A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Milyen segítséget kér a picibaba? véradót?

Neet :) Tökéletes látásom a szülés óta romlik. Úgyhogy igen, jönnie kell a szemüvegnek. Nem bánnám - ha ingyé' adnák :wink:

indianyo

Indi: gondolom, igen, de nem tudok bővebbet.

Kép
Kép
tinu

A gyerekem aludt 9-től fél 3ig, utána 5ig kukorékolt... Már a második napja... Kicsit gáz volt...

Hé Pöstiek!
Nálunk is lehet nagy-nagy kerti-party-t csinálni!!!

És a komatál nálunk még divat, csak én nem kértem, mert egyrészt szegény anyu itt volt, másrészt meg féltem a baciktól az elején. Érdekes mód ezt a bnők megértették... Bezzeg a nagymamám megsértődött. hogy csak üvegen keresztül mutattam meg Csimpikét

nukada

Zsanci :) De szép ez a gólya!

Leni :) Azt nem álmodnád meg, hogy én szülök? :wink:

indianyo

ÉLJEN DENI ÉS BENCE!!! :D :D :D

milyen szép nap ez a születésre :D :D

Zsanci, jur next :wink:

Fibi, bocsesz, elírtam, szóval a fordítói adatbázis helyesen: http://www.aquarius.net/

votiv 8)
votiv

Indi:
Én úgy olvastam, hogy vér kell, de van egy telszám, ott sztem megmondják! A gyerekem Brh+, de ő ugye még nem adhat...

Én szeretek vért adni, mert ABrh+ vagyok és nekem mindig annyira örülnek, ha megyek... Meg persze jó a tudat, hogy másokon segíthetsz. 18 éves korom óta rendszeresen adtam vért, azt hiszem eddig 2x nem adhattam, 1x beteg voltam, 1x meg már akartuk a bébit és azt tanácsolták, hogy akkor inkább ne.

nukada

Indi, nem tudom, rendelésre megy-e, de megígérem, próbálkozok, ne már, hogy rajtam múljék! :wink:
leni

Votiv,
pont ezt érzem én is...
olyan furi, mint szóbeli érettségi előtt, meg államvizsga előtt...
kijött az, aki előttem volt, őt tök irigyeltem, de utána én jöttem...
annyira be vagyok tojva... :roll: :roll: :roll: :roll:
uakkor meg tök jó lenne már hajolgatni. :wink:

Indi,
ugye milyen aranyos ez a gólya? nekem annyira tetszik.
szeretném vhogy felnagyitani, de Levi szerint esély sincs rá...
jó lenne belőle képeslapot nyomtatni, meg pólóra is mehetne.
Iginek kedvence a GYÓGYA. Neki gyűjtöttem...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

indianyo

Indi,
de jó!!!!
köszi

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi, lassan javulok :)

Fibi, leírtam tök hosszan a cranio-sacralis terápiát (kedden voltam), erre elszállt :evil: :evil:
majd megint nekiállok, ha lesz kis időm :roll:

votiv 8)
votiv

Votiv,
aaaaaj :( pedig kiváncsi vagyok :) majd ird meg ujra, ha lesz eröd :wink:
(forditoi adatbázist köszi mégegyszer :) )

Zsan,
még nem kell izgulni, lehet h Leni beelöz Téged :lol: (én nem hiszem...)

KépKép
fibi

Vasárnap 5 után tervezi valaki, hogy bemegy Deniékhez a H-ba? Mi csak akkor tudjuk megsasolni Bencét.
fibi

Vot, ha már úgyis leírod... én is szívesen olvasnám, mi is ez!! :roll:
És tök jó, hogy bizserekád nélküli bizsere múlóban! :P

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Jah és ha már május van, az érettségik hónapja....
Akkor most egy páran méhszájból tesszük le az érettségit :D
És a K az L előtt van, úgyhogy Zsanci jön! :wink:
leni

Neet,
jaaa, hát azért azt én is szeretem, ha kapok valamit :mrgreen: csak tudod, érted..., a barátok az mégis más, mint a "kedves" rokonok ... :lol:
fibi

Sziasztok :)

Micsoda jó hír :):):) Én már napok óta rohanok a telefonomhoz, ha sms-t kapok, ma a bekapcsolás után jött az örömhír :):)

Gratulálok Bencének és Deninek és az egész Deni családnak :)
Deni még egysze minden jót kívánok a kis Bencének, de leginkább sok-sok tejecskét és nyugodt éjszakákat :D

Kép

Látom, már volt gólya, de azért sok-sok szeretettel küldöm Nektek :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Fibi :) Mi esetleg csatlakoznánk, párom itthon lesz és így tudnánk mi is menni :)

Vica
vica94

áááááá, azt hittem egy jó kis alvás után hagy Máté olvasni, írni, de nem :(:(:( Balhé, nyűgi, minden :(

csak még annyit gyorsan, hogy összefutott a számban a nyál, mindenféle gumimacit, meg csokigolyócskákat emlegettek...nyammmm :)

Vica
vica94

ööööööööö, jut eszembe, ha már holnap úgyis megyek NSTre a H ba.... De vajon Deni örülne egy sosemlátott topiktagnag??? :wink: :roll:

Lehet, hogy inkább megkímélem magamtól.... :oops:
(pedig rá is és Bencére is naon kíváncsi vagyok! :roll: )
leni

És még: el felejtettem írni Neked Deni, hogy nagyon gyorsak voltatok, ahogy anno Rylie írta nekem "ezt gyorsan lezavartad" :)
Nagyon ügyesek voltatok mindketten :)

Vica
vica94

Sziasztok!

DENIÉKNEK NAGY-NAGY GRATULA!!!:):):)

ILdi
ildi76

Vica,
:D majd akkor irok sms-t, ha látom, mikor érnénk be (aznap Gárdonyban leszünk, és 4 után indulunk haza, lehet h csak 6 körül érünk a H-ba.) remélem, még bent lesznek, majd hivom Denit :)
fibi

Köszönöm lányok!

KépKép
KépKép
fleur

Deni!
Ez aztán az örömhír! :D Nagyon sok boldogságot Bencéhez! Gratulálok! :D
zuzmo1

Leni,
én egyre jobban birom a humorodat! :lol: :wink:
szűűűűűjjjünk együtt!!! :wink:
(és eddig is birtam ám, csak nem vicceltél ennyit)
és én is arra gondoltam, h szombaton úgyis megyek be, ha esetleg vki pont akkor menne, mehetnénk együtt Denihez...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci, szívesen megkukkolom Denit - főleg, ha lesz mellettem valaki, akit fel is ismer :lol:
Én továbbra is fél6 tájban tervezem a bemenést...
(Bár ded ma reggelre kidöglött, volt már fosti, meg van orrváladéktenger... azért bízom benne, hogy apájára tudom majd hagyni az NST idejére :roll: )
leni

Micsoda kukkoló banda!
Nem szemrehányásként írom, de tök jó lett volna, ha hozzám is bejött volna valaki... -Főleg, hogy ded nélkül voltam. Persze, az úgy már nem is izgi, mi? :D

Ma voltunk ruházkodni... Én vettem egy gatyát és két felsőt, apjuk semmit :? , viszont a bébinek vettünk 3 rugit, 5 body-t a Kengurugoldban és a C&a-ba le lettek pont ma árazva a tavaszi cuccok, úgyhogy ott meg vettem neki két együttest, meg két pulcsi/kardigánt.

Meg vettem még egy doboz More milk plus-t, adok neki még egy esélyt... Aztán jöhet Votiv csoda-olaja. Úgy csinál majd, mint Ábel a rengetegben, felold kutyaszart olajban, hogy azzal kenegessem magam... :lol: :lol: :lol: Bocsi Votiv, de ezt nem tudtam kihagyni, természetesen kiváncsi vagyok a csodaszeredre!!!!

nukada

Nuk, a kettő nem zárja ki egymást! kivi vagyok, hat-e a more milk, elvileg ez az amcsi csodaszer. és én hiszek az amcsi csodaszerekben :D (lásd pl advil), és a mothercare cuccokról is ódákat hallottam már.

Fibi, Leni, ok, majd nekidurálom magam újra :D most épp lapzártára kéne koncentrálnom, még egy sor sincs a cikkemből :( de most már nekiállni sincs sok értelme, mindjárt fürdetés...

egyébként elég trotty a kedvem, azt mondták ma a fejlesztőben (most voltunk kb 1,5 hónap után újra), hogy annyira szar állapotban van Isti a relfexei meg az egyesúly meg a szenzomotorika stb, hogy ha ezeket nem sikerül helyrehozni, akkor a minimum hogy diszlexia, de inkább egy súlyos magatartás- és tanulási zavar lesz belőle :?
ez így nem csak a tartalma miatt idegesítő, de attól is kikészültem hogy hogy tudnak ilyen expliciten kinyilatkoztatni, mikor pont ők magyarázzák, hogy ezt nem szabad, hiszen ki tudja előre, meg különben sem szabad halálra rémíteni a szülőt se, ehhez képest...
most vagy nagyon le akartak b...ni, hogy gyakoroljunk többet/járjunk gyakrabban, vagy csak ránkijeszteni ugyanilyen okokból, vagy tényleg ennyire szar a helyzet és akkor meg készüljek a "legrosszabbra" - persze ettől még lehet boldog meg értelmes gyerekem, csak a társadalom nem fogja őt elfogadni...
örülhetek, hogy manapság már nem dobják le a Taigetoszról :?

votiv 8)
votiv

Nuk :) Szívesen meglátogattalak volna, de sem neved, sem telefonszámod sem semmiféle elérhetőségedet nem tudtam - és más sem. Ráadásul meg sem tudtunk előre semmit beszélni az isemrt események miatt. Látod, ezért is jó, ha körbemennek az infok és elérhetőségek :wink:

Votiv :) ó :( hát az empátia nem teng túl ezekben az emberekben :(

indianyo

Este/éjjel vigyázzatok egymásra! Megint orkánerejű szél jön nyugat felől.

indianyo

Nuk,
most már el kell lassan olvasnom az Ábel a rengetegben c. müvet :lol: nemcsak a fiam miatt :lol:

Votiv,
sajnálom, hogy ilyeneket mondtak :( remélem, nem lesz igazuk....

és akartam már kérdezni azt is Töled, hogy a prána nadi kezelés szted jo hatással volt a szülésedre? mert én is megyek 2 hét mulva, hátha...
fibi

Votiv!
:cry: És amellett, hogy ilyen nyilltan fogalmaztak, mondtak valami megoldást is? Máshova (is) kellene járnotok? Mert ha csak simán ijesztegetnek, annak semmi értelme. Adjanak segítséget! Isti még kicsi, ilyenkor nagy eredményeket lehet elérni! Nem szabad feladni, szakember kell! Vagy az a gond, hogy régen voltatok? De hát ez érthető, nem? Nme gondoltál arra, hogy felkérnél egy bébisintért, vagy valakit, aki elvinné őt ezekre a foglalkozásokra, amikor Te nem tudsz menni? (jó, hogy ezt én mondom, amilyen sikeres vagyok bébisintér keresés ügyben :roll: )

Nukada!
Kiváltottad a DM-es bababónuszt? mert abban van 2 db C&A 50 %-os kupon! :wink: És akkor még többet lehet Rékára költeni! :lol:

Fibi!
Szakdolit ne felejtsd el küldeni!

Amúgy rólunk annyit, hogy Pannus szenved, mint állat Már van két luk az alsó ínyén, látszik, hol fog jönni a fogacska, áés ha ráharap a kezemre, már érzem. Szóval, klassz napok állnak előttünk. És ráadásként Bazsó leesett a lépcsőn, most egy fél órája, én meg itt bőgök, annyira szarul néz ki szegénykém, komolyan, egy szarv nőtt a homlokán, bekentem vastagon traumeel-lel, és beleborítottam egy fél fiola arnicat. Más csodaszer nem jutott eszembe, ha valakinek van ötlete, szóljon :cry: :cry: :cry: Amellett, hogy vasárnap lesz a bulija, még azon is izgulhatok, hogy nem kellene-e ügyeletre vinni :cry: :cry: :cry: Annyira mérges vagyok magunkra!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Az elmúlt fél évben semmi baja nem volt, ennyire figyelmetlenek volnánk? :cry:
zuzmo1

??
neet
neet

Zuzi :) a bűntudat nem jó! káros, romboló, fájdalmas - és nem hatékony. Mindenkinek leesik a gyereke a lépcsőn, akármennyire is figyel - hát neked magyarázzam? Bazsókát sajnálom az esés miatt, de ebcsont beforr! No meg drága kis Pannusnak küldök sok puszit, még jó, hogy tudod, mit kell a fogzós fájással csinálni - látod, Bazsóka mi mindenre megtanított már :)

Szerintem jó az a szerkészlet, amit alkalmaztl Bazsónál - én sem tennék rá mást. Esetleg egy kis borogatás, ha szükséges, meg egy kis extraölelgetés :wink:

indianyo

Zuz,
jaaj, szegény Bazsó :( :( nekem hideg borogatáson kivül nem is jutna más eszembe :?
oké, küldöm mindjárt.
fibi

Nna, csak összejön. :wink:

Votiv,
ez a fejlesztős még ingyen van? Mert ha nem, ugye nem az aranytojást tojó tyúkocskát hiányolták eddig...? És ne aggódj, ha ma még lenne Taigetosz, nem 6milliárdan, hanem 600ezren lennénk, vagy lennétek. 8)

Zuzi,
mindenhez ++++, és ne magad okold, ilyen balesetek MINDIG vannak!

Vica,
virtuális gumimaci csak neked. :D

Macska,
elsőre valami pókos oldalt hittem, ezért meg sem mertem nyitni. (Bátor, állatbarát neet. :lol: ) De most megnéztem és neeeem, neked akkor nem is adok macskát. Nem bírom ezeket az arrogáns pólófeliratokat, bocsi mindenkitől, akinek inge. Amikor szembe jön velem egy fuck off vagy pofádat befogod, rendben? pólójú egyed, legszívesebben lecsapnám, mint a legyet. Az édibédi meg... asszem az sem stílusom. :? Bár volt egy Bob és Bobek-es pólóm, de a kutya úgy összemaszatolt egyszer, h megváltam tőle. (Ööö, nem a kutyától.)

Kisün,
Dóci is buljon! ++
neet
neet

Zuz:
Ne emészd magad! Az unokahugom a kiságyból esett egyszer ki... :shock: Arra figyeljetek, hogy egyenesen jár-e, nem szédül, nincs hányinger stb...

Indi:
Mondtam, hogy nem leszúrásként írtam... Tudom, hogy ha tudtatok volna, jöttetek volna!!!

Vot:
A More milk plus-t már szedtem ezelőtt, de hátha most ezt a mennyiséget is megnöveli. most kb 100-150 ml-t tudok neki adni naponta, a seminél ez is több :roll: :cry: :roll: :cry: Ha lehetne egy kívánságom... na jó, az a világbéke lenne 8) :lol: 8) :lol:

Voltunk apával romantikázni, gyerek itthon maradt a nagyszülőkkel, de végig ő járt a fejemben, meg róla beszéltünk, meg a tesó-projektet boncolgattuk.

nukada

Zuz,
traumeel és arnica jó.
sztem feleslegesen ne vigyétek ügyletre, mert akkor úgyis benntartják, akár baj van, akár nincs.
Figyeld, h nem álmos e, szemeit is szoktam nézni, meg ugye, h nem hányik e.
ha nagyjából "rendesen" működik, nem lesz baj!

És Indinek teljesen igaza van. Sajnos a bűntudat senkinek sem segit. Leginkább Bazsónak.
És sok sok sok gyógypuszit és +++++++++++++++++++++++ a kis kétévesnek!!!!!!!!!!

Votiv,
ez nagyon kakául hangzik. és én nem látom benne a "rációt". miért kéne titeket ijesztegetni? eddig sem azért nem jártatok, mert nem volt kedvetek.... :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

fibi

Nuk,
világbéke...hehehe...
épp ma voltak Leviék a gyerekdokinál, és felirtam neki egy listát, h mit irasson fel a dokinénivel, és a végére odairtam a világbékét, mert mindig ilyeneket szoktam neki irni, ha boltba megy, és most nem olvasta el előtte, és odaadta a dokinéninek, aki mondta, h sajnos a világbékét nem tudja felirni... :wink:
ja, és Igi ma megkapta a 18 hós oltást, és NAGYON csalódott avilágban, mert egyáltalán nem számitott ilyesmire...
és nekem már úgy mesélte, h a doktornéni megcsipte... :cry:
de különben nem volt nagyon oda, mert mikor találkoztunk, épp a homlokára volt ragasztva az a matrica, amit kapott a szuriért cserébe...és nagyon mosolygott.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

tényleg, a szülés utánra valo cuccokat (kokain, hintöpor, vigantol) már most érdemes receptre feliratni a gyerekdokival???
fibi

"ha ezeket nem sikerül helyrehozni, akkor a minimum hogy diszlexia, de inkább egy súlyos magatartás- és tanulási zavar lesz belőle "

Vot, szerintem is ez a kulcsmondat! ÉS mégis mit javasoltak?
Ennyire nagy visszafejlődést jelent kihagyott 1,5 hónap? Vagy eddig "titkolták", mi is a valódi véleményük Isti állapotáról?

Ha a kihagyás miatt van, akkor nem tűnik túl tartósnak a fejlesztés hatása... ez normális?

Azon kívül: mutassanak nekem egy 2 év körüli gyereket, aki miután kistestvére születik, nem lép vissza MINDEN téren a fejlettségében???

Én lelkileg előre edzem magam, hogy majd ne parázzak, miért fejlődik Hanka olyan lassan. Mert pl. beszéd terén most sem egy turbóegér, a szókincse még 20 alatt van szerintem, de hogy a kistesó ezt nem előre lendíteni fogja, az tuti. És az önállóságot sem, és a szobatisztaságot sem,. és stb... És ez nekem bármennyire fáj majd, kénytelen leszek elfogadni.

Bár amiket írtál, lehet, hogy nem ilyen dolgok, mert csupa szakkifejezés és nem is tudom, hogy ezeket hogyan mérik le/fel egy gyereknél :oops:

Zuzi! Nekem is hatalmas lelkifurim van, Hanka ahányszor csak elesik/leesik. Szóval megértelek. És tényleg nem segít - csak hát az anáyk már csak ilyenek 8) Mi az a traumeel??? (butaleni)
leni

Fibi!
Az KONAKION, nam kokain 8) :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zuzmo1

Köszi Nektek, aranyosak vagytok! AZért parázok, nehogy baja legyen, de már újra gengszterkedik :lol: Annyira imádom az én Bazsómat, belehalnék, ha valami baja lenne :cry: És Apája nem engedte, hogy agyon ölelgessem, mert szerinte ettől ijed meg :roll:

Leni!
Ez egy homeopátiás kenőcs, nagyon jókat hallottam róla!

világbéke 8) :lol:
zuzmo1

El olvasni, de

Fibi :) kokain... min jár az eszed :D :mrgreen:

Vica

Kép
Kép
vica94

Fibi!
Ja, leragadtam a kokainnál :lol: Én előre felirattam mindent, ami a köldökápoláshoz, egyebekhez kellett, mert én B-nél sem kaptam a kórházban recepteket, és nem lehet előre tudni, mikor kerül haza az ember. Ha pont hétvégén, akkor a gyerekdoki ki sem jön.

Zsána!
Igi és a matrica :lol: Puszi a csípésére :lol:
zuzmo1

Leni!
Én is paráztam, hogy B majd vissza fog fejlődni a tesó miatt. Nekem az a tapasztalatom, hogy pl beszédben nagggyon el kezdett fejlődni azóta (meg is lepődtem, mert az ellenkezőjére voltam felkészülve), viszont nem önálló, nagyon igényel. MOstanában látom, hogy eljátszik már egyedül (tök jókat motyog közben :lol: ). És nálunk a szopizásban volt még visszafejlődés. De az nem tragédia, sőt, az ő érdekében még örülök is.

Indi!
na ja, a fogzásban extratapasztalt vagyok:)
zuzmo1

Zuzi, Vica,
aszittem, ismeritek ezt a szót ilyen formában :lol:
fibi

Fibi :) Tök jó a cikk! Én is a "csak úgy legyünk együtt, hogy nem csinálunk semmi különöset" híve vagyok. Nálunk egyelőre bejött :)

Zuzi :) jól van, megnyugodtam :)

Leni :) Egy kis bűntudat néhány percig rendben van, de ez elnyúlhat sokáig - és abból lehetnek vacakságok. Én is kakiul éreztem magam, mikor mellettem zuhant fejjel le az ágyról kétszer is a ded, bőgtem sokat - és egyszer ki is ejtettem a kendőmből a konyhakőre... természetesen borzasztó érzés volt. De azt is meg lehet - és kell is - tanulni, hgoy nem mindig mi vagyunk a hibásak - tudom, hogy tudod :wink:

Zsanci :) Drága Igi :) Ez oylan aranyos volt, el is meséltem Dének - aki meg kommentálta az oltásügyet frissen felfedezett haverjainak (nyulacskacsörgő és fiúbaba) - pozitív végkicsengést véltem felfedezbni :lol:

Nuk :) Én meg nem mentegetőzni akartam. No de add meg már valakinek a számod meg a címed, hgoy tudjunk rólad is - következő dednél még jól jöhet :wink:

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: