A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Lányok,
Tegnap a DM-ben a 100-as kiszerelésû Maca-t 4999,-Ft-ért láttam.
Breki
Breki

Alma Kép Várom a táblát.

Doris Kép
Oké, beírom ezeket a gyogyikat, ami hiányzik meg majd legközelebb. Jó az az Elevit? Te milyen folsavat vettél?

Breki Kép Én is ott vettem a macát és ugyanannyiért!
Már alig várom, hogy szedhessem.

Lora!
Mesélj mi történt, mert nagyon kíváncsiak vagyunk mindannyian.

Vanda
Vanda

VandaKép
Folsav (ez piros betükkel van ráírva)3 mg. 50 db tabletta van a dobozban ami kék-fehér színûKép Létezik többféle is?
LoraKép
Mi van Veletek? Ne kínozz kérlek, áruld el mi történt, mit mondott az orvos???

Puszi: Doris
doris

Sziasztok Lánykák!

Sajnos már régen volt idõm olvasgatni Titeket. Tudja valaki, hogy Ancsival mi újság? A babával minden rendben van? Tartja valakivel a kapcsolatot?
És Gabónak megvolt már a térd mûtéte?

Köszi az infokat elõre is.

Gyöngyöske
gyöngyöske

LányokKép
Ancsiékkal szerencsére minden rendben!!!Kép Ma mennek ismét UH-ra és 8 hetes a babaKép Otthon van, pihenget és puszil MindenkitKépKép
GyöngyöcskeKép
Gabómanóról sajna nem tudok semmit.

doris

Vanda,

Elküldtem a táblázatot, remélem megkaptad!

Lányok,

Nem vagyok türelmetlen de senki nem írta meg, hogy is nézhetném meg a zebrefarmot.

Légyszi, légyszi!

Köszi

Alma
Alma

Halihó drága Barátnõim!

Elmentem egy gyógyszertárba, vettem egy újabb tesztet, és beszéltem a gyógyszertáros hölgyel. Újabb tesztet javasolt, és azt mondta mint E-dnõ. Hiába van ráírva a tesztre, hogy x napos terhességet is kimutat, nem így van. Felmentem a nõgyógyászatra, de a régi dokim éppen akkor ment be a mûtõbe. Beszélgettem egy nõvérrel (nõgyogyis) és azt mondta, hogy 2 hetet kell késnia ahhoz, hogy biztos eredményt mutasson. Addig pedig nem írnak fel az orvosok semmit. Javasolta, hogy beszéljek a dokival. Persze visszamenni nem tudtam, mert a férjem hazajött, õ pedig nem tudja. Gondoltam, ma délelõtt lemegyek, de életem értelme itthon maradt, mert nem érzi jól magát. Gyorsan beugrottam, nem tudom meddig maradhatok. Lehet, hogy mégis el kéne mondanom neki.
A barátnõm nem doki, de már volt vetélése, és vannak gyerekei is.
Lora

Ez a sz... gep nem kuldi az uzimetKép
Nincs idom ujra irni,mindenkinek a legjobbakatKép

Alice
Oszinte reszvetemKép

Krisztinka
kriszti

LoraKép
Ez nem igaz! Akkor most sem tudjuk meg, hogy mi az igazság...Kép Nem tudok mit tanácsolniKép Nagyon drukkolokKép

doris

folyt. köv.
Tehát, õ mondta, hogy volt már olyan tesztje, ami 2 csíkos volt (halványan) mégsem volt babás.
Vanda, a serophent most kellett volna elkezdenem ebben a hónapban, de ugye még nincs köv. ciklusom. Ebben a hónapban valójában semmit nem szedtem. Kaptam Dalacin nevû hüvelykrémet, a gyulladás ellen. Szedtem Tavanic 500 mg-os antibiotikumot, de azt azért hogy legyengítsék az immunrendszeremet. Ha megvan, akkor a méhnyaknyák átengedi a spermákat. Ezért kaptam. Rá van írva, hogy terhesség alatt nem szedhetõ. Az Elek Csaba könyvében azt olvastam, hogy az antibiotikumok nem ártanak, kivéve azok a gyógyszerek, aminek a papírján szerepel a kitétel (terhesség alatt nem szedhetõ). Kicsit nyugodtabb vagyok, majd holnap tesztelek mégegyszer. Most azt hiszem, beugrok a dokihoz. Ma is mértem a hõmet, 36,95 lett, de 1,5 órával elõbb keltem. Igyekszek nyugodt maradni.

Ja, elkezdtem begépelni az Elek Csaba: A fogamzóképesség zavarai könyvét. Majd elküldöm valakinek, hogy tegye fel a zebrafarmra. Ami nekem sajnos nem is jön be, még az oldal sem.

Olyan jó, hogy ti mellettem álltok, és támogattok. Nem is tudom, mi lenne velem nékületek! Szeretlek Titeket!

Most elrohanok dokihoz, aztán visszajövök (ha lesz szabad gép) és elmondom mi volt.

Ja, vannak apró tüneteim, de az akármitõl is lehet. Nehezek a melleim, és nem tudok tõlük futni. A pocakom meg néha olyan, mindta egy medicinladba lenne benne, néha meg nagyon szúrkál. Hányingerre ébredtem valamelyik nap, és majdnem odatettem az ágyra. Szerencsére csak inger volt. Ez persze lehet a mesi elõszele is. Ki tudja. Ja, és nincs étvágyam.

Pusz, Lora
Lora

Szami, holnap már dolgozok, a munkahelyemen már lesz idõm megnézni.
Doris, a dokim azt mondta, hogy a legjobb terhes vitamin a "Multivitamin terheseknek". Azt hiszem magyar. Az Elevit, Materna nem túl jó, mert sokkal több minden van benne, mint kéne. "Anorexiás, és Afrikai terheseknek készült"- mondá a dokim.

most tényleg húzok, majd elovasok minden hozzászólást a melõhelyemrõl. Doki után még megpróbálok bejönni.

Lora
Lora

Alma Kép Minden oké, már te is "beépített vagy" Kép Kép

Doris Kép
Szerintem csak ez az egyféle van a folsavból, amit vény nélkül adnak (én is ilyet vettem). Az 5 mg-ost már vényre adják - kismamáknak való dózis.

Lora! Kép
Nagyon szorítok érted, hogy minden rendben legyen! Azt nem tudtam, hogy a serophent még nem kezdted el szedni, de nem hiszem, hogy most bármilyen szempontból fontos lenne ez, hiszen közvetlen elõtte meg clostyt szedtél.
A jelekbõl szerintem baba van a dologban- még mindig tartom a véleményemet!
A Tavanic 500-ról soha nem hallottam, így nem is tudok segíteni. (Mellesleg hány gyógyszer papírjára rá van írva, hogy terhesek nem szedhetik, - ami mögött szerintem túlzott elõvigyázatosság áll.)
Bízom benne, hogy a doki felír neked progipótlást és ez a tavanic sem kavart be. (Zárójelben, én nem tudnék két hétig várni, micsoda egy kínzás! Reggel csinálnék még egy tesztet, mondjuk Clear Blue-val..)
Aput pedig én beavatnám, hisz ki más lenne a legjobb támasz ilyenkor, mint a párod!

Vanda
Vanda

Kedves Lányok!
Tegnap találtam meg az interneten egy cikket, ami kb. 3 évvel ezelõtt jelent meg a RECEPT NÉLKÜL c. egészségvédelmi gyógyszertári folyóiratban, az internetre ez év januárban került fel. Nem az anémiáról szól, de talán még tud újat nyújtani Nektek. A web-lap szerkesztõje ezt írta a cikk szerzõjének: "Az Ön cikkeit (Trónörökös híján, Petefészek-gyulladás, A nõ mielõtt felnõ) tartalmasnak, közérthetõnek, témájuknál fogva pedig nagyon fontosnak, ugyanakkor érdekesnek találtam, ezért is esett rájuk a választásom." Ajánlom, akinek van egy kis ideje, olvassa el, esetleg nyomtassa is ki. Ezek közül az elsõnek tudom leírni a megtalálási helyét. Ide írom, kattints rá, és elõjön.
[url=http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20020123tronorokos.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20020123tronorokos.html[/url]
Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Lora,
A gyógyszerész barátnõm mondta azt, hogy a gyógyszergyártó cégek 90 %-a azért írja rá a gyógyszerekre, hogy terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott mert az adott gyógyszerrel kapcsolatban ez irányú kutatásokat nem végeztek. Mondjuk érthetõen nem tesztelték terheseken és szoptatós anyákon.
Tehát ezáltal "eltolják" maguktól a felelõsséget, a gyártók.
A gyógyszer összetevõitõl függ mindig, hogy adható-e és ehhez azonban mindig doki kell!
Breki
Breki

Sziasztok!
Megint jól eltûntem...Sajna nem tudok mindent elolvasni amit irtatok, de:
Alice!
Õszinte részvétem! Sajnálom! Kép

Lora!
A gyógyszer miatt ne aggódj, már régebben olvastam valahol, hogy az 5-ik hétig még nincs köldökzsinór, vagyis "közvetlen" kapcsolat a baba és az anya szervezete között tehát amit addig beszedsz bogyót nagy valószinüséggel semmi károsodást nem okoz! Kép Drukkolok! Nekem az lett volna az elsõ, hogy beavassam a párom, hogy birod ki, hogy nem szólsz a papajelöltnek? Kép

Sien!
Lehet, hogy már sielni vagy? Kép (Mintha azt irtad volna... Vagy tévedek?)
Megigértem, hogy beszámolok a Valentin napi orvoslátogatásról: még mindig ott van a baloldalamon a meg nem repedt tüszõ, ezért kaptam Orgametril-t 2x1-et kell szednem 10 napig, ezután elméletileg 5 napon belül kell jelentkezni a mensimnek (életemben nem vártam még ennyire, hogy menstruáljak!!), miután elmúlt UH-val megnézi a dokim, hogy kitisztult-e a petefészkem és ha igen akkor kezdõdik az inszem...Remélem, hogy most már simábban mennek a dolgok. Ilyet még életemben nem produkáltam: ma vagyok a 60-ik napon!Kép Ja, tanultam a dokimtól egy érdekes dolgot: mivel a tüszõm nem repedt meg azok a hormonjaim tovább termelõdnek amiknek a ciklus végén már nem kéne, és állandó hormon változást okoz...Nem tudom igy mennyire világos, de ez magyarázza azt, hogy az elmúlt 3 hétben néha volt egy picike barnásom + a hõm össze-vissza ugrált (36,7-37,15)néha görcsölt a hasam, kijöttek a mensis patijaim majd eltûntek...

Évával mi van???? Volt inszeme?

Sziasztok, Szonja
Szonja

A cikk: A meddõség okai szerteágazóak, és közöttük is komoly szerepük van a nemi szervek gyulladásainak. Régen elsõsorban a tébécé és a gonorrhoea ("kankó") okozott sterilitást, ma egyre több közlemény szól arról, hogy a Chlamydia- és Trichomonas-fertõzés megnehezíti a fogamzást.Fontos tudni, hogy nem meddõ nõk vannak, hanem meddõ házasságok. Az esetek harmadában a nõ, harmadában a férfi és egyharmadában mindkettõ fertilitása (megtermékenyülõ-, illetve megtermékenyítõképessége) csökkent. Éppen ezért a meddõ házasságban mindkettõjüket ki kell vizsgálni, és szükség esetén kezelni kell õket.
Breki

A férfimeddõségTisztában kell lenni azzal, hogy a közösülési képesség nem azonos a megtermékenyítõképességgel! Sajnos a férfiak sok esetben szégyellik, és hallani sem akarnak róla, ha az õ megtermékenyítõképességük csökkent, ezért csak a nõt küldözgetik vizsgálatokra, vagy inkább lemondanak a gyerekrõl.Márpedig a férfi vizsgálata sokkal egyszerûbb: ötnapi önmegtartóztatás után, megszakított közösüléssel ondót kell felfogni egy tisztára mosott üvegben. A számos városban mûködõ "Optimális családtervezési szolgálat" ilyen vizsgálatra kiképzett védõnõje az otthonról frissen behozott ondóból jó közelítéssel meghatározza, hogy szükséges-e a férfinak további andrológiai vizsgálatra mennie, vagy rendben van a hímivarsejtek mennyisége és minõsége.
Breki

A nõi meddõség kivizsgálásaEz sokkal bonyolultabb feladat. Vegyük sorra A férfimeddõségTisztában kell lenni azzal, hogy a közösülési képesség nem azonos a megtermékenyítõképességgel! Sajnos a férfiak sok esetben szégyellik, és hallani sem akarnak róla, ha az õ megtermékenyítõképességük csökkent, ezért csak a nõt küldözgetik vizsgálatokra, vagy inkább lemondanak a gyerekrõl.Márpedig a férfi vizsgálata sokkal egyszerûbb: ötnapi önmegtartóztatás után, megszakított közösüléssel ondót kell felfogni egy tisztára mosott üvegben. A számos városban mûködõ "Optimális családtervezési szolgálat" ilyen vizsgálatra kiképzett védõnõje az otthonról frissen behozott ondóból jó közelítéssel meghatározza, hogy szükséges-e a férfinak további andrológiai vizsgálatra mennie, vagy rendben van a hímivarsejtek mennyisége és minõsége.
Breki

Fennállhat akadály a petesejt és hímivarsejt találkozásához vezetõ úton. Röntgenvizsgálattal (HSG) vagy mûtéti beavatkozással (laparoszkópia: betekintés a hasüregbe 2 vagy 3 kis lyukon) meg lehet állapítani, hogy elzáródott-e a petevezeték, vagy szabadon átjárható. Laparoszkópiával az is kideríthetõ, hogy a hasüregben - a petevezetékben, petefészken vagy a felfüggesztõ szalagokon - nem foglalnak-e helyet méhnyálkahártya-szigetek (endometriózis). Egyes adatok szerint a meddõség 20%-át ez okozza. Laparoszkópiával az ún. "policisztás ovárium" (soktömlõs petefészek) is észlelhetõ és gyógyítható; az ilyen ugyanis nem termel petesejtet.
Breki

Elõfordul, hogy normális az ondó, van petesejtérés, jól mûködik a petefészek, megfelelõ a hormonok mennyisége, átjárhatók a petevezetékek, és mégsem jön létre terhesség. Ilyenkor gyakran kiderül, hogy a nõ szervezete ellenanyagot termel a hímivarsejtekkel szemben, és az bénítja meg a hímivarsejteket. Ezt a PTC-teszt segítségével lehet megállapítani, ami szintén egy egyszerû vizsgálat: a peteérés idején, közösülés után nõgyógyászai vizsgálattal a méhnyakból nyákot kell venni, és mikroszkóp alatt megtekinteni.Mit tegyen a házaspár?
Breki

Ha a hímivarsejt mennyisége vagy minõsége nem jó, a férfit kell kezelni andrológus szakorvosnak. Amennyiben nincs peteérés vagy elégtelenek a petefészekhormonok, akkor segíthetnek a peteérést stimuláló gyógyszerek, de bizonyos esetekben (policisztás ovárium) a petefészek lézeres vagy elektrokoagulációs mûtétére lehet szükség.Abban az esetben, ha a nõ szervezete ellenanyagot termel a hímivarsejtekkel szemben, a spermiumok útját mesterséges megtermékenyítéssel (inszemináció) lerövidítve hozható létre terhesség. Ha elzáródott a petevezeték, segíthet a "lombikbébiprogram", az in vitro fertilizáció (=IVF).
Breki

Fertõzések is okozhatjákGyakran a meddõségnek semmilyen okát nem lehet kimutatni, és a felsorolt beavatkozások sem vezetnek eredményre. Ilyenkor lehetséges, hogy a meddõség vagy a sikertelen kezelés oka egy enyhe krónikus gyulladás, amely a nõi nemi szerveket (néha a férfiakét is) olyan kismértékben betegíti meg, hogy a kezelõorvos elõtt is rejtve marad, viszont mégis akadályozza a megtermékenyülést vagy a megtermékenyült petesejt beágyazódását a méh nyálkahártyájába.ChlamydiaMint korábban már volt róla szó, elõidézheti például a Chlamydia-fertõzés, amelyet szerencsés esetben ugyan kimutatnak, de sokáig rejtve is maradhat. Megszüntetése érdekében a házaspár mindkét tagjának egy idõben, három hétig kell egy specifikus antibiotikumot szednie, és ezalatt még óvszerrel sem érintkezhetnek a "pingpong" fertõzés megakadályozása céljából. Ha valaki egy évig nem esett teherbe, érdemes végigcsinálnia ezt a kúrát, mielõtt elkezdi a kivizsgálások kálváriáját. Jó, ha az antibiotikumok mellé még gombaölõ tablettát is szed.
Breki

Megint itt vagyok, sziasztok!

Köszönöm a bíztató soraitokat! Hálás vagyok érte, hogy mellettem álltok!
Voltam dokinál, és beszéltem vele, elmondtam minden kínomat, bánatomat, félelmemet. Azt mondta, csak azért írja ki a Duphastont, mert ismer, és tudja a kórelõzményeket. Ezzel az a baj, hogy belekavarhat a teszt eredményébe. Mivel hamar kifejti a hatását, lehet, hogy ettõl lesz pozitív a tesztem. Nem tudom, mit csináljak! Holnap akarok tesztelni, de addig nem kéne szednem semmit, hogy kimutassa a bébit. De ha veszítek még egy napot, lehet hogy bajt csinálok. Még kb fél 20 percig leszek, utána pedig holanp délután.

Vigyázzatok magatokra, és mindent köszönök!
Lora

Lora!
Szerintem holnapig amig nem csinálsz tesztet ne vedd be a Dup...-t. Tudom, hogy ártani nem árt, de én a helyedben várnék vele...Ha holnap lesz egy erõsebb második csikod biztos azon fogsz rágódni, hogy mi van ha csak a Dup... miatt van!
Pusz Szonja
Szonja

A cikkrõl amit 'becopyztam'lemaradt a szerzõ neve: dr. Lázár Erika, szerintem õ Erazmusz.?
Breki
Breki

Szonja,
én is ettõl félek. A doki szerint nagy a valószínûsége, ha nem vagyok terhes a teszt mégis annak mutat. A másik dolog az, ha szedem a duphastotn, de nem vagyok terhes nem fog megjönni a havim. 22-es csapdája nem?
Most kitaláltam, holanp reggel tesztlek.
1.: ha pozitív, szedem a gyogyit
2.: - ha negatív, nem szedem
- ha negatív, és nem jön meg hétfõig, akkor megint tesztlek egyet.
Most már sokkal nyugodtabb vagyok. Vagy mégsem? Ez vicc volt :-)
Könyvtárból netezek, elég lassú szegényke. Tényleg elhúzom a csíkot, mert nem gyõzök majd magyarázkodni a páromnak.

Pusz, Lora
Lora

Lora!
Próbálj megnyugodni! Kép Ha jól emlékszem már egy hete késett amikor teszteltél...Ha 1 hétig semmi barnás stb probléma nem volt miért lenne a hátra levõ 1 napban?! Kép Holnap már biztos erõsebb csikod lesz (ilyenkor egy nap alatt megduplázódhat a HCG szint)és akkor nyugodtan szedheted a Dup..-t
Puszi, Szonja
Ui. Én is könyvtárból irok, de én itt dolgozom! Kép Kép
Szonja

LányokKép
Most mit csináljak az Elevit-tel? Tényleg ártalmas lehet???

Doris
doris

Doris,
Nekem szedte barátnõm az Elevitet - még a terhesség elõtt -és hízott tõle 8-9 kg-ot!
Szal nem tom'. Ártani nem árt az bizti, de farkasétvágyú leszel!KépKép
Breki
Breki

BrekiKép
Köszi, most már kiváltottam és egy db-ot be is szedtem. Majd kiderül....
LoraKép
Nagyon drukkolok NektekKép Holnap tesztelj és addig ne gyogyizzKép Fel a fejjelKépKép

doris

Sziasztok!

Caldea üzeni, tul van rajta, a doki azt mondta, minden rendben van. Holnap majd részletesebben kifaggatom, most még kórházban van, este engedik haza. Nekem meg rohannom kell, olvasni se volt idöm ma, de remélem mindenki jol van.

Eni
Eni

Lora! Ne aggodj, Brekinek igaza van! Reszben szakmamba vag a dolog es mi ugy tanultuk, tobb szaz egeszseges es beteg embereken kell a gyogyikat tesztelni (terhes es szoptatos persze szoba sem johet), a gyogyszergyarak pedig felnek minden lehetseges pertol, ezert irnak olyan hosszu listat az ellenjavallatokrol. Igy ok szoltak, felelosseg nincs.
Az orvosod biztosan meg fog nyugtatni. Addig is vigyazz Magadra!
Timea
Timea

CaldeaKép
Hõs vagy és nagyon örülök, hogy végre túlvagytok a dolgonKép Mielöbbi visszatéréstKépKép Várom a beszámolódat és az eredménytKépKép

doris

Bocsi, kapkodtam, mar latom hogy voltal.
Timea
Timea

Doris!

Annyira azért nem lehet, különben miért adnák kismamáknak????
És nem is feltétlenül hizol töle. Nekem a 20 hét alat 0,5 kg-ot sikerült (babával együtt) összeszedni, tehát még ez sem feltétlenül igaz.
Ha félsz a nagy mennyiségtöl, akkor szedj kétnaponta egyet.
Elevit Szükséges
A 1200 mikrogr. 800/1000 mikrogr.
D 12,5 mg 5/10 mg
E 15 mg 12/12 mg
Kalcium 125 mg 800/1200 mg
Vas 60 mg 15/15 mg
Magnézium 100 mg 300/450 mg
Foszfor 125 mg 620/930 mg
Réz 1 mg 1,4/1,8 mg
Cink 7,5 mg 9/13 mg
Mangán 1 mg 4/4 mg
(A szükségesnél az elsö a nö 19-30 évesig, a második a várandós. Csak a zsiroldékonyakat irtam, meg a nyomelemeket, ásványi sókat, mert csak ennél lehet gond a túladagolás.)
Ahogy látod, nincs olyan nagy eltérés vagy ráadásul elég kis része van benne (a felszivódási százalékokat is figyelmbe véve föleg nem), igaz, hogy sok lehet, ha az ember amugy is tud vitamint bevinni.
Nekem azt javasolta a dokim, hogy akkor szedjem, ha nincs elég vitaminbevitelem az élelmiszerekböl (föleg igy télen).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKép
Köszi szépen a segítségetKép Végül is én is úgy döntöttem, hogy kétnaponta veszek be 1db-ot és majd figyelek a táplálkozásomra. A Folsavat minden nap szedemKép

doris

Sziasztok!
Edelweiss!
Köszi, hogy felvettél.Bocsi de tegnap rosszul irtam 9 hanem 11 cn.
Alice!
Öszinte részvétem! Tudom milyen rossz lehet most neked sajnos én is néhány honapja vesztettem el az apukámat. Tesodnak meg sok örömet a babához!
Lora!
Hátha.... akkor már a karácsonyfa alatt 3 lehettek!
Breki!
Én is arra gondoltam ,a dr-növel kapcsoltabn.Asszem a GYNECAC honlapon is az Ö neve van.Nem?
Jutka
khjutka

Lányok,
A hotmail-es címem sajnos nem mükõdik, így az oda küldött leveleket nem tudom megnézni, hogy meddig azt nem lehet tudni. Mindekinek megírtam privátban az emil címemet!
Köszi:
Breki
Breki

Lányok, Lora, Szonja
1. A Duphastonnak semmi köze sincs a HCG hormonhoz! Lora, nyugodtan szedjed. A duphaston sárgatesthormon a HCG pedig terhességi hormon. Egyszerüen nem értem miért aggódtok!!! Még soha senkinek sem volt pozitívabb a teszte azért mert sárgatesthormont szedett.

2. Follsavat is nyugodtan szedjetek. Nem kell annyit rágódni rajta. A vitaminkészítményeket pedig próbálgassátok. Mindenkinek más jön be. Én supradynt szedek. Elevittöl elkezdtem hízni.
Moni
mj

Elõjegyeztek MRI vizsgálatra; úgy néz ki, két hét múlva megyek.

Breki! KépSegíts kérlek, tudom voltál már ilyen vizsgálaton és a részletes beszámolódat õrzöm kinyomtatva Kép Pár dolog azonban homályos, vagy nem egyértelmû számomra. Nem tudod, hogy...
-Ki kell-e vennem a kontaktlencsémet elõtte?
-Szemüveg lehet rajtam? (bár az fém, úgyhogy gondolom nem)
-Vinni kell valamilyen ruhát, pizsamát, hálóinget, avagy nature van a vizsgálat -esetleg ott adnak kórházi cuccot-?
-Valszeg meglesz a mensim akkor, - ez számít-e?
-És a poén: este lesz a vizsgálat. Tudom, elõtte nem lehet inni-enni, de mennyi idõvel elõtte? Nem fogom kibírni egész nap étlen-szomjan..
-Lehet közben rágózni? :-) Ezt feszültséglevezetésnek szánom, persze ha nem lehet, hát nem.
Megpróbálok még a keresõkön utánanézni, meg megírom E.-nek is, de nagyon sokat számítana a segítséged.

Köszönöm Kép

Vanda
Vanda

Alice!

Oszinte reszvetem!

Sok puszi,

Edus
Edus

Doris!

Orulok, hogy mejott vegre!!!
Most pedig HAJRA!!!

Puszi Mindenkinek!

Edus
Edus

Sziasztok mindenki!

Régen jelentkeztem már, nem sok újság volt a babaprojectben. Holnaputánra viszont bejelentkeztem Fábián doktorhoz (Köszi Krisztinka!), talán most megoldódik a problémánk.

A Zebrafarm nagyon jó! A talis képeknek nagyon örültem. Vágyom egy talira veletek!

Jelentkezem még. Tücsi
Tücsi

Sziasztok Lányok!

Remélem nem nagyon szomorodtok el ettõl a csúnya esõs idõtõl. Kép

Beszti
Lehet még egy kérdés Macailag? Te milyen adagolásban szedted?

Tücsi
Akkor mindent bele! Kép

Khjutka
Javítottalak.

Puszi,
Edelweiss

<pre>
Kisvuk 4c 83 cn Svájc 27 év
Újpocok 8c 69 cn Budapest 33 év
Gabó 31c 67 cn Miskolc 27 év
Monchy 7c 49 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4c 47 cn Salgótarján 23 év
Orsoly 2c 37 cn Nagytarcsa 27 év
Lora 16c 34 cn Várpalota 25 év
Szami 12c 32 cn Budapest 30 év
Klari 9c 31 cn Budapest 31 év
Sien 17c 28 cn Budapest 29 év
Edi 11c 28 cn Maglód 33 év
Timea 3c 28 cn Miskolc 29 év
Fércegér 5c 27 cn Dunaújváros 27 év
Vanda 10c 26 cn Szolnok 26 év
Mamacs 14c 23 cn Budapest 24 év
Alice 36c 22 cn Budapest 29 év
Alma 8c 22 cn Györ 29 év
Melinda 7c 20 cn N-o. 26 év
Éva 34c 15 cn Nyíregyháza 27 év
Eni 6c 13 cn Pécs 27 év
Khjutka 41c 12 cn Vidék 30 év
Edus 5c 11 cn Svajc 25 év
Moni 10c 10 cn Törökbálint 28 év
Indigo 4c 10 cn Budapest 25 év
Cipomama 5c 9 cn Los Angeles 35 év
Kamilla 5c 8 cn Budapest 26 év
Marcsi 5c 6 cn Budapest 27 év
Edelweiss 11c 3 cn Szeged 32 év
Doris 11c 3 cn Budapest 29 év
Orsoly 3c 3 cn Nagytarcsa 27 év
</pre>
edelweiss

Sziasztok Lányok!

Köszönök nektek mindent,megpróbálok erõss lenni.A hugicámék még mindíg egyben vannak de bármejik percben megindulhat a szûlés és nagyon aggódom miatta.Remélem minden rendben lessz és hamar kibújik a picilány.
Millió puszi mindenkinek
Alice
Alice

Vanda,

Elõször is ne aggódj, nem lesz semmi gond, ha a párod nem tud elmenni Veled szívesen elkísérlek, hogy ne menj egyedül. Nekem is jó volt, hogy ott volt a férjecském sõt még az anyu is eljött velem.Hol csinálják?Válaszok: kontaklencse maradhat, de a szemüveget (én azt hordok) le kellett vennem.Semmi ruhát nem kell vinned, utcai, saját ruhádban csinálják meg a vizsgálatot.A rágót sajna' elfelejteheted mint feszültség levezetõt, mert a fejedet mozdulatlanul kell tartanod, sõt egy pánttal le is szorítják(NEM FÁJ).Elõtte én ettem (nem tudtam, hogy nem lehet) kb 3-4 órával elõtte nem egyél, de ez csak akkor fontos, ha hozzájárulsz ahhoz, hogy a kontraszt anyagot beadják. Biztos olvastad én nem engedtem, de ha lett volna elváltozás azt látniuk kellett volna így is. A hangok: Amikor a gépet beindítják az félelmetes hangú (lövészárkokban van talán ilyen zaj) ,de probálj meg lazítani(tudom, hogy mondani könnyebb) és valami szép dologra gondolni. Én tengerpartra és pálmafákra próbáltam relaxálni és hangulatokra, de nem nagyon ment!
Ha van még kérdésed írj!
Breki
Breki

Sziasztok Lányok, most nem tudtam jönni két napig, és most nem is tudom elolvasni a termést.

Alice, Õszinte részvétem!!!

Egy ismerõsünk most szült meg és sajna nekem ettõl az idõtöl rossz kedvem van. De délutánra biztos elmúlik Kép, csak fáradt is vagyok Kép.

Én is vettem folsavat, de csak 3mg-os kiszerelés volt. elég egy naponta belõle?

Moni, Cipomama

Mi van a HSG-tekkel? Én kedden megyek.

Marcsi
Marcsi

Móni!
Nem vagyok orvos, de: a hormonoknak nagyon is sok köze van egymáshoz...Viszont azt én sem mondtam, hogy a Duph.-tól lenne pozitiv a teszt, csak annyit mondtam hogy ha felmerült Lorában a kétség akkor inkább várjon egy napot!
Szonja
Szonja

Szonja KépKép
Itt van Lora hozzászólása:
"Azt mondta, csak azért írja ki a Duphastont, mert ismer, és tudja a kórel&otilde;zményeket. Ezzel az a baj, hogy belekavarhat a teszt eredményébe. Mivel hamar kifejti a hatását, lehet, hogy ett&otilde;l lesz pozitív a tesztem. " és utána Te erre válaszoltál.

Azért írtam, hogy a HCG-nek és a duphinak semmi de semmi köze egymáshoz. Amit különben Erazmusz is megerösített tegnap éjjel az egyik válaszában Kép

Puszi,
Moni
mj

Móni! Kép Kép Kép
Cuppantás!
Szonja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: