A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Edelweis!Az elõbbi levelembõl kimaradt a név.
Üdv:Alice
Alice

Kriszta!

A hömérözéssel semmi baj, a baj az, hogy nagyon sokan (akiknek kellene), nem tudják rendesen értelmezni.
Én pl. a saját hömböl meg tudtam állapítani (és a másik topic doktornöje is), hogy babás vagyok valószínü. Már a 31-32. ciklusnapon. Ez nálam azért volt nagy szó, mert amugy a leghosszabb ciklusom 44. napos volt, tehát elvileg az elött nem is lett volna értelmes tesztelni.

Szami!

Sajnos még nem hallottam ilyen alapítványról, ezért nem tudok neked segíteni...

Haliho Monchy!

Én itt folyamatosan szoritok mindenkinek!!!
Sikerülni fog! Kép

Sien!

Az én olvasatomban inkább csak 1x1/4 az elején, aztán fokozatosan hetente 1x1/2, 1x3/4....
De kérdezz rá tényleg (és addig ne kezd el szerintem, mert emlékszem rá, hogy irták, tényleg rossz a mellékhatása).

Beszti
Beszti

Újpocok!
Sajna a magas prolaktin mellett azért még ott van, hogy csak az egyik petevezetékem átjárható, de azért nagyon igyekezni fogok, hogy ez a pikk-pakk dolog bejöjjönKép!
Doris! Teljesen megértem, hogy nem akarsz mások elõtt ezekrõl a problémákról beszélni. Én is hasonlóképpen vagyok, csak én elkövettem azt a hibát, hogy mikor elkezdtünk próbálkozni, akkor több embernek is elmondtam, hogy mi már nem védekezünk, jöhet a baba, aminek elég gyorsan híre ment az ismerõsök körében és ezek után elég nehéz volt lekezelni a kíváncsiskodókat. Azért a tapintatosabbak észre vették magukat és leálltak a kérdezõsködésrõl, de persze kivételek mindig vannak..

Pusz, Sien.
Sien

SienKép
Hát annyit rólam is tudnak, hogy nem védekezünk de ennél többet nem és ezt is csak augusztus ótaKép Talán van még egy két hónapom, hogy ne legyen "gyanús" a dologKép
Az igazság az, hogy amióta Rátok találtam azóta nem is okoz akkora gondot, hogy nem beszélek ezekrõl a gondokról hisz Veletek mindent meg tudok vitatniKépKép
LányokKép
Olyan jó, hogy vagytok és úgy szeretlek TiteketKépKép!

Puszi: Doris
doris

Szami
Találtam neked valamit azt hiszem.

[url=http://www.infertility.hu/alapit.htm" TARGET="_top]http://www.infertility.hu/alapit.htm[/url]

Edelweiss
edelweiss

Szami
Megtelt a postafiókod!!!!

Edelweiss
edelweiss

Szia Moni

Lehet hogy errol van csak szo....utalatos gombak Kép
Vegul is en nem a tojasfeherjere gondoltam hanem az azt megelozo allapotra. Ugytudom a nyak allaga ilyenkor eltero lehet a szokasostol. Viszketes es eges nem jelentkezik...ugylatszik ez egy szelid gomba en viszont kezdek merges lenni hogy nem lehet vegleg kiirtani oket. Kép
Melinda

Szami!
Köszönöm hogy szoritassz nekem,remélem bejön most még bízok benne,de nemsokára megyek a leletemért,holnap pedig dokihoz délután remélem boldogan jövök holnap dolgozni.
Üdv:Alice
Alice

Szami!
Ja és a tünetekrõl csak annyit hogy ott belül mintha más lenne valami,egyébként sajnos nincs hányingerem most még annak is tudnék örülni.
Alice
Alice

MoniKép
Most beszéltem a Nõvérkémmel és Õ az akirõl Te beszélszKépKép Remélem kedvelted, ha nem az sem gond..Kép Egyébként még egy évig visszajárt éjjszakázni tehát Te tudtad jólKép Most már viszont nagyon érdekel, hogy Ki vagy mert Õ is kíváncsi lettKép Nem árultam el Neki, hogy hogyan futottunk itt össze, csak annyit mondtam, hogy Rád akadtam a net-enKép

Doris
doris

AliceKép
Nagy drukk beindítvaKépKép Jelentkezz mindenképpKép!!!

doris

Doris,
Biztos rám gondolsz? Nem hinném.

Melinda,
A bö váladék szerintem nem jó és ha túrós jellege van az méginkább nem. Pé. elött megnö a h.váladék mennyisége, tapadóssá válik (két ujjad között ragadós lesz) tehát most csak azt kell eldönteni Te mennyit értesz bö h.váladékon. Kép

Most megyek haza, puszi mindenkinek:
Moni
mj

Sziasztok lanyok,

Koszonom az egyutterzo szavakat mindenkinek! A jo hir az, hogy Cipocska egyik pillanatrol a masikra meggyogyult. (Nagy megkonnyebbult sohaj!)
A rossz, hogy ma reggel megjott. Edelweiss. Kijavitanal? 4c, 1cn. (Bar eleg pocsek nezni ahogy a ciklusok szama no...)
Azt hiszem nekem most sem fog termeszetes uton osszejonni a dolog! Pedig ebben a honapban olyan gyonyoru volt a hogorbem.......Ne haragudjatok, hogy en is panaszkodom. Tudom, szerencses vagyok, hogy van mar egy babam. De ez az egesz probalkozasi dolog visszahozza a regi emlekeket, a ket evig tarto mutetek, injekciok, veteles borzalmait. Meg a felelmet, hogy talan soha tobbe nem lehet gyerekem. Meg aztan en vagyok a "legvenebb" itt koztetek.

Alice!
A legjobb baratnom csak az otodik honapban vette eszre, hogy terhes. Addig rendszeresen volt menstruacioja. Ket pozitiv terhessegi teszt ritkan teved. Nagyon drukkolok!

Marcsi,
Hogy vagy? Gondolok am rad sokat.

Doris,
Levelet megkaptam - valasz megy.

Cipomama
Cipomama

MóniKép
Bocsi, totál összekevertelek ÚjpocokkalKép Rád is gondolok csak nem ebben a témábanKép Köszi, hogy szoltálKépKép
ÚjpocokKép
A kérdés természetesen Neked szólt de ezt biztosan észre is vettedKép Tõled is bocsiKép

Doris
doris

Moni
Nem kell betet hogy felszivodjon Kép....atlagosnal egy kicsit tobb...lehet hogy csak egy bolond gomba mint en Kép

Pusz
Melinda
Melinda

CipomamaKép
Örülök,hogy jobban vagytokKép Fel a fejjel, ne csüggedjKépKép
Sikerülni fog KépKép!!!

doris

Sien!
Hát akkor kezet foghatunk!
nekem a pajzsmirigyemmel van ab aj- ami ugyancsak gátolja a tüszõérést-és nekem is csak féloldalon nyitott a petevezetékem. De azt mondják, hogy ilyenkor a szervezet okos, és jobban mûködik azon az oldalon, ahol átjárható. Szóval fel a fejjel!
Doris!
Utólag én is nagyon dühös voltam magamra hogy felkészítettem az egész körynezetemet a babára. A sajnálkozó tekintetektõl borzongok.Az emeberek egy részét azzal szereltem le, hogy bizonyos dolgok miatt késöbbre halasztottuk a babát. Nyertem ezzel egy kis idõt.De ha mégegyszer kezdhetném, biztos nem árulmám el senkinek.
A többit majd e-mail-en
Puszi
Újpocok
újpocok

Sziasztok Lanykak!

Barbi!
En csak most tudtam meg, hogy sikerult a babuci!!! Gratulalok, annyira megerdemelted mar az 1eves probalkozas utan. Minden jot, jo egeszseget Nektek es szep babassagot kivanok!

Beszti!
Nektek is nagyon orulok, hogy minden rendben van.
Progihiany lenne?!
Remelem, ez a ciklusom mar sokkal jobb lesz. Amiota merem a homet, csak rosszabb lesz. Lehet, hogy nagyon aggodom, es az kavar be?

Kedves Lanyok!
Most nagyon kiakadtam. A baratnom terhes lett, 3 probalkozas utan, raadasul ugy, hogy abban a honapban csak egyszer volt akcio. Most derult ki, hogy nem egy, hanem ket babucija is lesz. En nagyon orulok Nekik.
Tegnap viszont felhivta a Ferjemet, hogy miert nem valaszolunk az x. levelere? Epp a telefon elott irtam meg az e-mailemet Neki, a Ferjemnek pedig meg nem volt ideje elkuldeni. A beszelgetes kozben a baratnom lazan elengedte, hogy a Ferjem kosse fel a gatyajat az o ferje utan! A Ferjem aprosaggal elutotte a dolgot. Majd a baratnom folytatta:"Vagy Nektek eleg egyszerre egy is?!" A Ferjem nem vagott vissza, tekintettel arra, hogy terhes es a baratnom, de megerdemelte volna.
En elhiszem, hogy nagyon orul, de azota, miota kiderult, hogy terhes, csak magaval van elfoglalva, es annyira el van szallva, hogy ikrei lesznek...
Nekem pedig nagyon faj, hogy en mindenkire nagyon odafigyelek es ugyelek ra, hogy senkit meg ne bantsak, es en ezt nem kapom vissza.
Egyebkent o nem tudja, hogy mi probalkozunk, (raadasul joval elobb, mint ok. A 4c csak azt jelzi, hogy azota celiranyosan, homeressel, idozitve, mindenre odafigyelve) mert azota mar szinte mindenki tudna...

Doris!
Tenyleg nem tanacsos tudatni masokkal a babatervezest, mert sokan elegge tapintatlanok tudnak lenni.

Bocsika, hogy ilyen hosszu voltam, de olyan jo volt kiirni magambol.

Puszi,

Edus
Edus

Kriszta, valószínüleg a doki nem volt hozzáértõ, és nem a görbével volt gond.
A feldobott témához: mi sem mondtuk el a szülõknek egészen addig, amíg be nem kellett feküdnöm a kórházba. Azóta csak egyszer kérdezték meg anyósomék, hogy áll a kezelés. Anyukám csak azt szokta mesélni, hogy megkérdezték tõle, van-e már unokája. "még nem szóltak a gyerekek, de ha lesz, úgyis mondják". Anyuban jó szövetségesre találtunk. Szerencsére nem kérdezik, apu meg szerintem nem meri felhozni a témát.
Olyan - vagyok. Néha arra gondolok, hogy kezdõdõ depresszióm van. Mások elõtt igyekszek, hogy mindig jókedvûnek, vidámnak, optimistának látni, de ha egyedül vagyok, nem tudok színészkedni magamnak. Általában szegény páromon vezetem le. Nem gyõzök bocsánatot kérni tõle. Jó lenne, ha hamar túllépnék rajta. Ti is szoktatok így lenni?

Lora
Lora

Kéne szólni a webmesternek, hogy napközben ne archiváljon. Olyan macerás kikeresni, hogy meddig is olvastam el! És nem mindenkinek olyan gyors a gépe.
Lora

ÚjpocokKép
OK, várom a mailtKép
EdusKép
Ne haragudj a barátaidra, tudod nem vagyunk egyformákKép Maximálisan megértelek, mert a természetünk eléggé hasonlít az alapján amit leírtál. Én is így vagyok az emberi kapcsolataimat tekintveKép Egyébként hosszú távon mi járunk jobban. Az értékítéletünk egészen "más" és szerintem boldogabbak is leszünkKép Kitartás!!Kép
LoraKép
MegértelekKép Ma én is kicsit "depi féle" vagyok.Úgy érzem, hogy elvonási tünetek jelentkeztek rajtam mert 2 napja ráz a hideg és nagyon rossz a közérzetem de ez nem betegség. Teljesen más. Szerintem attól lehet, hogy már nem kapom az innyekciót és a hormonjaim teljesen "zaklatottak" mert nem tudják hová tenni magukat.... Sebaj! Hamarosan minden rendezõdikKép Ne csüggedjetek:KépKép

doris

Lora!

OFF:
Szerintem ez automatikusan megy (az archiválás), mert ha megnézed mindig 50 üzenet után archivál.
Bár tényleg zavaró, mert a múltkor napközben (dél körül) abbahagytam a Netezés, és este, mikor újra benéztem, már nekem is archivumot kellet nyitnom, hogy elolvassam a lemaradásomat. Kép

Edus!

Ja, az aggódás bekavar a tapasztalatok szerint. Meg a mindennapi hömérözés is.

Beszti
Beszti

Sziasztok Lányok!
Hát sajnos nem szolgálhatok jó hírrel mert tegnap amikor megkaptam a leletet azthittem rosszul leszek még most is szédülök mert sajnos a tesztem NEGATÍV lett.Enni sem volt kedvem annyira bíztam benne hogy most biztos sikerült hiszen miért volt kettõ darab tesztem is pozitív még a barátnõm is mondta hogy amikor õ terhes volt ennyire nem lehetett látni a második csíkocskát mint az enyémen.Tehát ezekután nemigazán fogok hinni a tesztekben sem.Azért ma elmegyek dokihoz hogy megnézzen miért is van ez így,nekem miért nem sikerül,és hogy miért volt kettõ darab teszt is pozitív,de mostmár belátom hogy tévedtem én is és a tesztek is.
Irjatok valami jót lányok hogy egy kicsit vidámabb lehessek
Puszi Mindenkinek
Alice
Alice

Cipómama!

Szomorúan olvastam milyen megpróbáltatásokon kellett átmennetek. Nem elég ez az eggasztó láz,még az intézményekkel is küzdeni.

Én megvagyok. Ma a 23. napon gondolom a serophentõl kell állandóan pisilnem, valahogy úgy felpuffadok tõle a ciklus második felében. Aztán meg szokott jönni.

Te neked nem lesz inszemed? Azt irtad a másodikat sem akarjátok a véletlenre bízni.

Marcsi
Marcsi

AliceKép
Mit is mondhatnék.... Sajnálom de nem szabad elkeserednedKép Mindenképp jó lesz, ha megnéz az orvosod. Talán kiderül miért nem sikerül a babuci. Ha kedved van gyere közénk "beszélgetni"Kép Az sokat segíthet Neked isKép
Próbálj a szép meg jó dolgokra gondolni hisz annyi öröm van még az életbenKép!!

doris

Alice!
A HCG-t vizeletbol vagy verbol neztek?
Ha verbol, akkor tuti a tesztel volt a baj, de ha vizeletbol, az nem olyan pontos, es meg az is lehet, hogy a teszted tenyleg poz.lett, csak nem maradt meg a baba. A dokim azt mondta, hogy minden 4. baba megy el, es altalaban eszre sem veszik, csak,hogy erosebb a mensrtuacio.
Azert irom, mert en is jartam mar igy...

kamilla
kamilla

DorisKép,
Nálad az endo milyen tünetekkel járt? - ha volt egyátalán? Mi alapján jöttek rá, hogy endos vagy, vagyis milyen vizsgálatot csináltak amiböl az következett, hogy endos vagy? Mennyi ideig tartott a kezelésed? Fél évig? És az ido alatt nem is volt menzid?
Bocs, hogy ennyit kérdezek.
Üdv,
Moni
mj

Beszti!

A dokimnal kiharcoltam ebben a honapban a vervetelt hormonvizsgalatokra. Azt mondta, hogy nezzunk progeszteron szintet az ovulaciot koveto 5. napon.
Szerinted erdemes meg vmi mast is nezni?

kamilla
kamilla

Doris!
Állandóan szép dolgokra gondolok és az a szép dolog az a gyerek.Tudod nekem a peteérésemmel is vannak problémáim de ma elmegyek dokihoz és megmondom hogy adjon megint Bromocriptin-t ami megnöveszti a peteérés esélyeim már egyszer kipróbáltam és mindenkinek ajállani tudom mert az én petéim csak 9 mm-re nõttek meg abból viszont neigazán lessz gyerek és amikor szedtem akkor sikerült feltornázni 22 mm-re ami azt jelenti hogy összejöhet a baba,ha nincs egyébb probléma.Már voltam hormonvizsgálaton is és állítólag ott minden rendben volt.Hát akkor most elébevágok még egy hónapnak hátha összejön,csak az a baj hogy négy éve mindíg ezt mondogatom hogy majd a következõ hónapban és lassan már beleunok,de akkor sem fogom feladni mert akarom azt a babát.
Pusz Alice
Alice

Sziasztok Lányok!

Végre megérkeztem én is. Levették ma hormonokra a vért. A dokim mindenféle hormonnak az értékeit kérte. Egy általános hormonvizsgálat a 8 cn-n használható eredményeket hozhat szerintetek? Állítólag 1-2 hét múlva lesznek meg az eredmények.

Íme a mai tabella:

<pre>
Kisvuk 4c 42 cn Svájc 27 év
Indigo 2c 32 cn Budapest 25 év
Orsoly 1c 31 cn Nagytarcsa 27 év
Doris 10c 31 cn Budapest 29 év
Újpocok 8c 28 cn Budapest 33 év
Ancsi 4c 28 cn Adács 27 év
Gabó 31c 26 cn Miskolc 27 év
Marcsi 3c 23 cn Budapest 27 év
Edina 11c 23 cn Coimbra 23 év
Éva 32c 22 cn Nyíregyháza 26 év
Klari 8c 22 cn Budapest 31 év
Szami 11c 20 cn Budapest 30 év
Lora 15c 19 cn Várpalota 25 év
Moni 9c 18 cn Törökbálint 28 év
Sien 16c 17 cn Budapest 28 év
Edi 10c 16 cn Maglód 33 év
Mamacs 13c 10 cn Budapest 24 év
Melinda 6c 9 cn N-o. 26 év
Edelweiss 9c 8 cn Szeged 32 év
Monchy 7c 8 cn Budakeszi 32 év
Sugár 4c 6 cn Salgótarján 23 év
Andi 4c 6 cn Székesfehérvár 28 év
Edus 4c 5 cn Svajc 25 év
Kamilla 4c 3 cn Budapest 26 év
Cipomama 4c 2 cn Los Angeles 35 év
</pre>

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Kamilla!
A tesztet vizeletbõl csinálták ami sajnos negatív lett,csak az volt a meglepõ hogy nekem legalább 6-7 napig szokott meglenni meg volt olyan is amikor 9 napig tartott,most viszont 4 napig tartott rendesen az ötödik napon meg már csak valami barnás folyadék volt.Talán legközelebb sikerülni fog.
Üdv: Alice
Alice

Edelweiss!

Ciklushosszfüggö a dolog.
Jó lehet... Normál ciklusnál (28 nap): 10. és 20. napon vagy pl. 3. és 21. napon szoktak. (Ez utóbbi rövidebb ciklusnál is jó lehet, de rendszeresen 35. napos vagy hosszabb ciklusnál pl. nem)
De szerintem nem csak egy kell a ciklusban.

Alice!

A Bromocryptin nem peteérésserkentö, hanem a magas prolaktinszint lecsökkentésére szolgál. Azért érhetett meg a gyógyszer hatására nagyobb tüszö, mert a magas prolaktinszint gátolja a peteérésért (FSH) és a tüszörepedésért (LH) felelös hormonok termelödését.
Amikor szedted, akkor magas volt a prolaktinszinted?
Egyébként egyetlen hormontartalmú gyógyszer szedését sem szabad(na) hormonvizsgálat nélkül megkezdeni. (Magyarán, ha jó az orvosod, akkor NEM ADHAT a te kérésedre ilyen gyógyszert. Ha a te kérésedre ad, akkor szerintem nem jó...)
Különben is, ha éppen nem is magas a prolaktinszinted, akkor meg teljesen felesleges is lenne!
A peteérés elösegítésére a Clostilbegyt és a Serophene nevü gyógyszereket adják. (Ilyenkor is kellene a hormonvizsgálat, mert csak akkor jók, ha egyéb hormonális probléma nincs.)

Kamilla!

Csak az ov. után lesz vérvétel? Elötte nem?
Nem tudom, hogy jó-e, nekem minden mást is néztek, és szerintem neked is kéne. A különbözö hormonszintekböl és arányokból egyéb dolgokat is látnak belöle, ha jól tudom.

Beszti
Beszti

Lányok !

A petevezeték átfúvás nagyon durva? Elaltatnak?

Alice !

Csatlakozom Kamilla hozzászólásához. Elég gyanus az a 2 teszt. Mi lenne, ha vennél mégegyet? Vagy ez hülye ütlet???
A vizeletbõl szerintem sem tudják 100%-ra megállapítani, hogy terhes vagy-e.
Fel a fejjel!!!

Edelweis !
Köszönöm az infót. Most már lehet email-t küldeni.

Szurkolok, hogy az eredményeid jók legyenek.

Szami
Szami
Szami

Alice!Kép Sajnálom, hogy nem sikerült! Szerintem ragaszkodj egy alaposabb kivizsgáláshoz! A Bromocriptint neked peteérésre adták?? Nekem épp tegnap írta fel a doki a magas prolaktin miatt. Peteérésre úgy tudom inkább Closti-t vagy Serophent szoktak felírni. De lehet, hogy én tudom rosszul..
Edelweiss! Tõlem a 16. napon vettek vért FSH, LH és prolaktin hormonok vizsgálatára, ebbõl állapították meg a magas prolaktintKép.Szerintem általános vizsgálatnál mindegy, hogy melyik napon mész, bár már én is hallottam a 3.és 21. napi vérvételekrõl, de nekem még soha nem csináltak olyat, úgyhogy nem tudom, hogy ott pontosan milyen hormonokat néznek..

Pusz, Sien.
Sien

Beszti beelõzöttKépKép
Sien

Moni!

Én is tudok válaszolni a kérdésedre.

Gyermekáldás elmaradása miatt fordultunk orvoshoz.

Az endót laporral. állapították meg. Fél évig havi egy szurit kaptam. Addig nem volt menzeszem. Az elsõ szuri után még igen. Az utolsó szuritól jó 8 hétre jött meg a menzim.
Újbóli laporral. megállapították, hogy elmúlott (2001.03.02).
(Remélem azóta nem újult ki.)

Tünetek nekem voltak csak nem tudtam errõl a betegségrõl így nem foglalkoztam vele.

Vakbél szerû szúró fájdalom nagyon sokszor. (Mindíg kérdeztem a kolléganõmet, hogy melyik oldalon szúr a vakbél. Nekem mindíg a másik oldalon szúrt.
Iszonyatos hasfájás menzi alatt. Másnak is fáj ezért nem gondoltam, hogy nem normális. Amikor kicsit is éreztem akkor már 2 Nospát szedtem be, én aki egy napig mondogtja, hogy fáj a feje, de eszembe nem jutna gyógyszert beszedni.
Sex közben hasba szúró érzés.
Van akinek nem okoz panaszokat mégis endós és emiatt nem lesz terhes.

Caldea
Caldea

Sziasztok Lányok!
Nemcsak Bromo-t hanem Closty-t is szedtem,és vérbõl hormonvizsgálatot csinált a dokim,igaz a hormonvizsgálat elõtt is irt már fel nekem ilyen gyógyszereket.
Szami:
Az az igazság hogy nemmerek még egy tesztet venni pedig szivem szerint vennék de ma úgyis megyek dokihoz és kérek egy ultrahangot és meglátom hogy mit fog mondani.

Azért irjatok nekem valami biztatót
Pusz Alice
Alice

... még lehet derékfájás is és még sok minden.
caldea

Sziasztok Lányok,

Talán még emlékeztek rám, most tudtam csak jönni igen hosszú idõ után.
Velem annyi a helyzet, hogy decemberben ,ég karácsony elõtt megcsináltattam az MRI vizsgálatot, mivel a prolaktin szintem akkor (régi vizsgálati módzsre szerint) igaz, hogy nagyon kicsivel, de az 1000 felett volt és a doki javasolta, hogy nézzük meg, meret így egy jó pár dolgot ki lehet zárni. Magáról a vizsgálatról ha valakit részletesebben is érdekel nagyon szívesen írok, mert tanulságos volt.
Egyébként nem olyan borzasztó, jobban tartottam tõle, de kibírtam.
Ma voltam ismételt vérvételen (prolaktin szintet nézetni) jövõ kedden már lesz eredményem és az összes leletemmel megyek a dokimhoz vissza.
Ja a lényeg: nincs hála semmi elváltozás az agyalapi mirigynél, úgyhogy a prolaktin magas szintjét nem jóindulatú microadenoma okozta, de akkor mi....?
Úgyhogy most ezt kell kideríteni.

Örülök Barbinak és nagy gratula Nekik!
Edusnak! Fel a fejjel, néha elfelejtkeznek a barátok magukról!
Mindekinek sok puszi: Breki (a nem elveszett)
Breki

BesztiKép
Szupi vagy, hogy ilyen profi tájékoztatást tudsz adni a dolgokrólKép
AliceKép
KitartásKép Nekem már több ismerõsöm is van akik teljesen "reménytelen" helyzetekben lettek terhesekKép (8-10 vagy még több év utánKép )
Edelweiss és KamillaKép
Nagyon kíváncsi leszek az eredményeitekreKép Ebben a hónapban én is kiharcolom a hormonvizsgálatot. Egyébként mi újság a festegetéssel?Kép
MoniKép
Nekem az endo semmi tünetet nem okozott "csupán" nem estem teherbe de persze nem tudtam, hogy ettõl. Még most sem biztos mert lapar-om még nem volt. Bár így utólag visszagondolva átalakult a vérzésem színe ill. megrövidültek a menzis napok, hajhullásom, körömrepedezésem volt. Egy komplett rákszûrést, belsõ UH-ot(ez több cisztát is mutatott) ill.manuális vizsgálatot végzett az orvosom. Ezt ugyanazon a napon tette amikor is tapintásra érzett valamit ami nem "odaillõ". Így mikor a rákszûrési kenetet levette levett egy kenetet ebbõl a "valamibõl" is.
A kenet vizsgálatát sûrgõs-re kérte így 4 nappal késöbb már kiderült, hogy rossz lett az eredmény (vért mutatott). Ez után egy "szövetminta vétel" következett. Ezt altatásban végezte és egy napot voltam korházban (továbbképzésen..Kép ) Utána néhány öltéssel összevarrta a helyét.
A mûtét elött egyébként többen is megnézték (mikroszkóppal) kukucskáltak belém meg ki is tudták tapintani a dolgot. (Én ennek ellenére nem éreztem semmit.) A vizsgálatok alapján egyértelmûen endometriosis-re gyanakodtak melyet azután a szövettan is alátámasztott. A következõ lépés az volt, hogy a II.Nõi klinikán kellett minden hónapban a menzim elsõ napján jelentkeznem egy innyekcióra, melyet csak ott kaphattam meg.(popsiba ill.hasfalba kaptam) A menzim elsõ napját papírforma szerint tudtam tehát nem véreztem több hónapon keresztül. Ez alól csak az elsõ hónap volt kivétel amikor is több mint 20 napig véreztem és akkor már olyan nagyra dagadt bennem az a "dög", hogy ülni sem tudtam a hátsómon. Ettõl eltekintve a további hónapokban már egyáltalán nem véreztem. Ezt a betegséget a menstruáció táplálja tehát a terhesség jót tesz/tenne nekiKépCsak olyan kis piszok, hogy sokszor meddõséget okoz. Az innyekció amolyan klimax állapotot idéz elõ a szervezetben. Szegény PáromKép Le a kalappal elötteKépKép Elvileg decemberben kaptam az utolsó szurit és ha megjön akkor megyek vissza az orvosomhoz, hogy megbeszéljük a továbbiakat. Ez talán a jövõ héten bekövetkezik de ha nem jönne meg akkor is kérek idõpontotKépÚgy gondolom szerencsés vagyok mert sokaknak pokoli fájdalmat okoz az endoKép Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan. Ha gondolod írhatsz az e-mail-emre is mert ez a téma úgy hiszem a többieket nem érintiKép Bocsi LányokKép

Doris
doris

BrekiKép
Engem érdekelnek a részletekKépLeírnád?

Doris
doris

Breki !

Engem is szintén érdekelnek a részletek! Ha nem akarod ide leírni a babanetre akkor a címem:
bled@freemail.hu

Köszi

Szami
Szami

Sziasztok

Alice
Ilyen veletlen nincs hogy ket teszt pozitivat mutasson, szerintem is vegyel meg egy tesztet. Szerintem a csalodas jobb mint a bizonytalansag!

Edus
Szerintem ha a baratodek tudtak volna arrol hogy ti is elinditottatok a gyermek projektet tapintatosabbak lennenek. Viszont teny hogy a rivalizalas bennuk van. Kép

Breki
A prolaktin magas szintjet nem okozhatja stresz? (Mintha valahol ezt olvastam volna) Milyen gyogyszert irtak fel neked?

Udv Mindenkinek
Melinda
Melinda

Szia Breki!Kép Miután tegnap nálam is kederült, magas a prolaktinom, így én is jelentkeznék plusz info-ért!KépJöhet magánba is:
bjom@index.hu

Köszi, Sien.
Sien

Breki
Engem is érdekelnek a részletek, ha elmondod. A címem:
edelweiss@freemail.hu

Szami
Mail ment.

Doris
Azért az sem semmi amin Te átmentél eddig. Le a kalappal elõtted, és mindannyiotok elõtt lányok.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Melinda!
De hát a kórházban csinált teszt biztosabb mint a gyógyszertári nem??
Üdv.Alice
Alice

Breki!

Kérlek nekem is írjál a tapasztalataidról! ÉN is hallottam, hogy a stressz és depresszió felbillentheti a hormonháztatásunkat.

Köszi Marcsi tiszaroff@yahoo.com
Marcsi

Doris!

Azért megnézhettek volna laporral, mert összenövések is lehetnek.
Tudtad, hogy egy szuri ára Kb. 40.000 Ft.

Én nem panaszkodhatom a klimaxos tünetek miatt.
Napi 10-15 hõhullán, de nem volt nagyon erõs. Menzesz nics egyenesen szuper.

Mielõtt megjött (utolsó szuri után 8 hét 3 nap) azt hittem megõrülök, nagy idegfeszültségben voltam állandó bõghetnékem volt ( hormonok).

Most decemberben nem kaptam inszemes gyógyszereket és most is "dilis" voltam bõgnöm kellett mindenféle indok nélkül.

Úgy látom én a a váltást nem viselem jól.

Inszemes stimulációtól (Serophontól, Metrodin) nekem semmi bajom nem volt. (Valakik írtak a mellékhatásairól).

Caldea
Caldea

BrekiKép
Az én mail-címemet a nevemre kattintva láthatod de szerintem nyugodtan megírhatod "nyílvánosan" a tapasztalataidat, hisz olyan sokunkat érdekli a dologKép
EdelweissKép
Írjál a festésrõl is valamit. Nem tudom elképzelni, hogy hová fogjátok feltenni az üveglapokatKép Ha Neked sikerül én is ki szeretném próbálni a dolgotKép

doris

Újpocok!
Nagyon örülnék, ha te fogadnád a babámat az újszülött osztályon, de mégjobb lenne, ha a mellettem lévõ ágyból tartanál gyakorlati oktatást a te babáddal pl. a szoptatás rejtelmeirõl. Na mit szósz hozzá? Nekem nagyon vonzó célkitûzés. Örülök, hogy Mericli doktorról te is jó véleménnyel vagy, te mégiscsak közelebbrõl látod, meg szakmailag is jobban meg tudod ítélni. Majd összegyûjtöm a kérdéseimet. Köszönöm a lehetõséget.

Doris, Edus!
Mélyen egyetértek veletek. Én is nagyon megbántam, hogy elmondtam az ismerõsöknek, hogy babát szeretnénk. Akinek nincs hasonló problémája, az nem érti meg, hogy nekünk ez mennyire fáj. Amikor úgy érzed selejtes vagy, mert képtelen vagy gyereket szülni, pedig körülötted ez mindenkinek olyan könnyen sikerül. Bármennyire tapintatosak is nem tudják milyen rossz, amikor kéthetente azt kell válaszolnod, nem még mindig nem vagyok terhes. A legjobban a jópofáskodókat útálom, a "na majd én megmutatom nektek, hogy kell csinálni" típusúakat. A falra tudok mászni a jótanácsaiktól.

Persze amíg nem akartam babát, nem is tudtam róla, hogy ezek a gondok ilyen gyakoriak. Biztos én is jópárszor voltam tapintatlan a barátnõimmel. Így utólag visszagondolva már nagyon bánom, hogy én is állandóan kíváncsiskodtam. Mióta tudok progeszteronszintekrõl, Clostiról stb., azóta teljesen másképp viszonyulok a kérdéshez. De ehhez sajnos kellett 9 sikertelen ciklus és ki tudja még mennyi lesz.

Puszi, Edi
Edi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: