A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Jó reggelt Csajok :)

Leni,
akor Fülesnek is restless szidrómája van, mert állandóan jár a lába :mrgreen: álmában is! Ezért hívjuk Lábi-bajnoknőnek :mrgreen:

Kata,
bicós Ákos nagggyon szigorúan néz!! :lol: De nagyon éédes :D

Zsána,
ez ismerős! nekem is nyomta a szeméremcsontom Füles. Tök sz@r érzés... Ez a gyerek viszont a beleimen imád ugrálni, rugdalni és pihenkélni...ez is "vicces" néha..
És nekem nem lesz 3. gyerek!! Esetleg, netán, talán akkor, ha a 2. betöltötte a 7.életévét... esetleg...ééés roppant nosztalgikus hangulatban leszek.... és híres és gazdag agrármérnök is leszek... :mrgreen:

kilók: +5... :(

Málnalevél rulezzz, én is ittam, de fogalmam sincs használt-e... azért fogom inni most is..
a bábakoktél..na az TUTI használt :mrgreen:

Curse,
én renegát vagyok, tehát mikor úgy láttam/éreztem, a dedemet érdekelné egyéb is mint tej, akkor elkezdtem a szilárdat, a betöltött 4. hónap előtt pár nappal. Kiskanálka almalével kezdtem és almapürével folytattam, aztán barack, meggy, banán, répa, krumpli.. és Füles Zabálta... emellett a 9. hónapjáig szoptattam, amiről én szoktattam le, szintén azért, mert úgy éreztem, már csak megszokás és nem szükség. Gyakorlatilag 3 nap alatt leszokott az éjji szopiról, a reggeli szopit magától hagyta el és a napközbeniről is (persze fokozatosan, de 4 nap alatt leszokott, nagyobb hisztik nélkül.

Neet,
üdv a klubban :mrgreen: Apa nálunk basszgityózik (zott) :mrgreen:

Vera,
majd minden hajtásnál élére vasalom és akkor talán be tudom szuszakolni a tatyómba..csak attól tartok, eléggé fog ordítani a forró vasalótól...

csóók

Macsek
macskanyu

Curse :) No, én is nyomok egy kis szöveget: Doktornénink jól fejlett dednek nem ajánlja a tejpépet, az ugyanis több energiát/egyéb firlefancokat tartalmaz, mint amennyire egy szép, nagy babának szüksége van, hizlalni nem kell őket, ugyi... Úgyhgoy ő csak kissúlyú babócskáknak ajánlja. Tápszert pedig sokfélét találsz kiegészítésre, elsőnek a HA tápszereket ajánlja a WHO 1 éves korig, de van teljesen tejmentes Sinlac is, ha azt választod. Baromi drága a tápszer, arra készülj fel...
Az a tuti, ha mindig csak utólag, a teljes szopitevékenység után kínálod a tápival, mert ugyan nem könnyű a cumisüvegből evés sem (ha valaki ezt állítja, kérdezzen engem, szívesen mesélek...), de azért a finom, meleg édes lötyike vonzóbb lehet időnként a cicinél.
És ez most nem jelenti azt, hgoy egyik napról a másikra elfogy a tejecskéd, csak esetleg csökkent kicsit. De a szaporító fejést kipróbálhatnád 7-5-3-2-1 percig mellenként úgy, hgoy a baba ott van az öledben/közeledben. Hátha... Votiv szokta ajánlani az alkoholmentes sört, malátakávét, valamilyen teát is.

A hozzátápi gyümölcsből/zöldségből eleinte csak kóstolgatás(bár egyes renitens dedek, mint enyém is, irgalmatlan adagokat képesek benyomni :wink: ), nemigen fedezi a babóca tápanyagszükségletét kezdetben, ezért azt midnenképpen ajánlatos tápival kiegészíteni, ha valóban kevés a tejecske.

És azért ne add fel!!!

indianyo

Drága Barátaim az irodalomban,

MEGHALT VONNEGUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

(én tudom,h nagyon naiv vagyok, de azt hittem, SOSEM fog meghalni)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

óóóó... :( jó kis feketehumor.... Bajnokok reggelije, meg a Börleszk, meg a Titán szirénjei....
:( :( :( :(
macskanyu

Már megint a cicim... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

70-et szopott reggel és utána még lefejtem 20-at, azt is megette, azóta alszik!!!! Mondjuk éjjel kihagytunk egy szopit, mert elaludtam majdnem a mikró előtt, inkább nem akartam kínozni szegénykét, mert nálunk a szopi 2 emberes dolog: én pumpálom a szájába, ő meg szivogatja... :)

Szegény Fibi eljött tegnap hozzánk, pont akkor jött meg anyukám (el is csaklizta tőle az egyik kismama felsőt :oops: :oops: ), meg a doktornéni, úgyhogy:

BOCSI FIBI, AMIÉRT KIRÚGTALAK!!!
Legközelebb remélem kicsit többet tudunk beszélni!!!

Mennünk kell csípőszűrésre, a drnéni szerint kicsit kötött a csípője :?: :?: :?: Meg hason kell fektetnem többet, meg oldalt, mert elfeküdte a fejét :? :?

Tökre élvezem a sétákat: odajön mindenféle ember, ismerős is és vadidegen és mindenféléket kérdeznek. Amikor meg válaszolok, ott hüledeznek (pl, hogy éjjel velem alszik a gyerek az ágyban, ha apa nincs itthon, meg hogy minden nyüsszentésre felvesszük stb) Mindenki mondja, hogy elkényeztetjük. Én meg már kb 10 embernek mondtam, hogy leszarom, az én gyerekem, én fogok vele bajlódni később. Nem tudom, de ez olyan büszkeséggel tölt el... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Tegnap előtt itt volt a Zoli nagymamája, teljesen kiborítot!!! Közölte, hogy neki nem tetszik a Réka név és Rebekának fogja hívni a gyereket :evil: :evil: :evil: Meg hogy miért nem hívogatom őt, meg az anyósomat?!?! Erre én mondtam neki, hogy én hivogatom a saját nagymamáimat, ha a Zoli nem veszi a fáradságot, sajnálom... (arról nem is beszélve, hoigy anyósomék sem szoktak hívni (csak ha kell valami... akkor naponta többször is)

Zsanci:
Én is az előbb láttam a tv-ben a Vonnegutt-hírt, nem tudom miért, de én nem képzeltem ilyen idősnek... Lehet, én is azt hittem, örökké fog élni...

Ja és van egy Queen greatest hits cd-nk, amit Belgiumból kaptunk, Mo-n még nem láttam. Ha jól emlékszem 4cd-s. Ha érdekel valakit, beszkennelem a borítót!!!

Két napja a Réka a GnR válogatásra alszik el... A jó zenét nem lehet elég korán kezdeni 8) 8) 8)

nukada

Nuk,
álom az ilyen (nagy)anyós! :lol:

Vonnegut még élt???
primitív-neet
neet

Nuk,
:D de jó hírek ezek :D :D :D :D
Ha van még felsőd, vevő vagyok rá :)
ejtsél ívesen az ilyentén név-mizériákra... én szerencsére nagyon jóban vagyok anyósommal, meg nekem nincs is anyukám, de egyszer ő is kiborított, mikor azt mondta, hogy nevezzük a gyereket úgy, mint a kedvesem exét, mert már megszokta azt a nevet... :evil: :evil: :evil: de aztán rájött, hogy hülyeségeket beszél...

Szóval egyik fülön be, másikon ki... pont úgy, mint az utcai tanácsadókét... :mrgreen:
GnR jóóó! Füli anno metallicára, meg RHCP-re, meg Offspringre aludt.. de a mai napig rocker csaj maradt :mrgreen:
macskanyu

Curse,
most légy okos :D de minden ötlet nagyon hasznos kinek-kinek mi válik be. szerintem kisérletezd ki a nektek legjobbat. csak bátran :D
tejpépről még annyit, hogy Ákos nem hízott tőle :? de lehet hogy csak szerencsénk volt...pedig jó nagy súlya volt-van csak hát nagyon magasra nőtt közben :) :)
ja és nekünk azért a tejpép, mert Ákosnak semmiféle tápi nem kellett, hátha Adél szereti majd. Most van egy tápi ami végre kell neki, ezért 10 hónapos korában végre tápizik. Milumil 3 - gyümölcsös. Amikor jött a minta, gondoltam megint jó napja lesz a kutyának és nem megette?? azóta meg már alig győzöm venni :D

Dóra,
neked igen nagy gratulllla :D :D

Zsan,
nekem úgy tetszik, hogy ti 4-en egy ágyban......mondjuk az enyém egyetlen kölyök mindkettőnket kirúgdal az ágyból, úgyhogy mi a hosszanti rácsot levettük és hozzátoltuk kiságyát a mi ágyunkhoz. a matracok épp ugyanolyan magasak, így most jó. minden elismerésem, hogy 2 fiú "rugdosását" is tudjátok tolerálni... :lol: :lol:

Kép
akata

Gyengébb idegzetű anyák ne nézzék meg!

Kimentem a konyhába pár percre, mire visszajöttem, gyerek sehol.... csak a "kommentjeit" hallom a hálószobából...
a következő, meglepő kép fogadott:

Kép

Mikor észrevette, hogy felfedeztem, menekülőre fogta a dolgot, felfelé természetesen:

Kép

Mondanom sem kell, a galérialépcsőre eddig eszében sem volt felmászni, ezért ott voltak összerakva a tilos cucok, már a költözéshez. Nos, este újra összerakhatom és valahová máshová köll rejtenem...
Ja és csukhatom az ajtót.... :? :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

jaaaaaj Macs! a dvd és cd gyűjteményem ha egyszer megtalálja, eret vágok :lol: :lol:

Kép
akata

Indi, tenyleg jo lehet ez a kotozos kenguru. nekem csak egy problemam van vele (ugyanaz, mint a kendovel), h mi van, ha a hatadon elalszik benne a gyerek (egy nagyobbacska)? akkor elore (oldalra) kell venni, ugy meg nem tul jo vinni egy alvo 8-10-15 kilos babszemet :?

Kisun, ugye? sztem is megeri ;) es raadasul nemcsak jol nez ki, hanem TENYLEG jo! 8)

Zsan, :( :( :(
(bar en csak "erdeklodo" vagyok irodalmilag ;))

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Recca :) Nekem is tetszik az Ergo :)

Domino rendszeresen alszik kendőben a hátamon, olyankor kicsit előredőlök, hogy ne lógjon a feje hátrafelé. Eddig nem volt belőle gond - de a kötözőst akár menet közben is lehet egyébként fordítani, teljesen egyszerűen. A nagy kendőt azért nem tudom én sem még - de azt az utcán nem is csinálnám, mert Murphí nem alszik...

Curse :) jól megkaptad a sok tanácsot :)

Macs :) hogy eddig még nem jutott eszébe felmászni, ezen csodálkozom, de ami késik... :)
CD gyűjteményem romokban, irtó jól lehet velük frizbizni - persze előtte kihajigálni a borítóból, szigorúan - és mindig a kőc a gyorsabb :lol:

Kata :) Ákos aranyos és arányos fiú volt, nem ártott neki a tejpép, no meg ha mást nem hajlandó megenni, akkor nincs mese. De Domingót még hizlalni botorság lett volna :lol: Csak azért írtam, mert Curse szerint Adél is az átlagnál nagyobb gyerek. ÉN biztos szeretnéma tejpépet :wink:

indianyo

Macska,
ugyanilyen harisnyánk van, és ugyanígy ülünk a lépcsőn... :lol:
neet
neet

Sziasztok! :D
Új vagyok itt Nálatok. A fiamat 1999.01.01-jén a Szent Imrébe szültem Dr. Bárány Jánosnál. Most úgy néz ki, hogy jön a tesó, de a mostani orvosom Dr. Tasi Róbert. Több mint 8 év alatt gondolom rengeteg változáson ment át a kórház szülészete. Megpróbálok visszaolvasni, de bármilyen vélemény éerdekelne akár a kórházról akár az orvoskról.
:)

drumka

Ruz: köszi az infót, most úgy néz ki, hogy Tengelicre megyünk az kicsit ocsóbb :)

Dóra: ha Recca nem írja én észre se veszem a nagy hírt!! :oops:
GRATULA!!!

Indi: jók ezek a megkötések, de valahogy kizártnak érzem, hogy izgő-mozgó Kamillánál ezt a tornamutatványt véghez tudnám vinni :roll: és ha fenn is van, nem ficeregne annyit, hogy kipottyanik valahogy :?

Recca: ez az hátipuki bazira tetszik!!!! Viszont az ára :shock: :shock: !! Ez még többe kerül mint egy "rendes" hátipuki! Ez sajna nekünk igen drága :cry: de majd ha egyszer összefutunk egy talin és ezzel jössz akkor kipróbálnám ha lehet ;)

Macs: alvás...miután nálunk cicivel alszik el, egyenlőre más módszerem nincs is az altatásra :roll: este viszont ha mégsem alszik el rögtön akkor az megy, hogy otthagyom az ágyban sír, 5 perc múlva bemegyek megölelem, mondom neki, hogy szeretjük, aludjon stb stb kigáncsolom és elfektetem :) kimegyek, sír 8 perc múlva eljátszuk ugyanezt és általában 2-3xi bemenés után elalszik.
A Kincső név nekem se tetszik :oops: de a Stella tetszett ;)

Kata: jóóó a fotó Ákosról :) micsoda méregzsákok tudnak lenni ezek a pöttöm gyerökök ?! :P A bicót hogy próbálja hajtani? Pedállal avagy cipőorral?

Leni: lábmozgás :o nem lehet túl kellemes!

Curse: ha nem tudsz fejni az még nem azt jelenti, hogy nincs is! Én is kb az 5. hónaptól már nem tudtam semmit de semmit fejni még egy cseppet sem és Kamilla 6 hós koráig csak tejcit kapott és még mindig szopizik. Igaz ő nem sírdogált, hogy éhes lenne és hát ha kelt éjjel akkor kapott éjjel is cicit :?

Nuk: Anyós átkereszteli a dedet??? :o :x Áll leesik...

Kamilla "csak" hőemelkedéses tegnap este óta, igy nem is adtam neki semmit csak hoemos bogyó hegyeket. Remélem csak a foga, avagy a nátha. holnapra lesz eredményünk a pisimintáról!!

Rylie
rylie

Zsanci!
Én plusz 8 kiló, 4 hónappal szüléd után :wink: :lol:
És nekem is eklnyomott valami ideget mindkét ded, zsibbadtam, és rohadt szar érzés volt :? Pannus ráadásul valami vénát vagy mi si elnyomott. És nekem szülés után (most is) fáj(t) a szeméremcsontom, aztán anyával összeraktuk a dolgokat, ovis koromban egyszer vagánykodás közben ráestem a szeméremcsontomra :shock: , valószínűleg megrepedt, séa szülés gondolom nme tett neki jót!

Recca! Ez a bébihordozó extra-hiper csúcs, itt sírtam is egy sort apjuknak, csak az a gáz, hogy a testvérfellépőről nem akarok lemondani, pont a kripliségem miatt, viszont az alkalmankénti hordozásról sem, mert imádom!!!!!!!!! Viszont a kettő együtt már kitenne egy csúcs-giga-mega-szuper babakocsit 8) Annyira kivagyok, hogy a jó dolgok mindig ilyen rohadt drágák :cry:

Nukada!
Baj, hogy mindig jót röhögök a HSZ-eiden? :lol: Elképzeltem, ahogy kiraktad Fibiéket, és ahogy megy a harc a rucikért :lol: És elképzeltem, ahogy a saját stílusodban kiosztod a nagyanyóst! :lol: Rebeka: szarni rá! Nekem is beszóltek már, hogy ugye azért normális nevet is adok a lányomnak? :roll: :twisted:
zuzmo1

Neet,
mármint Te és Eszci, ilyen harisnyában szoktatok üldögélni a lépcsőn?! :mrgreen: Kép

Zuzi,
mér' nem normális név a Panna???? :shock: :shock:
macskanyu

Drumka!
Üdv itt! A kórházról szinte csak jót tudunk írni. Kérdezz bátran. Az én dokim Bálint Sándor, szülésznőm Molnár GAbi volt.

Kata!
Fiad :D Édes!!!!!!!!

Curse!
Na, most fognak engem itt megkövezni :lol:
Szerintem Te most jutottál el arra pontra, amikopr el kell döntened, hogy igény szerint szoptatsz-e, vagy sem. Én ezen a téren egy állat vagyok 8) . Én úgy gondolom, hogy ha napközben elegendő a tej, akkor este is az. sőt, este sokkal táplálóbb a tej, hajnalban a "legvizesebb". Úgy vettem ki a szavaidból, hogy azért érzed kevesebbnek, mert Adél gyakrabban kér éjszaka. Hát most kell eldöntened, hogy akkor gyakrabban szoptatsz éjjel (ez az igény szerinti szopi), vagy bevezetsz valami más kaját. Dokik szerint a babák emésztése úgy van kitalálva, hgy fél éves, de akár 1 éves korukig a fő táplálék a tej, fél éves kortól lehet kostóltatni, és a cél, hogy 1 éves korára azért megismerkedjen az ízekkel. Az is igaz, hogy ez a 6 hónap nem egy éles vonal, végülis Adél már majdnem féléves, akár próbálkozhattok is, de szerintem 1-2 kanál almalétől sem fog jobban lakni, főleg, mivel írtad, hogy napközben nincs gond.
Nálunk is volt így, mint nálatok, én sokszor váltogattam a mellem, volt, hogy először a bal, aztán a jobb és aztán vissza a bal. NAgyon fársztó ez, és kemény meló, ezért kell Neked eldöntened, hogy mit szeretnél. B-nél nálunk is a 4 órás etetés alakult ki 2 hós korára, aztán ez működött kb 2 hónapig, aztán megint gyakrabban kellett. Pannus kb 2 órát bír ki éhen. Meg is látszik rajta :lol: Én szermély szerint baromira megértem, aki ilyenkor elkezd tápszert vagy más kiegészítést adni, de én nem tettem/teszem.
MÉg egy adalék, ha Bazsó cicizni akar, akkor mindig arra a mellemre teszem, amit előtte Pannus már kievett, és újra beindul a tejleadó reflex! Tök érdekes. És az is, hogy amikor B volt ilyen kicsi, mindig paráztam, hogy van-e elég tejem, ha gyakrabban kért, vagy ébredt éjjel már teljesen kétségbe-esetm, most meg két kölök szoptatása mellet már nme izgatom magam ilyen dolgokkal. Sokan mondják, hogy jajjj, 4 hóanpos gyerek mellett többet pihenjek, mert nem lesz tejem. Nekem ez meg eszembe se jut. Ja, és utoljára Pannus 2 hetes korában fejtem.
Hű, nem biztos, hogy ezzel most segítettem :oops: 8) De biztos megoldod ezt a problémát, én nagyon szorítok! :)
zuzmo1

Macs!
Hát ez az! :?
Füli a CD-kkel :lol: De engem az fogott meg a képen, hogy a bodyja a harisnyán kívül van :lol: :lol: :lol: Mi belülre szoktuk adni, és múltkor a nővérem így adta B-re, és olyan jót röhögtünk. Persz, erre nincs szabály, nyílván Te meg pont ezen röhögnél jót! :lol: :lol: :lol:

Curse!
És még annyit, hogy tejpépből is van HA, doki írja föl, mi SINLAC pépet próbáltuk B 8-9 hós kora körül, (hogy ALUDJON MÁ!!!!!!!!!!!!! De nem aludt attól se :? ), asszem valami szentjános kenyér magból van.
zuzmo1

Rylie,
nálunk az a baj, hogy ha rájön a "nemnemnemnemalszooom" korszak, akkor hiába hagyom sírni, akkor sehogyansem tudom elaltatni. Összebújás kiárva, mert a kezemben nem marad 1-2 percnél tovább, ha a nagyágyon összebújunk mint picibaba korában, akkor felvidulva ugrál rajtam, akár 40 percet is (kipróbáltam!!), ostor: 2 teljes óra hosszát végigbömbölt a kiságyban, pedig én is bementem, megöleltem, fektet, kimegy, de csak ordított tovább. És ha beájul este 7kor, akkor nem az a baj, hogy reggel 5kor kel, mert ezzel kibékülnék, hanem az, hogy 2 óra alvás után, pihenten, vidáman ébred és nem lehet letenni, egyszerűen nem álmos. Akkor van, hogy idekint csak az akváriumvilágítás ég, én félálomban szendergek a kanapén,Füles meg játszgat hajnali 2-3 ig, mire le lehet tenni... Általában, ha sikerül 9-ig ébren tartani (nem mindig sikerül), akkor már alszik reggelig...
Amikor nincs ez a happáré rajta, akkor édesen elalszik, gond nélkül, egy szál cumival és es De ezek az időszakos megborulások.... nem tudom miért, mitől....és van hogy 2 hétig is tart, mire megint normalizálódik..

De Ma aludt :D Most ébredt és tök jó kedvű :D
macskanyu

MAcs!
Próbáltátok már, hogy ha Füli nem alszik délben, akkor este még játszótereztek egyet, hogy ne aludjon el? Most már akár fél 8-ig is lehet játszózni, világos van. Mi sokat vagyunk kint este is, mert B-t le kell fárasztani 8)
zuzmo1

Zuzi,
egyszerű, praktikus okokból van a harisnya a body alatt: Fordítva leszedi magáról!!! :lol: ezért így szokuk meg.

Érdekes lés jó, amit a szopiról írsz, de nálunk, pl, ahogy már evett almapépet, jobban aludt.... De valójában én azért adtam neki, mert éreztem, hogy kell és nagyon be is jött neki. Persze mi is szopival kezdtük mindig, az alma csak olyan "nass" volt.

Curse,
egyetértek Zuzival abban, hogy nem biztos, hogy a tej kevés! Nálunk minden növekedési ugrásnál volt ilyen "több tejet kérek" néhány napig és mindig visszaállt a cca.3 órás etetésre, ahogy több lett a tej. Egyébként a gyakori ciciretevés eredménye a táplálóbb, sűrűbb tej is, tehát fel a fejjel! :D És a sok tapasztalatból bizti megtalálod a nektek legjobbat! :)
macskanyu

Zuzi, az a gond, hogy nálunk csak az Almássy téri játszó van és részben kutyakakás, részben tele van kamasz-etnikumokkal...azaz nem járható.... :( :( :( normális játszóra a fótligetire, vagy bármely másik messzebbire járunk, de este ezek már ehhez messze vannak.. :( na de május közepén költözünk a kertes-játszósba, addig meg féllábon is... :wink: :D :D
macskanyu

Végre én is láttam Lilit, és tényleg jól sikerült egy gyerek! :D
És Kátyát is láttam, és üdvözöl mindenekit.
És Szánthót is láttam, ő nem mondott semmit. :lol:

ÉS Votivot is láttam és nagyon viccesen elsztorizott a H-ba való útjukról, mikoris rendőr állította meg őket, hogy ugyan má Gyuri fújjon egyet... helyette Votiv fújkált párat, így aztán elengedték őket. :lol: :lol: De majd ő elmeséli. :D

És ma is kideült, h írtó pici a világ, csomó ismerős egy helyen. :D
Most el, ded nyúz, és a fejem is hasogat, tán enni se lenne ártalmas ma...
neet
neet

Zuzi,
nem is rakott ki minket Nukada :lol: már ugyis mennem kellett, mert B aludt a kocsiban, Zsolónak meg még dolga volt :)

Nuk,
én kérek bocsánatot, amiért ajándék nélkül odaviharzottunk nagy hirtelen :oops: És köszi mégegyszer, nagyon szuperek a ruhák, ma már a bordó felsö volt rajtam :D Tegnap átturtam a babaholmit, és találtam egy édes piros kisruhát, majd Rékának szeretném adni cserébe a kedvességedért :wink:
És szuper, hogy már ennyit szopizott a kiscsaj :) és tök igazad van, szard le az ilyen beszólós bandát :lol:

Macs,
szülés után továbbadom a kismama ruhákat :) Nukadának is mondtam tegnap, beleegyezett :D

Alvás kérdésedre az jutott eszembe éjszaka (nem birtam megint aludni fél3-tol fél6-ig, ilyenkor lehet elmélkedni.....), hogy sztem minden dednek megvan a maga alvási szokása/ritmusa, na most ezzel ujat mondtam :lol: És én azt tudom elmondani, ami nálunk bevált: szoval Bálintnál is volt olyan, hogy ebéd után felpörgött a játékoktol, és alig birtam 4 után lenyomni, ami ugye nem volt jo, mert éjfélig rajtunk ugrált. És amiota ebéd után mindig az van, hogy peluscsere, és rögtön fel aludni, azota 10 perc alatt nyikk nélkül elalszik. Szoval nála a szertartás, és a rendszeresség, ami használt. Igy volt ez az estékkel, ahogy kialakult egy jo kis rutin, azota jol müködik. Persze ez nem azt jelenti, hogy Fülinél is ez a megoldás, csak gondoltam, megosztom Veled :wink:

És ma délelött Monisaéknál vendégeskedtünk, Marci egy nyugodt édes baba :) Peti meg tök vigyorgos, aranyos, akart Bálinttal barátkozni, mindent odahordott neki, de az én fiam valamiért nem értékelte a közeledését, a haját sem engedte simogatni pl :( nagyon elszomorodtam :cry: csak remélni tudom, hogy kinövi ezt az antiszociális viselkedést.....

KépKép
fibi

Curse,
én szopi-témában Zuzival értek egyet. Engem is ijesztgettek, hogy biztos nincs estére elég tejem már, azért sirhat a gyerek, de én nem váltottam ki a kedves dokinéni tápszer receptjét, és abszolut nem bántam meg. Ez sokkal összetettebb dolog annál, minthogy egy tejpép vagy tápszer elintézze. Szerintem. Viszont mindenkinek egyedi az utja.... szoval a döntés a Tiéd :wink:
fibi

Rylie :) Én nem vagyok egy szupercsaj, bénázok sokat, így bátzran állíthatom, hogy izgő-mozgó-ficergő dedet is lehet háton hordozni és megkötni. A háton keresztezett (elöl csomót köt mell fölött) megoldás szuper, mert már a kersztezés előtt gúzsbakötötd, után esélye sincs már kijönni onnan - ha azt megkötöttem, dominó már nem tiltakozik.

Bicajos Ákossal játszóztunk ma, csúcs kispasi, anyukája kezét fogja és naphosszat rója a köröket sebesen angyali vigyorral :)

Ergót szoktak babaneten, babaszobán, vaterán és tesz-veszen is árulni használtan, érdemes figyelni.

Zsanci :) ígért homeóbogyók: Ruta graveolens 30CH vagy a Kalium carbonicum is jo lehet, de az is csak 30CH-ban

indianyo

Szerintetek ez nagyon giccses?

Kép mozes
fibi

Sziasztok!

A gépünk tényleg behalt, úgyhogy át kellett rakni a netet a laptopra. Ez beletelt egy pár napba, úgyhogy csak ali bírtalak titeket visszaolvani.

dóri: gratula a pocakhoz! :wink:
Indi: akkor most már van telód? Ha nem sikerált, akkor nekem is van nem használatos telefonom. Talán ha 1-2 hétig használtam, szóval jó állapotban.

Akartam még csomó mindent írni, de inkább el vasalni.
majd csak bepótlom...

Kép
Kép
tinu

halihó!

sok a dolog. még tegnapig olvasgattam hébe-hóba-tavaszba :mrgreen:

Füli képeit Angi nagyon szereti :lol:

Curse! örülök, hogy Adélnak tetszett az ajándék. Imádják ha zajonghatnak :lol:

Ma megvettük Angi első cipőjét!!! :lol: :lol: :lol: Hihetetlen és fantasztikus és olyan izgi!!!!!!!!!!!

no majd próbálok utóolvasni

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zuzmó,
Nagyon jó, hogy részletesen írsz/írtál most is a szoptatásról. Én még gyakorolom az igény szerinti szoptatást. Egy barátnőm példája (jó példa volt), újságok és a ti hozzászólásaitok sokat segítenek - pl. a negatív impulzusok kezelésében. Meg hát néha elbizonytalanodom. Nem annyira, hogy felmerüljön bennem az, hogy ez hülyeség, csak rossz perceket tudnak egyes emberek szerezni (de hát most evett ez a gyerek, el fogod rontani; biztos a hasa fáj, azért sír, nehogymá túletesd... típusú - egyébként jó szándékú - beszólások).
Petinél se voltam nagyon szigorú, de azért ott nem volt az, hogy vigasztalásból kapott volna tejet 5 perccel azután, hogy evett volna. Most van és igazából olyan felszabadító érzés. Nincs görcsölés a bőgés miatt (mert Marci így alig bőg - csak ha épp nem tudok menni hozzá). És nem kell az evéshez igazítanom semmit - persze ez azért hátrány is lehetne, ha kicsit reprezentatívabb életet vezetnék :P
Szóval a hozzászólásod roppant megnyugtatott!!

Kisherczeggel mi a helyzet?

Móni
Kép
Kép
monisa

Ja, még annyit, hogy azt kihagytam részben a lényeget. Nekem az a jó, hogy konkrétumokat írsz/írtok (nem csak a szoptatásról, másról is). Nem úgy, mint az újságok, hogy etessük, mikor éhes, hanem, hogy egy konkrét gyereket hányszor etettél. Mert addig oké, hogy etessük, amikor éhes, de amikor a saját hús-vér gyerekem óránként enne, akkor elbizonytalanodom. (A gyakorlatban, hiába megy az elmélet. Gondolom ezért nem (sem) tudok vezetni. Meg fúrni. ...)

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni,
nagyon jol csinálod a szpotatást IS! :D olyan kiegyensúlyozott gyerek Marcid :) és igen, a cici nem csak evésre jo, hanem megnyugtatásra is. Én eleinte Bálintot szinte másfél oránként mellre tettem, csak anyukám mindig beszólt, hogy legalább a 2 ora különbséget várjam meg, hátha még nem is éhes, stb.... :roll: Igy szegény néha félorákat sirt. Ekkor tértem át én is teljesen az igény szerintire, és az órára inkább rá sem néztem 8)

Kisherczegék jól vannak, Véda nagyot nött, már 4700 gr, és szopizik is a tápi mellett. Bövebb infót, ha szeretnél, priviben szivesen :wink:
fibi

Szia Tinu! Köszönöm a felajánlást, mára lett telefonom, de azért ne tedd el angoyn mélyre, mert van egy mindenevő kisfiam :lol:

Dóra :) Megérkezett, beüzemeltett, anyukám már szemet is vetett rá - nem adom :wink: ja, és köszönöm!!!

indianyo

A citromfű levél teát önmagában (nem más teával keverve) lehet inni alvászavarokra szerintetek? :?: (mert hogy a bábakoktélban azt irja, hogy nyugtató hatásu). Hátha jobban aludnék... :?
fibi

macskanyu

Barbi,
tök jó az új cipedli!! :D Angi mit szólt hozzá? Én eltettem az első cipőcskét, nem adnám semmiért sem! :)
És úgy látszi, cipős nap van, mert a teszveszen 2 cipőt is lőttem Fülesnek... olyan drágák a vadiújak... remélem olyanok, mint a képen

Örülök, hogy tetszik Füles Anginak, remélem ez élőben sem fog változni.
Reccáék voltak ma nálunk, szegény Benke tündéri koboldmosollyal és türelemmel,némán tűrte, hogy Füles babapuszikat adjon, meg megmutogassa rajta a szemét-száját...
Szerintem roppantul megkönnyebbült, hogy megszabadult ettől a rámenős nőszemélytől... :mrgreen:
macskanyu

Fibi,
Nagyon jó volt, hogy eljöttetek. Jót nevettem azon, hogy azt írtad Bálint antiszociális. Bálint nagyon kedves kisfiú, aki szelídnek látszik (bár én már nem dőlök be a látszatnak, Peti is tud szelídnek látszani).

Bébi hordozót milyen típust ajánlanátok, ami biztonságos? A chicco-t vki használja? Nekem még a Römer-t ajánlották, de azt drágának találom (több, mint 30e ft).

Móni
Kép
Kép
monisa

indi,
kivág az msn,telón nem tudlak utolérni :( és azt szeretném tudni hogy mi van a holnappal,számíthatunk rátok?

puszi
gigike
Vendég

Nagyon köszi a segítséget tejci pótlás ügyben :) Abszolút nem zavar, h ennyifél tanácsot kaptam, mert tök jó látni a különböző lehetőségeket és így egyszerűbb dönteni. Persze még várok egy kis időt, mert hátha pont egy növekedési ugrásnál vagyunk és azért vagyok ennyire gondba és már megint csak eltúlzom :? Nagyon örülnék neki, ha ez utóbbi lenne a probléma.

Neet,
De jó, h apa gitározik :) és milyen típusú zenét játszanak, mert hát az együttes nevéből elég sok minden eszembe jutott :lol:
Egyébként enyém apa is játszott, ő ritmus gitáron nyomta, nagyon híresek voltak Kváron, rengeteg magyar előadóval találkozott anno és mesélt róluk érdekes dolgokat :lol:

Nukada,
Gratula az újabb szopi eredményekhez :) Ügyesek vagytok :) Anyósnak én lehet, h beszólnék, h ne csináljon hülyét a gyerekemből. Most még annyira nem gáz, h hogy hívják, de amikor megérti, akkor szerintem elég furcsán fogni nézni anyósékra, h miért hívják egy totál másik néven :?

Macs,
Füli teljesítménye nem semmi :shock: :D Egyébként én is így adom Adélra a harisnyát, ha body van rajta, mindig attól tartok, h lecsúszik róla, már mint a derekáról, ami ugyebár még nincsen nekik :lol:

Rylie,
Persze, tudom h az a normális, ha már nem kell fejni, mert beállt a kereslet-kínálat, de egy héttel ezelőtt még egy-két cseppet ki tudtam mindkét ciciből facsarni, most viszont abszolút nem :?
Az jó pisi eredményhez drukkolok!!!!

Zuzi,
Teljesen igazad van, én is igény szerint csinálom. Adél magától állt be ezekre az etetési időpontokra, napközben 4 óránként és este már 3 óránként kér, csak hát ezekre az időpontokra igen kevés tejcsi marad :( Persze az időpontok alatt sem fix dolgokat értek, hanem +- félóra, inkább az dominál, h a két etetés között mennyi idő telik el. Gondolom napközbe azért elég neki a 4 óránkénti, mert akkor még van bőségesen :?

Fibi,
Szerintem Bálintod abszolút nem aszociális, egy nagyon kedves pasi, aki szereti, ha ő van a középpontban :) És nekem tökre tetszik, h olyan jól el tudja magát szórakoztatni :)

Barbi,
De jó, h nálatok már megvan az első igazi cipi :) Én is már alig várom, h ilyet dolgot vehessek Adélnak :)

Nálunk ma Deniék jártak :) Deni annyira jól néz ki, helyes, kerek pocival és továbbra is azt tudom mondani, h a keresztbe csíkos felső továbbra is nagyon tuti, kifejezetten jól áll Deninek :) Bálint annyira édes volt, szegénykének nem voltak vmi jó játékok nálunk, megpróbálta feltalálni magát és ezért amit tudott, megszerelt :lol:

Kép Kép
curse

Gigike! Igen! 10.01-kor szállunk le a ti megállótoknál.

indianyo

Fibi,
igen :oops: bocs

Barbi,
mi is 3 napja vettük meg az első cipőt mert a fiam ha ébren van menni akar, azaz ha nem akar menni akkor alszik :lol: :lol:
de olyan gáz a számozás, néha a 19-es nagyobb mint másik fajtából a 21-es....... többé nem veszek nélküle cipőt. ez egy kicsit nagy lett, sebaj majd ősszel elhasználjamost meg mindjárt itt a szandi idő.... :D milyet vettetek?

és akkor egy kis off :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
akata

Kata,
huuu, ez az igen mire is válasz? ja, giccses a mózes? :lol: közben ki is derült, hogy nincs fogantyúja, ergo nem hordozható, ugyhogy erröl is letettem :(

Curse,
szereti Bálint, ha foglalkoznak vele, de nem hiszem, hogy arra törekszik, hogy a középpontban legyen. és hát Peti pont hogy körbeugrálta, mégsem tetszett neki a szitu valamiért :?

Jaaa, akkor ezért nem irt még Deni. már megijedtem, hogy esetleg szülni mentek :lol: és volt turogomboc is, amit multkor irtál, hogy fogsz fözni? :lol:

Macs,
köszi, ki is probálom akkor :)
fibi

Curse, meg akit még érdekel:
http://www.gyokerekzenekar.atw.hu
neet
neet

Fibi!
Hasonló kosarat láttam régebben a KIKÁ-ban, kevésbé giccses :lol: változatban, egyszínű kék volt, szúnyoghálóval, strandra ajánlották. Enyém vélemény: nagy tesó mellett nem praktikus. Bentre kiságy rácsvédővel, hogy nehezebben lehessen hozzáférni :wink: kintre babakocsi :?: Készülj fel, hogy folyamatosan rá akar majd mászni B. Egy ilyen kosárba pedig tuti bele akarna mászni.
És tudtam ám, hogy szopitémában egyetértünk :lol: tök jó!

Móni!
Örülök, hogy tudtam segíteni! Nálunk is van ám, hogy akár fél óra elteltével cicire kéredzkedik a lány! exdokinéni szerint adjak vizet, hogy jobban kiszámíthatóbb gyerököm legyen. Én meg mondtam, hogy jó van! :lol: Akkor taliztunk utoljára 8)

Hú, homokozó dedek nagyon édesek!
zuzmo1

Votív,
otthon vagy már?????

Kép
akata

illetve mostmár többesszámban :) otthon vagytok már? írjál légyszi!!!!!! persze csak ha hagyják :) :)

Kép
akata

Fibi!
Antiszociális B: gondolhatod, hogy akkor én miket szoktam érezni :( Bálintod legalább nem tesz kárt másokban. nézd a jó oldalát. Nálunk az a gáz, hogy B hihetetlenül igényli a gyerektársaságot, van 1-2 fix haverja a játszótéren, imádja őket, a többieket meg kiközösítik, és megya balhé :roll:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
KIKÁban, dejooo, akkor megnézem :) kösziiiiii, már ezért könyörgök 2 napja, hogy valaki adjon vmi tippet, hol nézhetem meg, mert nekem fogalmam sincs :lol: Véleményed osztom, csak nálunk fent van a rácsos kiságy, amiben majd (talán :lol: ) éjjel alszik kisteso, kintre babakocsi oké, viszont az also szinten nem tudom, hova tenni Öt. Ha elalszik pl cicin, macerás felcipelni az emeletre. (nem láttad még a lépcsönket :P ) Emiatt gondoltam a kosárra, azt még akár az asztalra is tehetem, hogy B ne érje el, ha nem tudok rájuk nézni. És ha van fogantyú, kiviszem a kertbe is, szoval szunyoghálo jo ha van :)
fibi

Dominó és Ákos :lol: :lol: :lol:

Falcon lett a márkanév mert pici a lába, s a rüsztje (ezt így kell írni?) magas, s ez a márka volt az egyetlen megfelelő. Nagyon tetszett neki (gyorsan meg is kergettük a kutyát :lol: ) , s olyan mókásan lép benne, mintha 7mérföldes csizma lenne.

Curse! alapból csatlakozom a többszöri szopisokhoz. Van egy ismerősöm aki annyira harcolt a szopiért, hogy képes volt felébreszteni a dedet érte. ez mondjuk szerintem szükségtelen, hisz úgyis felébred ha éhes. nekem is voltak időszakaim amikor nem hittem, hogy elég amim van, de vártam egy kicsit (vagy inkább a körülmények jól jöttek), s utána lenyugodtam. nem lehet hogy nálatok is csak RÓLAD van szó, s nem a tejciről?

mit tettem ha nem működik a delete gomb? :shock:
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: