A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!!

Kiscsillag!!

Elszállt a gépünk, és újra kellett telepíteni, és még nincs msn- ünk. Ahogy lesz, felveszlek!! Te jól vagy??????

Rita!!

Jó tudni ezt az infót!! Az tény, hogy Lucusnak is, és nekem is tökéletes a bélműködésem, amióta iszom a laktoherbet! Ez sem utolsó szempont azért!!!
Ki fogom próbálni, és majd beszámolok az eredményről!!

Olyan megnyugtató, hogy neked mindig a megüti a szemed a szakértelmet kívánó probléma!! Köszönet érte!!

Sok puszi mindenkinek!

Dóri+ Luca
nagydora

Szia Dóri!

Köszi az érdeklődést,jól vagyunk,csak időhiányban szenvedünk.
Picurka nagyon aranyos,még ugyan nem nagyon alakult ki a napirend,de látok rá némi esélyt.
Álltalában csak akkor sír,ha fáj a pocija.

Luca is nagyon -nagyon cuki kiscsaj!!!
MAjd én is próbálok feltenni képeket,de most még nem tudok.
Én attól szenvedek,hogy túl sok tejcsi van,és sokszor fáj a cicim.
Arról már nem is beszélve,hogy úgy érzem magam,mintha két görögdinnyét cipelnék. Hát nem a legkellemesebb dolog!!
A szoptatós melltartóimat is kinőttem,kellene vennem másikat,persze mi sem egyszerűbb csöpögős cicikkel próbálni. :?

Na de nem nyavajgok!!

Mindenkinek puszi,köszi a gratulációkat!
Ha tudok jövök,még ha kicsit ritkábban is!
És tudom!! Még lógok a szülés-történtével! :oops:

Sziasztok!

Eszti
mano4

Sziasztok!
Nem tudom csatlakozhatom-e hozzátok?!
Tavaly márciusban szültem a Kútvölgyiben és remélem jövő február végén is ott fogok.
Ma voltunk UH-on, kicsit korai volt a 7. héten, de két vetélés után nem mertem elutazni nyaralni anélkül, h tudnám dobog az a szívecske vagy megint baj van... :oops:
Szóval időnként be-benéznék, ha nem baj????? Néztem más forumokat is, de itt olyan kellemes volt a légkör...
Egyébként van egy 16 hónapos kisfiam Barnabás, aki maga a csoda!
Üdv
Judit
barnama

Sziasztok!

Egy gyors bekukk: ma voltunk az első CTG-n!!!! Nekem nagyon nagy élmény volt :D Minden rendben van.

Holnap mennénk szülőszobalátogatásra, de amilyen szétszórt vagyok elfelejtettem ma megkérdezni hogy hánykor kezdődik. Nem tudjátok véletlenül? Vagy egy telszámot ahol meg lehetne kérdezni?
köszi.

zsu 36+3
zsu11

Sziasztok,

Rita,
miután elmentél, tudtam csak köszönő levelet írni, de talán most Rád talál. 1, Remélem jól nyaraltál!!!! Tényleg megérdemelted.
Furcsa, de amellett, hogy mennyi mindenen mentem "odabent" keresztül, nosztalgiával emlékszem az egészre.
2,Mégegyszer köszönöm a lelki támogatást is, amit kaptam Tőled!
3,A teát ki fogom próbálni, mert tényleg igaz, hogy nem a méretek számítanak a tejtermelésben. A görögdinnye effekt nálam is megvan, de sajnos nem mindíg feszül benne a tejci.

Durca,
ma sokkal jobb volt minden, mert kialudtuk magunkat, és voltunk reggel sétálni is.
A műtét 24.én lesz a Bókay utcai gyerekklinikán. Reggel kell bemenni 1 héten belül készült vérvételi lelettel, és délután már ki is vágnak minket. Remélem legalábbis, hogy semmi rossz nem jön közbe.

Mindenkinek jó éjszakát!
Hurcia+Balázs 4 hetes /és kukorékol még most is, nagy szemekkel kukucskál pedig megtömtük.../
hurcia

Zsu,
1/2 6kor kezdődik a szülőszoba látogatás.

Barnama,

üdvözlünk a fórumon. Írjál 1-2 szót magadról, kinél fogsz szülni stb. de csak ha ráérsz a készülődésben...
:lol:
Üdv
Hurcia
hurcia

Sziasztok!
Barnama, üdv! Gratula!
Hurcia, drukkolok, hogy minden jól menjen a műtéttel, és mindennel. Próbálj pihenni, amikor csak lehet, ez a legfontosabb. Minden más szaladhat. te és a baba :)
Tényleg, Rita, a tejbelövellés: feszülés, fájdalom, stb az egy össze nem téveszthető dolog? Mert én azt sem tuodm, volt-e neekm olyan. Vagy ha valami tej van, az már azt jelenti, hoyg be is lövellt? Jó lenne tudnom, hoyg legközelebb hogyan csináljam.

Durca: én szoktam lógni :) Sokat is. Meg ha tudom, és valakire rábízhatom Benét, az intézendő dolgokat is nélküle csinálom, de szoktam barátnőzni is, meg ilyenek. :) Szerencsére megértő a család és a barátok is segítenek néha, bár alegtöbb maga is kismama :) De kell az ilyen néha, ettől jó utána hazajönni. Mert azért néha ez a 24 órsá őrjárat fárasztó és kizsigerelő is.
Bene kezd néha nyüszi lenni, semmi nem jó neki, stb. És estére már nagyon ki tudok lenni, és alig várom, hogy aliudjon el :)

mtunde

Sziasztok!!

Barnama!!
Üdv Köztünk!! Gratulálok a jó hírhez! Tényleg írj magadról!! Kinél, mikor fogsz szülni??

Hurcia!!

Ne haragudj, de le vagyok maradva, milyen műtétről van szó?? Mi a baj????

Eszti!!

Örülök, hogy jól vagytok!! Nálunk is megnyugodni látszik a Pici.

Képzeljétek, ma este 9- től hajnal fél 4- ig aludt!!!! És előző este is sokat aludt egyhuzamban!
Most próbválkozom a cicire tevéssel. Elég szépen eszik.40- 50 grammokat. Igaz gyakrabban, de ez nem érdekel!!

ÉN OLYAN DE OLYAN BOLDOG VAGYOK!!! Éjszaka mikor szoptatom Lucát az ágyban, a férjem hozzám/ hozzánk bújik álmában!! Nekem már nem is kell más az élettől!!!!!

Ja, még egy kérdés!
Bár kicsit.... na mindegy. :oops:
Szóval szerintetek mikorlehet előszőr az intim testrészeket borotválni??? :oops: És mikor lehet először újra házas életet élni???? :oops:

Ne haragudjatok, hogy ilyneket kérdezek....
nagydora

Ja,

puszi mindenkinek!!

dóri
nagydora

Hurcia, köszönöm az infot.

Furcsa nekem olvasni az alvós, szoptatós, napirendes problémákat...még nem tudok hozzászólni :wink:

Én még csendben várakozok..... :D

zsu 36+4
zsu11

Szia Judit, itt mindenki új volt egyszer, én is elég friss csirke vagyok. A lányok nagyon helyesek, és meglátod, segítenek, ahol tudnak. Én is nagyon szeretek ide járni.

Dóri, ezen az összebújás dolgon majdnem elsírtam magam. :oops: Tényleg fantasztikus lehet. Alig várom. :wink:
vbea

Sziasztok!

Dóri, a borotválást nem tudom, szerintem lehet már, nemi élet: 6 hét múlva, de ne csodálkozz, még császárosan is rosszabb volt mint elveszteni a szüzességemet. És még néhány utána is :( Bele kell jönni újra, + sokat kell adni a ráhangolódásra, ami a kisbaba mellett nem is olyan könnyű :)

Ez az összebújás nagyon édes lehet :) Mi hajnalban csináltuk ezt ma, mert Bene vaalmi miatt többször felsírt, aztán 6-kor átvittem hozzánk, és ott reggelizett és még szundított az egész család :)
LÁnyok, egyre nehezebb elaltatnom Bneét. Eddig letettem a kiságyába és aludt, vagy egy kicsit még nézelődött. De most mrá néha 1 órás művelet, éneklés, ringatás, stb. De félek, hoyg ebből elkényeztetés lesz. Tegnap inkább hagytam üvölteni, és amikor kifáradt, letettem, és aludt is. De ez semmegoldás.... Mindig feláll a kiságyba és ott sír. De semmi nem jó már neki akkor, ha kiveszem, az sem :(
J aés a egyelmezés... következetesen, sokszor, szeíden, de határozottan mondom, hoyg nem, elveszem akezét, és rmánevet és vissza. Ennél durvábban azonban nem szeretném, a kiabálás biztos nem vezet semmire, szerintem a kézreütésnek sincs értelme még ebben a korban, de lehet, hoyg később sem. Ildi Anita, ti hoyg csináljátok? És a nagyobb gyerekesek?

Vbea, Barnama, Zsu, legalább nektek is van kivel kibezsélni a pocakos kérdéseket, most hogy Eszti és Jube is lebabázott :)

mtunde

Tünde, pocakos kérdésekben ugyanúgy számítunk rátok, mint ahogy egymásra mi, újoncok... :wink:
vbea

Tünde!
Én is nehezen kezeltem a fegyelmezés ügyet, mert Panna is csak nevetett, amikor nagyritkán a kezére vertem, szerintem nem értette. Aztán a végén még én szégyelltem magam, hogy milyen vagyok. De néha muszáj, mert miket tud kitalálni! Azt sem tudom, sírjak, vagy nevessek. És akkor még a jobb gyerkőcök közül való, mert a múltkor nálunk voltak a barátnőmék a kb. ugyanennyi (1,5 év) idős gyerekükkel, hát én csak néztem.
A végső megoldás, hogy elveszem tőle, amivel nem szabad, meg elviszem onnan, ahol nem szabad, és akkor jön a levegőnemvevés. Szerencsére ritkán, mert a figyelemelterelés elég jól működik.

Az elalvás hasonló volt, mint Nálatok, felállt az ágyában és kiabált. Az apjával viszont hajlandó volt elaludni úgy, hogy a férjem lefeküdt a kiságy mellé a szőnyegre. Szerintem tökéletesen tisztában van vele, hogy kivel mit lehet elkövetni. Anya a gyenge pont. :D De amikor olyan nehéz következetesnek lenni! :D Nálunka bölcsi oldotta meg a kérdést, amióta jár, berakjuk az ágyba és alszik. Teljesen rácsodálkoztam, amikor egyszer nem ment és otthon voltam vele, hogy jé, ez meg mi. Gondolom, ott hagyták sírdogálni egy darabig szegénykét.

Kriszta
kriszta36

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:44-kor.
Vendég

Sziasztok, be tudja valaki azonosítani, hogy ki lehet az az orvos a Kútvölgyi szülészeten, aki viszonylag magas, vékony, ősz hajú, nincs szakálla és elég kedves a megjelenése? Köszi!
alíz

Sziasztok!!

Tünde, köszi az infót!! Kicsit én is tartok a szülés utáni első szeretkezéstől, de.... :D nem is részletezem. Mindenképp meg kell várni a 6 hetet???????

Alíz!!

Szerintem Szalay főorvos úr lehet. Rá illik a leírás. De azt hiszem, neki csak a megjelenése kedves, más nem! :?

Puszi: Dóri
nagydora

Sziasztok!

Ma voltam a 6 hetes kontrollon és minden OK. Juhhhéééé!!!! :lol: Ezt egy hatalmas nagy fürdővel fogom megünnepelni!!!!!!!!!!!! Mi betartottuk a 6 hetet :roll: , de szerintem nem kötelező.

Barnama,
üdv a csapatban, mikorra vagy kiírva?

Nyuszoka,
Mi a helyzet? Ma voltam Hegedűsnél, és annyira aranyos volt, megnézte a RÉkát. Természetesen ma is sok kismami várt rá. Vissza emlékeztem, amikor még mi is ott csücsültünk és vártuk. Azok a szép idők!!! :D Annyira irigyeltem a lányokat, olyan szép nagy pocijuk volt. Na nem panaszkodom, mert itt van nekem a gyönyörű RÉka baba..

Na páá

Vica & Réka
vica10

Köszi szépen a szíves fogadtatást!!!!

Akkor rólam:
Szóval 33 éves vagyok :oops: , Budapesten lakunk, most vagyunk egy házvásárlás-kölcsönfelvétel mizéria közepén és szeptemberben költöznénk az új házba.
Barnabás tavaly márciusban született 16 óra vajúdás után beilleszkedési-zavar miatt végül császármetszéssel, de hál' Istennek egészségesen. Teleki Attila dr. az orvosom és mindenekfelett bízom benne.
A szoptatással nagyon megküzdöttem, mert Barnának először annyira fájt a hasa szoptatás alatt, h fetrengett-sírt a görcsöktől és nem szopott elegett, a tápszer kiegészítéstől meg alig tudott kakilni... :( , végül heroikus küzdelem árán értük el, h 3 hónaposan csak cicizett és így nem volt kaka-gond többet. Brrrrr... Horrror-idők voltak és még nincs is messze. Kb. 10-11 hónaposan, amikor teherbeestem, attól fogva nem kért már a szopiból. Sajnos azt a babát elvesztettük.

Korábban olvastam, h másnak is volt kisebb-nagyobb gondja a szoptatással. Egy nagyon bölcs, idősebb barátnőm- mikor Barna 1-2 hónapos volt - kérdezte, h megy a szoptatás én meg pirulva mondtam, h nem felhőtlen: nevetett és azt mondta: soha, senkinek nem ment az egyszerűen!!!! Akkor megértettem, h a kismama magazin által festett nagyon idilli szoptatósanya kép legalább annyira szűrrealisztikus is.

Most február 25.-re vagyok kiírva, de sajnos most a 12.hétig nem lesz UH, mert nyaralni megy a doktor, így több, mint 5 hét parám van, h rendben mennek-e a dolgok.
Vbea,
Úgy nézem most csak ketten vagyunk kisterhesek??!!
Én borzasztóan szenvedek a hányingerttől és most hamarabb is kezdődött, mint Barnussal:? Te hogy viseled?

Végül itt egy kép Csengettyű Úrról ( így kacag):
íKép

J.
barnama

Szia Dóri, nem a Szalay főorvos úrra gondolok, őt tudom, ki. Akire tippelek, az Szathmáry doktor úr. Valaki meg tudja mondani, hogy ő hogy néz ki? Köszönöm!
alíz

Alíz,
én nem tudom, hogyan néz ki Szathmáry dr., de Teleki Attila dr. magas is és ősz is...úgy 50 körüli és rendkívül visszafogottam udvarias.
barnama

Sziasztok!
Szerintem a gátsebtől függ, mennyit kell várni. Mi sem tartottuk be a 6 hetet, mert nekem császárom volt, de tény, hogy a 6 hét után jobb volt a dolog, mint előtte. Asszem ez a hormonok miatt van. Bár ezen is leeht segíteni némi sikosítóval Már bocsi a részletekért, de ez van :)

Kriszta. Akkor hasonlóan nevelünk :) Én is ezt teszem, elviszem onnan, elhívom, stb. De azt azért mindig mondom neki, hoyg nem szabad, ha tiltott dolgot csinál. Másrészt meg előre elhatároztam, mi az, amit nem szabad: konnektor, ha valami ráborulhat, kimenni a teraszra nélkülem és a virágcserép. Másokkal szabadon garázdálkodhat, és így nincs állandó korlátozás. Szerencsére mindig talál valami mást, mai érdekli. Nem is tudom, mi lesz, ha minden dobozt kipakolok, és eltűnnek a lomok a földről? Akkor már csak a könyvespolc marad :( Ajajj, eddig ez nem érdekelte....

Vica! Benét én is direkt magammal vittem, mert láttam, hogy mindig kijött Hegedűs megnézni a babákat. És az olyan jó érzés.
Alíz, nem tuodm, ki lehet az a doki, de Szalayra illik. (amúgy nesokáig lesz állítólag főorvos, nyugdíjba vonul....) Na ennyit a pletyikről is :)

mtunde

Sziasztok!

Barnama akkor én vagyok a nagyterhes :D :D :D :D

Voltunk ma szülőszobalátogatáson...nagyon tetszett. Tényleg szépek a szobák, tiszták a zuhanyzók és a mosdók. Egy nagyon kedves szülésznő vezetett minket körbe. Fúú, már nagyon közel van az egész :shock: Sokat gondolkodunk, hogy mi hogy lesz, meg hogy mindent tudni fogunk-e, de állítólag nagyon egyértelműek a jelek :) na, majd meglátjuk!

zsu 36+4
zsu11

Sziasztok,
köszönöm a köszöntést.
barnamának mondanám, hogy van homeós bogyó az émelygésre-hányingerre. Írd le, hogy csak éhgyomorra van-e, hánysz-e, szagok zavarnak-e előtte és egyáltalán, mire javul a dolog és mire romlik. Akkor lehet, hogy megtaláljuk a javulást hozó bogyót. Persze csak, ha gondolod.
Tünde: a tejbelövellés egyáltalán nem mindenkinál jelentkezik viharosan: mellfeszüléssel, szétdurranással stb. Van, akinél lassacskán, minden dráma nélkül indul a tejelválasztás. Annyi bizonyos, hogy azok a mamák, akik óránkén szoptatnak az első napokban, még éjjel is, azoknál talán kiegyensúlyozottabb a tejbelövellés. Bár ez sem szabály. Egyébként én sem ismertem ezt a "nyakamban a cicim" belövellési akciót. Bár lehet, hogy szerencsém volt, mert akkoriban háromóránként hozták ki a porontyokat és kész. Nem volt ebből kibújás.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Köszi mindenkinek.
alíz

Sziasztok!

Barnama, Alíz! Isten hozott Titeket csapatban!

Alíz! Akit keresel szerintem Szathmáry doktor, ráillik a leírásod és Róla csak szépet és jót hallottam! Viszonylag magas, ősz hajú, kedves arcú, szelíd ember benyomását kelti. Szerintem Ő lesz az! Őt választod?

Tünde! Ez a fegyelmezés tényleg nehéz! Marci elég meggyőzhető baba. Vicces, amikor rászólok, hogy azt nem szabad, akkor Ő is rázza a kis fejét, hogy nem :lol: és persze nevet rám. Aztán mégis csinálja tovább. Ilyenkor odamegyek, egyszerűen felemelem és elteszem onnan. Ezt néhányszor megteszem és akkor egy időre tudomásul veszi, hogy azt nem lehet. Lehet, hogy naív vagyok, de így talán megtanulja, mi az amit nem lehet. Hozzáteszem, én csak a rá nézve veszélyes dolgokat tiltom Neki, pl. konektor stb. Még akkor is, ha vakdugó van benne ... Hajmeresztő néha miket művel, most már mindenhol próbál felállni, és attól félek egyszer magára borít valamit ... megkapaszkodik mindenbe, még olyanba is ami labilis (pl. ruhaszárító :shock: ) Nem egyszerű az élet, estére jól el is fáradok, persze élvezem is a huncutságát :wink: akkorákat tud kacagni ... :P

Az elalvással egyenlőre nincs gond. Benének biztos olyan érdekes a világ, hogy elvesztegetett időnek érzi az alvást ... :P

Ildi és Márton (8 hónap)
Vendég

Hello Ildi, még nem sikerült választanom. Akihez eddig jártam - nem a Kútvölgyiben - nem vállal szülést. Most a 18. héten vagyok, és szeretnék választani orvost, akihez mehetnék. Egy párszor voltam az osztályon, és ott volt ez a szimpatikus doktor is, akit most próbálok kinyomozni. Te kinél szültél? Alíz
alíz

Rita,
lényegében állandóan émelygek, mondhatni a hányás szélén állok, néha öklendezem is, de hányni még nem sikerült. Addig jó csak, amig valamit csipegetek, de ezt most némi almarágcsálás kivételével mellőzném :oops: , nem szeretnék az első trimeszterben már hízni.
Lényegében reggeltől-estig megvan. Az ábrázatom meg ennek megfelelően állandóan morcosnak tűnik, mert kinek van így kedve mosolyogni :roll: ...Belül amúgy örülök neki, mert tuti jó a hormonszint :D
Ildi,
majd nézd meg fél év múlva, az én fiamból most bújik ki az angyalba bújt ördög :twisted:
J.
barnama

Sziasztok!

Alíz! Én Vida doktornál szültem! Remélem sikerül választanod orvost minél hamarabb, ha olvastad a fórumot, akkor sok információhoz juthattál az orvosokkal kapcsolatban! Voltál már vizsgálaton is a Kútvölgyiben vagy csak szétnéztél?

Szép napot Mindenkinek!

Ildi és Márton (8 hónap)
Vendég

Sziasztok!!

Alíz!!

Valóban Szathmáry doktorra is ráillik a leírás! Bocs. :oops: Én csak ultrahangon voltam nála, illetve, ha ügyeletes voltm, találkoztunk. Tényleg nagyon kedves és szimpatikus!!
Mondjuk azt hiszem, itt mindenki nyugodt szívvel ajánlja az orvosát!

Zsu!!

Olyan jó olvasni, és visszaemlékezni arra az időre, amikor még én/ mi is így izgultunk!
Pedig még csak 16 napja volt!!!
De azt hiszem, valóban mindnet ösztönösen érez az ember lánya, mikor ott az idő!!
Apás szülés lesz??

Puszi: Dóri
nagydora

Sziasztok!

Dóri: igen apás szülést tervezünk.
Annyira változó a hangulatom. Egyik nap úgy érzem nem lehet semmi gond, a másik nap azt mondom, jaj, csak ma ne, mert nem vagyok a toppon és nem tudnék kellően koncentrálni. De tegnap, hogy ott voltunk, megint megnyugodtam, mert olyan természetesnek tűnt minden ahogy elmondták. Most mindketten olyan pozitív várakozással vagyunk teli, és így most jó...nyugodt vagyok :)

A babasarok már kész van teljesen, mindent kimostam kivasaltam, most "főzöm" a textilpelenkákat...ezt hagytam utoljára. a kórházi pakkom 85%-os :)

zsu 36+5
zsu11

Barnama:
a cocculine tabletta egy kombinációs homeopátiás készítmény, nyugodtan szedhető kismamáknak is, próbáld meg azt, hátha enyhülést ad.
Rita
nováky_rita

Zsu!
Emlékszem, annak idején engem is megnyugtattak a tanfolyamon elmondottak. Meg a szülőszobalátogatás is. Valaki rá is csodálkozott akkor, hogy tényleg ez a szülőszoba? Mert ő azt hitte csak a vajúdó, aztán majd át kell menni valami sokkal rosszabba.

Ildi!
Igen a labilis dolgok alég cikisek. Panna pl. gogo görlöket megszégyenítő akciókat szokott előadni a vaslaóállvány lába körül, engem meg tör a frász, úgyhogy a vasalás vagy háromszemélyes, vagy egyszemélyes műfaj.

Tünde!
A repülő könyvek nagyon izgisek. Főleg a babáknak, akik dobálják.

Kriszti
kriszta36

Rita!
Köszönöm!
Meg fogom próbálni! Milyen adagban ajánlott? Csak egy féle potenciálú van, nem téveszthetem el, ugye?
Judit
barnama

Helló Judit,
ezek nagyon alacsony pőotenciájú készítmények és napi 4x5x is lehet őket alkalamazni, a szabály ezekre is érvényes, hogy a tünetek enyhülésekor csökkenteni kell a gyógyszer szedését vagy abbahagyni. Ez persze mindegyik homeós bogyóra igaz. Ezekben a kombinációsokban nagyon sokféle szer van, és a te szervezeted arra az egyre kattan rá, amelyik neki kell, a többit figyelmen kívül hagyja. Legalábbis saját olvasatomban így működnek. Persze ez nem tudományos, hanem novákyritás magyarázat. Ha megpróbáltad, szólj, hogy enyhült-e a dolog. Én is sokat émelyegtem-hánytam a gyerekeim nagy részénél, csak az utolsónál-Boriskánál nem.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Szia Judit,
Igen, mi ketten vagyunk kisterhesek. És még durca, aki azért már közepes kisterhes. :wink: :D

Rita,
Én is köszönöm, azt hiszem, megpróbálkozom a cocculine bogyóval. Van valami tipped (vagy Lányok, nektek), hol érdemes homeós készítményeket beszerezni? Én ahova eddig betettem a lábam, sehol nem volt semmi. :( Pedig szeretnék könnyíteni a kellemetlenségeken, amennyire lehet. Rám hullámszerűen tör a rosszullét, többnyire inkább délután és este, de az émelygés egész nap elkísér. Legalább tudom, hogy ott van Emmabenedek.

Egyébként a falra mászom (korábban már említettem) egy pár jóakarómtól, akinek mindig van egy-egy jó sztorija barátnőről, kollégáról, akiknek persze semmi bajuk nincs a várandóssággal. Mindezt úgy tálalva, mintha én lennék hiperérzékeny, mintha nekem kellene azt éreznem, hogy csak túlreagálom a dolgokat. Azért fakadok ki ismét, mert már megint kiselőadást hallgattam barátnőről, aki terhessége utolsó hetéig dolgozni fog, és persze semmi baja... :roll: :shock: :? Hozzá kell tennem, hogy én hamarosan táppénzre megyek, nem kis felháborodást kiváltva ezzel pár emberből... Ááááh! :(
vbea

Sziasztok!

Hú, milyen forgalom van itt, alig tudom vissza olvasni.

Alíz,
Szerintem is Szathmáry doktor úrra illik a leírásod. Ő egyébként nagyon rendes, bármi kérdésed van mindig bízalommal fordulhatsz hozzá. (nem mintha a többiekhez nem) Én a Hegedűs doktor úrhoz járok, Ő is nagyon rendes. Talán Rita jobban betudja azonosítani, hogy ki lehet akire Te gondolsz!

Dóri,
Nekem is kevesebb volt a tejem az elején, én is a laktoherb teát iszom + a védőnő ajánlott egy homeopátiás bogyót, ami szintén tejserkentő. A neve: urtica urens 5 CH, ebből délelőtt és délután is 5-5 bogyót kell venni. (gyógyszertárban kapható) Úgy érzem, hogy most egy kicsit több tejcsim van, de figyelj oda, hogy sok folyadékot igyál, mert az sokat számít.

Jubé-ról tud valaki valamit? Otthon vannak már?

Zsu,
A szülőszoba látogatást ki tartotta? Mikor mi voltunk, akkor a Várnai Gabika tartotta, és nagyon jó volt. Én is nagyon élveztem, kár hogy a többire nem jutottunk el.

Tünde,
Többek között ezt is szerettem a Hegedűsben!!!! Egyébként Te a magánrendelésére jársz?

Mindenkinek szép napot!

Vica & Réka
vica10

Sziasztok,
Ildi, Dóri, még a baba tervezése előtt voltam vizsgálaton (ügyeleten) is a Kútvölgyiben és nagyon jó benyomást keltett, ezért mennék vissza szülni. A másik dokihoz azért jártam, mert nem akart egyszerűen összejönni a baba, de végül minden ok, már 18 hetes.
Megpróbálom a Szathmáry doktor urat, tényleg nagyon jókat olvastam róla - és nekem az külön jó, ha ultrahangos orvos.
Köszönöm, Alíz
alíz

Sziasztok!
Judit, együtt érzek veled. Ezt az eémelygéses dolgot kihagytam volna én is :) Na majd legközelebb kipróbálom én is Rita csodaszereit :)
Egyébként köszi Rita a választ. Akor azért valami tejbelövellés nekem is volt, csak Bene is sokat szopizott akkor, igaz,mérhetőt nem szívott, de biztos számít az a pár korty is, meg főleg a stimuláció. Bár aludt volna napközben, én mindig felébrsztettem, hogy 3 órásnál nagyobb szünet ne legyen. Éjjel ő keltett engem :)

Bene ugyanezt csinálja: nevet, de ha többször szólok neki, vagy elviszem, továbbáll. Remélem, ezzel valóban lehet őket nevelni. És nálunk is kevés a tiltott dolog.
2 hete még nagyon gondolkodtam, hogy jöhet a ksitesó, de azóta Bene úgy felpörgött, hogy nem hiszem, hoyg most még bevállalnám. Megvárom, mi lesz beőle :)

mtunde

Vbea,
Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, azt csináld ami Neked jó. Ha Te táppénzre mész, ahhoz senkinek semmi köze. Ez van. Ha ez megnyugtat én az első három hónapot végig hánytam, de úgy hogy alig bírtam bemenni dolgozni. :? Sőt én annyira elviselhetetlen voltam, hogy szinte teljesen kiborítottam a családomat, többek között a férjemet is. (és nem csak az első három hónapban) :cry: :cry: Szerintem ezek a terhesség velejárói (természetesen ettől olyan szép, hogy más ez az állapot), és ha valaki azt mondja, hogy Neki semmi baja nem volt, hát az egy mázlista!!!! Ne vedd fel ezeket, tudom, hogy nem könnyű, mert most nagyon érzékeny vagy!!

Kitartás és fel a fejjel!!!

Vica
vica10

Rita,
még egyszer köszi, feltétlenül még ma veszek!

Vbea,
valahol a neten fel vannak sorolva ( homeopátia. lap.hu- talán) azok a patikák, ahol árulnak ilyen készítményeket. Itt a környékünkön la. 3 patika árul homeos dolgokat.

Én mérsékelt módon vagyok szkeptikus a homeopathiával, a szoptatás esetében nagyon jó tapasztalataim voltak, a Barna hasfájására viszont nem használtak.

Szoptatós Anyukák,
az Urtica Urenst kúraszerűen kell szedni -legalábbis én még így szedtem - 1hét majd 1 hét szünet, h ne legyen hozzászokás. A Ricinus Communis 5Ch 2x5 bogyó is jó tejszaporításra és pl. lehet felváltva szedni az urticával...Persze nem szentírás, de nekem pl. segített.
Akinek meg hasfájósabb a babája Laktoherb helyett próbálja a Fitolac teát nekem jobban bírta a kicsi, igaz drágább is.
Ja, és a Maci kávé is használ a maláta tartalom miatt.
Sajnos tejszaporításban otthon vagyok/voltam:(
Bocsi, nem akarom ám senkire rátukmálni magam, csak "rémlik" még milyen nagy problémák ezek!
Judit
barnama

Sziasztok!

Vica: a szülőszobalátogatást Keszegh (remélem így írja) Éva tarotta.

Vbea: Ez egyedül a Ti döntésetek és senkinek semmi köze hozzá!!! Ha ti úgy látjátok, hogy Neked és a babának ez lesz a legjobb, akkor menj táppénzre. A megjegyzéseket meg ereszd el a füled mellett, vagy közöld, hogy Téged nem érdekel más hogyan csinálja. Ismerős a szitu, mert én is elég hamar tp-re mentem, kb a 11. héten, és ez főleg a munkahelyemen egyáltalán nem tetszett. Csak az a szomorú, hogy ha addig az ember tényleg mindent a cégért, és lelkiismeretesen dolgozik, akkor miért nem lehet egy ilyen döntést legalább egy kis emberséggel fogadni.
Na, én mondom, hogy ne törődj a megjegyzésekkel, és tessék..még így utólag is hogy fel tudom húzni magam. :? De azért próbáld meg :wink:

zsu 36+5
zsu11

Zsu11,
nekem Keszegh Évi volt a szülésznőm és csak a legjobbakat tudom róla én is mondani! Bár vsz. mindenki más is nagyon kedves. Anno több szülésznőt is ajánlottak, de végül mivel B kicsit korábban jött Ő nála kötöttünk ki, de nem bántam meg!
barnama

sziasztok!!!

bea, én még teherbeesés elött otthagytam a munkahelyemet (festékgyár), próbált volna nekem valaki emiatt beszólni. A második gyereknél ezt már úgy sem teheted, meg, úgyhogy most egy 4-5 évre ki kell pihenned magad (legalább).
Én már nem is tudok 10-is aludni, pedig, úgy szeretnék. Álom-álom édes álom.
Én ezért örülök, hogy nekem lesz harmadik kicsim, mert ilyen nincs a környezetemben, így talán senkitől nem fogom hallgatni, hogy bezzeg Ő. Én ezt utálom, amikor anyám, anyósom előadja, hogy ő anno, hogy boldogult 2 kicsivel. Háromra, csak a nagyim szólhatna, de ő meg egy tündérpofa, így ettől nem tartok.

Mots már csak augusztus eleje és november vége között nincs senki aki szülne. Valaki????
Vendég

Sziasztok!

Tényleg nagy a forgalom, de így van ez jól!

A III. kerületben tudok egy nagyon jó homeopátiás gyógyszertárat, nagyon közel a Szépvölgyi útnál lévő HÉV megállóhoz. Ha esetleg valakinek útba esik ... És nagyon segítőkészek ...

Ne vessetek követ Rám, de én végig jól éreztem magam a terhesség alatt, az elején volt egy nagyon kicsi émelygés, meg a szagokat sem bírtam, de abszolút viselhető volt. Emellett át tudom érezni, milyen rossz lehet ... A kolléganőm szegény még a munkahelyen is hányt, sokszor haza kellett mennie, aztán elment inkább táppénzre ...
A táppénz tényleg magánügy, én a 7. hónap elején jöttem el a munkahelyemről, mert úgy éreztem, most már otthon a helyem, meg nem vállaltam a pótlóbuszozást minden reggel ill. délután (szentendrei HÉV karbantartás + szentendrei út felújítás).

Ildi
Vendég

Lányok, őszintén köszönöm a megértést... Az előbb olyan voltam, mint egy fújtató bika, most pedig könnyekig hatódom. Nem magyarázom.

Vica, házisárkány vagyok, és tudom, hogy a férjemnek is hatalmas empátiára és együttérzésre van szüksége ahhoz, hogy minimálisan megértsen. Néha humorérzékkel megoldva, néha sehogy... ez van. Tombolnak a hormonok.

Zsu, nálam is ugyanez a helyzet. Tele vagyok két generációval idősebb kolléganőkkel... khm. Még nem tudják. Elég, ha azt mondom, hogy a fiatalabbak bezzegeznek. Az egyik olyan kolléganő, aki terhességnek mégcsak a közelében sem volt eddig. Egyébként a nyelvem lóg, 80 "emberem" van, vagyis rángat ide-oda... Senki nem fog kímélni, senkit nem érdekel. Most megcsalatva érzik magukat, mintha felmondtam volna.

Cinicini, én is úgy érzem, utoljára pihenhetek. Soha életemben nem voltam önző. Most először és utoljára a gyermekem érdekében az leszek még fél évig... :wink:

Na, jól kipanaszkodtam magam. KÖSZÖNÖM!!! :D
vbea

Sziasztok!
Vbea, együtt érzek veled. Nekem anyum volt és van a legnagyobb bezzeg! Borzalmas. A prája lányának a fia 1 hónappal idősebb Benéenél. persze ő tökéletesen viselte a terhességet, nekem táppénzre kellett mennem, olyan rosszul voltam, és aztán a méhlepényem miatt vissza sem mehettem. Ő csinos volt mindig, én a dagi lábam miatt csak sportszandálban tudtam lenni, és kaptam a megjegyzéseket: "miért nem veszel fel olyan csini szandált" Én meg visszakérdeztem: veszel nekem erre a 3 hónapra????

És jó a betegállomány, segít ráhangolódni a lassúbb életre.

mtunde

Nyilván a gondolataimban egy fitt, ide-oda rohangáló, örökké mosolygó, pirospozsgás arcú kismama vagyok. Hát a valóság nem ez. Köszönöm Tünde, azt hiszem, tényleg erre van szükségem; lassításra. :wink:
vbea

Sziasztok!

Csak halkan megjegyzem, hogy a Szathmáry dr. julius 1-től már nem dolgozik az osztályunkon. Szüléseket sem kísér. :cry:
Bocs a rossz hírért.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Látom volt forgalom szépen,alig tudlak olvasni Benneteket!

Én tegnap este bőgtem el magam,mert annyira élvezetm a terhességem,és sajna többé már nemélvezhetem ezt az érzést!!! Annyira,de annyira rossz!!!!
Lehet,hogy most néhányan nagyon furán néztek rám,de ez van,tényleg kiborultam miatta!!

Egyébként fáradtan vagyunk,vasárnapig volt csak itt az anyukám,hétfőn és kedden már nekem kellett főzni,a kedves anyósomnak eszébe se jutott kaját hozni,vagy itt megfőzni.Persze ma ,mikor az anyu vissza jött,fejött Ő is,és most adja a sértődöttet,na meg persze a jó tanácsait. Kezdek a falra mászni tőle!!!
Én nem tudom,minden anyós ilyen,vagy csak nekem van ekkora szerencsém?!
Na nem nyvajgok,csak elbírok Vele valahogy!! :x

Olyan jó,hogy vannak "újak" is a csapatban!!! :lol:

Majd próbálok jönni,és igérem mesélek!!

Mindenkinek puszi!!

Eszti+ Rebeka
mano4

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: