira félt attól, hogy gyereke lesz, hogy én hiába szedtem a gyógyszert, ő is védekezett, ezért én abbahagytam, mondván miért mérgezzem magam. Na híztam is vagy 10 kilót, ronda lett a bőröm, és csak annyi volt, hogy inkább szedjem a gyógyszert. Szedtem is.
A gond akkor kezdődött, mikor babát akartunk. Próbálkoztunk, de semmi, aztán kiderült, hogy a férjemnél is van gond, szerencsére csak hormonális, és gyorsan kezelhető volt, aztán 10 hónap után visszamentem a dokihoz, hogy mégsincs baba. Akkor kaptam metet 2*850-et, de mindenféle kivizsgálás nélkül, hogy "ez jó szokott lenni". Jó is volt, 70 nap után terhes lettem. 81 kilóval kezdtem a terhességet, és 71-gyel jöttem ki a kórházból :D
Na azóta fokozatosan, havi egy kilónként, de már megint a 85-nél jártam. Januárban elmentem dokihoz, hogy ez így nem jó, nézzük meg, hogy mi van, mert nagyon hízok, tesót szeretnénk, meg Lili előtt is gyógyszert kaptam..., de csak annyi volt, hogy próbálkozni kell. Próbálkoztunk, elsőre összejött egy kisbaba, csak nem maradt meg, pedig Utrogestant is kaptam. A mostani hormonvizsgálatot is én kértem, csak TORCH-ot akartak nézni...
Azért bízom benne, hamar itt lesz a tesó :D

Lányok,
nekem diétáról nem is beszéltek, se mozgásról, se semmiről. Jó, hülye nem vagyok, tudom, hogy az úgy alapesetben sem árt, de elég nehéz lesz.
A halakat és tengeri herkentyűket egyszerűen nem bírom megenni, még a látványától is rosszul vagyok. Max. halolajkapszula beleférhet, de ennyi.
Szeptembertől dolgozom, akkor talán jobb lesz, mert az étteremben azt kérek, amit jónak látok, nem kell főzögetni, max. eszek minden nap natur pulykát zöldkörettel :D

Amúgy endokrinológus általában tisztában van a PCO-val mindegyik? Én Kecskeméten lakom, egyet ismerek, akihez anyukám jár a pajzsmirigybetegségével.

Hú,
bocs, ha hosszú lett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Monee küldd át nekem is légyszi azt az anyagot!

sziszekukacgmxpontnet! Köszi!

Aki dolgozik, annak LEHETETLENSÉG tartani a napi ötszöri étkezést. ezt mondtam. aki mást mond az hazudik. vagy olyan munkahelye van, ami nem a magyar átlagviszonyoknak felel meg.

j, halottátok hogy népszavazás lesz, hogy bevezessék-e Mo-n a sziesztát? haláli. Baromira kiváncsi vagyok, az iskolákban akkor hogy megy ha szieszta van. vagy azokra nem vonatkozik? Nem tudjátok hogy van spanyolba, vagy olaszba a szieszta az iskolákban?

Kép

Kép
rejo

Sziasztok,

Linácska, a megyei kórházban van jó endokrinológus, aki pajzsmirigyes is, TJ.

Rejo, hidd el, én 7,30-16,00ig dolgozom, 17,00-ra érek haza és napi 5x eszem.............be lehet tartani, hiszen annyira éhes vagy a kevés kajától, hogy alig várod a következő 3. órát!
Tanár vagy, ott is vannak szünetek, nem nagy zabára, hanem ilyen pár pill. kajára kell gondolni, az a szünetekben megoldható. Pl. egy joghurt 10 órakor egy pill. alatt kikanalazható, du. pedig egy db gyümi sem okozhat problémát, reggel egy szendvics barna kenyérben, délben eleve is kajálsz, aztán este meg otthon vagy........
Én nagyjából így oldom meg.
Vendég

Sziasztok!

Kavics!
Tiszta szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!!

Dimet!
De rendi vagy, h megkérdezted a házunkat!!! Már 4 téglányi falunk van mindenhol. Ez azt jelenti, h már csak az ajtók "lukain" tudunk közlekedni :lol:

Mona!
Ha olvasod a soraimat, akkor tudd, h nagyon köszönöm az időpontot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csajok!
Azt hiszem, h a MM-ben találkozni fogtok a fotómmal a falon :lol: Közölte Tűű doki, h én vagyok a csúcstartó a rossz eredményeimmel. :shock:
Inzulinom:
éhgyomri: 20
terheléses: 386!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: (csak 15x nagyobb a kelleténél)

Szóval, ezerrel kapom a Meforalt (mától teljes jogú tag lehetek nálatok) :wink: és ahogy Hajninak, nekem is 6 hónap szünet a babaprojektben. Szóval, most má tényleg jó úton vagyok :roll:

babszika

Babszika, bakker!!!!!!!!!!!!!!!!Eddig én voltam..........180-nal, de a Tiéd basszus tök gáz!de mostmár okés lesz minden!Szépen egyed lassan emelve a metet, de ha jól megy, nyugodtan gyorsíthatod az emelést és ha 2-3 hónap eltelik 3*500-zal, akkor emelhetsz lassan 3*850-re. Én 2.5 hónap után emeltem 3*850-re.
Vendég

Rejo!

A férjem is földrajz tanár :D ! Természetesen szívesen eljuttatom neked a képeket (csak még szelektálok kicsit, mert rengeteget készítettünk). Jártunk már Norvégiában, Korzikán, a Pireneusokban és még nagyon sok helyen, sok-sok természeti szépséget néztünk meg - ha érdekel, ezeket a képeket is szivesen odaadom.
A hímzéseidre nagyon kíváncsi vagyok! Komoly digitális mintagyűjteményem is van, azt is szivesen átírom neked!
A posta is jó megoldás, de elég gyakran megyek Pestre, Tűű doki + a PhD miatt, úgyhogy megoldhatjuk személyesen is! Annyira szeretnék már a csapattal is találkozni!
lyutka

Hajni, Istenem mintha az én történetemet olvastam volna..........Mindig azt mondták, hogy fogyjak le oszt jó napot......De hiába mondtam, hogy nem olyan 1xű ez, senkit sem érdekelt, ellenben most azt mondták, egyem a metet és lefogyok, és akkor lesz baba. És tessék..........Igaza lett a dokinak!
Vendég

Lafi nekem nemhogy enni, pisilni nem volt időm. a 10 perc szünet tudod hoyg telt? Kicsengettek, gyerekek jöttem asztalomhoz, tanárnő ez, tanárnő az...el kell pakolni a szakteremben, írásvetítő, diavetitő, projektor, kazetták, video, de legalább térkép, az mindig muszáj volt legyen, mindent bezár, terem bezár, szertár bezár, és már indulhatttam is a tanáriba, leslattyogtam a naplóval a 2. emeletről a földszinti tanáriba, beírtam az órát anaplóba, megfogtam a köv.óra naplóját és indultam fel, hogy kinyissam agyerekeknek a termet, és elővegyem a köv. óra anyagát. néha ott maradtam a tanáriban pár percre, ha fénymásolnom kellett a következő órához.ha lett volna pár percem a tanáriban, mindig jött valami gyerek valami nyafival, hogy adjak vaktérképet, hiányzott hányas lett a dolgozata, adjam vissza az ellenörzőjét, a magnóját a puskáját... :lol:

ha ügyeltem szünetben, ami heti két nap volt, akkor csöngetéskor rohanás az udvarra, vagy a lánywc-be, vagy folyosóra...ebéd a menzán, mint gyerekkorunkban, leves főzeléksűrűségűre rántva sok liszttel, paradicsomleves jó sok cukorral, grízes tészta lekvárral, tészta valamilyen hússal de a hús csak mutatóba, viszont jó sok szósz berántva vagy habarva...szinte minden kollégám napi 7-8 órát nyomott le egyhuzamban, szinte midegyik délután 3-kor evett először...

mondjuk nekem heti 3 napom volt csak ilyen, de az horror volt.nem sajnáltatni akarom magam, csak ez a nagy büdös valóság egy magyar iskolában. szinte mindenki 5-kor ment haza, mert órák után naplóbeírás, hiányzások számlálása, ellenörzők renbetétele, fénymásolás másnapra, ugyanis minden kolléga ofő volt (4-5 -ünket kivéve, én gyorsan eljöttem szülni hogy ne lehessek), aztán otthon még este a tv előtt dolgozatjavítás, vagy hétvégén, kinek hogy tetszik, meg a dolgozatok összeállítása számítógépen.

és nem sajnáltatni akarom magam, inkább a kollégáimat ajnálom, mert úgy néznek ki szegények mint a zombik.

Kép

Kép
rejo

Rejo, tudom, miről beszélsz, nálunk minden nő tanár kivéve én, mert engem nem vonzott a pálya, én csak magánban tanítok angolt, de az más.
Na szóval tudom, milyen szar az a menzakaja, csupa egészség az egész, azt is tudom, hogy mennyire nehéz a 10p szünetben bármit is beosztani, de valahogy muszáj, mert a met mellett Rejo enned kell, mert aztán hipózás lesz a vége meg szétesik a gyomrod az éhségtől. Nem igazán tudom, hogyan kellene megoldanod, de egy tény, meg kell,mert bajod lesz............
Vendég

meg az volt a gond Lafi, ilyen terhelés alatt nekem sosem volt elég egy alma vagy egy joghurt. az hogy mennyit lépcsőztem ott, udvar, tanári, szaktanterem, plussz pl. a matekosok végigállják az összes órájukat, mert mindent írni kell a táblára. én ált. ültem, csak sokszor kell felállni a táblához, dia, írásvetítő, gyerek füle rángatása... :lol:

minden este meleget kellett főznöm, pedig ettem délben meleget, de olyan éhes voltam.nekem egy joghurt vagy alma nem lett volna elég...

mindenki csokit eszik egy tanáriban mert azt egy perc bekapni, és sok energia van benne...

a legrosszabb a merevség volt, hogy az egész napod feszes, időhöz vagy kötve, nem ihatsz, pisilhetsz akkor mikor muszáj...hogy evésről és nagyobb folyóügyekről ne is beszéljünk...

na mostmár lelövöm magam, bocsi csajok a sok offért, csak kivannak szegény kollégáim...

Kép

Kép
rejo

Lafead,
én is őt ismerem, vagyis akit én ismerek, annak is TJ a monogramja. :D Magánrendelésére akarok elmenni, mert a kórházba nagyon sokára adnak időpontot. Magánban sem kér sokat, és amióta (július 13), újra dolgozó nő vagyok, már nem is jelenthet gondot :D
Amúgy Te is környékbeli vagy, vagy csak úgy ismered őt? Most nézem, tulajdonképpen én Lajosmizsén lakom, de úgy ideírtam a Kecskemétet...soha nem fogom én ezt már megszokni!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: