A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok Lányok!

Végre itthon!!!! Tegnap jöttünk haza a kórházból, nagy örömünkre!!!
Elsőként nagyon köszönöm a gratulációkat, mert megkaptam Jubétól a fórumot kiprintelve a kórházban.

Kicsit hosszabb történet lett a szülésem mint gondoltam.
Próbálom rövidre fogva leírni.
5-én hajnalban iszonyú erős fájásokra ébredtem 2kor, de érdekes volt, mert a gyomrom görcsölt nem a hasam.
Hajnali 6ig vergődtem, a fájások ritkultak(!) és akkor felhíVtam a szülésznőm Várnai Gabikát, hogy szerinte ez mi. Megmértem a vérnyomásom is, 170 körül volt.
Azonnal menjünk cuccostul a kórházba, ezt beszéltük meg Gabikával.
Az ügyeletes orvos Molvarec doktor volt, vérvételt és vizeletvizsgálatot kért.
Fehérjét találtak a vizeletemben, kimutatták, hogy terhességi toxémiát kaptam.
Kb 10 kor tudtam meg, hogy azonnal be kell fejezni a terhességet, és mivel abszolut zárva voltam, császarmetszés mellett döntött M. doktor.
11.50kor bujt ki a Kismanóm, 53 cm -vel.és 2450 g súllyal. Egy tündér, már most szerelmes vagyok belé!!!!! :D
Tóth doktor sajnos aznap éppen nem volt elérhető, így Molvarec doktor végezte el a műtétet Vida doktorral.
Molvarec doktorról csak ódákat tudok zengeni, olyan fejedelmi gondoskodásban volt részem, minden nap jött legalább 3x és érdeklődött, ellenőrzött. És nem csak engem, hanem az összes betegét hasonló figyelemmel kísérte.
A szülés után még engem kellett összeszedni, mert a vérnyomásom egy hétig az egekben tartózkodott, a májfunkcióm is elég rossz lett, ezért vért is kaptam, és az érzéstelenítőre is rosszul reagált a szervezetem, és 4 napos iszonyú erős fejfájásom volt.
Mindemellett Manócskát szoptattam fejtem a tejet, hogy minnél több legyen, és próbáltam minél több időt Vele tölteni.
A szobáról, a kórházról, a nővérekről és a csecsemős nővérekről is csak jókat tudok mondani, nagyon kultúrált a környezet, és mindenki nagyon kedves és segítőkész.
Mindenki azon szorgoskodik, hogy mielőbb összekapja magát az ember lánya. Sok nagyon szolgálatkész és elhívatott dolgozóval találkoztam.
Most már búcsúzom, nemsokára felteszünk egy képet is a Manóról,
és minden pocakosnak további kellemes hétvégét kívánok! :lol:

Hurcia / Edina
hurcia

Nyuszóka és Edina! Őszintén gratulálok Nektek! Bár mi még nagyon az elején járunk, azért hihetetlen izgalommal olvasom a fejleményeket, és mindenkiért szurkolok. :wink:

Tünde, szerintem jól választottunk a nevekkel. Ezek voltak a közös többszörösök. Nekem több név is tetszett volna. A Benhez ragaszkodtunk. Most már az Emmához is. Megérzéseink szerint Benedek lesz. :roll:

Én is azt várom, hogy megmozduljon. :roll: :)
vbea

Sziasztok!

Hurcia, dejó, hogy megint itt vagy! :lol:

Nyuszóka, szívből gratulálok!!! 2,5 óra... irigylésre méltó! :)

Mi még egyben vagyunk, de ettől a melegtől kezdek dagadni.... :(

Vettünk ma játszószőnyeget, olyan aranyos, és a Visegrádi utcai boltban egész normális áron kapható. (5000 forint)

Panni most is rengeteget fészkelődik, várom már nagyon, hogy láthassam. A hátam is fáj eléggé...

Kezdődik a finis-hét, legalábbis elvileg... :)

szép napot mindenkinek,
Jube
kerek betöltött 39!
jube

Nyuszoka! gratula Szonjához, Hurcia! Te meg hős vagy.. összeszedtél mindent, de látom nem zakkantál meg!!!
Képeket tegyetek fel majd!!!
Vica!! Ti már ilyen sokat alszatok éjjel?! Ez nem ér!! Ez én kispasim 4 (max 4,5) óránként követeli a jussát! Minegy, nem siettetem.. ha már ilyen kis bélpoklost csináltunk, ezt kell szeretni!!

Figyi, kérdés! Ugye nem szólok bele a Babó szopási rendjébe, ha vizet adok neki ilyen nagy melegben?? Term. forralt víz, de akkor is.. minden hülyeséget lehet hallani ,és nem akarok kavarni!!

Minden újnak üdv!! Ha tudok, én is válaszolok, csak eddig nem volt olyan kérdés :) :)

OLIVÉR MA 1 HÓNAPOS NAGYFIÚ!!!!
Puszi mindenkinek!!

satuk

Ja, a kis éhenkórászomról egy rövid storry.. :)
Éjjel valami írdatlan cuppogásra ébredtem.. nem tudtam mi az, mert ha éhes Olivér, ezt inkább sírással szokta kifejezni.. szval nézem, hogy mit művel.. háát a drága az ágyrácsot szopizta, de olyan erővel, és cuppogással, mint a csuda :) :)
Lefotóztam, majd felvarázsolom... Kis éhenkórászom :)
Puszi!!- megyek, megint éhes :)

satuk

sziasztok!

nyuszó, hurcia!!

nagy- nagy gratula nektek ügyesek vagytok!!
sok örömöt és egészséget!!

még egyben. :(
görcsölgetünk, fejfurkálunk, hányinger van, de rendes fájás nincs!
ellenben tegnap eltávozott a nyákdugó. nem tudom, ez azt jelenti e, hogy esetleg még tágult a méhszájam???
na mindegy, türelmetlenül várjuk a kicsikét.

be kell valljam, kicsit nehéz így gipszben, nagy pocakkal!! ráadásul a meleg miatt bedagad a giopsz alatt a kezem, és borzasztóan feszíti a gipszet, és amiatt fáj a kezem. de nem ám ott, ahol eltört!!

de azért nem vészes ám!! jól vagyok! és hősiesen várok, amíg kell! :D

jube!!

mi is megyünk kedden!! ha csak... :D
hányra mész?? én úgy 9 körülre. összefuthatnánk!!

Eszti??,

szép hétvégét!!

puszi: dóri (40+1)
nagydora

Hurcia,
Pont ma érdeklődtem, hogy mi lehet Veletek. A lényeg, hogy minden rendben van. Mikor én is bementem a kórházba, engem is Molvarecz doktor úr vett fel. Szerintem is nagyon rendes. Ha tudsz tegyél fel képet Balázsról.

Satuk,
Ma délután Réka elég nyügi volt, de szerintem ezt a fülledt meleget nem bírta. Egyébként nagyon jó baba. Éjszaka alszik ilyen sokat, napközben azért igényli a 3 óránkénti evést. Cuppogás? RÉka úgy jelzi mostanában, hogy éhes, hogy hangosan cuppog és a fél ökle a szájában van, de nem sír. Annyit szoktam nevetni. Olivér hány kiló? Mi múlt héten mértük Rékát, 3700 gramm.

Dóri,
Hú, nekem reggel távozott a nyákdugó és vele együtt elkezdett szivárogni a magzat víz is, este meg már a karomba foghattam Rékát. Nagyon nehéz lehet most Neked, és ez a meleg sem túl jó.

Mindenkinek szép hétvégét!

Vica és RÉka (1 hónap+4 nap)
vica10

Sziasztok!

Dóri,
Én kedden 11et beszéltem meg Gabikával. De mehetek előbb, mi lenne, ha kompromisszumként 10re mennénk? Persze lehet, hogy addira megszületik a babád, a meleg állíítólag kifüstöli őket.

Az én pocim nagyon keményedik, de sosem fájdalmasan, ugyhogy csak jósolgat. De sebaj, az is valami. :D

A nyákdugó meg azt hiszem nekem szép fokozatosan kifolyt... :shock: legalábbis azt beszéltük a Gabikával, hogy ha egy sűrű fehér ragacsos vmi jön napok óta, akkor az nagy eséllyel az volt... bár én azt hittem, az mindig barnás-vöröses.

Vica, a szivárgó magzatvízet miből azonosítottad be? hülye kérdés? szóval mi a különbség a normális bő folyás és a szivárgó magzatvíz között? :roll:

szép estét,
Jube
39+0
jube

Sziasztok!

Anita, a sütőtök tényleg nagyon ízlkett Benének. Sőt az apja állítólag csak ezt volt hajlandó meegnni.
Nem próbálkoztál friss almának a lereszelt levével? bene azt ette először. Vagy barack...
Persze ha ilyen kis ínyenc, hogy csak a keserű táp kell neki, ... Végülis lehet még várni, nem?

Nyuszóka, írsz a szülésedről? A Hegedűs doki szülései különösen nagyon érdkelnek mindig :D
Írhatsz priviben is :)

mtunde

Sziasztok,

Dórinak üzenem, hogy a Traumeel nevű kombinált homeos készítmény segíti a csontgyógyulást, fájdalomcsillapító hatása van, kifejezetten sérüléseseknek találták ki.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Először is szívből gratulálok a most született kisbabákhoz! Hurcia, Nyuszóka, ügyesek vagytok, jó egészséget!

Anita! A sütőtököt minden baba szereti, azt mindenképpen próbáld meg! Most is csak azt tudom mondani, hogy légy türelemmel, lehet, hogy Zsombinak még nem jött el az idő az új ízekhez?! Nem lesz semmi baja, a tápszerrel is megkap mindent, amire szüksége van! Ettől függetlenül próbálgasd kínálni Neki, aztán egyszer csak elfogadja! :P
Mi jól vagyunk, bár Marci-babám nem nagyon bírja a meleget. Napközben jól elvan, csúszik-mászik, fedezi fel a lakás minden zeg-zugát (főleg, hogy Anyukáméknál vagyunk Miskolcon), éjszaka azonban kicsit nyugtalanabbul alszik a meleg miatt. Már kezd áttörni a másik felső metszőfoga is, de még így is három jön neki egyszerre. A két alsó már egész szépen látszik meg az egyik felső. Így most olyan három fogas a mosolya! Jópofa! :lol:

Satuk! Várjuk Olivérről a cuppogós képet! Ez nagyon aranyos lehetett! Marci ilyet sohasem tett! De ettől nagyszerű a világ, hogy olyan sokszínűek vagyunk és a babák is! Na nem filozofálok tovább!

Mindenkinek minden jót!

Ildi és Márton (7,5 hónap)
Vendég

sziasztok!

még mindíg egyben. semmi hosszantartó görcs, vagy valami.
ma elmegyünk bográcsolni a barátainkhoz. ha itthon ülünk sem lesz jobb!

rita!
nagyon szépen köszönöm a segítséget!! ki fogom próbálni!

jube!!
részemről rendben a 10óra!! raksz fel képet, hogy megismerjelek??? bár Te engem mindenképp me fogsz a gipszről! :D

eszti úgy látszik, megint csavarog, vagy szül! :D

szép napot!!

dóri
nagydora

Jube

Én onnan tudtam, hogy ez nem folyás, hogy nekem folyamatosan szivárgot és egyszerűen nem tudtam visszatartani. Sosem volt erős folyásom, és ebből adódóan én már tudtam, hogy ez más. Sőt, ahogy távozott a nyákdugó, onnantól kezdve nekem menstruációs görcseim kezdődtek,amiket már mérni lehetet. (talán életemben 2-szer ha görcsölt a hasam a menstruáció alatt, úgyhogy tudtam, hogy aznap szülni fogok) Én, utána telefonáltam a Gabikának, és Ő mondta, hogy induljak a kórházba.

Olyan izgi, mindjárt átkerültök Ti is a másik táblázatba. Hogy szalad az idő.

Vica
vica10

Sziasztok!
Lányok, tanácsot kérek. Benének tegnap fehér hólyagokat, foltokat vettem észre a bal arcánbelül, mára már van a nyelvén és a szájában mindnehol.
Ha kisebb lenne, azt mondanám, szájpenész. A neten van egy vírusos fertőzés is, de annak a tünetei inkább Veronikusz Mandulájának sebes szájára illenek. Bene nem nyűgös, eszik, stb. Szóval mi lehet ez?
Holnap persze megyünk dokihoz is!

mtunde

Sziasztok!

Vica,
köszi az infót a szivárgásról! Szeretnék már én is a másik táblában szerepelni! :) Nagyon igyekszem nem türelmetlenkedni.

Dóri,
nagyon alacsony vagyok, fiúsan rövidre nyírt barna hajjal. De majd lerohanok mindenkit, akinek gipszelt karja van. :lol:

Tegnap megint szép szabályosan keményedett a hasam 10, aztán 5 percenként, aztán meg abbahagyta. :( Pedig én megint bedőltem, és kezdtem örülni. Lassan a farkast-kiáltó helyzet lép elő....

szép napot mindenkinek,
Jube
39+1
jube

No itt az ígért kép, az ágyrácsos kajáról.. Ja, az asztal sarkát nem Olivér rágta meg!!!
:)
:D

Kép éhenkórász

satuk

Sziasztok, hát ez a kp óriási !!!

mtunde

Sziasztok mindenkinek!

Először is Satuknak,gratulálok a képhez, ez valami ferrrrgetegesen jó!!!! A vízzel kapcsolatban,csak azt tudom mondani,amit én csináltam Mandulánál: gyakrabban tettem cicire és ha csak szomjas volt, röviden kortyolgatott,aztán nem kellett neki. Vizet féléves kora körül kezdtem neki adni,de nagyon keveset ivott.Nem tudom,hogy igény szerint szopizik az Olivér,vagy nem,ha az előbbi ,akkor szeintem elhanyagolható a víz.De ha téged megnyugtat,adj neki egy kis vizet,baja nem lesz tőle.

Andry,Veronikusz! rég írtatok,mi újság veletek?

Tegnap voltam dokinál,megint megrémísztett,engem, para anyukát.Elvileg 3 hete mikor legutóbb nála jártaam kb.11-12 hetes terhességet diagnosztizált,bár az utolsó menstruáció szerint már 13 is elmúlt. Tegnap azért kellett menni,hogy belőjük,mikor esedékes az afp,hogy jó eredményt kapjunk.Én ugye úgy számoltam,hogy 15 hetes már vagyok..Erre kiderült,hogy a méretek alapján 13 hetes terhességről van szó..Marhára beijedtem,hogy biztos nem fejlődik rendesen a gyerek,meg minden hülyeség,hiába mondta a doki,hogy ez előfordul az elején,hogy nem lehet pontosan belőni a magzat korát.
Nem nyugodtam meg..Meg tudjátok arra is gondoltam,hogy ha 3 hete 11-12 hetes terhességet mért és megnézte a nyaki redőt(ami akkor jó volt 1,7),akkor az nem is volt hiteles,hiszen nem volt 12 hetes a terhesség..Most meg nem nézte meg..Szóval nagyon beijedtem,hogy most akkor mi van.Így a szülés várható időpontja dec.11-ről dec.23-ra változott..Írjon valaki,ha hasonló cipőben járt az elején..Megnyugtató lenne egy-két pozitiv történet.
Köszönöm mindenkinek,durca
durca

Sziasztok Lányok!

Nagyon sok izgalmas dolog történt veletek az utóbbi bár napban.

Dóra, nem vagy semmi. Gipsz+nagy pocak+hőség. Mindezt ilyen hősiesen.

Nyuszóka, gratulálok Szonjához.

Hurcia, neked is gratulálok a babádhoz. Hányadik héten lett meg a baba? Milyen volt a császár? Mit mondtak, mitől lettél toxémiás?

Durca, köszi, hogy hiányoltál. Kapásból megtudlak nyugtatni, mert nálam is ez volt a helyzet. Az embert megbolondítják ezek a gépek. Az a baba úgy nő, ahogy kell. Nekem sem félidőben fogant Csabika, hanem a várt menstruáció előtt kb.5 nappal. Tehát már vártam, hogy megjöjjön és végül terhes lettem. Tudom, hogy mikor fogant, mert a férjem csak akkor volt itthon. :lol:
Épp ezért a naptár szerint mindíg egy-két héttel nagyobb terhes voltam, mint amit az uh mutatott. Amikor már 3 hete késett, akkor mentem a dokihoz. Addigra már viszonylag nagynak kellett volna lennie a petezsáknak, de mivel még pici volt a terhesség, épp hogy csak látszott valami. Azt hiszem 1 hét múlva kellett visszamennem, mert nem lehetett tudni, hogy fejlődik-e vagy sem. Aztán fejlődött, de mindíg megvolt az az 1-2 hetes csúszás. Igazából sosem tudtam, hogy hányadik hétben is járok pontosan. Ez a második terhességemnél volt, ez a végéig tartó lemaradás, az elsőnél viszont behozta a lemaradást a gyerek és alkalmazkodott az uh-géphez. A dokid pedig biztos tudja mit mikor mér, Most nem is tudom Sipos kismama vagy?
MIndenkinek szép napot.
Andi
Ui. Áronnak vírusos bőrfertőzése van Csabi lázas. Ez az igazán jó párosítás igaz?
andry

Durca, közben megnéztem, Sipos kismama vagy, vagyis emlékeztem is, csak nem voltam 100%-ban biztos benne. Ne izgulj, Sipi nagyon jó orvos és körültekintő is. Bármi gond lenne, megmondaná, azt is megmondaná, ha csak gyanakodna arra, hogy nem fejlődik rendesen.
andry

Sziasztok!
Micsoda történések!

Dóri! Remélem, jobb már a könyököd/karod. Ez nem semmi, így szülés előtt... (bár most épp nem vagy, csak nem???? :P

Nyuszo! Gratulálok Szonjához!!!

Satuk! oltári ez a kép!!! :lol:

Víz: én meg szoktam kínálni Sárit, de a cicit előnyben részesíti. Viszont ilyen melegben ugyanazt csinálja és csinálom, amit durca: többször kér és többször kap cict, mivel hamar végez és bámuldoz...

Szép délutánt!!!

R+S (2,5 hónap)
sampa

sziasztok!!

még egyben! :D
de már dél óta fájdogálok. csak nem rendszereződik. 9- 7 perces fájások vannak. mikor hogy. remélem, hamarosan beáll, és indulhatunk!!!
azt mondta a doki, ha egy órája rendszeres fájásaim vannak, akkor hívjam!!
szóval drukkoljatok!!

puszio
dóri
nagydora

Sziasztok!

Satuk! A kép tényleg fantasztikus!!! :lol: :lol: :lol:
Nem semmi ez 4 hónapos nagyfiú! Ja és gyönyörű szép baba!

Dóri! Nagyon drukkolok! Hogy bírod ezt a hőséget? És a többiek?! Nagyon sajnálom, ami a karoddal történt, de mindent ki kell próbálni egyszer az életben, még a gipszben szülést is, nem igaz? :? Remélem minden simán megy majd!

Ildi
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nagy gratula a babákhoz,írigyésre méltó az a 2és fél óra!
Hurcia! Örülök,hogy a történtek ellenére jó hangulatban vagy,és az a lényeg,hogy jól vagytok!

Igen, én megint csavarogtam!
Tegnap du.évzáró volt a suliban,ami elég hosszúra sikeredett,utánna pedig még egy ballagási buliba is belecsöppentünk.
MA meg mi is bográcsozni voltunk ,szóval ez a hétvégénk is mozgalmasra sikeredett.
Bár én nem bánom,mert ha meg lesz a picurka ,egy darabig úgy sem tudok menni sehová,hát legalább most kihasználom még a szabadságot.
A gyerekek átmentek a nagyiékhoz,megkezdték a nyaralást.

A meleget jól bírom,csak éjjszaka zavar. A bokámnak már kevésbé tetszik,kezd elefántlábam lenni,ami nem a legjobb,de hősiesen tűröm.

Dóri!!!

Mennek a drukkok,de jeletkezz néha amíg nem kell bemenned a kórházba!

Jube!
Nálad még semmi jele,hogy beindult volna a szülés?
Valaki várjon meg,nehogy mindenki beelőzzön!

Szép estét mindenkinek!

Dóri,jeletkezz!!!

Eszti (39+2)
mano4

Sziasztok Lányok!

Satuk!
Nagyon édi a kis Olivér... az itatással kapcsolatban csak annyit, hogy nálunk Zsombi majd hogy nem az első perctől kezdve köményteázik ill. kamilla teázik ( nekünk legalábbis a gyerekorvosunk ezt mondta hogy nyugodtan lehet adni Neki ), de inkább maradj a sima forralt víznél, nekem is csak pár kortyot iszik a teából, szóval szerintem adhatsz neki ha igényli :wink:

Ildi, Tündi!
Akkor beindul a sütőtök evészet...szerintetek én csináljak neki v. vegyem ezt is Hipp bébiételbe...van egyáltalán már sütőtök :oops:

Dóri, Pocakosok!
Mi újság? De izgi, most nézem kb. 17 óra körül írtál és azóta semmi, lehet hogy már benn vagytok? ( persze akkor hiába is várom hogy írj hihihi )
Könnyű, gyors szülést kívánok!

Vica!
Mikor látunk újabb képet a kis Rékáról, már nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen :)

Na jó éjt Mindenkinek:

Anita ( Zsombi 4,5 hónapos )
szsombi

Sziasztok!

Anita! Most nemigen tudsz sütőtököt venni, csak üvegeset. Én ajánlom a Hipp-et! Remélem beválik!

Satuk! A legutóbbi hozzászólásomban 4 hónaposnak tituláltam a kis Olivért! Bocsi, nem akartam öregíteni :? , biztos agyamra ment a hőség! Tudom, hogy 4 hetes! :D

Mindenkinek jó éjt, elteszem magam holnapra!
Vendég

Anita!
Sütőtök legközelebb frissen csak novemberben lesz :) Úgyhogy vedd meg a Hppet. Bár megközelítőleg sem olyan fincsi, mint a házi, de a gyerekek ezt nem tudják, és Bene is ugyanolyan lelkesen ette. Majd ősszel kaphat frisset is, ez úgyis sláger marad egy darabig.
Van sütőtök-lé is. Azt is itta.

Itatás: nekünk azt mondták, nyáron azért szopi mellett is meg lehet kínálni vízzel, teával. Ártani nem árt nekik. De állítólag a tej is vizesebb lesz, hogy nem száradjanak ki.

Bene nagyon izzad, de ugyanúgy evset iszik, pedig ő már elég szilárd-pépes kajákat eszik. De biztos tudja, hogy jó neki :)

Olyan izgi, hogy Dóri valószínűleg szül :)

mtunde

Szóval keveset iszik :)

mtunde

Eszti,

mi még egyben, szülésre utaló jelek pedig... hát...
valószínűleg kiment a nyákdugó, soksok jóslófájás, fejfurka... de ezek már elég rég vannak... ja és egy ujjnyira nyílt méhszáj. ilyeneket produkálunk, de Gabika szerint ez nem jelent többet, mint hogy pár napon belül jön, amit úgyis tudunk... :D

de Ti nagy eséllyel gyorsabbak lesztek, nem? a 3. babák hamarabb jönnek általában, én azt hallottam.

és úgy néz ki, mégsem találkozom Dórival kedden a CTGn... :D dejó neki....

persze a kórházban attól még találkozhatunk.

Satuk, nagyon helyes a kis hód! :)

szép estét mindenkinek,
Jube
39+1
jube

nyuszóka! Hatalmas gratuláció Nektek! :) Nagyon sok egészséget és boldogságot kívánok :!: A táblázatba nem szeretnél bekerülni? Szívesen beteszlek csak írd meg az adatokat.

Dóri :) Nagyon izgulok érted. Egész hétvégén sokat gondoltam rátok, hogy vajon még egyben vagytok vagy most bújik ki a kicsi? :) Bár sms-t nem kaptam így gondolom, hogy még egyben... :roll: Mindenesetre szorítok! :)

Kép
Kép
kiscsillag

Dóri!!!!

Mennek a drukkok!! Nagyon szorítunk Neked! És várjuk az infót!!

Jube!

Nálam sincs semmi jel annak,hogy manócska ki akrna bújni.
Persze fejfurka nálunk is van,és szerintem már lentebb van a pocakom,de amúgy semmi.Én azt sem tudom,hogy a méhszájjal mi a helyzet,mostanában nem vizsgált meg a doki. Gondolom majd szerdán lesz vizsgálat.
Hát elvileg gyorsabb szokott lenni a 3. gyerkőc,de már olyat is hallottam,hogy a harmadik volt a legnehezebb szülése az anyukának. Szóval nagyon nem bízom el magam.

Satuk!

Nagyon jó kép! KIs falánk,de olyan tündéri!

Puszi: Eszti(39+3)
mano4

Sziasztok!
Dóri, tényleg nem jelentkezik.. lehet, hogy már babázik?? :P

Képzeljétek, a kis Hódomnak már fel kellett tennem egy ágyrácsot, mert tegnap a kis lábát tuszmákolta ki... éjszakára mindig van program.. :)

Kép lábi

Ildi! Tudtam, hogy tudod mekkora Olivér.. :)

Vica! kérdezted mekkorák vagyunk... tegnap este 4300g, és ha jól mértem, 63 cm.. :) 3400el és 56 cm-el született.. már nagyfiú..
Képzeljétek az unokatesóméknak 48 órán belül megszületik a kisfiuk..- ezt csak úgy írtam.. :)

Fúú.... valamit szerettem volna kérdezni, de elfelejtettem... ha eszembe jut, jövök!!!

Hajrá mindenkinek!!....

satuk

Sziasztok!

Gratulálok Nyuszókának, és Edinának a babókhoz!!!!

Dóri nagyon szorítok!!!!!!!!!!!

Satuk!!!! Ezek a képek :D :D :D

Lenne egy kérdésem: Vizesedés ellen tényleg nem lehet semmit tenni? A bokáimat már hetek óta nem láttam, és mostanra már reggelre sem csökken a mérete, és már csak egy szandálomba fér bele, és nagyon feszül rajt a bőr-fáj.

üdv: zsu 34+3
zsu11

Szia Zsu!

Nekem kb.1 hete dagad a bokám,és hasonlóan feszül-fáj mint Neked. Én úgy tudom nem lehet ellene tenni mást,mint felpolcolni és pihentetni. Nekem most ez sem jött be,így marad a szenvedés,és a papucs. Kitartás,ha enyhül a meleg,talán nem dagad annyira.

Tud valaki valamit Dóriról??????
mano4

Zsu, Eszti,

nekem is dagad a bokám, de a sok sok paradicsom (az Auchanban 299ért már van), eper, uborka, és a dinnye (azt meg a Lidlben lőttem 99Ftért/kg) SZUPER vízhajtó, nekem segített sokat.

A tanfolyamon még a csalánlevél teát is mondták, hogy jó vízhajtó, de én azt még nem próbáltam.

Én kezdek kicsit kiakadni, hogy minden este eljátszuk, hogy húúú de keményedik, fáj is, huhu, már 3 perces a fájás, kezdek örülni, aztán elmúlik... :( 4-5 napja ez a program, és minden este egyre intenzívebb... mikor lesz ebből baba???? :cry: ha nem verne ét a palánkon estéről estére, jól is viselném ezeket a napokat, de ez...

Dóri biztos bent van, minden reggel szokott irni... dejó neki...

sziasztok,
Jube
39+2
jube

Jube!

Köszi a tippet,megyek és veszek egy óriási dinnyét!!!

Hát,szerintem már neked sincs sok hátra szülésig,azért van a renszeres esti program.
Brühhü,,,, mindenki itt hagy! Hát senki nem akar valem szülni???!!

Dóri lehet hogy már babázik??!! Remélem!

Sziasztok!
Eszti
mano4

Jube, Eszti köszi a tippet, ki fogok próbálni mindent (paradicsom-dinnye...), mást ugysem kívánok ebben a nagy mlegben:)
zsu11

Sziasztok, az ultrahanggal kapcsolatban: a koraterhességi ultrahangnak azért van nagy jelentősége, mert a szülés várható időpontját akkor lehet legjobban bemérni. Ilyenkor ugyanis nemigen vannak családi eltérések, mint pl. az én gyerekeim 4 kilósan születtek, a barátnőmé pedig 2,80-annal. Minden embrio-magzat mondjuk 13 hetesen 1,2 cm combcsontú stb. tehát ez erre a magzati korra jellemző átlag. És van, aki a menzesz előtti percekben fogan és még menstruál utána egyet és máris borul a naptár módszer. Tehát a szülés várható időpontjának megállapításához ez a legalkalmasabb.
Remélem ez megnyugtat. A nyaki redő vastagságát valóban a 12 hét táján nézik protokoll szerint, de az vlátható marad utána is (...), de a standardokat erre a korra alakították ki. És persze, ha valakinek vmilyen eltérést mutat, akkor még utána lehet keresni egyéb vizsgálatokkal...
Jó gömbölyödést az olvadozásban...Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Dórinak drukk, ha éppen szülne :)

Most nekem lenne egy kérdésem, hogy megnyugodjak:

Sári csak szopizik és hízik, mint a kölyökgólya. 2 hónaposan volt 6450 gramm, már a 7 kiló fele közelítünk. Anyu szerint kövér, és már az agyamra megy, mikor ez eszébe jut, szerintem kinézetre arányos, jókedvű, stb. Általában 3 óránként eszik nappal, a 4 nem megy, mert akkor már nagy a hiszti, de éjjel már 7-7,5 órákat alszik egy menetben. Másnál hogy alakult a súly? (születési súly: 3900 gr volt)

Köszi, aki tud erről bővebben

R+S (2,5 hónap)
sampa

Sziasztok Lányok!

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat - aranyosak vagytok nagyon :D
Sajnos nem nagyon van időm, de legközelebb leírom a szülést is - most csak a képfeltöltésig jutottam :roll:
Sajnos kicsit nyűgik vagyunk, úgyhogy még nem éppen egyszerű az élet, de ha nem sírunk, akkor Szonja nagyon jó baba :wink: Alszik akár 5 órát is egyhuzamban :)
Remélem, mindannyian jól vagytok :) Amint tudok, jelentkezem. És köszi még egyszer a gratulációkat.
Remélem, azóta már a finiselők babáznak, a mamaák meg élvezik csemetéikkel ezt a remek jó időt :wink:

Nyuszóka és Szonja (aki ma egy hetes :))

Kép Apa karjaiban a szülőszobán
nyuszoka

Sziasztok!

Remélem mindenki a szobában hűsöl,én igen.Mandula alszik,ma vittem egy utolsó vizeletet a dokinénihez és hála istennek elmúlt minde riadalom,makk egészséges a gyerekem..Ezen felbuzdúlva és ennek örömére megkapta a kullancs elleni védőoltás második adagját,legközelebb egy év múlva..addigra elfelejti ezt a kis incidenst a dokinővel:-))
Andry!Nováky_rita! Köszi a nyugtató szavakat, én is úgy gondolom ,hogy nem kéne ekkora hűhót csapnom ekörül a dolog körül:-))
Andry! Jobbulást a fiúknak én is hallottam valami vírusos bőrgyulladásról..ez az mikor piros pöttyös, foltos az arcocskájuk?

Satuk! MEgint csak gratula a képhez :D :D .Csodállak,hogy éjszaka van humorod fényképezni :D
Sampa! Az a csajszi úgy hízik ahogy kell!!!!! :D :D Két és fél hónaposan teljesen normális,hogy nem bírja még a nágyóránkénti evést(az én gyerekem volt,hogy kétóránként,sőt néha óránként szopizott), kicsi a gyomruk,az anyatej meg gyorsan bomlik.
Majd ahogy elkezd mozogni,kicsit lassul a gyarapodás,azt mondják,hogy féléves korukra megduplázzák,egyéves korukra pedig megtriplázzák a születési súlyukat.
egy anyatejes baba nem tud elhízni,nyugi tök jól csinálod,ha aranyos,nyugodt, vidám Sári,akkor minden rendben.Nyugodj meg,anyukád meg majd abbahagyja..Fel a fejjel!!!!! :D :D :D

A finiselőknek kitartást, ebben a nagy melegben normál ember is vizesedik,a lédús gyümik segítenek,meg a sónélküli kaja,no meg a petrezselyem..Biztos hogy segíteni fog a meleg,hogy kijöjjenek azok a gyerekek..
Üdv mindenkinek,durca
Ja, és cinicini,hol vagy?
durca

Helló Lányok!

Dóri nagyon eltűnt!!! :D

Tud róla valaki valamit????

Jube,Te bírod még?

Mindenkinek szép estét!

Eszti
mano4

Sziasztok!
Sampa, ho atovábbi megnyugtatásra van szükséged, a babaszoba.hu-n vannak mindenféle kalkultorok, köztük súlygörbe a babáknak. be tuod írni a havi adatokat, és látod, hoyg szépen normális a babád, mert nagyon széles a skála. Én ezt használtam arra, hogy megnyugtassam maagma, mert Bene éppen hoyg csak meghízta, amit kellett, és így is a normális tartományban volt.

mtunde

Sziasztok,

Eszti, mi még egyben, holnap CTG. De nem várok Dórira 10kor, mert tuti jelentkezett volna, ha nincs még bent a kórházban. :)

jó éjt,
Jube
39+2
jube

Jube!

Oké,holnap kíváncsian várom,mit mutatott Neked a ctg.
Szerintem sincs értelme Dórira várni,tuti bent van!

Én szerdán megyek ctg-re.

Mindenkinek jó éjszakát!

Eszti
mano4

Sziasztok!
Dórinak ma hajnalban megszületett a kislánya, Luca Zsófia 2950 gramm és 51 cm. Egészséges és mind a ketten jól vannak! :D :D :D :D :D :D

Kép

Hatalmas Gratula :!: :!: :!: :!:

Kép
Kép
kiscsillag

Nyuszóka, neked is szívből gratulálok és minden jót kívánok! Gyönyörű kislány Szonja :!: :D :D
Szuper ez a babaeső :!: :!: :lol: :lol: :lol:
mano, jube értetek is szorítok nagyon!! :)

Kép
Kép
kiscsillag

Hatalmas gartula Dórinak :!: :!: :!: :!: :!:

Minden jót kívánok Nekik :!:

zsu34+4
zsu11

Szia Kiscsillag,

dejó híreket hoztál!
köszi a drukkot!

Dórinak szívből gratulálok, és Nyuszóka, Szonja csodaszép!

indulunk lassan ctgre,
jól befűtöttek ma is... :)

Jube
39+3
jube

Aki szopizik annak joga van daginak lenni. Ez az ő feladata, hogy hízzon. Egyébként, bár ezt valakinek már írtam, a születési súly féléves korra szokás megduplázni és egyévenek megháromszorozni. Az anyatejesek meg annyit híznak, amennyit akarnak. :-)))))))
A szopi a fontos, a babaháj meg ledolgozódik majd a mozgással.
Eltűnök két hétre Horvátországba pihenni, nagyon megszolgáltam. Mindenkinek jó babázást és pocaknövesztést kívánok. Dóri jól van, nekem nincs felhatalmazásom a mesélésre, majd ő mindent elmesél, de a törött karjával is tudja ölelni a kis Porontyot:-)
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: