A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Monacs!
Cumi kontra ujjacska témán már rágódtunk itt,igaz nem sok eredménnyel. (javítsatok ki Lányok,ha rosszul emlékszem)

szóval: mindenkinek más a véleménye ,én inkább cumi párti vagyok,mert ugye azt el lehet majd venni,de az ujját azt nem.
Nálunk a két nagy gyerkőc is cumizott,igaz nem vitték túlzásba,és szerencsére nem okozott gondot a leszoktatás.
De ez a saját hozzáálásom és véleményem.
Gondolom nem sokat segítettem.

Hát a séta ügy már rázósabb! Sajna ha a megszokott dolgok egyszer-egyszer kimaradnak a picik életéből,azt nagyon zokon tudják venni . Talán próbáld meg a babakocsiban elaltatni,hátha "belehet csapni",és elalszik.

Sok szerencsét!
mano

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok,

Steffi,
Mindjárt megnézem az iwiw-et. Remélem, hogy rólatok is van fent kép!!!!!!

Monacs,
Nálunk kb. 1 hónappal ezelőtt volt ez a probléma. Én a lányok tanácsára, betettem a kiságyába és ha elkezdett sírni, akkor kb. 2 percig hagytam majd utána felvettem és megnyugtattam, aztán vissza és csodák csodájára elaludt. Nehéz, mert nem megy egyik pillanatról a másikra, már csak azért sem, mert ott nem tudod ringatni, ha esetleg felébred. Egyébként most Réka is a babakocsiban van, mert jól felöltöztettem és kiraktam az erkélyre szunditani.

Na megyek aludni egyet, ebben az időben semmihez sincs kedvem! :cry: :cry:

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Remélem, jól vagytok ebben a csúnya időben... Mi ma voltunk 15 hós oltáson, de Kristóf egy kis angyal volt!!! Csak egy kis nyüszi volt.

Monacs,
nem tudom, van-e valamilyen esti fektetési rituálétok - és beválik-e? -, de azt használhatnád de és du is, akkor tudni fogja egy idő után a babóca, hogy most alvás lesz. Szerintem a cumit is megpróbálhatod, mi is csak és kizárólag alváshoz "használjuk", napközben "alszanak" (mert 2 van :oops: ), és ilyen pici korban még egyáltalán nem tud hozzászokni. A felvesz/letesz módszer felébredés esetén nagyon jól beválik, próbáld ki, de lehet, hogy hosszabb ideig tart, amig beleszokik. Fontos, hogy ott maradj vele, amig mélyen elalszik, mert ha 5-10 perc múlva felébred és nem vagy ott, megint kezdheted az elejéről az egészet.

Jube,
ha már megtanítottad hason aludni, esetleg megpróbálhatod az általam csak "büdös bogár"-nak hívott pózt: a lábacskáit hajlítsd be a pocakja alá (persze hasonfekvésben),hogy a popsija az égnek álljon, így még jobban szaladhatnak azok a fránya pukik.

Steffi,
egyben vagy még? Semmi változás?

Szép estét mindenkinek,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Sziasztok!

Bea!

Ne törQdj a védQnQvel!!! Nekem azt mondta, hogy a 10-12 kg csak átlag. FQleg ne legyen gyomorgörcsöd!!!! Nem szabad.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,

Ancsa, köszönöm, hogy megosztottad velünk, jót pityeregtem rajta, mert tudod én is toxémiás voltam, 190/100 as vérnyomással 1 hétig, görcsös fejfájással, de azóta hálás vagyok a Jóistennek, hogy Balázs baba megszülethetett.
És persze Molvarec doktornak. :lol:

Cinicini, meg fogom én is nézni a weblapot köszi.

Nekem is csomókban hullik a hajam sajnos, várom, hogy elmúljon...és Kóbor Jani hajú legyek.... :wink:

No jóéjt mindenkinek és holnapra szép napot!
Hurcia

Kép
hurcia

[img]Sziasztok!

Dorka77
Mire gondolsz rituálé kapcsán? Hát nálunk úgy néz ki az este, hogy 1/2 8h körül apa fürdeti, utána én etetem és ... várjuk a csodát. Arról szó sincs, hogy esetleg cicin elaludna. Kezdődik a séta (itt azt értem, hogy a kezünkben hurcibáljuk), majd miután mindenki megunta, akkor a cumi. Persze közben el-el alszik a kezünkben, de amint letesszük az ágyába rá 5-10'-re felébred. Ezt persze cumival is eljátszuk párszor, mert az meg még ki is tud esni. Szóval a kisasszony 10h előtt nem alszik el soha, akár mit csinálunk vele.

Vica10
Ezt a felveszem, leteszemet holnap kipróbálom, mert ahogy hallottam az időjósokat vacak idő lesz megint és nem lesz séta.

Mano4
Én altatnám babakocsiban, de a másodikon lakunk a babakocsi meg lent parkol a garázsban :( . Bár igaz ami igaz van itt fent egy de azt meg utálja (a lenti mózeskosaras, a fenti meg egy kalap sz..), úgyhogy nem alszik el benne, ma ezt is bevettem.

Még egy kérdés, ha már cumi, akkor van valami tippetek, hogy lehet a gyereket leszoktatni róla? Dani ugyanis elmúlt két éves és lassan szerintem ideje lenne elvenni tőle, de nagyon ragaszkodik hozzá. Nem alussza át az éjszakát és szerintem ez is közrejátszik benne.

Mindenkinek jó éjszakát!
Monacs
Megpróbálok képet beilleszteni az én két büszkeségemről, remélem sikerül.

Kép Kép

Kép
Kép
monacs

Monacs ,
tündériek ezek a kis lurkók!!!!!
Nekem sem aludt el az elején csak 10kor, de később ez átalakult, most már 1/2 8 kor szunyál. Viszont egész nap alig....
Szóval mindenkinek van valami, amivel küzdhet..
Milyen így két gyerekkel?
Mert, bár tudom még korai nekem de tervezzük, gondolatban.Kb két év kellene a kettő között. Hogy birod a kettővel?

Jó éjt!
Hurcia

Kép
hurcia

Édesek ezek a lurkók! Egyik szebb mint a másik. Irigylem Réka sok haját. Szofinak szinte az összes kihullott. :cry:

Durca!
Én felnőtt fejjel mentem el lovagolni és imáááádom. Sajna már elég rég nem voltam a két gyerek miatt, de már alig várom. Jót fog tenni a hájamnak :lol: Olyan izmaimat is megmozgatott, amikről azt se tudtam, hogy vannak. :lol: egyszerüen szuper. Gyögyörű popsit csinál. :lol: (csak "K" drága, ha annyiszor megy az ember ahányszor szeretne :cry: )

Satuk, Mtunde!
Mi van ezzel a tej apsztással? Én úgy tudtam, hogy ha fejjük akkor egyre több lesz. Napról napra nő. Az az igazság hogy én eddig nem nagyon fejtem, de most elővettem és most jól megijedtem. Lehet hogy apsztok?! :shock: :? :oops: :idea: :?:

Dorka77!
Sajnálom. Ezt el se tudom képzelni. Nem csodálom ha ki vagy borulva. Én meg ma gondoltam, hogy mivel nincs anyósom (se apósom) csak egy idős édesapám és egy nevelőmamám, fel kellene tenni egy hirdetést, hogy pótnagyit keresük. :) :wink: Valaki nem túl idős nőt, akinek se gyereke, se unokája és szereti a gyerekeket.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Veronikusz, a fejés önmagában nem szaporítja a tejet, inkább apasztja. Ha szopik is a baba, akkor szaporít, hiszen még több inger éri a mellett. De szopás nélkül nem elég...

Monacs. Szerintem ha mindenfélét próbáltok, egy este alatt, akkor nehezebben alszik el a baba. Evés után mi letettük az ágyba, cumit a szájába, és kiemntünk a szobából. Vagy a közelében csendben voltunk. Ha nagyon sírt, megnyugtatttuk (először megpróbáltuk úgy, hogy ágyban maradt, ha nem volt elég, kivettük, és vissza) Amíg szépen el nem laszik. Ha simogatod végig, ringatod, akkor egy idő után csak úgy fog aludni, és ez így lesz még 1 éves korában is, amikor már 10 kilós.... :(
Szerintem elgyél szelíd, határozott, de persze nem rideg. Nem kell sírni hagyni, nem azt mondodm, de 5 percig azért sírhat... órákig ne... :)
Bocsi, ha okoskodó voltam.

mtunde

Sziasztok!

Hát igen, nem nagyon tudok aludni, fennt vagyok 1/2 3 óta fél 4-ig forgolodtam, aztán inkább leültem a géphez, hátha elálmosódok, de apa mindjárt kell, megy dolgozóba, úgyhogy azt még megvárom és utána megpróbálok aludni.
Volt valaki aki küszködött az alvással így a végén?? Vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen??? azt mondjátk, hogy így készül a szervezet a későbbi éjszakázásra. Hát nem tudom.

Dorka!
Igen még egyben. A CTG megint mutatott fájástevékenységet, és a héten már 2x is éreztem jóslófájásokat, és mindig be is csapom magam ezzel, azt hisze menni kell, de még nem. Most már tényleg kezd izgi lenni! Ha hétfőig se születik meg akkor vajon befektetnek? VAgy elég csak naponta vizsgálatra járnom? Vagy megindítják?
Te jól vagy? CTG-re már Te is jársz ugyi? Mikor mész legközelebb?

Vica!
Láttam, hogy visszajelöltél, köszi! :D
Tényleg aranyosak vagytok a pároddal és a kislányod is nagyon édes!

Rita!
Köszönöm az infokat :D Remélem hamarosan találkozok valamelyikükkel :D :wink:

Durca!
Írtam Neked wiw-en vissza!

Jó pihenést mindenkinek, délelőtt jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, én már most, a 22. héten sem nagyon tudok aludni... :( Nálam talán az a probléma, hogy korábban megszoktam az "ágyba zuhanást", aztán horkoltam, ameddig fel nem keltem. Most tény, hogy kipihentebb vagyok, úgyhogy ha már felkelek pisilni, utána sokszor másfél-két órákat fenn vagyok. :shock: :shock: :shock: Legközelebb benézek babanetre, hihi.

Köszi, Györgyi, higgyétek el, nem így képzeltem, hogy a súlygyarapodással kapcsolatban alakul ki a legtöbb parám. Hihetetlen. :? A legjobb, hogy a férjemen kívül még a környezetem többi tagja is azzaé jön, hogy próbáljam meg visszafogni a fagyit, ilyesmit. :evil: Ez azért vicces, mert jóformán diétázom. Milyen fagyit??? Megyek is lassan, hogy ne késsem le a gyógytornát. Pusziiiiiiiiiiii. :wink:
vbea

Tünde!
Én szoptatok és utána fejem le ami benne maradt. Még mindig nem értem az egészet. Fent valaki azt írta,hogy ha 30ml alatt fej valaki ki akkor az apaszt. Azt hiszem most már tényleg el kell mennem a LLL hó eleji tanácsadására. Legalább az én "leszívott" agyammal is megértetik, hogy hogy kell kézzel fejni (többek között). Elnézést hoy ilyen értetlen vagyok. :? :shock: :roll:

Más. Szerintetek megröntgeneztethetem a lábam? Tegnap majdnem elmentem tüdőszűrésre, de szerencsére felhívtam őket és ők mondták hogy az ilyenkor nem túl célszerű, mert a mellemben a vizsgálat alatt termelődő tejet, dobhatom a kukába. Így lehet ez akkor is ha a lábamat nézik? Vagy a köpeny miatt nem?

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:04-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Bocsi, hogy így eltűntem, csak elég sok gáz van itthon mostanság, na szerencsére nem a férjecskémmel meg Zsombival hanem a j öreg téma az ANYÓSSAL :evil: !!!!!
Nagyon összevesztem vele és most épp ott tartok(tartunk), hogy kiköltözünk Anyukámékhoz Érdre, csak az a gáz, hogy pár hónapon belül meg költözünk az új házunkba Herceghalomra és nem tudom eldönteni, hogy mennyire jó Zsombinak ha ide-oda hurcibáljuk.... na mindegy majd csak lesz valahogy.

Üdv az újaknak, felsorolnám a neveket, de olyan sokan lettünk hirtelen, hogy bizony vissza kell néznem hogy kik is az újjak :wink:
Nagyon szorítok mindnyájatoknak hogy jól telljen a babvárós időszak :)

Satuk, Vica!
Aranyosak vagytok hogy hiányoltatok, én is sokat gondoltam Rátok.

Tünde, Ildi és a nagyobb babás Anyukák!
Tudnátok abban segíteni, hogy mit adtok enni a picurkáitoknak, nálunk Zsombi egyenlőre bébiételezik, de most már inkább főznék neki csak nemtom mit és hogy hogyan kell csinálni, szóval ha vannak receptek v. ötletek szívesen veszem.

Na egyenlőre ennyit, igyekszem majd sűrűbben jönni és hozzászólni az épp aktuális témához, csak most ennyi tellett Tőlem

Puszi:
Anita & Zsombi ( 8 hónaposak leszünk nemsokára... bizony )

Kép
szsombi

Sziasztok!

Hurica
Hát két gyerek nem egy gyerek :D . Nem egyszerű az biztos, pedig most még van segítségem is anyós személyében. Aki egyedül van azt elképzelni sem tudom, hogy csinálja. Úgyhogy Veronikusz neked minden elismerésem. Dóri kb. reggel 7-ig alszik és addig 1x vagy 2x eszik. Danival sokkal nehezebbek voltak az éjszakák.
Ti még élvezkedjetek Balázsban :) , nekünk egyébként pont két év van a gyerekek között.

mtunde
Nem, nem vagy okoskodó egyáltalán. Igazából ez még akkor alakult így ki, mikor küzdöttünk a cumi ellen, aztán ez a szokás valahogy így maradt. Pedig a vége mostmár mindig cumi. Csak én nem igazán szeretem ezt a megoldást, félek hogy nagyon kócosak lesznek a fogai. Saját tapasztalatból tudom, hogy a fogszabályzó meg egy kinzó eszköz, igaz hogy nekem felnőtt fejjel volt, de baromira fájt. Bár ugye az sem biztos, hogy ez lesz a cumitól, mert hát ismerősi körben van aki egyáltalán nem cumizott és borzasztóan állnak a fogai.

Hogy lehet leszoktatni a gyereket a cumiról és hány éves korban érdemes próbálkozni? Tegnap este Danival megbeszéltük fürdetése közben, hogy cumi nélkül alszik, de persze mire az ágyhoz ért elfelejtette és kereste teljesen kétségbeesve. A végeredmény persze ...

Mindenkinek szép napot kívánok!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Sziasztok Lányok!

Múlt héten Panka beteg volt, így csak olvastalak Benneteket szorgalmasan.
Üdv az újaknak, és üdv az új babácskáknak! Ildi, Marcsi, Cancan! Nagy-nagy gratula!

Kriszta
kriszta36

Megint én, mire leírtam az előző levelet sikerült beelőznötök :) .

Lilluska
Cumit Danival csak alváshoz használjuk, persze ha nem tenném el, akkor őt nem zavarná, ha egész nap a szájában lógna. Van hogy ott felejtem az ágyában és eltünik, nagy csönd, megyek be a szobájába és vigyorogva néz rám cumival a szájába. Nemrég kirágta az előzőt, de a "hülye" szülei nem kaptak az alkalmon, hogy akkor most eljött az idő, hanem szépen elmentek a bótba és vettek egy szép újjat :D . Na, ennyit rólunk.

Sziasztok

Kép
Kép
monacs

Dorka,
köszi a büdösbogár tippet, jót nevettem rajta!

Monacs,
a szüleim annak idején azt mondták a tesómank, aki nem adta a cumit, hogy amíg oviban volt, a cumi elment homokozni. :D Azóta is várjuk vissza.

Rémes éjszakánk volt, úgyhogy ha elalszik Panni, kihúzom a telefont, és fejest ugrom az ágyba....

szép napot mindenkinek,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Tegnap voltam ultrahangon,meg vércukor vizsgálaton..egyre távolabbi a szülés időpontja,most dec.24-et mutatott :roll: .A doki ugyan megnyugtatott,hogy mindig bele kell kalkulálni1-2 hét eltérést. Nem nyugtatott meg :shock:

VBEA!

Úgy látszik hasonlóan gondolkodunk és hasonlóan hízunk :D :D .Muszáj annyit menni a védőnőhöz?Próbáld meg a minimálisra szorítani a találkozót,amikor pedig megemlíti a súlyodat,kezdj el szinte hisztérikus magyarázkodásba,hogy te mndent megteszel,de mégis ugranak a kilók :D ,ettől felmegy a vérnyomásod,ettől ő megijed és többet nem hozza elő a súlytémát..nálunk bevált :D :D :D
Holnap megyek jógázni..

VERONIKA Köszi,mindenképpen kipróbálom a lovaglást,nagyon izgat a dolog,remélem nem törik majd el a ló gerince,ha ráülök. :oops: :oops:
A fejés önmagában kevés a tejszaporításhoz,erről beszéltünk.A szopi az igazi tejserkentő,Nyugodtan fejjél,a cicizés után.És nem kell neked az a szoptatási tanácsadó,bízz légyszi magadban,hisz volt már,hogy a nulláról hoztad vissza a tejet! Lassan te lehetnél tanácsadó!!!!!!!!több önbizalmat kérek!!!!!

STEFFI!
Tök jó,hogy emlékszünk egymásra..jól vagyunk,bár nekem már akkor olyan pocakom volt ,mint neked(majdnem akkora),képzelheted,hogy most mekkora..brrrr.....

ANITA! Anyós ügyben részvétem,megértem és értem,hogy milyen gáz(az én anyósom objektív mércével mérve is borzalom).Szerintem Zsombinak az a jó,ha te nyugodt vagy.A költözés önmagában nem viseli meg túlzottan,nem úgy a feszkós légkör.

LILLUSKA!jól értettem,hogy jövőre babaprojekt?

Képzeljétek olyan jókat nevetek a lányomon,olyan jópofa játékokat tanulnak az oviban és ezeket előadja otthon,hát mit mondjak,ingyen kabaré..kár,hogy leírva nem lenne az igazi..

Szép napot mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Veronikusz!
Félreértetted, amit Satuk írt, ő csak annyit írt, hogy ha csak feji az ember, és a baba nem szopik, az 30ml-el kevesebbet jelent, azzal szemben, amit a baba tudna kiszopni az anyamellből, ha tudná.
Ha tehát te szoptatsz és utána fejsz, az tök jó, és szaporít is!!!

Cumi! Én szívesebben adok neki cumit, mintha az ujját szopná. Azt ugyanis majd nem tudom elvenni tőle. Másrészt én 7 éves koromig szoptam az ujjamat, és az valóban fogszabájzáshoz vezetett. A cumik viszont nagyon jól vannak kiképezve, nem okoznak deformációt. Nézd meg, mennyivel keskenyebb is a fog alatti rész, mint az ujja! Főleg nagyobb korban!
A cumi ráadásul higiénikusabb is, és Benét is csak ez nyugtatta meg, akkor emg miért ne adnám!

mtunde

Sziasztok!

Itt vagyunk ismét és nagyon szépen köszönjük a gratulációkat mindenkinek!

Üdv az újaknak!

Visszaolvastam mit írt a férjem és azthiszem a szülésel kapcsolatos "szakmai" információadásához sokat hozzátenni nem tudok:). Mindenesetre ha Ő nem lett volna bent velem, akkor nem is tudom, hogy csinálom meg. Az orvosomról és a szülésznőmről is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Nagyon nagy élmény volt, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy tulajdonképpen a vajudás fájdalmas része mindössze 4 óra volt. A végén a vákum sem ijjesztett meg, csak az a sok ember aki hirtelen beözönlött oda, de profin lezajlott az is. Vida doki segített kinyomni belőlem Kolost, szóval Én abban az "szerencsés" helyzetben voltam, hogy két doktor is dolgozott rajtam:). Erika szülésznő pedig egy tündér hatalmas szívvel és nagy szaktudással!!!!! Puszi Neki!!!

Koloson nem lehetett látni semmi torzulást, csak a feje tetején volt egy kis púp, de én azt sem láttam akkor. és amikor a hasamra tették nem akartam elhinni, hogy Ő most született meg, annyira csodálatos volt.

Nem is tudom mit írjak még....a lényeg, hogy hétfő óta ithhon vagyunk és nagyon nagy a boldogság. Sajnos nagyon legyengültem, már 50 kg sem vagyok és a gátsebem is elégvacak, de itt van édesanyám és segít nekünk. Nyomja belém a finomabbnál finomabb kajákat és s férjem is itthon van. Szóval gyorsan fel fogok erősödni, nem félek. És képzeljétek, rengeteg tejem van! A kórházban belövellt és annyira brutálisan, hogy akkora lett a cicim, mint két hatalmas labda. Fájt nagyon, de bőszen fejem és egyre könnyebb már ez is. Kolos nagyon ügyesen szopizik és mondhatni minta gyerek. Szinte 3 óránkét etetés, ahogy az meg van írva! Hatalmas baba és nagyon erős. No és nagyon gyönyörű:))))

Lassan mennem kell, mert jön az etetés de még megpróbálok képet felvarázsolni róla!

Millió puszi lányok és ahogy tudok jelentkezem!

Mindenkinek szép napot és millió puszi Nektek!!!!!
marcsim

Szia Marcsim!
nagy gratula most már neked is!
Nagy ügyes vagy. És piehnj csak sokat, attól erősödsz fel a legjobban, meg a sok kaja, és sok séta! (de eleinte ne egyedül menj! :))

mtunde

Sziasztok!

Vbea!
Hát akkor lehet, hogy egy ilyen hajnali 'bulin' itt találkozunk :D
Én nem tudom mi van velem, előtte annyira jól tudtam aludni, hiába keltem fel pisilni, utána úgyanúgy aludtam tovább.
Nem értem, nem értem.
Neked kicsit rosszab, mert majd a fele még hátravan :D
Pedig igyekszem magam napközben kifárasztani... Na mindegy.
Lehet, hogy szedek majd valami homeos bogyit.

Durca!
Hát ez tényleg tök jó! Én úgy örülők! Képzeld a barátnőm is karácsony tájékára van kiírva :D De Ő nem itt szül, de annyira tetszik neki a kórház, hogy legközelebb itt szeretne.

Puszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durca, Tünde!
Annyira de annyira jól estek szavaitok. Még hogy én tanácsadó. A lányok most nálunk "összebeszéltek". Nappal is és sajnos éjjel is felváltva alszanak és az hogy még egy órát se tudok egyhuzamban aludni, teljesen kikészít. (a nagynak szerintem a szemfoga jön). Ideges most nem vagyok a tej miatt. De már mindennek nekimegyek nyitott szemmel, olyan álmos vagyok. Sajnos úgy "kifektettek", hogy most már meg is jött. Igaz 15 hónap után :) de nem hiányzott. Eleinte Szofi nem is akart szopizni. Gondolom más lett a tej íze is. :? Este többször próbáltam megtömni táppal, hogy alaglább egy kicsti tudjak aludni, de nem hajlandó elfogadni. Most próbálkozom másfajat táppal. De egyelőre az se jön be. :(
A lovaglásról majd számolj be légy szíves Durca! Hova jártok? És mennyibe kerül? Én Törökbálint mellé szoktam az Anna hegyre. Ez egy mészkőfalba vájt barlangban van. Mármint a lovak. Nagyon jópofa, de nem olyan színvonalas mint Tárnokon volt. (Csak az nagyon messze van :(

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Marcsi!

Nagy gratula Neked és babának! Egyél fincsi kajákat és pihenj amennyit tudsz, attól erősödsz a legjobban.

Lányok!

Úgy tűnik a tej problémám rendeződik (gyorsan lekopogom). Viszont amióta megszültem gyakorlatilag nincs étvágyam, egész nap alig eszem valamit. Próbálom magamba gyömöszkölni a kaját, de sokszor már az evés gondolatától is rosszul vagyok, már le is pattant rólam 11 kiló. Elképzelhető, hogy emiatt (is) csökkent a tejem pár napig?

Hanna ma 10 napos. A teraszra már kitettem 10-15 percekre, a hétvégére szép napos időt jósolnak, kimehetünk már egy körre a babakocsival? Ha most még nem, akkor mikor?

Szép napot mindenkinek!

Ildi
ildi35

Ildi! Váltottalak Téged az ágyon, azt mondta Erika, hogy a helyedre megyek:)

Megvolt a hami. 130 grammot szopott a drága és már csak 10 grammot kellet lefejnem. gyorsan eszem meg iszom, nehogy már ne legyen elég e tejcim legközelebb. :wink:

a képpel még lemaradtam.... Kép Kolos 1 naposan
marcsim

Sziasztok!

Anita! Jó hallani felőletek! Sajnálom az Anyós kérdést és azt mondom inkább a költözés, mint a feszült légkör ... Mit adok enni Marcinak? Reggel este tápszer (még mindig), délelőtt gyümölcs (alma, banán, őszibarack esetleg sütőtök), délben zöldség+husi, délután tejpép vagy gyümölcs.
Az ebédet vegyesen oldom meg, vagy bébiétel (1 üveg gond nélkül bemegy neki) vagy én főzök. Egy héten egyszer kap sóskát vagy spenótot főtt krumplival. Ezen kívül mindenféle zöldség mehet, egy kis petrezselyemmel, kaporral, vagy bazsalikommal ízesített vízben megfőzöd és vagy krumplit, vagy rizst adsz hozzá. Én mindig keverek bele egy kis kanál olajat (oliva v. kukoricacsíraolaj), mert a zsírban oldódó vitaminok csak így szívódnak fel. Ha kérdésed van, akkor még írj, remélem tudtam segíteni.

Cumi témában nem nagyon tudok hozzászólni, Marci nem volt soha nagy cumis. Egyébkén csak megnyugtatásképpen mondom, hogy én azt hallottam, hogy a fogak nem a cumitól lesznek ferdék, hanem ez is örökletes dolog. Egyébként is ma már annyi féle fogszabályozós cumi van. Azt nem tudom, meddig kell hagyni a cumizást, de előbb-utóbb tutira minden gyerek kinövi! Egyébként én cumi párti vagyok, az már más kérdés, hogy Marcinál nem jött be, és az újját sem szopta!

A napközbeni alvással mostanában nekünk is problémáink vannak, sőt az éjszakai sem megy simán az utóbbi néhány napban ... Eddig semmi gond nem volt! Este vacsora után Marci elalszik, helyesebben ráalszik a vacsorára (tápszer cumisüvegből). Leteszem a kiságyába, és kb. 1 óra múlva sírva ébred és felül az ágyában. Ha megvigasztalom, akkor megnyugszik, de már nem tud visszaaludni, csak úgy, ha melléfekszem a nagy ágyban, majd mikor mélyebben elalszik újra visszateszem a kiságyba ... aztán van mikor végigalussza az éjszakát, van amikor óránként eljátszuk ezt. Szerintetek mi lehet ennek az oka? És mit lehet ilyenkor tenni? A védőnőm szerint jön a foga, ami lehetséges, ráadásul a hátsó rágó, de ennek ellentmond, hogy ha magamhoz veszem megnyugszik! Abban biztos vagyok, hogy nem akarom hagyni sírni! Minden jó tanácsot szívesen fogadok! Attól félek, hogy nélkülem már nem fog tudni elaludni sem ... :(

Satuk! Szuper a tésztás kép Olivérról és jók az álarcaid! :wink:

Mindenkinek szép napot!

S. Ildi

P. s. Minden baba gyönyörű!
Vendég

Marcsi!!

Gyönyörű a kisfiad!!! Pontosan a Hannához való! :lol: :lol:
Én is szívesen tennék fel képet, de sajnos nem tudom, hogy hol és hogyan kell.

Fentebb olvastam, hogy megvoltál az Erikával elégedve. Hát bizony én is csak leg-ekben tudok róla áradozni. Annyira csupaszív és annyira kedves volt, hogy erről még álmodni sem mertem. Csak köszönettel tartozom Neki!

Nem mondom van evőkéje a fiadnak, ha már a mennyiséget említetted, meg tudja mondani valaki, hogy ekkora babának mennyi a normális adagja? Vagy ez teljesen szélsőséges, baba függő?

Ildi
ildi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:05-kor.
Vendég

Ildi!
Nekem sem volt étvágyan az első hetekben, de aztán szépen lassan megjött. Egy barátnőm tanácsolta, hogy ilynekor az ivás a fontos a tej miatt, és persze ha valamit megkívánok, akkor most hadd egyem. Mindegy mit. (én édesszájú vagyok, és így csokival pótoltam az energiát) aztán a 3. héten már egész jó volt az étvágyam.

Veronikusz, csoda, hogy még éálsz!!!

Anita!
Én főzök levest hússal: pl vegyeszöldség, csirkehús, egy kis olaj, só, zöldfűszerek. Az nekünk is jó, neki meg turmixolom. Desokszor eszik üvegeset, mert egyszerűbb, és változatosabb :(
Nálunk nagyon megy a túrókrém és a joghurtok is!
Tegnap este meg zabkását főtem magunknak vacsorára, azt ette ő is lekvárral.

Ildi! Nincs megadva anyatejeseknél, mennyit kell enniük. Marcsié egy zabagép, ne hozzá viszonyíts! :D
Bene 40-60 ml evett elég sokáig napi 7x, majd 6x, később 5x, és akkor már 90 ml-t.
Egyébként hivatalosan: testsúlykilogrammonként 150 ml a napi teljes adagja.

mtunde

Sziasztok!

Már megint rengeteget írtatok, mire a végére érek, már nem is tudom, mihez akartam hozzászólni. :)

Vica, nekem is nagyon hullik a hajam, de már annyira kétségbeeste (holott tudtam, hogy ez így lesz a szülés után), hogy elmentem egy hajgyógyászhoz. Megállapította, hogy egy tőből a 3 helyett 1/2 szál nő csak ki. Persze ő is megerősített, hogy ennek most hormonális oka van. Sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni és felírt nekem egy sampont meg gélt, amit használnom kell 3 hónapig kúraszerűen. Persze mondanom sem kell, hogy nem két fillér, de valamit valamiért.

Jube, ügyes vagy, hogy Pannit tudod hason altatni. Az én lányom egyszerűen elkezd nyekeregni, amint hasra teszem. Szerintetek mit csináljak? Mindig csak próbálgatom egy kicsit, hátha előbb-utóbb megszokja, de nagyon nem tetszik neki a dolog. Ettől függetlenül nagyon szépen tartja a fejét, de azért akkor is jó lenne, ha erősödne a háta is. A "hasizmát" viszont egyfolytában tornáztatja.
Hasonló korú babások, a ti gyerkőcötök is emelgeti magát?

Marcsi, gratulálok, nagyon szép a kisfiad és tényleg rengeteget eszik. Tartsa meg ezt a jó szokását.

A cumi kontra ujjszopás témához csak annyit, hogy én pont a másik oldalt képviselem. Nekünk az ujjszopás nagyon bejött, azóta egy annyira nyugodt baba. Az ujja mindig kéznél van és nem kell a szájába visszadugdosni, ha kiesik. Aztán, hogy mikor tudjuk leszoktatni róla... majd kiderül.

Szép napot mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Szia Orsi,

Panni is utált hason feküdni. NEm adtam fel, próbálkoztam sokat, tudod, nekünk a hasfájás miatt volt elsősorban fontos. Aztán valahogy megadta magát. Hagytam kicsit sírni hason, néztem az órát, hogy 10 percet max sírhat, utána visszafordítom. Egy idő után elaludt hason, és most már nem is sír, ha hasra teszem, megszokta.

Viszont a buksiját csak az egyik irányba tudja tenni hason, a másikba nem fordul el annyira a feje, hogy kényelmes legyen. Pedig háton a másik irányba néz.... remélem majd kialakul az is.

Az ujjszopást tanítottad neki, vagy magától jött rá? A mi Pannink csak az öklét szopja, de úgy cuppog vele, hogy félek, több levegőt nyel, és ez nekünk nagyon nem kéne....

Jube

Kép

Kép
jube

Ildi és Marcsi!

Nagyon gratulálok a babákhoz...irigykedem, hogy ti már itt tartotok! Kolos gyönyörű! :wink: A nagyfiam már 5ésfél, a második bébit várom most. Annak idején még nem lehetett szülésznőt választanunk, most viszont igen, és élnék is a lehetőséggel. Mindketten Erikát írjátok, hogy mennyire kedves stb...én egyiküket sem ismerem, de egy Gabi nevűnél szültem anno. Nem mondom, hogy nem voltam megelégedve, de annyira túl elájulva sem. Végezte a munkáját rendesen, de nem volt semmilyen viszony köztünk. Felmerült bennem, talán választhatnám ezt az Erikát, ha már ilyen pozitívan írtok róla.
Az a kérdésem, hogy ha eldöntöttem, akkor mikor, és hogyan keressem meg?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

sziasztok!!!
Marcsi, nagyon ügyesek voltatok, én is csak magamat tudom ismételni. Kolos nagyon formás, szép baba. Nagyon tetszik a haja. Remélem, a közeljövőben tudsz majd kicsit erősödni. :roll:
Ildi, akkor összehozzátok Kolost Hannával? :wink:

Durca, épp ezen vagyok, mármint próbálom minimálisra csökkenteni a találkozásokat a védőnénivel. 3 hete nem láttam, olyan 2 hét múlva viszont muszáj lesz menni. Valóban mindent megteszek/megteszünk, hogy brutálisan ne gyarapodjunk, de tény, hogy senki kedvéért nem fogok szó szerint fogyókúrázni, vagy ilyesmi. :? Mesélj majd a jógáról, meg a lovaglásról is!

Anita, én is nagyon tartok a jövőbeni iszony-viszonyoktól. Anyósom már most úgy emlegeti Benedeket, hogy az "ő unokája", szóval borzalmas. Már most megfogadtam, hogy amennyire tudom, elkerülöm. Már a gondolatától is kúszik felfelé a vérnyomásom... Csatlakozom a többiekhez, és szerintem is a ti nyugalmatok a legfontosabb. :roll:

Steffi, jövök, ha úgy alakul... :shock:

Puszi mindenkinek.
vbea

:(
Írtam egy csomót de nem látom..
Szóval: Ildi: nekem sem volt étvágyam. az ivás a fontos, és 1 hét múlva majd lesz étvágyad is. Egyél, ami jólesik. Pl nekem a csoki bevált :)
Evésmenniység: Marcsi Kolsoa zabagép, ne hasonlítsd hozzá a te picurodat :D Bene 40-60 ml között evett ekkor, 3 óránként kb. A hivatlos adag: testsúlykiloggrammonként 150 ml / nap. Deettől azért nyilván van eltérés. ne aggódj!
Anita! Én főzök raguszerű levseket sok zöldséggel, pulykamellel, és azt eszi mindenki, de legtöbbször üvegset ezsik Bene.

mtunde

Sziasztok csajok!!

Délelőtt írtam pár sort,de nem gondoltam volna,hogy azóta ennyien "ráértek":-)) és írtok.

MARCSI! Gratulálok nektek,Kolos gyönyörű!!!!!! Ne várj magadtól csodákat,pihenj sokat,egyél,igyál és lassan megerősödsz!!

ILDI35! Tök jó,hogy helyreállt a tejed,de légyszi azért egyél valamit:-),bár a folyadék az,ami inkább befolyásolja a tej mennyiségét.A nem evéstől inkább erőtlen leszel..Az,hogy egy baba mennyit eszik,normál esetben,az ő dolga :D :D.Ha nyugis,elvan,akkor tele a pocak.
HAJHULLÁS: nekem is volt,elmúlt,egy kis vitaminpótlás nem árt..

HASONFEKVÉS:nálunk apa volt a hős,ő eröltette egy kicsit és ténylg bejött hasfájás ellen(csak eleddig nem jutott eszembe magamtól)

CUMI kontra ujjszopás témához még anniyt,hogy én cumiztam és az ujjamat is szoptam,nem tudjátok meg hogy néznek ki a fogaim :D :( :oops:

ORSI
az ujjszopásról nem kell majd leszoktatni,leszokik,ha már nem kell neki..szerintem a cumiról sem kell.ha már egyszer odaadtuk neki beste szülők,akkor engedjük meg neki azt a luxust,hogy magától szokjon le(ha már egyszer rászoktattuk)

ANYÓS téma kimeríthetetlen,nem kommentálok én már semmit,mert csak felmegy a vérnyomásom.
megyek,mert a lányomat ki kell vinnem a kertbe,oda óhajt menni..
Puszi mindenkinek
durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok, ha más valaki tud nekem kedves szülésznőt ajánlani, azt is megköszönöm!
Egyébként a Vidánál fogok szülni, ha ezt még nem írtam volna.

Az anyós téma kimeríthetetlen :roll: , nekem akkor voltak gondjaim vele, amikor a fiam még pici volt, állandóan ránk akarta erőltetni azokat a dolgokat, amiket ő anno a fiánál(férjecskémnél) csinált, és tett, és elég fura módjait választotta a segítésnek, hosszú... :roll: Férjem leállította, és azóta elég jóban vagyunk...úgy tűnik elfogadta, hogy én másképp fogom csinálni.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Helló lányok!

Íme a megígért képek Rebekáról!

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 073.82.jpg[/img]

Kép

Itt 12 hetes a csajszi.
Ha tetszettek a képek, tehetek még fel!! :lol:
Puszi: ESzti

Kép
Kép
mano4

Opsz,úgy látom csak az egyik kép jelent meg,majd lenyomozom,hogy miért.

Kép
Kép
mano4

Eszti,

gyönyörű a kisasszony!!!! csodaszép!
tegyél fel még fotókat!

nálunk épp az esti hiszti van, ooolyan rossz hallgatni, és bármit csinálok, semmi sem jó... :cry:

jube

Kép

Kép
jube

Próbálkozok még!

Kép
Boglárka, a "középső" lurkó,aki már 8 éves múlt.

Kép

Kép

Kép

A nagyfiam,aki már 11 éves.

Kép
Kép
mano4

Jube!!
Köszi a dicséretet!

Ígérem,ezentúl rendszeresen teszek fel képeket!
Sikerült beszereznünk egy klassz kis digit gépet,úgy hogy majd igyekszem .

Panni rendszeresen sírdogál esténként?
Nem lehet könnyű hallgatni szegénykét! Olyan tehetetlennek érzi magát az ember ilyenkor.
Valahol hallottam,hogy sírással vezetik le a picurok azt a sok új informácitó amit egész nap folyamán megéltek,tapasztaltak.
És ilyenkor semmi nem segít.
Persze nem biztos hogy így van,én is cak nemrég hallottam.

Kitartás, sajnos vannak ilyen napok!
Puszi: Eszti

Kép
Kép
mano4

Jube, nem tanítottuk meg neki az ujjszopást, ez úgy jött. Már pár hetesen lehetett látni, hogy ujjszopós lesz, de akkor még csak nagyritkán talált bele a szájába. Most pedig már ügyesen rakja be, attól függetlenül, hogy - szerintem - még mindig nem tudatos, hogy az az ő keze.
Részvétem az esti műsor miatt, tudom milyen, nekünk is nagyon sokáig volt, de aztán valahogy elmúlt. Kb. két hónapos kora óta letesszük, aztán szépen magától elalszik. Nem is kellett nagyon trükközni, hogy leteszem, felveszem, leteszem... Én úgy gondolom, hogy ahogy az okosok írják a könyvekben, ő megtanult elaludni. Persze nyílván lesz majd olyan időszak, amikor nő a foga vagy más baja van, hogy nem fog ilyen ügyesen elaludni, de én most nagyon büszke vagyok rá. :D

Jó éjt Mindenkinek és kitartást a virrasztóknak! ;)

KépKép
osori

Sziasztok!

Úgy látom, ma nagyon "beindult" mindenki, alig bírtam visszaolvasni...

Steffi,
holnap reggel megyek ctg-re, remélem minden ok lesz. De mostanában esténként alig bírok magammal, mert a pocaklakóm meg nem áll órákig, szét rúgja mindenemet. Furcsa, mert Kritóffal nem emlékszem ilyenre. Nálad nyugalom van?

Bocsi, de nem írom végig mindenki nevét, aki képet tett fel, csak annyit, hogy minden baba gyönyörű!!!! Meg a nagyok is!

Cumi-téma: mi az első nap :oops: , ahogy haza jöttünk már használtuk, mert este egyszerűen nem tudtuk máshogy megnyugtatni. Aztán úgy 1 hónaposan átszokott az ujjára, majd ,megint a cumira. Szerintem is jobb a cumi, mert azt könnyebben le tudja tenni, mi is csak és kizárólag alvásra használjuk, és napközben egyáltalán nem kell.

Monacs,
tudom, hogy már többször volt szó a nevelési könyvekről és a Suttogó-ról, hol +, hol - véleményekkel. Azonban én csak annyit mondhatok, hogy valószínűleg sok mindent máshogy csináltam volna, ha előbb olvasom a könyvet, vagy legalább ötletem lett volna a problémák megoldásához. Szóval, alvás-bajokra nagyon jó ötletek vannak a Suttogó mindent megold c. könyveben. Libriben kapható, és pont ilyen problémákra ad megoldási lehetőséget. Nem biztos, hogy 100%-ban beválik, de én elolvasnám a helyedben - ártani nem árt, max. máshogy próbálkozol. Nekem sokat segített átlendülni a nem-alvós éjszakákon.

Jó éjt mindenkinek, elteszem magam holnapra, mert 7-re megyek ctg-re.
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Gyögyörűek a Kicsik és a Nagyok! Gratulálok mindenkinek! Kérünk még kepeket! Olyan jó Őket nézni. :D

Nagylányom (és így én is) 4-kor kelt. :cry: :oops: Már nappal is alvajárok. Elképzelhető hogy a szemfoga jön? Már Viburcol homeos kúpot is kapott éjszakára. mint látni nulla eredménnyel. :evil:

szép napot Mindenkinek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz,
hát nem csodálom, hogy kivagy. Én most épp lekopogom - jó sokszor- , hogy Kristóf jó 2 hete végre alszik éjszaka!!!! :lol: :lol: Délután is 3 órákat alszik, úgyhogy olyankor én is elteszem magam egy kicsit, hogy az előző 1 évet kialudjam, illetve kicsit erőt gyűjtök az előttünk álló időkre. Szóval, abszolút veled érzek, remélhetőleg gyorsan elmúlik ez az idő.

Steffi,
még egyben? Én ma voltam ctg-n, eddig még semmi jele, hogy ki akarna bújni Ketteske.

Szép napot,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Köszi Dorka. :roll: :cry:
Pihenj sokat! Drukkolok! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok,

nagyon kéne egy jó tanács.... Panni egy ideig 4kor kelt éjszakánként a 22 órás etetés után. Egy ideje előrehozta 3ra a kelést, :( de most már ott tartunk, hogy 2kor ébred, a hasfájás miatt. Nappal hason alszik, egy órával evés után hasrateszem. Így is bukik elég sokat.

Ha az éjszakai evés után rögtön hasra tenném, szétáztatná az ágyat, és a "pocsolyában" nem tudna aludni, de kijönnének a pukik, és talán nem ébredne fel miattuk. Ha hátra teszem, mint eddig, csak kicsit bukik ki, nem sokat, hogy zavarná, viszont felfújódik a hasa. Egyik patikai csodaszer sem segít. A pukicső igen, de az csak utólag segít....

MIT CSINÁLJAK???? nem hogy nem tolódik ki az éjszakai kelés, de egyre előrébb jön... :cry: :cry: :cry: és persze emiatt a 7-8as ébredés is 6 körül van, és csak akkor alszik vissza, ha áthozom a közénk az ágyba. Tudom, hogy nem jó, de másképp nem nyugszik meg.

van valakinek ötlete???

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

JUBE! bár lehet,hogy most a Suttogó szerzője,Tracy Hogg,ha olvasna keresztrefeszítene :D :lol: ,de én mégis csak azt javaslom,hogy ha attól megnyugszik,hogy köztetek alszik reggel 6tól 8ig,akkor tedd azt.
Semmi baja nem lesz tőle senkinek!!!!!!!!
Mankánál is ez volt,hogy egyre előbbre jött az éjszakai kelés és ezzel együtt a reggeli ébredés is,de nem marad így...

Mandula is nagyon sokat bukott-mi még az ágy lábát is megemeltük a fejénél- ezért én azt csináltam,hogy jó sokáig böfiztettem,magyarul megvártam,amig lehányja a pólómat :D :D ,aztán hasra tettem.
Ez viszont ugye azzal a veszéllyel járt,hogy a kezemhez szokik alvás terén.Így lett, de ezt meg áthidaltam azzal,hoy mikor már tudott böfizni,meg már nem kínozta az ilyesmi,akkor fekve szoptattam,elaludt és áttettem az ágyába..Persze az első ébredésnél az ágyunkban kötött ki,mert sose bírtam ébren maradni szoptatás alatt... :D :D

Szóval én ezt csináltam.Bzitos van a többieknek is ötlete,mazsolázzál majd köztük.

üdv,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok Lányok!

Evéssel kapcsolatban köszi a megnyugtató szavakat, ezek szerint Hanna teljesen normális adagokat eszik.

Viszont valaki végre szánjon már meg és árulja el, hogy hogyan kell ide képet varázsolni!! Ha már én ennyire ostoba vagyok, a fiam biztosan feltudja majd rakni.

Köszi
Ildi
ildi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: