A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv,
nem engem kérdeztél, de babaerszény, és
www.babakozelben.hu

és akartam kérdezni,h azért hivjem e a homeós dokit, mert SS tisztnek képzelem magam, vagy azért, mert anyajegy nőtt az anyajegyemre??? :lol:

Leni,
Igi pajtásnak: ++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie,
és ha sósat itatsz vele? (Nem kell sózni, nem úgy értem. Pl. leves, paradicsomlé akár fűszerekkel.) P. imádja a répalevet. Semmilyen gyümölcslevet nem iszik SOHA de a bio répalevet azt igen. És kapucsinót! (Tejet - én zabtejet - habosítok ikeas habosítóval,rá fahéj v. dm-es álkávé vagy kakaó és kiskanál és speciális bögre és gyerek odavan.)

Zsanci,
nálunk egész héten hidegfront van. ilyen lakás, nna. :wink:

Móni
Kép
Kép
monisa

Kösz mindenkinek, most már egyáltalán nem aggódom, h lányom nem fújja kívülről a diznis és egyéb ámerikái kártúnok zenéjét. 8) :lol:

Vuk tényleg sírós, bár én inkább féltem rajta, pl amikor kiszabadítják a viharban Vuknét, na az durva... ;)

1200 ml az majdnem másfél liter, ugye? Na, ennyi még nekem se csúszik le hiába tudom, h napi 2-3 liter lenne jó. De hova férne el ennyi egy gyerekbe? Egész nap a budin csurognánk. :D És Eszter nagyrészt vizet meg kakaót kap (kakaó kb fél liter per nap, víz sztem kevesebb, némi gyümilé vagy tea a bölcsiben és ennyi.)
Mióta hűvös van, és elmaradtak az esti sörök, sztem ennyit sem iszom meg...

Most viszont estére belázasodott a lány, pedig épp pár napja, h kidobáltam a lejárt kúpokat, csak egy nurofent találtam, azt miért szokás fikázni? Nem elég hatékony? Adjak dupla adagot esetleg? (39 volt popsiban és 5 milit kapott, és elaludt azóta)
Kisün, itt is köszi az infot, hogy ne öntsem ki, jó az még. :) (Olyan sűrű, h azt hittem, ez is off már..)

Most nagyon anti-anya vagyok, ha arra gondolok, hogy pénteken végre mehettem volna a majdnem utolsó vezetés órámra? :roll: Valaki valahol nagyon nem akarja, h összejöjjenek a határidős dolgaim...
neet
neet

Neet,
nurofen a barátunk, és lejárt szavatosságú gyógyszerekkel nem tom mi a helyzet, de orvos apósom mindig csak legyint, h ááá, az jó még...(1996-ban lejárt aszpirin apélda kedvéért)

Eszcinek JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!

Leni Igijének is újfent!!!

ugye nincs több beteg baba/gyermek???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kösz, Zsan, mondhattad volna előbb is. ;) Aug.i kúpok voltak, így jártak. Mellesleg a gyógyszertári krémeket én is sokáig használom, fürdető, popsi, citromos, de ezzel nem jutott volna eszembe kísérletezni. Egyébként ez a kúp még mindig valami 30 Ft, vagy majd döbbenjek meg holnap?

Den,
írtam már, mennyire édes a fürdős kép, vagy csak akartam? Mert annyira édes az a fürdő kép...! :)
neet
neet

Cáp-cáp-ról jut eszembe: mit mond a viziló, az elefánt, az krokodil, a teknős, a kukac? Tele vagyok világrengető kérdésekkel :D . Még hála hogy Kamilla már egyet megoldott! :lol: :wink:

Neet! Mesék és dvd-k: a „lemaradás”-on már én is gondolkodtam... valamennyit biztos fog nézni, de én inkább kiválogatom az „igényeseket”. Persze ezzel szűkítek. A nővérem kislánya kapott egy pólót, s még életében nem látta a mesét, de vágta kik vannak rajta :shock: . Szóval összeszedhető az általános műveltség :mrgreen: .
Némós élmény :( Mi Kisvakondot nézünk (ugyanazt over and over), s reggelente BBC Prime-ot.
Gratula a vízalatti úszáshoz! :lol:
Lázhoz: ++++++++

Den! Fiaid fürdetős képe: áááááááááááááááá, de édes! :lol:

Fibi! Bajbajától kaptam :lol:

Márti! Nálam volt burokrepi, s én döntöttem, hogy legyen.

Curse! de ha ilyen jól látod a hibáidat nehez képzelem, hogy tényleg semmi nem változik vagy tényleg olyan rossz lennél Adélnak!

Indi! előre is köszönöm :D

Johi! Éljen a befejezett felújítás! :lol:

Rylie! de nektek ott van a szopi is! :idea:

Leni! Drukk nektek++++++++

Zsan! Egy ismerősöm kisfiának a fütyijét műteni kell (3éves), s arra gondoltam, hogy nem lenne jó ötlet apósodhoz elvinni előtte? Persze ha csak rá tudom venni.

Boldog születésnapot Orsinak! Boldog Beatrix napot!

Jól hangzik ez a CsaNa! Valami honlapot idebiggyesztene nekem vki, plíz?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Mi van, nagy a leállás ma! A hidegfront miatt?
Neet, Eszci gyógyuljon, antianya az, aki nem akarja,h beteg legyen a gyereke? Neeeem!
Deni, én is mindig elfelejtem írni, de ez a fürdős kép tényleg tündéri! Többször is megcsodáltam.
Orsikának boldog szülinapot!
Tinu neked pedig boldog névnapot!
rídonli#

Nurofen nálunk nyerő, egyrészt mert finom (mindig kérne még), másrészt mert "cigivel" lehet bevenni... :)
rídonli#

Palya Bea az ki az? :roll:

Zsan,
pluszkilók: hááát, tényleg rádfért pár, mert túl vékony voltál, sztem, de te tudod, te érzed, mennyire zavar. Majd ha Meme nem szopik, drasztikus is lehetsz, bár 3 fiúkölök mellett még egyéb önsanyargatást is elvégezni... háááát, nem tom, nekem menne-e. (MOst az a "szerencsém", h reggel nincs időm enni, meg 6kor még nem ébredt fel a gyomrom, később szintén nincs idő (bkv-n ciki sztem), úgyhogy ebéddel kezdek innentől, úgy 2 felé, 6 után meg már apa forgatja a szemeit, h ne egyek, mert 30 fölött már nem leszek 16 és figyelni kéne... szal vagy stikában benyomok pár falatot este vagy nem.

Lustasági versenybe úúúúgy beszállnék... de nem lehet, nem lehetek lusta, megállna az élet nélkülem. ;)

Szülés után lochiám kitartott 6 hétig, majd 8 hónapig semmi :) és azóta rendszeresen, hála a gyógyszernek.

Márti,
még nem olvastam ezzel kapcs.ban, h mit válaszoltak,és mint notorikus ügyeletesnél szülő, engem kizárólag ügyeletes vizsgált, de ha pl van választott dokid, és még 10 órád a tényleges szülésig, biztos nem hívják be egy kis vizsgálat miatt őt. Ez egyébként tényleg a leglényegtelenebb dolog akkor és ott, csak az számít, h minden rendben legyen, és a fájásoktól sztem úgysem vezsed ki, h ki áll a lábaid között, csak mondjon jót és bíztatót. Vagy csak én voltam ezzel így? :roll:

Zsugyu,
Makicu az olyan, mint a Pipci? :)
Égési sebbel felcsigáztál, hogyan?

Curse,
legyen csak ketteske, legalább Adélra fele annyi rosszanya jut. :lol:
neet
neet

rídonli#

Amit meg a (nagy) anyáinkról írtatok: magam is megdöbbenek néha, amikor kijön belőlem a saját anyám, sőt néha a nagyanyám... De kűzdök ellenük (legalábbis magamon belül.)
rídonli#

Barbi,
sajna apósom távol Afrikától, Szekszárdon ügyködik.
Viszont ismerek egy nagyon lelkiismeretes, fiatal sebész dokit a heim pálban, és ő biztos tud segiteni.
ha kell elérhetőség, dobj privit.

felvételi-saga:
ma megküldték a papirokat, és kiderült,h ha regisztrálom magam, mehetek passzivba, igy nem kell beiratkoznom, hanem szépen jegelem a dolgot.
Üröm az örömben: kiderült,h ROSSZ helyre vetettem fel magam, mert a franc gondolta volna,h uabból a szakból Pécsen és még két másik városban is van alap, levelező, költségtéritéses...
igy, mivel nem irtam oda,h melyik városba akarok menni, és a szakirányok persze városonként változnak, igy pécsre vettek fel, szóval jövőre lesz majd egy-két köröm, h áttetessem magam máshova.
és egészen felcsigáztak, mert pénteken van eskütétel, és ez nekem úúúúúúúgy tecccc... 8) meg volt egy papir, h tanultam e már latinul, és ha igen, milyen papirjaim vannak róla...hehe, semmilyen.
next time, gadget, next time... :lol:
szóval, aktiválom, majd passziválom magam, és keresek egy jó kis orosztanfolyást a móriczon...
Rid,
mikor is akarsz szakdogát megirni? Ja, és ha RK-hoz irod, akkor te is Shakespeare?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Beet :) Jó, hogy írtál! Én is drukkolok a pocakért és sok ++++ Nektek!!

Leni :) Iginek ++++ remélem nem lázasodik be!!!

Neet :) Esztinek is bulást és ++++ És apa ilyen "szemforgatós"? Bár én párom is ilyen lenne, lehet hogy már könnyebb lennék, ugyanis ő meg olyan "bűnbevivős" (itt most a kajálást értem :lol: )

Barbi :) Egyet megfejtett Bálint is a világrengető kérdésekből: az elefánt azt mondja "tütűűű" :lol: (csak hogy kevesebb gondod legyen :wink: :lol: )

Rídonli :) link :shock: :shock:

Fürdős dícséreteket köszönjük :D (Ma kimaradt az együttpancsi, mert Bencus beelőzte bátyót egy gigakaksival, így már megvolt a fürdés + átöltözés Bálint csobbanása előtt 8) )

Balu szülinapjaként nekem is a szept. 1. van meg, sőt Orsika szülinapjának is, de a jókívánságokból sosem árt, úgyhogy:
Balunak is boldog szülinapot!!
denizsa

Belölem meg apám szokott kibujni, amikor megkérdezem a gyereket, hogy "Nooooooooormális vagy?", hjaj, de utálom olyankor magam, de kicsuszik......

Ábel ma szo szerint siratta a nyár végét..... én is utálom a hidegfrontot, a derekam belefájdult a cipeléstöl, és közben vmi nyavalya kering bennem, Oscillo bevetve, hátha, plusz megint bevérzett a bal szemem a "sok" alvástol...... ehh.

Ignácnak +++++++
Beetnek +++++ a next babához!

Palya Beán tavaly anyák napján voltunk, Gárdonyban lépett fel, frenetikus nöszemély, és a hangja, ááááááááá 8)

többire nem emléxem, mit akartam...
fibi

Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv :) nekem fájt a derekam az egyvállas hordozástól, 6 kilótól egyébként a csípőn és hátonhordozást ajánlják kizárólag. Pouch helyett inkább a saját jó kis kék kendődet ajánlom - most már úgyis jönnek a hidegek, Lili pedig hamarosan mág berakható csípőn is, amilyen nagylány már :)
indianyo

jaaa, tényleg, ma House, azért nincs itt senki :lol:
én is menek, hátha kialszom magambol a nyügöket....
fibi

Fibi :) Én nem House-zok, de viszont megyek vízszintbe :wink: Csak még írni akartam Neked, hogy bulást és remélem nem leszel beteg!!! Küldök egy rakás +++++++++++++++++++t! Ábellel meg dumáld meg, hogy az ősz is szép, nem kell sírni :wink:
Jó éjt!
Kép
denizsa

Zsan, nem Shakespeare, hanem regény. De pont néztem a tanrendet, és nem látom RK nevét, lehet, hogy nyugdíjba ment... És már azt is elfelejtette (sajna), hogy tökre szeretett engem, mert magyar szakos is voltam...

Fibi, remélem holnapra jól leszel!

Basszus, tegnap még kánikula volt, meg nyár, most meg itt az ősz :(
Ez a hidegfront nálunk is betett, jó nehezen aludtak el a csajaim.
rídonli#

Indi, nem lenne vmi jó kis csípőn-hordozós linked?
rídonli#

csípőhordozás: http://wearyourbaby.com/Default.aspx?tabid=181

Elég rosszak a képek, de nagyon egyszerű megkötni, szét se kell szedni, nem kell hozzá hosszú kendő és kényelmes - persze mint minden kötést, ezt is szorosan kell!

videók itt: http://www.youtube.com/results?search_query=hip+carry
indianyo

Köszönöm a biztató szavakat, igazán jól esett :) De tényleg nem panaszkodásnak szántam a szar anyaságomat (bár így visszaolvava annak tűnt), hanem ténymegállapításnak 8)

Fibi,
Én akkor egy szót sem szólhatok egy gyerekkel +++++++++++++++++++++++!!!!

Leni,
Oké, vettem az adást, relax fotelbe be :wink: Iginek++++++++++++!!!!

Rylie,
Lehet, h ez is benne van a dologba, amit írtál, de az alaptermészetemben is alapvetően sajnos benne van a hirtelenség, a lobbanékonyság :oops: :roll: Kismamás sztori durva :shock:

Deni,
Igen, úgy néz ki meló lesz :roll:

Beet,
Neked is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D Kívánom Neked, h mielőbb beköltözzön egy újabb pocaklakó hozzád! Daubneres torta miatt nagyon irigy :lol:

Rec,
Én már csak ilyen vagyok :mrgreen:

Neet,
Esztidnek bulást!!! És egyáltalán nem vagy anti-anya :wink: Ketteske ügyben pedig igazad van :lol:

Barbi,
Pont ez a bajom, h látom a hibáimat, meg a gyengeségeimet, de képtelen vagyok változtani :roll: Mindig csak utólag bánom nagyon.
Csana link: http://www.csana-info.hu/index.php?menu_id=1

Zsanci,
Én már télleg nagyon kivi vagyok, ne csigázz!!

Rídonli,
Ez a nő télleg nagyon f@sz :shock:

Kép Kép
curse

Mivel már elmúlt tegnap, akkor most egyben köszönöm meg mindenkinek a névnapi köszöntést. :D

Recca: elfelejtettem tegnap neked reagálni. Szóval nekem semmi kifogásom az igény szerinti szopi és szoros testkontaktus ellen, biztos vagyok benne, hogy csak jót teszel vele a gyerekednek. De ahogy mondta nekem egy csecsemős a kórházban: mindegy, hogy napirend szerint szoptatok, vagy igény szerint, csak más életforma a kettő. Szerintem mindkettőt lehet jól és rosszul csinálni (mármint a baba szempontjából).

Kép
Kép
tinu

[quote="indianyo"]6 írta:indianyo kilótól egyébként a csípőn és hátonhordozást ajánlják kizárólag.

Indi, akkor csak mert szept 28, a kendős tanfolyam időpontja még oly messze van, kérdem:

Mivel Ignácom már 7,2kg-nél is több, felejtsem el az elölhordozást?
Valahogy nekem ez a megkötési mód tűnik a baba számára is a legmegnyugtatóbbnak... de nem mondom, hogy nem fárad el közben a törzsem, főleg ha több, mint fél-egy órát van így rajtam, és nem csak sétálok, hanem itthon teszek-veszek. :?

Rec, kérdezted, kipróbáltam -e a képen látható kötéseket! áááá
ahhoz nekem még sokat kell fejlődnöm! De amint felébredt, jött a kendőbe a szokásos módon. Arra értettem amúgy, hogy a kéepeket nézve kedvem támadt nekem is, hogy elkezdtett nagyon hiányozni az érzés, amikor a kendőmiatt olyan jól össze vagyunk bújva, és megint olyan, mintha egy test lennénk :P
leni

Leni :) Én nem mondom, hgoy ne hordd úgy. De arra vigyázz, hogy a törzsedet mindenképp kíméld, magasra és nagyon szorosan legyen a baba belekötve a kendődbe!
Én már nem tudtam rugalmas kendővel hordozni 3 hósan, két hónap kimaradt (hű, az nagyon rossz volt) mert a rugalmas kendő és az elölhordozás nem jött össze a nagy babával. Aztán az új kendővel megint jó volt. (Votiv kendője ugyan nálam volt kölcsönbe, de akkor még nem értettem ennyit a dologból és rövid kendővel nem tudtam megkötni, ma már ismerek olyat is)
indianyo

Curse,
ja, ezt nem azért irtam :wink: egy gyerekkel is voltam olykor türelmetlen én is, nálam az éjszakáktol/zombiságomtol függött ez erösen :?

Deni, Rid,
köszi!

valahogy nem jön össze mostanában az alvás nekem, tegnap orákig csak zakatolt az agyam, nem jött álom a szememre, végül lejöttem, kiolvastam a Kismamát (Márti, megtaláltam a 3 fiad történetét :D ), és 2-kor sikerült valahogy elszunyálnom..... :roll: pedig nem is most volt telihold...... meg én elvileg szeretem a hideget.

KépKép
fibi

Curse,
amit az anyaságról irtál, én is irhattam volna...sajnálom,h nem csak én vagyok igy...
de fel a fejjel, a gyerekeim rosszabbak is lehetnének... :wink:
ja, és ha érdekel, megirom priviben a sulit.

Rid,
engem is szeretett RK, a végén még kiderül, h mindenkit szeretett, nekem azt mondta azért, mert viszonylag normálisan beszélek angolul... :lol: :lol:

Márti,
jut eszembe, én is olvastam... :wink:

szép napot nektek, ezen a csúnyácska csütörtökön!!

Leni,
neked csak úgy: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Balunak tegnap volt a szülinapja, csak a táblában - valamely rejtélyes oknál fogva - nem jól szerepel. alkalom adtán javítom.
ancsipancsi

Balu,
akkor neked még egyszer BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Minden Beának BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Neet,
jobbulást Eszcinek itt is! :D Gyerekgyógyszarokkal én sem viccelek, lejárt repül a kukába :D

Rylie,
jegyzetelés dettó uez nálam is: nem voltak igazából jó könyvek gimiben (2tannyelvű), jegyzetből kellett készülni, és ezért megtanítottak minket jegyzetelni. És hihetetlen hasznos volt egyetemen :D

Deni,
Dócinál 7 hós korában jött meg először, Marci 10 hós volt. Nálam a szoptatás sűrűségétől fügött, és Marci 10 hós kora körül hagyott először 6-7 órát két szopás közt (éjjel) :D Egyébként úgy látom, hogy mostanában választja el magát, már csak napi 1x, és van, hogy az is kimarad... :( és :lol: és éljen a bailey's 8)

Együttalvás, miegymás:
Két gyerek után is azt gondolom, hogy minden anyának arra kell törekednie, hogy harmóniába hozza a saját és a gyereke szükségleteit, és ha ez sikerül, akkor szerencsés esetben lesz egy kiegyensúlyozott anya, ami elég nagy érzelmi biztonságot ad a gyereknek. Az igények nyilván szülőről szülőre változnak, van, aki egy percig nem bírja ki a gyereke nélkül, és vannak olyanok, mint én, akiknek kell a fizikai különlét, mert az állandó együttléttől csavarodnak be. Ezért nagyon fontos szerintem, hogy nevelés ügyben mindenki azt tegye, amit a belső megérzései diktálnak, és ne kelljen megfelelni semmilyen elvárásnak / trendnek / rokonoknak (akik valamiért mindig megmondják a tutit).
Én születésüktől kezdve leraktam a gyerekeket a kiságyba, ha úgy éreztem, hogy álmos. Néha nyöszörgött-sírt egy kicsit, de ha ez mondjuk 4-5 percnél tovább tartott, akkor visszavettem, sétáltam vele, játszottunk stb. Általában nem kellett, 2-3 perc alatt már aludtak is. A kiságy mindkét gyerek esetében a mi ágyunk mellett volt, 10-11 hós koruk körül költöztek külön, ill. Marci esetében össze :D
Nyilván szerencsés alkatú gyerekeim vannak, de úgy gondolom, hogy ha mindig kézben / rajtam aludtak volna el, akkor ezt szokták volna meg. Lehet, hogy ez nekik marha jó lett volna, de én ma diliházban csücsülnék. Mint ahogy számomra és a magam esetére kivetítve teljesen elképzelhetetlen, hogy egész nap magammal hurcoljam a gyereket. Nem megy. Szégyen vagy nem, ilyen vagyok. Az, hogy mindkét gyerekem vidám, nyitott, és kiegyensúlyozott, szerintem ez esetben alapvetően engem igazol, DE hangsúlyozom, ez egy, csak a mi családunkon belül működő modell, nem szeretnék semmiféle általános következtetést levonni belőle.
A mi ágyunkban alvás Dócinál igazából sokáig nem jött szóba, mert ő néhány napos korától átaludta az éjszakát, de Marci kelt és evett 1-2x, ilyenkor átvettem magam mellé, és ha én aludtam be előbb, hát maradt. De az esti elalvás a saját kiságyban történt.
Dócinál is akkor került elő ez a téma, amikor nagyágyat kapott, és éjjel át tud jönni. Ha rosszat álmodik, vagy valami miatt szüksége van ránk, fogja a paplanját-párnáját és átbattyog, befekszik közénk, aztán alszunk. Ha ő előbb alszik el, általában K. visszaviszi, de ha nem, az sem baj, marad reggelig. Ilyen téren lazák vagyunk, nem hiszem, hogy a házasélet mibenléte ettől függ... ja, és nagyon csodálom azokat a szülőket, akiknek este, fektetés után van még energiájuk hancúrozni. 8)
Az elalvás 90%-ban a saját ágyában megy, az esti "rituálé" után. Nagyon ritkán ez nem megy, fél, vagy rosszat álmodik, felriad, ilyenkor befekszem vele a nagyágyba, és elalszunk együtt.
A lényeg az, hogy ha GOND van, akkor mindig számíthat arra, hogy ott vagyunk, és segítünk, odabújhat stb.
kisün

Balunak Boldog Szülinapot!!

Ignác, Eszci jobban???? láz nincs, ugye?
fibi

Vera!
nem hiába vagy a példaképem :), én is pont így csinálom és a másodiknál is így tervezem. L-t még nem tudtam az ágyba venni etetni, mert kicsi az ágyunk, de most, hogy van több szoba, ha hajnalban ébreszt többször, majd oda veszem, de mindig este az ágyában fog elaludni, mint L. ezzel a módszerrel elértem azt, hogy nem bömböl, ha a nagyinál kell aludni, sőt! nem is hiányol minket, legalábbis ritkán. szerintem, ha a nagyik bírnák, simán 1 héter is ott lehetne hagyni, főleg, hogy azok sokkal jobban csüngenek a gyereken, mint én. minden másodpercben futnak utána, lesik kívánságát, folyamatosan játszanak vele, mint egy tesó.

tesóról jut eszembe, hogy L-re büszke vagyok, mostanában két kicsi csecsemőt is látogatunk, és a 4 hónapos babával olyan édesen viselkedik, ovatosan simogatja, ad neki játékot, oda fekszik mellé és nézi, szóval nagyon óvatos és kedves és hát szülinapjára is azt hitte, hogy az ajándéktasakban lesz egy kisfiú v. kislány neki :).

betegeknek mielőbbi bulást, és hát sokat gondolok még mindig Macsékra is. +++++++++++++++++++++++++
ancsipancsi

Hát akkor Balunak tegnapra, Orsikának holnaputánra bódogot!
indianyo

Vera!
visszatérve...a lényeg kimaradt! :) szóval, ha nem ezt igényelném, nem szeretnék néha külön lenni, elmenni otthonról, akkor nyilván nem így neveltem volna L-t, hanem a másik módon. a hangsúly az anya és a gyerek igényeinek harmonikus összekapcsolása. s ha őszinték akarunk lenni, sokszor nem csak a gyerek igénye ez az összebújás, hanem főként az anyáé. így alakulnak ki a különböző típusok, módszerek, s e téren szerintem jobb, ha egyik tábor se téríti a másikat. (ismerősöm próbált meg befolyásolni e téren)
ancsipancsi

Neet!

Alapjáraton nekem sem volt bajom az ü. orvossal, 1.szülésnél tényleg egy jófej dokit fogtam ki, lelkiismeretes volt, odafigyelt rám, míg a dokim meg nem érkezett! 2. alkalommal azonban sajnos a legédesebb álmából keltettem fel az aktuális ügyeletest, aki -talán ezért, talán nem- olyan durván vizsgált meg, hogy én még életemben olyan fájdalmat nem éreztem! És nemhogy bíztató vagy kedves dolgokat mondott volna, de még csak nem is köszönt! Azt sem mondta, hány ujjnyinál járunk, úgy kellett utána kiabálnom, hogy mondja már meg, miközben forgó gyomorral próbáltam lekászálódni a vizsgálóról!
3. alkalommal meg az orvosom ért be hamarabb mint mi, és abban a szülésemben a sok pozitívum közül az egyik pont az volt, hogy nem nyúlt hozzám más, csak a szülésznőm és az orvosom!
Egyébként meg -mivel viszonylag gyorsan szülök- van egy megállapodásunk doki bácsival, hogy az első gyanus jel esetén őt hívom és indul a kórházba! Aztán, hogy melyikünk ér be előbb, az már csak azon múlik, hogy ki kerül nagyobb dugóba! :lol:

Márti
borossné becz márta

Neet!

Az még lemaradt, hogy természetesen mélységesen egyetértek veled, a lényeg az, hogy minden rendben legyen! Igazából talán csak azért esett olyan rosszul ez a bánásmód, mert az előzetes tapasztalatok alapján nem számítottam!

Márti
borossné becz márta

Zsan, te kihez írsz, mit?
Most arra az elhatározásra jutottam, hogy ha a csajom beszokott az oviba, akkor ráállok, és megírom a szakdolikat. Nem akarom tovább húzni, egyre nehezebb lesz. Az államvizsgára tanulás nem lesz nehéz, a szdogával az a baj, hogy el kell mennem itthonról, hogy tudja írni (könyvtár), legalábbis néha, ehhez meg kell vki, aki vigyáz a csajokra.

Kisün, gyógyszert a kukába? Vigyázz, kikapsz Inditől! :)
Altatás nálunk kb.ugyanígy, bár az 1.gyereknél még volt 1-2 baki, és miatta egy pár nehezebb nap. De az elv az, hogy mindenki a saját ágyában, és ha szükség van rá kijöhet hozzán. A kicsi meg jön szopizni, az én lustaságom miatt éjjel ágyban és fekve, visszatétel attól függ, hogy elalszom-e.

Tvézéshez akartam írni: a Nagy 2 éves koráig egyáltalán nem tvzett, ill. csak másoknál. (A nagyszülők néha a határozott kérése mellenére sem kapcsolták ki, vagy hamarosan visszakapcsolták, náluk gyakorlatilag egész nap megy a tv.) Azóta is inkább dvdt néz, néha minimaxot, akármit nem engedek neki. Egyszer látta a Bköztöt is. :oops: Ilyenek mennek: Kockásfülűnyúl, Vizipók, Futrinka, Hupikék törpikék, na meg a Thomas. ezekben semmi brutál nincs, és érthető egy ekkora gyerek számára.
Amióta a kicsi megvan, ez néha kapóra jön, pl este egyedül vagyok, kicsit fürdetem, nagy már fáradt ahhoz, hogy magát szórakoztassa, és megnéz 1-2 mesét. Betegség esetén nézhet többet.
Van egy ismerősünk, náluk nincs tv, és a 16 és 18 éves gyerekei (akik soha nem nézhették) tapadnak rá, ha nálunk vannak, tökmin1, hogy mi megy. Na, ezt nem szeretném.

Mennem kell, ébredés van.
rídonli#

Rídonli,
természetesen gyógyszertári kukába 8)

Ancsi,
nehogymá' én legyek a példaképed, te! :lol:

Betegnek jobbulást!!! :D

v
kisün

Sziasztok!

Átfutottam az 5 oldal lemaradásomat...

Mielőtt reagálok pár dologra, update rólam: voltam kedden a diabetológián első kontrollon, és megdícsértek, hogy jól csinálom a diétát, a mostani étk. utáni cukrom is jó lett (viszonylag persze, de haladás és határérték alatt!). :D Viszont a vizeletemben aceton és fehérje is volt, úgyhogy most ismétlem mindkettőt, az aceton miatt estére kaptam még 5g szénhidrátot a diétámba, nyami! A fehérjét meg megnézzük most még1x nem csak elszámolódott-e. Remélem, hogy igen... Holnap lesz eredmény.

Ja, és egy hét alatt fogytam 1 kilót. :shock: Most próbálok több extra 0 szénhidrátosat bevinni (pl. extra rántotta vacsihoz), de nem egyszerű. Akik diétáztak: van ötletetek, hogy lehetne nem fogyni a drasztikus diéta ellenére? Ha lenne rajtam felesleg nem aggódnék, de nincs...

denizsa: a fürdetős képed nagyon édes! Mennyi idős a kisebbik gyerkőc? Most épp ott tartunk, hogy próbáljuk kitalálni, hogy legyen majd a fürdetés, mert a fürdőszobánk bolhaméretű. Kádba kiskád, pelenkázás szobában? Nem szívesen hurcolom át a teljes lakáson a nyirkos kisdedet. Álványos kád+pelenkázó? De akkor nagyon neccesen férünk csak be mindannyian. :) Dilemma. Ha van ötletetek, segítsetek!

Ügyeletes doki téma: már képben vagyok, hogy Sz. doktorhoz nem kellene kerülni még egy percre sem, de mi van ha mégis ő az ügyeletes, akkor kötelezően ő vizsgál meg? Lesz szülésznőm és dokim is, hogy lehet elkerülni ilyen esetben? (Leni, hogy úsztad meg?)

Votiv: Bába válaszol könyvet naggggggyon szívesen elolvasnám, szülésznő is ajánlotta, de ismerősöknél nem leltem, se semmilyenféle boltban (antikvárium persze). Már azon filózom, hogy megrendelem németül.

Nuk: a Mom-os DM 20% leárazás tényleg MINDENRE? És meddig, nem tudod? A kicsit engedjek a "határozott elképzeléseimből" tanácsért meg persze, hogy nem haragszom, sőt! :wink:
kattix

Kattix,
én diétáztam Marcival (180g-mos ch-diétán voltam, 8,1 lett a terhelés utáni eredményem, normál éhgyomri eregménnyel). Bármennyi húst, zsírt ehetsz (a zsíros kenyérben most épp csak a kenyér és a hagyma gáz :D ). De a sült bacon-szalonna most abszolút vállalható, ha szereted :D
Olajos magvakban (mogyoróban pl. 8,7g ch van 100g-ban 600kcal mellett) pl. viszonylag kevés a széhidrát, viszont magas a tápértékük. Ezek nassnak nagyon jók!
http://www.kcal.hu Itt megtalálod sokminden ch-tartalmát.
kisün

Tvzéshez még annyit: ált. 2 epizód Thomas után hozza a vonatait, és inkább azokkal játszik.

Kattix, a bábakönyvet elvileg a kiadó boltjában lehet kapni, a kálvin téri aluljáróban. Én is meg akarom venni, de még nem jutottam el a Kélvin térig, pedig nincs is messze...
Drukk, hogy a fehérjével (is) minden rendben legyen!!
rídonli#

Kattix :) Amikor én bekerültem a kórházba - ez nappal volt - akkor is ott volt SZJ, de amikor rám akarták küldeni megvizsgálni, akkor némi kétségbeesett zokogás után kértem másik orvost (volt már korábban vele problémám UH miatt). És volt másik orvos. Több is. Csak éjszaka nem lehet tobzódni, de olyankor SZJ szerintem nincs bent (ezt nyugodtan kérdezd meg a személyzettől) Jogod van visszautasístani egy orvost, én úgy tudom, sőt itt valamelyik kismamának a kartonjára és kiskönyvébe is be volt írva, hogy ő nem érhet hozzá.

Szerintem ez közérdekű, úgyhogy 0 vagy épp alacsony SZH-tartalmú ételeket írjatok ide is! sokszor kell, jól jön, ha van talonban.
indianyo

Kattix,
általában két ügyeletes van egyszerre. Lehet az egyiket kifejezetten nem kérni :wink:
kisün

Bábakönyvet nézd az alexandrán, én onnan rendeltem.

Vera :)Hagyma miért gáz? :shock: :o
indianyo

Kattix,
mom-os dm már bezárt sajnos!
diétás táblázataid vannak? mert ha igen, szivesen áttanulmányoznám, én igazán szeretnék fogyni!!!!!
és nekem van is honnan....
szal, úgy döntöttem, azt játszom,h terhességi cukorbetegségem van. Na, jó ötlet??? :lol:
Bába válaszol könyvet SEHOL nem lehet kapni, még antikban sem. Azt mondta egy csaj, aki utánajárt ennek, h szept-ben fogják újból kiadni, mert egy másik kiadó vette meg a jogokat, és most újra forditják, stb... :?
ügyeletes engem még sosem vizsgált meg, de én a qrva mázlisták táborát öregbitem, másodszor épp szülesztett a dokim, harmadjára meg épp ügyeletes volt...na jó, de nekem könnyű...:wink:

Rid,
akkor államvizsgázzunk együtt...bár engem a hideg is kiráz a pedagógiai cucc leadásától, nálunk még máshogy volt, mint a mostaniaknál, szal elég gázos lesz...Ja, és én A.ZS.hez irom (ha még vállal engem), és sok hűhó semmiért, csak mert imádom Kenny Branaght és Emmy Thompsont. És véletlenül ez a S. mű sztem TÖKÉLETES. Se hozzáadni, se elvenni nem kell belőle...
:wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kattix,
még ch-diétáról. Előre bocsájtom, hogy nekem kicsivel volt a határérték fölött, tehát így kell kezelni. A dokim engem pl. nem tiltott a cukortól-csokitól, napi 1 túró rudi (ha jól emlékszem, 11g ch van egy túrórudiban ill. egy mozart-kugliban is :D ) simán mehetett.
Durumtészta, teljes kiőrlésű lisztből készült dolgok lassabban szívódnak fel, ezért kevésbé megterhelőek a szervezet inzulinszintjének.
Az orvosom tippként még azt mondta, hogy ha tudom, hogy ebédre pl. több ch lesz, akkor egy órával kaja előtt egyek meg egy almát (vagy valami hasonlóan alacsony ch-tartalmú dolgot), ez, mire az ebédhez kerülök, csúcsra járatja az inzulintermelést. Kipróbáltam (ugyanakkora adag rakott krumpli, almával: 6,5 1 órával evés után; alma nélkül 8,3 1 órával evés után).
Volt otthon vércukormérőm is, heti rendszerességel csináltam próbanapot (minden evés után 1 órával mértem, 7 alatt kellett lenni az értéknek), de jó érzés volt, hogy ellenőrizni tudtam, mennyire terheli meg 1-1 étkezés a szerevezetemet.
34 héttől egyébként normál estben, mivel öregszik a lepény, javul a helyzet, onnantól 220g-mos diétán voltam :D
És szülés után, amikor minden rendben volt, benyomtam egy pizzát meg egy csomó marcipánt 8) 8) 8)
kisün

Vera,
és nekem is te vagy a példaképem, de én azért mégsem úgy nevelem a kölköket, mint te, jó??? és akkor nem fogják egymást halálra unni,h ollllllyan egyformák... :lol:
no meg nem is tudnám úgy nevelni, ahhoz több fegyelem kéne, én meg olyan szétcsúszós fajta vagyok...

és én sem birom ki egész nap a gyerekekkel, és megőrülnék, ha ki kéne, de ha meg velük vagyok, akkor vágyom arra, h össze legyünk csatolva... :lol:
na, én ezért is ilyen :lol: zaklatott fajta nevelési módszerek alkalmazok...
néha rámjön, és rávetem magam vmelyikre, és ölelem, mint állat, néha meg szabályosan megőrjit, ha valamelyik rámveti magát, és ölel, mint állat... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: önző dög vagyok, na...

de ebbe már bele fogok sülni, úgyhogy szófosás befejezve...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
fokhagymát akartam írni természetesen 8) Hagyma nem gáz a maga azt hiszem 10g alatti ch-tartalmával :lol:
kisün

Indi,
engem személy szerint a legjobban a gesztenye lepett meg :shock:

Zsan,
én Marcinál előre megcsináltam a fogyókúrát 8) És még jó, hogy nem úgy neveled :lol:
kisün

Kattix: nekünk is hasonló dilemmánk volt a fürdetéssel, mert kicsi a panel. Ráadásul január közepén szültem. Végül az lett a megoldás, hogy behoztuk a kádat a nagyszobába, fel az asztalra és a kisszobában volt a pelenkázó, de az csak pár lépés. Gyorsan begöngyöltem a törölközőbe a gyerkőcöt és át a másik szobába.
Vagy várj csak! Kezdet kezdetén még egy kisebb kádunk volt és abban fürdettünk. És az elfért a pelenkázó mellett a pelenkázós szekrényen. Szóval bent fürdettünk a szobába a pelenkázó mellett közvetlen. Aztán mikor kinőtte a kiskádat, áttértünk a nagyobbra és azóta van az a verzió, amit korábban írtam. Most már kezdjük megfontolni, hogy a nagykádban kéne fürdetni. Csak meg akarom várni, míg Tündi biztosan ül. BÁr már kedden felült magától.
Igaz, a panel elég meleg, valszeg akkor sem lett volna semmi, ha a fürdőszobában fürdetünk és onnan be a pelenkázóra a szobába. Csak akkor nagyon parás voltam.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: