A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Macs, nem ástad el magad, én ugyan ásványvizet adtam a dednek de nem forraltam :D és hűtőben sem tartottam stb... :wink:

Indi, Ancsi,
ez a víz nem keserű hanem finom, és persze hogy nem a fekete (zöld), hanem kristály tiszta. az a lényeg, hogy semmi idegen anyag és így vízkő sem, egyáltalán semmi nem marad benne. annyira más színű a tea, a leves, hihetetlen. na a többit majd elmesélem személyesen Indi.....nem offolok ezzel tovább :D

Kép
akata

Fibi,
pü ment...
macskanyu

Kedves mindenki!
Már nagyon régen jártam itt , pedig már jó régóta regiszráltam. Most vagyunk a 20. hétben annyira vágyott babusunk decemberben fogant.
A szent Imrében van a dokink és dúlánk is van. A dúlánk javaslatára hívtam fel az egyik szülésznőt akivel már többször dolgozott együtt.
Fel is hívtam a szülésznőt és a Ő a következőket mondta: A kórházban a professzor 2-3 hete azt a döntést hozta, hogy ha szülésznő van bent akkor dúla már nem lehet vagy fordítva. Esetleg tud valaki információval szolgálni ez ügyben???
Felhívtam a szent Imrét és nem voltak a telefonnák lévők valami kedvesek és mivel a terhességem pigyergős időszakát élem nem is kellett több és már bőgtem is.
A dokink rendes már tössbzör dolgozott együtt a dúlával, úgy gondoltuk a dúla doki szülésznő trió jól együtt tud majd dolgozni.
most nagyon aggodóm hogy mi lesz!!

köszönöm előre is a válaszaitokat
szép napot
panka
panka123

Fibi :) kertben akkor nagyon jó, ha nincs itthon, aki mindent megtiltana... utálom, hogy ennyit pa

Panka :) lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy szülésnél az általad megnevezett személy(ek)nek joga van bent lenni, rokoni kapcsolattól függetlenül.

indianyo

naszkodom :(

indianyo

Panka: én is úgy olvastam a törvényben, hogy egy személyt bevihetsz és mindegy, hogy ki az. Vagyis akár a dúla is lehet. Ilyet nem dönthet el a kórház, nincs joga hozzá. :evil:

Kép
Kép
tinu

Panka,
én is eddig ugy tudtam, hogy a férjed vagy más rokonod vagy a dúlád még bemehet a szülésznö+doki mellett. És ki a szülésznöd??

Indi,
értem és sajnálom :(

Macs,
nyuffin recipék mentek mélben :)
fibi

Fiús anyukák!
Most olvastam a Kismamában, hogy 2 éves kor a kitolt határ, ami után el kell kezdeni huzogatni a bört a fiucskák fütyijén. Én azt hittem, ezzel még ráérünk... :?
Ti mikor kezdtétek, és hogyan (vizben, este a fürdökádban netán?), és mi a tapasztalat??
(Azt irja a cikk, hogy ha le van tapadva, szteroidos kenöccsel együtt kell visszahuzni... :roll: )
fibi

Végre megfejtettem a talányt. Mindkét változat anyakönyveztethető: Aliz és Alíz. Nos, ezek után már csak az idegesít roppantul, hogy engem miért nem kérdeztek meg arról, hogy melyik változatot szeretném adni a lányomnak? :twisted: Persze, mindegy, hogy melyik, bár igazság szerint az í-set választottam volna, mert így is mondjuk. És mindegy, mert úgyis Tündének szólítjuk, de akkor is...........
Nagyon puffogi hangulatban vagyok ma. :shock:

Kép
Kép
tinu

Kata, Indi!
Lindi férje is ilyen víztisztítóval foglalkozik, őket is kérdezzétek, az a herkentyű is sokat tud. ahol valóban rossz a víz (határérték alatt), ott érdemes beruházni egy ilyenre. egyes álláspontok szerint ugye hosszútávon a klór se tesz jót...
alant leírtam, hogy mitől lett fekete a víz. (elektrolízis) minden csapvíz ilyen lesz az elektrolízis után,nem kell megijedni, semmit nem jelent. állítólag azért keserű a tiszt. víz, mert a klór édesíti a vizet és azt szoktam meg, de ezt cáfolom, mert nekem a tanyán kútból húzott víz is "édes", meg az ásványvíz is, amiben asszem nincs is klór. a tisztított víz kesernyés ízét hátul a torkomnál érzem, meg az orromban.

Kata!a tisztított vízben immáron nincs fertőtlenítő anyag, így vigyázz rá, hogy 1 napnál tovább ne tartogasd, mert szaporodnak benne a dögök. (és mosogatásra ne ezt használd, mert ahhoz drága :) )

mi csak első 6 hónapban forraltuk a vizet, most már általában csapvizet iszik, meg néha veszünk neki ásványt is.

Macs!
pl.Ikejában is van egy-két szerintem aranyos.
egyik: http://www.ikea.com/PIAimages/64547_PE173972_S4.jpg

igazi kedvencem: http://www.ikea.com/PIAimages/61455_PE167831_S4.jpg
végül nem vettük meg, mert le kellett volna felül vágni és átalakítani horgosra, valamint megkaptam ajándékba egy korábban kinézett rózsaszínpárducost, de ez lett volna amúgy a nyerő.

Panka!
az lehet, hogy vagy dúla, vagy szülésznő, hiszen nem átjáróház ez, hogy mindenki odacsődüljön, de ha mondjuk nem akarod a férjed bevinni a szülésre, akkor mehet veled a dúla, mint "barátnő"! úgy tudom egyetlen személyt vihetsz külsőst magaddal. nem szeretnék indiszkrét lenni, de miért kellene neked dúla és szülésznő is? szülésznő úgyis lesz ügyeletben, a dúla meg valójában majdnem olyan, mint a szülésznő. ne ríjjá, hanem gyártsál magadnak érveket, mint én tettem anno. :)

Tinu!
elmondom miért nem kérdeztek meg: mert megkérdeztek! :) megkérdezték szülés előtt, hogy mi legyen a gyerek neve, felírták, és így anyakönyvezték. verd le az ügyet a szülésznőn, mert valószínűleg ő írta röviddel :)
ancsipancsi

Panka!
A többiek már jól megmondták, a szülésznőn és dokin kívül 1 általad választott személy bent lehet. Ki a dokid és a szülésznőd???
Gratula a pocakoz! :D

Fibi!
Na, ez egy fontos téma, mármint a fütyi! Mostanában állandóan ezen stresszelem magam. Állítólag 2-3 éves korig várnak a visszahúzással, de van, aki inkáb hamarabb megcsináltatja, hogy a ded ne emlékezzen rá. Múltkor Verával beszéltünk erről, nekik közeli élményük van a témában, majd ő jól leírja! Egyébként mi szinte a kezdetektől húzogatjuk este, fürdés közben, de egy picit le van még tapadva.....

Tinu!

A sín miatt ne aggódj, Tündi még pici, nem is fog rá emlékezni, és ilyen pici korban még mindent korrigálni tudnak, és ez a fő! Nekünk időközben szerencsére teljesen helyrejött Pannus csípője, így már nem kell terpesztős pelenkát hordania, amitől egyébként a hideg rázott!!!!

Votiv? :wink: :D

Az előbb Dominó felhívott telefonon :lol: :lol: :lol:
És ma Veráékkal játszóztunk! Olllyan jó volt! :D

Kép
Kép
zuzmo1

sziasztok,
Fibi,
emiil folyamatban.
Kuki:
2 éves korban húzta nagyapja először vissza, de nem teljesen, csak félig, és 3 éves lett B, mikor teljesen visszahúzta. Igy volt tökéletes...
Iginél most az van, h nyáron fogja visszahúzni félig, de addig is Ftorocorttal kell kenegetni, mert attól tágul a bőr. De szigorúan csak a bőrt szabad vele kenni, a makkra nem szabad kerülnie. De ha nem húzod hátra, esélytelen hogy oda kerüljön... :wink:

Ma Votivval ismét relaxáltunk, és tök jóóóóóóóóó volt, egy csomót dumáltunk a szülésznővel, aki nagyon aranyos és lelkes csajnak tűnik,és uaz a gyerekdokink... 8)
aztán sétáztunk a folyosón, és szembejött egy kismami, és megkérdezte a Votivtól, h ő e az Orsi?
És miután kiderült, h igen, a kismami megmondta, h ő a Kátya... :P
szóval, akkor vele beszélgettünk egy jó csomót, mire hazajöttem, már fülig ért a szám, Levi szerint minima hetente 2x kéne ide járnom...
Ja, és közben találkoztam Andival is, és mondtam neki, h a 36. héttől hozzá is fogok járni... :wink:
Nnnnna, szóval ez ma egy ilyen jó nap volt.

Kátya egyébként "jól" van, tehát a helyzet ellenére (magas vérnyomi) sincs elkeseredve, és a prof azt mondta neki, h lehet, h jövő héten beinditják a szülést, mert a babónak nem tesz jót ez a magas vérnyomás és ettől kicsit lassabban fejlődik.
Votiv pedig megigérte, h hamarosan szül!!!! :P :P :P

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

én meg Jucussal találkoztam a C&A-ban, és tök jót dumáltunk! bibibibííí :))

Vera!
rovarok szépek! ügyes fotós vagy, még ha szigorú is :)
ancsipancsi

Laza Zsanci! :lol:

Ancsi!
Az ágyat megkérdeztem a szomszédtól, nem tudom, aktuális-e még. Ikejás, de én nem láttam ott ilyet! :roll: Állítólag 50 körül volt, + matrac :?
És a dúla nem egyenlő a szülésznővel! A dúla egy segítő társ, általában egy olyan asszony, aki már szült, és a feladata nem szakami jellegű, inkább fizikai és lelki támasz! Szóval ugyanaz a feladata, mint egy férjnek, annyiban más, hogy már átélte a szülést!

Baba ugyanúgy, nagyon szorítok még mindig neki, és köszönöm Tőletek a támogatást! Kicsit kevesebbet fogok róla írni, mert félek, hogy régi sebek tépődnek fel, és senkinek nem szeretnék rossz perceket okozni :cry: . Hamarabb is gondolozhattam volna, remélem, nem haragszotok!!!
zuzmo1

Az a baj a korai visszahúzással (ha és amennyiben nincs szükség rá pl. gyulladás miatt) hogy ha túl visszahúzod, akkor bevérezhet, és ahogy heged, egy varrat-féle keletkezik, és ez később tényleges fitymaszűkületet eredményezhet.
Mig, ha később húzod vissza, lehet, h tovább fog rá emlékezni (B pl majd fél évig emlékezett rá, azóta nem) de nagyon nagyon sokszor el lehet kerülni a bemetszést, amit egy korán visszahúzott fitymánál esetleg pont előidézhetsz. És a metszés mégiscsak jobban fáj, mint a visszhúzás. GONDOLOM ÉN, akinek még sosem húzták vissza a fitymáját... :?

minden doki mást mond ez ügyben, nálam az apósom szava a mérvadó itt, mert ehhez tényleg ő ért a "legjobban"...azaz egy körzeti orvosnál biztos jobban ért hozzá, mert hozzá viszik azokat a kisfiúkat, akiknek emiatt problémáik lesznek/lettek... :twisted:
én a minél későbbi visszahúzás mellett teszem le a voksom... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!
És ezt a kenőcsöt hol lehet beszerezni??? Doki írja föl?
zuzmo1

Tinu!
Anyakönyvezés: hozzám bekött szülés után talán egy nappal egy valaki (passz, nem tudom, hogy kivolt), hogy akkor véglegesítse, hogy mi lesz a gyerek neve. B pl ekkor kapta a második nevét :lol:
zuzmo1

bocs, én azt hittem, hogy a dúla a szülésznői feladatokat látja el lightosan.
ancsipancsi

Zuzi!
köszi, hogy megkérdezted, persze, hogy aktuális. nem sietem el.
http://www.ikea.com/PIAimages/63668_PE171446_S4.jpg
van ez az ágy, amihez alulra is lehet matracot tenni. ez lehet? én is néztem ezt.
ancsipancsi

Ancsi!
Nem!!! Ennél sokkal csajosabb! Asszem fehér színá, és fém korlátja van a létrának. Talán Nukada tud segíteni!!!!! Lehet, hogy már nincs, ők egy éve vették. De mégegyszer rákérdezek.....
zuzmo1

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Hálás lennék, ha valamelyikőtök meg tudná nekem adni dr. Bálint Mihály magánrendelésének elérhetőségét, és hogy mikor lehet nála előjegyzést kérni.
Előre is köszi!

Üdv,
silvanus[/quote]
silvanus

Zuzi,
és simán engedi Bazso, hogy huzgáljátok neki? :o Én tegnap akartam volna elöször finoman megprobálni Bálintnál, és meg is mondta, hogy "nem engedem!". mondjuk apja szerint tul liberális vagyok, mert ez meg KELL csinálni, ugyhogy jol össze is vesztünk... :(

Zsan,
KÖSZI hogy leirtad ezeket :) akkor ezt a kenöcsöt be is szerezzük, simán recept nélkül is lehet?
ÉS nagyon örülök, hogy jo napod volt :D ugy látszik ez kell Neked, csajokkal relaxálni, dumálni jokat 8) :lol: És Andihoz tornára fogsz járni?
Pont ma gondoltam rá, hogy párszor még el szeretnék menni Mona Lisara, mert hugom mondta h hiányzik neki Bálint, néha vigyem el hozzá :D Ha Votiv megszül, lehet hogy felváltom öt ott :lol:
fibi

Fibi!
Szerintem hozzászokott. De éppen csak megmozgatjuk rajta a bőrt, szóval nem tart sokáig. Doki néninek is megmutattuk, szerinte nem lesz gond, de 3 éves korig várna, azt mondta.......

Silvanus!
386-07-00. azt sajnos nem tudom, hogy melyik nap rendel, mert én Bálint Sándorhoz járok, de ugyanott van a rendelőjük. A lényeg, hogy délután 4 után próbáld meg.
zuzmo1

Halihó,

terv előtt jöttünk haza, mert Füles magára borított egy teljes vödör vizet és roppant büszke volt erre a teljesítményére :mrgreen:

Ancsi,
kifelejtettem reggel, hogy én blansírozni szoktam magamnak a télire lefagyasztott zőccségeket és soha nem volt még kásás... mindig teljesen okés a minősége..
Függöny tippet köszönöm :D nem írtam, hogy igazából nem sötétítős, hanem fényáteresztős kéne, de a második linked áll a legközelebb ahhoz, amilyet szeretnék :D

Zsána,
dejó!! már hiányoltam, hogy hová tűntél! Örülök, hogy végre fülig a szád :D

Tinu,
hozzám is másnap jött a kórházi anyakönyv-vezető és megkérdezte, mit szándékszunk adni a gyereknek névügyileg..
macskanyu

Curse,
Most úgy néz ki, hogy május vége felé költözhetünk, de ki tudja mi lesz, már így is 2 hónapos csúszásban vagyunk az eredeti tervekhez képest. Nagyon macerás a hiteleljárás, de inkább nem is részletezem :cry: Amúgy Érdligeten, virágnevű utcában fogunk lakni :) Ti merre?

Tinu,
Dongalábbal született a baba? Ha igen, előfordult már ilyen a családban? Azért is kérdezem, mert a párom is így született, és az ő édesanyja is, így kicsit aggódom, hogy majd esetleg a mi bébink is... :cry:
arian

megvagyok én is, de már nem olyan lazán, mint Zsanci :D
nagyon szülnék máááár!
és közben olyan nyomi vagyok, hogy ülve elalszom, ezért ma de. bedobtam 2 kávét is, na erre az nst-n jól megijesztett a nőci, hogy tachycard a gyerek! (túl gyorsan ver a szíve) aztán mikor mondtam, hogy már 2 kv-t is ittam, már nem akart azonnal a császárműtőbe zavarni :evil: de persze ez pont elég volt, hogy jól kizökkenjek a lelki nyugalmamból :twisted: nesze nekem relax...

és a csúcs az volt, hogy Isti a dédinél azzal fogadott, hogy 1. le se tojt 2. amikor meg puszit akartam adni neki, összekarmolta-csípte az arcom és belefejelt az orromba :(

Kátya mindenkit puszil, valószínű császározzák a jövő héten (az neki a 38.), mert már nem érdemes/nem mernek sokat várni, mert félő hogy a magas vérnyomi miatt már nem fejlődik jól a baba (aki az uh szerint már kb 2,5 kiló), a hagyományos szülésmegindítási módszerek meg túl rizikósak lennének az ő állapotában. egyébként a körülményekhez képest nagyon jó a kedve, és már nagyon várja a kis Emmát :)

votiv 8)
votiv

OFF:
Látta valaki a Nemzeti Szinházban a Mester és Margaritát VAGY a Csongor és Tündét? Ha nem, mit érdemes ott megnézni? Vagy akár másik szinházban??? (hugom szinházjegyet szeretne nekem névnapomra)
fibi

Ruz :) De jó, hogy Bendi ilyen szépen beszokott a bölcsibe! :D

Fibi :) Kár, hogy ez az érdeklődő sem volt az igazi :( Ha minden igaz, ma talán már lesz gépünk és akkor lesz fotó is :wink: Mi nem huzogattuk Bálint kukiját, de a gyerekdokink egyszer (kb. fél éve) jól hátrahúzta neki, még be is repedt kicsit a bőr :( azután kentem neki, hogy gyorsabban gyógyuljon és ezalatt persze "huzogattuk", de azóta csak néha tesszük ellenőrzésképpen, vagy ezt minden nap kéne? :roll:

Barbi :) Nekünk nem igazán volt márkás cipőnk, leginkább a Deichmannban vettünk lábbelit, meg anyámtól kapott Siesta szandit.

Zuzi :) Hírek :( azért nagyon drukkolok és küldöm a +++++++++kat! És asszem tényleg igazad van, most inkább a férjnek van helye a sógornőd mellett, Te meg töltődj fel egy kicsit!

Vera :) Képek nagyon szépek, a méhecskék meg igencsak szorgosak :lol:

Indi :) Nagy kár, hogy ott a kert, de nem tudjátok élvezni :( pedig most jön a nyár, Dominónak nagyon jó dolga lenne ott.

Zsan :) Szupi, hogy ilyen klassz napotok volt! :D

Ma olyan furcsán aludt el a fiam: mindenáron a hasamra akarta tenni a fejét, hiába volt neki kényelmetlen "kitekert" nyakkal, meg mondogatta közben, hogy "Be" (Bence) és minél jobban rám akart mászni, még az sem zavarta az elalvásban, hogy tesó közben felébredt a sok lökdöséstől és elkezdett belülről "válaszolni" jó kis rúgásokkal... Eddig még sosem csinált ilyet Bálint, nem tudom, mi váltotta ezt ki, persze szereti ölelgetni-puszilgatni a pocim és Bencét, de ez tök más volt :roll:

Kép
Kép
denizsa

ZSanci :) éljen a szép és jó nap! És de jó, hogy Votivval együtt relaxáltatok és találkoztatok Kátyával is!

Kukiinfókat nagyon köszi, nekem is félelmem ez, állandóan rettegek, hogy egyszercsak doktornéni szó nélkül csinál valamit...

Ancsi :) lájtos szülésznő :lol:

Zuzi :) nagyon örülök, hgoy hallottam a hangodat, Dominó nem árulta el, mit szeretett volna veletek megbeszélni, lehet, hgoy Bazsóval homokozna már egyet :wink: Még kis fekvő krumpli korában felhívta Krityót, aki azonnal visszahívta, volt nagy megrökönyödés, amikor a rágófelszerelés elkezdett berregni a szájában :lol:

Macs :) Tegnap, miután elmentetek, az én csibészem kiette a macskakaját a tányérjéból majd a vizét a földre borította, belehasalt és lekezdte lefetyelni :lol: Ha Fülicsek még itt van, akkor jól elpacsmagoltak volna kettesben :)

indianyo

Arian,
én férjem is dongalábbal született, és én azt olvastam, hogy nem feltétlenül örökletes. Fiamnak semmi baj a lábával, és a családban másnak sincs ilyen problémája. Szoval ne aggodj ezen elöre szerintem!

Macs,
és legalább meglepödött Füli a viztöl? :lol:

Votiv,
gondolok Rád!++++++
fibi

Votiv :) Akkor kávékkal jó lesz vigyázni... És szüljél már! nagyon mennék már látogatni! :wink: :lol: Kátyát melyik nap fogják műteni? Vagy nem tudni még? Meg tudnád adni a tel.számát/elérhetőségét, mert kedden megyek nst-re, gondoltam meglátogatom :wink:
denizsa

Babaónusszal kapott 92-es méretig felhasználható H&M 50 %-os utalványaimat szívesen nekiajándékozom a szükségét érző kedves mamakollégának. 2 db, egyszerre nem beváltható.

indianyo

Ancsi: persze, hogy megkérdezték, hogy milyen nevet szeretnék adni a gyerekemnek. :D De azt nem kérdezték, hogy milyen i-vel szeretném. :)

Tudom, tudom, hogy jöttek véglegesíteni a nevet, de én nem tudtam, hogy az Alizt lehet röviddel is írni. Azt hittem naiv fejjel, hogy azt csak egyféleképpen lehet, és azt nyilván tudja az anyakönyvező, hiszen más nevet nem adhat, csak ami rajta van a listán. Láttam én, hogy röviddel írta az Alizt, de én azt hittem, hogy majd attól még hosszúval fogják írni, hiszen az a szabályos. Na mindegy, értem én, hogy piti a probléma, csak hát azt gondolnám, hogy egy ilyen anyakönyves valaki mégis csak tisztában van a neves dolgokkal és ha ő tudta, hogy Alizból kétféle van, akkor esetleg rákérdezhetett volna és akkor én is felhomályosultam volna a tévedésemről. Azt hiszem, túlragoztam. :oops:

Ftorocort: nos, ez a kenőcs tudtommal csak receptre kapható a szteroid tartalma miatt. Spec. én ekcémára használom/használnám. Nagyon ódzkodtam tőle a múltkor a szoptatás miatt, de ha kisgyerekeknek is itten ajánlgatják, akkor lehet, hogy nem kellett volna. :shock: Na mindegy, végül használtam pár alkalommal és csodák csodájára 3 nap alatt rendbe hozta az ekcémás kezemet, amire 3 hónapja már minden kencét rákentem, de semmi nem használt. Viszont azóta Johi-féle kencém van és ha az nem is olyan varázsló, mint a Ftorocort, de még ez a legjobb azok közül, amiket eddig használtam. Tényleg meglepődtem, mert soha életemben semmi más nem használt az ekcémás problémáimra, csak a Ftorocort. És most ez a bios cucc egész jó.

Arian: gőzöm sincs, mi az a dongaláb. Nálunk nem volt ilyen a családban. A sín azért kell, mert valószínűleg a magzati életben a gyerek lábfeje megnyomódott, vagyis úgy tartotta a hasamban, hogy kicsit befelé áll, kb. 10 %-nyi az eltérés most. Szóval nem tudom, örökletes-e a dongaláb. :?

Kép
Kép
tinu

Fibi,
nem :mrgreen: irtó büszke pofival a feje fölé emelte az üres vedret és kurjongatott :mrgreen:
macskanyu

a mi gyerekdokink is figyelmeztetés nélkül nekiesett a féléves Isti kukacának :evil: utána körömvirágkenőccsel kenegettem, mert sebes lett - tudtommal pont ez a legrosszabb, ami történhet :evil:
de szerencsére nem lett baj belőle, mert csak pici volt a szűkület és most is simán hátra lehet neki húzni, de akkor ott meg is ijedtem és borzasztóan fel is voltam háborodva!
votiv

Tinu,
én is kiszúrtam, hogy Diána helyett Diana -t írt és rögvest szóltam neki, hogy a lányunkat nem így hanem DiÁnának hívják.. :? azt is kérdezte tőlem, hogy a Filippá-t engedélyeztettük-e. Mondtam nem, mert benne van az anyakönyvezhető nevek listájában. Ezt nem nagyon akarta elhinni, de gondolom utánanézhetett, mert végül rákerült az anyakönyvére...
macskanyu

Fibi,
Köszi, megnyugtattál, ez jó hír! Bár ugye nálunk (pároméknál) már 2x előfordult, ami növelheti az esélyt... De igazad van, nem szabad előre aggódni :?

Tinu,
Csak azért gondoltam, hogy dongaláb, mert annak is ez a lényege, hogy a lábfejek befelé vannak fordulva. De lehet, hogy esetetekben nem erről a problémáról van szó, mert akkor nyilván mondta volna az orvos.
arian

Deni,
én sem tudom, hogy kell e rendszeresen mindennap huzogatni, de szerintem ha Bálintodnak nincs letapadva, akkor elég csak idönként "ellenörizni". Érdekes, amit a mai elalvásárol irsz. Én fiam is egy ideje azt szereti csinálni, hogy a fejét teszi a hasamra, mintha fülelne, hogy mi történik odabent :) Kérdeztem is töle, hogy mit hallasz? és mondta, hogy Lemente baba épp ezt vagy azt csinálja, szerintem ez édes :D emellett persze naponta többször puszilgatja a pocakom és mesél neki, meg szolongatja :D
fibi

Macs, mint a dianás cukor, mi? hehe :D

Deni, Kátya császár-ip-je még nincs kitűzve, de valószínű majd az ünnep után lesz csak. a számát átküldtem!

votiv 8)
votiv

Na most megnéztem. Tündinek nem dongalába van, hanem befelé hajló lába (Pes adductus).

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Minden nap olvasgatok, hátha Votivról találok valami jó hírt, de úgy látom elkezdődött a szappanopera második része :D

Aranyosak nagyon a talis képek, olyan furi látni, mekkorák már ezek a babák. És Fibinek is szép nagy a pocakja :D

Kisün! A te képeid is nagyon tetszenek. Idén csináltad őket?

Deni! De édes Bálintod :D Fura,mertnekem Gréti ilyet sosem csinált. Azóta viszont úgy kell néha kitörölnöm Bajnit a nyálból, úgy összepuszilgatja.

Víztisztító téma: azért ha valaki víztisztítót akar venni, ugye minket keres meg legközelebb? Itt a honlap:

www.platinusaqua.hu

Ezen pedig hírlevélre is fel lehet íratkozni, és apránként mindent megtudni a vízről:

www.kristalytisztaviz.hu

KépKép
KépKép
lindicita

sziasztok,
Fibi, Zuzi,
ahogy Tinu is irta ,csak receptre adják, mert szteroidos, de olyan kevés kell belőle a fütyi végére, h ebbe még én is belementem... :lol:

Votiv ronda dokija, aki szó nélkül hátrahúzta Isti fütyijét azért is csúnya sztem, mert ha már hátrahúzza, illik előtte bekenni vmi krémmel, és csak 10 perc múlva neki esni, mert a krém közben puhitja a bőrt, és nem olyan totál brutál. Persze még igy is fáj (B aznap, mikor ez megtörtént, minden pisilésnél felemlegette a nagyapját) de mégiscsak ember-barátabb...
Szóval Indi, ha gyerekdokid nekiesne, akkor szólj,h elgalább egy kicsit krémezze be, mielőtt akármit is csinál!
Én lecsapnék egy kuponra, ha még nem kelt el, Iginek a 92-es bőven jó méret a h&m-ben.
Cserébe nekem is lenne vmi felajánlani valóm a számodra. :wink:

Deni,
Igi is mostanság szokott rá a pocak szeretgetésre, és mondja, h "csecsemő pocakban"...Amikor egyik nap neki volt hatalmas a pocija, apuja megkérdezte, h hogyhogy ekkora a pocid, és magyarázta, h csecsemő van benne... :lol:
Viszont nem csak szeretgeti, két napja simán beleharapott, azt hittem elpusztulok...Mert persze a köldökömbe harapott bele a disznó.

Votiv,
ennyi koffein lenne ezekben a kávékban????És akkor tényleg bizonyitott tény, h kapnak belőle a bébik rendesen....asszem első naptól coffeával fogom tömni a Memét... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Macs,
valahogy gondoltam, hogy Füli kb igy reagálta le, azért kérdeztem :lol: annyira vagány csaj :D
Vagy mint Diana, a hercegnö? :lol:

Votiv,
és Te a fürdövizben szoktad hátrahuzni Istinek??

Deni,
á, már Te is NST.... :shock: :) ÉS mikor hivtad fel Verát ip miatt?

Tinu,
ha ez a Ftorocort szteroidos, akkor én is inkább a biocuccra szavazok. Mi a neve a Johi féle kenöcsnek?

Lindi,
köszi Neked is :D naaaaagy, az biztos :lol: és még bö 2 honap...
fibi

Curse, hogy van Adél szeme? dokihoz elvitted?

Tinu, és tornáztatást nem javasolt az ortopédus? "humánusabb" lenne a sínnél... Istinek a csípője volt kicsit ferde, hónapokig tornáztattuk emiatt.
és Manókáéknál volt hasonló Emma lábfejével, ezért hetekig kellett folyamatosan hordania a gyógycipőt (éjjelre is!), de azután tökéletesen rendbejött! csak bíztatni akarlak, hogy ezek viszonylag könnyen múló dolgok! hamarosan el is felejthetitek az egészet, és Tündinek irtó dögös lábai lesznek :D
votiv

Ancsi: mi is nézegettük ez az ágyat, de nincs meg a belmagasságunk rendesen hozzá, meg félek, hogy az alsó részt nem használná ki csak tárolásra. Pedig nekem mindig is egy ilyen ágy volt a vágyam. Na ez most sem valósul meg.

Vettünk viszont egy annyira jó kis ládikát Fanninak, minnen a neve és mosható is, és hatalmas... még lakat is van hozz persze csak pamutból. Nagyon kafa...

Talis képek nagyon jók, milyen huncut az összes gyerkőc a képeken.

Ennyit engedélyezett a csajom...jövök még

Johi
johanna1975

Én is olvastam a Kismamában ezt a kukis témát, de azért milyen furi, hogy mindneki mást mond. Sőt, a barátnőm is a lelkemre kötötte, hogy már most kezdjem neki visszahuzogatni a bőrt. Biztos, ami biztos alapon a dokinkat megkérdeztem ő mit gondol erről (nehogy úgy járjunk, mint Votiv), és ő azt mondta, hogy ha sugárban pisil, akkor monden oké, és 3 éves koráig nem kell hozzányúlni.

Mondjuk én azt hittem, csak a fiúkkal van ilyesmi gond, pedig igazán szó eshetne a lányok problémájáról is. Mert aki hajlamos rá, annak összetapadhat a kis puncija, Grétinek már 2x volt 8az elsőnek ugye közvetetten vesemedencegyulladás lett a vége), most már minden nap reggel és este krémezem, hogy ne forduljon elő még egyszer.

Rylie! Igen, megköszönném, ha megadnád a Dévény tornás elérhetőséget, már én is gondoltam rá, hogy elvsizem Barnit megmutatni, biztos, ami biztos alapon. (majd írok privit is, köszi az etetőszéket is, azt is megbeszéljük)

Tinu! Mi a baj Tündivel? Kicsit felületesen olvasok, nem találkoztam vele.
lindicita

Zsanci, úgy látszik ennyire erős az a vacak automatás kv...
nincs is benne más, csak koffein meg víz.

Fibi, fürdés stimmel, csak nem én szoktam húzogatni :oops: hanem a papája. mert hogy a fürdetés is az ő kiváltsága. de mikor előfordult, hogy én fürdettem, nekem nem is engedte, hogy a kukijához nyúljak :lol: sőt, nekem a hajmosást se engedi, pedig az apjával nagyon élvezi! :D
votiv

Fibi: talán ez: krém ekcémára. :) Nem tudom, miért kell fütyire ekcémás kencét kenni? :shock: Fura. Ti tudjátok, hogy miért épp Ftorocortot kell rá tenni? Mert gyulladáscsökkentő?

Votiv: az ortopédus nem nagyon volt beszédes, de jövő héten feltétlen kifaggatom az alternatív lehetőségekről.

Kép
Kép
tinu

Lindicita: befelé hajlik kb. 10 fokkal a jobb lábfeje. :( Sínt akarnak rátenni. Remélem, nem kell sokáig. Most egyelőre tornáztatom.

Kép
Kép
tinu

Lindi, bocs hogy belepofázkodom, de mielőtt nekiállnának dévényezni Bajnit, ragaszkodj ahhoz, hogy vizsgálják is meg! (azért írom, mert ez sajnos nem "alap").
Egyébként itt a biai korai fejlesztőben ingyen megvizsgálják (gyógypedagógus és konduktor is), és utána adnak terápiás javaslatot, ha szükséges. adok telszámot, ha gondolod.

jó hogy mondod, hogy a puncira is nagyon kell figyelni, ha a kiscsajom megszületik, lesz pár gyakorlati kérdésem :wink:
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: