A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok,

ma még a standard 1 jóslófájás SEM volt a ctgn.... lapos, mint az Alföld....

:cry:

Durca,
bár tapasztalatom nincsen, szerintem mindegy, császár-e vagy sem, az a lényeg, ki milyen mami, nem az, hogyan bújt ki a törpije.

Jube
40+3
jube

Én is gratulálok Rebekához, jó gyors szülés volt!!!!!

Jube, nekm a szülés végefelé, amikor már nagyon fájt (olyan bele akar halni az emberlánya) akkor visszarakták rám a fájásmérőt, mert csak a szívhang kütyü volt rajtam. 40-ig ment fel a fájás, ami semmi. Szóval én akárhány ctg-én üldügélhettem, akármilyen nagyon fájhatott nekem ez a kütyü soha nem mutatott semmit. Aztán meg van a másik véglet, akinek kiugrik a a mutató, ő meg semmit sem érez, holott már fetrengenia kéne afájásoktól. Ki érti ezt. Ezt csak azért írom, mert, igazán ez a fájásmérés sok mindent nem jelent, a babaszívhangja ilyenkor sokkal fontosabb és meghatározóbb. Szerintem.
Ja, és holnap nincs mecs, úgyhogy lehet rendes gyerek és azt még megvárja.
Mindenesetre kitartás és pár nap és szép emlék lesz már csak a terhesség, meg az elmúlt 9 hónap.
Vendég

Szia Cinicini,

de rendes vagy! :D

igen, volt már, hogy jó nagy hupli volt a ctgn, de én észre sem vettem.

ami miatt tényleg béna a helyzet, a dokim elmegy szabira a hétvégén, ugyhogy addig muszáj lenne szülni....

köszi a biztatást,
Jube
jube

Sziasztok!
Jube, nekem az az érzésem, meglesz az a baba még hétvégéig :) Talán nem akar 40 fokban a kórházban szenvedni veled? Mert ott aztán meleg van. Én szeptemberben szültem, és jó kis vénasszonyoknyara volt, azt hittük, megsülünk. Ugye a víz sem azonnal megy le az emberről. És én naponta x-szer ment4m zuhanyozni. Babákat sem lehetett betakarni, olyan meleg volt. De jön a hűvösebb nyár állítólag.

Bocsi az elgépeléselért az előbb. Közben egy barátnőm írta az előbb, hogy ő ugyan hüvelyi úton szült, de szinte azonnal elfogta az érzés :"honnan van ez a baba???" Pedig ő ugye érezte, amikor kijöt :) Szerintem sincs küönbség. Ugyanúgy fogjuk szeretni őket, akárhogyan jött ide. Akár örökbefogadott is lehet nagyon SAJÁT :)

Jube, hogy tengeted napjaidat? Várakozás és meleg mellett?

mtunde

Sziasztok!

Szeretném kérdezni a gyakorló anyukáktól, hogy a meleget miként bírják a csecsemők? Nekünk ugyanis elég meleg a lakásunk, egész nap éri a nap, soha nincs árnyékban, így nagyon felmelegszik. Most mindenféle árnyékolást bevetünk, de mit sem ér.

Nem árt a babának, ha 30 fokos szobában van? Megszokja, vagy nem minden baba bírja? Lehet hűteni őket? Be kell takarni ilyen melegben este?

Köszönöm a válaszokat

eva
(39 het)
eva1

Minden újdonsült kismamának gratulálok a babához.
Eszti, hogy elrepült az idő, gratulálok a picihez.

Ez a Dóribaba is milyen éde kis hajasbaba.

Tök szupi ez a Gyereksziget, nagyon jó kis program, este fél 10-kor értünk haza, nagyon jól éreztük magunkat. Július 9-éig van csak siessetek.

Andi
andry

Eva, szerintem a gyerekeket a front viseli meg igazán. 37 fokban üldögéltek majd 9 hónapig, igaz ott nem izzadtak, de szerintem nem annyira a meleggel van bajuk. Szerintem.
Hát, a hogyan csináljunk hűvöset a lakásban engem is érdekelne. Redőny, ventillátor, klíma. Az utolsó kettő nem a legegészségesebb egy bébinek, de ha nem közvetlenül mellette van, akkor nagy bajt nem csinálhat. Szerintem.
Esetleg, még a lakás elárasztása hideg vizzel jó lehet :D

Vendég

sziasztok!!

először is, találkoztam Esztivel a kórházban! gyönyörű babájuk van, szerintem apukára hasonlít!!!

jube!

csütörtököre hűvösebbet mondanak!! hátha!!!!

mi jól vagyunk! kezdünk összeszokni. ma vooltunk taj- kártyát csináéltatni, meg a születésiért, meg a 11- ker- ben a támogatást megigéyelni. szóval jó kis túra volt, de Łuca határozottan élvezi a kocsikázást!!

hűs csinálás!
volt egy sima pici ventillátorunk, de nem sokat ért! a férjem vett az auchen- ben egy oszlopvenillátort vagy mit 5000 forintért. nagyon bevált a kettő együtt. persze nem megy Lucára. egyébként már mi is profi árnyékolástechnikai szkemberek vagyunk! :D
nekem az is bejött, hogy ha nincs a babuci az ágyban, akkor bele irányítom a ventillátort, és az áthűti a matracot, persze azt sem megfázósra.
én azér a lábát betakarom, és éjszakára is kap egy zoknit, mert azért akkor nagyon lehül, és nálunk nyitva van az összes ablak (babát természetesen nem éri huzat! :D )

na ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett!!

puszi: mi
nagydora

Sziasztok!

Szerintem is leeht hűteni őket. Pl többször pancsolni. Nem kell 37 fokos vízben, hanem hidegebben, 33 fokos pl nekik nagyon langyosnak hat. Az is felfrissíti őket. És a víz nem árt nekik. Éjszakára én lepedővel takarom Benét, de ő már nagyobb. A kórházban figyeltem, mit csinálnak velük a melegben, és nem takargatták nagyon, csak a huzattal. Ennyit tudok. Meg hogy állítólag nem kell a "széltől is óvni őket" :)
Na ja, ha nem az ő babucija :wink:

mtunde

Sziasztok!

Tünde, hát, igazából a napi program ctgből, és a 2naponta készülő flowmetriából áll....
Tegnap voltunk vásárolni, Tesco, Praktiker, stb., akkorára dagadt a lábam, hogy ma inkább itthon áztattam a hidegvizes lavórban, és felpolcoltam. Ugyhogy nem praktikus semmi program, itthon próbálom meg hasznossá tenni magam.

jó éjt,
Jube
jube

Eszti! :)
Gratulálok!!! :D :D :D :D Sok, sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok!!!!

Jube drága! :) Neked kitartás!!! Hamarosan megszületik a csöppség meglásd!! :)

Dóri :) Gyönyörű a kislányod! :) Mégegyszer gratulálok! Nem volt semmi a szülésed. Ilyenkor szoktam elkondolkodni, hogy biztos akarom én ezt?? :? :shock: De hát gondolom a kicsi mindent feledtet! :) Vigyázz magatokra! A gipszet holnap veszik le?

Mindjárt dobom az új táblát!! Nagyon fogy a kék. :(

Kép
Kép
kiscsillag

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Jó reggelt!

Kiscsillag, dejó, hogy megint itt vagy! Hiányoztál! :)

A mai éjszaka is hozott 10 perces fájásokat, aztán ezek is elmúltak... :( nem értem, nem értem....

szép napot mindenkinek!
Jube
40+4
jube

Jube :) Ti is nagyon hiányoztatok! Pár napig nem dolgoztam, mert otthon nagy munkába vagyunk. Építkezünk. Rengeteg a dolog. Szorítok azért, hogy minél elöbb meglegyen a pici!!! :lol:

Kép
Kép
kiscsillag

sziasztok!

kiscsillag!!

igen, holnap veszik le a gipszet! :D végre. bár még pár napig biztos gyenge lesz a kezem...
egyébként Luca nem 20- án, hanem 19- én született., átjavítod a táblázatban, ha szépen megkérlek!?
a baba minden kínt megér!!

szerintem akkor tudja meg az ember igazán, hogy mi az értelme az életnek, ha szülővé válik. de ezt te is pontosan tudod, azért küzdesz érte ennyire!

jube!
kitartás!

puszi:mi
nagydora

Sziasztok!
Kiscsillag, most vettem észre, hogy én nem adtam meg Bene hivatalos nevét, merthogy ő Győző Benedek. Légyszi javítsd át, mert ha apja meglátja, kikapok!!! Egyébként hogy álltok az építkezéssel?

iszonyat meleeg van. Most már én is kikészültem, és úgy érzem, nem bírom tovább, de azért biztos kibírom valahogy :) Bele sem gondolok, milyen "élmény" lehet, most szó szerint összeolvadni a babákkal szoptatás közben. Nekem a kis ringatás is kín.... Persze amikor Bene idebújik, az nem :D

mtunde

Sziasztok!

A szoptatás az egy élmény ebben a melegben, főleg, hogy RÉka most nem 3 óránként, hanem 2 óránként eszik. Mire kiszívja az adagját addigra mindkettőnkről folyik a víz. Szegény, ráadásul a sok haja miatt is szenved. Napjába többször fürdetem, de hát így is nagyon nehezen viseli ezt a meleget. Én egyébént rövidujjú body-t adok rá és csak egy pelenkával takarom be. De hát kb. 2 perc alatt lerúgja magáról.
Egyébként úgy hallottam, hogy egy kicsit lehűl a levegő. Nem is árt, mert ez mindenkit megvisel.

Jube,
Még mindig semmi?

Kiscsillag,
Már hiányoltalak. Jó hogy itt vagy. Szupi a táblázat, de nagyon kezdenek fogyni a kismamik.

Nyuszoka,
Én már azt sem tudom, hogy hányas szobában feküdtem, azt tudom, hogy az utolsó előtti szoba volt.(4 ágyas) Nem tudod véletlenül, hogy Hegedűs doktor úr mikor megy szabira? Úgy hallottam, hogy júniusban megy valamikor. Most kellene visszamennem a 6 hetes kontrollra.

Mindenkinek szép napot!!!!

Vica és Réka (6 hetes)
vica10

Sziasztok lányok,babák,pocaklakók!

Azt hiszem tűréshatárunk végéhez érkeztünk,ez már több a soknál,már ez a meleg.Jó,jó akartunk mi meleget,mikor júnisu közepén 10 fok volt,de nem kaásból 35 fokra gondoltunk.Szerintem.
Ki hogy van?

JUBE,gondolom megőrjítenek az ilyen kérdések:Jé,te még egyben? Nem is teszem fel.Csak melékszem,mikor én voltam így,már fel sem vettem a telefonokat,mert pusztán a gondolattól,hogy meg fogják kérdezni,200-as lett a vérnyomásom..KITARTÁS!!!!!!!

kRISZTA36, és MINDENKI aki megnyugtatott,köszönöm.Tényleg hülye gondolatok voltak,biztos a nagy meleg miatt mggárgyultam
:oops: :oops:

DÓRI! holnap veszi le a gipszet,ugye? luca nagyon édi a képen,az én gyerekemnek kétévesen nincs ennyi haja :D

HURCIA! hogy vagytok balázzsal? jól alakulnak a dolgok remélem

ANDRY,ritkán jársz erre.. Manka is nagyon élvezte a szigetet,azóta is azt meséli,hogy lovagolt,meg szekéren is mentek és a bácsiazt mondta,hogy mosolyogni kell,meg integetni..Tök édes
:D
KISCSILLAG! az építkezés csuda klassz dolog
:wink: Hol építkeztek?

Jaj,lányok míg el nem felejtem.Hogy van ez az alapítványi szoba?Nem úgy,hogy előre lefoglalod?Mármint jelzed,hogy te szeretnéd igénybe venni?
és a szülőszoba látogatás meg ilyenek,hogy mennek?A választott szülésznőd megmutatja vagy hogyan? Köszi
üdv,durca
durca

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, mert nem volt netem v.miért, most már jó végre.

Sokat gondoltam Rátok, ki is voltam hogy lemaradok a "babaesőről"

Szóval GRATULÁLOK én is Manóéknak!!!! Ügyesek vagytok.

Jube mizújs, még semmi? Szorítok!

Tündi, Ildi! Ti mikor tudtatok egy szoptatást v. tápozást kiváltani bébiétellel és hogyan kell? Zsombi 5 hónapos és egyenlőre még csak ismerkedik az ízekkel, szóval még a tápszer a fő kajcsi... csak azért kérdezem, mert van aki azt mondta hogy már nem kellene tápoznia délelőtt hanem csak bébiételeznie.... most akkor mi van? És mennyit adhatok neki pl. Hipp barackos almából eddig kb 10 kanállal adtam neki ...többel kellene?
SEGÍTSETEK, teljesen tanácstalan vagyok, a védőnőnk meg sajna nem nagyon segít....

Na mennem kell, puszi Nektek

Anita ( Zsombi 5 hónapos )
szsombi

Szia Anita!
Elmodnom, nálunk hogy volt. Mikor már több kanállal evett Bene, ehetett akár egész üveggel is. De minden új kaját először csak pár kanállal kezdtük, ha nem reagált rá rosszul, akkor mehetett másnap a nagy adag is.
Ha nem eszi meg, de még kér, adjál neki tápot. Vagy adj fél adag tápot, és fél üveg bébikaját, de ez utóbbi nálunk nem jött be. Ette az üvegeset, amíg kérte, és hamar megette az egészet. Ha nem ízlett neki, akpott helyette tápot.
A napirend az volt, hogy előszőr a délelőttit cseréltük le gyümölcsre, ha ez már ment egy hete, akkor jött az ebéd főzelékre: sárgarépa, sütőtök, később zöldborsó, aztán a hús is jöhet 6 hónapos kortól.

Ha mindkettőt ette már, a 3. étkezés a pép volt. Elvileg ezt délutánra ajánlották, Bene este szi, mert akkor már nem ivott annyi tápot, ezt meg jóízűen meegtte. Nekük ezt a doki írja fel, mert úgy az is hipoallergén (Sinlac) de a boltokban is kaható 4 hónapos kortól eheti a baba. Szóval marad 2 táp, 3 kaja. Most már, hogy Bene 7 hónpos elmúlt, 4 kaja van, és csak reggel táp. (és az esti pép is olyan tápos jellegű az összetétele miatt, de ő már ehet joghurtot, túrót, stb)
Ha még van kérdésed, kérdezz nyugodtan. Hihetetlen, hogy a védőnő nem segít ebben normálisan, mert ez lenne a dolga.

mtunde

Szia Tündi!

Köszi a sok infót....nagyon örülök neki.

Akkor még lenne egy-két kérdésem:

Nálunk Zsombi általában reggel 7,30-kor , 11,30-kor 15,30-kor és végül este 19,30-kor eszik, akkor most hánykor adjam neki a gyümölcsöt és akkor melyiket tudom kiváltani?

Tápozás előtt adjam neki v. két tápos etetés közt?

Azt hiszem egyenlőre ennyi :wink:

Durca!
Az alapítványi szobát nekem azt mondták, hogy nem lehet lefoglalni, mert sokan tartanak rá igényt és hát ugye senkisem tudhatja biztosan hogy hányadikán fog szülni, szóval ha minden igaz ez úgy működik ha szerencséd van mikor mész és van üres akkor megkaphatod, de amíg benn vagy és megüresedik v.melyik akkor is átköltözhetsz, az egyik szobatársam ezt csinálta.
Szülőszobalátogatásról pedig annyit, hogy különböző időpontok vannak megadva, erről tájékoztatást az 5.emeleten ahol az UH-t is csinálják kaphatsz a pultnál, van egy kis füzetecske a különböző felkészítő tanfolyamokról is...
Remélem tudtam segíteni :)

Na puszi Neketek, megyek, mert bömbi van...

Anita & Zsombi
szsombi

Sziasztok!

Hát a mai CTG már mutatott fájást, és bő egy ujjnyi méhszáj van nyitva, a vizsgálat után rögtön el is kezdett vérezni, olyan érzékeny. Gabik szerint startpozicióban van a Kismaki, füttyszóra indul. :D Remélem a front megteszi a hatását.

Éjjel nem aludtam semmit, olyan keményedések és hátfájások voltak. Most is sok a keményedés, csak lesz valami hamarosan.

Durca,
azt hiszem, ha alapítványi szobát szeretnél, a felvételnél kell mondani, és ha van, oda tesznek.

szép délutánt mindenkinek,
Jube
40+4
jube

Sziasztok!

Jube,
Lehet, hogy éjszaka megszülsz!!!! Ha Gabika azt mondja, hogy már a finishbe vagy, akkor az így is van!! De jó, de jó!!!

Anita!
Zsombiról nem tudsz feltenni képet? Annyira kíváncsi vagyok rá!!! Egyébként hány hónapos kortól lehet gyümit adni a babáknak? Nekem azt mondta a védőnő, hogy mivel Réka eddig csak szopik és ha nem kell pótolni, akkor majd csak 6 hónapos korától adhatok neki. Ez tényleg így van? Én úgy hallottam, hogy már 3 hónapos korban is kaphat. Mire féléves lesz, már nem lesz annyi gyümi!!!!!

Vica & Réka
vica10

Sziasztok!

Köszönöm szépen a babák lehűtésére vonatkozó tanácsokat. Talán mire megjön a baba már nem lesz ekkora hőség.

Eva
(39-40)
eva1

Sziasztok!
Anita, ezek szerint négyszer eszik Zsombi? Akkor a 11:30-ast váltsd ki először. Táp helyett add, de mivel eleinte valszeg nem eszik meg egy egész üveggel, adj a végén némi tápot is neki. Aztán meg a délutánit váltsd. Lényeg, hogy az ébrenlétes időszakokra essen az új kaja emésztése, mert ha nem jó neki, puffad, fáj a hasa, stb, azt így könnyebben észreveszed. (nyugi, én is csak a védőnőktől avgyok ilyen okos :)

Vica, az legújabb orvosi vélemények szeirnt 6 hónapos kortól lehet gyümöi, ha anyatejes a baba (táppal 4 hó) de régen ez 3 hónap volt, meg 6 hét után is adtak már nekik. A tejben megvan minden, ami kell. Érdemes barackot, meggyet lefagyasztani. A többi, sütőtök, alma, körte, banán, narancs meg úgyis lesz akkor is. Meg ott vannak az üveges gyümölcsök. Néha azt érzem, azokba több vitamin szorult mint ezekbe a csoffadt, savanyú barackokba, cseresznyébe, stb :)

(De van ismerősöm, aki adott a gyerekének hamarabb a régi nagykönyv szerint, és túlélte a gyerek :D

Jube? Mész lassan?

mtunde

Sziasztok Lányok!

Vica!
Zsombiról sajna egyenlőre nem tudok sehogysem felvarázsolni képet, mert túl nagy a felbontása (pedig most van róla egy tök jó)és állítólag v.milyen program kell hozzá hogy kicsínyíteni tudjam...
szóval tanácstalan vagyok ez ügyben, ha tudsz (tudtok) ebben segíteni szívesen veszem. :wink:
Tündi jól mondta az anyatejes babák ráérnek 6 hónapos kortól gyümölcsözni meg ilyenek, de mivel mi táposak vagyunk így korábban lehetett kezdeni. Egyébként én HIPP-es bébiételeket adok neki, mert olyan kevés adagért úgy gondolom inkább nem pepecselek és elvileg ezek tényleg bevizsgált gyümölcsökből készülnek a boltiak meg ki tudja milyenek és tényleg nagyon csoffattak, ezt csak azért írom, mert mikorra Nektek kell majd ezeket ( HIPP bébiételek) ugyanúgy megfogod kapni kis üvegekben bárhol és akkor még ősszel is majszolhat barackot :wink:

Tündi!
Köszi az infót akkor holnap megpróbálom így csinálom, majd tudosítok mire jutottam :D

Ildi!
Mizújs, merre vagy?

Jube!
De izgi, holnap már lehet, hogy a kezedben tarthatod végre a kis Pannit....de jó

Satuk!
Hogy vagytok? Remélem nem nagyon nyűgös Balázs ebbe a melegbe...bár ahogy Téged "megismertünk", tudom, hogy ez nem szegi kedved, igaz? :wink:

Na jó éjt Mindenkinek:

Anita & Zsombi ( már 5 hónaposak vagyunk... bizony )
szsombi

Sziasztok!

Mi még mindig itthon, most megyek vérvételre, mert lejárt a múltkori... :(

de a jó hír, hogy jön valami barnás nyák izé odalentről, és a hasam is fájodgál, hátha-hátha lesz valami hamarosan.... :o

majd még jelentkezem, bár remélem Hurcián keresztül! :)

szép napot,
Jube
40+5
jube

Jube,

Ha barnás vmi folyik, akkor nagy az esélye, hogy Hurcia jelentkezik be, hogy megszületett Panni baba!!
Könnyű szülést kívánok, ezerrel megy a drukk!

Vica & Réka
vica10

Anita, Tünde

Köszi a gyümi tanácsokat!!!!!

Vica
vica10

Sziasztok!
Felugrottunk PEstre, a 6 hetes kontrollra.. képzeljétek, már itt tartunk.. Olivér nyügi a melegtől, de bírjuk.. Anita aranyos vagy.. ez sem nagyon zavar a bébinél :) Most pl. azt próbáljuk, hogy a kiságyba betettünk egy játszó szőnyeg fölé pakolható játszó micsodát, amit nézeget, és ha sír, rugkapál., megmozgatja.. ezen meglepődik: nem sír.. kicsi idő nyerés nekünk.. pl. most tudok írni :)
most is nézegeti.. ja, és gagyogni is kezdtünk.. :) jófej bébi Olivér..
Most mentem, bár még bírja, csak ... értitek.. :)
Puszi! Megyünk vissza, majd jelzek..
Ja, GRATULA Esztinek, és mindnekinek kitartás a melegben..

satuk

Jube :lol: Gyors és fájdalommentes szülést kívánok, bár lehet, hogy már bent vagy! :roll: Hamar bujjon ki Pannika és várom a híreket!!

Vica :) Én azon vagyok, hogy gyarapodjanak :!: :lol: :lol: :lol:

Dóri, Tündi :) Kijavítottam, legközelebb már a javított tábla kerül fel! :)

Durca :) Hát igen nem könnyű. Van munka sok! Igazából egy szobát építünk a házhoz, de ez is nagyon megterhelő. :? Viszont tágasabban leszünk ha kész lesz. :)

Mindenkinek szép napot! :)
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Vica!
Sajnos nem tudom, hogy mikor lesz Hegedűs doki szabadságon :( De szerintem hívd fel a rendelőt, ott biztos tudnak segíteni ;)

Jube!
Remélem, már nemsokára megkapjuk Panni érkezésének hírét :D Hajrá!
Ha meg mégsem, akkor se keseredj el - mi is 12 nappal a kiírt időpont után indultunk csak be :lol:

Hurcia!
Ne haragudj, de még nem volt időm képet buherálni a rendszerbe - majd igyekszem :)

Nem tudom, hogy ki kérdezte, de képszerkesztésre van egy IrfanView nevű ingyenes program, amivel lehet képméretet módosítani. Próbáljátok ki, hátha jó.

Remélem, jön nemsokára az eső - nagyon nyűgösek vagyunk már a meleg miatt :cry:
Nyuszóka és Szonja (2 hetes és 3 napos)
nyuszoka

Sziasztok,

Durca,

köszönjük megvagyunk, élvezzük,hogy kicsit hűvösebb lett.
Most egy új rendszer próbáját tartjuk, ma volt itt a védőnőnk, aki szerencsére nagyon kedves és hozzáértő, és azt tanácsolta, hogy csak ciciből etessem, 3 nap után rájönnek a babák maguktól is, hogy megéri gyorsan kiszííííívni a 80 -90 et a ciciből, mint lassan. Nekem meg több időm lesz. Hurrá. Szóval nem tanácolta ő sem a fejést. Viszont tényleg gyakorlati tanácsot adott, hogy mikor kicsit lelassul, akkor büfiztessem, és utána vissza. Nem baj ha kicsit hosszabban szopik egy alkalommal, mert aktív, csak elfárad mert ugye pöttömke a lelkem.Bár ez is változik, mert lassan eléri a 3 kilót. Hurrá. Már van husikája a combján. Szép lassan tanuljuk egymást. Gondolom a másodiknál az ember már nem bénázik ennyit, :oops: és legalább határozottabb elképzelése van.

Jube gondolom vérvételre ment, bár az reggel van,sasolom a mobilom, de még semmi. Viszont front az van, meg eső is, tehát csak kiváncsi lesz a Panni baba a kinti világra... :)

Én Adobe Photoshoppal szoktam lekicsinyíteni a fotókat. Wiew / Image Size - sorrendben.Hátva valakinek van.
Üdv

Hurcia+Balázs 3hét+4nap.
hurcia

Hurcia!

A babák gyorsan rájönnek, hogy jobb gyorsan kiszívni a számára megfelelő mennyiséget. Réka pl. rendszeresen azt csinálja, hogy kb. 6-7 perc alatt kiszívja, amire szüksége van, majd bealszik. Ilyenkor érdemes egy picit az arcát simogatni, hogy felébredjen. NÁlunk ez nagyon bevált, aztán jön a büfizés és irány az alvás. (persze ez csak jobb esetben van) Én, mióta rájött erre a technikára azóta nem is fejem a mellem. :roll: Tudom, hogy ez rossz, de egyszerűen sem energiám, sem pedig időm nincs rá. :( :( Ja és úgy érzem, hogy ki is szívja teljesen, talán minimális marad benne, sajnos :cry: .

Jube-val mi lehet? Lehet, hogy a vérvételről nem is ment haza? :lol:

Valaki tud segíteni abban, hogy a "konakion-t" mennyi idős koráig kell adni? Mert amit felírt a doktornő az már elfogyott.

Olyan jó, hogy egy kicsit lehűlt a levegő :lol: !!!!!!!!!!!!!!

Vica & Réka (6 hetes)
vica10

Sziasztok!

Rövid leszek,mert rohanunk.

Vica! A konakiont addig kell adni,amíg kizárólag szopik a baba!

Üdv midenkinek,durca

Ui: Akkora vagyok mint egy bálna.................
durca

Sziasztok!

De hazajöttünk-egyben... :( csak sokat kellett várni.

viszont ha szombatig vagy vasárnapig nem jön Panni, be kell feküdnünk a kórházba... :cry: semmi kedvem.... és a dokim csak szombat délig van, utána egy hétre eltűnik.

a véres cafatok valószínűleg a nyákdugó, de Gabika szerint volt olyan, aki a kilökődés után 9, azaz kilenc :!: :!: :!: nappal szült...

most iszom a tonicot, állítólag segít kifüstölni a pocaklakót.

MIKOR lesz már Kismanó????

Jube
40+5
jube

Sziasztok!!

Levették a gipszet!!! Még kell tornáztatni egy kicsit, mert nem mozog tökéletesen a karom, de legalább be tudom saját kezüleg pelenkázni.

Nagyon nyűgös ma Lucus. Éjjel is 3 órát volt hajlandó aludni. Aztán egész éjjel pityergett. Ha elaludt, ahogy leraktam max. 2 perc múlva elkezdett sírni. Aztán az ágyban aludt velünk még egy kicsit. Gondolom az időhjárás miat van!?

Jube!

Talán láttalak is. Egy tőled idősebb hölggyel voltál??
Mi a röntgennél ültünk. Te meg a kórházból jöttél át a rendelőbe. Ha igaz. Úgy 9- 10 között.
Szegénykém, nagyon rossz lehet neked ennyit várni. De még egy baba sem maradt bent! :D

Remélem, mindneki jól van!? Legalább elviselhető a hőmmérséklet!

Puszi: Mi
nagydora

Hahó Lányok!

Gyors leszek, mert mennem kell.

Satuk!
Bocsi de annyira béna vagyok eltévesztettem a nevet mikor írtam neked, szóval remélem a kis Olivér nem nyűgös.... :oops:

Jube!
Drukkok mennek!

Dóri!
Végre, így akkor már jobb, hogy nincs gipsz, igaz? A Picurka meg még szokja a kinti világot, nemsokára már úgy kell majd bemenned,
hogy megnézd minde okés-e :)
Csak hogy bíztassalak, nálam pl. Zsombi 1,5 hónapos kora óta átalussza az éjszakát...szóval kitartás!

Na pusz, megyek mert egyedül van a pici az udvarunkon :oops:

Anita & Zsombi

Ja köszi a kicsínyítésekkel kapcs. infókat
szsombi

Szia Dóri!

Nekem is átvillant az agyamon, hogy talán Te vagy, ahogy tovább mentünk, csak nem voltam elég biztos benne, és nem mertelek csak úgy megszólítani. A Mamámmal voltam, és megcsodáltam a kislányod, nagyon-nagyon aranyos!!!! :)

És köszönöm mindenkinek a biztatásokat, tudom, ki fog bújni az én Törpim is, csak hát.... úgy fáj a derekam már több, mint 2 hete, hogy az nem normális, és ez néha nagyon elkeserít. Meg az sem dob fel, hogy talán egy idegen dokinál kell szülnöm.

De a lényeg mégis csak annyi, hogy Panni nagyon jól van odabent. :)

"always look on the bright side of life tutu-tutu-tutu-tutu-tutu" (Brian élete) ... bocsi ezért a hülyeségért, csak próbálok lelkes és pozitív lenni.

szép estét mindenkinek,
Jube
jube

Hahó Lányok!

Satuk!
Ezer bocsi, de múltkor annyira béna voltam, le"Balázsoztam" szegény Olivért....szóval még1x bocsi, bebambultam :oops:

Jube!
Nem mondom, hogy kitartás, mert már biztos unod, de tényleg most már nem sok van hátra és kibújik a kis Lurkó :)

Hurica, Nyuszoka!
Köszi az infót a kép kicsinyítéssel kapcs.ban akkor majd próbálkozom :lol:

Dóri!
Nemsokára a pici lány megszokja a kinti világot és meglátod, majd úgy kell éjszaka ránézni, hogy minden okés-e. Csak hogy biztassalak nálam Zsombi 1,5 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat...szóval akár....

Na puszi Mindenkinek:

Anita & Zsombi

Na pusz Mindenkinek:

Anita & Zsombi
szsombi

Bocsi, de mégegyszer elkezdtem leírni az egészet, mert az előbb nem hozta be az írásomat mikor elküldtem.... na mindegy

Pusz Mindenkinek

Anita
szsombi

Sziasztok lányok!

Vica kérdezted,hogy tényleg 6 hónapos korig csak anyatej?
Igen,az anyatej a legjobb a gyereknek,aki megteheti,hogy szoptat,az tök jól jár..Szóval 6 hónapos korában kezdheted a hozzátáplálást(illetve korábban is,de a tudomány mai állása szerint a 6 hó az jó),de az is lehet,hogy sokáig csak kóstolgatni fog és fő dolog a szopi marad.Ami szintén nem baj,ha egyéves kopráig az anyatej marad a fő táplálék.. (a lányom ezt az utat választotta) nagyon jó ötlet,ha lefagyasztssz gyümit,de a bébiételek is nagyon nagy válaztékban nyújtanak lehetőséget.
a KISMAMA újságban időről időre foglalkoznak a hozzátáplálással ,ha gondolod az interneten fent van a lap és biztos megtalálod az idevágó cikkeket.
A védőnőd-amiket mondtál-a mai szellemmel adja a tanácsokat,bátran fordulj hozzá,ha majd eljön az ideje.A mi védőnőnk kis táblázatot adott,mikor Mandula 6 hónpos lett,benne volt hónapról hónapra,hogy mit ehet a baba,hogy kezdjük a hozzátáplálást stb.

Nagyon jó ,hogy van tejed és ezzel tudod táplálni a leányzót,ha kiszívja az össszeset sem baj,mert minél többet szopizik annál több tej termelődik a helyére,ugyanis csak az eltávozott tej helyére tud új jönni:-)))
Üdv,durca
durca

Sziasztok Lányok!!!

Végre itthon!!

Köszönjük a gratulációkat,aranyosak vagytok!

Jól vagyunk,manócska egész nap aludt ma,már fel kellett kelteni szopizni,mert kezd nagyon sok tejcsi lenni.
A szülésről majd később írnék,elég fáradt vagyok,nem nagyon sikerült aludnom mostanában.

Jube!
A férjem valószínű hogy látott téged többször is a kórházban,mondta is nekem,hogy valószínű Téged látott.
Én nem láttalak,sajna :cry:
Kitartás,minden jel arra utal,hogy nincs sok hátra!!! :lol:

Dóri!
Örülök,hogy sikerült összefutni!
Nagyon aranyos a picur,és szerintem nagyon hasonlít Rád!
Sok egészséget Nektek!

Puszi mindenkinek,majd igyekszem jönni!!

Eszti
mano4

Kép Zsombi

Na hahó Lányok!

Férjemnek sikerült felvarázsolnia egy képet Zsombiról, most készült Róla vasárnap
szsombi

Sziasztok!
Hurcia, jó, hoyg sikerek vannak a szoptatásban. Ez érdekes, hogy a babák állítólag megtanulják, hogy gyorsan szívjanak. Bene dárga 1 órát szopizott még 1 hónaposan is és nem bírtam felébreszteni, ha belaudt, mert 2 korty után újra aludt. Ja és mindezt cumisüveggel művelte, mert a mellemtől vagy dührohamot kapott, vagy 1 perc után elaludt rajta :) (ja és még mielőtt megkérdeznétek, jó volt a technika :))Nem baj, amjd a következő biovámpír lesz :) De tény, hoyg a plusz fejésekre nincs energiája az emebrnek. Én is max napi 3x bírtam fejni azt a keveset. És még így is votl valami tej 4 hónapos korig.

Jube, megjött a hűvös, most már azért könnyebb a pocakkal, nem? Meg a nyűgös babákkal is :)

Ja, már 5 hónapja nem fejek, nincs tej, de egy egy csepp még mindig kijön a mellemből, ha megnyomom. Ez így is marad? vagy mikor múlik el? Bene nem szopizna. Azt sem tudja, mire van. A fejést meg azért hagytam abba, mert kb 20 gram jött össze 1 nap a végén.

mtunde

Sziasztok Lányok,

a következő smst kaptam Jubétól:

Megszületett Török Panni ma 3.28kor, 55 centivel és 3460 grammal, mindenki jól van, köszönjük szépen a szurkolást!"

Hurrá! :lol: Tehát itt van Panni baba is! Végre a Judit is babázhat!

Üdvözlettel

Hurcia
hurcia

Jube!

HATALMAS GRATULA!!!!! Az idő is és Te is megkönnyebbültél :D :D :D
Sok boldogságot kívánok Nektek!

Egy kis szünet és mi következünk :shock: :shock: :shock:

zsu 36+0
zsu11

Sziasztok!

Először is nagy-nagy gratuláció minden most született kisbabához! Nagyon fogynak a pocakosok!!!

Anita! Zsombi nagyon édes! Nem tűntem el teljesen, néha olvaslak is Titeket (igaz elég felületesen :oops: )! Még mindig Miskolcon vagyunk, most fejeződött be a lakásfelújítás, jövőhéten megyünk vissza Pestre, aztán néhány hét és költözünk! Szóval sűrű a program!

Gyakorló kismamákhoz lenne két kérdésem! Az egyik, hogy Marci most már fél perc alatt bejárja a lakást csúszva-mászva, de ha nincs a térdén semmi a szőnyeg kidörzsöli a lábát. Ebben a melegben viszont nem akarom agyon öltöztetni! Van ötletetek? A másik, hogy mit javasoltok meleg kiütés ellen? Néhány megjelent tegnap a karján!

Egyébként jól vagyunk, tegnap előtt volt Marci 8 hónapos, amit azzal ünnepelt meg, hogy felállt a kiságyában! Ja és már 5 foga van! Hihetetlen kis figura! :)

Mindenkinek szép napot!

Ildi és Márton (8 hónap)
Vendég

Sziasztok!

JUBE!
GRATULÁLOK a kis Pannihoz, majd mesélj!

Tündi!
Mintha csak magamat olvastam volna vissza "szoptatás" ügyben, csak éppen én 2,5 hónapos koráig tudtam szoptatni össz-vissz Zsombit.....fájó pont is ez nekem nagyon és nem akarok ezzel senkit megbántani, de egy kicsit rosszul esik, hogy még a csapból is az folyik hogy az anyatej a legjobb a babáknak (amit persze mi is pontosan jól tudunk), sajnos nem mi tehetünk arról, hogy nálunk ez így "történt".
Remélem ezzel tényleg nem bántottam meg senkit, csak v.hogy nekem ez a téma a gyenge pontom..... :cry:

Ildi!
De jó hogy megvagy, már hiányoltalak :D
De jó, Marci már itt tart....kíváncsi vagyok milyen válaszokat kapsz mászás ügyben, mert tényleg mit lehet tenni, hogy ne sebesedjen ki a kis térdük?
Már 5 foga van, könnyen kibújtak, és mikor jöttek ki? Nálunk még csak kezdemények vannak alul....

Na szép napot Mindenkinek:

Anita ( Zsombi 5 hónapos)
szsombi

Jube!
Gratulálok Pannihoz!

Tünde és Anita!
Azt hiszem én is írtam már, hogy nekünk sem ment a szoptatás, mert a lányom nagyon kicsi volt, és a kórházban már első nap tápszert kapott, mert azt mondták, hogy nem szabad, hogy sokat veszítsen a súlyából. Aztán nem fogadta el a cicit, csak kiabált szegénykém ezerrel, és tiszta piros volt a feje. Én hét hónapig fejtem, de amikor már kezdett többet fent lenni, és követelte, hogy legyek vele, úgy éreztem, hiába neki csinálom a tejet, tőle veszem el az időt. És így kevesebbet fejtem, és elfogyott a tej. És igen, nekem is baromi rosszul esett az összes szopidicsőítő megnyilvánulás, pedig tudtam, hogy az nem ellenem szól. És az elején még összejött a szülés utáni "kergekórral" is, és mindenen bőgtem, de főleg ezen.

De már mondtam a férjemnek, hogy a következő babánál - ha összejön - nem biztos, hogy megengedem a tápot, legyen akármilyen csöpp. Vagy felelőtlen vagyok szerintetek?

Tünde, nekem is volt pár csepp, amikor abbahagytam a fejést, de én úgy jöttem rá, hogy nagyon fájt egy ponton a mellem, és a védőnő kérdezte, hogy biztos nincs már tejem. És akkor megnéztem, és volt egy csomó a mellem tövénél. Zuhanyozásnál megmasszíroztam, aztán pár nap alatt elmúlt a tej is, meg a csomó is.

Kriszta
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: