A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

(ez a ticker nem megy nekem...)

rídonli#

Az a fura szó "levegőzeted" akart lenni. (Inkább megyek aludni.)

rídonli#

Rídonli, csak egy tipp, hogy ki kéne venni ami az idézőjel előtt van?
és hol nyaralóztatok?

Johi, sajna adóbevallást meg kell csinálni, de ha csak a gyeded volt, akkor tök gyorsan megvan! töltsd le (vagy frissítd ha már van) az Abev 2006-os programot és a 0653-as nyomtatványt hozzá INNEN
http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatva ... /0653.html

aztán az alapján a papír alapján, amit a TEve u-ból az OEP-től kaptál a járandóságaidról, ki tudod tölteni a bevallást. szólj, ha esetleg tudok segíteni (nem vagyok májer,de ma már kitöltöttem egyet, van minimális tapasztalatom :D)

Indike, perszepersze, Ti is ott voltatok :oops: :D Domicsek vígan tejfölözött, zenét hallgatott, szundizott, kenyérkét rágcsált (és álmában is alig akarta elengedni :D)...

Lindi, klassz ajándékot kaptál! ilyenkor elég, ha indulás előtt megeteted Barnikát, és bírja,amíg visszaérsz? vagy kell neki tejcit hagyni, biztosami biztos?

csajszik, miben altatjátok ilyen melegben a gyerekeket? hálózsákot már nem bírok ráadni Ezsvánra, de egyszál pólóban meg megfázik... tavaly vékony kezeslábasban aludt még, de az meg már nincs a méretében...

,már itt alszom a gépelőtt, jó éjt mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Recca, Indi, Votiv: nagoyn szépen köszönöm a segítséget. Igy már meg tudom csinálni. Lám de ügyes vagyok, mikor már mindent megcsináltatok helyettem. hihi....

Indi: de édes pofa Domino.... a sikongatást hozzá képzeltem. Jó lehetett.

Lindi: jó kis ajándék. És jók a gyerekszájak is.

Votiv: bemegyek a munkahelyemre, kicsit dolgoztatni a kolleganőmet. szegénynek is sincs sok ideje, de megígérte, hogy segít. :lol: Aztán a postán meg bevetem Fannit, hátha köhög, vagy elsírja magát. Csak viccelek, mert végig szoktam állni a sort, de ezren lesznek, lehet hogy előre kérem magam egy db. ingyenes levéllel. :-)

Enniyen voltatok tegnap, mi sajnos köhögünk, igy nem vállaltam mások egészsége miatt, de már jobban vagyunk, úgyhogy gyúrunk a csütörtöki talira. Ugye az lesz?

Johi
johanna1975

Ákosnak boldog második születésnapot utólag!!!

Sajnos semmi idő, pakolunk, szerdán indulunk, ha addig nem tudok jönni, akkor mindenkinek jó hetet!!! :lol:

Dominó nagyon vagány ebben az alagútban 8)

Votiv,
mekkora Isti? Szerintem a schiessernek van 98-104-ben lábas és lábatlan pizsama-kezeslábasa is, nagyon jó kis szellős pamut. És mielőtt elküldesz melegebb éghajlatra, nézz ki a biatorbágyi outletbe a boltukba, ott elég nagy a választék és egész elfogadható áron 8)
Vagy klasszikus pizsama esetleg?

ennyire futotta, mindnekinek szép napot :lol:

vera
kisün

Johi: épp most mondta a tévében a Vámosi Nagy Szabolcs, hogy akinek csak gyed a jövedelme, annak nem kell adóbevallást beadnia. Na erre varrjál gombot...

Kép
Kép
tinu

Jóreg!

Ha már kenyérke, íme a kenyeres pajtások nézik zenés bábszínházat

Kép

indianyo

Szép hetet nektek!

Gondoltam, hogy a hétvégén nem lesz időm írni, de sebaj...

A képeket nézegettem csak meg, de kész voltam tőlük.

Deni, csudaszépek a gyerkőid! Az a kép kettesben!!!!!!

Indi, Dominó hozta a formáját. Tündérke. Már nagyon várom, hogy láthassam.

Gabi? nem semmi csajszijaid vannak! Mikor csak rápillantottam, hirtelen azt gondoltam, te fogod a kiscsajt. (lévén még nem találkoztunk) Aztán persze látszik, hogy ő még egy tini nőci, de olyan komoly, érett lány, hogy főhet már most a fejed.

Tényleg, én teljesen kész vagyok a 6 éves Zsófi lányomtól is. Esküszöm olyan nőies lábai, feneke van már most!!!! Mi lesz velünk később? Felvett tegnap egy halásznacit (ezer éve használja, semmi divatos nincs benne) sportzoknival és sportcipővel, és csak nézett az apja is. Hova rohan az idő? És hova siet ez a lány? Persze ő még ennek nincs tudatában, nem is kell. De én nem emlékszem, hogy mi annak idején ilyen korán nőcik voltunk. (persze lehet, hogy a szüleink igen) Úgyhogy friss és nem friss lányos anyukák készüljetek! Én bizony csadorban fogom járatni, ha ez így megy tovább. :twisted:
Azért azt hozzáteszem, hogy borzasztóan élvezem, hogy van egy sőt két lányom, és örülök, hogy ilyen csinoska már most a nagy, csak mélázgatok, és ha kicsit előre gondolkodok, és körülnézek a 10-12 évesek táborában, hát biz néha megijedek.

Votiv. Nekem a fiam még tavaly is kezeslábasban aludt, persze abban amit én eszkábáltam össze neki. Ja, és nem volt talpa. Szóval ha van egy kis affinitásod, vagy ismerősöd, akinek van, (gondolom most időd se lenne rá) a tavalyi kezeslábasotok alapján könnyen varrható egy nagyobb. Gombok/pattentok helyett én tépőzárat használtam, de a cipzár is megoldás. Biztos kaphatsz kényelmes vékony pamut anyagot, B.Pesten ez könnyebb, mint nálunk. (Itt vadászni kell.) Ha közelebb lennénk, én szívesen megvarrnám neked, így nem tudom hogy oldanánk meg. (esetleg eljöttök hozzánk, és míg dumcsizunk a kertben, én megvarrnám) Na jó, tudom, most nehezebben közlekednél ilyen távolságokra, ezért félig vicc volt, de a felajánlás komoly. :lol:

Annyi kis és nagybeteg van, nekik jobbulást kívánunk. Az én aprókám szombaton egyik pillanatról a másikra náthás lett, és folyik a nyála ezerrel. Tegnap már hőemelkedése is volt. Bogaram, megint jön egy újabb foga. A nagyok sose érezték ezt meg, ő bepótolja szegénykém. :cry:

És ahogy hallom, ébredezik, úgyhogy páááááá....

Zsu
zsugyu

Tinu :) Szerintem eltévesztette a pasas a nevet. Gyed adóköteles - így bevallásköteles is - gyesből csak nyugdíjjárulékot vonnak, így arról nem kell bevallást kitölteni.

Vera :) Jó pakolást, nyaralást, csináljatok sok képet!

indianyo

Tinu: engem is ezek a téves infók vezettek meg. Mert biztosan hallottam, hogy Gyedet mondtak, sőt meg is kérdeztem az apehttől... na erről ennyit... miért kell bevallanom, ha az állam maga adott nekem ki róla papírt semmi másom nincs. Na sebaj, megyek és megcsináljuk.
Johi
johanna1975

OFF:
ha valakinek vagy ismerösének van elado használt pici (80 l-es) hütöje, arrol szoljon nekünk légyszi!! (neten abszolut nincs....) Aszondta a szerelö, hogy 30 ezer lenne a javitása ennek :( annyit nem ér meg egy 17 éves hütö :( meg most nincs is annyi "zsebpénzünk" :?

Vera,
jo pakolást, utazást, nyaralást!

Indi,
Domino nagyon édes ebben az alagutban :)

Meg Ábel is a kenyérrel :D

Votiv,
mi most vékony pamut hálozsákban altatjuk B-t (eddig vastag téliben aludt).

Lindi,
csajod dumája is jo nagyon :D

Bálint tegnapi szövege, hogy kérdezte, ki rajzolta a Boribont (azt kapta ajándékba barátainktol), mondtuk neki, hogy Marék Veronika. És amikor tizedszer kérdezte, visszakérdeztem, hogy Na, ki? és azt felelte, hogy "Majonika" :lol:

KépKép
fibi

Hali,
most rajtam a panaszkodás sora. :cry:
Ded taknyos, sőt, már a szeme is picit váladékos, mondjuk annyira nem aggódok, mert du doki, kap valami varázsszert és 3 nap alatt elmúlik, tud tőle enni, aludni, úgy fújja ki az orrát, mint a profik...
viszont a karrierista életmódomhoz nagyon nem passzol a status quo. Mennem kéne kreszre, nődokihoz, sulit intézni, aztán jövő szerdán diplomázni.. apa meg nem kap szabit, éljenek a multik.... ilyenkor azért meg tudok orrolni arra, aki odafentről igazgat... mindig akkor szopat, amikor a legkevésbé kéne.. :twisted: :twisted: :twisted:
Drukkoljatok, lécci, h apát hazaengedje a kedves főnök és elhúzhassak legalább vizsgázni... köszi.
neet
neet

halihó!!!

Votiv:
A Cora-ban láttam egész nagy mératű "rugdalózót", még néztünk is, hogy ez mekkora gyerökre passzol...

Kátya:
Hol a tartózkodási helyed??? :lol: :lol: :lol: Falu?

Dominó és Ábel csudi édesek, Gréti és Bálint szövege haláli. Már alig várom, hogy dumáljon az én kiscsajom is...

Zsugyu:
Mi is épp azt bezsélgettük a sogórnőmmel, hogy az unokahugom (7éves) úgy viselkedik, mint mi 10-12 évesen. Olyan dumája van, hogy néha behalok tőle. És a főiskolán azt is tanultuk, hogy sokkal korábban érnek a gyerekek, említett az előadó olyan kislányt, akinek az oviban már megjött :shock: :shock: :shock: :shock:

Hétvégén kicsit kipofoztuk a kertet, Rékát hátratoltam a kocsiban én meg kapirgáltam. Ültettem egy csomó paradicsom palántát, meg a virágoskertet rendberaktuk, amit a kutya szétugrált.

Ma megyünk a neurológiára, remélem minden ok lesz! +++++ nekünk!

nukada

Neet,
hú, akkor megadrukk Neked!!++++

Nuk,
Nektek meg a neurologiához +++!

Lányok, merre vagytok?

Zuzi? Zsan? Leni? Deni? Vica? Mása? stb.....

Macsnak meg már biztos nincs nete :(
fibi

Sziasztok!

Szentendrén kerteztünk, anyira jó volt, jó lenne mindig kertes házban lakni.

Neet, nem semmi a helyzeted, jól összejöttek a dolgok, nagyon sok drukk nektek!!!!!!

Nukada, nektek is a neurológiához!

Kisün, jó nyaralást!!!!!!!!!!!!

Kenyérevő babakocsisok éédesek!

rídonli#

Ez az utolsó próbálkozásom a vonalzóval, tulképp megvagyok nélküle...

rídonli#

Hehe, ez már valami! (Nemtom, hogy csináltam!)

rídonli#

Sziasztok!

Teljesen új hozzászóló vagyok a itt a társalgóban. Eddig csak olvasgattam a hasznos tanácsaitokat, de most lennének kérdéseim. A 37. hétnél tartok így egyre sürget az idő, és a férjemmel teljesen tanácstalanok vagyunk ez ügyben!

1. NST vizsgálatért kell-e fizetni? (Bártfay utcában történt-Molnár Gabikánál)
2. A szülésért mennyit illik adni a dokinak, illetve a szülésznőnek
(doki: Dr. Fülöp Tamás, ha nem ér rá -ami nagyon valószínű- akkor az ügyeletes, szülésznő: Molnár Gabi)
3. Mi az ami elengedhetetlenűl szükséges szerintetek a baba és a mama kelengye összeállításánál.

Lehet, hogy korábban volt már erről szó, de sajna nem találom sehol. A téma eléggé kényes, pláne mostanában.
Esetleg a nikicsek@tvn mail címre is küldhetitek a válaszokat.

Segítsetek!

Nagyon-nagyon köszönöm

Niki
nikicsek

rídonli: az aláíráshoz másold be az egész cuccost, amit a vonalzó linknél találsz. Ha a HTML-s nem jön be, akkor a phpbb-st próbáld meg. Működnie kell! :wink:

Kép
Kép
tinu

sziasztok
jelentem egyben, de már közel az ámokhoz.
ma ugyan rámjött egy ún. fészekrakó-ösztön-féle, ami úgy 2,5 évente egyszer, kb 1 napig van rajtam. Ez ma abban nyilvánult meg, h elkezdtem kimosni a babakocsit, meg már a második mosás van gépben. Remélem ennél tovább nem is megyek bele ezekbe a bolondságokba.

És erősen érzem, h nálam mindenki előbb fog szülni...

Niki,
mivel nem tudtam értelmezni az emil cimedet, ide irok:

1, én nem fizettem még szülésznőnek nst-ért, igaz, a bárfai utcában sem voltam még. Ha te úgy látod jónak, sztem fizess, bajod nem lehet belőle.
2. Dokinak annyit "illik" adni, amennyit mond, ha meg nem mond összeget, az egyszeri magánrendelés árának 10x-esét szokás adni. De én azt mondom, annyit adj, amennyit TE jónak látsz, hiszen ez mégiscsak HÁLApénz, tehát azt mutatja, h te mennyire vagy hálás.
3.szülésznő: sztem olyan 20-30-csillagos ég a "tarifájuk" de ez is sok mindentől függ. Pl. épp ügyeletes volt e, vagy az éjszaka közepén bumszlizott be a város másik végéről ÉRTED, milyen gyors volt a szülés, mennyire volt rá SZÜKSÉGED, és hát megint, te mit gonolsz: azt kaptad e, amire vártál, vagy többet vagy épp kevesebbet...
ez mind majd úgyis csak szülés után derül ki.

ezek egyébként sztem nem kényes témák, itt egyedül a SZEMÉLYEK kényesek ,de az sem mindenkinek...
én sem tudom még mennyit fogok adni ezeknek az embereknek, sok sok sok sok sok mindentől függ...
még minden változhat...
jelen állás szerint SOKKAL többet adnék, mint amennyit adhatok. (de ezwk most nekem itt és MOST érvényes érzések)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsugyu, köszi a felajánlást, és mindenkinek köszi az ötleteket pizsi-ügyben! :D első körben asszem megpróbálok körülnézni hipermarketben nagyméretű kezeslábas vagy kisméretű pizsama után :)

Niki, ITT van egy lista a kórházi cuccokról:
http://babanet.extra.hu/
de persze bármit vihetsz még, ami a kényelmed szolgálja, pl. kispárnát, melegítőt (hálóing helyett), stb.
és készülj fel, hogy atommeleg lesz, úgyhogy túl vastag köntöst ne vigyél:) viszont a babának egy kis pamutsapka jól jöhet, mert ilyen időben csak úgy lehet kibírni, ha oltári kereszthuzatot csinálnak a folyosón... :?
a rokonoknak pedig szólj, hogy lássanak el finom falatokkal, mert a kórházi kaja hagy némi kívánnivalót maga után - ráadásul pöknek a szoptatósokra, rendszeresen adnak borsófőzeléket, bablevest stb :shock: viszont van hűtő is meg mikró is a folyosón :wink:
Zsanci tök szuperul leírta, hogy mennyi az annyi, nem tudok mit hozzátenni :)
és milyen a Fülöp doki? innen még senki nem szült nála, mesélhetnél :wink:

Neet, drukkhegyek!!!

Nuk, nem lesz semmi!!! :)

Zsanci, ez a fészekrakósdi már nagyon a vége :D mindjárt szülsz :D

votiv 8)
votiv

Gyorsan felteszek 3 képet közkívánatra!

Egyébként nehéz napjaink vannak, szerintem a meleg miatt, vagy nem is tudom, soka nyafi és a sírás és NEM TUDOK egyszerre 2 babát és egy 2éves nagy fiút dajkálni-szórakoztatni-etetni stb! Ma teljesen egyedül vagyok Velük, és már alig várom, hogy este legyen és lefektethessem őket és én is pihizhessek...
DE nagyon édesek, ez az egy ad erőt.

Kép

Kép

Kép
blaye

BKrityó Ákosának nagyon boldog szülinapot!!!

Fibi :) De klassz, hogy Bálintod ilyen jó játszótársat talált! :D Hűtő :evil:

Votiv, Indi :) Hú de jó lehetett a Millenárisban! :D :D Alagutas Dominós kép nagggyon édes, ezt a mosolyt! :D

Bálint rövidujjú bodyban és egy lenge térdgatyóban alszik mostanság, kezeslábasunk nekünk is csak téli van 8)

Johi :) Fannikádnak továbbra is bulást!! Adóbevalláshoz kitartást, sajnos tényleg kell...

Lindi :) Gyerekszáj :lol: a "Nem érek rá" pláne tetszik :lol: :lol:

Ildi :) Timi hogy van??

Zsugyu :) csador :lol: Fogzáshoz kitartást Nektek!! +++ Nálunk is kijött végre az egyik szemfog, de már dudorodik a következő...

Vera :) Jó utazást-pihizést Nektek!!!

Neet :) Esztinek bulást!! Vizsgádhoz meg egy kalappal!!! Ha már túl vagy rajta, hogy sikerült??

Nuk :) Akkor sok +++++! Mi volt neurológián?

Zsan :) Kitartááás! "És erősen érzem, h nálam mindenki előbb fog szülni..." Tökre megértelek, én is így éreztem, aztán tessék :mrgreen: :lol:

Blaye :) Nagyon szépek a gyerkőceid!!! Akkor sok erőt kívánok és ++++

Fibi, Zsanci, Leni :) Hogy bírjátok ezt a meleget nagy pocival??

Bencémet teljesen kiütötte ez a hőség, egész nap alszik, csak enni kel fel, mondjuk ez jobb, mintha tiszta nyügi lenne. De annyira bealudt, hogy amikor itt volt a gyerekdoki, arra sem ébredt fel, hogy levetkőztettem és megvizsgálták 8)

Kép
Kép
denizsa

Zsan,
én nem hiszem, hogy beelözlek majd, ahogy magamat ismerem... 8)

Blaye,
szépek vagytok :D

Deni,
én ugy birom a meleget, hogy elfüggönyözött szobában kereszthuzatban vagyunk, meg az udvaron árnyékban :) szerencsére itt mindig mozog kicsit a levegö is :)
Bence édes lehetett, ahogy végigaludta a vizsgálatot :wink:
fibi

Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Ezek szerint nem szabad szégyellősnek lenni, konkrétan rá kell kérdezni az árakra.
A mail címnél nagy izgalmamban elfelejtettem a .hu-t odaírni. Tehát nikicsek@tvn.hu a jó cím. De már mindegy is.

Fülöp dokiról én sem tudok egyelőre semmi konkrétumot mondani. Kb. 15 éve Ő a nőgyógyászom. Amikor megtudtam, hogy babát várok azonnal szóltam neki, hogy szeretném ha Ő lenne a választott orvosom, de közölte, hogy erre igen kicsi az esély mert rengeteg egyéb elfoglaltsága van. Vagy ott lesz vagy nem! Közölte azt is, hogy amennyiben ez nekem nem felel meg, akkor keressek másik orvost, vagy pedig szülök az ügyeletesnél. Napokig tépelődtünk a férjemmel, hogy mit tegyünk, olvasgattam itt a babanet fórumon az "ügyeletesnél szülni" rovatot és abban maradtunk, ha jó a szülésznő akkor maradjunk az ügyeletesnél. Egyelőre itt tartunk. Mindenesetre a Molnár Gabi szülésznő nagyon-nagyon szimpatikus.

Köszi a segítségeteket mégegyszer!
nikicsek

Votiv,
érdekel egy "szaftos" felháborito történet az egészségüggyel kapcsolatban? Zsoló szivta meg nagyon az elmult napokban :( azt mondta, szivesen leirja egy ujságironak, mert ez döbbenetes, ami zajlik most....
fibi

Sziasztok!

Koszonjuk szepen a koszonteseket!!!

Ime a szulinaposom:
Kép

Kép

Kép

Kép

Es 1 fagyizos Akos:
Kép

Unneples jol sikerult,Akos nagyon elvezte,osszesen 4 tortat kapott es sok-sok ajandekot.(az epreset en csinaltam)

Mar 3 sikeres es 1 sikertelen vizsgan tul vagyok,a heten 3 vizsgat raktak be,szal asszem,maradok meg jo ideig read-only. :oops:

Raadasul ma kiderult,hogy mikozben en nyugodtan ucsorogtem a babaerjaimon,hogy a melohelyem intezi az adobevallasomat(mint ahogy eddig is),kiderult,hogy megsem.Ma felhivtam a konyvelot,aki meg marciusban megigerte,hogy szol,ha megcsinalta es alairhatom,hogymi a helyzet,hatarido van,erre lazan kozolte,hogy hat ok nem tudnak rolam semmit honapok ota es egyebkent is a munkaltato nem koteles megcsinalni,ugy dontottek,lesz.rjak... :shock: Kerdeztem,akkor miert nem hivtak legalabb fel,hogy errol tudjak es ne utolso pillanatban rohangaljak,de erre mar nem jott valasz :evil: :evil: Teljesen kivagyok!!!

Gyerekek csodaszepek,Deni Balintja lattan en is uuuuuuugy szeretnek ilyen kis csomagot ujra :D

Pocisoknak megy a drukk tovabbra is.

Pusz
bkrityo

Na, megjártuk ezt is! A drnéni azt mondta, hogy idegrendszeri probléma nincs, nyugodtan számolhatunk azzal, hogy ő még csak kb 6 hetes lenne... Viszont van egy kis izomtónus gyengeség, amit tornáztatni kell, tanultunk tornagyakorlatot is! És szerintem felhívom holnap a Votiv-féle fejlesztő brigádot, nem árt, ha hetente 1x-2x oda is elmegyünk. Szóval megnyugodtam, nem "dilis" a gyerekem... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (burkoltan persze nagyotsóhajtkiengediafeszültséget-szmájli) Persze kamaszkorára biztos megőrül majd... 8) 8) 8) 8)

Réka meg úgy reagál a melegre, hogy nem eszik... Tegnap volt, hogy 100ml-t is megevett, ma meg csak nyammog. Amúgy tök jó, hogy a tápira az van írva, hogy egy ilyen korú gyereknek 6x kéne 120-at enni. Sztem a felét se eszi meg... Dehát már így is 5kg!

Ja, és ma nem kellett neki a tejem. Ahogy belekóstolt, elkezdett üvölteni, kiverte az üveget a kezemből, úgy kalimpált... Úgyhogy most nem tudom, érdemes-e szenvednem tovább, ráadásul bármit eszem, csak akkor sír hasfájósan, ha tejcit kap...

Csütörtöki tali a Feneketlen-tónál lesz??? Tényleg most már el szeretnénk menni. Nem csak ígérgetem... :oops: :oops: :oops: :oops:

nukada

most olvasom a neten, hogy megrendezik az "Ajka legszebb ajka" versenyt :shock: :P :lol: :lol:
legközelebb meg majd Bugyi legszebb tangája lesz? :wink:

votiv 8)
votiv

csajok, figyeljetek

Még tavaly, anyámat megbüntették (Centrum parkoló Kft), mert lejárt a parkolójegye, és én fizettem be a pótdíjcsekkjét, mert épp mentem a postára.
Erre 6 hónappal később kapott egy fénymásolt fizetési felszólítást XY ügyvédtől (ügyvédi iroda "címe" egy postafiók :shock:), hogy a Centrum Kft. eladta nekik a követelést, és fizesse be a tartozást kamatokkal (12ezer Ft) egy számlára, különben beperelik.

Szegény anyám úgy megijedt, majdnem befizette! Na de szerencsére voltam olyan rendetlen, hogy a feladóvevény még a tárcámban volt!!! különben gondolom minden ember kidobja - fél év után pláne... és ha nem tudja igazolni, hogy fizetett, akkor esélye sincs a bíróságon... de gondolom sokaknak elég egy hivatalosnak látszó felszólítólevél is, hogy betojjanak, és fizessenek :?

az ügy nagyon bűzlik, most készülök utánajárni, egyáltalán létezik-e ez az ügyvéd, meg hogy kerültek hozzá anyám adatai :?
és tanulság, hogy a pótdíjcsekkeket is meg kell őrizni, nem csak az autópálya matrica-számlákat :wink:

votiv 8)
votiv

Fibi, Zsoló írja csak le, érdeklődve várom, és szívesen beteszem a lapba az olvasói levelek közé!

Krityó, hát ez a könyvelő micsoda genyó :evil: Ákosod csodaszépséges kissrác, imádom a kis sünihajú buksiját :D haláli, hogy micsoda komoly grimaszt tud :lol: és irtóra irigylem a 4 tortájáért :wink:

Blaye, de jó, hogy jöttél! :D nagyon szépen cseperednek a gyerkőcök! csodállak, hogy ilyen jól bírod a hármat - én a kettőtől is hulla vagyok - le a kalappal, igazi szupermami vagy!!! :D

votiv 8)
votiv

Votiv:
És mindezt, miután bebizonyítod, hogy te igenis befizetted, egy szimpla, "bocsi, de a szgépes rendszer blablablabla..."-val elintézik...Én az OEP-nél akadtam ki, gondold el, hány ember nincs benne a rendszerben, aki tényleg fizeti havonta a tb-t és azt a pénzt olyan simán le lehet nyúlni. És még csodálkoznak, hogy itt tart szegény egészségügy.

Amúgy a drnéni is azt mesélte épp az asszisztensnek amíg öltöztettem Rékát, hogy a részmunkaidősöket és a 65év felettieket elküldik a kórházból (2.sz gyerekklinika). Még a drnéni röhögött, hogy ő csak jövőre tölti a 65-öt...

nukada

Neet :) Hát ez valóban a midnen összejött kategória. Gondolunk oda hozzátok - és minden téren javulást!

Ákos, Vince és az ikerbabák olyan szépek, de jó látni mindnekit!

Nuk :) tápszeren lévő tálázat csak ajánlás, ne ess tőle pánikba! Gyerek midnig annyit eszik, amennyire szüksége van.

Jaj én úgy szeretem a (strand helyett) meleg nyarat.... Gyönyörű napunk volt - 2 és fél órás kora délutáni alvással és nagy játékkal - a Plusban az iglusátor alagúttal 3490 ft - szuperjó, alagutat megkapta a ded egy felmosóval - mert anyám nem engedi az itthoniakat használni. A sátor pedig majd a névnapi aji lesz - majd csak soká, de elfér :). És homokoztunk sokat-sokat meg köszönöm-tesséket játszottunk unásig (idead nekem valamit, én megköszönöm, ő vigyorog, én visszaadom és mondom: tessék, ő vigyorog. És ezt naaagyon sokszor :)

No, a Prána Nadíra most angoyn rá fog járni a rúd - micsoda rettenetes történet ezzel az idióta családdal :evil: :evil: :evil: és most majd erre a csoportra kenik az egészet :shock:

indianyo

Fibi :) Ide nem írod le? Nagyon kíváncsi vagyok :oops:

indianyo

Votiv,
okés, leirja, szeret irni ö is :)
anyud esete is nagyon durva... :evil:

Indi,
mi ez a történet a prána nadival????? én meg arra vagyok kiváncsi :wink:
röviden annyi a sztori, hogy Zsolónak 4 szabadnapja lett elcseszve (eddig!) egy 10 perces kismütét miatt (kistarcsai H). Elöször háziorvostol beutalo, ez még oké, aztán elmentünk idöpontot kérni az ambuláns mütétre a H-ba, ott 2 és fél ora várakozás után kaptunk is 2 hét mulvára ip-t. Szabi kivesz, ip-re elmegy, 3 (!!!) ora várakozás után 10 perces dolog lezajlik. (közben ki-betolják a fekvöbetegeket is, arra nincs külön kapacitás, uott zajlik, ahol a járobeteg ellátás, doki kevés, stb...). Köv. alkalommal (szintén ip-ra) elmegy kötéscserére, renedlés elöttre hivják, hogy ne kelljen várnia...... hát 2 ora ücsörgés után sikerül bemennie..... 2 perc alatt végez. Ma meg varratszedésre ment ip-ra, de dokit müteni hivták közben, 30 beteg ül a vároban, jön egy vakbélgyanus jajgato néni, nincs aki ellássa, Zsolonak betelik a pohár, bemegy a szadai háziorvoshoz, és 1 ora várakozás utén kiszedi a varratot. Itt kemény 600 forintot plusz fizet, amiért éppen nem a mi dokink rendelt. (miután a H-ban is kifizette a 300 ft-ot) de kit érdekel pár száz forint, miutén azt fröcsögik a reklámok a H várojában, hogy a vizitdijtol sokkal jobb lesz az eügy állapota.............. :x

Nuk,
akkor ezek szerint abban a korházban is orvoshiány lesz lassan... :? :(
fibi

Hali,
egy nagyon gyors bekukk és igeeeen, kresz megvan, össz kettő hibaponttal. :D :D :D Köszi mindenkinek, aki drukkolt, aki ellenem volt, annak meg bebebee. :lol: Most vár rám némi angol irodalom, de hadd várjon.

Fibi,
bekukkantottam soraidba, és mesélek én is valamit. Anyukám aznap derült ki, h durván rákos, amikor Eszter kibújt. Szerencsére kemoval és sugárral sikerült kiűzni az ördögöt, habár nem a szó legszorosabb értelmében, mert a tumor maradt, csak legyengítve (nem műthető helyre nőtt.) No, azóta kutya baja, de persze renszeresen nézni kell midnenféle vizsgálattal. Eddig minden ingyen volt, mert ugye a rákosoknak járt némi kiváltság. Erre most ment a kövi ellenőrzésre, aholis cété 120ezer, vérakármi 18ezer, satöbbi, satöbbi. Ismerősök mesélték, h köszönték a lehetőséget és nem kérték a vizsgálatokat. Bazzzzzz. Szerencsére anyut nem küldözgették ezerfelé (most legalábbis nem), de ha legközelebb igen, ő se fog menni, hát evvan.
Ja, ugye nem körzetes, de vajon hány körzetes jut egy darab Kékgolyó utcába??? Komolyan mondom, nem érdemes betegnek lenni.

Eszcinek ma felírtak egy szemcseppet, ami eddig asszem 30 ft volt, na az most 250. Oké, h ez is csak 2 gombóc fagyi, na de az arányok.... :roll:

Doki arra tippel, h valami allergia szerű lehet, szal emiatt éppen mehetne bölcsibe is, de pár napig azért itthon fogom, sose lehet tudni. és jajjj, bárcsak náthás lenne és nem allergic!!!
Le is mértük gyorsan, 11 és fél kiló, hízik a csaj. :lol: :lol: (a 93-94 centijéhez képzeljétek el, csupa csont. :D Viszont amíg eszik, nem aggódok, csak irigylem. :lol: )
Oscar Wilde értem kiált, nem mondhatok nemet, de annyit még, h a képek iszonyú édesek, a kedvencem erről az oldalról a csőben kúszó Dominó. :D

Brkity
fiadnak utólag is nagyon boldog szülinapot!!!! :)
Bocs akit kihagytam, majd leszek máskor alaposabb.
neet
neet

Kátya,
Szuper, h most már a másik cici is kezdi behozni a lemaradást :D Tudom, h nagyon nehéz elviselni a fájdalmát, de tényleg vége lesz és akkor már észre se veszed, h a ded rácuppant :wink:

Deni,
Köszi megvagyunk :) Mostanság elég kaki kedvem van, ezért próbálom elfoglalni magamat. Programozunk, bár a szombati grill partin is sikerült a kolléganőimnek elvenni azt a kevés jókedvemet is :evil:

Bkrityó Ákosának BOLDOG SZÜLINAPOT utólag is :D Én láttam a táblában a szülinapot, de nem tudtam összehozni, h Bkriszta=Bkrityo. :oops: :oops: :oops:

De Kata Ákosának is most van vagy volt a szülinapja nem? :? Ha igen,
Kata Ákosának is NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

Lindi,
De szupi ajándékot kaptál a gyerkőcöktől :) És milyen volt a koncert? Nehéz volt otthagyni a dedeket? Gréti szövege annyira jó, olyan jót nevettem a Nem érek rá mondaton :lol:

Huncut Dominós kép nagyon jó!!! :D Falatozó kép is nagyon tuti :D

Zsu,
Esetleg tehetnél be képet a nagyon nőcis Zsófidról :wink: Sok ++++ a fogzáshoz!!!

Neet,
+++++++++++, bár már biztos nem segít. Lehet, h túl vagy már a vizsgán??? :?

Votiv,
Én is vmelyik hiper-szupermarketben láttam olyan nagy kezeslábast.

Nikicsek,
Zsancivel egyetértek, szerintem tök jól leírta :)

Blaye,
Olyan szépek a gyerkőcök :D Kitartás, biztos, h a melegtől van!!!

Zsanci,
Mennyire már a finishbe vagy :shock: 7 napod van vissza hivatalosan :shock: :D Annyira rohan az idő. Fiúk hogy vannak?

Deni,
Bálintod tényleg nagyon bealudhatott, ha még a vetkőzésre sem kelt fel :lol:

Bkrityo,
Nagyon helyes Ákosod és mennyi tortát kapott :shock: :lol: és irigy szmájli. A könyvelő meg bek@phatja :evil: :evil: :evil: Egyébként a munkáltatónak egy papírt kellett volna kiküldeni, h mi szeretnél lenni, önadózó v. vállalati. Pont azért, h ezek a helyzetek elkerülhetőek legyenek.

Nuk,
Ez nagyon szuper hír :D Egyébként ma Adél is olyan keveset evett, csak nyammog.

Remélem én is, h lesz TALI CSÜTÖRTÖKÖN?????

Kép Kép
curse

Lindi,
Gréti szövege :lol:

Votiv,
Én body-ban (vagy hogy hívják a cuccot, ami gombolható, így nem csúszik fel) + pamut gatya és no zokni. De nálunk meleg van. Body rövid ujjú v. ujjatlan. M. ugyanígy.

Indi,
Jaj, fiad gyönyörű és a kép is jól sikerült!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Neet,
Sikerült? Legalább a kressz?

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok :)

Sajnos azért tüntem el, mert történt egy baleset :( :( :(
Szombaton rohammentővel vittek be Orsival a Heim Pálba, mert kiesett ez erkélyröl. Fölmászott és átbukott a korláton, pedig mellete állt a szomszédnéni, én meg kint locsoltam a virágokat. De olyan gyorsan történt minden....... :cry: :cry: :cry:

Szerncse a szerencsétlenségben hogy mi földszintiek vagyunk és,mint kiderűlt, "szerencsésen" esett Orsim :roll:

Szóval ma hazajöttünk saját felelősségre ( holnap hazaengedtek volna) De már nem bírtam bent lenni. Elég annyi hogy a baleset-traumatológián feküdtünk...... Volt olyan baba, aki műtét után volt és nem volt vele senki :cry: :cry: :cry: Borzasztó.......
Na megyek, mert nemrég jöttünk haza és ezer dolgom lenne.......

Majd jövök valamikor holnap vagy holnapután.

Bocsi hogy ilyennel "nyomulok" most, de jólesik elmondani/ kiírni magamból.... :roll:

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Mása:
Remélem a nagy ijedtségen kívül nem történt nagyobb baj (aggódószmájli!!!!)
Orsi szerencsés kiscsaj! Teljesen megértem az érzéseidet, nem lehetett jobb hely, mint a koraszülött intenzív... :roll: :roll: :roll:
Sok-sok +++++++++++ Orsinak, meg persze neked és Levente-babának, ő is biztos nagyon megijedt!

nukada

Hú Mása :( :( :( Szegény Orsika :( :( :( Én biztos ott kaptam volna szívinfarktust :roll: Szerencsére, akkor nincs semmi gond, csak megfigyelték Orsikát, ugye?

Neet,
Gratula a kresz vizsgához :D ugye milyen jó érzés :D

Kép Kép
curse

Csajok, az gáz, ha én 4x buktam KRESZ-ből???? :lol: :lol: De komolyan!!! És eddig csak 1x baleseteztem, de akkor is csak a jég miatt (meg egy eltévedt sofőr miatt...)

Neet:
Gratula a vizsgához!!!

Ez agyerekem új kedvenc cucca, a múltkori turin vettem neki, annyira édes szerintem (a felsőt kell nézni!!!):

Kép

Nem tudtam füvet meg palántát locsolni, mert nagy denevérek röpködnek a kertünk felett és félek, hogy belemegy a hajamba... :shock: :shock:

nukada

Mása Drága!!!!! Remélem, hamar sikerül megnyugodni az ijedtségből, a kórházra pedig nem gondolni!

Nuk :) aranyos a ruci, meg a viselője is :) Milyen nagylány!!!!

Lindi :) Hiába, ezek a gyerekek mindig sietnek valahová :wink: Szerintem Barnabás gyönyörű volt újszülöttnek is - bármikor elfogadnám :)

Neet :) És a kresz-vizsgádhoz is gratula!

Votiv :) Mi nem vagyunk mérvvadóak öltöztetés terén, mert nálunk hideg van, de azért leírom: hosszúujjú pizsi/rugi/pulóver és hálózsák illetve egy plusz hosszúujjú, ha nincs egész anp ilyen rekkenő. De gondolom, mi egyedülállunk ezzel a zord hőmérsékletű szobával.

Én inkább izzadnék, mint reszketnék...

indianyo

Rékán rövidujjú body és hálózsák van, meg paplan. Nem szólt még, hogy fázik, vagy melege van... :wink:

nukada

SzMagdi! De jó, hogy nem lett nagyobb baja a Kicsikédnek!! Kívánom, hogy mihamarabb feledjétek az egészet. Hatalmas lehetett az ijedtség.

Nukada, Rékád szuperédes!

Neet, kreszhez gratula.
rídonli#

Mása,
Te Jo Isten..... :( drukk, hogy semmi probléma ne legyen már !! +++

Curse,
és miért van kaki kedved mostanában? :(

Neet,
wow :D gratulaaa!! :) Eszcinek szoritunk, h ne allergy legyen....

és tök egyetértek: jobb ha az ember nem beteg (ebben az országban legalábbis... :? )
fibi

ÉS holnap délelött 11 tájban kéretik picit rámgondolni, mert szeretnék túllenni a Montessori záróvizsgán, hogy most már tényleg CSAKis Ábelre meg Bálintra koncentrálhassak mindenemmel. :wink:
fibi

Hajrá Fibi!

Jóéccccakát!!!

nukada

Mása: jaj szegény Orsi... remélem semmi komoly tényleg nem történt vele. Kívánom, hogy gyorsan legyetek túl az egészen. Borzalmas lehetett, de tényleg szerencsések vagytok. Én tuti megszültem volna a helyszínen, annyira parázós vagyok.

Neet: gratula neked. Anyud sztorija hasonló az én anyuméhoz, Ő is fél, hogy mi lesz ha fizetnie kell majd a vizsgálatokért.

Nuk: jó a felső. :-)

Kriszta: akkor te is ma mentél a bevallással, én is. De mondjuk nem volt nagy sor, és gyorsan ment.Még jó, hogy kiderült számomra a dolog időben.

Indi: engem is érdekel a pránanadis dolog....

Fibi: hát tényleg nem semmi, ami történ Zsolóval, fejetlenség van az biztos. Deeeeeeee (és ezzel nem leszek népszerű, egysző változtatni kell, persze nem azt mondom, hogy igy, mert csomó mindennel nem értek egyet, deeeeeee). na enniyt erről, nem akarok potitikai vitát stb... mert mondom nem azt gondolom, hogy jó ami történik, de valamerre el kell mozdítani a rossz rendszert.
Hűtő ügyben sajna nem tudok segíteni, remélem találtok megoldást hamar.

Csütörtöki talira mi is gyúrunk, már a nagyszülő napot is áttettem.

Votiv: centrumhoz no comment, köcsög egy banda... nekem is lenne ezer történetem, egyik viccesebb, mint a másik.

Deni: édes lehetett Bence a vizsgálaton. Jó alvókája van. Egyszer átmehetünk egy gyors babanézőre majd, ha néhány hetes lesz? olyan kiváncsi vagyok Rátok.

Kép Fanni aki azt gondolja, hogy vagány

Kép Ez pedig a mostani egyik kedvenc
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: