A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Satuk, nagyon édes!!! :wink:

Durca, Tünde, SOHA nem volt semmi problémám a bőrömmel. Most állandó jelleggel jönnek ragyák az arcomra, a hátamra, de néha már-már olyan, hogy elgondolkozom a sebészkésen. :lol:

Benedek baba nálam is nagyon mocorog odabenn. Azt hittem először, hogy a barátnőm és féléves kislánya van/volt rá ilyen hatással, de le sem áll. Kis kurutybéka. :roll:

Dorka, még egyszer őszintén gratulálok. Egyelőre tényleg irigykedni tudok csak... Bárcsak úgy szülnék, ahogy anyukám engem. Bement 11h-ra KONTROLLRA vagy ilyesmire, azonnal vitték a szülőszobába, még fájásai sem voltak. Fél kettőkor megvoltam. :wink: Jaj! Remélem, a genetika számít, picit...
vbea

Vbea! Hát akkor sorstárs vag yte is. Engem az zavart legjobban, hogy a kozmetikus minden egyes alkalommal elmondta, hogy dehát ilyenkor szépnek kéne lenni a bőrnek. Haha. Itt a 10 % kivétel :)

Dorka, így leírva nem is volt durva ez a szülés... Haha, aki császáros, az bizony csak olvassa az ilyet... de hátha...
Durca, neked mondott valamit az orvos a második szülés milyenségéről?

mtunde

Sziasztok!

Dorka gratulálok! De jó neked!

Ancsa
Ha még nem válaszolt senki, akkor: a 32. héten van egy kötelező UH, (én holnap megyek, illetve ma :D ) és a 38 héten van mégegy. Mi a 29. héten voltunk 4D uh-n de nagy csalódás volt, mert semmit sem mutatott magából, úgyhogy semmit sem láttunk. Azt mondták egyébként hogy a 28. és a 32. hét között a legjobb menni. Nem tudom miért. Mi többet nem megyünk elég volt ez az egy szegény Jázmin nem nagyon élvezte. Nem hiszem hogy jó a sok uh, de az ellenkezőjére sincs bizonyíték. Mindenesetre engem a Vida annyiszor uh-zott, hogy meg sem tudom mondani, de sokkal többször mint 4. Nemcsak a kötelezőket csinálta, úgyhogy nekünk már szerintem elég volt.
ja, várd meg a 29. hetet és akkor menjetek. Ezt a dokik mondják. :D

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

A 4D-s uhon mi 24 hetesen voltunk. Nekem azt mondták, hogy 20-30 hét között érdemes elmenni, mert akkor még elfér a baba egészében a képen. De persze ki mire kíváncsi. Leginkább mi azért mentünk, hogy mégjobban megerősítsenek minket abban, hogy mindene megvan és egészséges.
Nekem a 32. heti uh után már nem volt több kötelező uh, mondjuk nem is bántam. Szóval ez is orvosfüggő.

Lányok! Nekem már hiányzik egy kis torna. Ha valaki közületek tornázik, tudtok adni tippet, hogy melyiket érdemes kipróbálni?

Rakok fel egy képet....amikor letettem hasra még a jobb oldalán volt az arca és amikor bementem ránézni már a bal oldalán feküdt:) Iszonyatosan tartja a fejét és megemeli a felsőtestét ha hason van...azt mondja a védőnő, hogy ezt majd elfelejti és újra kell tanulnia...én ezt nem akarom elhinni.

:roll: Kép Kolos
marcsim

Sziasztok!!

Dorka!
Nagy gratula még egyszer! Tényleg jó gyors volt a szülés!!
Majd kérünk ám képeket is!!

Marcsi!
Nem hiszem, hogy elfelejti! Luca a második naptól emelte a fejét, és nem felejtette. Nekünk szinte tartanunk sem kellett, mikor ölbe vettük. ( Már a fejét. :) )

Judit!!
Azt hiszem, elfelejtettem mondani, hogy gratulálok az ügyes nagylányhoz!!! :oops:

Ti hogy álltok fogzásilag??? Nálunk lehet, hogy újra beindult.
AZért is jövök ritkán, mert annyira keveset alszunk éjszaka, hogy van, hogy csak olvasni van időm.

Orsival mi van tej ügyileg????

Szóval sok puszi mindenkinek!!!Rakjatok fel képeket!!!!!!!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Marcsi, nagyon tetszik az a kis kígyó, ami az ágyon tekereg. Hol vettétek?

Dóri, ari vagy, hogy így érdeklődsz. Tegnap nem kellett pótolni és egyelőre még ma is nagyon szépen evett, reméljük így is marad. Persze folyamatosan fejek, akár jön, akár nem.

Irigykedve nézem a hasonfekvő babákat. Mi ma is próbálkoztunk a hasratevéssel, de pár perc múlva jön a nyafogás és akkor vissza kell fordítani, mert nagyon nem bírja.

Tegnap már Hurcia is "reklamált" ;) a kép miatt, úgyhogy most teszek fel párat:

Kép Kép Az egyik kedvenc, a cipő: Kép

Puszi: Orsi

KépKép
osori

Sziasztok lányok!

Eddig nem kell üvegszem,de nem látok rendesen.. :(

Eszti,köszi a tobrex tippet,megnyugtatott.

TÜNDE! Neked is köszi a czeizel doki félét,de ami a koromra tett megjegyzést illeti :twisted: :evil: :twisted: :evil: :roll:
A doki azt mondta,hogy meglátjuk,hogy milyen szülés lesz.Nem elrontója semminek.A férjem viszont para,inkább szeretné a biztos császárt,mondván,hogy nekem nagoyn fájt a vajúdás és nem akarja mégegyszer.
no de kinek nem fáj,kérdem én,ráadásul 4 óra leforgás alatt eltűnt a méhszájam..
még nem tudom mi lesz..

ORSI-t én is hiányolom!!!

megyek,dolgom van :D
durca

Kép

Kép
durca

Szia ORSI!!

nagyon édi Panna!!!!!!!!!!!!!!!

örülök,hogy jobban vagy,remélem nem bántottalak meg a mérleggel(tudod,hogy dodb ki).A hasonfekvés miatt meg ne aggódj,Manka sem szerette..

durca

jé,ma vagyok 30 hetes,de tudjuk,hogy ez az uh. szerint van,papírforma szerint dec.11.a terminus vége,akkor meg már 32 hetes vagyok.Szerintetek,hogy számoljam?

Kép

Kép
durca

Sziasztok!
Tegnap írtam üzit.. nem ment át, ma újra próbálom.. hátha :shock:
Marcsi! a tappancsnyomatot úgy csináltam, hogy puha gyurmába-ezt sokáig kerestem- belenyomtam a lábát (azért a gyurma felöletét lesimítottam, és kell vmennyi vastagságának lennie, mert kilikadna), és utána gyurmából csináltam peremet is, és a modellgipszet- amit bmilyen festékboltban lehet kapni- vízbe tettem, ennek az arányát nem tudom elmondani, de fontos, hogy nem úgy, hübelebalázs módra, hanem vízbe a gipsz, kb nokedlitészta szerű állagig :) :lol: :lol: , és gyorsan belezuttyantani a formába.. otthagyod, ha tudsz, imádkozol, :) és ha már hideg a gipsz, akkor megkötött, de 1órát hagyd inkább... majd le kell szedegetni a gyurmicskákat.. a legjobb az ujjai közül szedegetni.. :)
A szar az, hogy amilyen gyurmát vettem, az 2000ft, mert annyi kellett mennyiségileg, most, ha sokat csinálok, akkor csak pótolnom kell. Még gondolkodom, hogy bevállaljam, de lehet, hogy csinálok másoknak is, mert a pótlás max. 500 ftnyi gyurma, de nem tom, hogy a párom örülne-e neki.. nem szereti, ha mások is feljönnek hozzánk.. hmm ez van, de azért jófej..
Érdekelne egyébként vkit ez?...
hopp, rohantam!

satuk

Durca, vedd alapul az UH-t, pedig tudom, hogy nem azt szeretnéd... Legalábbis én abból indulok ki, hogy méretek alapján határozza meg a terminust. Nekem világéletemben 28 napos ciklusaim voltam. Kivéve azt a bizonyos utolsó menstruációt, ami egy egész hetet késett... Tényleg, akkor hitttem azt, hogy összejött a baba, de kis édes várt még egy egész hónapot. Ki érti??? :roll:
vbea

Szia Durca!

Dehogy haragudtam meg, látod, azért nem is reagáltam rá, mert már el is felejtettem. :D Ami mondjuk nem is nehéz, mert mostanában mindent elfelejtek és félek ez az idő előrehaladtával még rosszabb lesz. :(

Most hogy már csak ilyen kevés idő van a szülésig (ami engem is meglepett, mert igazán nem is számoltam utána) és amég ilyen szép idő van, összefuthatnánk valamikor, ha van kedved meg időd. Ja, és azért várom a privire a választ. ;)

Puszi!!

KépKép
osori

visszaaludt :)
Míg írtam, mindenki ittjárt :) még jó, hogy visszanéztem! Különben lemaradtam volna Panniról.. :) Gyönyörű! Orsi, ne aggódj, Olivér sem szereti a hasonfekvést.. szerintem csillagász, és nem geológus lesz.. na bumm :lol: :lol: :lol:
Ja, Marcsi, Kolos nemsemmi.. term. az én lusta fiam (na jó.. nyugodt, megfontolt.. :) ilyet sem csinál.. nem hogy 4 hetesen..
no most mentem..

satuk

Még valami...
Durca, szerintem is az UH-t vedd alapul, de a 12 heteset, az azutániak már nem annyira számítanak, ezt valamelyik doki mondta a kórházban, mikor ott vártam, hogy Panni kibújjon. Gyorsan vissza is kerestem és valóban későbbre tette az időpontot, mint a menstruáció alapján kiszámított volt. Mondjuk ettől függetlenül is később jött.

KépKép
osori

Köszi, Satuk, most megnyugtattál, jó duma ez a csillagász!!! :D :D :D

Na jó, most már tényleg léptem, ne csak engem olvassatok, egy fél órája készülök a fürdőbe. :D

KépKép
osori

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:11-kor.
Vendég

Sziasztok

Marcsi Kolos nagyon édes!!!
Meg persze a többiek is! :D

Nem tudjátok véletlenül, hogy a 32. héten mennyi egy baba átlagos súlya? Kb. Köszi!!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Orsi!
Micsoda haj! És micsoda mosoly!

Ancsa!
Anyós a III. kerületben védőnő, az óbudai részen.

Durca!
Fel se vedd a korodra tett provokáló megjegyzéseket, mert kénytelen leszek én is magamra venni őket. És gyógyulj meg légyszi.

Marcsi!
Te III. kerületi vagy, úgy emlékszem, a San Marco utcai művelődési központban van baba-mama torna. Én ugyam nem voltam, de láttam a honlapjukon még régebben. (www.omk.hu)

Kriszta
kriszta36

Na, most voltam fenn az omk honlapon, hát baba-mama torna az nincs. De van mindenféle egyéb. Most sajnálom igazán, hogy már nem vagyunk otthon, mert lehetett volna menni. Van torna, meg néptánc egész piciknek, meg tücsökzene is. Úgyhogy, azért érdemes megnézni.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!
Durcas, remélem, nem sértődtél meg, mert csak cukkolni akartalak... Bocsi!!!

Kirszta, tőled is!!

Marcsim: nekünk a közeli művházban van baba-mama torna, elég normális, vagy vannak drága fitnessztermek ahol van gyerekmegőrzés, de csak 3 hónapos kortól.
Futni bárhol lehet (de én nem szoktam), meg tornázni kazettára. Mindegy mire.. ami neked bejön. Mondjuk én a Schorbert családtól kiszaladok a világból .) Cindy Crawwfordot szeretem.

mtunde

Sziasztok!

Tünde! nem sértődtem meg,dehogy..túl vagyok már a kormizérián,vagyis igazság szerint sose volt,főleg,hogy mindig igyekszem jól érezni magam.
Aztán nehogy a 30.szülinapodon könnyek közt találjalak :D :D :D :D
JA, és a rubint réka: légy bombajó kismama c.tornakazettáját csak azért szoktam betenni,hogy jókat röhögjek,de komolyan..Valami észveszejtően buta az a tyúk és ahogy beszél...Mikor megkérdezi,hogy hány kilót híztál és bevallja,hogy a 28 héten összesen 6 kilót,de lehet,hogy 3-at,olyankor szokott a jókedvem az egekig csapni és röhögve közöltem vele s tv. képernyőjén keresztül,hogy én 16-ot
:D :D :D

ORSI! Bocs,állat vagoky,de nem is vettem észre,hogy nem válsszoltam,azt hittem már túl vagyok rajta.ne haragudj.Részemről okay a találka,de gyógyuljon mge a szemem,mert ha Panna meglát,megáll a fejlődésben..

megyek a lányomért az oviba,harisnyanadrágot rendelt meglepire,hát olyan cukikat vettem a corában.És képzeljétek rá kellett döbbennem,hogy kinőttünk a babakorból,már a kisgyermek ruhák között kellett keresgélni,péládul bugyit :roll: :roll: nemrég még a 62-es rucikat vettem..

na,pá durca

Kép

Kép
durca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:12-kor.
Vendég

Sziasztok!

S.O.S mondjatok véleményt, ki mit csinálna!!!
Dóri most kb. 2,5 hónapos és szerintetek gáz, ha éjszaka nem szoptatok? Most éjszaka az volt, hogy 2-kor ébredt, de csak nyöszörgés szinten és most nem megszoptattam, hanem betettem neki a cumit és visszaaludt. Utána ébredt 1/2 5-kor cumi és alvás tovább reggel 1/2 8-ig. Persze ezeket az ébredéseket ne úgy képzeljétek, hogy ordít és én zord anya vagyok és csak cumit tömök a szájába, hanem kicsit mocorog (még a szeme sincs nyitva). De egyébként ez minden éjszaka így volt, csak én nagy lelekesen kivettem és megszoptattam. Ettel persze néha volt, hogy totál felébredt és nagy lelkesen mosolygott alvás helyett.
Ha éhes lenne ordítana, nem??? Akkor nem lenne elég neki a cumi, nem???
Mit csináljak, teljesen bizonytalan vagyok???!!! Ti mikor éjszaka szoptattok nektek a csemetéitek ordítanak?
Előre is köszi a tanácsokat, véleményeket!

Monacs

Kép
Kép
monacs

Tünde!
Nehogymá tényleg megsértődjek(jünk). :D Ez van, ezt kell szeretni.
Majd meglátod :D :D :D , hogy nem olyan szürnyű, meg se érzed, nem is fáj.

Kriszta
kriszta36

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:12-kor.
Vendég

xxx
Vendég

Monacs! Jól csinálod! A gyerekek egy része 2-3 hónapos korától átalussza az éjszakát. 5 kiló is bűvös határ szokott lenni. Benével ugyanígy volt. Utána mondjuk már köbetkezetesen nem adtam neki enni, de nem is ordított! Biztos eszik napközben eleget. Szerintem örülj neki!
A védőnőnk azt is mondta, pár hónap múlva lehet, hogy éberebb lesz éjjel, de akkor sem az éhség miatt már (hiszen eddig sem evett éjjel), hanme az élmények és a sok mozgás miatt felébreszt magát.
Jó anya vagy,m és aludj nyugodtan!!!

Lilluska. Igen, elutazott Ausztráliába, 2 hétre. Elég vacak egyedül, főleg reggel, olyan motiválatlan a nap... Meg az este hosszú mire Benét leteszem, utána már tanulok, tévézek, netezek, az már nem gáz. De hétvégére azért inkább átmegyek nagymamámhoz, akkor napközben itthon totál semmi dolgom nem lenne....

mtunde

Szia Durca!

Tegnap este óta próbálok privit küldeni, de már megint csak azt írta ki, hogy általános hiba :shock: :( . Még próbálkozom.

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!

Satuk! Köszi a gipszes infót. Lehet, hogy hétvégén megcsinálom.

Orsi! Ajándékba kaptuk a kígyót, nem tudom hol vették sajna.

Kriszta! Igen a III. kerületben lakom. Igazából nem szándékozom még kimozdulni itthonról, csak itt bent a lakásban akarok mocorogni, de köszi a a művközpontról az infót!

Tünde! Cindyt kipróbálom majd. Lehet, hogy utálni fogtok érte, de Én Schorbetnéra tornáztam terhesen...persze szigorúan levéve a hangot és a rádió szólt alatta. Megnéztem egy pár kazit és Nekem ez a fajta mozgáskombináció ért valamit...

na megyek mert ébredezik a kissárkányom és mindjárt itt a védőnéni is.

puszi nektek!
marcsim

Sziasztok Lányok!
Tudom, hogy nagyon ritkán írok, de azért mindig igyekszem elolvasni az összes írást. Szóval itt vagyunk mi is.

Steffi! Ilyen gyönyörű pocakos kismamát még nem nagyon láttam, amilyen voltál! (ez nem udvariasság :oops: :) )
Nagyon gratulálok Martinhoz, boldog, egészséges életet kívánok nektek!

Dorkának szintén gratulálok, sok boldogságot, egészséget kívánok!

Irigy vagyok....de jó nektek!

Meghatódva nézem mindig a képeket, amiket felraktok ezekről a csodababákról! Olyan szépek!

Barnama! Szia! Ha jól emlékszem, hétfőn voltál dokinál. Érdeklődöm, mi a helyzet veletek, rendben vagytok? Kiderült, hogy fiú, vagy kislány?

durca, szia! Nekem mindig más időpontot ad az uh, mint a kiírt idő, mivel előbbre hozza a szülést, én ezt "használom".

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

már mindkét szemem kripli..kéne lassan üvegszem szakboltot keresni.. :D

gabbóka Sajna nekem későbbre teszi au uh a szülés időpontját és mindig ugyanarra az időpontra,dec.21-re.

ORSIÁtjött..13 példányban :D :D :D :D :D

MARCSI! Én miért gondoltam,hogy a XIII-ban? közel van Pomáz.
Nagyon jó egyébként a mozgássor,amit Réka csinál,csak ellentmondásba is keveredik saját magával,mikor a második trimeszter gyakorlatai alatt közli,hogy lábemelés már nem lesz a 2.időszakban és láss csodát,mégis van..szerintem egy néma Rubint Rékával nem lenne semmi bajom :D :D
és biztos azért nem bírom,mert ő tornázik,én meg nem... :oops: :oops: :oops:

TÜNDE! Hát jó messzire utazott apa,én azt gondotlam,hogy csak ide a szomszédba..kitartás,elszalad a 3 hét..

Annyit a harisnyanadrágokról,hogy mind a 3ban vakaródzik a gyerek...nem tiszta pamutok,de műszál is valami 2%ban van benne,eddig nem zavarta..DE! ma megint elugrottam a corába(visszamentem a tisztított ruhákért),hát nem vettem egy kordbársony pörgös szoknyát a csajnak? Az,hogy én a 3 évvel ezelőtti gönceimben járok,az nem gáz,minek más erre a bálnatestre...Lányos anyukák! a helyzet csak rosszabbodni fog..
szép hétvégét mindenkinek!

durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Csak beugrottam, mert gyorsan elteszem magamat egy kicsit pihizni, amig az összes pasi alszik.

Minden ok nálunk, kezd összeszokni a csapat. Kristóf a jelek szerint nehezebben veszi, hogy kiesett a pikszisből, bár próbálunk nagyon figyelni rá. Sajna, eléggé hisztizik... El sem tudom képzelni, mi lesz, ha a párom már nem lesz itton. :oops: Ja, helyette lesz anyósom. :evil: :evil: :evil: :evil: , akitől már most rosszul vagyok, ha feljön. Veronikusz, azt hiszem, kezdelek nagyon megérteni és tisztelni!!!!

Vbea, kívánom, hogy ilyen könnyű szülésed legyen, vagy inkább olyan, mint a mamádé, mert azért fájt. :lol:

Tünde, hátha Ketteske megszülethet normálisan is, volt már ilyenre is példa, és akkor Te is átélheted.

Próbálok feltenni képet, nem bizti, hogy sikerül.

Addig is minden jót mindenkinek,
Dorka Kép

Kép
Kép
dorka77

Marcsim, elfelejtettem az előbb a tornázást: én is Rubint Rékára tornáztam terhesség alatt és után is - bár a szövege tényleg brutális - , ugyanolyan hang nélküli módszerrel, mint Te. De a gyakorlatok nekem nagyon bejöttek, és igazából most látom, hogy a két terhesség között "felépített" izmok tök jól megmaradtak, és most majd ráhajthatok azokra megint. Igazából én Kristóf után már 3 héttel tornáztam - akkor még csak a Rubint pocakos 1. trimeszterének gyakorlatait -, aztán átváltottam a keményebbre, mikor már úgy éreztem magam. Elég gyorsan le is fogytam a fent maradt kb. 10 kg-ból majdnem 8-at, bár még maradt azért javítani való. De majd most....! :lol:

Jó tornázást, már én is alig várom!
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

Elkaptam én is valamiféle hasmenéses-hányós-lázas vírust, erért nem nagyon írtam mostanában. kicsit csaffadt vagyok, tejcsi szempontból is, meg amúgy is. Panni üvegből inni nem hajlandó, úgyhogy órákat eszik, mire összeszedi az adagját. (eddig 15-20 perc volt max)

Dóri,
a fogak nálunk mintha szünetelnének... ki tudja

Voltunk az új gyógytornásznál. szuper aranyos, azt mosnta, nem kell Panninak állandó kezeléd, de néha azért vigyem el, hogy megnézzék, fejlődnek-e az izmai rendesen. Nagyon szimpi volt. 2 hét múlva megyünk hozzá megint.

na megyek, mert hiányol a Törpikém
Jube

Kép

Kép
jube

Dorka!
nagyon szép a kisfiad és van egy hasonló képem, és szerintem totál hasonlóak a kölkök.
Majd megpróbálom felrakni, de egyenlőre fogalmam sincs hogy kell és most mennem kell fürdetni.
De látom, úgysincs itt most tolongás.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Durca, ne haragudj, amiért ennyiszer elküldtem :lol: , de ez a hülye mindig hibát írt ki.

Marcsi, kár, hogy nem tudod, honnan van, nagyon tetszik, de ha esetleg meg tudnád kérdezni... :oops:
Te merre laksz a III. kerületben? Én békási vagyok.

Hát, képzeljétek, ma Panni átfordult a hátáról a hasára (nagy küzdelem árán), ami tök jó, csak az a baj, hogy ugye nem szeret hason lenni, úgyhogy mikor átfordult, ment a küzdés, a nyöszörgés majd a sírás, mert ugye vissza már nem ment. Viszont most szerintem annyira "belelkesedett", hogy amint letesszük a földre, egyből elkezd forogni, ami nem is lenne baj, de még nem jött rá, hogy oldalra kellene nézni, hogy levegőt is kapjon, és ne állandóan a takaróba fúrja az arcát, ha már nem tudja tartani a fejét. Na, de majd csak erre is rá fog jönni. Egyébként annyira kis aranyos volt, és mi gaz szülők jót szórakoztunk rajta. :D

Jube, gyógyulj meg hamar, és ne izgulj, vissza fog jönni a tejci, most már én is jobban vagyok. Már olyan nap is volt, hogy nem kellett pótolni!!!

Na, megyek, Apa végzett a fürdetéssel, úgyhogy jön a vacsi.

Puszi Mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Helló Lányok!

Jube!!
Gyógyulj meg gyorsan!!!Pihenj sokat,és ne izgulj a tejcsi miatt.

Kicsit ritkán tudok jönni,vége a "jóvilágnak",eddig elég sokat aludt a csajszi napközben is ,de kb 2 hete nagyon változó,van hogy alig alszik valamit.JA és 2 napja nagyon nyűgös,tegnapelőtt egész nap sikoltozott pedig nem volt semmi baja,csak úgy paszióból nyomta. Gondolhatjátok,este már totál paff volta!Még jó hogy éjjszaka elég jól aludt.
Lehet hogy a foga jön,állandóan folyik a nyála,és gyömöszöl mindent a szájába.

Durca!
Dettó ugyan így vásárolok! Mindíg a gyerekeknek veszek valamit. Ma is elmentem,hogy veszek magamnak cipőt,erre a gyerekeknek sikerült megint vásárolnom,persze cipőm nincs.....

Dóri!!
Jól vagytok!! Nagyon hiányollak!!

Mindenkinek nagyon szép és nyugodt éjszakát kívánok!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
Most nagymamanal vagyunk, itt vagyunk a hetvegen, de apjuk jobban hianyzik, mintha otthon lennenk. Pedig fel eve meg itt laktunk mamanal... na mindegy.
Kepzeljetek, Benet behivtak valogatsara a reklamugynoksegnel. hatha osszejon, olyan buszke lennek.
Amugy a vasarlassal a fius anyukak is igy vannak Multkor kaptam penzt anutol szulinapomra ruhara. Erdekes modon rogton Benenek vettem.... :roll:

Rubint Reka kismamadvd-jet annak idejen nem hasznalhattam, delegkozelebb mindnekeppen fogom, mert a tobbi valobannagyon lightos. Persze legjobb, a el tudok majd jarni valahova, mert otthoni torna nekem soha nem megy. Belelkesedek, aztan semmi. Pedifg lenne kazetta is, labd ais, taposogep is. Igaz, Bene csak 1 orat alszik napkozben, abba nehez mindent belesuriteni, de lehet, hogy megprobalom akkor, amikor fent van, hatha agy ugrandozni :) addig legalabb rohog rajtam.
Jube, gyogyulast neked! Cancan, gabboka, tok jo, hogy beneztek es irtok is neha!

mtunde

Sziasztok

Szült valaki császárral közületek? Leírnátok nekem a tapasztalatokat, ha megkérlek titeket! Én tuti azzal fogok a szemem miatt, -8-as, progis csaszim lesz!

Előre is köszi!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Durca,
Hogy vagy? Jobban vagy már?
Gyógyulj meg! Jó bulást kívánok!!!
Küldök egy kis boszi energiát! :) így a világhálón keresztül!

Igen, igen néztem is a Mandulát.
Gondoltam is, hogy lehet az lehet az első neve! de nem ismertem és nem mertem bevállalni. :oops:
Ezer bocsi!
remélem megbocsátod! :oops: De nagyon édes név! Tök jó!!! Tetszik!!!
Én úgy értettem, hogy karácsonykor már biztos otthon lesz, és nagyon jó lesz nektek 4-ben!!!
És akkor kívánom, hogy a Mikulás hozza meg!!!

És TE milyen szülést szeretnél?
A férjed császárt, és Te?
Te rendeset?

Én a menstruáció alapján számolom.
Mondjuk nekünk az UH- is azt mondja, amit én! :) Eddig legalábbis! De hát az UH a biztosabb nem, mert az méret alapján nézi!

Látom Te is beszélgetsz a kazettákkal. :lol: én is tornáztam a Rékára, de nem kismamát, mert azt nekem most nem lehet, hanem még régebben rendeset. És akkor én is kiabáltam vele, mikor egy ugrálós tapsolós résznél, megállt, nem csinálta a gyakorlatot, és mondta hogy "kérlek, ne hagyd abba, most ne add fel"! Mondtam akkor én is neki, hogy hát te se lazsálj! :lol:

Mandula örült a harisnyanadrágnak?
Most olvasom hogy vakarózik bennünk :cry:

Megértelek a kordszoknyával kapcsolatban.
Hisz olyan jó nekik vásárolni! :lol: Én is nagyon vágyom már erre is!
Kérünk Manduláról képet!

mTünde,
Hogy vagy?
Egyedül vagytok még? Mennyi ideig?
És miért utazott olyan messzire? Minden nap beszéltek?
Kitartás!!!gondolj arra, hogy milyen jó lesz majd ha megint otthon lesz Apa!!!
És igen menj is át a Nagyihoz! Ti sem vagytok egyedül, és Ők is Örülnek!

Igen, én is arra gondoltam hogy front lehetett. :)

De jó, de jó!
Milyen ügynökség! Gratulálok és szorítok! Látod azért veletek is történnek itthon jó dolgok!
De jó hogy a Nagyitól is tudsz jelentkezni Látom már ott is vagytok!
:)

Satuk,
Nagyon édes ez a kép!!! Vagyis Olivér!!! A kis drága!!!
Ezek szerint ezzel foglalkoztok?

HOgy csinálsz másoknak?
Mennek más kismamák babákkal? Vagy más rokonoknak is csinálsz tappancsnyomot?
Vagy mit nem szeret a párod, hogy kik mennek fel? A barátok?
ezt nem értem. :oops:

Dorka!!!

Nagyon nagyon gratulálok Bencushoz! Gyönyörű baba!!!
És örülök, hogy jó emlékeid vannak a szülésről.
Jó ilyet is olvasni!
:)

Manóka 28!
Látom sikerült a vonalzó!
Ügyi vagy!
:-.) 8)

vBea,

Ne csak azt mond, hogy úgy szülnék, mint Anyukám.
Hanem hogy úgy fogok mint Anyukám.
És akkor úgy lesz!!!!:-)
Csak akarni kell, hinni benne nagyon!
De persze mi is ezt kívánjuk Nektek!
és szorítunk!!!! :wink:

Györgyi 33,
Köszönöm szépen, hogy leírtad, hogy milyen vizsgálatok vannak még.
És nektek milyen volt a 32 Uh?
Hát nem tudom,
Majd jövő héten felhívom a rendelőt és megkérdezem.
Mert a barátnőm még mikor Németországban volt ott csináltak róluk ilyet a 22 héten és már tök jól látszott. És neki is azt mondták, hogy a 24-34 között érdemes menni.
És most már itthon vannak, mert itthon fog szülni és most voltak UH-n, a 35 hétben van. És nagyon jók lettek a képek, bár azt mondták, hogy már nem olyan jó mert túl nagy a baba.  és fél óráig nézték. Hát azt nem hiszem hogy a mi kis Hercegnőnk szeretni fogja, de én már nagyon szeretném látni!

Hát a gyakroló Anyukák biztos tudják a választ az átlagos súlyra
Én a könyvemet szoktam nézni, de most azt nem tudom megnézni, mert a Férjuram már alszik, és a könyv a hálóban van. De ezt az oldalt szoktam még nézni!
http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html

Marcsi!
És milyen volt a 24 uh? Jól látszott?

Gondolom minden oké volt.

Hát én is azért mennék, hogy jól lássam hogy minden rendben!!!
Olyan édes Kolos baba!!!!
És ügyes is!!!
Kár hogy videót nem lehet feltenni.
Vagy lehet?

A harmadik kerültben laksz?
Valamikor összefuthatnánk, ha van kedved.

Orsi,
Nagyon édes Panni baba! Köszönjük a képet, megérte várni rá!
Igen, megértem, én is képes vagyok itt ragadni a gép előtt, pedig annyi más dolog lenne :lol:
De jó titeket olvasni, és válaszolgatni! :)

Kirszta,
Igen, gondoltam.
És Áginak hívják ugye?

Jube,
Gyógyulj meg gyorsan!!! És vigyázz magadra!!!
Küldök Neked is egy kis boszi energiát! :lol:

Na most ismét jól itt ragadtam!
De már megyek is aludni!
Vagyis előbb zuhizni!

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok!
És nagyon jó hétvégét!

Láttátok hogy Amerikában már esett a hó?

Remélem itt még jó idő lesz hétvégén!

Puszika

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!!

Az a helyzet, hogy teljesen kivagyok!! Ma éjjel 4- 5 órát aludtam,mert a csajszikám nem bírt aludni!!
NApközben meg annyi energiája van.....
Ő is forgolódik minden irányba, visong. Szerintem neki is beindult a foga megint!!

Eszti!
Úgy látszik, nálunk egyszerre történik minden! Luca sem nagyon alszik napközben. Talán 3- szor fél órát!
Köszi, hogy hiányolsz, jól esik!

Jube!!
Gyógyulást!! Remélem, azért nincs nagy gond a tejcivel!?

Orsi!!
Nagyon ügyes, és aranyos a kisasszony!!

Vicával mi van? Ezer éve!!!

Ne haragudjatok, de nem tudtam mindent betűről betűre elolvani!

Dorka!!
Nagyon aranyos a babád!

Rakok fel képeket, ha nem haragszotok! :D

Kép

Kép

Kép

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Szia Dóri!!

Örülök,hogy jelentkeztél! Nagyon édi Luca!! :lol: Olyan nagy már!!!
Hát,akkor nem nagyon hagy pihenni Luca! Sajnálom,de majd túllesztek ezen is!! :cry:
Nekem is többször volt fennt éjjel Rebeka,de csak kajcsizott és visszaaludt,szerencsére.Tegnap késő délután is nagyon nyűgi volt,bár gondolom azért,mert nem tudott aludni,felébresztették a szomszédok és nem tudott visszaszundizni.
Rebeka még nem fordult meg :? -érdekes,mert pár hetesen már hasáról visszafordult a hátára- viszont fel akar ülni!! Megfogja az ujjam és próbálja felhúzzni magát. :wink:
Látom Lucának is van járókája! Szerteti a csajszi??
Rebeka nem nagyon van oda érte.

Jube!

Valamivel jobban vagy már?
Jobbulást Neked! Panna hogy van? Nem kapta el tőled?
Bár biztosan védi az anyatej!!!

Puszi Mindenkinek!
Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!

Dorka! Nagyon édes Bence, én is jó testmozgást kívánok!!!!

Jube! Mielőbbi gyors gyógyulást!!!!

Orsi! Anyósomtól kaptuk és éppen franciaországból jött haza és onnan hozta...de el tudom képzelni, hogy itthon is vannak hasonlóan szép játékok...csak keresni kell :wink:
Mi Csillaghegyen lakunk, pont a stranddal szemben!
Panna nagyon ügyi, biztos édes lehet ahogy hempereg :lol:

Ancsa! Nekünk szerencsénk volt a 4D-s uh-on, mert mindent szépen láttunk. Nagy élmény volt.
Te is itt laksz a III. kerületben?

Nálunk is nyügi volt éjjel, és ráadásul iszonyatosan fájt a fejem, semmit sem aludtam...reggel már nem bírtam tovább és vettem be egy szem algopirint....az kivette a fájást...de utálok gyógyszert szedni :cry:

puszi mindenkinek
marcsim

Sziasztok Lányok!
Ancsa, köszi az éreklődést. Még 1,5 hétig van távol apa, összesen bő 2 hétig. Most nekik is hétvégi szünet van (munkaügybne vannak kint) és nézelődnek Sidneyben. Nagyon máshova nem is lesz idejük menni, de állítólag az is elég nagy :)
Igen, már nagyon sokszor elképzetem a viszontlátást, jó lesz megint együtt!!
Az ügynökségnél még pár hónapja voltunk, lefotózták Benét, hátha kell valami reklámban, most meg hívtak, hogy válogatás lesz kisgyerekek között, ha tudunk menjünk el. Többet még nem tudok. Majd hétfőn este bezsámolok :)
Elizabeth! Én is császárral szültem, programozottan:
előtte való nap befekszel, éjféltől nem lehet enni. Még a befekvés előtt pár héttel el kell majd menned aneszteziológushoz, ott megbeszélitek az érzéstelenítést alaposan. Amikro befekszel, ők is meglátogatnak, és még egyszer mindent alaposan elmondanak.
Reggel 6-kor kell jelentkezni a szülőszobán. megkapod a beöntést, aztán visszamehetsz a szobádba még pihizni és izgulni :)
aztán a műtét előtt 1,5 órával vissza a szülőszobára már a férj is mehet: infúziót kapsz, egy keserű löttyöt hányás ellen és katétert. Amíg folyik az infúzió a szülőszobán vagy, mi kettesben vooltunk a férjemmel.
Aztán visznek a műtőbe (illetve mész sjaát lábon) ott felültetnek a műtőasztalra, megakpod az érzéstelenítést (én ettől féltem nagyon, de alig éreztem!!!), aztán már döntenek is hanyatt, mert nem érzed a lábad. Pár perc, és már vágnak is, nekem onnantól kezdve 7 perc alatt kint volt Benedek. hallod, ahogyan sír, de nem látod. Kiviszik oda, ahol apa várakozik (a műtő előtt, a babaellátó szoba mellett (ha akarja ablakon át nézheti is a műtétet eg ykicsit arrábbról, de a fréjem fel sem fogta, mit mondanak neki, és ott állt dermetem várakozva :)), ott letisztítják a babát, apa kezébe adják, megmérik, stb. Majd egy puszi erejéig visszaviszik hozzád, elfordíthatod a fejed és megnézheted.
A műtét még kb 60 percig tart, aztán bevisznek a császáros szobába, ott távirányítású ágy van. A nővérek tök gyakran bemennek, újabb infúziót kapsz, méhősszehúzót és fájdalomcsillapítót, lemosnak, stb.
Este már ehetsz pár falatot, amikortól mozog a lábad (2-3 óra) beviszik a babát, megfoghatod, szopiztathatod, segítenek is, de ha elfoglaltak a csecsemősök, néh aotthagyják, te meg nem tudsz felülni vele :) Inni rögtön lehet kortyokban, érdemes kis üveges ásványvizeket vini magaddal, azt egyedül is tudod kezelni.
Este, vagy másnap reggel kelhetsz fel. Ha megy, és nem szédülsz, lemosakodhatsz (segítenek, ha kéred) kivezsik a katétert, és mehetsz egyedül pisilni. Az első felkelés iszonyat nehéz, dehát mi meg nem vajúdtunk :) Utánais nehéz még aznap, de érdemes sokat mászkálni, mert másnap nagyságrendekkel könnyebb lesz! Én másnap már mentem a normál kórterembe, általában így szokás, az az ág magasbb, de meg lehet vele bírkózni csekély 5 perc alatt :)
Amí fekszel első nap, látogatási időben apa bemehet a babához, a nővérek meg kiviszik megmutatni a látogatóknak a folyosóablakhoz.

Én legközelebb amúgy azért is szeretnék alapítványi szobát, mert akkor elős nap is ott lehet apa velünk, meg a baba is, megbejöhet a nagytesó. De akkor tök jó volt nem egyedül lenni, hanem közösen erősíteni egy másik lányt a felkelésnél.

mtunde

Hát Ancsa! Tiszta lebukás az élet! :oops: MOst nem írhatok többet rosszat anyósról. :D
Csak nem ő a védőnőd? Minden sirámom ellenére: nagyon alapos és segítőkész ám. (Közben ájöttem, hogy nem is ő a fő kavarós, hanem - nagy meglepetésemre - após. Hogy mik vannak!?)

Durca, Jube!
Gyógyuljatok gyorsan!

Tünde!
Érdekes, amit írsz a felébredésről. Panna mostanában kezd éjszaka néha felkelni, de nem is ébred fel igazán, csak áll az ágyában és mond egy két szót, és elég hamar megnyugszik, és visszaalszik. Én is arra tippeltem, hogy mostanában kezdi több élmény érni, vagy most kezd álmodni is róla, és ezért van.

Kriszta
kriszta36

Elizabeth!
Biztos a császár? Nekem -6 dioptriás mind a két szemem, rendesen szültem. Voltam szemészeten, zöld lámpát kaptam.

Kriszta
kriszta36

Kriszta, nekem a Mészáros doktor akinél voltam, rögtön rávágta, hogy császár.....de azt mondta, hogy mindenképpen elkell mennem egy szemészorvoshoz, aki ír arról egy javaslatot, hogy szülhetek -e simán vagy sem! Amúgy neked nem lett semmi a szemeddel????

Mtunde, köszönöm szépen, hogy leírtál mindent ilyen részletesen, legalább tudom, hogy mire számíthatok! Hát nem egy leányálom, sem egy gyaloggalopp, de gondolom túl lehet élni!!!!! :)
A katéter az nagyon gáz? Nem féltél a műtőben? Én tuti tiszta para leszek!!!! :(

Kép
elizabeth25

Szia durca! Akkor számold úgy, hogy 11-én fog érkezni! :) Így biztos jobb érzés! :lol:
A Vida egyébként nekem azt szokta mondani, mindegy a kiírt időpont, meg az uh szerinti időpont, eldönteni úgyis a Teremtő fogja!!! Én drukkolok, hogy 11 legyen!

nagydora! Annyira tündéri a Lucád! Ismerem a nem alvós éjszakákat :roll: , de ezzel együtt újra várom! Bárcsak már ott tartanánk! Kitartás Neked!!!

mtunde! Nem akarlak elkeseríteni a válogatás miatt, de azért készülj fel, a "rivális" gyerekek szülei annyira kegyetlenek tudnak lenni, megy a tolongás, überelés, méregetés, kié a szebb...stb...sokat kell várakozni(főleg, ha valami nagy cég reklámja lesz), szóval remélem majd más és jó élményekkel térsz
vissza, de ha esetleg megkapja a szerepet Bene, ez munka lesz neki. Írd meg, mi volt!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Dóri,
Luca nagyon édes baba! Gratulálok hozzá!!! :lol: Biztos hamarosan hagy majd aludni!

Eszti!
Rebeka mit csinál a járókában? Sír? Vagy miből gondolod hogy nem szereti? Gondolom azért nem szereti mert oda teszed, ha kell csinálnod valamit. És nem vele foglalkozol, és ezt kikéri magának! Okos kislány! Megértem. :wink:

Marcsi!
Igen, itt lakom én is, az Árpád hídnál :) Most volt itt Anyatejes nap a művházban azon gondolom nem voltál, hisz akkor tájt születhetett a pici fiú!
Jaj, most látom Kolos ma 1 hónapos! 8) Sok boldogságot neki!!! És nektek is!!! Millió puszi Nektek!!!
Én is remélem, hogy nekünk is szerencsénk lesz és jól fogjuk látni a Kishercegnőnket! már alig várom hogy lássuk!

Tünde,
De jó, hogy tényleg ilyen részletesen leírtad, hogy milyen a császár, mert hát úgye, nekem nem ilyen volt :( és valószínű, 99% hogy a mostani az lesz, a mi érdekünkben, és már én is kérdezni akartam, kíváncsi voltam rá nagyon!
Saját lábadon mentél a műtőbe? És mindent hallasz?
És akkor a férjedet mikor láthattad? Aznap már nem is?
És ha alapítványi szobát kér az ember, akkor oda viszik a műtét után? És akkor ki segít neki? a család? Vagy mikor mehet az alapítványiba?
A megfigyelés után?
Szóval ha kér az ember lánya alapítványit akkor mire számíthat.
Az most mennyibe kerül?
Köszi a beszámolót, nagyon hasznos infó!!!

Kriszta,
:D nyugodtan írj!!!. Csak valahogy összeraktam és gondoltam Te lehetsz az imádnivaló Panna anyukája! 8)
Nagyon szeretem az Anyósodat, szerintem nagyon jó szakember, sokat segít. :lol: és bíztat! Jó fej!

Na megyek egy kicsit rendet rakok. :D

További jó hétvégét!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Gabboka, én is a drága Vida dokinál szültem és 5 nappal túlhordtam Benit. Hatalmas hasam volt, minden csontom fájt , szegény már nem mondott nekem semmit, mert látta rajtam egy rossz szó és elbőgöm magam.
Azt hajtogatta, hogy úgy szeretne segíteni, de higgyem el, ne avatkozzunk a természetbe , tudja ez a gyerek , mikor kell jönnie. És természetesen igaza lett. Meghogy ha eljön az idő, hamar kicsússzan majd ez a kölök, ne izguljak , minden rendben lesz. Így is volt, kicsivel több, mint 2 órát voltam a szülőszobán. Csak olyan nehéz volt az utolsó 2 hét.

Heni

Kép

Kép
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:13-kor.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: