A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

na, mire végigolvasom, tuti felébred... igy csak ami eszembe jut:

Zsan,
én is biz. esetekben antiszoci vagyok (leginkább idegenekkel nehéz kezdeményeznem), valszeg ezért sem sikerült Szadán barátokra szert tenni :cry: Nem tudom h az uj környezet segit e majd másképp csinálni... de ha alapbol ilyen vagyok (vagy gyerekkori rossz élmény miatt van ez), akkor lehet h ez igy marad :( És sajna B is hasonlo ebben, nehezen oldodik fel idegenek között, kell min. fél ora neki, de ha többen vannak, sirva el kell jönni onnan :? lehet h én vagyok ebben hibás, mert ezt is érzi rajtam :roll:

Neet,
én is sokszor erre gondolok amit irsz, hogy csak pár évig kell neki a társaságom, aztán utána a haverok, buli, fanta :lol: Nem is tudom, mivel fogom potolni a hiányukat, kit fogok egész nap ölelgetni, csokolgatni.

Zsugyu, Monisa,
dejo hogy ujra itt vagytok :D

Denivel beszéltem, behalt a netük, talán hétvégére megjavul.

ZOO-ba mi sem tudunk menni, mert holnap le kell mennünk Bajára, hogy meg tudjuk rendelni a kanapét amit kinéztünk (mert nem lesznek nyitva hétfön sem, és sehol nem láttunk jobbat, olcsobbat).

KépKép
fibi

Mi mennénk a zoo-ba, ha jönnek még valakik
macskanyu

[quote] írta:s én is hasznosabb dolgokat keresek, igy aztán Fanni remekül, mos, főz, takarít, tereget, de hát talán nem ezt kéne csinálnia. Nagyon szeretek vele játszóra menni, az leköt engem is, de a gyurma stb sajnos nem, hamar feladom. Úgyhogy én mindig is tudtam, hgoy borzalmas anya vagyok, lehet, hogy meg sem érdemlek egy tesót?

Johi :) szerintem ennél hasznosabb dolog nincs ebben a korban. A játszótér nem éppen egy konstruktiv dolog. Főleg, ha saját maga, mutatás és magyarázás nélkül boldogan csinálja. Gyurmázni meg rajzolni is egyedül hagynám inkább, ne én mutassam meg neki, hgoy ő mit hogyan gondoljon.

Zsuzsi :) szia :) Én a fenemód liberális és waldorfos nem engedem a gyerek kezét az utcán. Még ha utána is tudnék szaladni, egy autó mindig lehet gyorsabb. Az akaratát és véleményét tisztelem, meg is szoktam ezt neki mondani. De attól még fogom a kezét. Egyébiránt nagyon örülök, hgoy szaladni kell már Lorci után is :) Vasárnapról még szombaton beszéljünk, jó?

Macs :) mi jövünk holnap. Votivék is.

Tinu :) hozhatod a cuccot :wink: bár csak a kötőtúre emlékszem.

Rylie :) hő, a sumetrolim az tényleg egy rossz bigyó :( TI-nek mindig küldjél sms-t ha nem tudod elérni, visszahiv vagy üzen, ahogy szabad lesz. Mit sikerült rosszul szedni az alkati szeren?
Szegények, hát nagyon megkinlódtok ezzel :(
Tegnap Ringatót felvette a tévé, majd mondom, mikor kerül adásba.
indianyo

Indike,
nálunk egy darabig elgyurmázik egyedül, majd hív és rendel:

kezembe nyomja a megfelelőnek ítélt gyurmakupacot és jön a:

Cicát! Kutyust! Futtá-t! (= macit), csigabígát! stb.

aztán jól szétszedi... :mrgreen:

zoo: ezek szerint 10-kor?
macskanyu

Indi: de jó! Van nálam egy könyved is! Majd asszem a következő életemben fogok kötni tanulni. :cry: Imádom csinálni, de a mindennapokban nem tudok rá időt szakítani. Esetleg nagyi koromban?...
Elvileg megyünk Zoo-ba, de megmondom őszintén, hogy holnap reggel fogok dönteni. Ha nagyon rossz idő lesz, nem biztos, hogy elindulok. ELnézést, hogy ilyen para vagyok... A hideg miatt (és talán az eső miatt) nem kendőzök, hanem babakocsi.
Viszont itthon remekül és egyre gyorsabban meg tudom kötni a hátikötést. Nem mondom, hogy sokáig elvan benne a gyerek, de annyi ideig igen, amíg elvégzem a dolgom. Utána kikötöm. Nem utálja, csak egy idő után unatkozik benne.

Kép
Kép
tinu

Ancsi: rájöttem, hogy miről beszélsz... hihi.. szóval... ketteskére gondoltam természetesen. Bár egy kistesó is jöhetne :-) a 29éves öcsém mellé. :lol: szóval nem tudok fogalmazni.

Indi: ezt most nem értettem, mondom ma tompi vagyok nagyon. A játszó miért nem jó?
A rajzolásba nem szoktam beleszólni, sőőőőőőőőt hagyom, de Ő is rendeli, hogy mit szeretne tőlem látni és gyurmával is hasonló a helyzet. Egy ideig formázza aztán mondja aaaaaaaaanya csinál kutyát, cicát, töfit, hádikót stb...

Kép
Kép
johanna1975

csak röviden, mert krízis van épp:
délutánra mindkét gyerekemnek csillogott a szeme, és pirospozsgás volt az arca a láztól :? és hát földig lóg az orruk is :(
iszonyúan szar, hogy pont nekünk kell lemondanunk a Zoot, de még ha holnapra jobban is lesznek (Murphy), akkor se merném őket egy lázas nap után rögtön gyerekek közé vinni :(
De tőlünk függetlenül aki menne, menjen csak el nyugodtan, az én nevemmel van bejelentkezve a csoport, az a "jelszó" :)
vagy ha nem jön össze már a csoport, akkor holnap odatelefonálok és átrakatom a jövő hétre, mondjuk szerdára vagy csütörtökre, hogy Kisünéknek is jó legyen :)

votiv 8)
votiv

Indi, oké (szombat). Egyébként mikortól meddig szokott lenni ez a program?
Az utcán közlekedtünkben én is fogom a kezét, de tudod a mi utcánkban pl lehet bicózni, motorozni, meg nagytesó babakocsijával rodeózni. Na ez utóbbi nagy kedvenc, és amikor jön az autó, akkor muszály nem ellenkező irányba futnia. Megyek én utána, de Zsófika megtette egyszer, hogy kitépte a kezét, én nem számítottam rá, és elfutott az autók elé. Sose felejtem. Parkolóban volt, az autó körül fogóztunk egy fél kört, nem jött közel autó, de én leizzadtam. Addig is nagyon ügyeltem, de azután még nyomatékosabban. Tudniuk kell, hogy ebben MUSZÁLY az autokrata anyát elfogadni.

Rajzolás és gyurmázás terén nekem egy -számomra- okos nőcivel beszélgettem anno, mikor Beni pici volt, és a beste nem akart/szeretett rajzolni, hiába túráztattam magam. Elsőgyerek, meg paraanya, meg hülye is... szóval akkor azt mondta, teremtsem meg neki a lehetőséget, hogy ha kedve van, rajzolhasson (értsd legyen normális íróeszköze és papírja, elérhető helyen, sóliszt gyurmával tankoljam fel a hűtőt), amikor gyúrok, vagy valaimt nagyon csinálnék a konyhában (krumplipucolás pl), tegyem elé a gyurmákat, oszt hagyjam rá. Majd ő eldönti mit, mikor, hogyan... Persze kívánságok itt is voltak, de csak azután, ha ÉN megmutattam, hogy miket tudok, és az milyen, és pesze akkor már ő azt akarta utánozni, nem a saját kis fantáziája szerint csinált apróbb nagyobb galacsinokat óraszám. Addig ő nem kérte volna. Szóval jól megszivattam magam, de sebaj. :lol: Most már okosabb vagyok. :?:

Na, kajatime vagyon.
zsugyu

ZOO:
úgy látom nem fog összejönni a 10 fő, legalábbis elég sokan lemondták :(.
mivel Curse nem jelentkezett ma, lehet, hogy ő is lemondta? akkor mi sem megyünk. :(
ancsipancsi

sziasztok :oops:

jó régen nem jártam erre és igazából most segítségre lenne szükségem :oops: van egy nagyon kedves barátnőm aki most 36 hetes.eddig úgy volt hogy van dokija,de aztán hogy,hogy nem úgy döntött mégsem vállaja a szülését.és szegény teljesen anyátlan apátlan van most,ráadásul nem is kerületi.én azt javasoltam neki hogy próbáljon meg legalább szülésznőt választani,akkor már tuti nem áll a zászló hogy áttesékelik máshova ha tumultus lenne :roll: és ebben lenne szükség egy kis segítségre,hogy kik azok a szülésznők akik egyáltalán szóba jöhetnek még ilyenkor,hogy elvállalják.......ha eszetekbe jut vki akkor akár priviben is estetleg még telószámmal is várom.

azért van ám nekem is egy tök bagatell kérdésem :lol: ,a rózsaszínű szülőszoba melyik oldalon van ha bemegyünk a szülőszobákra és háttal maradunk az ajtónak? a jobb oldalon amelyiken az ikea is van vagy a balon ahol a vajúdó?

köszi
gigi
Vendég

Votiv!
most látom, hogy milyen gondok vannak.:(
jövő héten a munkanapokon nekünk is jó, ha Curse is megy és elvisz minket :), de mivel ennyi a beteg, nem biztos, hogy 1 hét múlva mindenki "tiszta" lesz.
nagyon sok ++++++++++++++-t küldök, remélem mielőbb gyógyultok. úgy hallottam van most ilyen lázas betegség, ami söpör végig a városon; vagy lehet, hogy azt kaptátok el, amit én. (azonosítatlan izé, ami nálam szerencsére nem teljesedett ki, csak taccsra vágott pár napra) Zuzmó is magas lázzal fekszik otthon. :(

úgy látszik ez a "takony" idő kedvez a vírusoknak, baciknak, mert nevetséges, de Zuzival hetek óta alig tudunk találkozni, mert hol Pannus, hol Lencse, hol én vagyok a beteg, aztán ma taliztunk volna, erre ő lázasodott be. :(
hamarosan beköszönt a hideg és más lesz a helyzet.

Rilye,
akartam írni, hogy én gyerek koromban allergiás lettem a Sumetrolimra, mert túladagolták. eleve folyton azt írták fel, mondván vírusfertőzésem van, míg lassú 6 hónap alatt rájöttek, hogy a vakbelem gyulladt be, de addigra már piros foltok jöttek ki rajtam a Sumetrolimtól. úgyhogy azt azóta se próbáltam, de éppen pár hónapja mondta egy doki, hogy ez az egyik antibigyó,ami a legtöbb esetben vált ki allergiás reakciókat.

Indi!
hadd ne mondjam, hogy L. imád nekem segíteni, hajmosásnál adagolja nekem a sampont és a balzsamot, zuhanyzásnál adogatja a tusfürdőt, teregetésnél adogatja a ruhákat, meg a csipeszeket, meg ő is csiptet, és folyton söpörne, meg felmosna. :) a portörlő pamacsot is folyton ellopja, de apja mérges érte, mert szerinte az tök koszos, szerintem persze nem. de valószínűleg az lesz, hogy veszek majd neki takarító készletet, hogy nyugodtan takaríthasson velem.
a Régióban kinéztem neki egy fa nyújtódeszkát és sodrófát és majd sütünk vele állatfigurás sütit v. pogácsát :).
ancsipancsi

Johi :) Nincs semmi baj a játszótérrel, dehogy! CSak éppen az egy átlagos időtöltés, szemben azzal a minőségi idővel, amit Fannival úgy töltötök együtt, hgoy nem tanitod semmire, csak épp csináljátok a mindennapi tevékenységeket együtt. Ezalatt ő rengeteget elles a női mintából, nagyon sok mozgásos feladatot elvágez, kis- és nagymotoros tevékenységeket gyakorol, no és veled, a számára legfontosabb emberrel együtt. Szóval ne becsüld le ezt az időt, ez gyümölcsöző

Tinu :) Hidegben én semmiképpen nem vinném a dedet babakocsiban, a kendőben kevesebb ruha is elég és biztosan nem fázik, sőt! No és neked is kellemes meleged van gy. Elég egy nagyobb kardigán, kendő, poncsó és már mehettek is. Igy nyomtuk tavaly télen, Mása Orsikájával kiegészitve

Kép :)
indianyo

Akkor mi a döntés ZOO-ügyben? :shock: Lesz ottan össznépi összeröff, vagy sem? (Mostan elmegyek csicsi felé, reggel meg benézek, addigra tessék válaszolni. :D )

Kép
Kép
tinu

hello Gigike!
a saját dokidat, szülésznődet gondolom kérdezted. mert jobbat én sem tudok.:( lehet, hogy valamelyik doki fogadná esetleg, de ehhez biztos valami jó kis kapcsolat kellene. különben szerintem nem tessékelik ki, mint nem kerületit, úgy tudom még nem csinálnak ebből ügyet. nekem a Péterfyben van orvos ismerősöm, Timmermann Gábornak hívják, fiatal orvos, nagyon rendes, de én csak mint férjem haverját ismerem, orvosként még nem beszéltem vele. a http://www.timmermann.hu/ honlapon elérhető, ha a barátnőd meggondolná magát és másik kórházban akarna szülni.
sajna a szobák színét nem ismerem, tudod, császáros voltam. mindenesetre látom a finisben vagy :), sok boldogságot kívánok előre a kis bébihez, úgyse fogsz jelentkezni újra hónapokig :), hogy majd szülés után tudjunk gratulálni. :lol:
Bálint hogy viseli, hogy tesója lesz? nagyon örül?

ancsipancsi

Én a halasztás mellett voksolok
indianyo

ANcsi: én is allergiás vagyok a Sumetrolimra. :) Nekem valami torokbacit akartak kiirtani vele, de lettek helyette pöttyeim - már felnőtt koromban.

Indi: a hideg még hagyján, de elvileg holnapra esőt mondanak. Eláztatni nem akarom Tüncit. Esőben hogy kendőztök? Sehogy?
Egyébként tök jó a kép! :D

Kép
Kép
tinu

akkor én úgy veszem, h a jövő héten lesz.
ancsipancsi

Tinu :) van egy nagy cippzáros viszonylag vizálló kabátom, de egyébként kettő darab kinai boltban kapható esőkabáttal, deden az egyik, rajtam felette igy egyikünk sem ázik és remekül szórakozunk - esőben sétálást Verától tanultam, azóta nálunk legnépszerűbb kellék a gumicsizma és az esőkabát. Kizárólag erős szélben maradunk itthon, egyéb időjárás nem félemlit meg bennünket.
indianyo

ancsi,
igen,ők kilőve :wink: a végét meg meg se hallottam......tudod aki akar azért mindig megtalál :lol: b egyenlőre nagyon jól viseli,nyilván,mert lövése sincs mit is jelent ez pontosan.egyszer többet érdeklődik a pocak iránt,egyszer kevesebbet,de nagyon vigyáz ránk :D 8)
Vendég

na jó, Gigike,
de nekem felmentésem van keresésből, mert én nem érek rá, mert én is gyereket várok, beee! :)
ancsipancsi

ancsi,
érdekes,én a kintlevőségemtől nem szoktam ráérni, az élősködöm hagy élni :lol: :lol: :lol:
Vendég

Votiv:
Remélem nem tőlünk nyaltátok be, bár mi nem voltunk lázasak... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Jobbulást!!!!

Amilyen kakán indult a nap, olyan jó vége lett: A fejlesztőben szarul éreztem magam, csoportos tornát megint végig sírta Réka és kicsit kellemetlen volt, hogy ránk kell várni, meg gondolom hallgatni sem volt jó, mert még Kornél is bejött... Aztán hazajöttünk, Zoli el suliba, azóta felváltva játszunk és alszik Réka. Most már bealudt, de olyan ügyesen csinálta itthon a gyakorlatokat! De biztos bazi fárasztó...

nukada

Na, most kérdezzétek meg, hogy cserélnék-e! Persze nem, max a 15 évvel ezelőtti énemre. Amikor nyugodtan elvoltam anyuéknál a jó kis meleg szobámban, és a legnagyobb bajom az volt, hogy mit olvassak. Ja, és néha vizsgákra is kellett készülni, de egy matekszigorlatot is bevállalok, ha újra egy hétig 20 éves lehetek. Amikor még álmodozik az ember, és geil filmeket néz, ahol győz a szerelem, és boldogan élnek, amíg... meg nem születik a baba, és tünci, és boldogan élnek, amíg... és aztán nő a gyerek, beteg esteleg, de meggyógyul és boldogan élnek, amíg.... és kis/nagykamasz lesz, és jönnek a gondok, de persze azok is megoldódnak, és boldogan élnek amíg....

És nem szól egy tök átlag, szar napról. Amikor az idő is elromlik, a gyerkőben bújkál valami, ezért nyügibb, apa rádsózza a középső táncórája közepén a legkisebbet (neki vissza kell menni dógzani), a nagy a szomszédban nyaral, te elvidulsz jó órát a picivel, aki édesen táncol a zenére, és nézi a nagyokat, aztán rohansz haza, mert már 7 óra, apa sehol, nagy haza, mindenki éhes, nyűgös, pici elesik, megüti a fejét szegény, ezért elégeted a vacsit(aminek a sülése közben bekukkantottam ide), evés, rosszkedvvel, de aztán oldódsz, aztán a két nagy kisajátítja a füszobát az apró előtt, mert nem akarnak vele fürdeni, várjon a sorára. Na, ekkor robban a bomba, és nincs apa, aki ilyenkor leszerel, ütközőfelület. Kikiabálod magad, kicsit igazságtalanul, ezt érzed is, lelkifuri, mégrosszabb kedv. Picur fürdetés legvégén apa mosolygósan haza, puszi a gyerkőknek, és csukná az ajtajukat, miközben te a konyhát ganyézod (pici már alvad) te meg mered kérdezni, a nagy táskáját átnézte-é, az angolt megbeszélték-é (mégis csak ő az angolista). Miért, nincs kész? kérdi ártatlan szemekkel. Újabb bomba, és Ő sértődik meg. Most itt puffogunk egymás mellett, és én elmegyek aludni, mert a mai napban a második legjobb, hogy vége van.

Az első az, amikor délelőtt kiültem Lorcival a hintaágyba, és énekeltem vagy félórát, és egyszer csak hallom, hogy horkol a tündérke. Melengetett még akkor a nap, és én vigyáztam az álmát, hintázva, amit csak úgy magában is imádok. Szóval talán mégse akarok 20 éves lenni. (csak néha 8) ) És a nagyokat is kiengeszteltem a meséjükkel, majd apánál is kitalálok valamit. Holnap. Ma még nem van kedvem semmihez, csak olvasni, vagy bambulni ki a fejemből, mint 15 éve oly sokszor, sokáig. És persze szégyelem magam, mert irigylem a szürke hétköznapi gondjaimat (és hálás vagyok értük), csak most jó volt kipuffogni magam. :oops:
zsugyu

Egyébként a hétből összesen a csütörtök ilyen zsúfolt, minden más napokon mindenki itthon van 5-kor legkésőbb. Murphy apánk dógzott ma rendesen, hogy összehozza a mait. :mrgreen:
zsugyu

Indi: ilyen hossszú már a hajad, nem most volt tök rövid? :-)
Játszón is nagyon együtt vagyunk, mert hintázni pl. azért szeret, mert ott végig énekeljük az összes dalt, mondokát mifenét. Homokozás együtt, mászizás és csúzda pedig egyedül. Ezek is nagyon nagyon fontosak. Estére kikészített, mindent kiborított, szétkent stb.. de annyira édes... :lol:

Zsugyu: én ma azért keltem bal lábbal, mert reggel eldöntöttem, hogy jó korán ébredtem és olvasni fogok, hát a lámpa kattanására nem felktelt a két ajtóval messzebb alvó dedem. Innentől a mai napomnak annyi volt, tudom, hogy hülyeség, de annyira készültem rá.

Ancsi: takarítókészlet annyira jó, hogy azzal szokott csapkodni és dobálni. Takarítani csak a felnőtt cuccal hajlandó, ergó rendes porszívó és felmosó és rongyok stb... szerintem is koszos a rongy, de ennyi kell a gyereknek. :-) Szóval kétszer meggondolom majd legközelebb a gyerek takarítókészletet. :oops:

Votiv: jobbulást nektek.

Hú ha ZOO jövő héten, akkor nekünk is van esélyünk, de jó lenne. Bár most már ténylegesen gyün a munka.

Jaj kérdésem, ti mennyire szoktátok összeszidni dedet? Én eddig nem nagyon, de ma nagyon kiakadtam, mert sok mindent tönkre vágott, a többséget persze nem akarattal, de akkor is. Kiborította a felmosó vizet, összekent mindent, dobálózott és eltört valamit... persze nem nagy gáz egyik sem külön külön, de együtt sok volt....Nyilván még kézre csapást sem alkalmaztam, de nagyon összeszidtam és szegény sírt nagyon, úgy sajnáltam... de valahogy csak kell egy kis fegyelem. :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok! :D

Rylie, Vot,
+++++++++++++ :)

ZOO,
akkor úgy tűnik, holnap nem? nekem a jövőhéten a szerda délelőtt lenne csak jó, csüt nem :)

Gyerekszájakon nagyon jót mulattam :D :lol: :lol:

Zsu,
szia! :D

és hát nincs vissza, úgy tűnik: ma aláírtuk az adás-vételit; igen, kicsit hirtelen, de eladtuk a lakást; mindenki kellemesen ideges és stresszes (volt) most jön a többi része (pakolás, átadás, számlák, internet átírása stb), nov10-ig vagyunk itt valszeg, aztán anyuhoz megyünk, remélem, nem túl hosszú időre, aztán nemtom :mrgreen: :D

Gigi,
nem tudok szülésznőt :(

Kép

Kép

:D
szrekuc

Johi,
:mrgreen: olvasásra rákészülés :lol:

Leni,
kép :D

Zsan,
fiaid - tiszta beszarás :D :lol:
és no para utazás miatt, hamar el fog menni az az egy hét és gondolj arra, milyen jól fogja magát érezni az ifiúr ;) :D
múltkor a nénihez akartam írni, hogy szerintem nyílt izé nem éri meg, (máőrmint veszekedés) gondolj arra, hogy szerencsltlen öreg egyedül van stb és igazából nem is veletek van baja; mégcsak nem is az, hogy egyik füleden be, másikon ki, hanem az egész fejeet kerülje messzire ;) :mrgreen: (nem úgy értettem, hogy még neked kéne sajnálni, hanem hogy tegyél rá ;) )

Tinu,
ha egyeztetünk, zoo-ba is mehetünk együtt :D

ortopédiára nektek kellett visszavinni a dedet önálló járáskor? milyen? nekünk is kéne most már menni

Kép

Kép

szrekuc

Jaj, Zsu, anniyra ismerős a helyzet... Tegnap mi ishasonló dolog miatt puffogttunk az Apjokkal, anniyra szar volt...
És a délelőttök is: amikor P elmegy az oviba, minden nap játszunk Bvel egy nagyot,és annyira élvezi! Ma görgettem az ágyon, és hatalmasakat kacagott. Olyan jó, hogy neki is jut egy kicsi abból, ami Pnek annak idején. És közben tudom, hogy P is jó helyen van, szeret ott lenni, és rengeteget fejlődött, amióta oviba jár.

Játék/házimunka: az én nagyom annyira jól el tud játszani egyedül is, hogy sokszor vétek megzavarni! És ez így van már egészen kicsi kora óta. És ő is imád segíteni, a múltkor ő mosta meg a kajához a karfiolt, aztán "fákra" szedegette, és kerített köré egy kis mese-játékot, beszéltek, meg szaladtak a karfiol-fák. Anniyra édes volt. És persze a kevergetés, meg a beleöntés (csak vigyzni kell, mindenből sokkal többet akar beletenni a kajába, mint, amennyi kell.) És van, amikor kihozza a játékokat a konyhába, és mellettem játszik, de egyedül. Ill.most, hog yovis, már ritkábbak ezek.
És néha úgy hiányzik, hog ynincs velem egész nap. B fölébredt tegnap a délelőtti szunyásából. körülnézet,és kérdő hangsúllyal ezt monsta "Paa?"-neki is hiányzik. Aztán megynk érte az oviba, és egész úton "Paa"-zik. :)
Szal, sztem nem rossz az, ha a gyerek "besegít" a házimunkába, játékosan. Meg az sem, ha néha egyedül játszik. Gyanítom, többedik gyereknél már nem akkor a probléma ez, hiszen együtt játszanak.

Ancsi, Timmermann doktort tavaly Karácsonykor majdnem elküldtem a ...-ba. Kar.előtt 2 nappal voltam az utolsó uh-n, amit ő csinált. Azt mondta, hogy a 38 hetesnek számolt babám csak 36nak néz ki, majd említsem meg az orvosomnak, hogy nem MAGZATI RETARDÁCIÓ-ról van-e szó. Mire én: mivaaan???? Akkor most vmi baj van??? Ő: nem, de esetleg retardált a magzat. Aztán jól megmondtam neki, hogy szórakozzon mással, most akkor fussak az orvosom után (aki akkor ment ki a kh-ból, amikor mi bejöttünk), mert baj van a babámmal, mert tudom ám mit jelent a szó,h retardált (ezen asszem kicsit meglepődött), vagy aggódjam végig az ünnepeket??? Rájött asszam, hogy hülye volt, mert azért azt mondani, hogy "semmi baj, csak kicsit visszamaradott az a gyerek" egy kicsit erős volt... (Egyébként Pnek is 36 hetes méretei voltak a 38.heti uhn, csak Bvel alapból 10 nappal tovább voltunk, az utolsó menzeszhez képest, így tutira nem volt elszámolva a dolog.) Etől függetlenül jókat hallottam róla, az én dokim is jóban van vele.
rídonli#

Sziasztok,

bekukkantottam, hogy lesz-e holnap zooooo, de látom, hogy végül valszeg jövő hét lesz belőle.

Vot :) kedves voltál, hogy ránk is gondoltál, de nem hiszem, hogy menni fogunk, mert Máté fél déltől, déltől alszik és addigra haza kellene érni. Viszont így nincs értelme odamenni 10-re, mert szinte már jöhetnénk is el. :(

Szóval, köszönjük az invitációt, de úgy fest innentől - egy darabig - inkább csak a délutáni talik - ha lesz ilyen egyáltalán - lesznek jók nekünk. :roll:

Jobbulást minden gyengélkedőnek,

Jó éjt mindenkinek,
Vica

Kép
Kép
vica94

Na, most volt egy gyor dupla ébredés. Először nem tudtam eldönteni, hogy melyik sír, aztán rá kellett jönnöm, hogy mind2. P rosszat álmodott, egész leizzadt szegény.

Indi, szuper ez a kép, meg a pulcsi is! Te kötötted? Szted meg tudom tanulni egyedül a háti hordozást a leírás alaján? (Elöl meg csípőn kersztezett már szuper, és csak leírásból tanultam.)

Rylie sok+++++++++++++, remélem TI pontot tesz a dolog végére már!
És Zuzmónak is ++++++++++! Még mindig nincs netük?
rídonli#

Ridonli :) Ha nem vagy nagyon gyakorlott és eltökélt hordozó, akkor én inkább ajánlom a tanfolyamot. Én ugyan magamtól tanultam meg, de én egy ilyen önálló gyerek voltam világéletemben, magamtól mindent - de azért csak elmentem egy kicsit tanulni Ágihoz a végén, hogy ellessem a trükköket. Jó volt, megérte az is. Na ebből hámozd ki, amit akarsz :lol: Pulcsit nem én kötöttem.

Szrek :) akkor erőt egészséget az új helyzethez!
indianyo

Indi, nemtom mennyire számítok eltökélt és gyakorlott hordozónak, kb.fele-fele arnyban használunk kendőt és babakocsit. Amikor pici volt, itthon is sokat volt kendőben, de már "önjáró", és örökmozgó, inkább 4kézlábazik itthon. Eltökélt annyiban vagyok, hogy nagyon szeretem a kendőt, de vannak helyzetek, amikor kényelmesebb a babakocsi. B mindkettőt szereti. És 2féle kötést jól megtanultam egyedül, de a hátitól tartok eg ykicsit.
Szuper az a pulcsi, hogy 2en vagyok benne! :)

És az előbb lemaradt: Votiv, nektek is sok++++++++++, 2 beteg gyerek már kicsit sok. Na,persze 1 is. Legyetek hamar túl rajta ti is! Nálunk is taknyos min2, lehet,h nem megy P holnap oviba, aztán meg úgyis szünet lesz.
rídonli#

ha jól követem, akkor végülis okés, ha halasztjuk a ZOO-t? :) de segítsetek, hogyha vkit utól kell érnem, nehogy potyára menjen. Barbinak lőttem egy smst, de van még valaki, akinek nem szóltam, pedig jönne?

itt nálunk váltott műszakban nyöszörögnek a gyerkőcök, most Liliróza forrófejűbb, de eddig Belladonnán, Pulsatillán és anyai szeretgetésen kívül nem kaptak mást.

Nuk, ne izgulj, nem is érdekes, honnan kaptuk, rajtatok kívül még vagy 100 helyről jöhetett, a szomszéd kissrác is brekeg és Istókkal jól összeölelkeztek tegnap, aztán a takarítónőnk is beteg, meg a dédi is... az lett volna a csoda, ha nem kapnak el semmit :)
Istinek egy ilyen meg se kottyan, de a kiscsajomat nagyon megviseli :(

Leni, köszi a képet :D

Rylie, ne haragudj, lehetséges, hogy összekevertem, kinek szántam a hszt :oops:
gyógyuljatok! ++++++++++++++++++++ :)

Szrek, nagyon beindul nálatok az élet, hajrá! :D :D

ANcsi, sajnos már én is megtanultam üvölteni (meg 5 percig folyékonyan káromkodni) Isti melett, mert néha nem lehet cérnával bírni. De rá nem hat a szigor, meg sok más dolog se, ami egy normál gyereknél működne. Persze se az apjának, se nekem nincsen lövésünk se arról, hogy hogy kellene nevelni egy ilyen gyereket, úgyhogy csak próbálkozunk mindenfélével, és próbáljuk nem elveszíteni a türelmünket (túl gyakran) :wink:

Végre találtam egy pszichológust, aki legalább pár gyakorlati dolgot mondott, ami segíthet (kipróbáljuk). A fejlesztőben sajnos csakis a gyerek fizikai lényével foglalkoznak, és ez Istóknak (meg nekem) már kevés - pont erről beszélgettünk Indivel tegnap.
Hiába mondják, hogy ha érik az idegrendszere, majd kevésbé lesz (auto)agresszív, ettől én még nem tudom kezelni, amikor 10 percig elborult tekintettel veri a fejét a falba. Ijesztő ám...
(most már azt is tudom, hogy a nappal-éjszaka felborulása is hozzátartozik az ő problémahalmazához, bár ettől korábban megkímélt bennünket)

na megyek, most épp Liliróza vernyákol szegényke...

votiv 8)
votiv

akkor zoo canceled.
Macs tudja????

Votiv gyerekeknek jobbulást!

Zuzinak jobbulást!!

mindenkinek szépet, és kevés kelőset!

én egész jó munkát kaptam, kár,h holnapra meg kell lennie és rengeteg van.

B megérkezett, asszem engem nem fog kihivni többet a reptérre... :?
anya zokog, B zavartam el, inkább hátra sem néz, anya kint az integetőben két kézzel integet, ugrál, stb. hátha kicsi fijjja látja, középső szerelme meg még erre is féltékeny, igy állandóan húzza anyját, h JÁÁÁÁJ, NEM KELL TÖBB KÖSZÖNÉS!!!!!!!
de csibe, most utazik a tesód REPÜLŐN, hmmm... csibe leszarja, csak totálkáros, h nem őt ölelgetem, hanem ugrálok, kapálózom és közben sirok...
repülő el, anya csak nézi és bőőőőőőőőőőőőőőőg, h jaj, csak le ne essen, és vajon hogy érezheti magát Boriszka, az ő kicsi kincse...gép már messze, anya meg csak néééééééééézi, középső húúúúzza, már kicsi is visit a széltől, apa meg röhög, h mit csinálok, hátrálva lépkedek befelé, Igi visit, h rendesen menjek és ne tolassak, anya meg csak sir és nézi azt a pici pontot, az ő pici B-jét...
idegenek furin néznek, és megkérdezik,h vajon mi tudjuk e, h milyen gép ment most el, mondtuk,h nem tudjuk milyen légitársaság, csak azt, h Tunéziába megy, jaaaa, akkor vmi arab... :lol: :lol:

persze beszállásnálsem tagadhatja meg magát anya, mert ott is integet, mint állat, aztán látja, h nagypapáékat feltartóztatják, tippel, h vajon mit nem vihet fel B a gépre (itthon már nagy nehezen sikerült meggyőznöm,h a vizipisztoly-replikának nem fognak örülni a kézipoggyászban, B nem érti, h miért, én nem akarom túlságosan megijeszteni...)
nnnna, kiderül,h a szamosban vásárolt pogácsa ütötte ki a biztositékot, no és ez nálam is, mert:
1. vajon milyen komoly balesetet lehet okozni 5-6 szem apró pogácsával
2. ha már mégsem vihetik, legalább adják nekem vissza, mert az a csomag pogi 1000 forintomba fájt (Levi szerint csak nem képzelem,h miattam majd visszahozzák, silly me), de nem, faszfej kidobja, anya káromkodik...apa szerint anya itt ereszti ki a gőzt...
:x :x :x
és utána végignéztem az összes oktató filmet, plakátot, posztert, és egyik sem irja,h kis kaja nem vihető föl...
te jó ég, utsó pillanatban becsempésztem még egy rhus toxicodendrumot a kézipoggyászába (500 FT) remélem azt nem dobták ki a mocskok.
Többi bogyó a bőröndben szerencsére.

Mikor kérdeztem dokinénit, h mit vigyen B, mosolygott, és kérdezte, h vajon ki izgul jobban, B vagy anyu... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv, annyira klassz, ahogy mindennek utánamész, és mindent megpróbálsz, hogy Istivel megoldjátok a problémáit! Biztos, hogy pár év múlva nem lesznek problémái. Addig is sok ++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!

Zsanci, nem vagy semmi, de asszem én is hasonlóan éreztem meg viselkedtem volna... És elindult a visszaszámlálás! :)

És titkon örülök a zoo-elhalasztásnak, hátha jövő 7en mi is tudunk menni! :wink:

Kész vagyok a konyha puceválásal, Apjuk meg vmi koncerten, asszem megyek aludni. Jóéjt mndenkinek! Én olyan kevesetkelőset szeretnék, mert mostanában nem nagyon volt. De a szörcsögésből azt gyanítom, hogy lesz kelés...
rídonli#

Leni,
Hú, akkor nagyon beletrafáltam, ne hari :oops: Kép rulez :D imádom Igidet, annyira szép kissrác :D

Votiv,
Nagyon jól áll Neked a két gyerkőc!!! :wink: Jobbulást Nektek, főleg a csajodnak!!! Remélem nem komoly!!

Ancsi,
Tudom ám, h nem Imi volt, csak a drámaiság kedvéért :wink: És nekem az jutott eszembe a himbilimbiről, mint Kisünnek, nem biztos, h jó megoldás az undorító szöveg :? Biztos a pasiknak ez nagyon nehéz, kivi vagyok én is az én pasimra majd, h mit fog tenni/szólni :roll:
Zoo-ban továbbra is áll az ajánlat, ha meglesz a jövő heti időpont, akkor megyünk, persze a csajom függvényében. Mostanság már tényleg kiszámíthatatlan a napközbeni alvása :roll:

Én vhogy a szájrapuszit sem tartom jó dolognak. Persze, ha még nagyon pici a ded, akkor még nem gáz, de biztos nem egyszerű leszoktatni és minél nagyobb annál jobban fog emlékezni rá és nem tudom, h ez mennyire lenne rá jó hatással a későbbi életében :? :?
Tinu, Szerinted okozhat vmit? Tök kivi lennék már egy szakértő véleményére ebben a témában :?

Gyerekszájakon olyan jókat nevetek :lol: :lol: :lol:

Zsanci,
Jedijeid :D

Rylie,
Szegény Kamilla!!!! :( Annyira hihetetlen már ez az egész :( és hát az okos apukához no comment :evil: Remélem hamar túllesztek!!! ++++++++++!!!!

Az szerintem is jó ötlet, ha az ember otthon bevonja a házimunkába a dedet, én is így fogok tenni :) Persze nem azért, mert dolgoztatni akarom, mielőtt még a mókusokat hívnátok :lol:

Zsu,
Lorci elindulásához gratula :) És mindig olyan jókat írsz, szuper ember lehetsz, komolyan mondom :)

Fibi,
Jó utat Nektek! :) Hajrá kanapé! :)
És de jó, h írtad mi újság Deniékkel, már gondoltam rá, h megcsörgetem.

Indi,
Emlékszem erre a képre annyira jó :D Szépek vagytok! :D

Nuk,
Szegény Rékád!!! :( Annyira nehéz lehet Neked én tutira bőgnék!!! De az a lényeg, h erős csajod van! :wink: Kitartást!

Szrek,
Ejha, ez aztán gyors eladás volt :D Gratulálok!!! :D

Zuzinak is mennek a ++++++++!!!!

Votiv, Rylie,
Szerintem Votiv Nekem szánta a hszt és még így is értettem, h nem nekem volt címezve :wink: :lol:

Votiv,
Drukkolok, h bejöjjön, amit a picológus mondott!

Zsanci,
Anya csak egy van!! :wink:

Kép Kép
curse

És Ríd Nektek is bulást!!!

most megyek én is eldőlök, jóccakát!

Kép Kép
curse

[quote="gigi83"]
írta:
gigi83
azért van ám nekem is egy tök bagatell kérdésem :lol: ,a rózsaszínű szülőszoba melyik oldalon van ha bemegyünk a szülőszobákra és háttal maradunk az ajtónak? a jobb oldalon amelyiken az ikea is van vagy a balon ahol a vajúdó?

köszi
gigi

Szijjja!

Szerintem az összes szülőszoba ugyanazon az oldalon van :)

Kép

Az ikeás ajtaja nam látszik :D (a fekete nyíl irányában van)
Kép

Sajnos a barátnődnek nincs ötletem, de talán kérdezd meg tényleg a Te szülésznődet, ő biztos jobban tudja, ki vállal még Kismamit...
Szép babavárást továbbra is!

Pussz :D

Gyógyuljon meg gyorsan minden beteg gyerkőc és nem gyerkőc!
pocakpacni

Curse,
szájra puszi nekem is felemás, csak én nem utasítom el annyira, mint a férjem. a pisilős kuki meg tényleg undi, azt nem kell tapizni. férjem már lassan csak úgy megy wcre, ha kulcsra zárja az ajtót, de akkor L. rángatja, tépi és üvölt, hogy engedje be. nagyon kíváncsi. :)

Johi!
szerintem ez egy jó régi kép Indiről, mert Orsika még nagyon pici lány rajta. akkor még lehetett hosszú haja. (habár én azt se tudtam, hogy rövid már neki, biztos akkor vágta le, mikor nem jártam B. netre)
ancsipancsi

Indi: igen, kissé bizonytalan vagyok még a hordozással. BKV-zni még nem voltam így, csak otthon hordozok. Majd csak belejövök. :)

Zsu: annyira jó olvasni a soraidat. Érezni, hogy számodra az élet kiteljesedése a család, a gyerekek. Irigyellek, mert bennem még mindig dúl a kettősség. Imádok itthon lenni a gyerekemmel, minden vágyam még kettő. De mikor elmegyek szakképzésre, vagy drámázni, akkor tisztára beizgulok és tervezgetem, hogy csoportot indítok, magánrendelés stb. Mindkettőbe bele tudom élni magam és tudom, hogy ugyanakkor egymás rovására mennek. Nem szereték annyit távol lenni a gyerekemtől, amennyit a munka igényelne. És nem tudom a munkám olyan színvonalon művelni, ahogy szeretném, mert nincs rá elég időm. Nem tudom, lesz-e valaha. :?

Curse: jé, Adél mindjárt egy éves!!! :o :o :o
Szájra puszi: nem jó, ha túlságosan erotizált a szülő-gyerek kapcsolat. Ez abúzusnak számít. Nyilván nem egy szájra puszi, hanem ha a szülő ezt úgy is használja. De pl. nem túl szerencsés az sem, ha anyuka az ágyába teszi a fiúgyerekét, mikor apuci éjjel nem alszik otthon. Vagyis ha felnőtt férfi, férj szerepbe helyeződik a kisfiú. Épp eléggé erotizált önmagában az ödipuszi korszak, nem kell még erre rátenni egy lapáttal a szülőnek is. Úgy elég nehéz kikeveredni belőle...

Votiv: és mit tanácsolt a pszicho? Én is arra gondoltam, hogy jó lenne nektek egy pszichós beszélgetés, de te is tudtad magadtól. :) Én nem tudok tanácsolni, de arra emlékszem tanulmányaimból, hogy a nehezen kezelhető, hiperaktív gyerekek szüleinek azt szokták tanácsolni, hogy alkalmazzanak minél rövidebb, egyszerűbb szabályokat és legyenek minél következetesebbek. Szükség van a határokra, amelyek világosak, követhetők, mert ez kapaszkodó. És persze néha elszakad a cérna, ez normális, de a fegyelmezést alapvetően lehet higgadtan is prezentálni, és úgy akkor a gyerök sem érzi, hogy elveszti a szülő szeretetét. De akkor is ezt közvetíted, ha kibírod a gyerek agresszióját, mellette állsz utána is, szereted. Ha te kibírod, akkor látja, hogy ki lehet bírni, ő is képes kibírni a saját agresszióját. De lehet, hogy jót tenne neked, nektek a pároddal, ha találkoznátok hasonló gyerekkel bíró más szülőkkel is egy kis tapasztalatcserére.

Kép
Kép
tinu

Votiv: akartam még, csak lemaradt, hogy a kiszámítható napirend sokat segíthet Istinek. EZért olyan fontos az éjjel-nappal helyreállítása is. (((Jó kis feladat lehet ennek a megvalósítása egy újságíró számára... Vagy nem tudom, te mennyire élsz kiszámítható életet, de a fejemben egy újságíró állandóan pezseg, meg rohangál ide-oda. :D )))

Kép
Kép
tinu

utálom a MÁK-ot!!!!!! Mér' nem képesek felvenni azt a nyűvedt telefont???! Egy egész hete max. a telefonközpontossal tudok beszélni.....
váááááá..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

megyek ámokot futni... :evil: :evil: :evil:
macskanyu

gondoltam közkinccsé teszem ezt a ki vírusost:

Megnyílik egy új üzlet, ahol a nők férjet vásárolhatnak maguknak..

A bejáratnál az alábbi utasítás olvasható:
- Az üzletet csak EGYSZER látogathatják meg.
- 6 emelet van, a férfiak tulajdonságai emeletenként javulnak
- Bármelyik férfit kiválaszthatják az adott emeleten, vagy felmehetnek a
következő szintre.
- El őző emeletre visszamenni nem lehet

Egy hölgy úgy dönt, hogy kipróbálja az üzletet, és partnert keres
magának.

Az első emelet ajtaján a következő felirat várja: "Ezeknek a férfiaknak
van munkája" A nő úgy dönt, hogy megnézi a következő emeletet.

A második emelet ajtaján ez áll: "Ezeknek a férfiaknak van munkája és
szeretik a gyerekeket." A nő továbbmegy.

A harmadik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a
gyerekeket és félelmetesen jóképúek" Wow, gondolja a nő, és továbbmegy.

A negyedik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a
gyerekeket, félelmetesen jóképúek és segítenek a házimunkában"
Hihetetlen, gondolja a nő, nehezen áll ellen a kísértésnek, de valami
arra készteti, hogy továbbmenjen.

Az ötödik emelet: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a
gyerekeket, félelmetesen jóképúek, segítenek a házimunkában és romantikusak!"
Úgy dönt, hogy benyit, de az utolsó pillantban megtorpan és felmegy a
hatodikra.

Az ajtó ezt találja: "Ön a 31.456.012-es számú látogató. Ezen a szinten
nincsenek férfiak, csak azért van, hogy bebizonyítsuk, hogy a nők sosem
elégedettek. Köszönjük a látogatást.

Az utca szemközti oldalán egy hasonló üzlet nyílik, ahol a férfiak
kereshetnek maguknak asszonyt.

Az első emeleten vannak a nő k akik szeretik a szexet.

A másodikon a nő k akik szeretik a szexet, és nem bánják, ha a férjük esténként meccset néz vagy időnként elmegy sörözni a haverokkal.

A harmadik, negyedig, ötödik, hatodik emeleten még SENKI sem járt...

votiv 8)
votiv

Votiv,
++++++++++++, remélem, tud segiteni most már valaki.

Zsan,
együttérzek B miatt :) és ne sirj :D

Szrek,
ez aztán a villám eladás, ejha :D

Tinu,
bennem is dul a kettösség ezügyben, folyamatosan.... :?

most csak ennyi, mert indulunk nemsokára... Szép hosszuuuuu hétvégét Mindenkinek!!! puszi

KépKép
fibi

Tinu, a pasim annyira oldszkúl, hogy ilyen találkozás meg pszichó nála szóba sem jöhet, mondjuk annyira nem gáz, hogy röhögőgörcsben fetrengene a padlón, de eléggé szkeptikus, de érzem én, hogy ez sokkal inkább az én feladatom (családállításon ez világos volt, hogy ő nem mellettem, hanem mögöttem áll a gyerekek dolgában)
Hellinger családállításon voltam tegnap ismét, és ott sok érdekes dologra jöttem rá, ill. aki tartja pszichológus, egy nevelési tanácsadóban dolgozik (vidéken), ezért tudott mindjárt pár dolgot mondani a gyakorlatra is.
Pl. hogy ha eldurran az agya, akkor hogyan emeljük ki a helyzetből, meg hogyan próbáljam vele megértetni, hogy helytelenül viselkedik, milyen szóbeli megerősítéseket alkalmazzak...
Családállításon az is kiderült, hogy nem adom meg Istinek az elsőszülöttet megillető tiszteletet, és - gyarló az ember és a kisebb ellenállás felé megy - felcseréltem a sorrendet a gyerekeim közt, a szépséges, okos, könnyen kezelhető kislányomat rakva az első helyre, konkrétan FORDÍTOTT SORRENDBEN raktam fel a két gyereket a családállításon :shock:
Bár ez nem tudatos, illetve sosem műveltem ezt nyíltan, azért hamar rájöttem, hogy ezt a hibát elkövettem...
Úgyhogy ezt mindenképp helyre kell raknom...
A másik dolog amire nagyon kell figyelnem, hogy sose engedjem Istit apjával közénk, mert nem ez az ő helye, és az ágyban is az én külső oldalamra jöhet csak.
És hát a terapeuta is azt mondta, ha 12x kell visszavinni a saját ágyába, akkor vigyem vissza annyiszor...
picit kuncogtam a pezsgő életes felvetéseden :D egy napilapnál talán ilyen a szitu, de mi hetilapnál dolgozunk :D kb olyan pezsgő az életünk, mint két tengerimalacnak.
Napirendet kezdettől fogva tartunk, épp Istók miatt, ő nagyon szereti, van beépített órája kajáláshoz, fürdéshez, játékhoz, csak épp az alváshoz nincs :twisted: :D

votiv 8)
votiv

[quote]D írta:e pl. nem túl szerencsés az sem, ha anyuka az ágyába teszi a fiúgyerekét, mikor apuci éjjel nem alszik otthon. Vagyis ha felnőtt férfi, férj szerepbe helyeződik a kisfiú. Épp eléggé erotizált önmagában az ödipuszi korszak, nem kell még erre rátenni egy lapáttal a szülőnek is. Úgy elég nehéz kikeveredni belőle...

:shock: :shock: :shock:
indianyo

Votiv: azért ne ostorozd magad, mert szerintem teljesen normális, hogy a kislányod volt az első helyen. Nem a könnyen kezelhetősége miatt, hanem azért, mert ő nagyobb törődést, ellátást, anyáskodást igényel lévén, hogy csecsemő. Ilyenkor az apának kéne az elsőszülöttet egy kicsit megtámogatni és többet foglalkozni vele.

Szrek: jaj, elfelejtetettem, hogy gratu a lakáseladáshoz! Nem vagy egy lassan, fontolva haladó. :lol: Az állatkertes cipelést köszi, ha összejön. 8)

Kép
Kép
tinu

aranyosak vagytok, köszi, csak a muter is a feszültségét úgy tölti rajtam, hogy ezerszer elmondja, h rossz vásárt csináltam (előtte ő is az áldását adta rá) plusz az ottlakás már most, hogy még ott se lakunk tiszta gáz :mrgreen: :lol: értem én h szeretetből aggódik meg rossz látnia h kicsi lányának nem jött össze a papa-mama-gyerekek-4gyerek-4kerék-9medencésvilla csak ennek megpróbálhatna más kifejezési módot találni, én sem vagyok mostanság acélos :mrgreen: :lol:

Tinu,javascript:emoticon(':lol:')
Laughing
mik a határok? van, amikor Ábel szájrapuszit akar adni, de én nem tiltakozom v szólok rá mert változó, inkább hagyom a maguk útján a dolgokat
és gyerek előtti meztelenség? már volt téma de most megint ilyesmiről van szó, érdekelne
ágy kapcsán meg törekedtem a különre pont emiatt a szerep-izé miatt

viszont gyerek mellettti szexről azt gondolom, hogy egy bizonyos korig nem gáz, hiszen ez természetes neki is; Halász Jutka is megénekelte h 1 éves kor után felejt el minden nem-evilágit a gyerek, addig valószínűleg sokkal többet tud mint mi ;) persze nem a vadulásra gondoltam és nem a figyelő gyerek előtti izélésre ;) :lol: és nemtom meddig tart az a bizonyos kor, valószínűleg nem sokáig :roll: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Votiv,
Hát ez nagyon jó volt, eccer már megkaptam, de nem emlékeztem a végére :lol: :lol: :lol:

Tinu,
És szerinted az lehet, vki azért odipuszi felnőtt korában, mert gyerekkorában nem kapta meg az anyja szeretetét. Tehát mondjuk elvesz egy anyja korosztályából lévő nőcit felnőtt férfiként?

Szrek,
Ha te úgy érzed, h jó vásárt csináltál, akkor csak ez számít :wink:
És tényleg jó kérdés a meztelenség gyerek előtt! :?

KÉRDÉS:
Szerintetek az vminek a jele, ha nagyon büdi a reggeli pisi? Nem látok semmit sem a csajon, csak vhogy úgy rémlik, h a büdös pisi vmi betegség jele :? Mondjuk a pelus 12 órát volt a gyereken, mert annyit aludt egyhúzamban :shock:

Kép Kép
curse

SZrek: először is köszi, hogy a múltkor eszembe juttattad az ír zenét, mert végre meghallgattam a kedvenc Bran kazimat és most meg egy kis M.É.Z.-re oktatom a gyerekem. :D
A gyerek előtti meztelenkedés megint olyan, hogy egyrészt kulturális kérdés (hogy mennyire megengedett, el tudom képzelni, hogy más a norma az olaszoknál/németeknél, mint az angoloknál), másrészt azért kiskamasz korra legkésőbb mindenképpen hanyagolnám a dolgot. Az már megint a gyerek izgatása szerintem.
Ábel néha szájra puszija nem gáz szerintem, az sokkal inkább, mikor az anyuci erőlteti a dolgot. De nálatok nem ez van.
A gyerekek (meg mi is) meg sok minden "elfelejtenek", de attól még ott dekkol a tudattalanjukban, -unkban...

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: