A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ríd, Melody: ++++ jobbulandusz!!!

ZSUZSANNÁKNAK BOLDOGAT!!!!!

Ancsi: ügyes vagy! És nem mindig a bóti a legjobb, hidd el ;)

Melody, Deni: hm...akkor nálunk 60 fokon mé nem lesz vakító fehér a ruha??? :? sőőőt raktok hozzá fehérítőt??

Deni: Hold duma :lol:

Zsan: egyetértek, szerintem Kamilla is éhenhalt volna ha az éjjeli tápin múlt volna...bár nem, talán apja adott volna neki enni 8)

Nuk: hajrá kutyaterápia!

Curse: háát akkor nemtom :( szerencsére Kamilla szereti a leveseket...

Tinu: kajalistád: vicces mert én szederrel kezdtem a hozzátápit :oops: :D szal ennyit a listákról (persze kimagozva, merthogy a mag a gázos), és gombát is eszik a ded és simán megoljda az outputot is. Szal ez is gyerekfüggő mint annnnnnyi minden máááás ;)

Neet: optimájis :lol:

és jesz gyerek nagy nehezen benyelte a sárgaborsófőzit!éljen!!
Az egész főzésbe a kitalálást uuuutálom és persze mindig olyan jut eszembe, amit Kamilla nem ehet :? sebaj, mindjárt április!

Rylie
rylie

rylie
igen legtöbbször belelöttyintek még egy kis venist :P a gépbe, hagy szóljon! :lol:

ancsi
hello kitty tényleg nagyon jól sikerült!!! majd hímezheted ezek után minden kedvenc pólóra :)

Á. most talán elaludt, szörcsög és folyik a nózija, néha tüsszent egyet, különben más baj nincs. Ja, meg hőemcsi ma egész nap. Ugye lehet a fogaktól? :oops: :( Ugye-ugye????

Betegeskedő babók hogy vannak????
++++++++++++ - k mennek !!! :!:

Én is megyek, valami ebédnek valót kéne készítenem, de mit?
Megnézem mi kívánkozik ki a frigóból elsőnek... :D
Na jó, csak vicc volt . Asszem spagettit csinálok, van is tegnap este vett darálthusi, meg paradicsom....

üdv.
melody :wink:
melody11

Na, az úgy volt, hogy kiderült, hogy a HELLO KITTY terhes és azért olyan bazi nagy a böndője! Lencse reggel azt mondta, hogy mindjárt kibújik belőle a kisbabája vagy egy béka. Döntsek! :) (béka = béka nőtt a hasában a sok ivástól) Én meg döntöttem.
Szülés sztorit ne várjatok, de itt van a 0 napos kis Baby Kitty, aminek zöld pulcsit kötöttem. Ez a legkisebb méret, amihez érdemes hozzákezdeni még.

Kép Kép Kép

Neet,
ez kókány meló, ha közelről látnád, értenéd mire célzok. de a lányod kedvéért mindent. egyszer... :)
ancsipancsi

GYEREKSZÁJ:
Lencsém nem túl felvilágosult, mivel a nagyapja tanyáján még életében nem volt, s veteményest se igen látott, azt hiszi minden az erkélyen terem. (mivel bolond anyja ott termeli a zöldséget, epret, narancsot, egyéb apróságot)
erre ma aszondja: "anya! vegyél nekem egy kis erkélyt és akkor ott termelek majd neked szőlőt!" :D
ancsipancsi

Lencsi milyen gyönyörű kislány! :)

Kép
Kép
tinu

Névnapi köszöntéseket nagyon köszi Mindenkinek!!! :D :D :D
És én is nagyon boldog névnapot kívánok a druszáimnak!! :D :D :D

Fibi :) Ábelnek gratula az első felső foghoz!! és persze további ++++ok mennek!!

Szrek :) Szupi, hogy találtál jó Ábel-megőrzés-megoldást! :wink: :D

Nuk :) Éljenek a kutyuk és a motiváció! :D Rékának pedig gratula a tapsoláshoz és az új szavakhoz!! :D

Ancsi :) Sátor nagyon király!! HK szintén és a kisHK is nagyon édes!! Sztem se rágd magad, lényeg hogy Lencsinek tetszik és pont attól egyedi, hogy olyan amilyen és nem bolti :wink: (Ja és Bálintot még én is pelusoztam éjjel is az első hónapokban :oops: most megnyugodtál? :mrgreen: :lol: ) Erkély :lol:

Ríd :) Jaj, gyógyuljatok!!!!!!!!!!! Továbbra is sok-sok ++++++++++++++

Szellőke :) Szupi, hogy cicik jobban!! :D

Zsan :) :lol: :lol: :lol:

Barbi :) Hű ezek az ezoterikus élmények... én még nem éltem meg ilyet a gyerkőkkel vagy csak nem figyelek eléggé?.. :roll:

Melody :) Bulást Nektek is!!+++++++

Rylie :) Vakító fehér? Ki akar itt megvakulni?? :mrgreen: :lol: viccen kívül, nem gyúrok ilyenre, elég ha tiszta lesz :wink: és nem is adok semmi plussz vegyszert mellé, sőt kevesebb mosóport használok mint az előírt, ha meg folt van, akkor jöhet az epeszappan vagy régebben a vanish (hallod, Zuzi? :lol: ) Pocakod hogy van?

Neet :) Új frizkó kinek készült, apának vagy Esztinek? Kisvakondhoz meg grat., lássuk! :wink:
denizsa

Sziasztok!

Ancsi,
:o :D annyira ügyes vagy! majd elmondod, hogy csinálod? én is szeretnék Ábelnek mindenféle home-made dolgot :D :D :D

Mi most értünk haza Barbiéktól, Ábel az indulást követő 10 percben bealudt és durmol nagy erőkkel :lol: innen is köszi Barbi :D :D :D sikerült kétszer kb 1-1,5 órát olvasni, agyalni, első etapban Barbi szórakoztatta a két gyerkőcöt kis sződneveleki sight-seeing tourral egybekötve :lol: aztán evészet, miközben befutott Barbi nővére a két gyerkőcével, akik közül a 10éves nagyobbik (fiú) profi óvóbácsi :D a kisebbikre, aki lány, meg úgy tapadt Ábel :oops: jól szórakoztam, és amikor elmentek este, Ábel rohant puszit adni a kislánynak :mrgreen: :lol: (de Anginak is dobott, amikor mi indultunk ;) :D) ; szóval második etapban már egész szórakoztató brigád volt és Ábel be is pörgött rendesen a társaságtól :lol: így olyan este 7 körülre már rendesen el is fáradt, úgyhogy indultunk haza
szóval nagyon köszi, holnap megy Ábel a nagymamához és anyu is befogható délelőttre, úgyhogy hajrá nekem :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

és éljenek a ZSUZSÁK és ZSUZSANNÁK :D :D :D

Rylie,
áprilisban vége a diétának vagy miért írod, hogy mindjárt itt az április? :)

Kép

Kép

szrekuc

BOLDOG NÉVNAPOT MINDEGYIK KEDVES ZSUZSANNÁNAK!!! :lol:

Szrek! :lol: :lol: :lol: És Ábel tündéri pasas (tök könnyű dolgom volt :D )!!!

Szelloke! Egyébként én is követtem nagyjából a kismamás táblázatot. Angi már mindenféle magvakat egészben eszi.

Eszter dumája :lol: :lol: :lol:

Melody! +++++++++++

Babykitty :lol:! Szuperek az alkotásaid Ancsi!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Szrek,
a sátor hol a gyerekszobában, hol meg a nappaliban van.
a Kittyt meg előbb megtervezem papíron, aztán kivágom, majd anyagból is kivágom és összevarrom kézzel, meg tömöm párnatöltet műszállal (Ikejás párnát vettem erre a célra, Macs tippje alapján)

képzeljétek!!
Lencse úgy bánik a baby kittyvel, mint leendő tesójával! felfújt irigy fejjel nézi, folyton eltaszítja magától, csak a nagy ló kövérrel játszik, a kicsit meg távolítja és utasítgatja, hogy "ne ülj oda" "ne nyomd a gombot, mert anya mérges lesz" "ne bújj anyához", "nem alhatsz velem", "ne szopizz, mert nincs tej" stb. ezt csak most este kezdte, míg készült a figura, nagyon lelkes volt. mikor kérdeztem, hogy akkor oda adjuk-e Adrikának a kicsi Kittyt, aszonta, hogy azért ne. :)
különben most minden plüssre kérdezgeti, hogy ki varrta, hiába mondom, hogy csak ez a két hand made van :).

SZÜLŐS FILM:
felvettem valamelyik term. csatornáról a Látványos test c. filmet. 3 nő terhességét és szülését követi nyomon. ha vkit érdekel, nálunk megnézheti, vagy lehet, hogy le is tudom írni. számomra elég durva :)
ancsipancsi

Deni, Zuzi, Zsugyu és a további rejtett Zsuzsannáknak NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D

Kép

Barbi,
Ez az ezoterikus élmény nem semmi :o

Neet,
Milyen macskabarát Marcipán :lol: :lol:
És kinek lett új frizkója?

Ríd,
Jendes és vezető neve :lol: Továbbra is mennek a +++++!!!
Én azért nem vacakoltam a spiropennel, mert annyira szarul volt Adél, borzalmas volt látni, ahogy szenved 6 hetesen :(

Melody,
Ádidnak is bulást!!!

Rylie,
Az április azért, mert addig tart ez a tejmegegyébmegvonóskura? :?
Egyébként én akármit csinálok a fehér ruhákkal, akkor sem lesznek olyan szépek, mint a mosópor reklámokba (mert persze azok vadiújak :lol: ) :lol:

Ancsi,
Kis kitty is nagyon rulez lett, ügyes vagy!!! :)

Szrek,
Ábusnak nagyon jó dolga lehetett :)

Kép Kép
curse

Zsuzsáknak, Zsuzsannáknak Boldog Névnapot Kívánunk!
És utólagosan a Bálintoknak is!
Jó estét!
Bocsika, hogy így megkésve, de mostanság nem sokat tudtam gép előtt lenni :(
Most is már ragadnak le a pilláim (bezzeg a gyerekemnek nem :evil: )
Betegeknek gyógyulást, mi már helyrejöttünk végre...
Holnap jövök még...
Üdv

Noé

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
noncsibabó

Ancsi, Lencséd tök jól elszerepjátékozza azokat a dolgokat, amik foglakoztatják! nagyon érett, okos kislány! és hozzá helyes kis göndörke, hatalmas kék szemekkel :) Kitty miatt ne szabadkozz már, tök jó, és főleg anya csinálta és ez mindent ver! nekem a mai napig a legkedvesebb állatom az a "pók", amit anyukám varrt 4 darab anyagból, 2 gombból (szeme) és pár szál vastag fonalból (haja) :wink:

Deni, Zuzi, ZsuGyu, Isten éltessen Benneteket!!! :)

mindent elolvastam de írni már nincs erőm, ma voltam az első pránanadi nagykezelésen (de tegnap is kaptam egy erősebb kezelést és még a héten minden nap megyek), és ez most teljesen lefoglalja minden porcikámat és az agyamat is :)

jó éjt mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Jelentem tegnap este 8-kor letettem a kőcöket és 6.30-kor arra ébredtem,h Ati buborékokat fúj a nyálából és élvezi :-)
Persze 1/4 4-kor megébredtem, kényszeresen körbementem, ittam és csak eztán feküdtem vissza...

Napközben olvastam,így most emlékezetből hsz-elek ;-)
Tinu, Barbi,
köszi a kajás infókat, én is ezt a másfél éves kort éreztem már vízválasztónak.És mondjátok már meg,h hol találom ezt a kismamás táblicskut?

Ancsi,
remélhetőleg Lencse még a kis HK-nél letudja a féltékenységet és akkor már sima lesz a terep a huginak ;-)

Szrek,
nagyon hajrááá,fog menni a szakdoli,de látom jó kis szittereket találsz hirtelenjében ;-)

Neet,
optimájis-on úúúgy nevetek :lol: :lol:

Ríd,
további sok + Nektek, és próbáljatok ki egy balangtúrát!! Bp-en is találtok és már 15perc is sokat javít a kis betegeken!!!

Rájli,
én fehéreknél a bugyikat,törölközőket,textílpelusokat 80-90 fokon,a többit 50-60-on nyomom,de nem látok különbséget szín terén, inkább csak a fertőtlenítés miatt teszek így :-)

Jaj, enyém gyerekek annnnnnyiraaaaa szeretik egymást (Mása, Te tudod miről beszélek ;-) ) Délutáni alvásból A ébredt hamarabb, és E mikor ébredt odamentünk az ágyához ,és ahogy meglátta A-t felpattant, mosolygott és annyit mondott: Szeeeeee- azaz szeretlek! Hát még most is meghatódom. És A is húzza magát a rácshoz,h hozzáérhessen a nővéréhez,E meg bújik oda és dünnyögnek egymásnak. Ez két csöpp olyan kedves egymással és úúúgy szeretik egymást,h teljesen odavagyok.
na, csöpögés befejezve.

Kép
Kép
szelloke

éééés le ne maradjon a nap végéről:
Boldogságos névnapot az illetékes elvtársnőknek ;-) :!:

Kép
Kép
szelloke

Szelloke! csöpögj még :lol:
nekem papírformában volt meg a hozzátápis táblázat (már olyan vagány vagyok, hogy kölcsönadtam :mrgreen: ). küldök neked párat a gépemről
gödibarbi

Deni - Zuzi - Zsugyu!

Nagyon boldog névnapot nektek!

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Éljenek soká az ünnepeltek!

Úgy látszik, hogy az újfrizura divat most kezd felfutni körünkben (Ancsipancsi, Neet, Lindicitát ki ne hagyjam)! A nagyobbik fiam ma használt életében először ollót. Az egyik nagymama közreműködésével már használt metszőollót, de ez elvileg titok. Mellette ültem, de a kicsi fiam is jócskán lefoglalt, ő is egészen közelről szerette volna szemlélni az új objektumot, amit hangos rikoltozással adott tudtomra. Már azt sem vettem észre, hogy a nagyobbik mikor cserélte ki a levélpapírt az egyenlegértesítőre (amiből legalább 1000 darabos puzzle-t készített), az meg a pillanat tört része alatt történt, hogy a hajának legott megadta az új irányvonalat. Még szerencse, hogy hullámos, így némi fésüléssel korrigálható. Végül nevetett mindenki a családban, akinek csak elmeséltük, de én nem tudok már nevetni rajta. Nem figyeltem rá eléggé, ill. időnként egyáltalán nem figyeltem rá. Mi lett volna, ha a mellette futó elektromos vezeték felaprításához fog hozzá? Kiráz a hideg a gondolattól. Függetlenül attól, hogy én hogyan viselkedtem ebben a helyzetben, szerintetek korai még vágni tanítani egy hároméves gyereket? Mi már étkészletbe való, nem éles kést is adunk neki, és a falatkáit maga „fűrészeli”. Édesanyám őriz egy szalvétából vágott csipketerítőt, amit két és fél évesen készített neki a keresztlányom. Igaz, a lányok hamarabb érnek.

Más. Két száraz napot követően, volt néhány kisebb „balesetünk”. Valahogy nem akartam elhinni, hogy egyik napról a másikra el lehet hagyni a pelenkát, a gyerek pedig rám van hangolódva annyira, hogy a kedvemért igazolta a hitetlenkedésemet. Ma este egyértelműen a birkózás miatt nem szeretett volna holmi bili ügyekre időt vesztegetni, de tegnap egy átöltözés után kellett újból szárazra váltani. Bízzam továbbra is a gyerekre, hogy jelezze a szükségletét, vagy én is invitáljam időnként a bilire? Nekem most az a változat a szimpatikusabb, hogy nem avatkozom bele a dolgok folyásába.

Jó éjszakát!
zsini
zsini

Votiv,
képzeld, hogy Lencse - annak ellenére, hogy engedem tévét nézni, és viszonylag sok játéka van - egész jó fantáziával rendelkezik. Ha valamije nincsen, úgy tesz, mintha a kezében lenne és hozza, és adja. És tényleg legjobban a "szerepjátékot" szereti. Ő bábozásnak hívja. Én vagyok az egyik figurával, ő a másikkal. Ha foglalt a kezem, akkor ő fogja az enyémet is, és én elváltoztatott (jószágnak megfelelő) hangon osztom neki az észt :). Ilyenkor nagyon sok tanulságot is becsempészek, hátha fog rajta :D

Zsini,
Lencsém múltkor elcsórta az ollót, amivel amúgy nem igen tud bánni; de annyira mégis, hogy az ülőgarnitúra kihúzós részét, amit fekvésre lehet használni, több helyen kivagdosta. Meg se lehet varrni, szakad tovább. :/ Amúgy én akartam már tanítani vágni, de nem nagyon megy neki. Vannak mindig itthon színes virágos katalógusok, v. ilyesmik, s abból vágdostunk ki virágokat, szíveket, de még nem annyira megy neki, pedig szeretné.

ALKOTÁS:
egyelőre abban a fázisban vagyok, hogy élvezem, hogy van néha időm újra ilyen marhaságokat csinálni. az olaj- v. üvegfestésbe nem kezdenék bele (habár az utóbbi még csak-csak)...de ez a varrás tök jó. ismerkedem a formákkal, mit hogyan lehet...stb. tegnap pl. rájöttem, hogy sose lesz gömb a feje a Kittynek, mert a gömbnek nincs sík palástja. aztán fogtam egy régen kötött 15x15-ös kötöttanyag darabot, és kb. 1 óra leforgása alatt (tévézés közben) simán miniKittyt csináltam abból is, madzaggal és cérnával. (és ennek gömb a feje, mert úgy kötöztem el) úgyhogy örvendek, hogy a fantáziám a régi, olyan vagyok, mint egy gyerek :), s a régi játéktalan világban is simán elláttam volna a gyerekemet ilyen izékkel :)

ide teszem a vonalzómat, mert nem sokára szülök, s én se tudom hány nap van még hátra :). a tegnapi filmben láttam a női nemiszervet, hogyan lett akkora, mint egy ház. kissé el vagyok keseredve, kezdek félni, hogy kibírom-e :/

ancsipancsi

Ancsi,
ne parázz a szülés miatt! Komolyan ne! Eddigelé meglehetősen sokan vagyunk, akik kibírtuk, nem is csak egyszer... Nekem pl. a hasam és a csontjaim feszülése fájt "csak". A többi azért meglehetősen rugalmas... :mrgreen: és az ominózus fájdalom is tökre másféle. Ez nehezen megfogalmazható, de tényleg teljesen más. Valahogy "jó" fájdalom. Mert tudod, hogy vége lesz és tudod, hogy akkor ott lesz a kezedben a BABA :)
Tehát no para! fel a fejjel és koncentrálj a dlog pozitív részeire!

:)

szép napot mindenkinek!

én most L. KV-t inni....

macsek
macskanyu

Sziasztok!

Utólagos Boldog Névnapot Kívánok a Zsuzsáknak, Zsuzsannáknak!!!

Ancsi

Ezek a figurák nagyon szépek! Nem tudom mit szabadkozol, nyilván ha még nem csináltál belőle 500 darabot, nem lesz olyan tökéletes, mindenhez kell gyakorlat, de mondjuk a képen egyébként teljesen tökéletesnek tűnik!!! :D Na meg Lencsének ez a göndör haj, megzabálom!! :)

Zsini

Én rendes ollót nem adok Bendinek, főleg nem úgy, hogy nem ellenőrzöm tizedmásodperc pontossággal, hogy mit csinál vele, de még felügyelettel se nagyon. Szerintem az nagyon veszélyes. Viszont van két műanyag ollója, ami gyurmakészletből való és simán viszi a papírt és Bendi nagyon élvezi, hogy vagdoshat, de ez az olló semmi mást nem vág el a gyurmán és a papíron kívül.
És kést is műanyagot kap, az Ikea-s műanyag késsel szokott nekem "segíteni " krumplit pucolni ami azt jelenti, hogy a műanyag késsel farigcsál egy krumplit, amíg én pucolok. És ha eszünk és elkéri az evéshez való kést, odaadom neki, mert akkor mi is látjuk, hogy mit csinál vele és próbálkozhat, de felügyelet nélkül a nem túl éles étkészletes kést sem adom neki oda.

Mosás téma meg, hát én szerény megfigyeléseim alapján a fehér ruha hamarabbb beszürkül, ha magas hőfokon mossák, szóval a magas hőfok nem tesz jót a fehérségnek, de ez csak az én megfigyelésem, nem tudom mi okozhatja, talán esetleg...hogy magasabb hőfokon jobban kioldódik a vízkő a vízből és megtapad a ruha szálain??? mert mivel a vízforralókban is extrán keletkezik a vízkő, ezért gondolom, hogy a hőfok szerepet játszhat ebben, de talán Ancsi, aki mindent tud, megerősíthet vagy megcáfolhat ebben...

ruz
ruzicsky

[quote="macskanyu"]A írta:macskanyuncsi,
ne parázz a szülés miatt! macsek

és akkor se, ha engem mikor vizsgálnak, vagy kenetet vesznek, még akkor is alig megy fel az a fém kütyü, külön szólingat a doki, hogy lazítsak már? vagy más is így van, azt szülésre kitágul?
ancsipancsi

Sziasztok lányok!

Tudnátok nekem jó orvost, lehetőleg nőt, de nem feltétlen, ajánlani, aki szent imrés?Néhány szóval arról is, hogy pl hol rendel, mennyiért (kb...), de a lényeg, hogy milyen ember. Van két gyerkőcöm, szeretnék még 1-2-t de a régi dokimat otthagytam, csupa burokrepesztős-oxytocinos kötelezően gátmetszős elméletei miatt, szeretnék már egyszer háborítatlanul szülni.
Előre is köszi a segítséget!!!!

ikati
ikati

Ancsi,
én is ilyen voltam, az első nődokis vizsgálatomkor azt hittem meg sem bírnak majd vizsgálni (R.M. is azt hitte) ;-), ez a szorítás simán csak pszichés!!! A tágulást nem tudod visszatartani!!!Az tök más, persze,h kitágulsz simán!!!Én spec észrevétlenül tágultam ki teljesen!!!

Kép
Kép
szelloke

Ancsi

Én is paráztam, aztán valahogy csak kijött az a gyerek. :lol:

ruz
ruzicsky

Szia Ikati!
Ha háborítatlanul szeretnél szülni, akkor Bálint Sándor Főorvos Urat szívből ajánlom. Privát üzenetben elküldöm az elérhetőségét, és az egyéb információkat. Szerdánként 10-től biztosan megtalálod a Szent Imre Kh. Ferkó Sándor termében; ott tart kismama relaxációt.
Üdvözlettel!
zsini
zsini

Ancsi: HK nagy és kicsi is nagyon édiii és, hogy megnyudogj én is pelusoztam éjjel, volt hogy szopi előtt és után is, mert előtte csurom pisi volt utána meg rottyantott a drágám :? :)
Szülés miatt ne parázz (mondom én aki egyfolytában parázik), mert elvileg nagyon kevésszer nyúlnak oda motozni és igy motozás nélkül el tudod engedni amit el kell :lol: nekem is mondta UM amikor fájás közbe vizsgált, hogy lazítsak, na ez nem ment,rászorítottam mint állat 8)
Szülős filmet meg én biztos képtelen lennék megnézni főleg ami totál plánba mutat mindent! Múltkor volt egy ikres műsor a N.Geon. és azon is bőgtem a végén amikor megszületettek az ikrek.

Mosás: hát csajok nemtom...én próbáltam anno az Indi féle mosószódát is, most megint hagyományossal mosok, de volt az a bio békás is és én nem vettem túl nagy különbséget észre a mosószereken. Venist nem öntök belé, abból csak szappanom van ha nagyon muszáj. De pl Kamilla kajamalac foltjai nemigazán jönnek ki a ruháiból :? :( és igy már egy rakás itthoni ruhája van és kimenője egyre kevesebb :roll:

IKati: hm...hát nekem nő dokim van, de burokrepi is volt meg oxi is meg talán kézzeltágítás is, de nekem indított szülésem volt, mert magas volt a vérnyomim. Lehet, hogy normál esetben ezeket nem veti be. Egyébként nem sokat piszkált közben. ;)

Curse, Szrek: igen áprilisban jár le a 6 hós tejdiétánk!!! Bár ez nem azt jelenti, hogy rögtön másnap már túróstejfölös tésztát ehet a csaj, mert nagyon lassan és fokozatosan kell visszavezetni az étrendbe a tehéntejes cuccokat, de azért én örülök neki, hogy eljutottunk idáig!!

Deni: pocak jól van. Egyre többet mocorog :) és a cukrom is zsírkirály lett: 5,1 ;) Remélem az nem gáz, hogy 24 hét-3 nappal csinálták :roll:

PGABI: HOOL Vagy???

és ha éhes egy gyerek akkor bármit megeszik elv igazolva: ma a csumára szó nélkül belapátolta a gyermek a maradék sárgaborsófőzit, amit tegnap vacsinál visítva fogadott, hogy ő ezt nem szereti és nem kér ilyet :lol:

Rylie
rylie

Ancsi,

akkor se! :) Szellőke már megírta, hogy a tágulást pszichésen legfeljebb késlsltetni lehet. És jó ha tudod, hogy majdan engedd fájni! ez fontos! ha tudatosítod, hogy a fájdalmat engedni kell, akkor sokkal gyorsabban, könyebben éled meg és zajlik is le a dolog.
Esetleg menj el egy Mona Lisára....
macskanyu

tanácsokat köszi!
múltkor úgy jártam, hogy rákszűrésre vett kenetet a doki és nem tudta feltolni az izét, mert ott állt az asszisztens nője, aki előtt nem akartam pucéron mutatkozni :( és nem mondhattam, hogy ne nézzen már, .... Verával is biztos nehéz lesz, legalábbis, hogy megszokjam, hogy ...node ő szülésznő, ő nap mint nap lát 5x-ére nőtt nunákat :), meg elefánt nővel is biztos volt már dolga.

a filmben nem premier plan/total plan mutatták az ügyet, csak egyszer a kikockásítás nem látszott és helyette egy jó nagy izé, amin megijedtem. node gondolhattam volna, hiszen egy gyerekfej több, mint 10 cm, valahogy ki kell jönnie. amúgy a film nagyon okos és tanulságos, meg is tartottam. az amcsiknál minden nő kért gerinces fájd. csillapítót, nálunk meg ez nem annyira elterjedt.

Rylie,
még az is közrejátszik, hogy van-e valami más, amit szívesen enne helyette. mert este nálunk inkább hideget enne, ha az ebédet nem eszi meg, akkor max. du tudom beletáplálni, este már nem igen. (leszámítva a bolognai spagettit, amit kb. már 1 hónapja végre megesz. eddig tésztát sose...)
ancsipancsi

ja, és megmondtam anyósomnak (mert kérdezni szokta), hogyha megszülök, akkor az őféle rántott csirkecombot szeretnék enni (kicsontozza, habár nekem tök mindegy...) és madártejet, és aszonta, hogy oké, de akkor most hétvégén is ezt süt nekünk, ha nem baj :))))
tök menő anyósom van. most jár patchwork tanfolyásra, és élvezettel nézegette, hogy miket alkottam mostanában.
ancsipancsi

Ancsi,
szerintem mondd el Verának az ezzel kapcsolatos félelmeidtet, ugyan is ez a félelmektől való megszabadulás egyik módja.. :)
macskanyu

Ancsi,
Igen, sztem is beszélj erről Verával, meg gondolj arra, hogy ő is szült már, pont ugyanigy... :lol:
és engem NAGYON érdekelne ez a film. (perverz vagyok ,vagy perverz vagyok??? :wink: )
zsancikant

SZiasztok!
Ancsi, Lencse aaaannyira szép ezen a képen!!!
TerhesKitty :lol: szuper 5let, és nagyon ügyes vagy!
És nyugi, ki van ez a szülés találva, ráadásul számos tesztelés mutatja, hogy működik is! :)

Rylie, te pocakod hogy van?
Mosás: csak annyit tennék hozzá, hogy mostanában Tomit használok, és kb ugyanolyan "tökéletlen" mint a 2x annyiba kerülő Ariel. Kajafolt: akkor jön ki, ha azonnyomban kimosod mosószappannal, minél tovább marad rajta a folt, annál jobban megmarad. B nagyon önállósul evésnél, kanalaz, meg minden, így minden kaja után ötözés és mosószappan...
Tegnap fújtam a kajáját, mert meleg volt még, ő meg nagyon éhes. Ő is fújta velem, nagyon tetszett neki. Aztán fújt egyet úg yis, hogy tele volt a szája. Mit mondjaK. nem láttam ki a szemügémen... :)

Tegnap voltam rákszűrésen, egy felüdülés volt elmenni itthonról. Szombat óta bent csücsülünk, csak dokinéninél voltunk...
P mára tök jól lett, már játszótérre akartunk menni du, és holnap oviba, mert nem is köhög már. Erre ebédnél csoóinált eg ynagy hisztit, h nem akar enni. Aztán jól elbágyadt, és hasfájásra panaszkodott. Aztán híg kaki, és tök sápadt, száraz száj. Sodioral és Smecta, 37,5 hőem. Most alszik. Pedig azt hittem, már vége... :( :( :(
B meg pakoléspakoléspakol, mindenhol a lakásban. Az előbb hajigálta ki a szkrényből a ruhákat....
(Apjuk meg későig dolgoz.)
Na, megint sajnáltatom magamat, bocs. Inkább Pt sajnáljátok, ne engem.
rídonli#

Ríd,
bulást nektek most már tényleg!!! :D ++++++

Ancsi,
ne félj :D

és én most adtam le Ábelt a nagymamánál - hát, csak érkezett néhány kérdés, komment a helyzetre vonatkozóan, pedig azt hittem, megúszom; igyekeztem a legangolosabb oldalamat elővenni ;) :? de egyébként olyan aranyos, ahogy így örülnek egymásnak Ábellel :D

Kép

Kép

szrekuc

http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=178&cid=29881
Feldmár interjú

"Az érdek nélküli szeretet lehet feltétel nélküli. A szerepek, a maszkok nem tudják szeretni egymást. Csak azt szeretheted, akit ismersz, és csak azt ismerheted igazán, akit szeretsz. Akitől félsz, az nem szeret igazán, ha szeretne, akkor nem félnél tőle. A szeretet és a bizalom egy tőről fakad."

Kép

Kép

szrekuc

Hát kajafolt az húzós, azt tényleg nehéz kivenni, nekem egyedül az jött be, hogy vanish-t rákenek és egy napig rajta hagyom, de kizárólag a por változat vízzel elkeverve a folyékony az semmit se ér, és mosópor mellé adagolva se ér sokat, inkább így rákenve közvetlenül a foltra. Különben meg most már nem annyira, de régebben amíg nem evett olyan szépen Bendi én mindig a nyakába kötöttem egy textilpelust, az elég jól felfogja még a nagy mennyiségben kilöttyintett, melléesett kajákat is. :) Vagy volt még neki egy ilyen ujjas, belebújós előkéje is, az is nagyon jó, de a sima kis méretű előkék sokat nem fognak fel, ezt hamar beláttam és ráálltam erre a textilpelusos dologra, abból van is otthon bőven.

Sőt pl. amikor Bendi is elkapott egy ilyen hf vírust, és hánynia kellett, mindig odarohantam a fiókhoz kikaptam egyet és azzal igyekeztem felfogni a dolgot, erre egy idő után már ő szaladt a fiókhoz és vette ki ha hánynia kellett...a szívem is összeszorult ilyenkor, hogy mennyire önálló a kis lelkem...

Szóval textilpelus nagyon sokoldalú

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Szellőke:
Kismamás táblázat:

1203526770.8514.doc

Pussz: Pocak
pocakpacni

Sziasztok!
Szeretném megköszönni a névnapi köszöntőket, nagyon jól estek, és én is min den szépet és jót kívánok a druszáimnak :D

KÉRDÉS: Holnap Bikás játszótér????? Mi voltunk tegnap és ma is, szuper idő van, és szerintem a taknyolódós kőcöknek is jót tenne a friss tavaszi levegő. Délelőtt még a nap is telibe odasüt, de ma délután voltunk és úgy is szuper volt. VAlaki jönne? MI biztos ott leszünk, a kérdés, hogy délelőtt, vagy délután menjünk. OLyan jó lenne talizni? :D
zuzmo1

Ancsi!
szülős videjó engem is érdekelne, kíváncsi vagyok, mit láthatott a Tomi :shock: :oops: :roll: :oops: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Amúgy a kívülról látható része a dolognak már nem is olyan gáz, de az előtte lévő két és fél nap 8) :lol: :lol: :lol:
Viccet félre téve:
Félelmeidet teljesen átérzem, nincs nő, aki ne érezné, gondolná ugyanezeket :!: Próbálj meg eljárni relaxra, kérd meg a kedvess anbyóspajtást, vállalja be addig Lencsédet. Az tuti sokat segítene!

Zsini!
Csak nem Te is BS???? :D

Kép
Kép
zuzmo1

Zsuzsannáknak utólag boldog névnapot!!!

Ancsi:
Csak neked, mégegyszer, bár két és fél hét múlva úgyis felelevenítem 8) 8) 8) :wink:
Én azért választottam még ezer éve UM-t, mert "szégyenlős" vagyok, nem akartam pasi dokit. Erre a SOTEn egy kb 30 éves pasi vizsgált (miközben azon agyaltam -fájások híján-, hogy szőrös a lábam, júúúj, folyik a magzatvíz...), majd miután kihúzta a kezét, rálottyantottam kb liter magzatvizet... Utána kiment, egy nővérke elkezdett szó nélkül (és borotvahab nélkül) leborothválni. Aztán bejött a drbácsi 5 (azaz ÖT) másik pasival, na, ez volt az a pont, amikor becsuktam a szemem...
A hab a tortán, hogy abba a szülőszobába kerültem, ahol az újszülötteket látták el, persze apukástúl, jöttek is 20 percenként, fényképezővel, kamerával. Az én ágyam meg kajak az ajtó felé nézett. Az elején még Zoli takargatott, aztán már mondtam neki, hogy aki van annyira perverz, hogy ilyenkor kiváncsi rám, nézzen, úgyis fazonra vagyok borotválva... háborítatlan szülés a'la SOTE :lol: :lol: :lol:
És igen, kitágul annyira :oops: :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: :wink:

nukada

Nuk!
Sógornőm is abban a szobában volt tavaly, és én mentem be hozzá (jobb híján :? ), és annyira durva!!! Mellettünk mindkét ágyon apukás vajúdás, aztán egyszercsak egy újszülött sírás, egy császáros babát láttak el tőlünk 3 méterre, aztán az általad említett fotómasinás apuka. És a sógornőm meg azért imádkozott, hogy ne induljon be a szülés. Aztán mesélte, hogy hajnalban megszült az egyik szobatársa. :shock:
annyira szerencsésnek érzem ilyenkor magam.......
AZ a durva, hogy szerintem országos szinten ez a gyakoribb, és a mi anyáink is így szültek, csoda, hogy flancolásnak tartják az elképzeléseinket, vágyainkat a szülésről :?:
Amúgy Zolid hogy élte ezt meg?

Ancsi!
Pempörszös doboz: abban mi a lényeg? Szerintem nekünk is van valahol, Tomi abban tartja az akril festékeket. VAgy nem a törlőkendős dobozról van szó? SAjnos nem tudom, mikor megyünk legközelebb Biatorbágyra, anya nagyon n ehezen tudja megoldani, hogy feljöjjön, úgyhogy nem hiszem, hogy összejön Nukkal a randi :cry:
Hello Kitty szuper!

Fibi!
Anyát vittem a terápiára, van egy csomó nyavalyája :cry: hátha ez segítene. De Orsi megvizsgálta Pannust is, és őt is vihetném kezelésre, hátha javulna az alvókája :wink:

Ríd!
Jobbulást! Nálunk is szar a helyzet, láz szerencsére nincs, de PAnnuskára olyan köhögőrohamok jönnek, hogy tegnap 2x is lehányt, és nem tud aludni. Ma 10 percet aludt nap közben, most este eddig 4x altattam vissza. Tegnap este már sírtam, hogy ezt nem hiszem el!!!! Ezt leszámítva mi szerencsére azért jól vagyunk, csak az alváskor jön ez a köhögőinger :twisted:
ÉS tök jó, hogy Te ilyen türelme vagy, és hagyod kanalazni B-t. Nekem gyengék az idegeim :roll: :lol: ÉS fogytán a mosószappanom :mrgreen: Én ma azon is kiborultam, hogy PAnnus letekerte e klotyópapírt :twisted: :lol:
zuzmo1

Zuzi:
Mivel Zolit az éjszakás műszakból raboltuk el hajnali kettőkor, ezek meg napközben történtek, jobbhíján aludt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Gabi????????
zuzmo1

Nuk!
Tök jó, hogy alapvetően viccesen tudsz írni ezekről a dolgokról. Ez már nagy lépés a feldolgozásban. A cranio amúgy segít a szülésfeldolgozásban? Orsi mesélt érdekes dolgokat, pl az ember saját születésének feldolgozásáról, stb. Meg hogy segített szülési fájdalom csillapításában és mennyire gyorsította fel az eseményeket. Hogy 50 perces fájásai volta egy csajnak, majd a kezelés hatására hirtelen 1 percesek lettek, és fél óra múlva meglett a kölök. NA, ez kell nekem! :P
zuzmo1

Zuzi:
vagyok még ,2:1-ben :roll:,de mondjuk nem is bánom,mert nem látok 2 napja a takonytól.Ülve alszom este :evil:
Szegény Pannád,sajna ismerős ez a köhögös hányás :( Gyors gyógyulást ++++++++++++++++

Utólag is ISTEN ÉLTESSE A ZSUZSANNÁKAT :D

Zsan:
mi lesz 25-én?

Ancsi:
szia paratársam :lol:
Legújabb parám,hogy szökőév van... :shock:

petergabi

Hello Kitty, Miss Sixty!

Zsini,
elefántlábú baba, ez honnan jött? :lol: Nem semmi képzelőerőd lehet :lol:

Lindi,
nem mondod komolyan, h a leves, narancslé, tea, cappuccino és az esti sör mellett még 2 lityi víznek le kell csúsznia??? Ha meghalok se... ezekkel együtt jön nekem ki a nap max másfél liter, most akkor lehetek sikeres ember? :wink:

Barbi,
nem emlékszem, h írtam-e, h gratula a félévhez, ha mégsem megteszem most: GRATULA!! :) Egy vizsga meg nem vizsga, nem igaz? ;) Ha belegondolok, h nálunk aki nem bírja a szakközepet, lemehet szakmunkásba.. ez semmi!

Ma (is) segítettem egy vak srácnak a városban. Kicsit elbeszélgettünk (nekem gyengéim a vakok, miután az első szakdolgozatomat belőlük írtam) és nagyon meglepőt mondott: Jó, ha 20 emberből egy segít, és egész egyszerűen azért, mert nem tudják, hogy segítsenek. Pedig ha elrontanak valamit, majd ő megmondja, mit csináljanak, ilyen egyszerű. És van oly okos, aki az utca közepén hagyja ott őket, hogy bocsi, innentől másfele megyek, sietek, stb.

Rájli,
sárgaborsó tökjó, legalábbis a menzán olyan jól főzik! (Hogy kell? sztem apa is imádná, de én még ilyet sose főztem) Nekem is a kitaláció a halálom, megcsinálnék bármit, de pl holnapra mit???

Ancsi,
és veszel jányodnak erkélyt? :) Sztem egyszer igazán kihozhatnád hozzánk is, bár semmi sem terem, de az bőven. Pl hecsedli, vadmeggy és dió van dögivel, ja és MA KIBÚJT AZ ELSŐ KRÓKUSZUNK!!! :D :D :D :D :D

Den,
rövid haj Eszcinek készült, bár apáét is én vágom, ha nincs kedve fodrászhoz menni. ;)

Ugye ismeritek a mondást, miszerint a reklámban a fehér zokni azért tűnik újnak, mert új? Én emberemlékezet óta tomizok.

Szellőke,
szee :D :D

Zsini,
enyém 3 éves is vágna, ha hagynám, Bölcsiben már rég vágnak, de ott speckó lekerekített ollók vannak, nálunk meg non-EU szabvány felnőtt-ollók. Ezekkel nem engedem, csak ritkán, és csak szigorú yes-EU felügyelet mellett.
És azzal, h néha emlékezteted a bilire, nemhogy nem avatkozol bele semmibe, de segíted is a babót. Majd mondja ő, hogy oké, úgyis kell, csak nem akartam abbahagyni a játékot, vagy nem kell, és akkor leráz. Néhány bepisilés sztem abszolút törvényszerű, és ez a néhány 1-2-3tól akár 35ig is elmehet, de 234ig is normális. Enyém gyerek másfél évesen kezdett bilibe csurrantani és pottyantani, és már 2 is elmúlt, mire teljesen szobatiszta lett.

neet
neet

Ancsi,
tanulság-csepegtetés jóó! Nálunk is nagyon bejön, csomószor hallom vissza, amikor a babáit osztja ki a ded. :D

Még egy mondás, nem túl szép, és only for Ancsi:
"...és igen-igen, az a szűk kis nyílás, amin néha a tampont is alig bírod felhelyezni, ki tud tágulni annyira, hogy kiférjen rajta egy gyerek feje."

Még Ancsi (mert folyamatosan olvasom a lemaradástr)
pecsvörkös anyós jóó! :lol:

Zsan,
persze, h perverz vagy. 3 szülés után mit akarsz még látni? :lol:

neet
neet

Zuzi:
Nekem nem alapból a szüléssel volt a bajom, hanem ami utána jött... Onnantól, hogy este fél tízkor megnézhettem a gyerekem az inkubátorban és szevassz, menj lefeküdni, holnap reggel 9kor megnézheted megint :cry: :cry: :cry:

Gabi:
Tök vicces a szökőév!
Van egy ismerősünk, akifebr 29én született, és 40 évesen még csak 10 éves volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Gabi,
3 évvel ezelőtt ilyenkor... :lol: :lol: :lol: nos, annyira brutál beteg voltam egy csodaszép arcüreggyulával, hogy csak azon izgultam, h most ne, mert NEM KAPOK LEVEGŐT!!! :lol: tényleg, gőzöm nincs, hogy szültem volna.
jobbuljál!!!!

Neet,
igen, 3x már megvolt, most szivesen látnék MÁST is ilyen helyzetben... :wink:
zsancikant

Sziasztok!

Ikati, ha Bálint Sándor már nem vállalna, akkor a fia, Bálint Balázs is hasonló szellemiséget képvisel (és ugyanott is rendel).
Bardóczy dokinál lehet még nagyon háborítatlanul szülni, de őnála drágább a terhesgondozás ( www.medimom.hu ), viszont aki megszerette, az kész kifizetni érte ez a picit többet.
És ha igazán fullextrás háborítatlan szülést szeretnél, akkor fogadj szülésznőt, vagy kérj fel dúlát, hogy ők is képviseljék az érdekeidet, és minden úgy történjen, ahogy TE szeretnéd :)
A két nagyobb mennyi idős? Fiú/lány?

üdv,

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: