A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macs,
mikor végzel az nst-n holnap? :roll:

Zuzi,
szerda elvileg JÓ!
:lol:

Indi, Macs,
én Macs minden szavát aranyba foglalnám, mert annyira rátapintott a lényegre.
Én nem tisztelem Lindit azért, mert nem osztotta meg a szüléstörténetét velünk.AZAZ: nem EZÉRT tisztelem Lindit. Azt irod,h a feldolgozás fontos. Hát ez, h leirja a bánatát, épp a feldolgozás fontos része. Nekem erről Zuzi sógornője jut eszembe, aki másnap/aznap már az IKEÁban vásárolgatott. Vagy a Levi, akinek 16 évesen halt meg az imádott anyukája, és ÉVEKIG úgy csinált, MINTHA...de SOHA egy büdős szót ki nem nyögött volna arról,h mi volt/van/lesz. Akkor inkább beszéljen, és szidjon másokat. Igen, sokkal könnyebb máskora kenni a dolgot, de valszeg ez is változik az idővel. Eleinte én is másokat hibáztattam, ma már tudom,h ez sok mindenki "hibája" volt. Enyém, doki, rendszer, stb...És hol van ebben a gyerek? Hát ezt kérdezem én is! HOL VAN??? valahol a csecsemőosztályon sir, én meg messze tőle. Miért rágom magam, miért hibáztatok másokat????????Pont a gyerekem miatt. Akinek nem volt lehetősége velem lennie, h ismerkedjünk, szeretgessük egymást. Ezért fáj ez, hiába volt még két szép, emberhez méltó (gyerek szempontjából) szülésem, ha az elsőnek NEM tudtam megadni. És igenis sérült a kapcsolatunk, úgy érzem erősen. Az, akit a LEGJOBBAN vártam az összes közül, az, akivel a legtürelmetlenebb vagyok, soha annyi rosszat nem tettem mással, mint vele. Valamiért nem jönnek össze vele a dolgok, és folyton azon rágódom, h nem ezért van e ez az egész. És akkor jön a lelkiismeret furdalás, és keresném a "felelősöket", és hibáztatok mindenkit. Nekem megvan az a "szerencsés" tulajdonságom, h utálom magam annyira, h persze az utálkozásba mindig beleveszem magam, nem úgy mint az a csaj. Ő valszeg jobb önértékeléssel rendelkezik, ezért egyelőre csak másokban látja a hibát.
elég ránézni az eredményre? Igen, mikor ránézek boldog vagyok. És persze szomorú, mert nyuszi voltam ott és akkor kiállni a JOGAIÉRT: Ahhoz,h velünk legyen,h ne csak másnap reggel adják a kezembe, amikor neki velem a helye. Egyszerűen nem tudok feltétlenül örülni! Mert én MÁS vagyok, mint Te! (biztos túl könnyen jött össze minden, de erről nem én tehetek)
sztem ha vkinek (Zuzi, FIbi, Barbi, Gabi) ettől megrendül a bizalma az orvosában, akkor nem volt meg a BIZALOM! És akkor JÓ váltani. Uez igaz Verára is. Uis az számit, h TE mit élsz meg ezekkel az emberekkel, nem az, amit mások.
Miért is ne oszthatná meg a gondjait másokkal az az anya? És ha "önzően" csak arra hajt, h tizen megpaskolják a buksiját! Még szép, h erre vár! És a buksi paskolás is része a feldolgozásnak. Ha nincs senkije, aki otthon paskolgassa az nem az ő hibája. Ha nem jut el megfelelő szakemberhez, h helyre tegye az nem feltétlenül az ő hibája.
én is a buksi simogatásra vágyom, mikor erről beszélek. Ezért is kerestem szülésznőt, ezért is vártam tőle, h simogassa a buksimat, mikor erről beszélek neki. És jól esett, NAGYON!
és tényleg, majdnem négy év kellett ahhoz, és még az, h sokat irjak róla itt is, beszéljek róla a Levivel, és a mona lisán is kibukjon belőlem ez az egész, szóval ennyi idő kellett ahhoz, h megbocsátsak a dokinak, és ne érezzem azt, h ez direkt történt úgy, ahogy. Hanem azt érezzem, h ő is ember, és joga van hibázni. Sőt, valszeg nem is hibázott. Ő csak a protokollt követte. És ott ez a protokoll. És érdekes módon sokan, akik ott szültek úgyanúgy, mint én, nem élik meg kudarcként a szülésüket. Mert nekik EZ a szülés.

és Vica, ez az egyik bili füle törögetős dolog nálam mostanság. Folyton azon rágódok,h miért nem voltam elég erős, h nemet mondjak az apóséknak, és itt szüljem már az első gyerekemet is. És most úgy érzem, nagyon kicsesztem vele egy életre. Pedig tudom,h ilyen marhaságokon nem érdemes rágódni, mert NEM SEGIT semmit.
a másik a tesó kérdés, de ez is ebből gyökereszik.

na, most befejezem, bocsi.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv,
és engem NAGYON érdekelne a szuper-páöered!
kérem a receptet :wink:
én meg vettem egy jógás gátizom erősitó könyvet, most annak estem neki...remélem lesz belőle valami.

Leni,
akármi is van, ++++++++++++++++
szóval, Üröm környékén laksz??? mert mi sokat járunk oda, nagynénémhez, egyszer sétálgathatunk együtt... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

na, találjátok ki, ki énekel! 8)
uncsi vasárnap délelőtti fejtörő.
a nevét NE! olvassátok el, mert akkor már tudjátok is...
http://youtube.com/watch?v=iYNtIFMoyDY

de ugye,h nem felismerhető???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) Én Lindit azért tisztelem, mert a nehéz/szomorú/fájdalmas szülése után nem kezdte el a körülményeket/orvost/másik orvost/szülésznőt/bárkit okolni nyilvánosan. Megtehette volna, egyszerűbb lett volna.

Engem meg elkényeztetett az élet.

[/url]

indianyo

Zsan,
az teljesen okés, hogy fel kell dolgoznunk a szülésünket, és ehhez az IS kell, hogy leirjuk ide vagy valahova, és kapjunk buksisimogatást érte, meg jo szavakat. DE ettöl még leirhatta volna objektivabban a csaj a sztorit. és nekem tökre az az érzésem (mivel valamennyire azért ismerem a dokimat.....), hogy vannak részletek, amiket elhallgat (pl hogy ö mit reagált arra, amikor az orvos közölte vele a tarifát....). mert ALAPBOL nem mondana ilyet BS, az tuti! viszont ha valaki beszol neki, akkor ö is gondolom, visszaszol, és nem biztos hogy tul kedvesen... (már ha pl magambol indulok is ki: én is ált-ban kedves vagyok az emberekkel, de ha bunko velem vki, én is tudok taplon visszaválaszolni.....) És nekem az empátia is hiányzik a történetböl, mert nem gondol azokra a kismamákra, akik még orvosválasztás elött állnak..... (tudom, hoyg nem vállal már BS, most nem ez a lényeg). Az igaz, hogy az én bizalmam nem rendült meg benne, meg Gabié sem, meg Barbié sem, stb. De sztem akkor sem szép dolog igy lehuzni valakit nyilvánosan, aki annyi nönek segitett már igy vagy ugy.

A másik meg amit Borisszal valo kapcsolatodrol irsz, hogy vele vagy a legtürelmetlenebb... sztem ez összetettebb dolog annál, minthogy CSAK a szülésélmény határozza meg. Hozott dolgok (akár elözö életböl, akár genetikailag), az ö személyisége, meg sok egyéni körülmények mind befolyásolják. Nekem is nagyon nehéz volt az elsö szülés, és nem örültem, hogy ágyon kellett szülnöm, meg hogy oxit kaptam, megmegmeg..... , és aggodos anya voltam nagyon, és B sokat siros gyerek volt, és én is sokszor türelmetlen voltam vele, de egy idö után letisztultak és rendezödtek a dolgok. és érdekes, nekem emiatt (vagy más miatt) vele erös a kötödésem. (lehet h "csak" azért, mert sokmindenben érzem, hogy rám hasonlit...) És Ábel sokkal nyugisabb baba, én is sokkal lazább vagyok - ez biztos hogy a szép szülésnek is köszönhetö, de ö meg már most látszik, hogy mennyire más személyiség.....
nade, már belezavarodtam a mondandomba, be is fejezem.

Bár nem tudok olyan szépen fogalmazni, mint Macsek, de azért remélem, átment a lényeg, és nem bántottalak meg.....
fibi

[quote="szrekuc"]
írta:
szrekucRec,
ok sértettség is, biztos, de azért azt is el lehet fogadni, hogy a dokinak is van rosszabb napja egyrészt, másrészt az se jó, ha a sztárdoki elszáll magától - ok én nem ismerem meg amiket róla írnak a többiek, azok alapján szimpatikus, de én szobatárstól élőben hallottam őt kritizálni, és én akkor hallottam róla először és nagyon megmaradt :?

én ezért gondoltam, hogy Neked nincs jó véleményed Róla, és ezért írtam, hogy sajnálom.

amúgy ebben a témában Zsanci mindent elmondott, amit én is gondolok. (Zsanci, természetesen fent vagy a listán :lol: )

És természetesen a gyerek az első, sőt a második és a harmadik is, de azért valahol mi is ott kullogunk utánuk, és engedtessék meg annyi, hogy ne nyugodjunk bele abba, hogy nőkhöz nem méltó módon kelljen szülnünk, aztán a társadalmi elvárásoknak megfelelően mosolyogva mondanunk, hogy jaj, de boldogok vagyunk, és pesze a legrosszabb embernek érezni magunkat, ha mindezeknek nem tudunk megfelelni, és a depresszió kerülget. És a gyerek érdeke, hogy egy kiegyensúlyozott, önmagával elégedett, boldog anya lássa el őket, és ehhez igenis hozzájárul a szülés élménye is. És hogy kinek mi a szép szülés, az megint egyén függő.

Amúgy én nem hallottam U.M-ról ezt a vákumos dolgot. Szinte csak jókat írnak róla......

JA, és én nme tartom ezt a lányt rossz embernek, én teljesen meg tudom érteni, és azt is, hogy ezt kiírta magából. Inkább nagyon sajnálom szegényt, mert rossz élmény volt a gyerknmeke szülése, és lehet, hogy emiatt nem lesz másik gyermekük. Hogy egoista lenne? Ugyan már, ki nem az közülünk, ha a saját gyerekéről, szüléséről, testéről van szó???? Ugyan, ne hazudjunk magunknak!

ennyit tudtam már megint, mindkét gyerök egy hete fogzik, nem alszunk, és most már lázas is mindkettő :cry:

Zsanci!
Akkor irányozzuk elő a szerdát :wink: És aki még ráér, csatlakozzon, tök jó lenne!

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi,
valszeg én sem vagyok a szavak mestere, de továbbra is fenntartom, h joga van mindenkinek úgy érezni, ahogy érez. És ahhoz is joga van,h ezt leirja. És sztem ebben az esetben tök mindengy, h ki a doki. Érdekes, arra szinte senki sem reagált, h BZS volt inkább lefikázva itten.
Én nem szoktam nevesiteni a dokit, akivel nincsenek jó élményeim, de ez az én egyéni szocproblémám. Aztán meg lehet,h nevesitettem, már nem emlékszem.
És az, h emiatt esetleg 2-3 kismama nem BS-t és BZS-t fogja választani. NA bummm! So what? gondolom ez nem fog nekik álmatlan éjszakákat okozni, max kicsit többet alszanak. Nekik is jó...:wink: itt nem arról van szó, h következetesen elkezdik rombolni az "imidzsüket" Sokkal inkább éreztem ezt pár hete, mikor mindenki UM-ról beszélt, és nem épp jókat. szal, ez kicsit már a storm in the teacup-fiiilingem van itten. Teleregény.
irtak már rosszat a MG-ról is, Te mégis őt választottad. Irtak már rosszat TI-ről is, mégis nagyon sokan őt választják.
sztem ha egy emberről jót ÉS rosszat is irnak, ettől még nem feltétlenül rémül meg a kismama. Kicsit árnyaltabb lesz a kép, esetleg nem kreálnak belőle szentet, ami azért rossz, mert ha csalódsz, SOKKAL nagyobbat esel, mintha helyén kezelnéd az embert. (velem megtörtént, tudom miről beszélek!!!!)

és és és

ettől a hsz-től nekem ALAPVETŐEN nem változott a véleményem egyik orvosról sem. Tehát, ennek ellenére, én (ha nem lenne saját orvosom) simán választanám őket.
(könnyű nekem, ismerem mindkettőt látásból)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

[quote="zuzmo1"]
írta:
zuzmo1 Inkább nagyon sajnálom szegényt, mert rossz élmény volt a gyerknmeke szülése, és lehet, hogy emiatt nem lesz másik gyermekük. Hogy egoista lenne? Ugyan már, ki nem az közülünk, ha a saját gyerekéről, szüléséről, testéről van szó???? Ugyan, ne hazudjunk magunknak!

köszönöm! igen, én is igy gondolom, csak nem tudtam igy leirni.

Srácoknak jobbulást!!!!

szerda beprogizva.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ja még annyit szeretnék erről,
h egyszerűen el kell fogadnunk, h valaki csalódik ebben az intézményben, az itt dolgozókban, és legfejjebb rémálmában jut eszébe ez a hely, amire én mindig szivesen gondolok!

és sajnálom ezeket az embereket, mert csalódtak. És nem tudom miért.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

én nem irtam (és nem is gondoltam), hogy ne lenne joga ezekhez az érzésekhez. meg természetesen joga van leirni is! én is csak a véleményemet irtam le, de valahogy nem megy át a lényeg, ugy érzem....., azt hiszem...... :? :( én nem kreáltam belöle szentet (lehet h nem olvastad a 2. privim, mert abban leirom az "árnyaltabb" oldalt is)......

és igen, én is egoista vagyok, mégsem szapultam a dokit az 1. szülésem után....
és én is sajnálom a rossz élményért, de miért kell emiatt besározni valakit???? :roll:
fibi

persze hogy el kell fogadni, hiszen mások vagyunk.... az az Ö élete, ez meg a miénk.
fibi

az egészhez még annyit, aztán eldugulok:

"Katarzis akkor történik bennünk, ha minden álörömünk kipukkad, s a különféle önvédelmi trükkök: narcizmus, mazochizmus, szadizmus, önsajnálat, birtokvágy, hatalom, a más emberekre kivetitett gyülölet kéje nem müködik többé......"

én az önsajnálatot választottam az 1. szülés után, a lány meg asszem a legutolsot a felsorolásbol.
fibi

és persze mindkettötökkel egyetértek, nem is vitatkozni akartam, persze hogy nem rossz az a lány! csak nagyon nem tetszett, ahogy leirta az egészet.... neki is el kellene fogadnia, hogy valamiért ez igy történt akkor, és majd legközelebb jobb lesz (talán.... sokmindentöl függ.....)
fibi

a szent kreálást kicsit elfogalmaztam. Teljesen ÁLTALÁNOSAN akartam ezt irni, nem egy emberre vetitve.
én elkövettem már azt a hibát, h vkit magasabbra raktam, mint kellett volna, és eléggé csalódtam.
de már megpróbálom nem ezt tenni.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

idővel valszeg ő is máshogy fogja látni a dolgokat. ha nem, az megint csak az ő korlátja. ezen sem lehet változtatni.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi,
egyébként meg tökre úgy érzem, h egy oldalon állunk. Csak mások a fegyvereink.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, a világért sem akarlak bántani, de te nagyon sanyargatod ám magadat, pedig nem kellene/szabadna. Nekem nagyon fáj, hogy olyasmiket írsz, hogy utálod magad, meg mennyi lelkifurdalás van benned. Sajnos én is sokszor esem ezekbe a hibákba, és tudom, milyen szar. De ilyenkor eszembe jutnak olyan bölcs tanácsok, mint hogy a sebek nem tudnak begyógyulni, ha folyamatosan vájkál bennük az ember. És úgy látom Te nagyon sok sebet őrzöl (persze mi mindannyian), de még a 4 évvel ezelőtti szülésed sebe is olyan, mintha tegnap történt volna. Bocsáss meg magadnak, mert semmi rosszat nem tettél. Nem hagytad el a gyereked, legjobb tudásod szerint szereted és neveled és mindent megadsz neki. Fogadd, el, hogy jól csinálod, és ne keresd magadban ennyire a hibát, mert persze mindig lehet találni magunkon (belsőleg és külsőleg is), de attól még nem fogod jól/jobban érezni magad, ha hagyod, hogy a rossz érzések ennyire urallják az életed. Nem prédikálni akarok, csak megértetni veled, hogy nem szabad ilyen szigorúnak lenned önmagadhoz, és nincs is miért. Elég sokan vannak, akik így is v. épp így szeretnek, ahogy vagy :wink:

Ms. Darcy :wink:

votiv 8)
votiv

és a jutyúb videó ruled :D
régóta nem történt velem ilyen, hogy így rákattanjak egy sorozatra, de asszem most House-függő lettem :D

csajok, a shang gungot élőben tudom csak megmutatni, mivel mozdulatokról van szó :) de szívesen megmutatom! mondjuk nem a bikás játszón, de ha lesz vhol vkinél egy tali, vagy erre jártok Bia felé :wink:

Fibi, az én csajom minden nap 5-kor kel, de ilyenkor bevetem a nehéztüzérséget, és mindkét cicit beáldozom, hogy ájultra egye magát :wink: legtöbbször sikerül, mert szerencsére elég mohó :)

hopsz mindjárt itt vannak a vendégek (keresztanyámék jönnek Liinézőbe) - itt meg mindenki alszik... :)

votiv 8)
votiv

Macs, Zsan,
mindent leírtatok 8)

Fibi,
Macs és Zsan mindent leírt. Annyit talán még, hogy én azért érzek benned egy értelmi-érzelmi vitát-vihart a dokid lehetséges viselkedése és az elképzelt ideál közt. De lehet, hogy mivel a priviket nem olvastam, nem látom az árnyalást :mrgreen:

Zsan,
csatlakozom Votivhoz: olyan szomorúvá tesz olvasni, hogy ennyit bántod magad, mert egy annyira jó ember vagy, hogy nem ezt érdemled magadtól! :lol:
Linkért ÖRÖK hála, K-tól is 8) :mrgreen:
ÉS akkor most nekem kellene védelmembe venni BZs-t? :wink: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Votiv,
oszd meg velem is a trükköt, szupervumen :mrgreen: Mert az az éjjeli teregetés... NEM SEMMI, te tényleg tudsz valamit 8)

vera
kisün

Votiv,
[quote]m írta:indenki alszik

Óóóóóóó de irigyellek most épp :mrgreen:
kisün

shang gung leírása itt:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=1381448 ... f0a93b0fa3

Mo-n csak ez a tibeti mongol csajszi oktatja hivatásosan, én az egyik tanítványától tanultam. de semmi ördöngősség vagy különös hajlékonyság nem kell hozzá, még csak nem is fárasztó.
szóval tornára fel :)

votiv 8)
votiv

Zuz,
lemaradtál a MINDENT elmondtatok-ból, mert te is ott voltál a szeren :lol: Jövő szerda elvileg jó lenne, de ilyen kánikulában egyszerűen nem merek mit mondani, lehet, hogy a bikás messze lenne, és nem merem majd bevállalni :( Kedden esetleg mentek Diószegire?
kisün

Votiv,
te meg tudod tanítani?
kisün

Sziasztok,

Hűűűű, ez a téma most alaposan megmozgat mindenkit, lelki szemeimmel látom, ahogy kilószámra készülnek a pattogatott kukik a konyhákban és hűvös vízzel teli lavórba áztatott lábakkal, izgalomtól csillogó szemekkel olvasgatnak a, hmmmmmmm.... "csakolvasók" ( ez még nincs levédve :wink: ).

Na, de poént félretéve, tényleg jó, hogy düh és véres veszekedés nélkül lehet egy ilyen témát megbeszélni itt, ezen a topic-on :)

Szrek :) sztem rám gondolhattál, amikor anno feltettem a költői kérdést, hogy nem furcsa-e, hogy mennyi helyről lehet hallani az oxi és vákuum kapcsolatát fent nevezett dokinőnél? Én Őt nem akarom bántani, csak a véletlen úgy hozta, hogy olyan emberkék gyűltek össze egy helyen, akiknél, vagy esetleg ismerőseiknél ez a kombináció szerepelt a listán a szüléskor. Ennyire kicsi a világ? Ettől függetlenül sokan lehetnek - már nem tudom, ki írt ilyenről -, akik maximálisan meg vannak vele elégedve és a sokadik gyermeküket szülik nála. Mint minden doki esetében előfordulhat pro és kontra, csak mostanában ezek az orvosok kerültek a "terítékre", a sors véletlene folytán. Ha minden igaz, volt már régebben szó más doki negatív megítéléséről is, akkor neki nem kedvezett a sors. No, egy szó, mint száz, azt hiszem itt senki nem akar egyik dokinak sem rosszat, csupán - ahogy írtam már, egyetértek, hogy - kell ismerünk a jó és rossz oldalát is a dolgoknak. Sztem ez arra ad lehetőséget, hogy felkészülhessünk az eshetőségekre és talán kevésbé csalódunk, ha vmi nem úgy történik, ahogy. De azért az objektívitást is nehéz megőriznünk /pedig jó lenne/ ebben a helyzetben....

Na, megint jó zagyva lett, remélem nagyjából átmegy, mit szerettem volna :roll:

Megyek visszaolvasni,

Vica

Kép
Kép
vica94

Kisün, az alapfokot igen. Ez összvissz 15 mozdulat, mozdulatonként kb 1 perc.
Van hozzá egy rajzos leírás is (ezt is le tudom mindenkinek fénymásolni), de ez nem pótolja a bemutatást.
Viszont ha már egyszer láttad élőben, akkor a rajz alapján már bármikor tökéletesen meg tudod csinálni.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Még van egy kis időm benézni! :)

Nagyon érdekes, amiket írtok a szülés feldolgozásáról! Én is sokat gondolkodom erről a témáról, még mindíg! :shock:
Viszont nem értem milyen lányról írtok! Én nem olvastam azt a szüléstörténetet! Az hol van?

Votiv!

Ez a torna nekem nagyon szimpi így látatlanban, mert épp mostanság keresgéltem valami lazítás félét, jógát vagy ilyesmit, de mindegyikben olyan gyakorlatok vannak, amit nem tudok csinálni gerincsérvvel! Ebben nincsenek ilyen hajlonságok, ugye? És nem kell hozzá szakember, hogy megtanuljuk? Te hol tanultad? És kitől? És mennyi mani a tanfolyam, ha nem indiszkrét?

Bocs, ha kicsit zagyván írtam, de írás közben szinkronban Timinek mesekönyvből mesélek! :)

És még valamit akartam... !:roll: ???

ILdi
ildi76

Ja! Megvan!:)

Azt ugye tudjátok, hogy holnaptól csürtörtökig harmad fokú hőségriadó lesz! :shock: Szerintem, aki teheti ne nagyon menjen ki az utcára! Csak a szerveződő talik miatt írom, hogy kicsit ünneprontó lehessek! :D
Ezt tényleg vegyétek komolyan! :roll: 8)
ildi76

bocs, hogy én nem íratam el MINDENT és nem vagyok benne a csapatban

indianyo

Sziasztok! :D
Na tegnap megvolt a nagy családi ünneplés, mindenki kidőlt a végére :lol:
Ma meg elvitte anyám Bálintot 2 napra és már most úúúúgy hiányzik!!!! És ez lesz az első éjszakája nélkülünk, én meg tökre rágom a körmöm miatta.... pedig tudom, hogy minden rendben lesz és jól érzi magát, de mégis... :roll: ne nevessetek ki, plíííz :oops:

Nuk :) Balcsis képek nagyon jók!! pláne, ahogy apa vigyáz Rékára :lol: és "tengerpart" rulez :D Ja, én tutira kedvet kaptam az "étlaptól" :lol: :lol:

Vica :) Fogakhoz továbbra is +++++ Nektek!! Fogmosás nálunk már mindennapos dolog, de eleinte mi is csak fogkrém nélkül gumikeféztünk, aztán kb. másfélévesen kezdtük a gyerekfogkefét és fogkrémet (Homeodent ill. Johi-féle gél), Bálint imádja (mindig kéri a "pöttyöt" a fogkeféjére). A kádban mostuk neki eleinte (hogy oda folyhasson az anyag), aztán most már a mosdónál áll sámlin és már köpni is tud :D De Ti még bőven ráértek Mátéval, ilyenkor az a legfontosabb, hogy szokja a dolgot és persze ha hagyja, akkor éljen a tisztogatás is :wink: Nem lehet, hogy azért nem lelkesedik a fogmosásért, mert érzékeny, ahogy jön?
És új kéróra én is kíváncsi vagyok, remélem mi is eljutunk egyszer Hozzátok!!

Gabi :) Hányingerhez ++++ Miért volt ramaty heted?

Indi :) Jobbulást!!! +++++ Kisvonatozás rulezzzz!!! hajrá, használjátok ki a lehetőséget!! :wink: :D Beszéd-tanításos véleményeddel teljesen egyetértek! mi sem erőltettük soha Bálintot, és most már szinte egyfolytában dumál :D ha megkérdezi, hogy "ez mi?" akkor persze válaszolok neki és a könyvek iránt nemrég kezdett érdeklődni, lehet hogy összefügg a kettő vagy ki tudja? Otthoni állapotok meg remélem rendeződnek, mire hazaértek!!

Zuzi :) "Kaki a garázsba" :lol: :lol: Mi is a kádban öblítünk alvázat Bálintnak, csak ő annyira szeret pancsolni, hogy néha ki sem akar jönni a kádból :lol: Lázas-fogzós gyerkőcökhöz +++++ Tud vki segíteni Nektek? Nem Kecskeméten vagytok most? Szerdán mikor lesz a tali, de./du.?

Vera :) Nagy gratula Dócinak a puzzle-hoz!! Marcinak meg a rontom-bontáshoz! :lol: És Dóci mit szól hozzá, amikor Marci ledönti az építményeit?

Leni :) Sztem doki meg tudja mondani, hogy mensi vagy gyermekágyi :wink: (Én Bálint szülése után jártam úgy, hogy a gyermekágyi folyás pont elmúlt, amikor ömleni kezdett belőlem a vér és nem tudtam mi ez, aztán a kontrollon kiderült, hogy nagylány lettem ismét., szóval esetleg kérdezd meg a dokid!) Igi hasfájóssága hogy van?

Macs :) Kora reggeli hsz-eddel mélyen egyet értek :D Klassz, hogy Füli ilyen jól aludt! :) És el sem hiszem, de mi csak 1x keltünk szopizni ma éjjel! :o

Votiv :) Te szupernőőő :D :D Isti ott-felejtése :mrgreen: :lol: Isti jár még a c.s.-terápiára?

Curse :) Szupi, hogy sikerül megelőznöd a ciciharapást! :D Bevallom, ilyen melegben én csak vmi nyugis-pancsolós progit tudnék elképzelni, lehet hogy Adél is élvezné :wink:

Fibi :) Visszaaltatásra nekem is csak Votiv "ájultra etetős" módszere jön be :wink: de néha az sem használ, és akkor jönnek a kettesben töltött percek(/órák), mert ilyenkor lehet gondtalanul gügyögni Bencussal (Bálint előtt nem szoktam).

Zsan :) "ez az egyik bili füle törögetős dolog nálam mostanság. Folyton azon rágódok,h miért nem voltam elég erős, h nemet mondjak az apóséknak, és itt szüljem már az első gyerekemet is. És most úgy érzem, nagyon kicsesztem vele egy életre." Ez a mondatod úgy szíven ütött... Egyetértek Votivval: nagyon szigorú vagy önmagadhoz, nem csinálsz semmit rosszul és sztem nem csesztél ki Borisszal!! (nem akarlak megbántani, de sztem ha így állsz hozzá, azzal ártasz a legtöbbet magatoknak :roll: és az igaz, hogy fel kell dolgozni a történteket, de ne marcangold magad, plíz!)

Na, ébredt a ded...

Kép
Kép
denizsa

Indi :) Biztos meleg van, mert az agyam nem fog, legalábbis nem értem a leguccsó hsz-ed :oops:
denizsa

Deni :) Az előttem írt hozzászólásokban folyamatosan az olvasható, hogy x és y már midnent leírt arról, amit ők gondolnak a témáról és benne vannak a grupban. hát bocs, hogy én nem. se egyik se másik. sőt még egoista se vagyok. ellenben igénytelen állat, akinek baromira csak a gyerek élete és biztonsága számított és nem az, hogy gyertyafénynél mozart szóljon de ez a kisebbik baj, a nagyobbik, hogy és ráadásul még csak nem is haragszom egyik orvosra se, aki pedig nem volt hozzám valami jó - mert nyilván én is oka voltam valahogy.

Mindenesetre továbbra sem szimpatikus nekem, hgoy ha valaki elmondja, hgoy neki ki a doktora, akkor előszedjük az összes rosszat, amit róla hallottunk/esetleg tapasztaltunk - nehogymár megbízzon benne. És az én mondanivalóm ide irányult, csak elment az olvasása más irányba.

Egyébként pedig puszillak!

indianyo

[quote="ildi76"] írta:ildi76Ez a torna nekem nagyon szimpi így látatlanban, mert épp mostanság keresgéltem valami lazítás félét, jógát vagy ilyesmit, de mindegyikben olyan gyakorlatok vannak, amit nem tudok csinálni gerincsérvvel! Ebben nincsenek ilyen hajlonságok, ugye? És nem kell hozzá szakember, hogy megtanuljuk? Te hol tanultad? És kitől? És mennyi mani a tanfolyam, ha nem indiszkrét?

Ildi, nincs hajlogás, abszolút hátkímélő, és akár ülve is lehet csinálni! szóval sztem neked tuti jó lenne.
Az alapfokhoz nem kell szakember, aki tovább szeretne lépni, annak már igen.
Én a masszőrömtől tanultam (ő csinál még prána nadit és Bach cseppeket is), ő rendszeresen tart ilyen közös shang-gungolós órákat a Dohány u-ban, de csak meghívásos alapon, szóval sehol sincs hirdetve, meg nem lehet csak úgy az utcáról bejönni. Én egyszer elvittem a mamámat is, és azóta ő is csinálja a tornát minden nap, és egy hónapja nem szedi a pajzsmirigy-gyógyszerét! Tökéletesek a leletei, panasza nincs :) És fogyott is, fogyókúra nélkül :)
Az alapszintű tanfolyam 7e az egy alkalom. De több alkalom nem is kell :)
(de én ternészetesen nem kérek pízt)

votiv 8)
votiv

lányok köszönöm. :oops:
nem ezért irtam (vagy lehet, h ezért?? virtuális buksisimi rulez!)
olyan vagyok, mint egy rossz akksi, amit néha be kell bikázni! :wink:
és tudom, h ez az önmarcangolás tesz a legrosszabbat a helyzetnek. igen, és ettől is elég ramatyul tudom magam érezni (ördögi kör, saját magam börtöne, aminek én nyeltem le a kulcsát), de PRÓBÁLKOZOM.
ez most valszeg a nagylányság miatt van.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nyugi, Indi, én sem vagyok benne a csapatban....
és nem értem, mit lehet ezen félreérteni vagy félreolvasni, na mindegy. már kicsit bánom, hogy épp ráértem, és leirtam.

Amugy Zsan,
szerintem is egy oldalon állunk. akkor talán te már érted, mit akartam a mondandommal :wink:
fibi

Sziasztok!

Vot,
én is én is torna plíz vana bí szuperpáör-vumen!!! :D sőt, hánki-tánk vumen!!!!

ha már ilyen jól elmerültünk a témában:
1, igen, Sün, most te jössz a B.Zs. védőbeszéddel :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

2, azért ott volt, hogy keresheti B.S-t emilben, sms-ben stb meg szkennelje be az eredményeket - no, hát pl UM nem ad meg mobilszámot és nem szokás neki eredményt beszkennelni ;)

jaj, nagyon remélem, hogy nem voltam félreérthető, nekem semmi bajom B.S-sel, csak annyi volt úgy ámblokk, hogy fogadjuk el, ha vki (valszeg indokoltan vagy nem alaptalanul) mond vmi kritikát a dokinkra ;) decc ól :D

Zsan,
csír áp :D
engem nem is dicsértél tegnap vagy mikor az általános dics-osztásban - meg is vagyok sértődve ám :mrgreen: :wink:
linked szenzációs én annyira de annyora imádom azt a pasit meg az egész bandáját emma thompsonostul stephen fryostul :D és ő meg annyira de annyira helyes (így idősebb korára, mert fiatalabbként, főleg azzal a Jávor Pálos rap bajusszal :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: )

bocs, hogy még nem írtam ám pü-ket!!!!!!!!!! :oops:

Kép

Kép

:D
szrekuc

És ha már B.S., akkor most láttam a tv-ben nyilatkozni :wink: :lol:

Indi :) Már teljesen értem, köszi :D Akkor én sem vagyok a csapatban :mrgreen: Csók*csók Nektek is! :D

Votiv :) Csoda-torna-oktatásra én is jelentkezem! :wink:
denizsa

ja, ez lemaradt:
:mrgreen: :mrgreen:

Deni,
de te benne vagy, mert azt irtad h Maccsal értesz egyet :lol: :mrgreen:
fibi

Na én meg itt jól megsértődtem :mrgreen: Bocs, nem tudom, mi ütött belém, ilyen csoport-ügyeken nem szoktam, biztos a hormonok - bár én legálisan már nem hivatkozhatom rájuk

indianyo

milyen csapatról van szó? :shock: :roll: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
hát a mélységesen egyetértök csapatárol :lol:
fibi

Votiv!

Köszi a választ! Akkor én szeretnék részt venni az órádon! Csak most 2 hétre el! :( De nagyon lelkes vagyok! :D

Den!

Köszönöm a pü-t! Nagyon ari vagy!:)

Akkor 2 hét múlva jelentkezem! Ha elvonási tüneteim lesznek, lehet, hogy majd bekukkantok egy internet kávézóból! :)

Jó éjt!
ILdi
ildi76

csak beleolvasgattam sajna nem tudtam teljesen mindenkit, de az bizti szuper egy társaság van itten :lol:

amit még hozzámintéztek arra azé reagánék:
tudom, hogy BS is hibázhat hisz nem mindenható (bár kisebbfajta félisten :mrgreen: ), de azt még mindig nehezen hiszem el, hogy tényleg úgy reagált mint ahogy az lyányzó leírta.
(ja és hogy mi történt Szrek barátnőjével az abszolút kimaradt :oops: )

Kisün! a csajról én is detto ua írtam mint te.

Recca! az egyik előadáson mesélt BS egy általa levezetett faros szülésről.

nálunk ma villanyszerelés + gájázás (amit még folytatnom kell :shock: :roll: )

Curse! progi: legközelebb pattanj be az autóba, s gyertek el hozzánk! :lol:

Fibi! ha minden elképzeléseim szerint megy, s az időjárás is segít, akkor koraősztől már rendezhetnék kültéri babanetes talikat. :lol: szóval drukkot ide :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Macs! püztem neked: GYERTEK! GYERTEK! :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Szrek,
hát a csapatról, aminek te is tagja vagy... :lol:

ja, és bocsi,h múltkor kimaradtál a körből, most te vagy az első:
aki Emma Thompsont és Kenny Branagh-t szereti, az csak és kizárólag JÓ ember lehet. 8)
és milyen érdekes, H. Laurie a Peter's Friendsben, a másik doki, a kancsal, de helyes rákvadász meg a Sok hűhó semmiértben, és mindkettőt K. Branagh rendezte...
összeérnek a szálak...(biztos totál érthetetlen voltam)

ON:nem tudok semmi témába vágót mondani, én már annyira off vagyok. :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Állatkertbe menjünk MENJÜNK!!!
gödibarbi

Ezt még délután írtam, de elküldeni már nem tudtam.....

Vera, Zuzi, Zsanci, Macs (misztifikálásról való...yesssss) /ugye, nem hagytam ki senkit :oops: / tök jól leírtok mindent :)

Votiv :) állatkert :D, benne lennék, Istókapa :roll: , cikk jóóóóó :D, Shang izé engem is érdekelne... ez ad erőt és mindent legyőző akaratot? Ja, nem, az más :wink:

Indi :) aranyos vagy, majd tréningezek addig :)

Nuk :) amit előbb Szreknek írtam, az Neked ment :oops:

Szrek :) és fordítva :D :oops:

Curse :) valszeg, akkor már nem éhes :roll: , szabadtérire öltözés, passz :oops:

Fibi :) nálunk Máté az utóbbi három hónapban kel fel ötkor, és mostanában fordul elő nagy ritkán, hogy néhány ágyon tett versenykör után, kifosztva a tejtartót visszaalszik. De nem ez a jellemző és én lassan, de biztosan állva alszom, mint a lovak :roll:
Szóval, arra akartam kilyukadni, hogy Máté nagyjából öt hónapos koráig aludt hajnali kettő-háromig és utána reggel hatig kb. Addig tartotta ezt a jó szokását, utána váltott. Nem tudom, nálatok mikor lesz a nagy váltás...
Augusztus 1-2-3, igyekszem fejben tartani és ha Macs még egyben, akkor viszünk neki kóstolót :)
Zsolónak műteni kellett a hátát? Ejha, nem is tudtam :shock: És köszi, kedves vagy :)

Zsanci :) jó bonyolult gondolatok járnak a fejedben, uralkodnak rajtad. DE igaza van Votivnak rossz azt látni, hogy a sok negatív gondolat így Rád telepszik. :( És miért csesztél volna vele ki egy életre? Ahogy Votiv is írta, valóban el kell fogadnod önmagadat, a múltat, mert amíg ez "mozgat", nem tisztul le, addig kivetíted B-re is és ez egyikőtöknek sem jó, sőt!!!!
Jó lenne, ha ki tudnál lábalni ebből a szülés utáni mélypontból, sztem erősen a hormonok játszanak Veled, ha gondolod beszélgethetünk priviben tovább, de azt hiszem itt a topicon így is elég volt belőlem :roll:

Vica
vica94

Kép

Kép

szrekuc

Deni :) gyertek majd Ti is, ha lesz alkalom rá :D Tök jó, hogy B ilyen szépen tud fogat mosni már. Igazad lehet, hogy érzékeny ínnyel nem lehet vmi kellemes, hogy bedugdosom a gumikefét és nyüstölöm szegényt - már vagy két hete békén hagytam... -, csak félek, ne romoljanak el pici kis fogacskái. Rémgondolataimban fekete fogú babácska van, láttam már ilyet sajnos :?
És B biztos jól fogja magát érezni a nagyinál, ne aggódj. Vagy inkább pont ez aggaszt, hogy nélkületek érzi majd jól magát?
Eszembe jutott vmi arról, hogy csak éjszaka tudsz gondtalan gügyögni Bencusnak... csak nehogy az legyen majd a vége, hogy azért fog éjszaka kelni, hogy vele tölts néhány percet, órát, mert rájön, hogy csak éjjel kaphatja meg Tőled a teljes figyelmet. Elnézésedet kérem, ha belekotyogtam, jó szándékkal tettem :roll:

Indi :) ne beszéljünk itt csapatokról sztem. mindenkinek van véleménye és ennyi. Amúgy, ha meg csapatoknál tartunk, most én nem/sem tudom, hogy egyáltalán passzolnék-e valamelyikbe, de nem is szándékom. Számomra mindenkinek van igazság az írásában és lezártam a dolgot magamban.
Indike, nem lehet, hogy a holnapi hazaút és otthoni - várható - légkör miatt előre stresszeled magad és már most rossz a hangulatod??? Mert akkor pénteken mondjuk itt a helyetek nálunk - előbb vannak progik a héten -, van pancsi, meg sok játék és még aludni is tud Dominó, ha szükségét érzi :D

Húúú, többire most nem emlékszem :oops:

Vica
vica94

anno ezt a képet nem osztottam meg veletek. ez a 6hetes kontrollon készült.
Kép Angi és BS

nem tudom ki hogy van vele, de nekem az a véleményem hogy akikhez a gyerekek és kutyák rohannak az tuti vmit nagyon tud :mrgreen: :lol:
gödibarbi

Zsan,
:mrgreen: :oops: mi mind a csapathoz tartozunk és mi mind egyéniségek vagyunk ;) :mrgreen: :lol: és akkor én naon jó ember vagyok :mrgreen:

Barbi,
akkor drukk oda! :D és ejnye-bejnya, hogy nem követted a szobatársammal történteket! :wink: :mrgreen: :lol: (csak annyit mondott, hogy B.S. előre megmondta, mennyi az annyi és hogy ha lehet, ne menjenek fizetés nélkül haza a kh-ból)

Ildi,
jó pihit! és fedezd fel az internet kávézókat! ;) :D

Indi,
:( ne tessék ám itten megsértődni, nincs miért ;) :D
egyébként annyira bírom, hogy a legtöbb dologban tök egyetértés van, oszt mégis úgy tudjuk osztani az észt :lol: :lol: :lol:

hajnali kelős gyerekek miatt mélységes együttérzés ;) Ábel nem szokott 5-kor kelni (kop-kop;) ) hanem helyette éjjel ébred illetve mivel most egy ágyban alszunk, kitúr :shock: hihetetlen, de ki tud simán túrni a 140x200-as ágyból :roll: :lol: (még mindig nem volt festés és addig nincs értelme új ágyat beszerezni, mert a penészes falra ugyi nem rakom - mondjuk már lemostam egy részét, le is jött a diszperzit :mrgreen: :lol: )

menjünk állatkertelni!!! :D
esetleg ott is songizélhetnénk :mrgreen: :mrgreen: (mármint az a torna ;) )látványos lenne :D ;) :D

Den,
Bálint biztos tök jól fogja magát érezni - olyan nagyon nagy fiú lett! :D ne aggódj :D

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: