A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Johi,
boldog szülinapot és nagyon drukkolok nektek! az, hogy apja viszi, nem azt jelenti, hogy te lennél rossz anya - csak annyit, hogy az apja jó apa ;)

Indi,
értem; annyira én sem örülök az oltásoknak, viszont ma már a betegségek sem a régiek - állítólag. kajával tök jól csinálod :D

nálunk ez a bünti-dolog elég érdekes; sok dolgot én megengedek és sztem nem probléma, pl hogy játszhat a porszívóval, úgyis csak nézegeti - de pl ezt anyu nem engedi meg, és ha ott vagyunk, ez balhé tárgya, mert szem előtt tartja :?
a másik meg hogy a 2,5 éves Panni anyáskodik meg mindenhova követi Ábelt, amit Ábel kikér magának és ez mindig mega hajhúzásba és harapásba torkollik és erről nem tudom leszotatni Ábelt; ez van akkor is, ha elveszi a játékát (még nem érti, ha elkéri tőle Panni), de lassan ott tartunk, hogy már ha meglátja Pannit, húzza a haját :roll:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Macs,
és neked sok levegőt kívánok! :D :D :D :lol:

még nem indult be a menjünk Macshoz akció, de menjünk Macshoz!!! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Monisa, Zsanci, köszi a bukásos hsz-t!! :P

Olyn jókat írtok fegyelmezés témában!!!!!

Johi, kitartáááááááááááááááás!!!!!!

Most ennyire futja, ded ÜVÖLT - asszem megjött a hasfájás :?
leni

Johi, juj szegenyek :shock: drukkolok nektek! jojjon rendbe Fanni hamar es legyen boldog a szulinapod! :)

Reku, ez a kep :D :D (gitarozol? ;) :D)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Johi,
én is drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly baj!+++ és hepi börszdéj :)

Macs,
kössz, jol vagyok még mindig, bár már annyira nem fitt, mert B éjjel 6x kiszivatta az orrát, egyfolytában tüsszögött :( már azt hittem, azért erösödött ez fel most nála, mert vmi készülödik... de nem....
Neked meg több levegöt akkor!+++

Moni,
fegyelmezés témában nálunk is az vált be, mint Zsuzsiéknál és Macséknál. figyelemelterelés leginkább, és alkukötés (pl ha lecseréljük a pelust, akkor kimehetsz homokozni). és én egyszer nagyon rég megbüntettem, mert veszélyeset csinált, és nem hallgatott rám (becsuktam a fürdöbe), és azota nem csinálja.

Vica,
puzzle-t végül nem vettem, hanem egy Coelho könyvet, hogy lekössem a gondolataim. mert valahogy az nem vált be, ha örökké a szülésre gondolok, meg szülös könyvet is olvasok... :roll:
és hát ezek a napok nem igazán pénztárca kimélöek, mert Ábelnek is találtam tegnap nagyon édes rugit meg sapit, és akkor már Bálintnak is veszek olyankor valamit, stb.... :lol:

Szrek,
jo ez a kép Ábelröl nagyon :D

Votiv,
rég irtál.

Zuzi,
Te is hiányzol!

És apafej itthon maradt ma, hogy bevigyen NST-re meg dokihoz, mert ebben a melegben ekkora pocakkal vonaton meg villamoson Bálintot cipelve...... :? ez már nem hiányzott a végére azért. meg az sem, hogy megkezdödtek a napi többszörös telefonhivások (anyos, rokonok, védönö), hogy mi van mááááááár..... aranyosak tkp, de nem kell hogy sajnáljanak... :roll:
És mátol életbe lépett a B terv, vagyis le kell vinni B-t Gárdonyba, ha szülünk :?

KépKép
fibi

Johi :lol: remélem mostanra már megnyugodtatok, és semmi komoly nincs a manóval. És a rosszanyaságot hagyjuk már abba! E körben senki sem rossz anya, csak EMBER, akinek hibái és korlátai vannak. Pl több helyen nem tud lenni egyszerre, mosolyogni sem képes naphosszat, néha elszakad a cérna, és még képes olyanra is, hogy alvásigénnyel, kikapcsolódási álmokkal is rendelkezik. BORZALMAS!!!!! Egy -általam- nagyon tisztelt pedagojgosz mondta nekem valamikor a fiam 2-3 éves kora körül: Ha a gyerek érzi, hogy szereted, és együtt vacsiztok (ez a családi élet harmóniáját jelezte nála) akkor ne legyen lelkifurid amiatt, mert néha b.meged van. A gyerek szépen megtanul téged, és tudni fogja, te is ember vagy szükségletekkel, érzelmi hullámokkal, csakúgy mint ő. És ha anya (apa) kicsit dilis, akkor visszavesz míg el nem vonul a vihar. Nekem sokat jelentettek ezek a szavak, és azóta elég, ha általában meg vagyok elégedve magammal, mint anya. (és biz én eljárok egyedül néha, és este 9 után -ha a pici alszik, és komoly gond sincs- enyém a világ, mert az az én (mi) szabadidőm. És ez nyáron is így lesz, amikor nem kell korán lefeküdni. Jó éjszakát, és ha szeretnének játszhatnak a szobában, de a nappali gyerekmentes övezet. Ezt a nagyok tudják, és tiszteletben tartják. Addig viszont ott vagyok nekik, ha igénylik és egyre kevesebbet igénylik ám :cry: :wink: :lol: .

És különben is fél órája kaptam meg, hogy milyen rossz anya vagyok :shock: : úgy megfázik ez a gyerek!!!! Egy vadidegen nő az Achanban. Mi az a semmi köze hozzá? Azt hittem felpofozom. Csak ismerem már a gyerkőcömet. És ha még úgy is lenne, majd ha pelusban hordozom télvíz idején, rámszólhat, mert az már GYIVI hatáskör. Amíg viszont 30 fokban ujjatlanban van a gyerek, neki KUSS. Hú, de felidegeltem magam. :mrgreen:

És még egy dolog a fegyelmezéssel kapcsban: nekem nagyon bejött, amikor picik voltak a skacok, hogy pl ha nem akartam azon vitázni, hogy kell-e pulóver, mert utáltak öltözni, akkor választást ajánlottam: Melyik pulcsit szeretnéd felvenni? a Pirosat, vagy a sárgát? És amíg a választás joga az övé volt, nem azzal foglalkozott, hogy nem akaor öltözni. Imádnak dönteni, és így jó, mert irányítottan dönt. Nekem mindkettő jó. Ez persze most már idejétmúlt, mert egyszer eljött az az idő, amikor a válasz: EGYIKET SEM. :twisted: De addig legalább én irányítottam. Mostmár....

Zsu
zsugyu

nem akarom túlmagyarázni, de egy példa még: amikor a gyerkőc tépdesi a virágot, üvöltözik, vagy felborít, dobál mindent, míg én szoptatok, és mondjuk van hozzá hajlandóságom, hogy olvassak neki közben, mert az mégiscsak elviselhetőbb lenne. Ha azt mondom, gyere olvasok neked, lehet hogy azt mondja, NEM. Ha azt mondom: válassz egy könyvet magadnak, neki még lehet, hogy ez túl általános. De ha úgy teszem fel a kérdést: figyelj csak, a Kippkopp-ot, vagy a Három kiscicásat olvassam neked? (és én tudom, hogy ő ismeri és szereti ezeket a meséket) akkor konkrét választási lehetősége van, (és nincs harmadik, hogy NEM) és ők még ezt szeretik. (pl ha azt mondom, menj és játssz, hát akkor szétunja a fejét. De ha azt mondom: miért nem játszol a Legoval, SŐT:figyu építs nekem egy autót a legóddal, rajzolj egy virágot, stb. Ez konkrét, és a gyerkőknek ez kell. (mint írtam, egy ideig)

és persze ez sem csodarecept, de nálunk bejött. A gond akkor van, ha nekem nincs kedvem/időm olvasni, játékot kitalálni, stb. És ez akkor már a "rosszanya téma" ismét. :twisted:
zsugyu

Sziasztok,

Indi :) a lényeg, hogy nem a rossz értelemben véve mondtam a kiosztást anno. És kajával kapcsolatban nekem is ua a meglátásom, nem játék. Kicsit más, de szted normális az, ha egy tíz éves gyerek -ráadásul lány- úgy eszik, mint egy malac? És a szüleit nem nagyon érdekli, pedig rájuk nézve égő, ha valahol ott alszik/eszik...

Rekuc :) Ábel egy tündér ezen a képen :) mintha azt mondaná, na kérem ezt így kell csinálni :)

Johi :) kitartást mára a munkához, drukkolok, hogy a doki bácsinál minden rendben legyen. Este tényleg gyere és mondd el, mit mondott. :) És Legyen Nagyon Boldog Születésnapod!

Fibi :) hát igen, nehogy a végére becsavarodj ettől a mókuskeréktől. Tiszta, szép gondolatokkal tudj majd a szülőszobába lépni és ne hagyd, hogy a negatívság eluralkodjon Rajtad. Akárcsak, ahogy Macs írta tegnap.

És itt annyi jó neveléssel kapcsolatos dolgot írtok, hogy azt hiszem elkezdem mostmár tényleg témánként gyűjtögetni ezeket. Remélem az eddig gyűjtögetett sok info is mind menthető és nem veszett el örökre amiatt a - nemistudom, mibaja - meghajtó miatt... :roll:

Vica

Kép
Kép
vica94

Hurrá,
gyerekem menetrend-pontosan elaludt, igaz reggel 6 óta kukorékol...
Ilyenkor lenne jó, ha én is pihizhetnék egy kicsit, de mire elkészülök a Fülöpmentesen elvégezhető munkákkal, addigra felébred és folyt. köv.

totál off kérdés:
tudom, hogy van itt valaki(k)nek szilikon muffinsütőjük. Ez hogy' működik? mert én kaptam egyet, ki is próbálnám, de valahogy nincs bizodalmam a sütőbe tenni ezt a puha gumiszerű anyagot..... tényleg be lehet???? (azér' ne nézzetek tök hülyének..... :mrgreen: )
macskanyu

Macs: tényleg be lehet tenni. :D

Kép
Kép
tinu

Macska,
szia :) Nincs ihletem, tegnap netem se volt, de azért nem mindig vezetek. ma pl csak vizsgám volt, elsősegély. :D
És sütőbe be ne lógasd a melleid. :mrgreen:

Johi,
boldogot! :)

Szrek,
fiad igazi ahisztokhata! :D

Másra most nem futja.
neet
neet

köszönöm a klassz és számomra hasznos hozzászólásokat bünti ügyben.
Peti kérdezteti a gyerekeitektől, hogy lehet makacs anyát megbüntetni, mert nem ad megfelelő táplálékot (csokit). Teljesen kifogyott az ötletekből, az ordítás, szoknyába-kapaszkodós-vonszoltatás nem segített.

Macs,
borostás fű jó!!
Be lehet tenni, de engem is frusztrál meg én odavagyok a kis muffin papírokért. (Ismerős próbálta - én fenti okból nem).

Fibi,
Most nézem csak, hogy még egy csomó idő lehet, míg Ábel megszületik. Sok drukk Neked és Ábelnek, ha esetleg hétvégén születne meg.

Móni
Kép
Kép
monisa

És még el se ujjongtam nektek! Mijjen hanyag vagyok...

itt járt a fóti védőnő, igaz, csak véletlenül, de ha már látta a teraszon parkoló babakocsit, akkor benézett. Elég érdekes személy... bár kedvesnek tűnik, de úgy ugrándozott körbe, Fülestől féltve a szép fehér nyáriruháját, hogy öröm volt nézni. Köben mondogatta: "De szép, De ügyes baba vagy, de a néni nem tud most felvenni ám, menj szépen Anyához!", de hát Fülinek ugye mondhatta... :mrgreen:
és azt is beígérte, hogy majd a kisebbikhez jön ki (minek??) és hogy menjek rendszeresen terhestanácsadásra, ha már itt lakom... ( minek???)
Zárójelben megjegyzem, a régi, tök jó fej védőnőm is mondta, hogy nehogy már Fülessel berohangáljunk, csak azért, hogy lemázsáljon, meg eldarálja azt, amit már az előző babánál is el mondott...
Szóval jelenleg nem látom semmi értelmét a védőnőzésnek.....
macskanyu

Macs :) Nekem nincs ilyen formám, de láttam a tv-ben: Szilikonforma berakható a sütőbe!! DE: vigyázz, mert rugalmas és a tészta kifolyhat belőle!! ezért a sütőrácsot vedd ki bemelegítés előtt, arra tedd a formát és miután benne a tészta, a ráccsal tedd be a sütőbe!!
denizsa

Monisa,
én eddig (kopp-kopp-kopp) szerencsés vagyok csoki szempontból, mert
1., nincs ilyesmi itthon
2., max. túró rudit kap, néha uzsira, 1 db.-t
3., imádja a gyümiket
4., kínálták csokival, de beleharapott, majd eldobta...

úgy hogy nem tudok segíteni Petinek nyaggatás ügyben...
macskanyu

Deni,
:D köszönöm:D

úgy lászik, hsz.-enként jelenik csak meg, miket írtok..... :shock:
macskanyu

Szasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, Rékabéka egész nap kb 3 órát aludt... Aztán fürdés után evett és fél 9-4-ig aludt!!! (tapsolószmájli) Bár kicsit jobban örülnék, ha nappal is aludna, mert így nem tudtam csinálni semmit, illetve hazudok, mert vasaltam, de kb 4 órán keresztül, közben már rekedtre énekeltem magam. Gyerek már ismeri az egész repertoárt...

Fibi:
++++++++++++++++++++

Johi:
Remélem nincs komoly baja Fanninak, maj d jel-kezz!!! Addig is ++++++++++++++++++

Macs:
Ha 1x eljutunk hozzátok: találtam 1 rugit (jó kis vékony pamut), ami egy MACSKA van :wink: :lol:
Ha jól emlékszem, Te vagy csak akinek a közeljövőben lánykája lesz, ugye??? Van pár cuccunk, ami vagy még soha, vagy csak 1x-2x volt rajtunk, kell? Biztos van egy csomó, max megnézed és ami tecc, azt otthagyjuk...

Gyereknevelés:
Tök jókat írtok, próbálom memorizálni!!! Most még nem fogékony rá, pedig mondtam neki, ha nem sír, kap egy puszit... :roll: :lol: :lol:

Votiv:
Merre? Ennyire kihasználod a szalmaságot? Vagy ennyire lefoglalnak a dedek? Ma csinálok tejbombát!

nukada

Johi :) Fannikának bulást!!! Majd írd meg, mit mondott a doki!! És nagyon JÓ anya vagy!!! és BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Zsugyu :) Auchan-os nő :evil: :evil: Tök jókat írsz, öröm olvasni és nagyon tanulságos is, bár egy csomó dologra már magamtól is rájöttem, de egy tapasztalt anyatárs soraiból sosem elég! :wink: :D

Macs :) szomszédok :mrgreen: a "cumis kitüntetés" nagyon ééédes! :D :D És sok levegőőőőt!!!

Curse :) Mi volt a Tigázzal, hogy felhúztad magad? Kerttel hogy haladtok?

Fibi :) Sztem nyugodtan mondogass bmit Ábelnek, sztem "veszik az adást", én legalábbis nem fogtam magam vissza rábeszélés terén :lol: 6xorrszívás :( Tel.hívások :evil: én már kikapcsoltam a telefonom a végén.... Bálintod hozzánk is beadhatjátok amíg szültök, szeret itt lenni és jól el lesz B-vel a kertben, igazi gyerekparadicsom így nyáron! :wink: és nagggyon jó szülésed lesz, erre koncentrálj, no para!! ++++

Indi :) Videó szupeeer!

Szrek :) Ábel nagyon ügyesen eszik már!! és ez a kép!! óóóóriási! :lol: :D :D Hú, akkor Te nagyon tudsz énekelni! szerencsés fiad van, nem kap frászt, ha rázendítesz :wink: :lol:

Vica :) Máté új frizkójáról teszel képet? lécci!! És nagyon rendes férjed van, nyugodtan kérj segítséget, ha kell (a férfiaknak néha nem jut eszükbe maguktól), biztos szívesen segít!!

Rylie :) Kamilla hogy van? Láza van még??

Móni :) Tök jól boldogulsz a 2gyerkőccel!! Élvezted a vajúdást? :shock: de kár, hogy ez nekem nem jött össze... (nyugi, azért nem élem meg negatívumként :mrgreen: ) sőt az jutott eszembe közben, hogy nem emlékeztem, hogy ilyen durva volt elsőre :oops:
Ugye Te szedtél Coryzaliát? Milyen adagolásban és mennyivel korábban kezdted szedni?

Kép
Kép
denizsa

Nuk,
igen, IGEEEN kérjük a Macskás rugit, ha nektek nem kell :mrgreen:
és igen, nekem lesz aug legelején lánykám :)
És a nadrágok is remek, jók :)

Lányos cuccaim ugyan vannak, de:
Füli télen született és az 56-62 cuccaim, mind jóóó melegek.....
Mirka meg nyári baba lészen.....

és Nuk:

ez még neked ajándékba:

Kép
macskanyu

Szép napot Mindenkinek! :D
Hogy egy vásárlás mennyire fel tudja dobni az embert :lol: Elmentünk a csajommal az auchanba és vettem neki jó pár rucit (persze magamnak megint semmit, lassan ott tartok, h nincs mit felvenni :lol: ). Vettem neki 6 napozót és fizettem érte 5e Ft, ilyen egyet fizet, kettőt kap akció volt. Persze nem a new fashion, meg a trend szerint, de kit érdekel :D

Megetetem a csajomat, aztán visszaolvasok :)

Kép Kép
curse

Móni :lol: gyerkőim üzenik: szépen nézés (esetleg kezek összetéve szép imádkozós pózba), és légyszilégyszilégyszilégyszi kb tízezerszer. Na, ha azt kibírod 1. kőszívű vagy, aztán már 2. süket és végül 3. sodronyból vannak az idegeid. :D És AKKOR legyél következetes!!!!!!! (üzenem Vekerdynek és minden okosnak) Nem azt jelenti, hogy engedni kell, nade világbajnoki teljesítmény az ellenkezője.
zsugyu

Leni,
Sok ++++ a pocakfájáshoz!!! :(

Olyan jókat írtok a nevelés terén, mentegetem szorgalmasan :D

Vica,
Én már úgy örülnék, ha legalább a pürés cuccokat elfogadná Adél, még a leveket is visszaköpködi :( és vettem az adást előke ügyben, köszi :wink: Máté új frizkójáról képet lécci!!! :)

Szrek,
Ejha, miket lehet rólad is meg tudni :) és nagyon jó a kép Ábelről :D soha nem mosod le magadról, h nem egy beállított kép :mrgreen:

Johi,
Szegén Fannika :( remélem nem komoly!!! Jelentkezz, ha már tudsz vmit!!! Hogy milyen anya vagy téren pedig Zsanci tök jól megírta :) És remélhetőleg boldog szülinapod lesz!! :D

Macs,
Sok levegőt neked :D Olyan jó, amiket a Fülessel való kapcsolatodról írsz, imádom olvasni :D Mi is szívesen meglátogatunk Benneteket, kivi vagyok nagyon, de ha már sokan lesznek, nem akarjuk a tömeget képezni :lol:

Fibi,
Hú, már csak két nap hivatalosan :D Sok drukk Neked!!!

Rylie,
Neked akartam még írni, h erre a nőcire ne hagyatkozzál!! Írjál nekik levelet is, írásban is reklamáld meg, mert aztán olyan szépen letagadják, h ezt mondták.

Neet,
Télleg nagyon szótlan vagy :( Hogy sikerült a vizsgád?

Deni,
Tigáz hosszú lenne leírni, de a lényeg az, h a januári számlát időben megreklamáltuk, ergo nem fizettük be és most felszólítottak, h irgum-burgum azonnal rendezzük, mert különben kikapcsolják a gázt, persze ők a mai napig nem jeleztek vissza a reklamációra :roll: Már 4 panaszom van bent az Energia Hivatalnál, szerencsére gyorsan dolgoznak :twisted: :twisted: :twisted: Kert most már egyre tutibb, a fele már kész fű ügyileg és már van egy jó nagy darabon „pázsitunk” is :mrgreen:

Zuzi,
Olyan rég írtál, minden okés?

Kép Kép
curse

na, megcsináltam a tejbombát... A rizs elfelejtettem lemérni, a magokat nem tudtam jól aprítani, mert csak turmixgépünk van, tehát por és egész magok vannak. Ennek ellenére egész finom... Remélem ettől nem csak a seggem fog nőni... :roll: :roll: :roll: :roll: De nem csinálok golyókat, hanem belerakom egy tálba, be a hűtőbe és sztem 1 kiskanálnyi pont jó lesz egy golyónyinak...

Votiv:
Ma olvastaam az orvosi rendelőben, hogy a Phytolacca az egy olyan növény Mo-on, amit írtani kell, a parlagfűvel volt egy plakáton...
:shock: :shock: :shock:
És azt is ma olvastam, hogy a homeopátiát 1800-1900 években külön szakon oktatták az orvosi egyetemen, de 1940(?) években betiltották... Én kis hülye naív azt hittem, hogy ez modern találmány... (butavagyok-szmájli)

Képzeljétek, tegnap kivettünk egy japán háborús filmet (Yamato), tök jó volt kicsit nosztalgiázni, mert a Zoli megengedte, hogy eredeti nyelven, feliratozva nézzük. Persze a gyerek nem engedte viszont, hogy nézzem, de azért hallgatni jó volt...

Macs:
Akkor szurkolj, hogy LegkisebbMacs Ne legyen nagyon nagy, mert az a rugi 50-es... Még a koraszülött stádiumban vettük Rékának, de hátha jó lesz majd...
nukada

Sziasztok,

Köszönöm a szülinapi jókívánságokat stb..... meg mindent. Fanni jelentem jobban van, bááááááááár valszeg ugrott a foga, ami azt jelenti, hogy az a foga lobbant be, amit anno beütött, most foggyökér vagy csúcs gyulladása van és az csinált tályogot. Most már jobb, köszi mindenkinek a drukkokat. Azért még bágyadt, meg gondolkozhatok, hogy milyen protkója lesz majd. :lol: :lol:

És egy jó hír a végére: ELLOPTÁK AZ AUTÓNKAT. fényes nappal a városligettől. fasza mi?

Szép napot
Johi
johanna1975

These are the days it never rains but it pours

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Johi! :shock: :shock: :shock:

Ilyenkor tűnik a legagymentebb akció- és fantasy- és sci-fi film is teljesen gyérnek!!!!

Az egészből az a fontos, hogy Fanny végülis egész jól megúszta!
Ugye ez csak a tejfogát érinti??? Bár, mivel gyökeret említettél - az meg tejfognajk nincs, ha jól tévedek... :roll: :roll: :roll:
Mindenesetre: további jobbulást neki!!!!
leni

Johi:
Ez olyan tipikus... :cry: :cry: :cry: Nekünk is akkor törték fel az autónkat, amikor apuék a Heim Pálba vittek törött karral... De legalább Fanninak nincs nagy baja!!! Azért ++++++++++!!!

nukada

Na, most hogy köröttem csönd és béke honol :P elárasztalak benneteket képekkel - bocs előre is!!! :oops: :oops:

Kép
gyermekmunka nálunk is van :lol:
Kép
tesó sétáltatás
Kép
méretarány...
Kép
leni

na, a fenti kép az egy hátracsúszott Elvis frizkó lett volna :lol:
A méretarány az itten vagyon:

Kép

és még egy léggitárt is gyorsan mellé:

Kép
leni

Leni :) Naggggyon jóóóók a képek!!!! :D :D :D Cukor gyerkőceid vannak :wink: :D :D :D

Johi :) Jaj, szegény Fannika :( Ez azt jelenti, hogy kihúzzák/ták a fogát? ez az egyik metsző volt, ugye? és mitől lobbanhatott be (már jó régen volt a beütés)? autólopás :evil: :evil:

Nuk :) Jó étvágyat a tejbombához és sok tejcsit!

Curse :) ááá...értem, de remélem nem kapcsolják ki a gázt! Pázsithoz gratula!! tök jó, hogy ilyen jól haladtok! :D

Fibi :) Legalább 1 sort, plíííz!

Zuzi :) Rég írtál, mi újság Nálatok???

Zsugyu :) Gyerkőceid üzenete :lol: :lol:

Macs :) Sütöttél végül? mi készült?
denizsa

ime a szüléstörténet:
május 30-án szokásos nst+uh combómat élveztem, s a kettő közé becsúsztattam egy relaxot. Vass Gabi tarotta, mert BS valahol volt. Megmutattam neki az nst-t nevetgéltünk egyet, h ebből bizony nem lesz gyerek, de legalább jól van, és elkezdünk utazni a gondolatainkba. Nagyon érdekeseket mondott Gabi, és azt hiszem (tudom), hogy ez inditotta el az ifiurat kifelé. Azt kérte Gabi, h mutassuk meg a babáinknak azt a sok szépet, ami itt kint várja majd őket, és akkor rájöttem, h erre vártam, és biztos voltam benne, h ez most segiteni fog.
Éjjel 1-kor arra ébredtem, h fájdogál a pocim, egy pillanatra átfutott a fejemen, h Leninek is megigértem, h nem várok péntekig, és előbb megyünk, de aztán elaludtam. Hajnali 4-kor keltem megint, és akkor már nem tudtam visszaaludni. Előző nap azt is megtudtam, h hogy kell pontosan mérni az összehúzódásokat, és új tudásom birtokában világossá vált, h 10 perces "fájásaim" vannak. Azért az idéző jel, mert nem igazán fájt, csak éreztem.
5 fele beültem a kádba, csak, hogy tudjam mi is van. Ott nagyon jól éreztem magam, nem erősödtek a görcsök, de nem is múltak. Egy egy összehúzódás közben elaludtam, majd Levi kijött 6-kor (dolgoznia kellett) és megkérdezte, h mit csinálok, és mondtam, és ő örült, én meg mondtam, h nyugi, majd meglássuk. :lol:
Akkor irtam Leninek, aki nagyon örült és ennek én is örültem. 7 fele felkelt mindenki, és én egyre türelmetlenebbül követeltem, h pasim vigye föl a srácokat az oviba, mert ki tudja, ha "beindul", mennyi időnk lesz. Felmentek, de még zárva volt az ovi, igy ott toporogtak egy fél órát.
Levi hazajött, befejezte a munkáját, és akkor már tényleg engedtem, h jöjjenek a "hullámok"... :wink:
Átlélegeztem őket, é s közben sok mindenre gondoltam, de leginkább az segitett, ha egy világitótornyot képzeltem magam elé, ott álltam mellette és néztem a hatalmas hullámokat.
És hála Leninek, a beépitett ügynökömnek 8) , Gabi is megtudta, h mi a helyzet, és felhivott. Megbeszéltük, h visszahiv, és ha addig nem megyek be, amig még ott van, hazamegy és majd hivom.
Fájni még mindig nem fájt semmi, de egyszercsak hányingerem lett, és eszembe jutott, h Igivel közvetlen kitolás előtt volt nagyon hányingerem. Felhivtam a Gabit (mert én erre is képes vagyok :wink: ) és elindultunk. Olyan 11 körül lehetett, kb fél 12-re értünk oda, és Levi megkérdezte, h mikorra lesz meg a baba, és én mondtam neki, h 3-ra meglesz. Ami vicces, h kértem, hozza a laptopját, h addig is tudjon dolgozni, amig neki kint kell várnia.
Felmentünk, találkoztunk a dokival, aki már tudott rólunk, és azt mondta, NEM EZT BESZÉLTÜK MEG! :lol:
majd mondta, minnyá jön. Na, addigra nekem minden összehúzódás megszünt, és megint úgy éreztem magam, h feleslegesen jöttem be. Aztán mikor jött a doki, mondtam neki, h sztem én hazamegyek, mert elmúlt minden, ő meg mondta, h megvizsgál és majd eldönti.
Megvizsgált, nézett viccesen, és mondta, h gyakorlatilag eltűnt a méhszáj.
Becammogtam a vajúdóba átöltözni, közben megjött Gabi, lestoppolta az ikea szobát (mellesleg nem sokan voltak a szülőszobán) aztán megbeszéltük a dokival a gyerek nevét és a név eredetét, aztán megjött L is.
Akkor kicsit úgy elvoltunk, jött a doki, h jó lenne burkot repeszteni, én meg nem igazán akartam, de persze nem mondtam. Még szerencse, h Levi tudta, h én nagyon szeretnék egyszer burokrepi nélkül szülni, igy képviselte az érdekeimet, sőt a Gabi is lobbizott az érdekembe. Bár kicsit vitatkoztunk a dokival, aki nem értette, h miért nem akarom, én mondtam,h burokrepi után azonnal jön a baba, és én nem akarom azt a 15 percet, amig kibújik. Erre ő meg mondta,h igy is, úgy is elkerülhetetlen, de én megmakacsoltam magam, és mondtam,h én nem akarom azt a fájdalmat, meg különben is, én nem vagyok felkészülve a háromgyerekességre. (rettegtem attól, h ő is olyan lesz, mint Igi)
Akkor otthagytak minket egyedül, és kérték, h szóljunk ha akármi is van. Mivel én eléggé pánikolok, ha nincs velem SZAKEMBER, ezért szóltam a Levinek, hinkább szóljon a dokinak, és legyen burokrepi, mert ez a bizonytalanság sokkal rosszabb. És akkor már a Gabi is mondta,h talán jobb a burokrepi, ha ennyire bizonytalan vagyok, mert attól már mennek a dolgok maguktól. Szóval, doki bejött, én közben aláirtam a papirokat, és akkor már elég komoly tolófájások kezdtek jönni, és Gabi mondta, h csináljam azt, amit érzek. :shock: Ez annyira meglepett (eddig mindig megmondták, h mit csináljak) h egy-két fájásig gyak semmit nem csináltam, mert nem tudtam mi legyen, érzem e én egyáltalán ezeket TÉNYLEG.
De előtte még sokat nevettünk, mert mindenki viccelődött, és amikor letérdeltem az ágy mellé, akkor is halk kuncogást hallottam a hátam mögül, és hát nem igazán tudtam, h mire a nevetés (azaz volt egy hülye sejtésem) de kiderült, h csak Igi kacsájának a szeme ragadt a talpamra. Na, és akkor innen mentek a dolgok maguktól, még kértem inni a Levitől, de mire visszaért már megint jött egy tolófájás, elkezdtem üvölteni, erre mondta a Gabi,h most fog elrepedni a burok, és akkor zutty....és már jött is a bébi. A hátam mögül hallottam , h bejött BS, és ő is nagyon szurkolt, és mondta, h milyen jól csinálok mindent, és nyugodtan kiabáljak. Ez jól esett, és nyugodtan kiabáltam, és nagyon meglepődtem, h mennyivel könnyebb igy nyomni.
Xedik nyomásra kint is volt Meme, és akkor BS el is ment, sőt mire az ágyra kerültem, már a doki sem volt ott.
Húúú, úgy éreztem magam mint egy hegymászó, aki meghóditotta a legmagasabb csúcsot, mint egy sportoló, aki elnyerte az olimpiai aranyat. VÉÉÉGRE...
és akkor minden a helyére került, klassz volt minden.
A kórházban pedig úgy éreztem magam mint egy lufi, amit egyre feljebb ütögetnek azok, akikkel találkoztam, és szóltak hozzám. Mindenki KEDVES volt, és velem volt, még azok is, akiket sosem láttam azelőtt.
Mivel annyi minden történt velem, és sajnos képtelen vagyok a LÉNYEGET megragadni, valszeg egyáltalán nem "jön vissza" az, amit le akartam irni, ezért is ódzkodtam a leirásától.
remélem azért nem teljesen érthetlen ez az egész, és egy icipici átjön a lényegből.
tömören: vicces és boldog volt az a cirka egy óra, amit az ikea szobában töltöttünk. Utána a varrás, sen nem volt vicces, na jó, kicsit, de boldognak egyáltalán nem boldog. Utána vissza ikea, és az is klassz volt.
Ja, és még egy gyönyörű élmény: a FÜRDETÉS!
ahogy elhallgatott a mackó, mikor a vizbe dugták, és elforditotta a fejét, és elkezdte inni a vizet, és olllllyan boldog volt... :lol: :lol:

és a legfontosabb: Levi mindig épp annyi gyereket akart, amennyi épp volt, mindig megrettent, ha jött az újabb baba, és már látta a VÉGET.
a mostani szülés után viszont ő mondta, h végül is benne lenne egy negyedikben is, mert három vagy négy már tök mindegy, úgyis kell egy nagy ház, meg egy hétszemélyes autó, tehát részéről nincs akadálya.
És most voltam én először, h több babát már nem szeretnék, és a csúcson kell abbahagyni, de aztán megbeszéltük, h majd MEGLÁSSUK....

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci:
Szép volt, gratula!!!! 4. gyerek hajrá!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

A gyerekem cumifüggő lett, ez baj? De olyan hamar megnyugszik tőle... Vagy ez az én önzőségem, hogy így kevesebbet kell dajkálni?!?!?!?!?!?!?! Most alvásnál is a kajcsi helyett a cumit kérte (ezt onnan tudom, hogy az evős cumit kitolta, tátogott tovább, betettem a cumit és rögtön lecsukta a szemét, azóta csönd... Mondjuk 2-3 órája evett 100ml-t ami nála SOK, meg fél órája 40ml tejcit)
Mondjátok, hogy nem visznek el a mókusok... :roll: :roll: :roll:

Leni:
Képek nagggggyon jók, léggitár rulez! És ezek után, ha valaki azt mindja, hogy Rékának nagy keze van, akkor a fiad képét fogom mutogatni... :wink: Tényleg ilyen nagy a keze, vagy csak a beállítás miatt?????????? Majd együtt járnak Rékával nőgyógyász-szakra :wink:

nukada

Fibi, Leni:
Bocsi, mindig elfelejtem ezt az izét kikapcsolni... Bocsesz
nukada

Hátrébb a múkusokkal, most nyomott be 40ml-t... már azt hittem anorexiás a gyerekem :mrgreen:

Fibi?
Votiv?
Zuz?

nukada

Megyek "csáklet-csip-kuki"-t (most ezt elképzeltem... :shock: :wink: :oops: ) sütni

nukada

Vagyok, csak NST és doki menet volt ma. szülöszobán volt Gabi, oda kellett mennem, és a szomszédban épp örjöngött egy asszonyság, és hallottam, ahogy a dokinö kiáltja, hogy vákuumot hozzanak.... :roll: ennyit arról, hogy az ember lánya ki szeretné rekeszteni az elsö szülés kellemetlenségeit az agyából.... :?

Képek csodajók Hankárol és kisöccséröl :)

Zsan szüléssztorija ejha :D

Recca cseresznyéje nyam-nyam :lol:

többit holnap vagy nemtommikor, kipurcantam.

KépKép
fibi

Zsanci :lol: nekem nagyon tetszik a storyd. Főleg az, hogy amikor hárítottál, akkor nem hisztis tyúknak tekintettek, hanem békén hagytak, hogy a te ritmusodban történjenek a dolgok. Teljesen rendben van ez így. Nekem átjött, hogy aztán az-e amit te szerettél vón?... Azért tudod, hogy ez nagy áldás. Ilyen szépen, problémamentesen szülni... De ahogy olvastam, rád fért már. És akkor élvezzétek ötösben az életet, aztán ha úgy adódik, előre a negyedik gyerkőcért. :lol:

Fibi :D pihengess, és készülj csak nyugodtan az eseményekre, nagyon közel már a vége, ami egy szép eleje lesz valami mégszebbnek.

Ez a kiscsaj nem akarja, hogy én aludjak. :shock: Magyaráz, addig viszont én sem fekhetek le, mert feláll az ágyában, és nekem mondja éjfélig.

Johi :) Hát szebb napokat, és azért Boldog szülinapot neked. Ez tényleg filmbeillő, de azért nem vígjátéki, sajnos. Az azért jó, hogy komoly gond nincs a manóval. Tolvaj banda pedig költse patikára!!! :mrgreen:
zsugyu

Johi,
Autólopás :shock: :evil: de a lényeg, a lényeg, h Fannikának nincs komoly baja :D

Leni,
Olyan jó képeket tettél be, édesek a tesók :D Gitáros kép rulez :lol:

Zsanci,
A szülés sztori nagyon jó, tökre elképzeltem, ahogy viccelődtök :D

Nuk,
Én eddig nem bántam meg a cumi bevezetését. Muszáj volt, mert Adél órákig képest volt ellenni a cicin anélkül, h evett volna és hát a fájó ciciknek nem igazán tett jót. Eddig olyan nagyon cumi függést még nem láttam nála, pl. el tud aludni nélküle is. De ki tudja mi lesz később :?

Kép Kép
curse

Fibi, köszi a hiányolást :)

megvagyok, csak a nappalok zúzósak, az esték felérnek egy triatlonnal, ráadásul egyedül nyomom (ill csüt végig, ma viszont jött a dédi, így elmehettem cranio-sacralis terápiára is, amin szerencsésen bealudtam :)) és holnap meg az öcsém jön és elmegyünk lovagolni (ők igen, én nem ülök fel a lóra).

Recca, Leni, küldeni fogom a dolgokat! ha túls sokáig húznám, emlékeztessetek léci :)

Vica, sajnos a szeborrea ami Lilinek van, az atópiás dermatitisz egy fajtája, a szopival nem függ össze. de míg ezt nem tudtuk, elhagytam a tejtermékeket és a tojást is, majd a húst is, de semmi változás, aztán jöttek a patikai kutyulményok, aztán a patikai drága kozmetikumok - most vettem egy Babé Urea testápolót is - meg a sófürdő (apja most is cipel haza neki a Holt tengertől egy zsák sót meg iszapot :shock:). és vártunk is tütelemmel,hátha kinövi, mert a dokinénink sem akart azonnal beavatkozni.
na de ez a Silicea!
Indi, hát ez elég durva primer rosszabbodás volt!!! estefelé kezdtem észrevenni, hogy radikálisan és gyorsan elkezdett javulni! reggelre már kifejezetten szép lett! még a koszmó fele is eltűnt!!! ez egy csoda! de a szaga nem csökkent :x úgyhogy most doktornénivel konzultáva Carbo vegetabilist kap követőszernek.
én már most is el vagyok ájulva a változástól!!! :D

Johi, szegény drága Fannika!! mi lesz most vele? kocsitok :( azért boldog szülinapot, és sok puszi!

votiv 8)
votiv

Votiv :) Örülök, hogy jobban vagytok :)

Johi :) A maradék 10 percre még bódogot azért! Bár a mai napod a kutyáké, ahogy elnézem :( Szegény kis Fannibébi, ez az a fog, amit le kellett tavaly csiszolni? No meg a kocsilopás ááááááááá hát ma tényleg rád jár a rúd :(

indianyo

Kátya, sztem mielőtt Emmát bármilyen terápiára vinnétek, jó lene egy teljes állapotfelmérés, és ahhoz kap terápiásjavaslatot is, már HA egyáltalán szükséges! mi is tornáztattuk Istit sokáig minden este, és tökéletes lett, papírom is van róla :D
vérnyomi dolognak utánanézek!

Vica, prána a testben keringő energia. ezt kell kiegyenlíteni, ill. a blokádokat feloldani. A prána nadi pozitívan befolyásolja a gyógyulási folyamatokat, enyhíti a fájdalmat, segít a félelem, a harag, a depresszió, az aggodalom, a levertség legyőzésében. Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai megterhelés leküzdését. Segít a tanulásban és előnyösen befolyásolja az emberekhez való viszonyunkat. Serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet. Segíti a könnyebb beilleszkedést és elindít az önismeret útján. idézet vége.
és lehet, hogy Lilike tényleg fogja tanítanui Istit :lol:

Nukada, örülök, hogy ehető a tejbomba! hatását észrevetted?

Zsanci, Igi kacsájánaka szeme :lol:
védőnő :evil: és miért nem írtad alá, hogy lemondasz a szolgálatairóé.....

Szrekuc, tündéri a fiad!!! Leni a Te srácaid is szépségesek, irigykedem Ignác szép bőréért :) és Fülicsek is tündéri, igazi rossszcsont :)

Rylie, most nem tudom megkérdezni a jogászomat, de az biztos, hogy emelkedik a büntetési tétel, ha perre mész,,,, és ha rosszul jársz, az egészet TE állod! :?

Móni, egy tipp: nekem a gyógypedagógus úgy tanította, hogy ne azt mondjam, hogy mit nem szabad, hanem azt, mit miért nemszabad. ez nálunk többszzör beválik, mert egyébként a nem szótól csak frusztrálódik míg a nem szabad az ágy szélére ülni neki sokkal követhetőbbb. azért kell így, mert ebben a korban a gyerekek ismeri még a seriatást.

mire ezt leírtam, legalábbb 100x bealudtam rajta, úgyhogy el is megyek aludni
puszi

votiv 8)
votiv

Johi, aaaa :x ez nagyon nem a ti napotok volt :(

Zsan, szulessztorid :D ez annyira zsancis volt :D :lol:

Fibi, es mi volt az nst-n?

Votiv, mi az a "seriatás"? :roll: :lol:

en meg befottet gozolok 8) de talan mar jo lesz. hivogat az agy ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!

A 2006. tavaszi babásoktól vagyok. Kis segítséget szeretnék kérni azoktól, akik a Bálint dokik valamelyikénél szültek. Még nem döntöttem el, hogy B. Mihály, vagy B. Balázs. Mihállyal már találkoztam, nagyon szimpi, de Balázsról is jókat hallottam. B. Mihály is a Bocskai úti magánrendelőben van? A tarifáik is érdekelnének, terhesgondozás és szülés terén. Ha bármi mást fontosnak tartotok, azt is írjátok meg légyszi! Nagyon köszönöm!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Kövecske,
sztem Mihály is ott rendel a Bocskain :) tarifákat nem tudok mondani pontosan.

Rec,
hát, semmi különös nem volt, baba mocorgott sokat, mindig elszökött a helyéröl, a gép sipolt, de Gabi nem tudott átrohanni hozzám, mert épp elkezdödött a kitolás a szomszédban (hallottam :? ) meg volt egy kisebb fájásom, amire a gép 50-est rajzolt ki, ennyi. Dr pedig bö egyujjnyit állapitott meg, és mondta, hogy ez jo jel, szerinte hamarosan távozik a nyákdugo :)

Votiv,
és kb mennyi ideig tartott a primer rosszabbodás Lilinél? mert Bálintnak muszáj adnom valamit a tüsszögés-orrfolyásra, mert ha hajnalban nem ébred, akkor kora reggel üvöltve sir, hogy nem kap levegöt :( és végülis a net alapján az egyik szer illene erre, csak multkor még rosszabb lett az állapota töle, és abbahagytuk....

KépKép
fibi

Leni: képek szuperek! Rakjál mééég!

Nuk: most akkor a nicked valami japcsi dolog? És te tudsz japánul? Én lemaradtam valamiről? :oops: Miért baj, ha cumit adsz? Én se akartam adni, mert túl sok Kismamát olvastam. :mrgreen: De aztán kb. 1 hetes korábban egy nagyobb sírás során a szájába tömködtem és elhallgatott. Gondoltam, cumizavaros már nem lesz (amúgy is bimbóvédővel szoptatok)...

Kép
Kép
tinu

Nuk :) te a gyerekednek kell, hogy megfelelj és nem a külvilágnak! Ha cumi, hát cumi.
Nekem eszembe se jutott, hogy cumi kellhet, de kellett végül. És megnézhető a gyerekem, se frusztrációnak, se testi elváltozásnak nincs nyoma :wink: -..

indianyo

Sziasztok Lányok :)

Jelentem, nem tüntem el és nem is szülök még ;) Csak a konyha miatt rengeteg a dolgom (pakolászás) +a kisrucikat is mosni/ vasalni kell :)

Naggyon szelektíven beleolvastam az irományikba :oops: 8)

Fibi,
látom még 2in1. Drukkolok és sokat gondolok Rátok ;)

Johi,
olvastam, hogy Fannika foga már jobban van. Ennek nagyon örülök. De az autós sztori :cry: :cry: :cry: Ezt egyszerűen nem akrom elhinnni :x :shock: Ilyen nincs! :evil: ++++++++++++++++ Nektek!

Képek nekem nagyon TECC!!!! ;)

Ja, Fibi, tegnap én is voltam nst-n ;) Este 7 körűl :) lehet, hogy egyszerre voltunk??? Nálunk minden okés. A kisfickó még eléggé "fönt" van és a méhlepény érettségből ítélve jól érzi magát odabent. Úgyhogy, szerintem, még nem szülök ;)Különben is, 1000 dolgom van még. Meg a H-i csomagot is össze kell paksizni. hétfőn meg megyek dokihoz ;)
Ja, a Cervixem negatív lett ;)

Zsanci,
nem olvastam el még a szüléssztoridat :oops: ,DE elmentettem és ahygy lesz egy kis időm, olvasoooooom :) De most tényleg nagyon "úszok".......

Na, ennyire futotta. Most mennem kő' Jövök majd és rejagálok......

MIndenkinek szép napot!!!

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Kicsit visszaolvastam a tegnapot, és 2 válasszal is logok:

Deni,
telefon kikapcsoláson én is gondolkoztam már, de ha esetleg netalántán házügyben hivna valaki, akkor az én számom van megadva.
és köszi a felajánlást :) ugy döntöttünk, hogy ha keddig nem szülünk, akkor lemegyünk mégis Gárdonyba, mert mindenki nyugodtabb lenne, hogy Bálint jó helyen van (szereti az ottani nagyszülöket is :) ), ha netán éjszaka indul a szülés. és akkor lehet h elmennék egy utso relaxra is. meg nst-re sem kell magunkkal cipelni B-t.

Moni,
cukorbeteg kisfiut elöször kineziologushoz vitték, ami javulást eredményezett, és végül egy bioenergetikus gyogyitotta meg öt. (aki látó tkp).
fibi

Mása,
mi 5-re mentünk, és 6-kor szabadultunk a H-bol, akkor pont elkerültük 1mást :)
és köszi, én is drukkolok Neked! :D (még nekem sincs teljesen összepakolva a korházi csomag :lol: )

na, L palacsintát sütni :)
fibi

Kép

Votiv,
és képzeld , ma reggel megint előkerült a kacsa szeme...pedig azt hittem, h elhagytam a Hban.
És az a vicces, h ennek a szegény kacsának csak EGY szeme volt, tehát biztos, h az a szem AZ.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: