A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi: na attól én is idegrángást kapok, ha valaki csak azért hülyézi le a másikat, mert másképp gondolkodik, mint ő... Ilyenkor nehezen türtőztetem magam, pedig kéne.

Votiv: alapvetően egyetértek a cikkel. De azt hangsúlyoznám, hogy a mindent megengedek és mindent megmagyarázok a gyereknek nem ugyanaz szerintem. De az is igaz, hogy figyelembe kell venni az életkori sajátosságokat és máshogy magyarázni, vagy nem magyarázni. AZért bizonyos dolgokban miért ne dönthetne, meg az ő szintjén is kaphat magyarázatot bizonyos nem-ekre. SZóval semmi sem fekete és fehér, de mindent ráhagyni és soha nem nem-et mondani, határt kijelölni tényleg káros.
Bár olyan sokat törtem már a fejem azon, hoyg vajon engem hogy is neveltek ilyenné. Nekem - emlékeim szerint - nem nagyon mondtak nemet, nem emlékszem konkrét határokra (lehet, hogy túl kicsi voltam?), mégis kifejezetten határtartó és jól szocializált lettem. Egész életemben meg voltam róla győződve, hogy én egy elkényeztetett liba vagyok. Mégse lettem drogfüggő, meg bűnöző. Talán a mintakövetés is számít. Egyik szülőm se határt feszegető típus. Meg végülis követelmények voltak - elsősorban a tanulást, teljesítményt illetően.

Kép
Kép
tinu

Szrek:
Amikor Votivénál voltunk, Isti is így kombinálta össze a dolgokat és aranyosan mondta, hogy béka, meg brekegett is :wink: :lol:

Zsanci:
A feszítés azt jelenti (de majd illusztrálom, úgy talán látványosabb), hogy a karjait maga mellett behjlítva tarja (nehéz kinyújtani neki), a lábait meg állandóan nyújtva, lábfejét spiccben. Ez pl sok problémát okoz neki az elemi mozgásban is.

nukada

Jó reggelt!

Rylie:
én még csak halkan,de szívből gratulálok! :D

Ancsi:
én is tegnap óta szenvedek a derék és alhasi fájdalmakkal. :?
Nem vészes meg nem is görcsös,de nem kellemes.Remélem csak az átrendeződések miatt van,őrületes iramban nő a pocakom :shock:

Betegeknek gyors gyógyulást kívánok++++++++++++++++++

petergabi

Jóreggelt mindenkinek!

Két csaj itthon, nekem tornáznom kéne épp, de zapa melóz, ezért inkább növesztem a sejhajom, pedig úgy szeretek ott lenni. :cry:

Szóval: Rylie, nagyon gratulálok én is, és szép elkövetkező 8 hónapot kívánok nektek. :D

Tinu, én is irigylem magam, de mégsem. Mert tényleg imádom a gyerekezést, de nem sikerült egy olyan pasit kifogni, aki mellett ezt tehetném még évekig. (azért nem cserélném őt le) Meg aztán érzem én nem is lenne az én életem sem teljes főállású anyaként. És ugyan várnak vissza a viszonylag kvalifikált melóhelyre, már rájöttem. Nem szeretem csinálni. Értem, állítólag jó vagyok benne, de nem ÉN. Emberekkel, nem tetves papírokkal és pénzzel szeretnék foglalkozni. Szóval míg neked hivatásod van, amiben szeretnél "alkotni", nekem munkám. Naná, hogy bennem most semmi kettősség nincs. Hiány viszont igen. Még keresem, illetve tudom mi érdekekelne, de az anyagilag, időben, meg úgy egyébként is messze van. Meglátjuk. Szóval én a munkás napokat túlélésnek élem meg, és nekem az valami rémálom volt már 2 éve is. Ez az, ami nyomaszt, ami elől menekülök, struccot játszom. És lassan sarkamra állok talán és teszek ellene. De olyan jó volt csak babázni, a külvilágtól védve!

Votiv :) , a te Istókod nem semmi skac. Szerintem most megkapjátok tőle előre az egész 18 éves adagot, meglátod, a legtündéribb kamasz belőle lesz. Legalábbis kívánom. És sikert a mai naphoz!!!! :D

Meztelenkedéshez annyit, hogy nálunk sincs tiltva a dolog, de mertmivel én mostság magamat sem látom szívesen, egyszerűen kényszerképzetem, hogy nekik sem lenne túl jó. (egyszerűen szeretném, ha nem látnának ilyen lógó hasu bálnának) Apa szabadabb, de ez mindig is így vala. Együttfürdésnél meg vagyok annyira marha, hogy előbb lezuhizok, nehogy baja legyen a gyereknek :shock: , ezért nem gyakori, főleg, hogy 4-en már végképp nem férnénk el, a nagyok pedig -eddig- együtt akartak fürdeni a legkisebbel. Még jó, hogy vegyes az összeállítás, ezért egymástól rendesen "megtanulják" a különbségeket. Aranyos, amikor Lorci játszani akar Beni fütyijével, aki sikoltó kiskamaszként menekül, a pici meg vigyorog hozzá, és társa a nővére is. Csak ő már tudja azt is, Beni miért sikít. :lol: Meg azt is bírom, mikor Gy. meséli, hogy nyilvános vécén, mikor együtt megy apjával, Beni hogy leselkedik, és állapítja meg, apáé mekkora. Mondjuk ez régebben volt, ma már kicsit szemérmesebb.

A cikk pedig... Hát szerintem IGEN. Én már elég régóta érzem, valami nem az igazi. Nem csak nálunk, a környezetünkben sem. Mertmivel a nagyobb gyerkőim elég barátkozósak, találkozom sok kortással. Az egyik 6 éves tök simán hülyézi le a teljesen normális, szimpatikus, inteligens anyját. Ő rászól, de nem sok foganatja. A másik 6 éves közli velem: nekem csa márkás cuccaim vannak. Azok jók. Anyukámnak most keressük az ország legjobb autóját. (na, az ő társaságát nem nagyon keresem, a gyerkőcét sem) A 8-9 éves vadállat, itt rodeóz a karácsonyra kapott quadjával, és lenézően (engem) figyel a reakciómra. (tiszta apja) De más, viszonylag norma szülő veszi a csajának egy átlag hétköznapon a barbipónibaromságokat. Csak úgy. Kanyargom! A gyerekeink álmát vesszük el! Mire vágynak ezek a gyerekek? Nem csak most, 3-4-5-10 év múlva? Mi fogja őket motiválni? Hogy tanuljanak, ismerjék meg a világot, mert ÉRDEMES? Csak úgy, nem 100 forintért ha csillagot kap, quadot, ha jó a bizi!!! Nem egyedi példákat írtam le. Mi kilógunk a sorból (jó, nem csak mi, de nem annyira sokan). És még én is úgy érzem, baj van nálunk. Tegnap meccseztek a kosaras srácok. Egy olyan csapattal, akik ugyan kortársak, de már 2 éve kosaraznak, míg a mieink csak 1,5 hónapja. Szarrá verték őket. A fiam sírva közölte, neki köszöni elég a sportból. Mert nincs azonnal siker. Kitartás? Nem sok. Önfegyelem? nem sok. Belső tartás? Nem sok. Remélem, azért még nem vagyunk elkésve, és -hiszem- nem is reménytelen. A játéközönből is elegem lett. Éreztem én már 1-2 éve, hogy nem az igazi ez. Bár csak úgy ők sose kaptak dolgokat, mert a polcon megtetszett. De aztán ünnepeken igyekeztünk az álmaikat megvalósítani. Talmi álmok ezek, amik nem tartanak, csak a megszerzésig. Értik ők is már talán, és a befeléfigyelést, amire eddig is ügyeltem, most méginkább próbálom hangsúlyozni.

A nemet mondás nálam igenis működik. Néha ugyan úgy érzem, sokszor, próbálom a szükséges szintet tartani, de pengeél ez. A fontos dolgoknál szólj, a nem fontosaknál ne. Mik a fontosak? Ki dönti el? Te, vagy a gyerek? És akkor a döntés. Tényleg nem elég érettek sok döntéshez, mi pedig rájuk bízunk olyan döntési szabadságot, hogy csak... Aztán jön egy olyan szitu, amikor nem dönthet, és nem érti, ha eddig igen, ezentúl miért nem. Hogyhogy nem körülötte forog a nap? Szóval bennem káosz van, csak azt érzem, valami nem az igazi, látom, kb mi lenne a jobb, és próbálkozom fontolva haladni. Kár, hogy nem 8-9 évvel ezelőtt ébredtem. Lelkiösmeretfurim van, mert Beninél és talán Zsókánál már kicsit késve vagyok.

Ugyanakkor a "kor szelleméből" sem szabad őket teljesen kiragadni, és ez a nemkönnyű. Mert magyarázd meg egy 5-10 évesnek, hogy nem azért nem kap toronyórát lánccal, mert te egy undi szülő vagy, hanem mert 1. nem engedheted meg 2. ha megengedhetnéd se tennéd, mert számára KÁROS. Miért nincs az ő szobájában is TV? miért nem nézheti akkor, és azt, amikt akar? Amikor a társai nagy része igen. És azért azt mindenki tudja, a gyerekek kegyetlenek tudnak lenni, ha cikizésről van szó. Belső tartás? Már említettem. Szerintem a tartozni vágyás a csapathoz ilyenkor erősebb. Nem Tinu? Indi? És mások is?

Na, én is hosszúra sikerültem, de érzékeny ponton érintett a cikk. Mondjuk nem szükséges ahhoz sok, hogy én hosszú legyek. Bocsi. :oops:
zsugyu

Gabi!
tkp nekem is olyasmim van, mint neked. tegnap egyértelműen úgy éreztem, hogy ded a lábával oldalt ki akarja rúgni a hasam, és tapossa, tapossa. aztán 4kézlábra álltam (még első terhességemkor olvastam erről), lóbáltam a testem előre hátra (férjem meg szidott, hogy szédítem a kölköt) és lám, rendeződött a helyzet, persze rövid időre. valójában az az egyik gondom, hogy én kb. stabil oldalfekvésben szoktam aludni, sőt, inkább félhason. na és most ez kezd átmenni oldatfekvésbe, de a csípőm meg fáj a nyomástól. egész éjjel forgolódom. nekem ugye alapvetően nagy a hasam, úgyhogy nem igazán nő, mint hogy kezd keményedni arrafelé, ahol kezd kitöltődni méhhel :).

Indi!
köszi, igen, ez más szitu. már értem, hogy nálad mi volt a gond, csak ilyenkor minden parám előjön :), már attól féltem, hogy mostantól fekvés.

CIKK
Lencsének volt egy időszaka, amikor azt mondta, hogy nem szeret, miután megreguláztam v. nemet mondtam. aztán kinőtte. most már bármikor tudok menet mondani, kérdés, hogy ki a kitartóbb.(és a legjobb az egészben, hogy utána is szeretget) mikor ötvenedszerre mondom és akkor se úgy van, ahogy akarom (vagy ha hisztis üvöltésbe kezd), általában okos enged. és a legjobb, hogy engem, a szigorú muttert, majdnem annyira szeret, mint az apját, aki azért sokkal engedékenyebb. persze a nagyit szereti a legjobban, aki mindent megenged neki, de majd rájön felnőtt korában... nálunk Lencse ésszerű keretek között persze dönthet, pl. ha sétálunk, ő mondja meg, hogy merre menjünk, vagy általában ő mondja meg, hogy mit akar enni, s én cenzúrázom, de valójában pont olyan diktátor vagyok, mint anno az apám volt velünk. akkor elhatároztam, hogy nem leszek olyan, meg hogy milyen az már, hogy "te csak gyerek vagy, ne szólj bele", de mikor egy órája győzködöm Lencsét, hogy menjünk fürdeni, és ő azt mondja, hogy "nem, majd Henite megmondja, hogy nem!" :D, elég mérges szoktam lenni.

amit nem bírok (annak ellenére, hogy simán elmennék türannosznak), ha a gyereket valaki kevesebb joggal ruházza fel, mint a felnőttet, pl. ha nagy társaságban ül gyerek és felnőtt , s a gyerek megjegyzésére, belebeszélésére azt mondják, hogy "kuss fiam, te gyerek vagy". lehet, hogy nem fog tetszeni a családnak, de én mindig hagyni fogom, hogy a gyerek elmondja a véleményét, hiszen ugyanolyan teljesjogú ember, mint én vagy bárki más.

ismerek olyan anyákat, akik teljesen a cikk leírása szerint nevelik a gyereküket, valójában teljes egészében az van, amit a gyerek akar. én erre azt mondom, hogyha az anyának így jó, oké, csinálja, de hozzám ne jöjjön panaszkodni, amikor pár év után megelégeli a szerepét.
ancsipancsi

Zsugyu,
hogy te milyen jó fej vagy :). rávilágítottál egy csomó dologra.

pl., hogy a MEZTELENKEDÉS nálam többek közt azért is kényes dolog, mert fertelmes az alkatom, és nem szeretném, ha a gyerek azt jegyezné meg, hogy kicsiny korában Jabba the Hut flangált előtte. igen, ha jó alakom lenne, nem lennék ennyire szégyenlős.

a rongyrázós gyerkőknek/szülőknek rongyrázós haverok kellenek. mivel mi nem ez a kategória vagyunk, hát keresünk más társaságot. nekem is vannak vágyaim, vagyis szeretnék sok mindent adni a kölöknek, amit én szeretnék, ha kicsi lennék, pl. főként műszaki cuccokat (mert műszaki buzi vagyok), de szerencsére férjem és pénztárcám kordában tart. pedig már megint a gyereklaptopokat nézegetem, mert közeledik a Karácsony.
a márkás cuccokról meg az jut eszembe, hogy első Adidas cipőmet 8-os koromban vettem magamnak, mégpedig 2 havi nyári munkám keresetéből. én feleslegesnek tartom 2 éves gyereknek holmi nagy márkás cuccokat venni, maradok a középkat. cuccoknál, C&A meg ilyenek.
ancsipancsi

Zsu,
értem én a félelmeidet és szerintem a legtöbb anya félelmeit fogalmaztad meg az előbb. Nem vagyok pszihó-tudó egyén, én világ életemben az ösztöneimre hagyatkoztam. De azt gondolom, az a sokat emlegetett otthoni minta nagyon is sokat számít. Ha a gyerkő otthon van otthon, ha ti, a családja nyújtjátok neki a biztonságot,
akkor a szinte kötelező kamaszkori ámok-körök megfutása után, meg fogja találni a helyét, az egészséges egyensúlyt.
Az, hogy ki mennyire vadul kamaszként, menyi marhaságba vihető bele, erőst egyén függő, a leggondosabb legjobb
szülői szeretet mellett is lehet hogy ki fogja próbálni a füves cigit és esetleg egy oda-nem-figyelő, nemtörődöm
szülők gyereke meg komolyzenei konccertekre fog járni és Tacitus összes művei lesnek a kedvenc olvasmánya.
Persze erőst sarkítottam. Szóval ne edd magad, ha megteszed a tőled telhető maximumot, ha a gyerekeid tudják,érzik,
akár mekkora őrültsséget csinálnak, rád mindig számíthatnak (és ez nem = azzal, hogy egyet is értesz, vagy támogatod
ezeket az őrültségeket! ) Ha megtanítod őket arra, hogy a tetteikért vállalniuk kell a felelősséget, ha
mindíg van időd és türelmed beszélgetni velük, akkor nem hiszem, hogy komoly
hibát követnél el.
Lehet, most tudománytalan voltam és laikus, de én így érzem.
Fiad esetében én leülnék beszélgetni vele, arról, hogy nagyobb bátorság kell kiállni olyanokkal meccsre, akik már
2 éve nyomják, míg ők csak 1,5 hónapja. El lehet mondani neki, hogy az ilyen meccsekből tanulni lehet, technikát
tapasztalatot, sportszerűséget és Igen! veszíteni is. És elmondani, hogy 2 év múlva, ha elég kitartó, akkor még jobban is kosarazhat
mint a mostani ellenfelek. Ne tévesszen meg, hogy ha nem figyel oda, vagy nem "akarja" megérteni, a kis lelkében ott marad a nyoma
és meg fogja rágni magában, helyére teszi.
Bocsánat, nem akartam ám észt osztani, csak ez így kikívánkozott.. :oops:

Most el kell mennünk, de remélem még tudok jönni, mert érdekes a téma és kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről a kérdésről..
Szép napot mindenkinek!

csók

Macs
macskanyu

Macs,
igazad lehet, mert mind a tesóm, mind én egyforma nevelést kaptunk, mégis belőlem egy visszahúzódó, keveset bulizó csaj lett, ő meg már mindent kipróbált (ha lehet így mondani), köpött a szabályokra, és mindig addig nyüstölte a szüleimet, amíg meg nem kapta, amit akart. egyénfüggő sok minden.
ancsipancsi

Macs, köszi. Tulképp ez történt tegnap. Még a nemfigyelés is megvolt. :wink:
És ha nem hinném valahol legmélyen azt amit leírtál, a sok hülye félelmemmel és bizonytalanságommal valszelg megbolodnulnék. Aki személyesen és felületesen ismer, csak a határozot szülőt látja, akinek tünci, eleven, de alapvetően nyugodt gyerekei vannak, akik mindig szót fogadnak. Pedig dehogy! És még az ostor is pihen. Csak a határozott szavaimra valahogy figyelnek. Társaságban. Otthon bezzeg! Törlesztenek.
zsugyu

Sziasztok!
Anniyra érdekeseket írtok, nálunk is pont aktuálisak ezek a témák (bár mikor nem), mert az ovi kreálta új helyzet előhozott dolgokat. Na, majd leírom én is, hogy miken gondolkodom, e most mennem kell a csaűjaimhoz, mert kettesben duplóznak, annyira édesek együtt de nem árt azért rajtuk tartani a szemem.
Szép hosszúhétvégét mindenkinek! :)
rídonli#

Ancsi: nem tudom elképzelni, hogy a gyerekednek ne te legyél a világ legszebb mamija! :D Ő nem olyan szemmel néz, mint ahogyan te magadat.

Macs: igazad van! :)

Kép
Kép
tinu

Votiv, nekem a cikk: IGEN!!!

Többek között ezért is vagyunk tök jól el a turkálós és kölcsönbe kapott vagy épp örökölt gyerekruhákkal. Persze ez nem úgy értendő, hogy mivel mi felnőttek vagyunk, nekünk jár az új, vagy márkás - valójában nekünk sincs sok ilyen ruhánk, de nem csóróságból, hanem mert nekünk ez nem érték. Szóval a gyerek végülis azt kapja, ami a mi értékrendünk szerint fontos. Ruhában, játékban, élelmiszerben, programban - világképben.

És nagyon remélem, hogy később sem hagjyuk majd magunkat ezekben a dolgokban a többi szülő által befolyásolni. Egyelőre marha keveset vagyunk közösségben és Hanka még nem követel pl. Túrórudit azért, mert Gézuka is azt eszik. :roll:

Zsú, minden szavadat aranyba foglalnám :P Amit a munkádról írsz, azt külön köszi, teljesen azt fogalmaztad meg, amit én is érzek. MUNKA és sajnos nem hivatás. Talán ezért is élvezem az itthonlétet és nem hiányzik, ami a gyerekek előtt hétfőtől-péntekig volt. Ebből a szempontból nem irigylem a hivatással rendelkező anyákat - nagyon kemény lehet megtalálni az egyensúlyt.

Én egy nehezen összejött, nagyon várt, sokára született hugica voltam, szerintem MINDENT megadtak a szüleim, ami csak tőlük telhetett - én mégsem úgy szeretném csinálni, ahogy ők tették, mert valahogy úgy érzem, pont a LÉNYEG maradt rejtve előlük: hogy mi is az, amire A GYEREKÜK vágyott volna - függetlenül attól, hogy ők mit tartottak fontosnak megadni. Ugyanakkor az az erkölcsi tartás és értékrend, amit közvetítettek nekem szerintem nagyon OKs volt, talán ezért nem lettem teljesen balfék :wink: :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

[quote="macskanyu"]
írta:
macskanyuAz, hogy ki mennyire vadul kamaszként, menyi marhaságba vihető bele, erőst egyén függő, a leggondosabb legjobb
szülői szeretet mellett is lehet hogy ki fogja próbálni a füves cigit és esetleg egy oda-nem-figyelő, nemtörődöm
szülők gyereke meg komolyzenei konccertekre fog járni és Tacitus összes művei lesnek a kedvenc olvasmánya.

no, nekem ITT van a nap idézete, én ezt gondolom 100%-an....

és a cikk utsó mondata nekem még mindig kiveri a biztositékot.
ha másért nem, mert NEM HISZEK abban, h van ilyen szülő!!!!!!!!!!
és ha ti ilyenek vagytok, akkor nektek elhiszem ,de ha azt mondjátok, h ezt LÁTJÁTOK játszón, isiben, stb, akkor az nekem nem elég, mert az csak a látszat, ami SOSEM az, ami a valóság. Mert saját családunkon kivül más család életébe NEM látunk bele.
szal, ez nekem egy nagyon erős blabla, h minél többet vásárolsz, annál kevesebbet vagy a gyerekekkel...EZ HÜLYESÉG!!!!!!!!!!!!!!

viszont az is igaz, h nálunk is el kellett már magyarázni Bnek, h mi nem azért nem veszünk meg neki mindent, mert nem szeretjük, hanem azért, mert
1. nincs rá lé
2. nem kell neki MINDEN
ő meg a legjobb barátjáéktól ezt látja, ahol a gyerek tényleg mindent megkap, olyan dolgok vannak a birtokában, amiket B a legvadabb ünnepekre sem kapna meg (és ezt ő mondjuk CSAK ÚGY kapja) és akkor hazajön B, és nem érti, h neki miért nem jár ez...(ja, és az ő életükbe kicsit jobban beleláttunk, mint a játszóteres haverokébe, mert egy időben nagyon sokat voltunk együtt, és rendes, aranyos emberek, ez nem is kérdés!)
viszont pont ez a család az, ahol az anyuka SOHA egy pillanatra sem hagyná magára a gyerekeket, a szeretete már úgy mondhatnánk RÁTELEPSZIK a gyerekekre, egész nap CSAK velük, csak ÉRTÜK, ő az, aki a játszótéren (ha konfliktus van) odamegy, és jól lebaszarintja a másik gyereket, vagy épp a sajátját, tehát sokszor nem engedi őket EGYEDÜL probléma megoldani...(egyébként ebben is sokat változott már, mert ő is belátta, amit én mostanság)
ezért is gondolom, h totál általánosit a cikk, meg városi legendákra épit, egyébként tényleg nagyon jó, és lám, milyen érzelmeket hoz elő belőlem, de már irtam ,h én is kavargok, és nem vagyok biztos abban már, h jól cselekedtem a gyerekekkel (ja, engem egyébként nem zavar, ha a fiaim lehülyéznek, ha épp hülye vagyok, és sosem mondanám azt nekik, h anyut tilos lehülyézni, mert nyugodtan tegye meg, de akkor és csak akkor, ha tényleg hülye vagyok...)ha nem, akkor sem azért nem lehet lehülyézni, mert én vagyok az ANYA, aki mindenható, te meg a kisgyerek, aki kussolsz, és feltétel nélkül elfogadod a gondolataimat, tetteimet.

szal, bennem is dúl a nagy büdös vihar, már látom, h nem volt túl jó az, ahogy őket neveltük (nálunk is MEme lesz a legjobb, de a mesékben is mindig a 3. gyerek a legokosabb-legjobb) a két nagy meg a hülye... :lol:
és igen, piszok nehéz most "javitani" azon, amit már elrontottunk bennük, de sztem nem lehetetlen, mi vért izzadunk ,de kezd beállni a rend, és remélem egyszer eljutunk a tökéletességig, és akkor majd elmondom a tutit. 8)

és, amikor az ember próbál MINDENT megvenni karácsonyra, akkor azért rendesen a saját nyomorúságos kis álmait próbálja valóra váltani, nem is a gyerekét.
(ja, és akkor még a rokonokról nem is beszéltünk, akik meg követelik,h mindent megvehessenek a gyereknek...ha már segiteni nem akaródzik nekik)
egyébként lassan mi is belefulladunk a játékokba, már úgy várom, h Meme is nagyobb legyen, és az egészet elajándékozhassuk egy nevelő otthonnak, bölcsinek, ovinak...
zsancikant

Tinu, valszeg igazad van a gyerkőcnek te vagy a legszebb hsz-eddel, én nem is gondolom máshogy, csak NÁLAM ez most úgy megyen, hogy egyszerűen nem fogadom el a status quo-t, és ez nekem okoz gátat. Ennyi. Dógzom rajta. Nálam ez egsügyi probl is. A térdem nem bír el sokáig. És az alaktémát részemről béfejeztem, bár el sem akartam kezdeni. Annyira nem publikus (számomra).

Most egyenlőre csókolat, mert hétvége vagyon, és ilyenkor még keveseb az időm. Úgyhogy elbúcsúzom, max kellemesen meglepődök, ha mégis írhatok. A témát mindenképpen olvasni fogom, mert biztos látszott, fontos számomra.
zsugyu

Rylie! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
és gratula! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

láttam téma volt a meztelenkedés. részemről aaaaaannyi szexuálisan frusztrált emberrel találkoztam (s legtöbb a szülőket hibáztatja :?: 8) ), hogy én a mindenttegyünkmeghogynelegyensemmidifi (itt sem)- é váltam. nem nudizunk egész nap, de ha meztelenül megyünk mondjuk be a szobába vmiért akkor nem takargatjuk magunkat. fürdőbe, wc-be is nyugodtan bejöhet a ded (bár ez eleine furi volt, de itt meg bejött a sok anyuka aki a szobatisztasággal szenved). szóval ezen a téren kicsit flower-power-es a nézetem.
hála a párom is így gondolkozik szóval szerintem nálunk ez így jó.

szájrapuszi: aranyosnak néz ki, de az elejétől fogva elleneztem, s apjukot is kértem figyeljen rá. ha véletlenül úgy jön ki, no bumm, semmi baj, de ne erőltessük.
gödibarbi

Sziasztok!

Jaj, nagyon jó témát feszegettek és már olyan sok mindent elmondtatok én mindenkivel egyetértek egy picit. Mindenben van egy kis igazság, de én azt vallom, hogy tökéletes nincs és annyira sokfélék vagyunk mi emberek és a világ is olyannyira bonyolult, hogy senki nem tudja soha a tutit!! Vagy legalábbis kinek ez, kinek az lenne a tuti, nem beszélve arról, hogy ezek a dolgok még folyamatosan változnak is.

És abban sem hiszek, hogy ha x éves koráig nem neveltük meg, akkor később már nem is lehet, sztem ez nem igaz, meg közben változik minden, mi is a világ is folyamatosan alkalmazkodunk mindig a meglévőhöz és emelett még mi is változtatunk mindig.

Úgyhogy az egyetlen biztos dolog amit biztosan tudok, hogy szeretni kell őket nagyon, de a többire nincs tuti recept, a példamutatás is egy dolog, de csak egy része a nevelésnek, én is megpróbálom átadni neki azokat a dolgokat amiket értékesnek tartok, de persze nekem is megvannak a saját hibáim, hiúságaim, ezekkel együtt vagyok ÉN az anyukája, de törekszem arra, hogy szép és tartalmas és értékes életünk legyen, és bízom benne, hogy ha nem is sikerül mindent megvalósítani, azért közelítünk majd hozzá.

És engem például nem zavar ha velem akar aludni, vagy az apjával, vagy együtt mindannyian (bár az apja horkol, de néha azért elviselhető), de egyedül is elvan, egyedül is alszik, hol így hol úgy én ebből nem csinálok problémát. Van sok ágyunk és mindenki ott alszik ahol akar. :) Én ezt egyáltalán nem tartom fontosnak hogy ki hol alszik, de persze lehet, hogy rosszul teszem, de én ezt úgy fogom fel, hogy nem vagyunk tökéletesek, meg különben olyan, hogy tökéletes nincs is! :)

Ja az nagyon megnyugtató volt, hogy többen írtátok, hogy együtt játszani a gyerkőccel nem mindig olyan jó, mert én is sokszor inkább mást szeretnék, mint vele játszani. Azért Bendi eléggé kiköveteli magának a vele való foglalkozást, úgyhogy ilyen szempontból nem kell félteni a fiamat. A fegyelmezés meg, húúúú hát Bendi olyan rossz, hogy nálunk már minden volt, pofon, fenékre verés, üvöltözés, káromkodás, sírás-rívás stb... szóval felvonultatunk minden kelléktárat és elkövetünk minden hibát, de sztem a gyermeknevelés ilyen, az élet is ilyen.

Betegek gyógyuljatok!+++++++++++++

Sajna mi is betegek vagyunk még, BEndi már 3 hete köhög és már füll-orr-gégésznél is voltunk és most antibigyót kap, remélem segít.

Rylie gratula!! :D :D :D :D :D :D remlem rosszullét hamar elmúlik.

Votiv

Én már hallottam ilyen sztorit, hogy ledugja magának a gyerkőc és állítólag ezzel a figyelmet akarja magára felhívni, mert tudja, hogy ilyenkor mindenki nagyon megijed és vele foglalkozik.

na elküldöm az üzit, mert egyszer már elveszett, most végre újraírtam

ha tudok jövök még puszi

ruz
ruzicsky

Ruz,
nekem ez is tetszett nagyon!!!!!!!
zsancikant

"Az istenített és mindennel elhalmozott gyerekek egy része bizony elég korán megtanulja, hogy milyen délutánonként és esténként egyedül lenni otthon. "

Zsanci, nekem ez a mondat csak annyit mod, hogy nem MINDEN gyereknek olyan jó, akinek megvesznek egy csomó cuccot.
Biztos vannak olyanok is, akiről te írtál, hogy foglalkozik is vele, meg vesz is neki sokat. :wink:
De én pl. időről-időre elbizonytalanodok, hogy van-e elég játéka a gyereknek, amikor mondjuk másnál látom a készleteket - és nekem spec. megnyugvás arra gondolnom, hogy az elhalmozott gyerek nem FELTÉTLENÜL boldogabb, mint asz enyém. :oops:

Szerintem a nagy átlag szülő nem attól érzi rosszul magát, hogy Bécikével mennyit vannak a szülei, hanem, hogy Bécikének - vcele ellentétben - meg tudták venni a mini quadot. Ez a cikk szerintem ez ellen a hozzáállás ellen íródott. :roll:

Én legszívesebben a mi saját felnőtt dolgainkkal hagyom játszani a gyerekeket. Kár, hogy nem vagyok annyira krőzus, hogy ebbe a zsolnay készletet is belevegyem :lol: És persze az életveszélyes cuccok is kiesnek eme körből.

Legnagyobb álmom, hogy olyan gyerekim legyenek, akiknek egy darab kavics is lehet mobiltelefon vagy hajó vagy vasaló - szóval bármi. Hogy amíg csak játszani akarnak, addig ne követeljék, hogy úgy is nézzen ki, hanem képesek legyenek kreatívan hozzáállni a világhoz. Hogy majdani használati tárgyaiknál ne az legyen a szempont, hogy milyen hamar birtokolhaják őket, hanem hogy mennyit munkálkodtak a birtoklásukért. Hogy ne a mennyiség hanem a minőség legyen a fontos.
:oops:
leni

Bocs, még itt vagyok, és olvastalak Zsanci. Az az utsó mondat tartalmazza ám, hogy "egy része".

Az általad idézett Macs mondatokban sok igazság vagyon, de akkor ha csak ezt tekintjük, mindegy, hogy mi mit csinálunk? Macs mondatai úgy összességében állnak meg nálam.

És a sok játék, meg anyagi dolog, amivel elhalmozzuk őket azért gond nekem, mert én még emlékszem, hogy milyen volt hetekig, hónapokig VÁGYNI valamire. Azon gyerekek, akik ukmukkfukk megkapnak mindent milyen célt/vágyat/álmot kaphatnak még? Lettlégyen az valami tárgy, vagy utazás, program. És hogyan is tanulnak meg lemondani, megérteni, alkalmazkodni? A cikk egyébként pont nem a rongyrázós szülőkről írt szerintem, hanem a túlzottan sokat adni akaró, gondos szülőről, aki viszont pont mást ér el, mint a célja. Nálam egyébként a legnagyobb igazolás a mai napig, hogy bármilyen meséről a tévében lemondanak az enyém javára (az olvasni tudó, és szerető majd 10 éves is) . Minket igényelnek, nem az általunk megvásárolt dolgokat.
zsugyu

Leni, az álmunk találkozott!! :lol:
zsugyu

Nudi téma:

Mi kb. a Barbiék stílusában nyomulunk :D

Meg lehet tekinteni apát és anyát is zuhanyzást közben, meg lehet nézni, hogy öltözik fel, és a wc-zés is publikus. :oops:
Én tökre úgy érzem, hogy különben hogyan magyarázom el neki, hogy minek megyek be oda, és neki is majd miért kellene ráülnie a WC-re. Persze el lehet mondani is - de nem egyszerűbb, ha a saját szemével látja? Nem KÖTELEZŐ megnéznie, de ha eltitkolom, mit csinálok odabent, akkor még a végén hülyeségeket kezd gondolni.
De ehhez kell egy lyan gyerek, mint Hanka, aki nem nyomul, és nem óhajtja 2 cm-ről szemlélni mindezt :wink:
leni

Ja igen, szájrapuszi, na hát ez is egy olyan probléma ami nekem fel sem merül, hogy ezen aggodalmaskodjak! Itt Mo-on az a szokás, hogy szájrapuszit csak a szerelmesek, házasok stb. adnak egymásnak. Más helyeken tudtommal van olyan szokásban, hogy gyerekeknek is oda adják, de nálunk ez nem divat. Tehát mi abszulút nem közvetítjük ezt Bendinek. De ha néha látja valahol és oda adja nekem a puszit, mert volt már ilyen, akkor röhögtünk rajta mint jó poénon és ennyi, meg mondom neki, hogy nem úgy kell, azt a szerelemesek szokták stb.

Meg a meztelenkedés, amit mi is megszoktunk azt közvetítjük. Fürdés előtt vagy átöltözésnél nem okoz nekünk lelki problémát ha meglát, vagy ha bejön amikor vécén vagyunk. Tehát ugyanúgy élünk, mint amikor még nem volt gyerekünk, nem figyelünk erre külön, sőt fürdeni is fürdünk együtt vele, apja megmutatja neki, hogy kell megmosni a fütyit stb.

Szex téma meg, hát én sem csinálnám alvó ded mellett sem, mert mi van ha felébred, engem inkább az a probléma idegesít, hogy mi van, hogy ha felébred és át akar jönni hozzánk, mi meg nem halljuk meg időben és azért kihallatszhatnak a hangok. :oops:

ruz
ruzicsky

Zsugyu,
De ha vki tehetős (vagy kőgazdag), akkor igen, ő jó sok mindent meg fog venni a gyerekének. Vagyis sokkal több mindent, mint aki kevesebből kell, hogy kijöjjön.
Vagy pl a mániákusok. Én pl. nem gazdag, hanem könyvmániás vagyok - muszáj könyvet vennem. Mindig. (Persze nem vagyonokat költök rá, de mehetnénk könyvtárba is.) Egy könyvesboltban Peti tuti megkapja a (nekem is vmennyire tetsző) könyvet.
És az, aki sok tárgyat kap vágyhat pl programokra (várnézés, ami ugye nem pénz kérdés vagy patak séta vagy akármi...). Szóval sztem az, hogy vkinek mennyi játéka van nem mond el mindent.

(Olyan, mintha bármivel is nem értenék egyet, pedig teljesen azonosulni tudok/tudtam a hsz-oddal!!!! )

Móni
Kép
Kép
monisa

És akkor a "milyen hamar birtokolni" kontra "mennyit munkálkodsz vlamiért" témával meg is érkeztünk a példához: Nézzük csak meg, a sok hitelfelvevőt (köztük magunkat is), aki nem tudja kivárni, amíg szép lassan összegyűjti a pénzt valamire, hanem gyorsan megoldja, oszt majd lesz valahogy. (és nem feltétlenül a házépítésre/vásárlásra gondoltam) De ez már megint más téma, de a gyerkőink ezt látják tőlünk ám. Példa?

Na, most már tényleg befejezem, mert minél mélyebbre ások, annál sötétebb lesz, és azért azt nem szeretném.
zsugyu

Móni, nem kell, hogy egyetértsünk. Én egyébként a mindent kívánságot azonnal teljesítünk elvről írtam, jelen esetben játékokkal példázva, és ezek szerint nem túl egyértelműen.
zsugyu

Ja, és :lol: . ez elmaradt.
zsugyu

és még azt is akartam írni, hogy Bendinek a legjobb játék az ha velem csinálhatja a házi munkát, főzést stb.

Szóval nagyon jó, hogy Indi írta, hogy ez egyes elméletek szerint nagyon is követendő példa. mert tényleg sokkal jobban járok, ha odaengedem és csinálhatja, mert élvezi és addig sem kell attól tartani, hogy valamit rosszalkodik, és nekem is sokkal könnyebb úgy főzni, hogy közben nem tudom, hogy ő mit csinál, együtt csináljuk és sokkal vidámabban telik a nap. :)

Be is rakok egy képet. :) Bendi tejfölt ken a rakott krumplira.

Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok! Én 1-2 héten belül szülök a Szt Imrében. Olyanok jelentkezését és tapasztalatát várom, akik az IKEA szobában szültek. Biztos sok beírás van, de már nincs hátam hozzá, hogy végigüljem! :-) Köszönöm a segítséget!
Vendég

Zsu, már megint számból vetted ki - (még szerencse, mert sokkal szebben megfogalmazod, mint én tenném), de a lényeg: dettó ezt akartam még hozzátenni.

Aki mindent gyorsan megkap, az mire vágyik?
(sokszor jutott már eszembe, hogy a "gazdag nyugat" kínjában talál ki saját szórakoztatására dolgokat, mert a qva nagy jóléttől és minden vágy gyors kielégülésétől csömöre van. Kell hát a mű-izgalom, mű-vágy, mű-minden. Bocs azoktól, akik kedvelik, de nekem pl. a bándzsidzsámping egy ilyen dolog. Kiküldeném ezeket az izgalomra vágyó gyerekeket egy hétre egyedül a Pilisbe egy sátorral és hátizsákkal - nesze neked izgalom. 8)

Akinek huszonévesen megvan a diploma, a lakás az autó - az 30 évesen mire vágyik? Sajnos többnyire nem a lelki kiteljesedésre - pedig ez egy szuper hozadéka lehetne a jólétnek . 8)
leni

Macs idézet,
nekem az jött le,h attól, h te vagy a világ legjobb és legszeretőbb szüleje, a gyereked még simán alakulhat "máshogy", ez nem azt jelenti,h minden mindegy, hanem, h shit happens.
tehát, ha a gyerek drogozik ,az nem jelent egyértelműen rossz szülőt. MInt ahogy forditva sem.
ismerek olyat, akinek olyan családja volt, h a fél karom odaadtam volna érte, mégis drogozott. más kérdés, h ma már nem teszi, és nem is jelentett neki többet annál, h akkor és ott jól érezte magát. Nem keresett benne hamis boldogságot.
aztán ismerek olyat is, akinek nem épp jól alakult a gyerekkora, mégsem drogozott, ivott, sőt még diszkóba sem járt, inkább szinházba, és nem is érezete,h vmi ellen feltétlenül lázadnia kéne.

utsó mondat: lám, nekem fel sem tűnt az egy része, bizony, figyelmetlenül olvasok.

anyagi dolgok, álmok:
nos, engem erről nem kell meggyőzni, én nem vagyok az, aki mindent megvesz neki, de én vagyok az, aki egy egy karácsony előtt, ha épp eszét veszti, valszeg BÁRMIT megvenne a gyerekeinek, csak, h mosolyt csaljon az arcukra, akár egy egész percig. De az eszem a helyén, gyorsan helyre áll a rend, és nem vágyom MINDENT adni a gyerekeknek.
vágyakozás: én is abban a korban nőttem fel, amikor boldogok voltunk ,ha vkinek volt egy vastag quellés újságja, és mi gyerekek, stoppoltunk, h kinek mi kéne egy-egy oldalról, ruha, játék, édesség, stb...
és ez igy volt jó. Csöndben jegyzem csak meg, h ha volt "jó" oldala az átkosnak, gyerek szempontjából ez biztos az volt, én hosszú percekig tudtam ámulva állni a dollár bolt előtt, és beleszippantani a levegőbe, ha vki épp kijött onnan, és éreztem a rágó illatát.

most mennem kell, mert Igi velem akar lenni vagy mi a szösz.... :roll:
zsancikant

Ruz, a Milli cégnek még nem küldted el? Őrült jó kép!
zsugyu

ezen a képen meg egyszerre láthatjátok a rosszcsont fiamat és az új csizmámat, :lol: :lol: amihez mégegyszer köszönöm a tanácsokat, hogy hol keressem. végül a west endben találtam, nem volt nagyon drága, bár ugye mihez képest...

Kép

ruz
ruzicsky

Farkas: én az IKEA szobában vajúdtam, de nem ott szültem. Ez számít tapasztalatnak? :) :wink: Vagyis nem is tudom, mi számít szülésnek. SZóval az IKEÁban tágultam és a kitolás az egyik szülőszobában volt.

Kép
Kép
tinu

Zsugyu

köszi :lol: erre még nem gondoltam. :lol:

és szerintem gazdagként is lehet úgy felnőni, hogy az pozitív lesz és értékes ember lesz valakiből, vannak erre is példák

ruz
ruzicsky

Farkas,
én ott szültem, mi érdekelne?
zsancikant

Zsugyu,
lakásvásárláson kívül nem szívesen vennék igénybe SEMMIRE hitelt. fogyasztási hitelt meg végképp nem,aminek semmi értelme, még csak meg se térül. azért, hogy legyen egy új tévém,vagy újabb kocsim,nem kell hitel.
viszont én tudom milyen vágyakozni dolgokra, s soha meg nem kapni azokat. tudom milyen az, mikor a gyereknek csak egy farmerja van, közben némely kőgazdag osztálytársai minden alkalomra új menő szerkót kapnak. és hát nagyon szar. persze nem a szüleim tehetnek erről, mert ők tényleg mindent megtettek (Karácsonykor mindig voltak nagyon klassz ajándékok, minden évben azt vártuk), de olyan rendszerben éltünk, ahol a nagy átlag szegény volt. mikor elkezdtem dolgozni, először tudod mit vettem? egy egész fürt banánt! számomra az nagy dolog volt, jó érzés volt haza vinni, azzal a tudattal, hogy akár az egészet megehetem. (akkor még mindig drága volt, de legalább lehetett kapni; előtte meg pult alól se nagyon) és így felnőtt fejjel jöttem rá, hogy anyukám miért mondta mindig, ha valami finomságot hozott haza (narancs, banán, csoki), hogy ne kínálgassuk, az kisgyerekeknek való eledel. sokáig ezt teljesen el is hittem, pedig csak azt akarta, hogy mind a miénk legyen. ő olyan, hogy az éhhalál szélén is minden falatját nekünk adná. a gyerekemnek teljesen természetes, ha van itthon banán, vagy narancs, vagy csoki, vagy mit tudom én, és remélem, hogyha majd vágyik valamire, ki fogom bírni, hogy hónapokig ne vegyem meg, hogy tényleg meglegyen a vágyakozás öröme, de az is, hogy egyszer tényleg kapja meg; vagyis érdemes legyen vágyakozni.

Ruzykám,
nem is mesélted, hogy Bendi megnyúlt! a fotó alapján közel nem olyan dundus, mint kicsinek! és hát milyen édin keni a tejfölt :D.

Zsanci,
ha nagyok lesznek a kölkök, majd ámulva hallgatják a mesét, hogy bizony régen nem volt ám, csak csemege ízű rágógumigolyó :D, és Donald rágót csak néha kaptunk, meg hogy a dollár boltok kirakatában mennyi de mennyi érdekesség volt, amire csak vágytunk, és irigyeltük azokat, akik ki-be mászkálnak az ajtón, és hát, hogy főként Karácsonykor volt narancs meg banán, meg chips nem is létezett, s nem üdítőt nyakaltunk, hanem csapvizet és néha szörpöt, és csak ünnepekkor volt Márka :), és még sorolhatnám.
ancsipancsi

csak gyors infó:
egy ismerősöm mot írta, hogy Csehországban (ott van éppen) már esik a hó!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

nukada

Zsugyu,
ez már sokszor volt, de azért: http://chenaky.b13.hu/index.php?f=7&s=1 ... 80&page=12

Mostanság előjött a mobil téma angolórán, (communication technologies) és meséltem, h nekem 25évesen volt először mobilom, (pedig el se hiszik, h elmúltam ennyi 8) ), és leginkább el se tudtam magyarázni és csak néztek rám furcsán. :roll:
neet
neet

Rájli,
pocakhoz gratula! :)

Ruz,
ééédes Benihez gratula! :)

neet
neet

itten megint.
srácok taknyosak, és még náthásak is! :wink:

Témához:
Ruz irta, h attól, h vki gazdag, és sokmindent megkap, nem lesz feltétlenül rossz, vagy értéktelen ember belőle.
és az sem garancia, h ha egész nap a nyakába akasztott csonttal játszik csak, akkor képzelet-gazdag, kiegyensúlyozott, jólelkű ember lesz.
itt sincs tuti recept, a legtöbb tényleg az EMBEREN magán múlik, nem a környezeten. Nekem van 3 másik testvérem, ennél különbözőbbek már nem is lehetnénk.

Neet,
nekem saját mobil, hááát, vhogy úgy, 25 év körül. Akkor már mindenkinek volt... 8)

de apám irtó gazdag volt fénykorában, és én már akkor is mobilról beszéltem, (akkor még csak autós volt) amikor Leviéknek még csak ikertelefonjuk volt... :wink: azóta fordult ám a kocka, úgyhogy a Leviék a rongyrázók, még Tunéziába is eljutottak, mink meg a templom egerek...:wink:
ja, és megvan ez egyik ilyen régi "mobil", akkora mint két laptop összeragasztva, egyszer sokat fog érni... :wink:

Ancsi,
nekem az jutott eszembe, h mikor apám először ment "nyugatra" csak annyit kértem tőle, h hozzon egy DOBOZOS KÓLÁT!!!!!!!!!!!!!!!

Votiv,
mi volt ma?
zsancikant

Zsanci,
igaz, hiszen a tesóm ugyanazon körülmények között teljesen más ember lett.
én rágót kértem külföldről, anyukám egy 100 db-os kocka rágót hozott nekem (olyasmi volt, mint a donald) többek közt Törökországból (ahova irha és bőrvásárlásra mentek pár napra :D), nagyon menő voltam vele :D. és bizony mi is stipistopiztuk ám a vastag magazinokból a rucikat! aztán később ausztriából kaptunk kvarcjátékot és még később Commodore gépet. nagyon nagy kincs volt!
ancsipancsi

Donald rágót lehet még kapni?????? annyira megkívántam! :)

és most eszembe jutottak a zenélős kvarcórák,meg a rotringcerkák.
ancsipancsi

Ancsi,
rotringcerka van még, és olyan vetkőzős toll is (fordítgatod és öltözik ill vetkőzik rajta a csaj, diákjaimnak van ilyen :lol: ) és amikor apukám hazajött néha nszk-ból és hozott rengeteg banánt és csokit és wrigley's-t vagy mit, amit nem szerettünk és 10esével osztogattam a suliban, végre menő lettem, addig és azután mindenki utált, hülye stréber voltam. ;)

Donaldrágó passz, de kisebb bótokban van limo (kisüveges) és golyórágó. :) És ha már nosztalgia: ma vettünk nekem egy igazi békebeli Skodát, mondjuk nem veterán, de majdnem. Majd kedden tudom lefotózni és nem kíméllek, babanet. :lol:

neet
8)
neet

Eszter delfines autósülést akar a Skodriba. :shock: Hol lehet kapni bármire rávasalható vagy bevarrható mintákat? Maci, delfin, ilyesmi?
Köszi a tippeket előre is. (És nincs valakinek autósülése is, mondjuk delfines, hogy egyszerűbb legyen? :mrgreen: )

neet
neet

Sziasztok!

Most csak annyit, hogy ha vmelyikőtök tudna baráti áron albérletet, szóljon, pls :D köszi :D

Neet,
gratula a járgányhoz! :D delfinek - noájdiö
viszont ha jól emlékszem, varrtál egyszer huzatot ülésre - azt hogyan?

Ruz,
édi nagyon a fiad :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Húú, annyit írtatok, olvastam is, meg gondolkodtam is rajtuk, de írni ma nem volt időm, és igazából minden fontosat leírtatok.
Ami megfogott: a következetesség, ill. a nemet mondani tudás, meg a minden szirszart megvevés azonnal.... Ezeket mind gyakorlom, és tudatosan próbálom elérni, mert alapból az lenne, amit a gyerek akar. De tudom, hogy azzal nem tennék jót neki. És mostanában "vizsgázom" is egy kicsit: mennyire sikerült a gyerekemet nem akaratosnak nevelnem, ez az oviban derül ki. Mert ugye ott nincs minden nap tészta, és azt kell csinálni, amit az óvónéni mond. A csajom ezeken kicsit fennakadt, ezt látom rajta, de azért veszi az akadályokat. Igen faxnis gyerek, de talán sikerült nem mindig aláfeküdnöm a faxniainak, és képes elfogadni, ha nem az van, amit ő akar. DE, sztem ehhez kell az is, hogy bizonyos dolgokban ő dönthessen (ahogy ezt már vki, azt hiszem Ancsi, írta). (Pl.kék vagy piros pólót szeretne fölvenni.)
Pont tegnap beszélgetünk az egyik ovis kisfiú anyukájával, és megállapítottuk, hogy eléggé faxnisak a gyerekeink, és hogy erről azért mi tehetünk, de hát eddig azért voltunk otthon velük, hogy velük foglalkozzunk,és ésszerű keretek között azért eléggé róluk szólt minden. De most már ovisok, és meg kell tanulniuk alkalmazkodni.
Vásárlás: legszívesebben izomból mindent megvennék neki, hogy a legkisebb vágy is teljesüljön. De akkor hamar eljönne az az idő, hogy semminek nem tudna örülni. Ha vásárolunk, mindig választhat 1 dolgot, ami ált. túrórudi, kifli, vagy vmi ilyesmi szokott lenni (múltkor egy csittcsattot kért). És szépen tartja magát ehhez. Még csak egyszer volt olyan, hogy a teszkóban egy többezres csúszdát választott volna, de elmagyaráztam neki, hogy nem lehet. Olyan is volt, hogy több mindent akart, de akkor mondtam neki, hogy nem vehetünk meg mindent, mert akkor elfogy a pénzünk. Ezen nagyon elgondolkodott. És olyan is van, hogy ha megtetszik neki vmi, akkor megbeszéljük, hogy reméljük hoz neki olyat Karácsonyra az angyal. (Hátha pont hallgatózik :) )
Én is emlékszem, amikor vmi nagyobb dolgot szerettem volna nagyon, és több hónap (nagyon sok időnek tűnik így visszagondolva) vágyás után ott volt a fa alatt... :) (Egyszer egy rózsaszín maci volt :) ) Ezt az élményt, meg azt a hála-féle érzést nem szabad elvennünk tőlük.
Az én szüleim abszolút következetlenül neveltek minket (mégis sikerült némi értékrendet belénk csempészni), sőt, sokszor mondtak egymásnak ellent (pl. Apu nemet mondott vmire, akkor Anyu megengedte, és fordítva). Ez nekünk nem volt jó, ezt már akkor világosan éreztem. (A húgaim meg rendesen meglovagolták ezt, biztos én is néha.) Ha volt pénzük, akkor sokszor mindet azonnal megvettek, máskor meg nem. És mi is (3man lányok) totál másmilyenek letünk, ill. a 2 húgom azért jobban hasonlít, mint én rájuk. (Ebben sztem a középiskoláinknak is nagy szerepe volt, rám legalábbis azok az évek nagy hatással voltak. 3munk közül én jártam csak katolikus gimibe. Hehe, ez is milyen következetlen.)

Játék nálunk is sok van, túl sok, és vacakok is vannak köztük. A legtöbbet kaptuk (Anyós olyan baromságokat tud venni néha :evil: ). És nem is játszanak mindennel, ált.időszakonként változik, hogy mi az a 2-3 féle játék, ami akkoriban menő (Dupló és Thomasék az első 2). Egy csomó mindent el is pakoltam, mert csak a helyet foglalják. Pnek van néhány Thomasos vonata, a többi szereplőt különböző tárgyak helyettesítik: Harvey pl. egy konzervnyitó :shock: - eszméletlen a fantáziája!
Most gondolkodom, hogy mit kapjanak Karácsonyra, ált.nagyon átgondolom a dolgot, mert nem akarom szaporítani a vackokat (rokonyoktól úgyis mindig pottyan 1-2 db.) B ajándéka már meg is van, egy rugós hinta. És egy diavetítőt szeretnék még nekik, azt mi nagyon szerettük a tesóimmal régen, sztem P is élvezné. Nem akarok sok apró vackot venni.

Meztelenkedés: mi sem mászkálunk itthon meztelenül, de előfordul, hogy a gyerek bejön fürdésnél, wczésnél. (Egy időben P ahogy leültem a wcre ott termett, és amikor mondtam neki, hogy inkább egyedül lennék, akkortól kezdve mindig jött, és megkérdezte, hogy egyedül szertnék-e lenni, de nem ment ki... Mostnában már nem jön.) Pt nem nagyon izgatja (még?) a dolog, a férfi-nő különbségeket sem nagyon vette még észre, vagyis lehet, hogy csak nem beszél róla. Egyszer kérdeztett vmit, hogy apának is van-e nunija, mire mondtam, hogy nem, neki fütyije van, és enniyben maradtunk. Ha fiú kistesója született volna, biztos jobban fölmerült volna a téma. Meg esetleg az oviban is előjöhet a téma, akkor majd persze megbeszéljük. Szal, csak lazán, természetesen. :)
rídonli#

Szrek, tudok albit, Mester utca, picike lakás (1,5 szoba, amerikai konyha, 36m2, bútorozatlan, teljesen új), itt érdeklődhetsz judit.beta@freemail.hu. És mailben én is tudok képet küldeni róla.
rídonli#

Ancsi, DONALD RÁGÓ :lol: , érzem az illatát! :lol:
A Nagyimtól kaptam néha, amikor ő jött értem az oviba! :)
rídonli#

Na, még:

Nuk, Réka nagyon édes a képeken!:) H, ez a feszítés nem lehet jó neki. És a torna oldja?

Szrek, Rékabéka :lol:

Votiv, kitartás, Istikéért megéri! +++++++++++++++++++++++++
Mi volt ma?

Ancsi, Gabi, hasfájás elmúlt? Lehet a méh növekedésétől is.

Nálunk (is) mind2 gyerek takonyos, ma már köhögtek is, P meg betakarózva kucorgott du a kanapén (de nem volt lázas). Várom a folytatást... Oscillo, c-vitamin, orrszívás/fújás-egyelőre ennyi a gyógymód. Nekem is fáj a torkom. Szép kis hosszúhévége, de az idő is jó vacakl lesz, azt mondják.

Na, eldugulok végre :oops: Jóéjt!
rídonli#

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: