A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Fibi :) Tényleg szupi napotok lehetett!! :D babák, fagyi, sör rulez :lol:
Az ovit én sem akarom B-ra erőszakolni, de gondoltam, jövő ősszel meg lehetne próbálni, a védőnő mondta, hogy bmikor ki is lehet venni a gyereket, ha úgy gondoljuk. És így a január-februárt ajánlotta, hogy érdemes érdeklődni, nem kötötte nyílt naphoz vagy hasonlókhoz, no és persze sok mindentől függ, helytől, stb. hogy beveszik-e, hát majd meglátjuk.
Sztem Zuzi arra gondolt az idegen hellyel, hogy pl. egy nem Szt.Imrés doki is vezethet le szülést a kórh.-ban, ha a kismama őt kéri fel, de ugye a dokinak egy "idegen helyen" kell akkor dolgoznia, hülye hasonlattal élve, mintha Neked más konyhájában kéne főznöd... :? de ha nem így van, Zuzi kijavít :wink:

Rec :) Ez a hordozó nagyon király, csak az ára lepett meg kissé, de hát ami jó az ugye nem olcsó... :roll:

Macs :) Csajod nagyon édes ebben a sapóban (is)!! :D Örülök, hogy aztán elaludt, nem lehet könnyű ez a semmi-pénzért-nem-alszom időszak...

Kangamama :) Üdv! Hú, nehéz helyzetben vagy... Ha területileg a Szt. Imréhez tartozol, akkor sztk-ba tudsz a Fehérvári útra menni? Mert ott rendel pl. az én dokim is (dr. Faludi Pál), meg persze van magánja is, de akkor meg tudnád "nézni" magadnak, szimpi-e, az sztk-ban tuti ellátna és akkor talán elvállalná a szülésed is! Egyébként Macsnak igaza van, ha netán úgy alakul hogy az ügyeletesnél szülsz, akkor se aggódj, de teljesen megértjük, hogy inkább választanál vkit...
denizsa

Deni,
köszi :) közben az elözö oldalt is átfutottam, és rájöttem a lényegre a dokikkal kapcs. :)
Jövö jan-febr, köszi, megjegyzem én is magamnak :wink:

És most átnéztem a bébi cuccokat, és tökjo, szinte semmit nem kell vennem majd :D még melltarto betétet is találtam :lol:
fibi

Szia Kangamama!

Én inkább szülésznőt választanék a helyedben, az orvosok általában nem ellenzik a természetes megoldásokat, viszont egy egész friss szülés példája is mutatta, hogy hiába a saját orvos, ha a szülésznő nincs a helyzet magaslatán és bizony a gátvédelemhez az nagyon kell... Ez egyébként ritkaság, megnyugtatlak, hogy a szülésznőket is csak discsérni szokták itt, de mégis, rajtuk áll vagy bukik a szép élmény egy jelentős része. Esetleg az orovosod eljöhetne veled szülni a kórházba, épp msot van ELVILEG ez az új lehetőség.

Bár itt msot adok egy linket, érdemes végigolvasni, hátha vitás kérdésekre kapunk választ: http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=426

Macs :) én azóta azon töröm a fejem, amióta először hallottam az esetről, hogy mit lehetne tenni... legfőképp ezzel a tetű bandával, aki úgy rendelkezik emberéletek felett, mintha egy új cipő megvásárlásáról lenne szó :evil: És ugye közben meg ott a különleges elkülönített gyógyszerkeret ilyen alkalmakra :evil:

És apácska milyen nevet javasolt? Az nem elég, hogy ez a kettő nem...

indianyo

csajok,
ezt találtam tokio hotel ügyben...
http://index.hu/kultur/showbiz/th0410/
http://index.hu/kultur/eletmod/emo071011/

olyan aranyos...
és szivet melengető...
és mi is PONT ilyenek voltunk ennyi idősen...ugye????? :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuzi :) Ha nem jön be Dórával a telefonbiznisz, feltétlenül kérvényezni fogom Bazsótól az övét :lol:

indianyo

30. hét fölötti pocakosoktól érdeklődnék, hogy nektek mennyire keményedik a hasatok? Mert nekem kb. egy hete elég sűrűn :roll: Meg ülés/fekvés után a szeméremcsontom is szét akar peregni :cry:
Eddig nem szedtem Magnéziumot, de asszem holnap elkezdem. Tudja valaki, milyen dózissal érdemes indítani? Fibi, te a magnesium citricii-ből mennyit vettél (veszel?) be egy nap?

Köszi előre is!!!!

Macsek, nálunk fogzás/betegségkor jön elő ez a mindenáron-nemalvás. Együttérzek!!!! Volt nekem is olyan, hogy erővel magamhoz szorítottam, mert már mindenért sírt - és így álomba sírta magát az ölemben :cry:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni,
nekem is elég gyakran (és hamar) bekeményedik egy ideje a hasam :? föleg hosszabb gyaloglás, takaritás/mosogatás, mozgolódás után, közben.... BS erre azt mondta (még 2,5 éve :lol: ), hogy ilyenkor tessék lassitani, meg leülni, mert a test jelez. az mindig jelez :)
Én már nem a citricit szedem, mert nem sokat használt. BS javaslatára (lábgörcs miatt is) Kalcium-Magnezium kombináciot szedek, abbol csak napi egyet ir a doboz. Azota valamivel jobb a helyzet, de van olyan, hogy nem birok egyszerre befejezni egy mosogatást, és 2-3 részletben állok oda :wink:
fibi

Ja, és hosszabb ülés/fekvés után nekem már jo régota olyan "mindjárt megindul a szülés" filingem van :lol:
fibi

Szia Kangamama!
De jó kis nick! :) Sztem abszolút nem vagy kaka helyzetben, egyrészt még kibújhat a kis Kanga mielőtt végleg bezár a bazár, másrészt, én, mint megrögzött ügyeletesnél szülő, abszolút bíztatni foglak. (persze, ha akarsz és sikerül, válassz dokit, szülésznőt, dúlát, csecsemőst, bármit) de tudod biztos, hogy úúúgyis a legtöbb a te hozzáállásodon áll vagy bukik.
Ha mégsem vállalna el már senki, amire van esély, nehogy kétségbe ess! Az itteni dokik 99%ban JÓ dokik, a szülésznők is profik, tehát ha beesel az utcáról, némi hökkenés után ugyanúgy kiszolgálnak, mint a régi motorosokat. Ha részletek érdekelnek, írj privit, itt már annyit untattam a népet a nonkonformista hozzáállásommal, hogy biztos unnak. :lol:

Dóra,
gratula és sok erőt, ahogy látom, te sem a nagy korkülönbségre hajtasz. ;)

neet
neet

Ááá, mi történt a freemaillel? Reggel még semmi baja nem volt... most meg megújult. Hát nem gondolnak ezek a megrögzött, rugalmatlan, öreg felhasználókra? :?
neet
neet

Na de Neet! Már hogy lehetne egy nonkonformista rugalmatlan, megrögzött és öreg? :lol: :lol:
leni

Kangamama!
Én is szülésznőt választanék a helyedben! a "sztár" dokik már biztos nem vállalnak el, de a jó szülésznők még lehet!!!! Az én szülésznőmet az egyik ismerősöm 1 hónappal a szülés előtt hívta föl, és elévállalta. Bár sokan nem értenek ezzel egyet, de szerintem a szép szülésélményt meghatározza az, hogy kik a segítők, kik vesznek részt benne. A gátvédelem is egyértelműen szülésznő függő!!!! Az, hogy el tudja dönteni, hogy kell-e vágni, vagy sem! Akiket tudnék ajánlani: Molnár Gabi, Kondor Kata, Kecskeméri Vera, Fantha Zsuzsa, Nyulas Jolán. Foglalkoznak homeopátiával, és csak jókat hallottam róluk gátvédelem terén is. Az én szülésznőm Molnár GAbi volt, írj, ha kell róla több infó, vagy telefonszám! Kondor Katánál szült Gödibarbi, nagyon dícsérte. Kecskeméti Vera Kisün szülésznője, és Manókáé, de ő ritkán ír (ő egyébként már az első babáját is gátvédelemmel szülte!!!!). De jönnek még, akik náluk szültek, csak hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nagyon sajnálom, hogy így jártál, annyira érthetetlen ez számomra, hogy így bánnak a Kismamákkal! :cry: :twisted: :twisted: :twisted: 1 hónappal a szülés előtt ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülni!
De tény, hogy az egyik legjobb kórházba kerültél, nagyon kurtulált, szép, a gyermekágyas rész is, és tényleg jó kezekben leszel. Minden jót Nektek!

Kép
Kép
zuzmo1

Recca!
Nagyon teccik ez a hordozó! De az ára :shock: Sajna, nekünk ez sok :cry: Azért megmutattam a férjemnek, hátha.......

Indi!
Milyen az a kenguru, amiről írtál?

Fibi!
Talán a kismama magazinban olvastam, a mostani számban ovikról, és én úgy emlékszem, hogy azt írták, hogy JOGA van a gyereknek 3 éves kortól oviba járni, nem hivatkozhatnak arra, hogy az anya otthon van a tesóval. Olvasd el!!!!

Leni!
Nekem is nagyon gyakran keményedett a pocakom :? Volt olyan, hogy meg kellett állnom az utcán, nem tudtam továbbmenni :? Persze nem a legideálisabb egy 1- másfél éves gyerek mellett várni a másodikat. Legalábbis nekem nagyon nehéz volt.

Votivot holnap engedik haza?
zuzmo1

Dóra,
Gratulálok ;). Akkor egy darabig még otthon leszel Te is ;) :lol: 8) Kata majd sokat fog segíteni ;)

Kangamama,
üdv. itt :) Csatlakozom a bölcs Deni javaslatához, na meg Neetéhez, meg Többiekéhez ;) Az SZTK jó ötlet!!! Nem kerűl pénzbe és körbeszimatolhatsz ;) De vannak ezek a bizonyos szülésfelkészítő-tanfolyamok a kórházban és ott találkozhatsz szülésznőkkel és szimpátia alapján is dönthetsz. Tudom, most aggódsz egy kicsit, de a lehető legjobb helyen fogsz szűlni ;) Mi már csak tudjuk..... 8)

Mása
szmagdi

Zuzi :) Kötős kenguru (MEI TAI)

http://www.babakozelben.hu/hordozok/galeria.htm

Az alsó három képen látható. Nagyon könnyű felvenni, elöl, hátul, oldalt használható, babák si szeretik, mivel kevés anyagból van, melegben is kellemes. Domicske is jól elvan benne.

Megvarrni is egyszerű!

indianyo

Leni,
én "gyakorlott" magnézium szedő vagyok :( :? Már régóta keményedik és feszűl a pocóm :roll: Azt kell megnézni hány mg magnézium van egy tablettában. Én a Béres Magnéziumot szedem, amiben 250 mg van. A sima Magne B6 ban 50 mg van. Mindenképp segít a keményedés ellen a magnézium. De érdemes megdumálni a dokival hogy milyen adagokban szedd. Ráadásúl a terhesség vége felé csökkenteni kell, mert ott már jobb ha vannak összehúzódások, olyan igaziak ;)

Mása
szmagdi

Zuzi, Fibi!
KÖSZI! :)

Valszeg túlságosan megszoktam, hogy eddig simán a hónom alá csaptam dedet, oszt hats, fel a lépcsőn-le a lépcsőn. Kicsit hirtelen jött ez a kripli-állapot. Bár, végül is, 31 hetet váratott magára :lol:
Ez így már nem is olyan rossz!!!!

Szóval: KÖSZI!!! :D
leni

Mózeskosár ügyben feladtam teljesen, sehol semmi info :cry: :( Asszem mi is beszerzünk egy kisállat kosarat majd :mrgreen:

Zuzi,
igen, elvileg holnap mehetnek haza Votivék :)
Én is olvastam ezt a cikket, és majdnem felröhögtem :? mert nagyon sok anyukátol hallottam, hogy nem veszik be a gyerekét, mert otthon van a kisebbikkel. Konkrétan nem hivatkozhatnak erre, pontosan a jogszabály miatt, mégis "véletlenül" mindig ugy alakul, hogy ök kerülnek a lista végére. Szoval nekem nincsenek illuzioim e téren. De mondom, ezzel nincs is bajom, mert nem feltétlenül akarom, hogy Bálint 3-4 évesen menjen oviba. Lehet hogy akkor sem lesz semmi baja, ha csak 5 évesen megy majd. Ez is teljesen gyerekfüggö. Szal nem parázom a témán, csak véletlenül Deni hozta fel :wink:

Jo éjt Nektek! :)
fibi

Indi!
Ez nagyon teccik! És az ára is barátibb. :wink: És ez tuti nem káros? Mert B-t sima kenguruban hordtam, és már olyan lelkifurim van miatta, mondjuk akkor nem tudtam, hogy egészségtelen :cry:
zuzmo1

Macsek,
motorozó Kismacsek rulez ;)

Ruz,
jobbulást!!! Ez a takonykóros izé is valami vírus! :roll:

Holnap megyek Uh-ra, d.u. meg dokihoz. Olyan kíváncsi vagyok mekkora a kisfickó. Mert doki szerint majdnem egy héttel előrébb járunk, mint ahogy gondoljuk.... :roll: Meglátjuk mit mond az UH

Mása
szmagdi

Mása! Neked is köszönöm! :D

Indi, mindig annyira királyságos linkeket teszel fel!! Ész eldob!!!
Már lassan fullon van velük a "Kedvencek" linktáram !!
Persze azért ne fogd vissza magad! :lol:
leni

Fibi :) Ugye milyen gazdaságos, ha a második gyerkőc is ugyanolyan nemű? :lol: mi se mentünk vásárolni :lol: kutyakosár :lol: :lol:

Leni :) Nekem is egyre gyakrabban keménykedik a pocim, pedig már szedek egy ideje magnéziumot. Eleinte elég volt a MagneB6, aztán Mása ajánlotta a Bérest, mert több benne az anyag, de ha nagyon elfárad az ember vagy csak úgy nagyon kemény "kedve" van a pocimnak, akkor nem használ egyik sem, csak a pihi. Szóval Neked is ideje visszavenned a tempóból :wink:

Na megyek is pihizni... jó éjt mindenkinek!
denizsa

Deni,
most így a vége felé Neked érdemes lenne csökkenteni a napi mg bevitelt. Nekem a szülésznő is mondta, hogy fokozatosan kevesebbett kell szedni, nem hirtelen abba hagyni a magnéziumot :roll:

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Kérdés!

Lányok, málnalevélteát érdemes inni ??? :roll: És ha igen, miért, ill. mikortól?! Így hogy keményedik, feszűl a pocak lehet inni, vag nem?! Hülyeséget kérdezek? :oops:

Mása
szmagdi

Leni :) :) Nem fogom, megígérem :)

Zuzi :) a kenguru azért káros, mert megterheli a gerincet. a kötős kenguru ugyanazon az elven működik, mint a hordozókendő, tehát terpesztartásban, gömbölyű háttal, szorosan rádborulva csücsül benne a baba és nagyon jól érzi magát. Gerince védett. Jól tud aludni is benne. Ha tudnánk talizni valamikor, kipróbálhatnád az enyémet. Én ugyan többnyire kendőt használok, de ha gyorsan akarom magamra csapni a kölköt, akkor ezt veszem fel - könnyebb megkötni.

indianyo

Deni, Fibi,
csak nehogy a második gyerek után odaadjátok vkinek a ruhákat, mert úgy jártok, mint én, h harmadik gyerekre mindent ÚJRA vehettek, mert nem kapjátok vissza a cuccot!!!
hiába uolyan nemű...

Macs, Rylie, Mása,
olyan édesek a lánykáitok, h szóhoz sem jutok!!!!!!!!!!!!!!

Leni,
én január óta szedem a 3x2 magne b6-ot , de ezt orvos utasitotta.
Egyébként mostanság SZÖRNYEN keményedik a hasam, de mostanra már nem jövök pánikba, de mikor Votiv megszült, és nekem is elkezdődtek a jóslók, kicsit megijedtem, és mondtam Memének, h neki nem kell ennyire lelkesednie... :roll:
végül is megértette, és lenyugodott...
de ma este is megindultak a jóslók, és akkor ez már marad addig, amig nem csak jósol...
És csontokról: pont ma panaszkodtam Fibinek, h február eleje óta fáj a csontomon ott lent (vmi szeméremcsont??? gőzőm nincs, nem voltam százas bioszból, pedig orvosira is felvételiztem) szóval, annyira fájnak, egyre jobban, most már ott tartok, h égetve fáj, ha fekszem, legjobb ha állok, de most meg már elkezdte megint a picur nyomni a fejével az egyik ideget, amit B és Igi is tett, és az viszont csak állás közben van...
nekem az segit, ha a hasam alá és a lábam közé teszek párnát (épp most keresek szoptatós párnát, az a legjobb) akkor kevésbé fáj...
de úgy tűnik ez már nem lesz jobb...

plusz 15 kilónál tartok...többiek???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Mása,
málnalevél tea arra jó, h lazitsa a méhizmokat. Tehát, ha görcsölsz, kifejezettten jó, mert lazit. Emellett az emésztésnek is jó, én szoktam egy keveset inni minden este, abból a teából, amit még Votiv kevert, abban van málnalevél is.
egyébként szülésfelkészitésre a 36. héttől kezdve kezdik el inni, napi egy bögre, 38. héttől meg lehet napi fél liter.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
bocs, most olvasom csak :oops: mire aztán hazaértem,már nem lett volna értelme elindulni. De holnap jó az új játszón, mert itthon leszek :)

itt a bicajos nagyfiam :)

Kép

és így is tud ám nézni :D

Kép

Kép
akata

Zsancihoz csatlakozom!

A bábateát én is iszom, Hankával is ittam, abban ugyi benne van a málnalevél, de a végén szokták ajánlani extra külön is.
Aztán hogy ettől volt-e gyors a szülés - azt már nem tudom - de a hit csodákra képes! :lol:

Mégegyszer köszi minden hozzászólónak a "kripliségem története" témában az önvallomásokat! SOKAT segítettetek!!!!
Lassan kezdem szégyellni magam, hogy eddig semmi se fájt/keményedett :oops: :lol: Na, majd most jól bepótolom!

Á propos: hadd dicsekedjek: nekem van még un. "restless leg szindrómám" ( nem röhögni, ez egy létező neurológiai tünet!) is pár hete, ami annyit tesz: mikor végre bedőlök az ágyba alvás céllal, a helyett, hogy pihennék mint zsák krumpli, folyton rugdalóznom KELL a lábaimmal, mert különben megőrülök fílingem van. Mozogni AKAR a lábam... Állítólag szülés után elmúlik - hát ajánlom neki... :twisted:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Kata,
Ákos naggyon komoly legény ;) Tuti könnyen felszedi majd a csajokat, főleg hogy ilyen járgánya van ;) :D :D :D Az első képen olyan, mint egy kis Teletabie :lol: :wink: 8)

Zsanci,
húha, nem lehet egyszerű Neked :( Miért nem szólsz annak a valakinek, akinek kölcsön adtad a cuccokat, hogy ismét aktuális lenne Nektek is? :roll:

Mása
szmagdi

ZSanci :) szopipárna nálam is kapható.
És babaruha-ügyben is megérne egy választ a kérdésem... valamint azt is mondd meg, hogy a C&A kupont hogyan szeretnéd átvenni.
Egyébként a szeméremcsont környéki fájdalomra van homeóbogyó, a környezettudatoson írta épp Biobaba, érdekel? akkor megkérdezem a nevét.

indianyo

Adél nevében köszönjük a bókokat :)

Rylie,
Olyan helyes a lányod, imádom :) Babavivás link elég durva :lol:

Szrek,
Hidd el, hogy amikor esténként azon izgulsz, h a tini lányod mikor ér haza a randiról, vagy hogy elengedheted-e azzal a sráccal, akkor szerintem azt fogod mondani, h szerencsére fiad van :lol:

Deni,
Köszi, h átadtad az üzit Votivnak :)

Zuzi,
Ha már azért érdemes volt feltenni a képeket, akkor nagyon örülök :) Sajnálom, h visszamondták a vevőjelöltek :( Olyan macera tényleg ez az ingatlan árusítás, már csak a tisztán tartás végett is két gyerek mellett :roll:

Móni,
Egy ágyban való alvás deddel, szerintem abszolút ösztönösen tudja az ember, h ott van. Nálunk Apa félt nagyon, h agyonnyomja a dedet, aztán még sem :lol:

Fibi,
Megértelek anyós ügyben, én sem szerettem, amikor meg akarták mondani, h ha fiú lesz, akkor hogy hívják :evil: Ovi ügyben, én csak nagy csoportos voltam oviban és nem érzem azt, h bármit is kihagytam volna :?

Gabi,
Szuper szülők vagytok, h elengedtétek Orsit :) Én egészen 18 éves koromig nem mehettem sehova és annyira utáltam, pláne, h a bátyáim igen :evil:

Leni,
Zokni párosítás :lol:

Neet,
Urad zenél? :? Kórházi babaelvételben egyetértünk :D

Mása,
Orsikád nagyon szép, annyira csajos :)

Dóra,
Gratulálok az újabb pocaklakódhoz!!! :D

Macs,
Homokozó Füli :lol: Kertrendezésben mélyen együttérzek :lol:

Ruz,
Jobbulást Nektek!!!

Kangamama,
Üdv itt :) szerintem a többiek megmondták a frankót. Én nálam úgy jött ki, hogy ügyeletes dokinál és szülésznőnél szültem és nem éreztem azt, h másként kezeltek volna.

Zsanci,
Képzeld a kolléganőm nem találta meg a Queen cd. Szerencsére egyetértettünk abban, h akkor megveszik :) Tök mázli, h lehet kapni :)

Kép Kép
curse

Kata,
Ákos nagyon király a cajgán :D

Mása,
Nekem a szülésznő azt mondta, h meglátszik, h ittam málnalevél teát, mert nagyon laza a méhszájam. Nos, ettől függetlenül elég lassan tágultam :lol:

Kép Kép
curse

Mása,
épp gondoltam rád mint földire :) ti nem jöttök holnap játszózni?

Kép
akata

Na, akkor ez a bábatea nagyon izgat ;) Hol tudom beszerezni?

Leni,
most hallok először ilyenröl, hogy restless leg szindróma :shock: :shock: :shock: Ilyen is van?! Az biztos, hogy néha "rátelepszik" a babó egy-egy idegszálra, aztán vagy zsibbadok, vagy fáj valamim :? , de megéri ;)

Emésztésre mit lehet még inni, Zsanci?! Én állandóan puffadok, meg olyan "nehéz" a gyomrom :roll:

Ja és Zsanci, én 7,5-8 kg-nál tartok, de hozzáteszem hogy +10 kg maradt rajtam Orsi után :? Ha ezt hozzáadom, akkor..........ajaj. Még egy -két kiló és annyi leszek, amennyivel bementem szűlni Orsit 8)
szmagdi

Indi,
iker szoptatóspárna esetleg? barátnőm épp ilyet keres, állítólag egyszerre is lehet a babákat szoptatni vele :?

Kép
akata

Lécci segítsetek.
Esténként most már úgy érzem, h nincs elég tejci, pedig minden ajzószert használok, meg mindkét ciciből minden evésnél, meg próbálok ezerrel pihenni, de hiába.
Ti mikor kezdtetek el szilárd ételt adni? És mivel érdemes kezdeni? Vagy először még legyen tápszer kiegészítésképpen?
A védőnő azt mondta, h féléves korig tejci, de nem hinném, h még egy hónapig ki tudom elégíteni Adél igényeit csak tejcivel. Szerintetek? :?

Kép Kép
curse

Indi,
pont ezen gondolkoztam, h talán van rá bogyó. Megkérdezed???
Szopi párna érdekel! Privizzük le!!!!!!

Curse,
örülök,h kolléganőd lelkiismerete felébredt!!! Érdemes volt azt a levágott fület elküldenem neki!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (kicsit fáj, ha vki Queen cd-t lop, és az nem én vagyok!)

Leni,
hát ilyen nekem is van, igaz nem RUGDALÓZNOM kell, csak mozgatni, mert különben azt hiszem,h elzsibbad és akkor nem kap vért és annyi neki...
de ez nem terhességhez kapcsolódik, nálam egyetem alatt a jobb karomban volt ilyen, és valszeg simán pszichopata tünet...(az én esetemben)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Curse,
miből gondolod,h nem elég?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ruhákat meg nem tudom, h kéne elkérnem, mert hát, sokszor találkozunk ,egyértelműen látszik,h bekaptam a legyet... :?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kata,
mennék, de holnap jelenésem van UH-n, d.u. meg dokibácsinál, elvileg. Szóval ugrott :( De jó lenne megismerni Benneteket.

Azt hiszem megyek vízszintesbe.... Lazítom az izmaimat :lol: :lol: :lol:

Jóccakát :)

Mása
szmagdi

Curse,
ugyanez volt a gondom, ugyanebben a korban, aztán még 1-2 hétig gyűrkőztünk esténként,elalvás után 1 órával újraetetés stb....én is kiakadtam a lányoknak itt :? a tápszert nem ette a fiacskám, így mi 5 és fél hónaposan elkezdtük este a tejpépet (féladag vagy mégkevesebbel) utána szopi.... és így kezdett Ákos 5-6 órákat aludni végre. tuti, hogy éhes volt nagy baba volt nagyon és akármit mondanak hogy 6 hónapig elég a tej, neki nem volt már elég este. szerintem a tejpép remek dolog, először is tápszeralapú, másodsorban tele lesz tőle a poci. mind a mai napig ez a vacsi és már több mint 2 hónapja reggelig elég. :)

Kép
akata

Zsanci,
Abból gondolom, h a 7 órás etetésnél már igencsak rángatja a ciciket és persze nem jön belőle semmi pár perc után, mert a d vitamint is ilyenkor szoktam adni neki egy kis tejbe, de már egy cseppet sem tudok kifacsarni, aztán 10-kor megint eszünk, akkor már nem is tudom mit eszik és időnként sírva fakad és reggel meg 2-3 órával előbb ébred, mint szokott.

Kata,
Én is azt gondolom, h Adél azért az átlaghoz képest nagyobb baba és nagyobb az igénye is és már annyira nem vagyok biztos benne, h elegendő neki csak a tejci.

Kép Kép
curse

húúú, Curse,
akkor ehhez nem tudok mit mondani...
vhogy nálam a minél többet cicin, annál több tej elv vált be, de lehet, h nálatok ez sem jön be...
enyim gyerek óriás volt, fél évesen kb 10 kiló, de egy-másfél éves koráig csak anyatejet evett...
ha kevésnek érezte, akkor gyakrabban jött, igazából nem is én alakitottam a dolgokat...
néha megpróbáltam mást adni (tejpép, stb) de semmi nem kellett neki.
Uez volt a kicsi másodikkal is, aki két évesen is kb 10 kiló.
Ő is többet evett, ha kevesebbnek érezte a szokásos adagot...
ilyenkor látom, h irtózatos nagy szerencsém van a szoptatással...kopp kopp...
próbáljátok meg Kata által ajánlottakat, remélem segit!
végül is, már 5 hónapos a lányod!!!
:lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci,
Akkor most visszavonom a átlaghoz képest nagyobb kifejezést :lol: 10 kilósak :shock: :D ez igen, akkor tényleg nagyon szerencsés vagy kopp kopp...
Azért lehet, h megpróbálom a sűrűbb etetést, csak hát a 4 órát ő alakította ki. Egyszerűen, ha 4 órán belül adok neki napközben kajcsit, akkor csak immel-ámmal eszik, viszont estére meg nyomatná ezerrel.

Na most L, kezdődik a mélység fantomja :) jóccakát!!!

Kép Kép
curse

Deni, Zuz, hat igen, nem olcso, bar nem dragabb, mint egy babakocsi (v egy igazan minosegi kendo). es hat aki hordoz, annak altalaban nincs babakocsija, v kevesebb van, mint masnak :lol:
egyebkent en is a hatihordozonkat adtam el, h meg tudjam ezt venni, es bar fajt a szivem azert a hatiert, de mostmar azt modom, h egyertelmuen megerte ezt megvenni. szoval ajanlom mindenkinek, aki komolyan gondolja a hordozast ;) :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Mása!

A bábateát én magamnak keverem a Dm-ben/gyógynövényben/patikában összehalászott gyógynövényekből. A könyv alapján ezeket teszem bele:

zsúrló + csalán => veseműködés javítás, vizesedés ellen
cickafark = > véralvadásra
orbánc fű + citromfű => a lelki nyugalmadnak
málnalevél = > izomlazítás
palástfű= > hormonháztartás segítője

A vége felé napi 2-3 pohárral is lehet, és emelt málnalevél mennyiséggel.

Sok sikert!

(ja, és mézzel citrommal ízesíthető - de szerintem úgy horror íze van :lol: )

Kép
Kép
leni

Dora,
gratulálok!!!! :D Jó pocakosodást!!

Macs,
és akkor a kórházi csomagba most már beletartozik az 1db fogadott orvos is? :mrgreen: Hogy fogjuk akkorára összehajtogatni? :)

Kata,
Ákos a bicajon nagyon vagány :D

Leni,
restless leg-em nekem is volt, de csak picit, ANNYIRA idegesítő! :)

Rec,
a hordozó nagyon jól néz ki, tegnap csorgattam rajta egy sort a nyálam. Ha nem lenne már hátihordozónk, szerintem beruháznék egy ilyenre. Az ára borsos, de kb. ugyanannyi, mint egy középkategóriás hátihordozó, ha nem olcsóbb, szóval sztem megéri :)

Curse,
Marcinál ugyanez volt, egyszerűen éreztem, hogy már nem elég neki a tej. Igy 5-6 hós kora közt elkezdtem az almalevet, aztán a reszelt almát szép fokozatosan :)

Mása,
málnalevelet ittam mindkét gyerekkel (36. héttől), és én könnyen tágultam... összefüggés lehetséges, de mint tudjuk, az is lehet, hogy semmi köze a kettőnek egymáshoz :lol:

v
kisün

Málnalevél: kinek a papné. Én ittam, mint a parancsolat és 20 órát sikerült vajúdni vele.. :?

Curse,
igen, gitározik apa. :D
És Adél megkóstolhat mást is, Eszter se volt még pont 6hós, mikor elkezdtük (banánnal, mert épp az volt itthon), de a nagykönyv almát meg krumplit javasol asszem, a pépek csak később jöttek, de ugye pár falat alma nem fogja jóllakatni. És még annyi, h 10 hós koráig szopi volt, amikoris elfordult tőlem a lány és a pörköltre kacsingatott... :lol: És tejpép megarulez, csinálj mindig többet, és így lelkiism.furd. nélkül megeheted a maradékot. :wink:

Ja és Fibi,
Baján, 28-án a sportcsarnokban lesznek és Gyökerek a nevük. :D

neet
neet

Ákos az első képen engem is a telitábizra emlékeztet!! :D

Ovi, bölcsi: hmm... intézmény-függő. Amit a saját bölcsink mondott az első szülőin: ha van mondjuk 10 pluszgyerek, akik nem férnek be (egyszerűen nem fér el több ágy altatáshoz pl), és abből 3nak az anyja otthon van a kistesóval, egyértelmű, h a másik 7ből válogatnak, ahol anyuka dolgozik és muszáj beadni a gyereket. Hiába van joga a másik 3nak is.. különben, jogunk aztán annyi mindenhez van....! :roll:
És aztán jönnek a kiskapuk: anyuka ügyes és szerzett munkáltatóit, közben otthon van... olyan egyszerű ez a világ, no és magyarok vagyunk, dörzsöltek. :?
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: