A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Bocsánat: Tinu is igen szép leány, de most hozzászólásom aktualitását Curse hozzászólása adja

Ded már alszik, de korábban arra mentem be a szobába, hogy ül az ágyon és tévézik :shock: Eddig is csak reggel-est-meg alváskor tévéztem, most aztán csökkentenem kell ezt is - persze nem nagy tragédia, csak az önuralom, ugyi....

indianyo

Indi: először én is azt gondoltam, hogy a hozzátáplálástól van, de aztán akkor is rosszul aludt, mikor nem adtam neki semmit. Meg akkor is, mikor már reggel adtam neki. AZt meg nem hiszem, hogy egész nap nem fáj a pocija tőle, csak éjjel. Meg a hozzá hasonló korú babák is hirtelen ugyanígy nem alszanak, és nekik a foguk miatt van. Tünci is nagyon rág mindent, és ezért is tippelek most mégis inkább a fogra.
És először megörültem, hogy én vagyok nőies formájú, de aztán rájöttem, hogy Nuk. :lol: :roll:

Kép
Kép
tinu

Szia Mindenki :)

Se jobban, se roszabbul. Fájások gyengültek kicsit, de maradtak.. :(
Holnap reggel megyek a H-ba. Doki szerint, mivel frontérzékeny vagyok, ezért beleférnek ezek a jóslók is.. holnap minden esetre kiderül, mi van. És nem hagylak benneteket hír nélkül, ha bármikor is a következő 5 hétben be kellene menni, akkor beírok egy sort,a történésekről.

Nuk,
kacagó lányod!! :D :D :D :D :D :D
Én Fülinek alig 4 hónapos korától kezdtem a hozzátápit, almával, barackkal. Mellette még 9 hónapig szopott. De én azért kezdtem,mert úgy éreztem igényli és valóban, őrült lelkesedéssel fogadta az újdonságot.
Neked nem kell mást adni neki, ha nem akarsz, de csatáznod sem. egyszerűen nem adod neki és kész. :)
Emlékszem, mikor szegény Zuzi volt kiakadva, mert a dokija azt monta, ne adjon annyi banánt Bazsónak, hanem cukrozza a kajáját... na ugyan ez a szitu: egyik füleden be, másikon ki, te meg azt tedd, ami szerinted Rékának a legjobb :)

Votiv :D

Neet,
az országút réme :mrgreen:

mára ennyi, megyek pihenek, ameddig lehet :)

szép estét, jó csevelyt mindenkinek :)

és köszönöm a drukkokat :)

csók

Macsek
macskanyu

Upsz, akkor nem Nuk, hanem Curse.
Na jó, Nuk biztos te is nagyon nőies vagy. 8)

Kép
Kép
tinu

[quote]
írta:
akkor már inkább a stresszoldás irnyából kellene megközelítenem a dolgot, de ez tényleg olyan, mint ahogy Móni is mondta, mint mikor egy szingli csajnak azt mondják, hogy biztos azért nincs gyereke, mert nem akar...

Votiv :) :lol: :mrgreen: :evil:
És jó pihenést! Lesznek szép viharok - víznél még szebbek a villámok, olyan szép színek vannak meg fények ilyenkor.[/quote]

indianyo

itt olyan, mintha lőnének...
arra keltem fel az altatásból, h azon gondolkoztam, biztos gyakorlatoznak a laktanyában, majd rábéredtem, szó szerint, h este még ők sem gyaksiznak...
minek van ilyen hangja? igy döröghat az ég??????????????? :shock:

Votiv, Ridonli és a többi függő :lol:
örülök,h vagytok!!!!!!!!!!!!!!
Lilinek jobbulást!
Dokinéni nagyon ügyes, bár nekem nem veszi fel a telefont, mikor elmentek a srácok, pikkpakk olyan bogyókat mondott, amitől már ma jobban volt Igi...
Voltunk babamutogatóba is, 5,4 kiló, 59 centi és klassz srác...csak állandóan sir...most

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

s ha véletlenül nem tudnátok aludni: 23.35 M1 Törvénytől sújtva (Jármus Jaki rendezte, és Roberto Benigninek (is) vannak benne olyan dumái, mint az I love Walt Whitman (na most az akcentust tessék beleképzelni) meg az ájszkrím, júszkrím... JAj de szeretem, kár, hgoy ma 5-kor ébredtünk és megyek is szunyni

MAcs :) ++++++

indianyo

na ezt még: Zsanci :) milyen bogyókat kaptatok? csak hogy legközelebb már kapásból odaugorjak, ha kellene.
nem tűzijáték vagy petárdafajzat?

indianyo

na ezt még: Zsanci :) milyen bogyókat kaptatok? csak hogy legközelebb már kapásból odaugorjak, ha kellene.
nem tűzijáték vagy petárdafajzat?

indianyo

Sziasztok!!! Szinte semmit nem tudtam visszaolvasni, elmúlt két nap rohanás volt, de most már lassítok és jövök 8)
Dóci két napja játszó-táborba jár, reggeltől ebéd utánig, imádja, játszanak, tornáznak, rajzolnak-gyurmáznak, pancsolnak :lol: Azt hiszem, nem lesz gond az óvodával...

Indi,
annyira sugárzik a boldogságtól az összes hozzászólásod, nagyon jó olvasni téged "vidékről" :lol: Nyaraljatok nagyon jól!! Sajna olcsó albérletet nem tudok. Muszáj a fővárosban lennie? Mert szerintem Bp-határon kívül sokkal kedvezőbbeket találhatsz. Mi lenne neked egyébként az olcsó?

Macsom,
ugye nem baj, ha azt mondom, hogy egyrészt csütörtökön inkább otthonodban látogatnálak :wink: másrészt nem igazán szeretném, ha Marcinak és Mirkának egyazon születésnapja lenne :lol:

Nuk,
szerintem abszolút nem ciki Norbi, ha ettől fogysz, akkor neked ez a jó, és kész! :)
Hozzátápi: Dócinál kicsit korábban kezdtem az almalevet (azt hiszem 4 hós kora után), Marcinál 5 hós korában, már nem volt nekik elég az anyatej, és mindkétszer szinte megkönnyeztem, mert "felnőttek" :lol: És mindketten falták a kaját, imádnak enni :) Szóval, csak akkor kezdd, amikor úgy érzed, hogy itt az idő! :)
Ma voltam ikejában és gondoltam rád 8)

Mása,
férjed eszméletlen jófej! És nagyon szépek vagytok! És milyen jó hogy már otthon :D

Arwen,
HAJRÁ (bár ezzel már nem tudok újat mondani) 8)

Rekuc,
nekem teccik a béka 8)

Votiv,
jó nyaralást :D

Neet,
lógsz nekem egy levéllel!!!! :D

asztrológiában nem hiszek, de szerintem most senki nem esett le a székről meglepetésében :mrgreen: valószínűleg a skorpió napom teszi... vagy a nyilas aszcendens... vagy a kos hold... :mrgreen:
kisün

Zsan,
ablakunkból láttuk: tüzijáték :? Megyek a szobába, hogy megnyugtassam Dócit, hát nem belealudt? :mrgreen: Nagggyon jó ez a tábor 8) Iginek ++++++
kisün

Curse,
SAP interjú?? Mert akkor szomszéd leszel ám! aztán járhatunk együtt kajálni a MOM-ba :D drukkhegyek, bár én hiszem, ha nem sikerül annak jó oka van.....és ilyenkor ünnepelni kell. Persze az is ünnep ha sikerül. Így aztán ünnep az egész élet! :)

Indi,
én nem akarok vitát indítani :D !!!! :D - mert jönnek a ro-k, pattogatottkuki stb.... - de mi is azzal a baj pontosan, ha a ded néz egy kis tv-t?? az életben nem tudtok meggyőzni, hogy rossz az a kölyöknek ha megnéz olykor 1-2 mesét (persze igazi MESÉT ám, nem csihipuhi hülyeséget) vagy a Spektrumot, állatokat ezt azt. ?? szerintem módjával ez is kifejezetten hasznos dolog. Jót tesz az, ha kicsit elüldögél és megnézegeti, " nézd mááá egy elefánt" meg ilyenek. Hááát nem tom, ez a tv ellenesség nekem kicsit túúúlzás, bár lehet, hogy én gondolom rosszul, de akkor ezt elprücskölöm a következő 40 évben még :D
És mit csináltok egész nap??? Szégyenlem de nem nagyon tudom hová tenni ezt a falucskát. Hol van és mi mindent lehet ott látni?? mesélj erről is lsz!! És főzöl meg ilyenek?

Vot,
jó nyaralást, ne nyeteljél, füröggyé :D

Macs,
annyira nagyon leírtad az asztrológiáról lappangó gondolataim :) megnézem azt az oldalt az utolsó esélyem megtudni az aszcendenst :) És pihizzél :)

Kép
akata

Indi:
Szeretnék egy új kendőt, mert Kismamás van, de arról nem sok jót olvastam... Megnéztem a Dydimos-t, gyönyörű, de qva drága... Minden ötlete szívesen fogadok!
Sikerült amúgy Rékát elöl ültető (befelé néző, mert le kell szorítani a fejét... :cry: ) pózban felkötni, tetszett is neki, de valahogy becsíphette a husiját a térdhajlatban, mert lkezdett üvölteni, meg piros volt neki... :cry: :cry: :cry:

nukada

Mirjam,
neked még azt akartam irni,h kicsit vegyél vissza a tempóból, és várj pár hetet...
és akkor már oroszlán leszel, és jobban kijössz Verával!!! 8)

Vera,
szóval tüzijáték volt, pedig még nincs is negyedike.
neked beraktam egy linket, vagy belinkeltem egy valamit...ha van időd nézd meg!!! Többiek is! :lol:

Indi,
most igen érdekes bogyót kaptunk, még csak nem is hallottam róla:
CAPSICUM ANNUUM C30
No, meg a jó öreg hepar sulfurist, szintén 30-ban...
és persze, amikor Igi kezd jobban lenni, akkor kicsit visszasirjuk, amikor beteg volt...öööö...na jó. mégsem, de igen dullllva, ahogy neki pördül az életnek, ha visszatér belé a lélek.

no, ez a nap is a malacoké, ha Meme igy folytatja, megvonom tőle a Buddha titulust...hihetetlen, amit két napja csinál, a kis dagi... :wink:

köszönöm a BÉBISZITTERES felajánlásokat, még keresünk, igazából a legfontosabb (amellett, h 3 nyelven beszéljen, értsen az asztrológiához :wink: és legyen saját autója - just kidding), hogy tudjon Igi után futni, mert utána KELL!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!!!

Jaj olyan aranyosak vagytok,hoyg drukkoltok!!!!!!!Jol esik nagyon!

Voltam este a dokinal.
A fele olyan hir,amit sajnos tudtam....
Es ez az,hoygha csutortok reggelig nem indul be,akkor befekves,mert itt ez a protokoll.
Aztan varnak,nem inditanak,csak bent kell lenni,bizti,ami bizti.Persze ha vmi gond van,akkor lepnek.
UHn minden oke volt,most is szinte ugyanolyan mereteket mert neki a doki,suly 3200koruli a BPDje meg 96..ugyogy teljesen jo minden.
Flowmetriat is nezett,lepeny II.fokban erett stb...
Mehszaj-na es itt jott egy kis orom!!Sokkal jobb,mint penteken!!!!!!!!!
Teljesen erett a szulesre,baby lejjebb jott es 1 ujjnyira nyitva vagyok vegig,szoval C1111 :lol: :arrow: :arrow: Meg is tapizta a buksijat :lol: :lol:
Ugyhogy a doki azt mondta,hogy azon sem csodalkozna,ha par ora mulva hivnam :wink:
DE jooooooooooo lenne!!!!
Viszont ugye o elutazik vasarnap es ha addig nem szulok,akkor bemutat egy kolleganak.....hat ezt nagyon nem szeretnem (marmint nemvele szulni...)...persze mar a befekvest sem...hisz ott mar csak varakozik az ember...meg eleve---korhaz....
Szoval ertitek na...
Ugyhog kernelek Titeket,hoyg legyszi kuldjetek minden energiat,hoyg kibujjon a kis Draga meg csut reggel elott :wink: Legysziiiiiiiiii!!
hatha tudunk ra hatni :wink:
En is meg fogok tenni mindent :wink:
Holnap reggel meg CTG!Ha addig semmi nem lenne..

Macs,
remelem holnap csak jo hireket mondanak Neked a Hban,addig talan meg a fajasok is enyhulnek :wink: :wink: :wink:

Nuk,
jo az uj kepes vonalzod :wink:
Es en is Norbiztam mar..nekem nagyon bejott..sokaig csinaltam,tavaly az eskuvonk elott.Jartam mellette tornazni is,ugyhoyg extran jo volt,de a kajalast en is tok jol birtam,mert gyakorlatilag neha bele-belefert eg ykis bunozes,ah pl reggel csinaltam..de amug en is igyekeztem 1essel kihuzni a napot :wink: Amuyg en nem birom Norbit meg az asszonykat sem..de nekem is bejott a modszer.. :wink: Hajra!!!

Votiv,
de igen, a dokimmal mar atbeszeltuk,hogy a ciklusaim miatt pont most vagyok jo idoben...mert nekem sem 28 naposak voltak,hanem 30-35..szoval emiatt siman lehet a rahuzas....

MOnisa,
hat igen,en is probalom magam felkesziteni,hoygha be kell fekudni,akkor +an tudjak hozzaallni... :roll:

Joejt!!!

Kép

Kép
arwen07

Akata,
tévés téma volt már, de most nyomatékosítom a véleményem: nálunk olykor-olykor szól, bár egyre riktábban, mert mióta nincs egyetem, rákaptam ismét az olvasás örömére, no meg rádiózni is szoktam végre (azzal van kitámasztva az ajtó, és egyszer Eszter bekapcsolta és így :mrgreen: ) és ha a fejem tetejére állok se hajlandó Eszter 3 percnél tovább bambulni a TV-t. Eddig asszem a Süsü a sárkány vitte a prímet 2.5 minute-tel, meg egy-két reklámra odakapja a fejét (pl sok baba valami nagy autót reklámoz), és nem és nem. Mondjuk nem is erőltetem persze, de mivel időnként háttérzaj (amiért sokan megköveznének, pedig azt se mondtam, Jehova), sztem ezért nem újdonság és nem érdekes neki. Neki az érdekes, ami mozog, amit fel lehet venni, meg lehet rágni (kinövi valaha orális időszakát???), utána lehet futni, stb. Na, a tv ilyet nem tud.
Szal sztem ne bánd, ha néha "nyugtod van a büdös kölöktől", és amíg tvzik, te pihizhetsz, amíg nem kórosan sokat ül előtte. :D Lásd, én álló nap rohanok vele, előtte, mögötte. Ez se rossz, de ha végigülne egy 15 perces vizipókot, hát akkor se sírnék. Majd.

Poén: a minap kezdődött a Szeress most. Eszter odakapja a fejét és: OTT A BALATON!!!! De amint lement a főcím, sőt már közben, kiviharzott macskát ölelgetni. :D
neet
neet

Kisün,
ami késik, az csak múlik. :lol: Most már tényleg írok majd. :D

Arwen,
akit eddig beijszettek, h befektetés jön, mind lebabázott, többek közt én is. :D Úgyhogy tessék csak nyugodtan ijedezni. :D

Távolból író kedvesek,
jó nyaralást, jó netezést is, ha már ilyen függők vagytok. :lol:

neet
neet

Neet :lol: :lol: :lol:
hat betojtam en rendesen,azzal nincs gond :wink:

Kép

Kép
arwen07

Zsan,
megnéztem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Arwen,
ezek jóóóóóóó hírek 8)

Neet,
nagy baj ez, nem tévéfüggő a gyerek... valamit tenni kéne :lol:

Kata,
Egyetértek, mértékkel szerintem sincs gond a tévézéssel :) Dóci is néz tévét, este, korlátozott időben, és általában dvd-t, ott nincsenek reklámok... meg... őőőő... sportot, de azt a hüle szülei miatt :lol:
kisün

Neet,
tv témára nem emléxem bár soxor ki is hagyok néhány fejezetet :) de egyet gondolunk és a gyerekeink is. Nálunk egész nap zümmög a tv, de az 1-2 perc itt is stimmel. és nem bánom :D
De azért érdekel az antitv-s vélemény :D hátha van benne elgondolkoztató dolog - azonkívül, hogy megöliacsaládotstbstb...

Arwen,
bábalöttyöt megiszod?? :) izgi, nem sokáig netezel két kézzel már itt, egyikben rövidesen baba lesz :D

Kép
akata

Kisün,
ha te is ezt mondod......! :) a box és moto gp nálunk is versenyez a soft csatornákkal :twisted: :twisted: :twisted:
Apa bak :lol:

Kép
akata

Kata,
mi labdasportokban nyomulunk (kézi-, vízi-, foci, tenisz) 8) Nálunk egyébként sporton kívül csak este van tévé :lol:
kisün

Nuk,
Én nem foglak lehurrogni, több embertől is hallottam, h az update milyen hatékony és nem feltétlenül kell hozzá megvenni Norbi sz@rjait. :)

Emberforma rendesen körbement :lol:

Indi,
Köszi :oops: mostanság baromi lelakott voltam, szóval, muszáj volt a nagygenerál :lol:

Macs,
Remélem a H-ban csak jó híreket fogsz hallani, drukkolok!!!!

Zsanci,
De jó, h Igi jobban van :)

Vera,
Tök jó, h ilyen jól érzi magát Dócid játszó-tábort :)

Kata,
Ez csak sapos meló, de nem az saphoz, egyenlőre fejvadász és ki tudja milyen cégnek keresik :? És tök igazad van az eredményt illetően. Vhogy úgy érzem, h baromira nem fog menni és tudom is, h miért. Nagyon nem szeretném, még szeretnék itthon lenni Adéllal, már most sírok, ha rágondolok, de ez van, muszáj :cry: Apa abszolút mindent megtesz, h kimásszunk a göndörből, március óta pályázik megállás nélkül, + még van egy seggfej főnöke is. Én már nem akarom tovább stresszelni, mert abból már csak a még nagyobb baj lehet és az meg, pláne nem hiányzik. Egy család vagyunk, együtt kell megoldani, és ha ez kell hozzá, akkor kénytelen vagyok vállalni :roll: Szerencsére a sapos munkák projekt jellegűek, bízok abban, h sikerül egy ilyet megcsípni és akkor félév alatt kétszer annyit kereshetek, mint a régi munkahelyemen és utána újra itthon lehetek csajommal.

Arwen,
MegaDrukkok, hogy időben kibújjon Attid!!!

Kép Kép
curse

BOLDOG SZÜLINAPOT KISÜN MARCIJÁNAK!!!!
neet
neet

itt ülök a teraszon, szemben a most épp zöldes árnyalatú, fehér hullámokkal szabdalt Balaton, már most is forróság van, de legalább mozog a levegő, kezemben egy kv, minden csendes, még alszanak a nyaralók...

köszi a jókívánságokat, Lilikét szerencsére nem viseli meg első betegsége, még az orrszívást is végig vigyorogja :shock: :) hiába, igazi második gyerek, minden percet megbecsül, amikor vele foglalkozom :wink:

Zsanci, mi Kalium bichromicumot kaptunk, korábban mi se ettünk még ilyet. Hogy vagytok? Buddhának is lehet sz@r napja, nem? :wink: de a fiad ettől még tüneményes és nagyon kiegyensúlyozott!
mondjuk az kicsit sokkolt, hogy egyhósan nagyobb, mint a lassan 3hós lányom :lol: szépszál ember lesz belőle :D

Deni Bencéjéből is, ő is tekintélyes méretekkel rendelkezik :D no meg Lindi Barnabása és Manóka Botondja is :D a többi "új fijjút" még nem láttam, de ahogy hallom, ők se nyeszlettek :P

Arwen, egyet se félj, hátha pont az a kis plusz ihlet hiányzik Attilának :wink: engem is befektettek, és aznap éjjel megindultak a fájások! teljesen maguktól! de az már jó jel, hogy változik a méhszájad, tényleg bármelyik pillanatban eljöhet az idő, és biztos pont akkor fog, amikor épp nem is számítasz rá :)

Indike, szuper lehet Nektek, élvezzétek ki Gyöngyössolymost meg a függetlenséget :)
albit megkérdezgetem, ha hazajutok!

Akata, én tévékritikusként :mrgreen: hülyén néznék ki, ha tiltanám a gyereket tőle :D egyébként sem vagyok híve semmiben a teljes tilalomnak, mert a tiltott gyümölcs csak édesebb lesz, és sztem a mai mediatizált világban kevesen engedhetik meg maguknak, hogy nem néznek tv-t, nem olvasnak újságot (akár a neten), mert az információ érték, és tájékozódni ráadásul jó dolog, sztem. viszont már gyerekkorban el kell kezdeni a minőségi fogyasztóvá nevelést, tehát meg kell tanítani a gyereket is, hogy szelektáljon, és alakítson ki saját véleményt/ízlést is, ez adott esetben eltérhet a szülőétől is... de első körben a szülőé a felelősség, mert a gyerek is azt nézi, amit ő (pl Balázst meg Mónikát...)
Nemrég olvastam egy kutatásban, hogy amelyik gyerek maga döntheti el, hogy mit néz, sokkal kevesebbet tévézik és nagyon megválogatja azt is, hogy mit!
persze ez egy későbbi sztori nálunk is, Istit is perpill még az asztal körül kéne kergetni, hogy tévézzen :) de a Szezám utcát (vagy inkább az Elmo világát) és a Thomas a gőzmozdonyt már majdnem végignézi :)
(egyébként múlt héten pont a gyerekek tévézéséről írtam cikket :))

Vera, fúúú de jó ez a tábor!!! ez a TEMI-ben van?

Curse, nem biztos, hogy ekcéma! Ha elmúlik egy jó testápolótól v krémtől (pl gyógyszertári citromos, bepanthen vagy sudocrem), akkor nem komoly :) ilyen extrém melegben, vagy akár vmi kajától is kijöhetnek ilyen szárazfoltok, de ezek egyik napról a másikra el is tűnnek :)

Nuk, hallgass az (ős)anyai ösztöneidre! :) mindenre ráértek még bőven, úgyis olyan piszok gyorsan nőnek ezek a kölkök :wink: majd a másodiknál nem győzöd lelassítani az időt :)

PéterGabi, hogy vagy??? nő már a pocakod? :)

Isti egyébként igazi vizipók lett, annyira édes és olyan kis ügyes, már lábtempózik az úszógumiban, és tök lazán fekszik a kis szörfdeszkáján is, nagyon büszke vagyok rá :)
esténként animátorok játsszatják a gyerekhadot, kötélhúzástól a dalversenyig mindenféle játék van. Tegnapelőtt Isti egyedül felment a színpadra, mert ment a zene, és nekiállt táncolni, hát ez mindenkinek nagyon tetszett, megtapsolták, és még a nevét is be kellett mondanom a mikrofonba :mrgreen: csillag születik :wink:

na megyek, lassan reggelizünk :)
mindenkinek szép napot!

Macsek, neked külön is sok+++!

votiv 8)
votiv

és isten éltesse Kisün Marciját!!!!! :D

Kép

votiv 8)
votiv

Votiv,
kiscsillagjaidat csókoljuk! :D ÉS jóóó neked a Balcsinál! :)

Macska,
megjelent egy, azaz 1 db kis fekete gombolyag a kertben. Szürke tesók úgy tűnik, nem születtek. 8)

Attis, egy napod van! ;)

Megyek, rendbe szedem a házat, és megpróbálok valami uniós értékrendnek megfelelő külsőt (belsőt) kölcsönözni neki: holnap érkeznek francia barátaink. :D Ja, és még hajat is kell mosnom, de ez már csak hiúsági szempont. :lol:
neet
PS: meg Kisünnek lógok valami méllel... 8)
neet

Köszönjük a köszöntéseket, Marci tegnap úgy döntött, hogy 1éves korára illene elindulnia, most épp 5 önálló lépésnél tart 8)

Curse,
nagyon értem, nehéz helyzet ez, egyfelől a lehetőség, másfelől pedig a pici lányod :?

Votiv,
Lilinek +++++ Igen, a TEMI-ben van, kiscsoport (max. 12fő), van rájuk 4-5 pedagógus, jónak tűnik nagyon :lol: Ha egész héten ennyire bejön Dócinak, akkor aug. elején megy még egy hétre :)

Neet,
mélt megkaptam :D

Macs,
+++++++++

vera
kisün

Kisün:
Marcinak Boldog Szülinapot!!!!!!

Votiv:
Annyira jó a beszámolód, hogy egy pillanatra én is odarepültem... :roll: :roll: :roll: :roll: Nagyon gondolkozunk, hogy szeptemberben elmegyünk Horvátországba, de még alakulóban van... Meg elvileg jövő csütörtökön megyünk Badacsonyba, meglátogatjuk a bátyámékat!

Macs:
Én is rád gondoltam, mivel 2db tündi-bündi vörös kismacs rohangál a szomszédban...

Azt vettem észre az utóbbi napokban, főleg amióta vigyorog, dumál, kapálódzik stbstbstb, hogy teljesen átalakult a kapcsolatunk a gyerekkel. Legalább is az én részemről. Már sokkal bátrabban merem tenni-venni, és sokkalta egyenlőbb félként kezelem. Tök jó!!!

Ja és múltkor próbáltunk kendőzni, beleraktam, igazgattam a fejénél a kendőt, ő meg alul kicsúszott... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De sikerült elkapnom!!! Még meg sem ijedt!!! :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

nukada

Isten éltesse Marcit!! :D

Votív,
jót írtál mint mindig :D
Majd feltétlen!!várjuk a fényképet a színpadon álló Istiről! :D hú de nagy büszkeség ez.

Deni,
lefoglalnak a fiúk? :D
Zuz,
?
Ancsiról senki sem tud?
Fibi,
Kisherczeg?

hol vannak a lányok???? :) mindenki nyaral? csak irigykedni tudok

Kép
akata

Kisün: nagy-nagy gratula az első lépésekhez és persze az időzítéshez. :D

Nuk: tegnap Tündének is majdnem sikerült leesnie a kanapéról. :shock: De még idejében elkaptam. Egy pillanatra tettem le, hogy letöröljem magamról a cuccot, amivel megajándékozott. :lol: Azonnal hasra fordult és már csúszott is lefelé. De micsoda reflexről tettem tanúbizonyságot... 8)

Kép
Kép
tinu

MARCI DRÁGA!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNUNK INNEN A XI. KERÜLET MÁSIK VÉGIBŐL!!!!!!!

Votiv,
te aztán tudsz élni!!!! 8)
Meme csak azért nőtt akkorára, h méltó társa lehessen majdan LiliRózának!!!!(több, mint testőr :wink: )
Képzeld, doki nénink megszűnteti a praxisát aug. 1-től Börsön...én csak azt nem értem (vele még nem beszéltem, csak az asszisztensével), h akkor a kártyás betegei átkerülnek a köérberkibe??? :roll: kicsit tanácstalan vagyok, de sebaj, pénteken visszük vissza IgiBoyt, majd kirajzolom a problémáimat...ha már beszélni nem tudok (egyébként három napon belül már KÉTSZER sikerült telefonálnom, úgyhogy talán egyszer meglátom a fényt az alagút végén)

Éjjel és reggel megrúgta mindkét mellemet ez az Igi, a jobb a csomós lett, két és fél decit pumpáltam ki belőle, amig normális állapotba került... :roll: mikor lesz ennek vége???

és még egy érdekesség, hátha vkivel történt már ilyen:
Meme kissé hasfájogatós lett, éjjel is nappal is, mert sztem rosszul szopizik, és rengeteg levegőt nyel.
Vettünk INFACOLT, két napja kapja, de ettől meg annyira megfájdult a pocakja, h már második éjjel KÉT órán keresztül sir, és kapálózik...és persze tágra zárt szemekkel sirdogál a sötétben...
az, h zombik vagyunk nem a legjobb kifejezés ránk perpill... most persze alszik.
volt vkinek ilyen "primér rosszabbodás" az infacoltól????????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ja,
és mi is szeptemberben megyünk Horváto-ba, és Trogir mellé megyünk (végre sikerült kideritenem) szóval, ha vki lesz a közelben, azzal szivesen összefutunk... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kisun, boldog szulinapot Marcinak! es gratula az elso lepesekhez! :) hat igen, felnonek a gyerekek... :? :lol:

Curse, drukkolok az allas-kereseshez/talalashoz! huuu, nehez dontes ez... de biztos vagyok benne, h jol fogsz donteni :) (a latogatassal viszont igyekeznunk kell, mielott elkelsz... :mrgreen:)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Zsan,
hasfájósság mihamarabbi elmúlásához ++++++. Állítólag itt is csak az IDŐ az, ami megoldja a problémát. Primer rosszabbodásról nem tudok beszámolni, Eszter nem volt hasfájós, bár rémlik, h eleinte voltak átüvöltött éjszakák, de nem mutatta a tipikus jeleit a has fájlalásának.
neet
neet

Boldog szülinapot Vera Marcijának!!!

Ma csípőszűrésen voltunk az ortopédián... 1 órát vártunk az orvosra :evil: Na ennyit az időpontos bejelentkezésről... A végén ott nyűglődött a sok picurka :( Aztán jött a csavargatás és az ordítás :evil: Ja és elhatároztam, hogy mi bizony nem jövünk ide vissza kontrollra, majd megyünk oda, ahol az uh-t is csinálták, mert ott is megnézték a csípőjét és minden oké volt és olyan finoman és kedvesen, hogy nem üvöltött a ded, szóval így is lehet! Nem is értem miért kell 2x vizsgálni?? na de a gy.doki azt mondta, menjünk el ide is - oda is :roll:
denizsa

Curse :) Nagyon drukkolok az interjúhoz!!! Majd mesélj, hogy sikerült! :wink: És mikortól dolgoznál, ha összejönne, akár azonnal? Uh-ra a gy.dokitól kaptunk beutalót, nagyon klassz hely (Királyhágó u.), nincs tömeg, nem kell várni, irtó kedves néni megnézte tetőtől talpig Bencét, majd ide fogom inkább visszavinni kontrollra a picurt. Egyébként nem kötelező viszgálat, de Bálint is volt anno, így rákérdeztem és simán kaptam beutalót. Bálint szülinapját jövő szombaton fogjuk tartani, és már készülünk rá, de szégyenszemre nem én fogok sütni, hanem cukiból jön majd a torta és süti :oops: (de lehet hogy B. szülinapján, azért összedobok egy kis meglepi finomat neki :wink: )

Macs :) Szuper kertészed van, hogy ilyen lelkiismeretesen locsol :lol: És sok ++++++

Tinu :) Térdfájásodhoz ++++. A cipőben lehet vmi, mert én pl. nem tudok teljesen lapos sarkúban járni, mert garantált térd- és hátfájásom lesz... :?

Fibi :) Szegény Ábel, remélem ma jobban alszik! Nálunk is vannak ilyen napok, amikor csak rajtam és szopi közben hajlandó durmolni a ded, aztán másik nap meg simán alszik az ágyában is egy nagyot. csak még nem jöttem rá, hogy mitől függ, na nem mintha az bmit is változtatna a dolgon :roll:

Rylie :) Akkor drukk, hogy összejöjjön a nyaralás!! basszus :lol: :lol: poz. hozzááállás: de legalább tud egy újabb szót Kamilla :mrgreen: :lol: Képzeld Bálint már összerak szavakat, pl.: anya Bálint séta (= sétálni voltunk), ezt még nem nevezném mondatban beszélésnek, de már közeledünk :lol: És nem írtad, mit is mondott a bilizésről a homeós dokitok múltkor, ami nagyon bevált??

Arwen :) Kitartás!!! Én is mindkét gyerkőcömet túlhordtam pár nappal, szóval tudom milyen hosszúak ilyenkor a napok... Pihenj amennyit csak tudsz! és persze drukkhegyek!!!

Nuk :) Tornázáshoz +++ Mit szól Réka a tornához? Szereti vagy küzdeni kell vele? Dokival meg csatázz vagy tojd le, bevallom én nem szoktam huzakodni vele, meghallgatom amit mond, aztán mindent úgy csinálok, ahogy én jónak vélem. Egyébként sztem is várhatsz még a barackkal, ded semmiről nem marad le :wink: de érdemes lefagyasztani a fincsi gyümiből, később jól jöhet :wink:

Votiv :) sziaaa! de szupi, hogy Isti tud ott is aludni!! :D Lilinek bulást!!

Zsan, Móni :) Gyerkőcök hogy vannak, múlik a fülfájás??

Indi :) Dominónak nagy gratula az ágymászáshoz!! :D
denizsa

Sziasztok!

Jaj, azért a Balaton az jobb lenne, én vízfüggő vagyok (főleg az északi oldal!), de itt is szép és jó, csak egy kicsit nekem uncsi a nagy ingerszegénység :lol: Kis házimunkácska és nagy gyerekrefigyelgetés - vendégségben azért jobban kell vigyázni,nehogy valamit emgyegyen/szétszedjen/földhözvágjon.
Ma délután mentünk volna Gyöngyösre kicsit korzózni meg játszóterezni, hát nem eleredt az eső és még napokig ez lesz? :(
Ez a kicsi falu - Gyöngyössolymos - 5 km-re Gyöngyöstől és Mátrafüredtől, aranyos kicsi falu és döbbenetes, de mindenki kedves! Mondjuk kiesett (kölcsön)babakocsikerékkel itt is mászkálhatok a kezemben, úgy látszik, ez általános :lol:

Dominót nagyon érdekes figyelni, bár aranyosan jön-megy egész nap, azért érezni, hogy ez idegen környezet és furcsa dolgok vannak, vajon mit gondolhat a kis fejecskéjében? Sokkal többet kell hordozni, mint otthon, pedig nem is fáj semmije. Nem esik nehezemre mondjuk, csak érdekes.

Nuk :) Nandu kendő teljesen jó, megbízható és olcsó. A Dydimos és a Storchenwiege nekem is tetszik, de luxuskategória - és egy kicsit sznobság nekem (na jó, azért ha valaki hozzámvágna egy szép színes darabot, használnám örömmel, de nem erre költeném a spórolt pénzemet).
Megkötésnél általános szabály: egyik kezeddel tartod a babát, másikkal igazgatod a kendőt. És SZOROSAN kötöd - nem tud kiesni akkor. A redőzés pedig az anyag közepénmél legyen, ne a szélein, utána még igazíthatod. De sajnos a kismamás kendő anyagánál fogva bevágós :(
Éljen Badacsony!

Kata :) Tévénézés: hát ebben a korban még tök mindegy, mit néz, fizikailag is ártalmas a tévé, nemcsak mondanivalójában. Legyen elég annyi, hogy a szemműtétek után az agy bizonyos részeinek pihentetésére/elkábítására tévénézést javasolnak.
Dominó ül és bámulja a tévét, teljesen ellazul tőle - hát nem szeretném, ha el is hülyülne és függővé is igen könnyű tenni már ebben a korban. Oviskor környékén meg már a mondanivaló is
számít.
Természetesen nem folytatok ellenpropagandát, de nem szeretném, ha az enyém gyerek nézné. Ezért aztán én se - mert a példa itt a legragadósabb. Olvasni még midnig nem tudok mellette - mert az jobban igénybevesz és nem veszem észre, ha hirtelen ugrani kell mondjuk karnisról leszedni vagy mosogatógépből kiszedni (ma belemászott és már épp csukta volna magára az ajtót :!: )

Éljen a rádió! :)

Marcinknak nagoyn boldog első születésnapot! No meg élete első 5 lépéshez külön gratula!

Aranyosan vagytok, köszönöm szépena kedves szavakat, azért boldogságtól nem sugárzom szerintem, de legalább a "nem szól senki ránk" örömében fürdőzünk, nekem egy nagy dolog.

Pusz, ded mindjárt ébred, be kell tömni a száját egy kis rántott patisszonnal és paradicsommal.

indianyo

Bálint mostanában kezd érdeklődni a tv iránt, pontosabban megkérdezi, hogy "ez mi?" és rámutat a mesefigurára, meg kommentálja, hogy "bácsi, séta" vagy "hajó, víz", stb., de 1-2 percnél tovább nem köti le (szerencsére). Bár 1-2 mese erejéig nem tartom károsnak a tv-t, teljesen kizárni az életéből úgysem lehet. Aminek viszont nagyon örülök, hogy végre hajlandó meséthallgatni :D Altatásnál mindig olvasok neki és már úgy megyünk aludni, hogy mondja, hogy "könyv, mese" :D A legérdekesebb az esti meseolvasás, mert nem enged lámpát gyújtani, de a könyvet vinni kell és mesélni, így úgy teszek, mintha olvasnék és marad a fejből mese a sötétben :lol:

Votiv :) Isticsillag :D :D tényleg, kipróbálta a csónakot?

Vera :) Nagy gratula Marcinak az első lépésekhez!! :D :D

Zsan :) Hasfájóssághoz+++ Infacolt mi Bálintnál próbáltuk, de nem vettem észre semmilyen hatását, primert se... De már hallottam az Espumisan cseppekről is, asszem Vicáék próbálták és nekik nagyon bejött.
denizsa

És még ezt elmesélem:
Ma Bálint a nagyival ment sétálni (jött anyám vigyázni rá, amíg mi Bencével csípőztünk) és virágot gyűjtött nekem, és hangos "anya-anya" felkiáltással adta oda, én meg olvadoztam :oops: :D
denizsa

Kedves Anyukák!
Szeretnék segítséget kérni Imre kh. szülésznőivel kapcsolatban.
Margitban szültem volna, de bezárják és dokim átment az Imrébe, ahol még neki is idegen a terep, nemhogy nekem, ráadásul óbudaiként a távolság miatt nem igazán tudok kontaktust teremteni....Igyekeztem a hozzászólásokból szűrni, de elég sok van, viszont konkrétan csak egy szülésznő elérhetősége szerepel.
Szerintetek mit tegyek???..... Minden tanácsot nagyon szívesen fogadok.
Előre is köszi!
cilvus

Nuk,
Csatázz? Egyszerűen mondd dokinak, hogy nem adsz és kész. Már ha kérdezi. Vagy addj, ha úgy gondolod szép lassan, fokozatosan.
És hát - ez csak a magánvéleményem, persze itt minden hsz-om az, de asszem ezzel kisebbségben leszek - nekem a legidegesítőbb korszak a hozzátáplálás volt. Persze örültem, hogy eszik reszelt almát meg minden. De nekem is volt külön etetős ruhám, a gyerek ugye nem tudott ülni... Mindig takarítani kellett és mosni és feltörölni és pépesíteni. És ha nem volt elég, még többet kellett turmixolni meg reszelni meg...
M. jól nem kap semmit 6-8 hós koráig, pont elég egy kölköt táplálnom főzött kajával (de ő legalább azt eszi, amit én).
És Peti mindent, de mindent megevett és baromi sokat. Csak úgy ismertettem az új ízekkel. Ehhez képest most kb. úgy válogat, mint a kevésbé válogatós kölkök (de válogat, nem úgy, mint egy évesen). Szóval én nem hiszek abban, hogy meg kell ismertetni a sok-sok ízzel, mert akkor nyitott lesz az ízekre. Persze nem krumplit kell adni neki sós vízben hetekig és 2 éves kortól rántott húst sült krumplival minden nap, de hogy 8 hósan vagy 10 hósan x gyümit kóstolt meg vagy csak x-4-et sztem tök mindegy.

És drukkolok a fogyókúrához. Nekem nem lenne erőm hozzá, minden fogyózót hősnek gondolok, bár sztem a fogyókúrák egy része a nők felé irányuló hülye-hülye elvárásoknak való megfelelés. Most olvastam, hogy a nők nagyon nagy részét (számok is voltak, persze nem emlékszem rá) érinti a narancsbőr és ki hogy küzd ellene. Megfordult a fejemben, hogy ha a nők (felnőtt nők) több, mint 50 %-át érinti, basszus, miért nem arról van cikk, hogy a negyven valahány százaléknyi kisebbség hogy tud narancsbőrt szerezni?!?!?!?! Megnéztem (nem bírtam ki, hogy ne kapjatok számokat, bár nem tudom milyen felmérés...), 10-ből 8 nő életét keseríti meg, 20-30 év között csaknem felüknek, 30-35 év között 70%-nak és 50 felett 98 %-nak van narancsbőre! Mer az oké, hogy festem a hajam és a körmöm is levágom, hogy ne legyek buckamanó, de 50 év felett mennyit érdemes küzdeni azért (anyagilag és pszichésen és fizikailag), hogy a 2%ba kerüljek??? De azért csak fogyókúrázz, ha neked ettől jobb lesz, majd én is akarok. De a narancsbőröm nem adom, sőt fejlesztem hogy többség legyek!

Nandu kendő nem rossz és olcsó. Persze nekem van - kölcsönkaptam - drágább kendőm is és az jobb. De csak több hónapi használat után éreztem meg, hogy jobb, mint az én Nandu-m szóval a Nandu se rossz.

Curse,
Én gondoltam rád 11-től. Egész 12.30-ig gondolok rád, remélem azalatt lezajlik...

Indi,
Tényleg szereted az 5-ös ébredést? Ma mi is 5-kor ébredtünk és én ilyenkor egy őrjöngő és vak beduinra emlékeztetek. Igazából az a baj, hogy mostanság 6-kor keltünk és így fura az 5. De a napfelkelte tényleg szép!!!

Kisün,
Asztrológia...
Marci járása!!!

Zsanci,
Infacol-lal nincs tap-at, espumisan-t próbáltam P-nél. Így is úgy is ordított. Viszont nem ezt akartam írni, hanem hogy M. is néha rosszul eszik (már sztem). Őt néha éjjel is kell büfiztetni - volt, hgy 5 percig sétáltam is vele etetés után és este kendőben szoktam sétáltatni, mert azt tapasztaltam, hogy így jobban alszik.

Deni,
Tetszett, hogy írtad "Nálunk is vannak ilyen napok, amikor csak rajtam és szopi közben hajlandó durmolni a ded, aztán másik nap meg simán alszik az ágyában is egy nagyot. csak még nem jöttem rá, hogy mitől függ, na nem mintha az bmit is változtatna a dolgon". Mennyit kombináltam még ilyeneken P-vel, tök fölöslegesen!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Nuk,
én fiam két hónaposan hét kiló volt, a doki mégis hozzá akart táplálni...
én szimplán nem mondtam meg,h nem kap mást...amikor mondta,h meggy, én bológattam...ennyi.
nem volt csata...

Cilvus,
mikorra vagy kiirva, és milyen fajta szülszénő jönne be neked????

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
szerintem rosszabbodás nem lehet Infacoltól, amiben én hiszek inkább, hogy nem csinál semmit, nem segít. Anyukák lelki segítője, hogy mégiscsak tettek valamit. :) pocimasszírozás és repülőtartás jött nálunk be többnyire, de 4 hónapos koráig voltak 2-3 órás éjszakai üvöltések.

Kép
akata

Deni: óó de ari :) el is hiszem, hogy olvadtál! Csipősz :evil: de azért az jó, hogy minden ok!

Nuk: Dokival nem érdemes csatázni! ELőtte bólógatsz, majd hazamész és úgy teszel ahogy te jónak érzed :)
Mosolygós Réka :)

Zsan: mi is szeptember és Dubrovnik! Az nemtom milyen messzi van Trogirtól de összefuthatunk egy közös homokvárépítésre ;)

Votiv: Szuper lehet a Balcsinál!! Már az megérte, ha Istók ennyit alszik! és TV nézésnél szerintem nálad a pont ;)

Én pont ebből írtam egy referátum a suliba Tv+erőszak+gyerekek.
Miután két oldal van itt is, az egyik ellenzi a másik nem,én azt szűrtem le magamnak, hogy keveset és akkor is szülői felügyelet mellett!!!! Azaz magyarázni kell közbe és ha a gyerek kérdezni akar, akkor legyen rögtön ott valaki mellette aki válaszolni tud!
Ja és a reklámok a leggázosabbak!!!
Mi pl akkor nézünk Kisvakondot, meg Kukorit ha beteg a gyerek és arra van szükség, hogy megüljön a seggin, de akkoris én végigpofázom az egészet, hogy jaj nézd ezt, mit csinál, milyen színes, mit gondol stb stb
amúgy itt egy link a "fekete" oldalról Kósa Éva pszihómókusnénitől:
http://www.mindentudas.hu/kosa/20041109kosa.html
szerintem érdekes dolgokat mondd...

Neet: pamutgombolyag :o de édes lehet :)

Arwen: HAJRÁ!!!!

Curse: mi volt a meghallgatáson????
ja exkollegám neve: Balázs Attila, ismered?

MARCI SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rylie
rylie

Szia Zsanci,
Aug. 30-ra várjuk Babócát, ő az első, szóval sok tapasztalat nincs... Asszem olyan szülésznőt szeretnénk, aki rugalmas és szépen elmagyaráz mindent (pl. nem tudom, megmutathatják-e a szülészetet előtte egy megbeszélt időpontban?) mit kell vinni magunkkal, mi várható stb., és persze jó lenne, ha az "akció" alatt lenne gátvédelem, meg amúgy általában : türelem, profizmus, emberi bánásmód.....
cilvus

Móni :) Nem állítom, hogy szeretem az 5-ös kelést, de elég kicsi a mozgásterem, ha egyszer a büdös kölök felkel, ugyi :wink:
Mi az a jobb kendő, amit kölcsönkaptál?

Deni :) hol volt ez a rettenetes csípővizsgálat?

Ja és tévézéshez: nálunk anyai és apai ágon egyaránt mindenki tévéfüggő és meredten, minden másról megfeledkezve bámulják. Dominó apja is. A jelek erősen arra mutatnak, hogy a ded is mutat erre hajlandóságot. Egy szuper mozgékony, impulzív kisgyereket többnyire jobban érdekel midnen más, de az efféle lassabb gyerekeket bizony simán oda lehet kötözni a tévéhez - és én ezt nem akarom. A sokk tegnap azért volt akkora, mert a bekapcsolástól a kényelmes tévé előtti elhelyezkedésig mindent egyedül csinált. Én ezt félelmetesnek találom és szereém elkerülni.
Természetesen ezt nem példaállítási célzattal mesélem, csak mint nekem sokkoló esetet. No meg magamnak is nevelő jellegű, mert én is találok sok számomra hasznos műsort, ha nagyon keresek :lol: Szrencsére héttérzajként nem használom, azt nem kedvelem, odafigyelősnek meg jó a rádió is.

indianyo

Marcinak persze a járáshoz is gratula!!
Dóci tábor tök jól hangzik!! Én hová fogom hordani a gyerököt majd...az passz

Ja és Móni figyelmedbe ajánlom,
hogy tudtátok, hogy újabban az a trendi a játszón, hogy anyukáknak csodaszép franciamanikűr villog a lábujjain????
Na ha nem tudtátok akkor nem vagytok elég trendik és irgum-burgum azonnal mindenki húzzon a fürdőbe kipingálni a körmit! :lol:
(persze én voltam megint a kakukktojás a homokozóba... :P )

R
rylie

Rylie :) szólsz, ha kiderül valami az esküvős dolgozattal? Jáccósanyákon ne bánkódj, milyen sok idejükbe telhet a megfelelő manikűr és mőköröm, helyette meg te jól érzed magad a deddel! Basszus :mrgreen: Én is már várom, melyik káromkodás miatt kell majd feltűnés nélkül röhögnöm magamban és úgy tenni, mintha mi sem történt volna :lol:

Deni :) Bálint tud valamit :) de jó, hogy szereti a mesélést! Én is próbálkozom, de még nem megy nálunk, egyelőre csak a verses meséket hajlandó, azok viszont mágikus erővel bírnak - már ha egyébként van hajlandósága az alvásra :lol:

indianyo

Na enyém ded csak msot ébredt, mi el sétálni (kendőben, mert a babkocsinak visszaállíthatatlanul kiesett a kereke)

És csak annyit a függésről, hogy éln még a saját leveleimet meg se néztem,csak eme babanetes oldalt az elmúlt napokban :wink:

Csókolat midnenkinek, remélem, Macs mingyá gyün és jókat mond és Arwen meg mingyá megy és jókat csinál :)

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: