A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

DRÁGÁIM
honnan akartok ti fogyózni?! :mrgreen: csak hüledezek itt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nekem VALÓBAN kéne - de csatlakozom Votivhoz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: javascript:emoticon(':lol:')
Laughing

Kép

Kép

:D
szrekuc

szoval utobbi kérdés lett volna Zuzinak. és igen, a fogak a másik tippem, mert örökké rág valamit. én is váltogattam ma este 3x a cicit, régen erre nem volt szükség. ill. éjjel 5-6x eszik mostanában...
fibi

Zsána! Tök ügyes a kiskrapekod :D
És lemaradtam :oops: , miért kell Nektek ez a vizsgálat?

Reccáról tudtok valamit? És GAbiról? És Kisünről?
zuzmo1

Fibi!
Anno csak receptre adták. ÉS azért jó, mert ez hipoallergén. De szerintem várj még vele. Én simán szoptatom Pannust most is 5-6x éjszaka :cry: A foga miatt, mert egyébként csak 1-2x kell. És csak rá kell nézni, tuti nem éhezik :lol:
zuzmo1

helyesírási kérdésben csatlakozom Neethez :lol: :lol: :lol: (sőt:magyarosan jön a toldalék is pl Ronaldóval - randa, de ez van vagy nem?)
én az összetett szavak helyesírásával illetve az i-képzővel állok hadilábon, esetleg még a földrajzi nevekkel :mrgreen: de majd jön Kisün :mrgreen: :lol: :lol: meg a vesszőkkel meg meg meg .... :D
és mintha Tinunak is lenne magyartanári diplomája
hallod, Tinu??????? :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Zsan,
grat :D

Zuz,
5-6-szor szoptatsz éjjel??? :shock: :( te szegény
sok +++++ akkor

Kép

Kép

szrekuc

és akkor Fíbsznek is ++++++++ az 5-6 éjjeli szopi miatt

Kép

Kép

szrekuc

Jóest!
Fibi, a helyedben adnék még egy pár napot a tejcsinek, és gyakrabban mellretenném a babát, hátha csak egy fejlődési ugrásról van szó, és magától helyreáll a kereslet-kínálat. De ha ezt már kipróbáltad, akkor sorry! Sinlac-ot nem ismerem, de állítólag jó. Lassan a hozzáátápit is kezdhetitek, nem? (Niincs itt a szalagod :oops: )
Milupás levél pont ma jött nekünk is. Ha a Hban átvetted azt a csomagot, amiben m indenféle próba cucc van, akkor alá kellett írnod egy papírt, azon pedig az van,h vállalod,h küldhetnek neked ilyen izéket. Egyébként közel 4 éve P születése után még tök jó előkéket meg kanalakat is küldtek, most már csak vacak prospektusokat.

Neet, hírásilag teljesen igazad van!

Zuzi, szánkó ügyben hasonlóan lelkes vagyok, sőt az egész kis családom, szal mi szívesen mennénk! ÉS tök jó,h betetted ezta babaszánkós linket, pont azon gondolkoztunk a Zapával,h vmi ilyesmi kéne Bnek (amiből nem tud kimászni :oops: le van kötözve :oops: ) Nekünk is oldschool van, a Zapájé volt, fa, és szupeul csúszik. Akkorákat csúsztam én is Pvel,h csak naaa! :)

Vot, sztem nekem hatott az Engystol. Vagy már amúgy is meggyógyultam volna, nem tudom. De ilyen orrcseppet tuti veszk, ez talán nem szárítja ki majd az orrnyálkahártyámat!
LiliRóza orrmandulája :( Szegényke.
És jó fej vagy, h nem hagyod magad a szemét cégekkel szemben!

Deni, csokievés :) én is hasonlóan gondolkozom! :)

Házikolbászt az én majdnem 1 évesem is hangos "adá!adá!" kiabálással követelte, de még nem kapott. Viszont ma benyomott ebédre és vacsira egy fél csirkemellet :shock: csak néztünk, folyton fehérjét akar enni, husit meg sajtot. Ő csak tudja, biztos ez kell neki.
rídonli#

Szrek,
alapítsuk meg a FFK-t!!! Feleslegesen Fogyózók Klubja :mrgreen:

Vera jól van, él virul, Reccáról sztem Indi tudhat többet és Gabira is szintén kíváncsi vagyok.

Hejjessííráss: már nem is kérek nonstop bocsikát a folymatos elütésekért, miegymásért :) örülök, hogy írhatok :mrgreen:
macskanyu

Tinu: újra Csepeln fogsz lakni??? Mikortól??? :o :P

Neet: :mrgreen:

Macs: videjó: most ezt muzsáj volt egy amúgyis mindenenelbőgömmagam-hormonos kismamának?????
egyébiránt Kamilla berongyolt és és felkiáltott: Ez meg ki a szösz??
:lol: aztán elült és tátott szájjal hallgatta

Deni: tökös csaj- és ehhez apjuk mit szól????

Neet: kényelmes alacsonypadlós 138-as???? :shock: Látszik, hogy rég jártál rajta, mert mostanában magaspadlós ezer éves magaspadlós-büdös-lepukkant 138-asok járnak elvétve egy-két okö busszal vegyítve. És a legnagyobb szívás az, hogy 30 percenként :?

Lindi: képek szépek! És a csajod miatt már most rágnám a helyedbe a kefét meg halálra aggódnám magam előre, hogy ki mikor fogja elrabolni, mert annyira szép :)

Ancsi: Kamilla már kóstolt bort és asszem sört is :oops: a bor után vísitott, hogy mééééég :P de azért csak két kortyot kapott, többet nem, bármennyire is követelte ;)

Votiv: nekünk a Bosch vált be, mint márka. Ha tehetjük ilyet veszünk minden háztartási gépből. A porszívónk is Bosch talán 12e píz volt és tök jó. A célnak megfelel, de extra dolgokat nem művelünk vele, Kamilla se alázza.

Zsan: pudingos Meme :) Forgás: Na látod!!

Ríd: nem vagy lemaradva, mert pl Neettel mi se taliztunk még sosem!

Fogyiklub: ma voltunk fenn a Dédinél, aki most szembesült azzal, hogy nálunk jön a Ketteske. Aztán kedvesen megkaptam, hogy nagy a seggem és a fejem is kigömbölyödött :lol: és ez igy is van, de szarul esik ha mondják... Anyukám legalább azt mondja, hogy majd ha kint lesz a ded úgyis lemegy ne parázzak má ezen.

Meg voltunk afp-n, de most egy béna csaj vette a vért és fájt is meg még most is...
Utána meg felmentünk a Normafához szánkózni, hamár nem voltunk messzi. ÉS Apjuk leszáguldott a deddel a szánkó/sípálya legaljára!!!! Aztán ittunk forró teát, aztán ded még csúszott egy kis szakaszon egyedül, hogy majd én lentebb elkapom=lefejelt mint atom és még meg is szédültem és el is bőgtem magam, annyira fájt! :lol: Szóval jó napunk volt :)

Rylie
rylie

ááá tudtam, hogy valami lemarad:
Fibi: én is egy idő után már egyáltalán nem éreztem, hogy jön-e a cickóból tej! És Anyu is ezzel paráztatott, hogy azt érezni KELL! De én meg nem éreztem...és ha gáz volt Kamilla is kelt éjjel és szépen rászokott az éjjeli szopira, holott már rég nem is jött a foga :? szóval trükkösek ezek a bebék ám, de ezt te is tudod ;)

R
rylie

Rájli,
te bőgőmsina. Terhes vagy. :lol:
Ja, és ha ded kint lesz, nem fog senkit érdekelni, h hány kiló vagy. Meg semmi. Csak a ded. ;)

138 félórás és nem fűtik. De egy csomó alacsonypadlós. Ebből nem engedek. :D

Ki van még, akit sose láttam? Alkottok klubot? és akit régen? még egy klub?

Rídonli,
ne büntesd szegény kölköt, kóbászt neki! Na hallod, egy évesen már... :lol: de most komolyan, nincs abban semmi rossz.
neet
neet

Jaj, most jut ezsembe, Neet itt a fő helyesírász :lol: hogy le voltam már tolva az ékezettelen, írásjeltelen szövegért :lol: pontosabban nem voltam letolva, csak megijesztett, hogy így nem fogja elolvasni :mrgreen: úgyhogy muszáj volt váltani :lol:
én csak eccer láttalak és régen, csatlakozom a kettes számú klubhoz :lol: :lol:

Rájli,
szia!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Rylie!
"A Bosh nem elég jó", kiáltok fel önkéntelenül. Nálunk ez szállóige a Ronin óta :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nuk!
B ma meglátta Rékádat a szalagon, erre mondja: "nézd, anya, ott van a mikulás" :lol: :lol: :lol: :lol:

Szrek!
Tényleg, emlékszem, hogy le lettél szúrva helyesírásilag :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zuzmo1

Ööööö, akkor amig nem jön Vera, reagálhatok a helyesirásra??? :oops: :lol:
csak mert volt egy röpke gondolatom nekem...

szal erre gondoltam:

tehát, ha azt irom, h Georgedzsal, vagy azt hogy Klinenal, neadjIsten Klineval, akkor az olyan, mintha seggbekúrnám (hupsz, nem én mondtam, csak kicsúszott a számon) a Nagy-Magyar Helyesirást, amig ő lehajol a szappanért? Mert ha igen, akkor mindent megteszek, h soha de soha ne irjam le ezeket helyesen...
Mert nálam a helyesirási szabályok addig barátok, amig azok a MEGÉRTÉST szolgálják. Azon felül pedig erőst szarok rá, bár TUDOM, h ez hiba egy olyan embernek, aki adott esetben forditásból keresi meg a menő ruhára valót.
pl. ért már kritika :mrgreen: miszerint nagyon magyartalanul és helytelenül irok, pl. az a mondat, h " blablabla, aznap egy rózsaszin pólót húztam" nem jó, mert helyesen ugye ez úgy lenne, h "...FELhúztam egy pólót ".
Na, de most komolyan, ez tényleg vmi olyan komoly hiba volt, ami akadályozza a megértést??? az helytelen mondat mindenkit félrevezetett, és arra gondolt, h esetleg a földön húztam az a rózsaszin pólót?
Én amondó vagyok, h a nyelv az olyasféle valami lehet, mint a gyurma, és nem egy vasrúd. Én is alakitom, VÁLTOZTATOK rajta, és Pista bácsi is. Ami x éve még úgy volt, annak miért kell most is úgy lenni? csak azért, mert benne van "a" Könyvben?
nekem tényleg nem barátom a helyesirás, ezért sokszor akkor is fázom a kijavitástól, ha tényleg jogos.
Aztán meg pl. bizonyos forditásnál elvárják, h a headsetet "mikrofonos fejhallgatónak" forditsd, de könyörgöm, mutass egy olyan embert, aki ezt a szart nem hedszetnek hivja... :roll:
na, mivel nem vagyok elég tudományos, be is fejezem, meg azért is, mert bántani tényleg nem akarok senkit, de a kérdésem még most is áll: EZ TÉNYLEG OLYAN FONTOS????
nem elég, ha az tudja, aki tudja???
én pl. sosem javitok ki senkit, aki muszályt ir a muszáj helyett, holott tudom, h miként "kell" leirni. Viszont én megértem muszállyal is, igy kit érdekel, ha más nem helyesen irja???
főleg itt... :lol:
és Vera, mi volt Karcsi csúcsszuper példája, az a földrajzi név, ami annyira bonyolult volt, h az agyam néhány mp-re komolyan el is zsibbadt, miután hallottam?

Neet, Szrek, Rid, ez nem ellenetek szólt, hanem mellettetek, remélem ezt tudjátok... :lol:

és mióta 5.-es az ötödikes? csak mert emlékszem,h az én időmben, ez bűn helytelen volt.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
az 5.-es szerintem még mindig hibás
csak ez ugyanaz mint a húsárú ismerettség stb - mindenki roosszul használja és előbb-utóbb meg fog változni

vmi rendszer meg kelljavascript:emoticon(':lol:')
Laughing
ha mindenki változtatna és önkifejezne a saját rendszerében nem értenénk meg egymást
a stílus megint más tészta - de szintén más úgy szarni a szabályokra h ismerjük őket és felülemelkedünk rajtuk mint úgy, hogy alulról csaholunk rájuk
szóval igen, vaskalapos szabályokkal le, élő funkcionáló nyelvvel elő, anarchiával, nyelvgyalázással szintén le :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Mása,
Nagyon szuper a hóemberetek és annyira jófej vagy, h újraépítetted :D Rombolók meg :evil: :roll:

Rylie,
Szilveszeri buli biztos rulez lehetett :) Vérvétel :evil:

Nekünk tutira nem lesz jó évünk, mert kivittem a nyolc tonna szemetünket, meg mostam, meg teregettem is :lol: Mondjuk kölcsönadás nem volt és látogató sem, akkor még talán van remény :mrgreen: ja és lencsét sem ettünk :lol:

Zuzi,
Édes lehet Bazsód, amikor Pannust neveli :lol:
Hú, Pannus még éjszakánként 5-6x szopizik :shock: Én tutira behalnék :roll:

Campis taliról ezek szerint nem készültek képek??? :cry:

Deni,
Bálintod kukis szövegén behaltam :lol: És te honnan is akarsz fogyni? :wink:

Neet,
Hajrá tesóprojekt :wink: vagy már elszálltak ezek a gondolatok? :mrgreen:

Ancsi,
Szerintem Zsancinak lesz igaza, h ha az első terhesség veszélyetetett volt, az még a másodiknál nem jelenti ugyanazt :?

Zsanci,
Puding evős kép nagyon cool :lol: és éljen a forgolódos Meméd :D

És ha már cukor témánál vagyunk. A DM-ben láttam nádcukrot, de a származási hely Brazília volt, inkább nem vettem meg. Lehet, h hülye voltam? :?

Votiv,
Nekünk samsung porszívó van. Addig meg voltam vele elégedve, ameddig nyáron nem kezdte el a túlmelegedést. Ilyenkor kb. 5 percet lehet vele porszívózni és utána félóra malmozás :roll: Nagyon bánom már, h ezt vettük, de akkor ez elég sok mindent tudott az akkoriakhoz képest.
Viszont nálunk volt pozítiv tapasztalat a kiterjesztett garóval. Ew-be vettünk egy samsung tévét és nem olyan rég bekrepált. Felhívtuk a szervizt kijöttek megcsinálták és persze a garó javára.
Ettől függetlenül kapd csak el a töküket, mert ez csak egy véletlen kivétel volt nálunk :wink:

Lindi,
Nagyon szépek vagytok :D

Szánkó ügyben nekem Akata adott tippet :) Tuskós fa karfás szánkó 3ezerért. Csak sajnos mi lekéstünk róla :(

Nuk,
Pohárból ivó csajodnak nagy gratula :D És hát nem kell azon meglepődni, h csak azt issza meg belőle, ami ízlik :lol: Karira Adélnak vettem abszolút cukormentes almalevet, h jó dolga legyen neki is :lol: Mondanom sem kell, h megállás nélkül itta a pohárból. Bezzeg a vizet, azt kifolyatja a szája szélén :lol:
És +++++ a csajodnak hogy most már tényleg jó legyen!!!

Macs,
Fülidnek ++++++!!! És micsoda étvágya van a csajnak :lol:

Én meg ma vettem észre a csajomon, h megint növeszt egy rágófogat :shock: Hihetetlenül jól tudja titkolni időnként :?

Ríd,
Borid tudja mi a jó :lol:

Kép Kép
curse

pl önkifejeztem és stílusom volt ( :lol: :lol: ) az írásjel-nélküliség, de félreérthető volt (a királynőt megölnötök nem kell félnetek...)
a nyelv meg amúgyis elég korlátolt, legalább támogassuk a megértést ott ahol lehet :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Rek,
:lol:
igazad van, én is mindig itt szoktam elakadni...mármint, h azért MINDENT mégsem lehet. De akkor hol húzzuk meg a határvonalakat????
zsancikant

Helyesírás tekintetében pedig tényleg az lenne a jó, amit Szrek is írt.
Én pld világéletemben rossz voltam helyesírásból, egészen addig, amíg a 19 évesen elvégeztem egy szakiskolát, ahol a tanár vette a fáradtságot és elmagyarázta a helyesírási szabályokat.
Emlékszem nálunk az volt a trendi ált isibe is meg a gimibe is, h akinek rossz volt a helyesírása, 10 oldalt kellett innen-onnan másolgatnia naponta. Könyörgöm, ettől nem fogom megtanulni.

És ami még engem anno nagyon kiakasztott, amikor a helyesírás mellett osztályozták még a külalakot, meg a fogalmazás. Csak azért, mert valaki nem spilázza túl a mondatait, attól még a lényeget ugyanúgy leírta, vagy tévedek? :? Én soha sem voltam az a szépen fogalmazó, mégis ki tudom magam fejezni és megértenek, általában :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Zsan,
nemtom :lol:
de pl még ez a nyamvadt kötőjel, toldalék dolog sem egyszerű mert pl ha egy nevet csak magyar szövegben leírva látom vmilyen toldalékkal ellátva de nem ismerem eredetileg,akkor a magyar toldalékolásból fogok visszakövetkeztetni a kiejtésére (utolsó hang ejtendő-e és minek)
de persze ezek a szabályok meg változnak is időről időre és pl ha vmi afrikai törzsi nevet látnék leírva toldalékolva, hiába lenne helyesen leírva, a kiejtés kitalálásán valszeg az sem segítene :mrgreen:
vmi minimum-kódban meg kell egyezni
fordítás meg más, mert az két nyelv, kultúra közti móka alapvetően, itt meg még egy nyelven belül se tudunk kiigazodni :lol: :lol: :mrgreen: (bocs nem voltam egy fényes elme nyelvészetből)

Kép

Kép

szrekuc

Neet, nincs indexes nickem, azt már tényleg nem bírnám enegiával :) saját nevemmel küldök be mindent, csak hadd tudják meg jól, akik packáznak az ügyféllel...

megáll az ész, itt ma melegváltásban ébrednek visza a kölkök :? Istók most aludt vissza másodszorra, de már hallom a kis horkincát...

Fibi, nyugodj meg, esténként én is néha kevésnek érzem a tejet, és olyankor váltott ciciből szoptatok és gyakrabban. De mindig arra gondolok, hogy bár sztem alig csöpög, ha Liliróza tényleg éhes, akkor majd jó erősen megszívja, hogy beindítsa a tejleadó reflexet, és "csinál magának" tejet. Klasszikus praktikákkal próbálkoztál már? Sör, rántott leves, szoptatós tea, urtica urens, macikávé...? de végülis Ábel elég nagyfiú már, hogy kiegészítést kapjon, ha úgy nyugodtabb vagy (amennyire ilyen stresszes körülmények közt lehet :() és képzeld, tesóm meg a csaja is a Helikopterbe költöznek! :)

votiv 8)
votiv

helyesírásnak a fülhöz is köze van (akinek hallása van általában jó a helyesírása) - ha másmilyen lenne az oktatás és többet foglalkoznán(a)k a "készség tárgyakkal" sokkal jobb lenne a világ
tök vicces h ezt agykutatók ismerik fel (egyik véglet) meg mondjuk ősi népek (másik véglet; az egybenlátásra gondolok most, nem a törzsi helyesírásra :mrgreen: ) valahol középen a nagy tudomány hevében ez elveszett....

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
Akkor én tutira süket vagyok :mrgreen: Viccet félretéve biztos van benne igazság, de aki elve hátrányosan indul, mint én is :lol: nem tudatosan használja a hallás utáni dolgokat, hanem csak akkor ha tényleg oda is figyel. Ez most vajon érthető volt? :? :oops:
Bár mondjuk egy diktálás alatt (tipikus helyesírási dogák) örültem, ha a mondatot le tudtam írni, nem hogy a helyesírásra is odafigyeljek :roll:

Kép Kép
curse

Votiv,
+++++!!!

Mása, Zsanci,
Küldtem püt. Ha nem kaptátok meg, szóljatok lécci! Ezer köszönet! :)

Kép Kép
curse

igen, mert amig azzal bibelődünk, h ezt most muszály-e, vagy nem muszáj, addig épp a lényeg veszik el.
és kötőjeles dolog addig okés, amig angolul van egy név/szó, de pl franciául már nem tudok, igy ez esetben ott kötőjelezik, ahol akarják, én akkor sem tudom miként kell kiejteni.

egyébként a külalak osztályozását én sem támogatom, de sztem pl jól fogalmazni SOKKAL fontosabb, mint helyesen irni, ez a megértést sokkal inkább megkönnyiti.
és ha már ez ilyen bevallós nap, engem meg az egyetem alatt tanitottak meg fogalmazni, és hálás is vagyok érte...
(nem mintha most jól menne, de mégis jobban, mint annak előtte) :lol:
zsancikant

Curse, igen,
és ne felejtsük el, h pl egy ilyen diktálós baromság esetén egy kihivásokkal küzdő :wink: (pl. diszes) sokkal hátrányosabb helyzetből indul, mint egészséges társai... :wink:
zsancikant

Curse,
megkaptam, irtam.
jóéjt!!! 8)
zsancikant

Zsanci,
Egyetértünk :wink: A fogalmazásnál pedig arra próbáltam célozni, h a cizelláltságot nem bírom egyrészt (a legtöbb tanár erre ment rá, h minél csicsásabban legyen vmi megírva és nem a tartalma volt a lényeg) másrészt egy fogalmazás osztályozása is abszolút szubjektív. Annak a tanárnak épp nem tetszik a fogalmazásom, a diplomamunkámat meg pl. megdicsérték, h milyen jól megírtam. Érthető, átlátható stb.

Kép Kép
curse

Zsanci,
Megérkezett, köszi :)
jóccakát!!

Kép Kép
curse

Fibi,

Bálintnak Boldogságos 3. szülinapot kívánunk! :D

Kép

macs és Füles
macskanyu

Éljen a 3 éves nagyfiú Bálint!!!!

Curse :) brazil vagy madagaszkári nádcukor rendben van, akkor van gáz, ha grönlandi vagy szlovák cukorkát akarnak rádsózni :lol:
indianyo

jó reggelt az ünnepeltnek és minden anyának, kicsi és nagy babának!

Kedves Bálint, remélem fantasztikus szülinapod lesz! Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig! :D

Kép

Anyukádnak is gratulálok az évfordulóhoz :D

votiv 8)
votiv

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BÁLINTNAK!!! :)

Hú, ezt az esti termést! :o Ti nem alszotok sosem? Nem tudom, hogy bírjátok, pl. Fibi és Zuzi??? Nálunk is este sok kelés van sok szopival, épp ezért én korán fekszem, hogy valami alvásfélében is részesüljek. :oops: Úgyhogy én is kérem a +++++++-okat! :lol:
Bár mostanában (persze ma nem :? ) Tündérem kezd rászokni a napi 2 alvásra és ez azzal jár, hogy nem 6-kor kel reggel, hanem fél 8-kor. Ez már kifejezetten üdítő. De még nem tökéletes a rendszer.

Fibi: előttem sincs most, hogy akkor Ábel most mennyi is. :roll: Ha még szaporítani akarsz tejet, akkor szerintem is Zuzi módszerét kéne követned. De tényleg nem biztos, hogy a mennyiség kevés. Ha ennek ellenére ki szeretnéd próbálni, hogy milyen, ha kap pótlást vacsira, akkor először próbáld ki a Sinlacot (feltéve, ha szeretnéd magad tartani ahhoz, hogy 1 éves kor után mehet csak tejes cucc). Én tejpépet csak legvégső esetben adnék. A gabonapelyhekkel meg az van, hogy önmagában nem tudom, mennyire eszi meg a gyerek. Én gyümivel szoktam adni. De ha már szoktál adni tejen kívül mást is, akkor lehet, én kipróbálnám az uzsi bevezetését, hátha akkor estére már nem lesz olyan éhes Ábel.

Helyesírás: persze, hogy úgy van, hogy a nyelv élő és változik, ezért van, hogy időközönként felülvizsgálják a helyesírási szabályzatot és nem az van, hogy az utcza még mindig utcza. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem viszont tetszik, hogy a ly-j-vel viszont a hagyományt követjük annak ellenére, hogy kiejtésben már nincs különbség a két hang között. Legyen már valami hagyomány is a nyelvünkben. :D A földrajzi nevekkel én is bajban vagyok, sok egybe és különírási szabállyal is. Szerintem mindent úgyse lehet tudni. :wink: Engem spec. zavar a muszály és a nyavaja, meg az árú és a kultúrális is. :oops: Ez van. A legjobban akkor zavar persze, mikor a tévében látom. Egyszerűen nem értem, hogy a híradóban a szalagcímeket miért nem lektorálja valaki, ha már egyszer az illetékes nem birtokolja a nyelvet? :evil:

Rylie: nem tudom, mikor tudunk visszamenni Csepelre, ez attól függ, mikor tudjuk eladni ezt a lakást, amiben lakunk. Nem igazán van érdeklődő. :roll: Nekem a Bánya utca tetszik, remélem, fogunk ott találni valami "jó" kis panelt. (Úgy röhögtem magamban, hogy már megint valami ipari nevű utcában lakhatnánk, mert most az Agyagfejtő u.-ban lakunk. :lol:)

Curse: igen, én is eltűnődtem, hogy miért baj a Brazília. Ottan legálisan van cukornád...
Erről jut eszembe, hogy Kínában fincsiség a cukornád rágcsálása. Én is kipróbáltam. :)
Kép

Kép
Kép
tinu

BOLDOG SZÜLINAPOT BÁLINTNAK!
zsancikant

Tinu,
most, hogy olvaslak, eszembe jutott, amit tegnap a rádióból hallottam. Ott ugyan is a műsorvezetőnek "szűkebb pátriárkája" van...
ilyenkor eltűnődöm, hogy a kommunikáció szakon vajh a szavak értelmét miért nem köll tudni... :shock:

de hallottam már hogy valaki nem egy "gráf lovag" (=ez itt grál akart lenni) és olyan is van, akinek nincsenek "lukulluszai" ez utóbbi a szövegkörnyezetből vót kikövezkeztethető és azt szerette volna tudatni, hogy skrupulusai nincsenek.....

akinek van kedve, ideje

ITT TESZTELHET

:mrgreen:

szép napot

csók

macs
macskanyu

Macs,
ez sztem MÁS, mint amit a helyesirásról leirtunk ide...
ez tényleg hülyeség, félműveltség, de amikről én próbáltam észt osztani, annak semmi jelentősége, mint ahogy annak sem, h Neet-tel, vagy Neettel, esetleg az én szivemnek oly' kedves muszály-muszáj.
ez nekem olyan vihar a csészécskében.
mig, amiről te irsz, az komoly hiba. (szerintem)
és igen, ILYET még hirből sem tanitanak kommunikáció szakon...
és ez baj.
nehéz dió! :wink: :mrgreen: (és tudom, h miként helyes!!!! :wink: )
zsancikant

Bálintot Isten éltesse nagyon sokáig. Anyjának meg adjon még pár hektó tejet (mármint az Úr), hogy a pici is könnyen cseperedjen, bömbi nélkül.

nekem meg küldjetek +++++++++++++-okat. 120-ból 91 tétellel vagyok meg, ma van a nagy hajrá, Lencsét elvitték a mamáék, úgyhogy elvileg még be is fejezhetem, csak hát az elejére már nem valami jól emléxem.
holnap reggel meg vizsga!

ancsipancsi

Bálint, boldog szülinapot!!! :D :D :D

A nyelvtanhoz csak annyi gondolat, h sokatoknak igaza van (persze nekem is :D ) de gondoljatok bele, h pl Angliában a gyerekek nem tanulnak verseket, se évszámokat, mert úgyis elfelejtik. :?
Az agyunkat is edzeni kell.
Ha meg egy izmot nem edzünk, az elsorvad. Ennyi.
Hülyülünk, mint a nagy nyugat, evvan.
Csöngetnek, megyek, tanítgatom valamire a keleti társaságot... ;)
neet
neet

Zsána,

nem, nem persze.. én csak azt írtam, hogy a fenti téma kapcsán eszembe jutott hogy....
lazán kapcsolódik ugyan, de azért a nyelvhasználat helyessége kategóriájába tartozik.. :)
muszáLY nekem is nagyon szembántó kedvencem.... :twisted:

Neet,
akkor mi mér' nem felejtjük el a versek zömét? :shock:
macskanyu

Ancsi,

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
macskanyu

BÁLINTNAK NAGYON BOLDOG 3. SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D

Indi,
Köszi, akkor legközelebb veszek :)

Tinu,
Wow, Csepel :) Mondjuk az nem igazán ugrik be, h merre van a Bánya utca :? És azzal teljsen egyetértek, h azért a médiában illene helyesen írni és beszélni. Nekik ez a foglalkozásuk, vagy mi a fene :? Mondjuk pl. Majka papától mit lehet várni :roll: mikor ebben az országban mindenki bekerülhet a tvbe.

Macs,
Szerintem az is probléma, amit te is írtál, h a szavak, amiket használnak az emberek, rosszul használják. De ez azért lehet, mert ki akarnak tűnni azzal, h ők micsoda szavakat tudnak :? Szánalmas! Pl. Kiszel Tündén meg Kelemen Annán rendszersen lehet nagyokat röhögni :lol:

Ancsi,
Akkor mennek a drukkhegyek!!!!

Neet,
Abszolút igazad van abban, h az agyat edzeni kell. Tegnap pl. elővettem egy verseskötet és rájöttem, elfelejtettem verset olvasni.

Ettől függetlenül, ha az embert nem tanítják arrra, h hogyan kéne pl. jól fogalmazni (persze ami a tanárnak tecc), addig miért várják el, h jól is fogalmazzon az ember :?
A tollbamondásos dolgot meg azért utáltam kifejezetten, mert ott direkt olyan mondatokat diktáltak, amik nem éppen a hétköznapi életből voltak. Pl. soha sem felejtem el, pl. ilyen h nyoszoly/jólány (még a mai napig sem tudom, h hogyan kell írni), meg pl. odzkódjatok (de talán ezt sem így kell írni) :?
Amikor saját magam írtam dolgozatokat, akár 3-4 oldalon keresztül a4-es lapon, alig volt hibám. Megúsztam kettes-hármassal. Mert ugye 4 súlyos hiba (három aláhúzás) volt nálunk karó.

Kép Kép
curse

Hajrá Ancsi!!! :D :D :D

Szrek, jobban vagytok?

én ma éjjel két kis ördöggel kellett megosszam az ágyam, miután Józsit harmadszorra is letettem, és Istók újra felkelt (ez volt fél 1 körül), aztán már hagytam az ágyamban és aludtunk picit, aztán áthoztam a húgát mert megint visított (pedig még Nurofent is adtam neki, hogy tudjon aludni végre), és végül ő is ott maradt, mert elájultam a fáradtságtól és hajnalban ébredtem megint arra, hogy Isti inni kér, aztán erre felkelt a kicsi is és szopizott és újra elájultam és félálomban nagyon fájt, ahogy a cicigombjaimat tekergeti, mint egy tranzisztoros rádiót :x :roll: :lol:

nekem a kedvenc helyesírási szabályom, amit viszont senki nem tart be, hogy a filmek/színdarabcímek/könyvcímek és társaik elé névelőt kellene rakni. Pl. Michael Douglas híres filmje, az A smaragd románca, és ki írta az A nagy Gatsby című regényt? :)

votiv 8)
votiv

vagyis a legjobban mégis az automatikus tárgyeset szeretem!
és különben meg együnk Orbit, mert a mentól friss lesz a lehelet! :wink:

votiv 8)
votiv

BÁLINTNAK NAGYON BOLDOG HARMADIKAT!!!!! :D :D :D :D

Vot,
sztem kicsit jobban, de taknyos; ma kiderül, van-e vince, egyébként oscillót nyom és a baby luuf is nagyon jó volt neki :D
és mi szoktuk mondani neki viccesen h gyere vegyük fel a kabát :D mondjuk használjuk úgy is, hogy kaba :D evvan

Kép

Kép

szrekuc

Votiv,
Hú, milyen éjszakátok volt :( +++++!!!
Ezt a szabályt nem is hallottam, de viccesnek tűnik :lol:

És így visszaolvasva lehet, h hülyén fogalmaztam. Szóval nekem nincs bajom azokkal, akik használnak idegen vagy minekhívják szavakat is, csak az legyen természetes és ne erőltetett. Ez utóbbi a szánalmas kategória, olyankor kerülhet az ember kellemetlen és vicces helyzetbe.

na menek takarítani...

Kép Kép
curse

HELP:

Fülesnek be kellene a köhögés miatt adni sinupret cseppeket, de bazi keserű... már tömény oldatot hoztam létre cukorból és tejből, ebbe tettem, de ezt is kiköpi, ahogy megérzi az ízét...

ötletek? mert a szájába még csak be tudom erőltetni, de hogy nyeljen is..... :?
macskanyu

Bálint! Isten éltessen sokáig, és a Te Drága anyukádat is! :D
A tortád biztos nagyon fini lesz :wink:

Macs!
B kb ennyi idős lehetett, amikor én is próbálkoztam a Sinuprettel, és az még egy felnőttnek is nagyon rossz ízű :x Én most is csak a torkonlövést tudom tanácsolni (pl fecskendővel), mert akkor automatikusan nyel, de azért ez nem a leghumánusabb :cry:
Gyógyuljatok!

Votiv!
Éjszakáim hasonlóak, kivéve, hogy legalább B alszik. Cicijeim már kivannak :cry: Amikor jön a foga, amúgy is sokkalerősebben szorítja. Nurofen eszembe se jutott, annyira fáradt vagyok, hogy az agyam el sem jut a fájdalomcsillapításig.

Tinu!
Tegnap este bepótoltam az elmúlt fél éves lemaradásomat :lol:
Egyébként nálunk az a tendencia, hogy PAnnust lerakom aludni, aztán fél-1 óránként ébred, így éjfélig le sem fekszem, aztán kicsit jobban alszik. Tegnap azért értem rá annyira, mert Tomi festett, úgyhogy nekem is jutott egy kis szabad program 8)

nálam nyelvhelyességi szempontból az agyrém a médiák! Ezért mi már csak úgy mondjuk, hogy médiákok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És Votiv!
poénból mi is szoktuk mondani, hogy: "hívd a lift", meg hogy "ez az én paradicsom" :lol: :lol:
zuzmo1

Szrek!
Jobbulást Nektek is!!!!! És csak hogy kekeckedjek :wink: , a baby luuf nem üti az oscillot? mert én ezért nem mertem kenni a dedeket, nehogy a homeopátiás szer ne hasson. Bár gondolom, ez csak akkor áll, hogy ha egyszerre alkalmazod a kettőt. Votiv!!! Szerinted???????
zuzmo1

Zuz,
dr Vot aszonta, ha nem egyszerre adom a kettőt hanem félóra különbséggel akkor okés :D

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: